Beregszász

Felhívás a XI. Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferenciára

Kiskunhalas, Szabadka

Kerékpározás nagy csapatban Kiskunhalas és Szabadka között.

Kolozsvár

Április 25-én este gyertek és bulizzatok velünk egy hatalmasat az Urániában, ahol a retró stílust ötvözzük majd technóval, na meg egy kevéske house-al.

Marosvásárhely

A Budapesti Pont Kiadó és a Marosvásárhelyi Rádió szeretettel meghív minden érdeklődőt a Hasonlít a szerelemre? nő-alakok Szávai Géza regényeiben témájú regényes estre. Az íróval Gáspárik Attila beszélget. A regényekből, erre vonatkozó részleteket olvas fel Berekméri Katalin, Zádor Fanni és Tóth Jess.

Gyulakuta

Oszvald Marika, Peller Károly és Bodi Barbara előadásában egy feledhetetlen Operett Gálaestet nézhetnek meg április 25-én először Gyulakután a Kultúrházban.

Marosvásárhely

Koreográfusok: Varga János és Sára Ferenc Zenekarvezető: Moldován-Horváth István Tánckarvezető Nagy Levente-Lehel és Törzsök Zsuzsánna Énekel: Kásler Magda Igazgató: Barabási Attila Csaba

Kolozsvár

SZÉKELY ÁRPÁD, székelyudvarhelyi földrajztanár és -kutató, ERDÉLYI-ALPOK című, háromkötetesre tervezett sorozatának második részét mutatja be vetítéssel egybekötött előadáson 2018. ÁPRILIS 25-ÉN, SZERDÁN, 18.30 ÓRAKOR a GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZBAN.

Temesvár

Az NVP kampány utolsó rendezvénye, amelyre minden kedves tanárt, aktív versenyzőt illetve líceumi diákot várunk, hogy vegyék át díjukat, hogy zárjuk sikeresen rendezvény-sorozatunkat.

Arad

Az Arad Megyei Rmdsz Nőszervezete, április 25-én, szerdán 18 órai kezdettel, szervezi meg második Nótaestjét, az aradi RMDSZ székházban, Episcopiei utca, 32 szám.

Kolozsvár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara és a Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat - HÖK immár nyolcadik alkalommal szervez TDK-t, azzal a céllal, hogy tudományos és alkotói kutatómunkára ösztönözze az erdélyi felsőoktatásban részt vevő diákokat. A 2018. április 25–26. között tartott VIII. Kari TDK a Sapientia EMTE hallgatóin kívül nyitott minden más felsőoktatási intézmény diákja előtt is, aki az általános jelentkezési feltételeket teljesíti.

Temesvár

A Baráti este meghívottja 2018. április 26-án, csütörtökön este 19 órától Balla Géza, neves ménesi borász. A Magyar Klubban beszélgetésre, bor kóstolásra, kulisszatitkok ismertetésére kerül sor, illetve lehetőség lesz kedvenc borainkból való vásárlásra is.

Kolozsvár

Vezényel: Ajtony Csaba Zongorán közreműködik: Érdi Tamás Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara

Kolozsvár

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézete szeretettel vár minden érdeklődőt második Évkönyvének (Erdélyi Évszázadok) a bemutatójára. Az évkönyv tematikus címe: „Migráció. Integráció?” A kötetet bemutatja dr. Horváth István, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet igazgatója. A kötet főszerkesztője: Rüsz-Fogarasi Enikő.

Kolozsvár

A szentignáci lelkigyakorlatban a hangsúly a szemlélődő nyugalmon, a csenden és a személyes kísérésen van, mely segít az önmagunkra találásban és az Isten felé fordulásban.

Marosvásárhely

Szeretettel üdvözlünk mindenkit! Idén immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a PontKom nevezetű kommunikációs konferencia, melynek témája az Énmarkazas az új média világában. Sok érdekes előadóval, workshoppal, illetve kerekasztal beszélgetéssel készültünk Nektek. Szeretettel várunk rendezvényünkre!

Kolozsvár

Folytatunk eszmecserét a szentföldi gyorstalpalóról a GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZ NYITOTT SZEMMEL sorozatának JERUZSÁLEMBŐL JÖTTEM című estjén, amelyre 2018. ÁPRILIS 26-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN, 18.30 ÓRÁTÓL kerül sor.

Temesvár

Immár 19. alkalommal kerül megszervezésre a Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia Temesváron. A dolgozataitokat neves egyetemi tanárok fogják elbírálni 5 kategóriában.

Marosvásárhely

Szeretettel üdvözlünk mindenkit! Idén immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a PontKom nevezetű kommunikációs konferencia, melynek témája az Énmarkazas az új média világában. Sok érdekes előadóval, workshoppal, illetve kerekasztal beszélgetéssel készültünk Nektek. Szeretettel várunk rendezvényünkre!

Kolozsvár

Havi előadását tartja az EME Természettudományi Szakosztálya 2018. április 26-án, csütörtökön délután 17 órától az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában (Jókai/Napoca utca 2-4 szám).

Marosvásárhely

Meghívottunk Hadadi Hajnal Tímea gyermekorvos, aki már 4 éve használja az illóolajokat a családjában. A saját tapasztalatain túlmenően mesél arról is, hogy hogyan találkozik egyre gyakrabban illóolaj felhasználókkal a rendelőben és a mentőszolgálatnál.

Torockó

Kedves Táborlakók! Az idei tábor időpontja ➡ 2018. április 27-29. ⬅ Minden egykori és új résztvevőt sok szeretettel várunk.

Nagyvárad

A Gall 2016 decemberében elindult projekt, amelynek az ötlete Kövecsi Norbert és Borbély Hunor udvarhelyi zenészektől származik. Elektronikus, mégis gitár alapú zenei vonalat próbál kialakítani. A techno és a pszichedelikus műfajt keverik a zenéjükben, így a stílus, amit képviselnek az experimental, ambient. Repertoárjuk saját dalokból áll, ezek között vannak pszichedelikus, klasszikus dallamok, és persze pörgősebb, táncolós dalok is.

Kolozsvár

A GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZ 2018. ÁPRILIS 27-ÉN, PÉNTEKEN, DÉLUTÁN 4 ÓRÁTÓL rendezi meg soron következő JELESNAPTÁR hagyományőrző gyermekprogramját.

Kolozsvár

Egy nyugodt, csendes kisváros, valahol az alföldön. Ide érkezik haza a színésznő, aki éppen személyes és szakmai válságát éli. Azért jön, hogy eladja az örökségét és a kisváros csendjében kissé összeszedje gondolatait. Minden egyszerűnek tűnik: csak elintézi a hagyatékot, összefut néhány régi baráttal, aztán visszatér, hogy folytassa a napi rutint.

Zászpás

FIKE Majális Hogy ne csak a lelkünk, de a testünk is felüdüljön.

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület I. szakosztályának szervezésében Miklós Alpár (BBTE, Hungarológiai Tudományok Doktori Iskola) Idegen utazók Erdély és Máramaros sóbányáiban (18–19. század): egy kutatás kihívásai és eredményei címmel tart előadást április 27-én, pénteken du. 17 órakor az EME Jókai/Napoca u. 2. szám alatti székházában.

Kelementelke

Elgondolkodtál-e valaha azon, hogy hány literes egy barrique hordó? Vagy hány kiló egy puttony? Esetleg, hogy miért olyan nagy a különbség egyes pezsgők ára között?  Kóstoltál már magyar fajokat, mint például a Juhfark, Ezerjó, Irsai Olivér?  Ha már hallottál róla, tudod mennyi jó vár rád, ha meg nem, épp itt az ideje megtudni! A 80 fajta bor kóstolásán kívül megtanulhatsz különböző borhibákat és az aromákat is felismerni.

Nagyvárad

Program: 16:00 - 17:20 - Antal Balázs, Gondos Mária Magdolna és Kiss Ernő Csongor referátumai 17:30 - 18:30 - André Ferenc, Géczi János, Selyem Zsuzsa és Kemenes Henriette beszélgetése 19:00 – Az Élő Várad Mozgalom performansza

Sepsiszentgyörgy

A Szent György Napok keretén belül egyházközségünk is színes programokkal készül! Megnyitjuk kapuinkat, s várjuk a gyermekeket, felnőtteket és időseket a különböző tevékenységeinkre!

Arad

Idén sem hagyunk titeket Kaszoja Fesztivál nélkül!  Ismét lesz buli, tánc, megannyi program és verseny. De a lényeg, hogy együtt vagyunk egy helyen, ami összeköt minket, és ahol rátalálhatsz önmagadra!

Visk

PÁL KÁROLY EMLÉKKONCERT ÉS HAGYOMÁNYOS ZENÉSZ BATYUS BÁL

Kolozsvár

A KVART egyesület meghívására érkezik Kolozsvárra Magyarország egyetlen hivatásos kórusa, a Magyar Honvéd Férfikar. Az operaszínpadok és a koncertpódiumok állandó résztvevője, a klasszikus zenei hangversenyélet kikerülhetetlen szereplője, határon innen és túl egyaránt. A 69 éves múltra visszatekintő kórus műsorát városunk legfiatalabb, de egyben rendkívül ígéretes gyermekprojektje, Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa színesíti.  A Farkas utcai templomban április 28-án 19 órától sorra kerülő koncertre a belépés díjtalan.

Zenta

XVI. Birkanyíró és Birkapörkölt Főző Fesztivál.

Temerin

Kabaré Temerinben.

Nagyvárad

A XXVII. Festum Varadinum nyitóelőadása.  A székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégprodukciója.

Szabadka, Horgos, Óbecse

Elérkezett a Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ) Save the Kids elnevezésű adománygyűjtő akciójának újabb állomása.

Kolozsvár

Május 3-án kivételes vendégünk lesz Kolozsváron! Pinczés-Pressing Ádám, az HBO PR Executive-ja mindent tud az Aranyéletről, az Umbre-ról, és a Terápiáról is, és abba is bevezet minket, hogy miért érdemes használni az HBO Go-ot. Sok mindenről lesz szó, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kolozsvár

Levetítjük és megvitatjuk Kincses Réka Balkán bajnok c. filmjét. A filmet bemutatja és beszélgetést moderálja: Plainer Zsuzsa, kulturális antropológus. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert a helyek száma korlátozott.

Kelementelke

Elgondolkodtál-e valaha azon, hogy hány literes egy barrique hordó? Vagy hány kiló egy puttony? Esetleg, hogy miért olyan nagy a különbség egyes pezsgők ára között? Kóstoltál már magyar fajokat, mint például a Juhfark, Ezerjó, Irsai Olivér? Ha már hallottál róla, tudod mennyi jó vár rád, ha meg nem, épp itt az ideje megtudni! A 80 fajta bor kóstolásán kívül megtanulhatsz különböző borhibákat és az aromákat is felismerni.

Pécska

Május első vasárnapja Anyák Napja. Ebből az alkalomból szerevezzük meg a IV. "Édesanyám te jó asszony..." című anyák napi magyarnóta gálát!

Szabadka

A szabadkai Mérnökök és Technikusok Egyesülete május 5-én Barátság kerékpártúrát szervez a Szabadka- Kiskunhalas-Szabadka útvonalon.

Beregszász

FÓKUSZBAN A TEHETSÉG A SPORT TERÉN SPORTTÁBOR - MEGHOSSZABBÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ!

Beregszász

XII. Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencia - 2018. május 18. Beregszász

Nagydobrony

I. Nagydobronyi népzenei és néptánc tábor – 2018 felhívás

Beregszász

Népzenei és Néptánc tábor – 2018 felhívás

EFOTT

John Newman is fellép az idei EFOTT-on

Drina mente

Drina Regatta Szerbiáan

Beregszász

A Mátyás király trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév tiszteletére a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet megrendezi a Mátyás Király Népmesemondó, Néprajzi, Képzőművészeti és Műfordítói Versenyt.

Dárda

A Dárdai Magyar Kultúregyesület kórusszemlét szervez, melyet a helyi általános iskolában fognak megtartani.

A kői Tánc Magyar Kultúregyesület húsvéti kiállítást szervez március 18-án, melynek keretében sor kerül a hagyományos szalvétacserére is.

Ójankovác

Az Ójankováci Magyar Kisebbségi Tanács történelmi előadással és ünnepi műsorral emlékezik meg az 1848-as eseményekről.

Újbezdán

Az újbezdáni közösség alkalmi műsorral fog megemlékezni az 1848/49-es magyar forradalom és szabadágharc kitörésének évfordulójáról.

Vörösmart

Vörösmarton is szerveznek megemlékezést az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából.

Nagygordonya, Gerbavác

A Grubisno Polje-i Magyarok Közössége megemlékezést tart az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából.

Kiskőszeg

A Kiskőszeg Magyar Kultúregyesület hamarosan megtartja hagyományos kézimunka kiállítását.

Laskó

A Laskói Magyar Kultúregyesület Nőnapi bált szervez a helyi Magyar Házban.

A kői Tánc Magyar Kultúregyesület nőnapi bált szervez a helyi kultúrotthonban.

Vörösmart

A Pécsi Székesegyház Palesztrina Kórusa miseszolgálatot nyújt Vörösmarton a helyi római katolikus templomban.

Temesvár

Utolsó előtti rendezvényünk egy önfejlesztő program, ugyanis a licisek egy, a manipuláció témáját illető képzésen vehetnek részt. Jelentkezzetek bátran, meghívott vendégünk izgalmassá fogja tenni ezt a közös tanulási élményt!

Marosvásárhely

Április 24-én este 21 órától újabb fergeteges mulatságban lehet részetek a Jazz&Blues Clubban! Vajdaszentiványi táncokat fog oktatni Havadtői Botond és Málnási Zsuzsa, várunk kezdőket és haladókat egyaránt az idei tanév utolsó MMDSZ által megszervezett táncházba!

Marosvásárhely

A feladat idén sem változik: Válaszd ki népviseleted egy darabját (szoknya,mellény,blúz/ing vagy csak egy pántlika..) és vedd fel egy mai ruhával kombinálva. Így jöjjünk a Sapientiára mi is!

Kolozsvár

A KT Fotó és Film Kolozsváron sorozat meghívottai Rusz Tamás és Varga Norbert, a BBTE - Fotó, Film és Média Szakos nemzetközi díjakat nyert hallgatói. Beszélgetőtárs: Katona Zs. József.

Marosvásárhely

"A történetek Erdélyben játszódnak, és a román–magyar viszony furcsaságait, jellegzetességeit, a kölcsönös előítéleteket, szokásokat és megszokásokat, gőgöt, komplexusokat, fájdalmakat egyrészt kipellengérezik, másrészt brutális őszinteséggel viszik színpadra magyar és román színészek előadásában. Itt semmi sem tabu, a nem túl polkorrekt mondatok egymás után dörögnek a színpadról, a közönség felszisszenései és végeláthatatlan röhögőgörcsbe fulladása közepette." (K. Nagy Botond, Népújság)

Kolozsvár

Kolozsváron élsz és pszichológiát hallgatsz? A szakmában dolgozol, vagy csak érdekel ez a tudomány? Van egy jó hírünk számodra! Kolozsvárra is megérkezett a Magyarországon már ezres tömegeket megmozgató programsorozat, a Mindset Pszicho-Kávéház.

Gyergyószentmiklós

Frank Wedekind 1891-ben írt – akkor botrányt kavaró – drámája ma már klasszikus, érvényes kérdéseket megfogalmazó darab. A tavasz ébredése nem csak gyermekek tragédiája. Családok tragédiája. A társadalom visszafordíthatatlan hibája. 

Nagyszőlős, Tekeháza

Mészáros János Elek és Nagy Anikó jótékonysági fellépéssorozata

Marosvásárhely

A szakmai és kulturális rendezvény a kismamákat, szülőket hivatott tájékoztatni választási lehetőségeik felől, ami a szülés módját, helyét, valamint a „kísérők” kiválasztását illeti. A szervezők igyekeznek bemutatni a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváit is, a megfelelő döntést elősegítő kutatási eredményekkel és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásaival. Fókuszban a doulák, pszichológusok, szociális segítők, akik a lelki felkészülésre, a várandóság és szülés lélektanára is figyelnek.

Segesvár

Van az úgy, hogy megérkezünk életünk egy szakaszához, és ilyen kétségbeejtő kérdéseket teszünk fel magunknak. Hét végzős színészhallgató lép közénk, hogy feltegyék ezeket a kérdéseket. Saját, de mégis mindannyiunk problémáival komolyan játszanak, választ keresve önmagukban is.

Kolozsvár

A Föld napja alkalmából mi is hozzá szeretnénk járulni a környezetünk védelméhez! Ezt papírgyűjtéssel próbáljuk megvalósítani. Biztos sokan voltatok olyan helyzetben, hogy felgyűlt rengeteg papír hulladék amivel nem tudtatok mit kezdeni. Április 23. és 24.-én 8 tól 20 óráig, várunk titeket, a Kémia és Vegyészmérnöki kar épületében, a főbejáratnál, hogy leadjátok a számotokra már nem szükséges papír hulladékokat.

Kolozsvár

A Mikó Imre Szakkollégium tagjai április 23-i bemutat(koz)ójukban szeretnék megmutatni másoknak is, hogy a jog azokból az írott és íratlan szabályokból táplálkozik, amelyekre társadalmunk évezredek óta épül. Ez a tudományág nem csak a konfliktusok megoldásról szól, hanem ezek megelőzéséről is.

Arad

A budapesti Dumaszínház az Eventrex rendezvényszervező iroda és az AMISZ - Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet társszervezésében erdélyi turnéjuk keretén belül Aradon is nevettetni fogja a nagyérdeműt Kiss Ádám, Hajdú Balázs és András Előd.

Temesvár

Az NVP egyik kiemelkedő rendezvénye a B-Faktor! Itt az idő, hogy te is mutasd meg a közönségnek, hogy mit tudsz! Lehet az ének, tánc, vagy bármi amivel egy jó előadást sikerül összehoznod!

Kolozsvár

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Műszakis táncház, melyre sok szeretettel várunk minden népzene és néptánc kedvelőt. Az előző két eseményünk sikerére alapozva ezúttal is fergeteges hangulattal készülünk. Műszakis vagy sem, április 23-án 22 órától tárt karokkal és pálinkára szomjas jókedvvel várunk minden egyes érdeklődőt. Pördüljetek be hozzánk!

Kolozsvár

A Kriza János Szakkollégium keretében Makkai Júlia, a BBTE Kommunikáció és PR irodájának munkatársa tart előadást.

Kisszelmenc, Eszeny

Mészáros János Elek és Nagy Anikó jótékonysági fellépéssorozata

Marosvásárhely

Kikapcsolódásként vezessük le a félév folyamán felgyűlt feszültségeket,szellőztessük ki a fejünket.Tudjátok a futás nagyban fejleszti a memóriánk amire igazán szükségünk van így a preszesszió közeledtével.

Marosvásárhely

Idén is április 22-én, a Föld Napján „aktív közönségtalálkozóra” hívjuk Önöket. Tegyünk együtt egy újabb lépést az egészséges környezetért. Találkozzunk a Marosparton, a Kompnál. 11 órakor kezdünk. A kesztyűket, zsákokat, szemetesautókat csónakokat mi biztosítjuk, sőt idén tematikus rendezvényekkel tarkítjuk akciónkat.  Ezúttal is megpróbáljuk kitakarítani a folyópartokat, medreket. És erre kérjük Önöket is: csatlakozzanak!

Marosvásárhely

Minden év kezdetén olyan hideg van, hogy alig várjuk már a tavaszt, amikor rügyet bont a faág, ezt követi a nyár, ilyenkor melegen süt a nap; aztán beköszönt az ősz és színesre festi a faleveleket, legvégére pedig a tél marad: fehér takaróval betakarja az utcát, a háztetőt, a domboldalt… Mennyi változás egy év alatt! Ami biztos: egy évvel nagyobbak lettünk.

Kolozsvár

Április 22-én délelőtt 10 órás istentisztelet keretén belül bemutatásra kerül az Élő Kövek által bemutatott Tékozló fiú zenés előadás a Bulgária-telepi református templomban (Arad utca 10. szám). Igét hirdet Mike Pál, ref. lelkész. Mindenkit szeretettel várunk

Kolozsvár

„Az előadás arra hívja a nézőket, hogy a szó szoros értelmében körbejárják azokat a legalapvetőbb érzelmeinket, amelyek emberi kapcsolatainkat strukturálják. Az ismétlődő mozdulatsorok kaleidoszkópszerű váltakozása legbensőségesebb történeteinket viszi színre: hogyan köt össze és választ el bennünket egymástól a szenvedély, a düh, az unalom és a féltékenység.“

Kolozsvár

Jubileumi gála MARTON MELINDA művésznő tiszteletére Szeretettel várjuk Önöket április 22-én este hat órától! EMLÉKSZEL MÉG...

Kolozsvár

"Ki vagyok én igazán? Hol az igazi hazám? Szimplán, pőrén, meztelen, mennyit ér az életem? Viszem csak a sorsomat, cipelem a gondomat, a lelkem mélyén legbelül istenalakú az űr."

Gát, Gút

Mészáros János Elek és Nagy Anikó jótékonysági fellépéssorozat

Törökkanizsa

A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület megszervezi a X. Észak-bánáti Néptánctalálkozót Törökkanizsán.

Marosvásárhely

Közeleg a Diáknapok, a nap kisütött, ami számotokra azt jelenti, hogy eljött az idő a készülődésre. Mi sem lenne jobb alkalom erre, mint az idén már második alkalommal megrendezésre kerülő Diáknapok Focikupa. Kik jelentkezhetnek?  A bajnokságon olyan diáknapos csapatok fiú, labdarugó tagjai vehetnek részt akik az idei évre lepecsételt ellenörzővel rendelkeznek. Csapatonként minimum 6, maximum 12 fő jelentkezését várjuk.

Kézdivásárhely

Újra képzést szervezünk Kolozsváron. Milyen a képzés? Hasznos, interaktív, élmény, színes, közvetlen, támogató, feltölt és tovább visz. Kinek? pedagógusoknak, pedagógushallgatóknak, az élménypedagógiát kutató, kereső, szakembereknek.

Székelybő

Idén április 21-én szervezzük meg a Só Útja évadnyitó programot. A hagyományos túra ezúttal is a Székelybő – Jobbágyfalva útvonalon halad végig, végállomás pedig a Tündér Ilona Vendégház lesz, ahol gulyás, sport- és környezetvédelmi játékok várják a fiatalokat, valamint délután 16:30-tól szakmai fórumot tartunk Fenntartható tájgazdálkodás és turizmus címmel, amelynek keretében bemutatjuk “A víz titkai” című legújabb dokumentumfilmünket.

Marosvásárhely

A táncházmozgalom eredetmítoszában kulcsszerepet játszó Szék település valóságos kultusszá érett mára. A befele forduló, szokásait és életformáját a legtovább megtartó faluközösséget a táncházasok idealizáló nézőpontja nehezen értelmezhető legendává merevítette. A községet kutatni érkező revival-ek képviseletében Halmos Attila „Csiga” és Liber Endre, a Tükrös zenekar zenészei, valamint Both József táncoktató, a Széket belülről megéltek szemszögéből Both Zsuzsa táncoktató és Böjte Mária tanárnő egy panelbeszélgetés keretében kísérlik megragadni a széki csoda lényegét. Táncoktatók: Both Zsuzsa és József Zenél: Tükrös Zenekar zenekar

Kolozsvár

Biró Árpád Levente A nagyváradi Szigligeti Színház kommunikációs felelőse, a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad Mozgalmának szerzője, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Doktori Iskolájának elsőéves hallgatója

Kolozsvár

Azt hiszed vicces vagy? Az agyadban csak úgy vicckándoznak a jobbnál jobb szóviccek? Te vagy a szótárban a humor illusztrációja? Esetleg te vagy az, akinek libabőrös a háta szóviccektől, mégis megmutatnád, hogy kell tolni igazán?  A kávét tejjel, a humort csak feketén fogyasztod?

Temesvár

Idén újra megszervezzük a már hagyományos bánsági magyar labdarúgótornát, a TEIS Kupát. A helyszín változatlan, a csaptok erősebbek, jobbak. Ha szereted a labdarúgást és szeretnél egy eseménydús napot eltölteni fiatalok körében gyere TE IS! 

Temesvár

A Putna utca 7 szám alatt található Kós Károly Közösségi Központ kertjét veheti birtokba újból a temesvári közösség. Április 21-én, délelőtt 10 órától várjuk a temesvári kisgyermekes családokat. A gyerekek számára szabadtéri játszótérrel kedveskedünk, a szülőknek a fák között elhelyezett padok es asztalok kínálnak kellemes időtöltési lehetőséget. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Temesvár

TÉMÁK - különböző életutak megismerése, - állásra való jelentkezés, - vállalkozás, cégvezetés, - személyes pénzügyek, pénzügyi tervezés, - gazdaság, befektetések, tőzsde, hitel, kamat, - korai nyugdíj, boldogság, - külföldi ösztöndíjak és gyakorlatok

Kolozsvár

Fennállásának tíz éves évfordulóját ünnepli az Apafi Mihály Református Egyetemi Kollégium. Eljött az idő hálát adni, ismét találkozni, feleleveníteni a jó kollégiumi emlékeket. A hivatalos megnyitó után alkalmunk lesz beszélgetni, bográcsozni, bulizni, találkozni régi és új bentlakókkal.

Szabadka, Topolya, Temerin, Törökbecse

Előadássorozat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc jubileumán, április 20-án Szabadkán és Topolyán, 21-én Temerinben és Törökbecsén.

Nagybégány

Mészáros János Elek és Nagy Anikó jótékonysági fellépéssorozat

Visk, Aknaszlatina

Mészáros János Elek és Nagy Anikó jótékonysági fellépéssorozat

Törökbecse

A költészet napja alkalmából összeállítás Arany János műveiből.

Sárosoroszi

Mese, mese, mátka… népmesemondó verseny

Zenta

Az ember képes fenntarthatóan, szabadon élni! A talaj él!

Szabadka

Kerekítő az Aranykapuban Szabadkán.

Újvidék

Irodali, nyelvművelő társalgás a Darányi telepen.

Tiszabökény

IX. Kárpátaljai Magyar Vőfélytalálkozó Tiszabökényben

Beregszász

MEGHÍVÓ A „PROMÉTHEUSZRÓL” CÍMŰ TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁSRA

Zenta

Lajka 5. születésnapi bulija.

Óbecse

Kisérletek a Than Emlékház 5. születésnapján.

Beregszász

Vers a téren. Ünnepeljük együtt a magyar költészet napját!

Kolozsvár

A sorozat költészet-napi kiadásában vendégünk Karafiáth Orsolya író, költő. Házigazda: László Noémi.  A beszélgetést Karafiáth új regénye, a Szirén bemutató produkciója, a Fúj követi.

Beregszász

Jelentkezz nyári sporttáborba!

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó nyilvános Hitismereti Napra, melyet 2018. április 7-én, szombaton, tartunk Szabadkán

Kalotaszentkirály

A hagyomány szerint áprilisban Tánc.ro tábort szervezünk, és ez idén sem lesz másképp! Kezdők és középhaladók jelentkezését várjuk 3 nap kikapcsolódásra, sok-sok táncórával és meglepetéssel!

Zenta

Az első LLL Baba-Mama találkozó témája a szoptatással kapcsolatos tények és tévhitek újvidéki szakember irányításával-

Kolozsvár

A Nagy Háború alulnézetből. Hadszíntérkutatás, alapítvány, blog és könyvek az első világháború magyar vonatkozásairól címmel tartja 2018. április 5-én, csütörtökön 18.30 órától a Művelődés Estek sorozatának újabb eseményét a Művelődés folyóirat és a Györkös Mányi Albert Emlékház.

Szászrégen

A SZISZ (Szászrégeni Ifjúsági Szervezet) Szájkaratéra hívja az érdeklődőket április 5-én (csütörtök) este 7 órától a szászrégeni Caffé Crinul kávézóba (Abafáji - Apalinei ut. 12 szám). Az est meghívottja Márk Endre, Szászrégen alpolgármestere és az RMDSZ szászrégeni szervezetének elnöke, aki vállalta, hogy a műsorvezető, valamint a közönség által feltett minden kérdésre válaszol.

Szabadka

Húsvéti locsolómulatság Szabadkán

Beregszász

XII. Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencia – 2018. május 18. Beregszász

Székelyudvarhely

A székelyudvarhelyi Gondűző Étterem & Szálloda, a Feel Good Sportegyesülettel közösen ötödször szervezi meg hagyományosan a húsvéti ünnepek előtt a „Fuss versenyt a húsvéti nyuszival” elnevezésű közös futását, amelyre minden mozogni és kikapcsolódni vágyót szeretettel várnak!

Szatmárnémeti

Nagy Hajnalka Csilla neve nem ismeretlen a szatmáriak, illetve a Pho-T0ne Exhibition sorozat követői számára, hiszen immár második alkalommal tér vissza, ezúttal szemet és szívet gyönyörködtető természetfotókkal.  A tárlat címe: Ismeretlen visszhangok.

Kolozsvár

A nagypénteki istentiszteletünket a szokásos találkozási helyünktől eltérően a Victoria Hotelben tartjuk délután 6 órától. Közöttünk lesz ügyintéző lelkipásztorunk, Budai Lajos. A Krisztus szenvedéseire és halálára az úrvacsora által is emlékezni fogunk.

Marosvásárhely

A Németországban élő, marosvásárhelyi származású rendezőnő első nagyjátékfilmje egy nyugati életébe látszólag tökéletesen beilleszkedett, kelet-európai bevándorlócsalád történetét meséli el Kincses Réka már a Balkán bajnok című dokumentumfilmjével nagy feltűnést keltett néhány évvel ezelőtt: filmje elnyerte többek közt az Astra filmfesztivál és a 38. Magyar Filmszemle dokumentumfilmes kategóriájának fődíját. Eredeti és erős egyéniség, s intelligens nonkonformizmusa a Balkán bajnokon is átsugárzott.

Magyarkanizsa

YOUMIG - fórum munkalehetőségekről itthon, fiataloknak és kevésbé fiataloknak

Zenta

A Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszóinak bemutatója: Óz, a nagy varázsló

Szabadka

Irodalmi est Szabadkán

Kolozsvár

„Mikor pedig a ti fiaitok mondandjának néktek: Micsoda ez a ti szertartástok? Akkor mondjátok: Páskha-áldozat ez az Úrnak, a ki elment az Izráel fiainak házai mellett Égyiptomban, mikor megverte az Égyiptombelieket, a mi házainkat pedig megoltalmazta. És a nép meghajtá magát és leborula.”

Szabadka

Kosztolányi Napok programsorozat

Kolozsvár

Március 28-án, szerdán 18 órától könyvbemutatóval egybekötött előadást szervez az Egyetemi Esték sorozat keretében a Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék a Kolozsvári  Kar B301-es teremben. Az esemény folyamán sor kerül az Amerikai konzervatív gondolkodók című könyv bemutatójára, melynek szerkesztője dr. Magyarics Tamás nagykövet, egyetemi tanár.

Kolozsvár

Erős fények valamint hangos zene használata miatt az előadás megtekintését gyerekeknek, terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk!

Marosvásárhely

A Kiss Elemér Szakkollégium 2018. évi második márciusi ülésszakán Simon Károly és Szécsi Zsolt mutatja be a 2018-as U-Hub Mentorprogramot a 231-es előadóteremben, kedden, március 27-én 14:10 órai kezdettel. Ezt követően  Ágoston István és Molnár Hunor mutatja be "Humor és rajzolt figurák az oktatásban" című előadását 15:10 órai kezdettel.

Kolozsvár

2018. március 27-én megrendezésre kerül a kommunikáció szakterületen tanuló egyetemisták számára a "Hogyan írjunk szakdolgozatot?" című előadás. Az előadó Vincze Orsolya lesz. Szeretettel várunk mindenkit 20 órától a K+ pincéjében.

Kolozsvár

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt eseményünkre, ahol megismerheted a Magneti Marelli Automotive Cluj céggel. A találkozó során megtudhatod mivel is foglalkozik az egyik leginnovatívabb tech cég.

Kolozsvár

2018. március 26-án megrendezésre kerül, a bölcsész hallgatók számára, a "Hogyan írjunk szakdolgozatot?" című előadás. Az előadó Dr. Berszán István lesz. Szeretettel várunk mindenkit 18 órától az EME-ben.

Marosvásárhely

Tavasz a felfrissülés, a takarítás, a ruha- és játéktár átfésülését jelenti sokunk számára. Megfelelő alkalom erre a Tavaszi Börze, ahol a rég megunt vagy kinőtt holmiknak új gazdája kerülhet, miközben használt, de számunkra új darabokkal lesz gazdagabb gyermekünk szobája. A Tavaszi Börzén elsősorban gyermekeink ruhái, játékai, könyvei, kiegészítői, babakellékek, kismamaholmik várják a vásárlókat, de az eddigi hagyományok szerint most is lesznek húsvéti dekorációk, amelyek a kézműves anyukák keze munkáját dícsérik.

Kolozsvár

Kálmán Imre CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ / SILVIA Operett három felvonásban

Csombord

Csombordon vendégszerepel a Kolozsvári Diákművelődési Ház Ördögtérgye Néptáncegyüttese.  Táncok, szokások c. előadását 2018. március 25-én, 19 órától tekinthetik meg a csombordi kultúrházban.

Marosvásárhely

Március 24-én, szombaton délelőtt 10 órától a tavaszi ünnepkör hagyományaival ismerkedhetnek az 1–4. osztályos gyerekek a Néprajzi és Népművészeti Múzeumban. A délelőtt során alkalom nyílik éneklésre, népi gyermekjátékokra, húsvéti asztalterítésre, tojásfestésre és búzavetésre is.

Kolozsvár

Az InstruMentor Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg a Furulyás Találkozót (FurTa), amely lehetőséget nyújt találkozásra, együttzenélésre a furulyát tanuló gyermekek körében.

Kolozsvár

Ha szeretnéd gyakorlatba ültetni az egyetemen tanultakat vagy kipróbálnád magad az ügyvédi/birói szerepben, nyernél szakmai gyakorlatot, ösztöndíjat és általad választott könyveket is egyidőben, akkor jó helyen jársz. Mindezekre lehetőséget biztosít a VI. Jogász Esettanulmány-verseny, amely idén először országos szinten kerül megszervezésre.

Temesvár

A Baráti esték rendezvénysorozat következő meghívottja március 24-én, szombaton Szabó (szül. Tamás) Mónika marosvásárhelyi belgyógyász, diabetológus, a Szent Balázs Alapítvány elnöke és a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum egykori végzőse.

Kolozsvár

Az éneklés helye, rendje, szerepe és technikái a néphagyományban és korunk emberének életében – Juhász Réka segítségével, többek között ezekről az érdekes és izgalmas kérdésekről beszélgettünk március 3-án Szilágyi Anna nénivel, aki Melegföldvárról jött el hozzánk, és március 10-én pedig Takács Anna nénivel, aki pedig Buzából érkezett Kolozsvárra.

Kolozsvár

Március 24-én, szombaton 11:00 órától (a vallásóra keretén belül) húsvéti tojásírásra kerül sor. A foglalkozásra hozni kell néhány főtt tojást. A tevékenység előkészítése érdekében kérlek jelezzétek a részvételi szándékot csütörtökig (március 22 -ig). Nincs részvételi díj, mindenkit várunk szeretettel!

Beregszász

„Által mennék én a Tiszán...” népdaléneklési verseny

Kolozsvár

A GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZ 2018. MÁRCIUS 23-ÁN, PÉNTEKEN, DÉLUTÁN 4 ÓRÁTÓL rendezi meg soron következő JELESNAPTÁR hagyományőrző gyermekprogramját.

Kolozsvár

Gyere és mutasd be a témád, kutatási eredményeid, közérthető módon és legyél a legjobb előadók egyike a BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórumon! A verseny ahol a legjobb előadókat díjazzák szakterülettől függetlenül!

Kolozsvár

Idei első kreatívipari workshopunk a film és reklámfilm gyártásról szól. Előadóink segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a film- és reklámiparban, és azt is, hogy hogyan működik egy produkciós cég. Alaposan körbejárjuk a koncepció és a pitch fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.

Kolozsvár

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdákodástudományi Kar, immár kilencedik alkalommal ad otthont a Marketing Nyílt Napoknak, melynek idei témája a Marketing "Szerszámos Láda". Az esemény 2018 március 23. és 24. között kerül megrendezésre.

Kolozsvár

Először szerveznek Médianapokat az Újságírás szak diákjai Kolozsváron, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Politika, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karán, március 23–24-én.

Kolozsvár

Az EME Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztályában 2018. március 23-án, pénteken 17 órai kezdettel bemutatásra kerül: Kelemen Lajos: Napló 1. (1890-1920) 

Kolozsvár

A Pedagógus Fórum újabb meghívottja Zeitler Ádám a Milestone Intézet alapítója és igazgatója, aki Agyonnyomott generáció: A pályaválasztás és a tehetséggondozás dilemmája a Z generációban címmel tart előadást, ezúttal Kolozsváron.

Kolozsvár

Márciusban ismét többnapos programsorozattal ünnepli a színház világnapját a kolozsvári színház.

Komárom

Mesélő rajzok Komáromban

Dunaszerdahely

2018. március 23-án, 20 óra 30 perces kezdettel a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban hármaskoncertre kerül sor. Fellép a The Butchers, a túlontool, és a The Rockefellas.

Adler kávéház

Miről döntünk április 8-án?

Kolozsvár

2018. március 22-én 10 órától Scopus és ScienceDirect képzés tart az Elseier megbízott oktatója, dr. Kocsis Dénes. A tréning a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának (Tordai út 4. szám) B506-os termében lesz, és várható időtartama 1,5 óra.

Kolozsvár

Március 22-én, csütörtökön, 18 órától Dr. Schőberl Márton nagykövet, a Külügyi és Külgazdasági Intézet főigazgatója tart előadást Puskaporos hordó a kertek alatt – Perspektívák a Nyugat-Balkánon címmel.

Kolozsvár

Felsorolni is nehéz, hány országban fordult meg DR. KASSAY GÁBOR matematikus, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem professzora. Világjáró tempó sok szabadidővel - mondanánk, ha nem tudnánk, hogy itthon egy tanszék és diákok nemzedékei várják, hogy tovább tapossa velük a tudományosság mókuskerekét.

Kolozsvár

"Sándor, József, Benedek, Zsákban hozzák a meleget." Szeretettel várunk mindenkit, március 22-én, a Sándor-napi táncházába.  A táncház vendégzenésze Filep Márton (PaliMarci) széki prímás. 

Kolozsvár

A kolozsvári Kriza János Néprajzi Társaság és a BBTE Magyar Néprajz és Antropológiai Intézet szervezésében dr. Kemecsi Lajos főigazgató tart előadást a Néprajzi Múzeum a múzeum új épületéről, a költöző gyűjteményéről, a kiállítási és kutatási koncepciókról, a szakmai kihívásokról.

Kolozsvár

GIACOMO PUCCINI: TOSCA Opera három felvonásban Szövegét Sardou drámája nyomán L. Illica és G. Giacosa írta

Kolozsvár

De ki is az a Klió, Kleió, Clio?  A Történelem Szakkollégium tagjai márc. 22-i bemutat(koz)ójukban szeretnék másoknak is megmutatni, hogy a történelemben nem csak egy hatalmas csata lehet érdekes, hanem az utcanevek szimbolikája vagy egy adott társadalmi csoport viselkedése is, ha megfelelően, könnyedén és habosan tálalják.

Kolozsvár

Miért van az, hogy az egyik ismerősünk állandóan dicsőíteni szeretne, a másik megmenteni a világot, a harmadik elvont elméleti kérdésekkel bombáz, a negyedik a hagyományos dolgokhoz vonzódik, az ötödik legszívesebben elvonulna egy lakatlan szigetre? Mi is az a lelki alkat, és hogyan határozza meg az Istennel való kapcsolatunkat?

Kolozsvár

A Kolozsvári Magyar Pszichológia Hallgatók Egyesületének szervezésében „Élet a gettóban (Patarét)” címmel tart előadást Vicsai Norbert, pszichológus, tanár, március 22.-én illetve március 23.-án (csütörtökön és pénteken) 19 órától a Rhédey Kávéház pincéjében.

Balatonfüred

A Balatonfüredi Értelmiségiek Keresztény Egyesületének megemlékezése

Kolozsvár

Az EMBER ÉS TERMÉSZET KOLLÉGIUM soron következő estjén a sorozat házigazdája, DR. FARKAS György vegyész, fotográfus, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa tart előadást RETYEZÁTI BARANGOLÁSOK címmel, 2018. MÁRCIUS 21-ÉN, SZERDÁN, 18:30 ÓRÁTÓL, a GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZBAN.

Kolozsvár

Március 21 a tavasz első napja és a Bábszínházi világnap! Közösen az Életfa Családsegítő Egyesülettel mi már egy nappal korábban elkezdjük az ünneplést!

Kolozsvár

Az egyház, benne a keresztény ember, Isten kegyelmére „vettetett”. Ez már eleve meghatározza az egyház politikai programját. Szociálisan érzékeny, folyamatos kivetettsége miatt befogadó (anyaszentegyház ugyebár), szükségekre figyelő, saját erőforrásait mozgósító, az egyén mellett a közösséget is látó, adófizető (ami a császáré azt meg kell adni) program ez. 

Kolozsvár

A Korunk Akadémia sorozatzáró előadásának címe: A kelet-európai és a magyarországi rendszerváltások okai és kezdetei. Meghívott előadó: Romsics Ignác, történész, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár, Eszterházy Károly Egyetem, Eger. Az előadásra 2018. március 21-én, szerdán 17 órától kerül sor az Erdélyi Múzeum-Egyesület előadótermében. (Jókai/Napoca u. 2. sz.)  A rendezvény házigazdája Kovács Kiss Gyöngy főszerkesztő, Korunk.

Beregszász

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Öregdiák Szövetsége idén 13. alkalommal rendezi meg az Öregdiák Találkozót a Rákóczi-napok keretében 2018. március 24-én.

Marosvásárhely

A Kiss Elemér Szakkollégium 2018. évi márciusi ülésszakát követően Patrubány Miklós megnyitja dr. Pálfi György Tudománytörténeti kiállítását, mely a magyar Nobel díjas tudósokkal foglalkozik.

Marosvásárhely

A Kiss Elemér Szakkollégium 2018. évi márciusi ülésszakán Patrubány Miklós, a PRAE "atyja" tart előadást "PRAE – Az első romániai személyi számítógép története, avagy Harc kisebbségben magyar azonosságunkért" címmel a 230-as előadóteremben, kedden, március 20-án 14:10 órai kezdettel.

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület és a Kriza János Néprajzi Társaság tisztelettel meghívja a teljessé vált A moldvai magyar tájnyelv szótára című kiadvány bemutatójára 2018. március 20-án, kedden, 17 órakor. A szótár szerkesztője Péntek János professzor úr.

Kolozsvár

A Kolozsvár Társaság Fiatal doktoranduszok a kolozsvári tudományos életben sorozat meghívottja Szabó Tamás, a BBTE doktorandusza, aki az előadásban arról fog beszélni, hogy miként változott a két állam viszonya a rendszerváltástól a kettős állampolgárság bevezetéséig, ezt az európai fórumok és az RMDSZ érdekérvényesítési lehetőségei milyen mértékben befolyásolták. Az est házigazdája Egyed Péter.

Marosvásárhely

Minden év kezdetén olyan hideg van, hogy alig várjuk már a tavaszt, amikor rügyet bont a faág, ezt követi a nyár, ilyenkor melegen süt a nap; aztán beköszönt az ősz és színesre festi a faleveleket, legvégére pedig a tél marad: fehér takaróval betakarja az utcát, a háztetőt, a domboldalt… Mennyi változás egy év alatt! Ami biztos: egy évvel nagyobbak lettünk.

Nagyvárad

A Szigligeti Színház idén hatoduik alkalommal szervezi meg a HolnapUtán Fesztivált, amelynek célja, hogy a meghívott előadások, valamint a kísérőprogramok által valódi párbeszédet teremtsen elismert színházi személyiségek, fiatal színházi alkotók, valamint a közönség között.

Kolozsvár

A nők vállalkozásokban betöltött szerepét, vállalkozási hajlandóságát, a vállalkozásindítás során az őket ösztönző és akadályozó tényezőket vizsgáljuk meg a következő Kreatív Kolozsvár esten, március 20-án 19 órától a K+ közösségi térben.

Marosvásárhely

A SAPIENTA-EMTE Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke tisztelettel meghívja 2018. március 20-án kedden, 17 órai kezdettel a Tanszék oktatóinak 2016–2017 során megjelent köteteinek és tudományos publikációinak bemutatójára.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — Vegán főzőkör – Egészségnap

Nagyvárad

A Szigligeti Színház idén hatoduik alkalommal szervezi meg a HolnapUtán Fesztivált, amelynek célja, hogy a meghívott előadások, valamint a kísérőprogramok által valódi párbeszédet teremtsen elismert színházi személyiségek, fiatal színházi alkotók, valamint a közönség között.

Kolozsvár

2018. március 19–21 között (hétfő, kedd, szerda) háromnapos lelkigyakorlatot tartunk az este 6 órakor kezdődő szentmisék keretében, amelyet Ft. Illyés Zsolt csíkszentléleki plébános vezet.

Kolozsvár

Kóruskoncertre kerül sor a nagykanizsai Batthyány Lajos gimnázium és a kolozsvári Báthory István Elméleti Liceum kórusainak előadásában.  Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Marosvásárhely

Ez alkalommal meghívottunk Lorenzovici Anna családorvos, aki mesél nekünk arról, hogy ő hogyan használja és próbálja bevezetni az aromaterápiát a mindennapjaiban, családja körében.

Kolozsvár

Egy nyugodt, csendes kisváros, valahol az alföldön. Ide érkezik haza a színésznő, aki éppen személyes és szakmai válságát éli. Azért jön, hogy eladja az örökségét és a kisváros csendjében kissé összeszedje gondolatait. Minden egyszerűnek tűnik: csak elintézi a hagyatékot, összefut néhány régi baráttal, aztán visszatér, hogy folytassa a napi rutint.

Gyergyószentmiklós

Március 19-én, hétfőn este 7 órától a Kézdivásárhelyi Városi Színház társulata vendégszerepel a Figuránál. Ray Cooney Bigámia című komédiája a Kézdivásárhelyen múlt évadban bemutatott Ketten a neten főhősének újabb kalandjait kínálja az érdeklődőknek, az előadás rendezője Kolcsár József.

Kolozsvár

Gyere el hétfőn, március 19.án a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem A303-as termébe és hasznos információkat tudhatsz meg arról, hogy miként lehetsz Te is a Work and Travel program résztvevője.

Kolozsvár

Vállalkozásod működtetése során nap mint nap kell megoldanod olyan problémákat, melyekkel korábban – munkavállalóként vagy épp tanulóként – nem kellett szembesülnöd.

Komárom

Kodály Zoltán nyomában Budapesten – könyvbemutató Komáromban

Nagyfödémes

A Borsos Mihály Alapiskola és a Csemadok Nagyfödémesi Alapszervezete 2018. március 19-én, hétfőn, 17 órai kezdettel szervezi meg a jótékonysági estjét Gyerák Zsóka megsegítésére a nagyfödémesi kultúrházban.

Kolozsvár

Túl zenén, túl síp-dobon, riadó kürtön át:  Évezredek éneklik hangosan a Debóra dalát.

Kolozsvár

A marosvásárhelyi Jótékonysági túrkáló „testvérkéje” elérkezett Kolozsvárra is. Charity Sale for Yuppi egy jótékonysági ruhavásár, amely 2018. március 17-én 15-20 óra között, szombaton, a kolozsvári Blériot Kávézóban (Magyar utca / Bld. 21 Decembrie 1989., 18.) valamint, március 18-án 15-20 óra között az Insomnia (Egyetem utca / Universității 2.) kávézóban kerül megrendezésre.

Nagyvárad

Ismét műsoron a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának Kezeslábas című babaprodukciója. A 0-3 éves korosztályt megszólító előadás legközelebb március 18-án, vasárnap 11 órától látható az Árkádia Bábszínház kistermében.

Vága

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vágán, az iskolánál 16 óra 30 perces kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Nádszeg

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nádszegen, a helyi kultúrházban 16 órai kezdettel ünnepi műsort szerveznek, ezt követően koszorúzási ünnepségre kerül sor a templomkertben.

Vágkirályfa

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vágkirályfán, a temetőkertben 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Nemeskajal

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nemeskajalon, a kopjafa parkban 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek. Ezután a kultúrházban ünnepi műsorra kerül sor.

Tósnyárasd

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Tósnyárasdon, a Flórián szobornál 14 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Negyed

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Negyeden, a helyi temetőben 13 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Jóka

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Jókán, a helyi temetőben 13 óra 45 perces kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Deáki

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Deákin, a helyi református templomban 11 órai kezdettel ünnepi istentiszteletre kerül sor, a templomkertben pedig koszorúzási ünnepséget rendeznek. 15 órától a kultúrházban ünnepi műsor kezdődik.

Sókszelőce

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Taksonyban, a helyi református templomban 10 órai kezdettel ünnepi istentiszteletet és megemlékezést szerveznek.

Taksony

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Taksonyban, a helyi katolikus templomban 9 óra 30 perces kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzási ünnepség követ.

Nagyfödémes

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nagyfödémesen, a helyi katolikus templomban 9 óra 30 perces kezdettel ünnepi szentmisére kerül sor, melyet koszorúzási ünnepség követ a temetőben.

Kismácséd

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Kismácsédon, az 1848-as emlékműnél 9 órától koszorúzási ünnepséget szerveznek.

Ógyalla

Tisztelettel meghívjuk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra Ógyallán, 2018. március 18-án, 15 órakor a Jókai szoborhoz, majd az ünnepi műsorra a kultúrházba.

Vízkelet

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vízkeleten 15 órai kezdettel emlékműsort rendeznek a kultúrházban, melyet koszorúzási ünnepség követ a kopjafánál.

Farkasd

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Farkasdon 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek a kopjafánál, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Alsószeli

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Alsószelin 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek a helyi temetőben és a milleniumi emlékműnél, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Bácsfeketehegy

Az idén XXI. alkalommal kerül megrendezésre a Podolszki József Irodalmi Emléknap a bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár és a Feketics Művelődési Egyesület Podolszki József Emlékbizottságának szervezésében.

Kolozsvár

Tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium éves konferenciája, a Szakmai Napok.

Horgos

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó nyilvános Nagyböjti lelki napra, melyet 2018. március 17-én, szombaton, tartunk a Domus Pacis lelkigyakorlatos házban

Pelsőc

A Szövetség a Közös Célokért Társulás, a Csemadok Pelsőci Alapszervezete, a Pro Pátria Pelsőciens Társaság,  a Pelsőc Község Önkormányzata  és Magyarország Kassai Főkonzulátusa közösen szervezi meg 2018. március 17-én, szombaton, 14 órai kezdettel Vadkerti Imre, Sipos Dávid és Zsapka Attila Szabadság című koncertjét a pelsőci kultúrházban.

Diószeg

2018. március 16-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Diószegen, a helyi művelődési házban 18 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek.

Királyrév

2018. március 16-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Királyréven, a helyi katolikus templomban 17 óra 30 perces kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a kopjafánál.

Kolozsvár

A könyvbemutató helyszíne és időpontja: Sapientia EMTE, Bocskai ház, Óváry terem, 2018. március 16-a, 17.00 óra.

Kolozsvár

A „Szóra fel!” szavalóverseny 2018 március 16.-án (pénteken) zajlik, 11.00 órától az V-VIII.osztályosok , 14.00 órától pedig a IX.-XII. osztályosok mutathatják be tehetségüket, tudásukat.

Szabadka

38. TAKT kiállítás Szabadkán

Zenta

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete jubileumi ünnepsége

Beregszász

Szól a Fülemüle – IV. Kárpátaljai Népzenei és Néptánc Tehetségkutató

Feketenyék

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Feketenyéken 18 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek a helyi kultúrházban.

Nagymácséd

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nagymácsédon emlékünnepséget szerveznek.

Felsőszeli

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Felsőszelin 16 órai kezdettel a helyi temetőben koszorúzást, majd pedig a község művelődési házában emlékünnepséget szerveznek.

Vezekény

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vezekényen 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a hősök szobránál.

Tallós

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Tallóson, a helyi kultúrházban 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a hősök szobránál.

Hidaskürt

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Hidaskürtön, a helyi kultúrházban 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ Széchenyi István emléktáblájánál.

Deáki

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Deákin, a helyi magyar tannyelvű alapiskolában 10 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek.

Pered

Koszorúzási ünnepség Pereden

Léva

A Csemadok Lévai Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2018. március 15-én, csütörtökön, 16 óra 30 perces kezdettel Nemzeti Ünnepünk alkalmából rendezett koszorúzással egybekötött megemlékezésre a lévai temetőben, majd 18 órakor Világosságot! című ünnepi műsorra.

Szabadka

PÓKA ÉVA rendezésében ismét egy csodálatos szindarabot láthatunk, és tanulhatunk belőle emberi, nemzeti értékeket.

Ungvár

Emlékezzünk együtt március 15-én

Munkács

Emlékezzünk együtt március 15-én

Beregszász

Emlékezzünk együtt március 15-én

Nagyszőlős

Emlékezzük együtt március 15-én

Técső

Emlékezzünk együtt március 15-én

Marosvásárhely

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) marosvásárhelyi tagszervezete rendhagyó március 15-i megemlékezést tart a G.Café-ban. Szavalással, zenével, énekkel, kocsmakvízzel és egy meglepetéssel várunk Téged is!

Kolozsvár

A pszichológia és az általa felvetett szemléletmód és narratívák ma már általánosan elterjedtnek mondhatók. A hit és a pszichológia riválisok, erősítik egymást, vagy esetleg tetszőlegesen felcserélhetőek, lévén, hogy csak egy módszerről van szó, amivel keressük életünk célját és értelmét? Mit ad (és mit vesz el) a pszichológia, mit add hozzá (és mit kér cserébe)? Van „keresztény pszichológia”?

Kolozsvár

Gyere el és adj hangot a szabad mikrofonnak március 15-én este az Bulgakovban. Mondj el mindent, ahogy az neked épp jól esik! 

Nagymegyer

Ünnepi megemlékezés Nagymegyeren az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Komárom

Ünnepi megemlékezés Komáromban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Rozsnyó

A Csemadok Rozsnyói Területi Választmánya és Alapszervezete, továbbá Rozsnyó Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezendő március 15-i ünnepségre.

Kolozsvár

A hagyományos március 15-i megemlékezést az RMDSZ Kolozsvári Szervezete rendezi. Az esemény csütörtökön 11.15 órától ünnepi felvonulással kezdődik a Protestáns Teológiai Intézettől. A felvonulást 12 órakor ökumenikus istentisztelet követi a Szent Mihály római katolikus templomban, ezt 13:30-tól az egykori Biasini-szálló előtti díszünnepség és koszorúzás követi, majd 17 órától a Kolozs Megyei Diáktanács szervezésében verses-zenés ünnepi megemlékzes zárja a rendezvénysorozatot Mátyás király szülőháza előtti téren.

Zsigárd

2018. március 14-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Zsigárdon emlékünnepséget szerveznek. 11 órától az alapiskola ünnepi műsora kezdődik, 16 órától pedig a község ünnepi műsorára kerül sor a helyi református templomban, melyet koszorúzás követ.

Kolozsvár

Mennyire fontos számunkra, hogy folyamatosan friss és egészséges helyi termékekhez juthassunk? Melyek egy jól működő ellátási lánc előfeltételei? Milyen pályázatokkal érdemes foglalkozni a fiatal mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozóknak?  Ezekre és sok más kérdésre fog majd Lőrinczi Zoltán, a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) pályázati tanácsadója.

Kolozsvár

Közreműködnek: Hetényi Milán - ének Soós András - első hegedű Rosonczy-Kovács Mihály - második hegedű Orsós Tamás - brácsa Hegedűs Luca - cimbalom, kontra Hanusz Zoltán - nagybőgő

Kolozsvár

Bette Davis: a színésznő, amint színésznőt játszik. Apropó, színésznő: az egyetlen film az Oscar-történelemben, amelynek négy színésznőjét is jelölték díjra.

Kolozsvár

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány „Gróf Mikó Imre Könyvtára” , a Szarkaláb Kulturális Egyesület és a SzINT Kulturális Egyesület a kolozsvári Ars Saltandi Egyesület Passeggio Táncegyüttesének és a Báthory Líceum Reneszánsz Együttesének közreműködésében 2018 március 14-én, szerdán 18.00 órától reneszánsz táncházat szervez iskolásoknak „Táncrend Mátyás király udvarában” címmel.

Kolozsvár

Sárándi Tamás, a Maros Megyei Múzeum muzeológusa tart előadást A II. bécsi döntés és a „kis magyar világ” címmel, 2018. március 14-én, az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában (Jókai/Napoca utca, 2. szám).

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztályának szervezésében 2018. március 14.-én, szerdán 18 órától az EME székházban Lakatosné Szuhai Györgyi (közgazdász, a Professional Project Life Nonprofit Kft. ügyvezetője, az EUROPÉER Európai Fejlődésért és Együttműködésért Közhasznú Alapítvány elnöke, a Szent István Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának doktorjelöltje) tart előadást Tudatos életvezetés - projektszemlélet a magánéletben címmel.

Kolozsvár

Dr. Vámos Lászlóné-Katalin: Protokoll és viselkedéskultúra hazai és nemzetközi környezetben Egyetemi Esték a Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék szervezésében március 14-én, szerdán 18 órától

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — Ünnepi emlékezés az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc hőseire

Rozsnyó

Csillagokkal táncoló Kojot Rozsnyón

Kolozsvár

A SZENT MIHÁLY RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA tisztelettel meghívja az érdeklődőketZENGJ, MÁRCIUS! című irodalmi összeállítására Bevezetőt mond Ft. Veres Stelian plébániai kormányzó Fellép a Guttman Mihály Pedagóguskórus, vezényel Bedő Ágnes Közreműködik a Szent Mihály Római Katolikus Nőszövetség és a Szent Mihály Caritas Szervezet

Kolozsvár

A Természettudományi (O.Ghibu) Líceum "Örökségünk Őrei" csapata szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt Március 13-án 18:00 órai kezdettel a Tranzit ház épületében tartandó előadásra.

Kolozsvár

Az EME Bölcsészet-Nyelv- és Történettudományi Szakosztályában 2018. március 13-án 17 órai kezdettel két új könyvet mutatnak be a szerkesztők: „Levéllé válva”.

Kolozsvár

Nyáry Krisztián: Fölébredett a Föld...Levelek, hősök, történetek 1848/49-ből A Kolozsvári RMDSZ szervezésében interaktív előadás Nyáry Krisztiánnal, új könyvéről, melyben levelekkel meséli újra az 1848/49-es szabadságharc eddig kevésbé ismert történeteit.

Nagyvárad

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat előadása, a Szegény Dzsoni és Árnika március 11-én, vasárnap 11 órától kerül ismét műsorra. Helyszín: Árkádia Bábszínház, nagyterem. 6 éven felülieknek.

Pozsony

2018. március 11-én, vasárnap, 9 órai kezdettel szervezik meg a diákmisét a pozsonyi Ferences templomban.

Pozsony

Meghívó budapesti zarándokútra

Nyárádszereda

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának közreműködésével idén is megszervezésre kerül, immár 26-ik alkalommal, a Nyárádszeredai Kertésznap 2018. március 10-én.

Nagyida

2018. március 10-én, szombaton, 19 órai kezdettel szervezik meg a Táncfórum estet a nagyidai Ilosvai Házban.

Szilice

Az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület 2018. március 10-én, szombaton, 16 órai kezdettel szervezi meg a Tebenned bíztunk… című előadását a szilicei kultúrházban.

Gömörhorka

A Gömörhorkai Református Gyülekezet és a Gömörhorkai Nyugdíjas Klub  közösen szervezi meg 2018. március 10-én, szombaton, 15 órai kezdettel Ötvös Anna Lola könyve című kiadvány bemutatóját a gömörhorkai kultúrházban.

Komárom

A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület, a Duna Menti Múzeum közösen szervezi meg 2018. március 10-én, szombaton, 15 órai kezdettel Szénássy Árpád születésének 65. évfordulója alkalmából az ünnepi megemlékezést Komáromban.

Aggtelek, Kecső, Hosszúszó

2018. március 10-én, szombaton, 10 órai kezdettel szervezik meg  Aggtelek, Kecső és Hosszúszó települések önkormányzatainak ünnepségét a schengeni határnyitás 10. évfordulója alkalmából az aggteleki határátkelőhelyen.

Zenta

A Zentai Gyermekbarátok Egyesülete Kreatív húsvéti kézműves gyermekprogramot szervez 2018. március 10-én szombaton.

Zenta

Az InGenium Alapítvány a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziummal együttműködve tehetségfejlesztő programot indít Ingenium Iskola néven az általános iskolás diákok részére.

Nagymegyer

2018. március 9-én, pénteken, 21 órától Török Ádám és a Big Man Band ad koncertet a nagymegyeri Big Man Pubban.

Gúta

2018. március 9-én, pénteken, 18 órai kezdettel szervezik meg a Duna Művészegyüttes Solus Christus című előadását a Gútai Városi Művelődési Központban.

Magyarkanizsa

A Dobó Tihamér Képtár február 1-jén képzőművészeti pályázatot hirdetett a község általános iskolásai számára Lehet, hogy testvérek vagyunk, te meg én?! címmel. A téma családfakutatás és annak képzőművészeti ábrázolása, kidolgozása volt.

Kolozsvár

Honnan lesz pénz a vállalkozásra, hogyan lesz pénz a vállalkozásból? A legfontosabb pénzügystratégiai kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű képzésünkön.

Bácsfeketehegy

A tambura-hangszercsalád muzsikusai számára szerveznek mesterkurzust 2018. március 9-én és 10-én Bácsfeketehegyen.

Marosvásárhely

Ismerd meg a Talaj Humusz Menedzsment módszertanát, amely holisztikus, integrált, biológiai alapú és fenntartható. Ebben a szemléletben a termőtalajod egészségét helyreállíthatod és felerősödik a humuszképződés. Már pedig abban a talajban, amelynek humusztartalma nő, ott a növényeknek nagyon jó helye van!

Kolozsvár

2018. március 8-án kerül megrendezésre a filmművészet és média szakterületén tanulók számára a Hogyan írjunk szakdolgozatot? című előadás, amelyet Dr. Bátori Anna fog megtartani. Találkozó a K+ közösségi térben (Unió / Memorandumului u. 3. szám), 20 órakor.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. március 8-án, csütörtökön, 19 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operett  a kassai Thália Színház színpadán.

Kassa

2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg dr. Kocsis Károly, a MTA Földrajztudományi Intézetének igazgatójának Az Európa felé irányuló nemzetközi migráció múltja, jelene és földrajzi háttere​ című előadását a kassai MaJel Rovás Központban.

Pozsony

A Pozsonyi Magyar Intézet 2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezi meg az Európáról Közép-európaiként című kerekasztal-beszélgetést a Magyarország Nagykövetségének székházában működő Pozsonyi Magyar Intézet nagytermében.

Ipolyság

2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg a nőnapi musical- és operettestet az ipolysági városháza színháztermében.

Léva

A lévai Reviczky Társulás zenei szakosztálya 2018. március 8-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg Dunajszky Géza Házy Erzsébet operaénekesnőről szóló A pozsonyi csalogány című előadását a Reviczky Házban.

Dunaszerdahely

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár 2018. március 8-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg a Minden nő szeretne macska lenni című fotókiállítást a könyvtár épületében.

Kolozsvár

Második félévben is folytatódik a Szakkollégiumi délutánok eseménysorozat, melynek keretében most a Gazdasági Tanácsadó Klub mutatkozik be. A következő kérdésekre keressük majd a választ: Bankfiókok vagy applikációk?

Kolozsvár

A kolozsvári Ifjúsági Néptánctalálkozó 1992 óta kétévente sorra kerülő ifjúsági néptáncfesztivál, a Kolozs megyei magyar néptáncegyüttesek találkozója. Az Ifjúsági Néptánctalálkozó alapvető célkitűzése, hogy régiónk fiatal műkedvelő és hagyományőrző néptáncegyütteseinek rendszeres fellépési, „megmérettetési” lehetőséget biztosítson. A találkozó egyben remek alkalom a résztvevő együttesek közötti ismerkedésekre, kapcsolatfelvételekre.

MOM Kulturális Központ 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

VILÁGSZTÁROK III/IV - Maxim Rysanov Bartók, Tabakova és Vasks művei

Érsekújvár

A Nobilitas Carpathiae civil szervezet 2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezi meg az engesztelő szentmisét gróf Esterházy János tiszteletére az érsekújvári római katolikus plébániatemplomban.

Komárom

A komáromi Szinnyei József Könyvtár 2018. március 7-én, szerdán, 16 óra 30 perces kezdettel szervezi meg az Akiket Isten kihívott csatára című kötet bemutatóját az intézmény Nádor utcai könyvtárában.

Kassa

A Csemadok Kassai Alapszervezete 2018. március 7-én, szerdán, 18 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Nyugati fogságban című dokumentumfilm vetítését a kassai Csemadok Pinceklubban.

Érsekújvár

2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg a VII. Szeretünk Csemadok című zenés műsoros összeállítást az érsekújvári Csemadok székházban.

Pozsony

2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg Merényi Zoltán és Somodi András Mátyás király – Mecénás és katona című kiállításának megnyitóját a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. március 7-én, szerdán, 10 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operett  a kassai Thália Színház színpadán.

Csicsó

A Felvidéki Értéktár Bizottság a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet (további alapítók: Csemadok, Gazda PT, SZMPSZ) Közösség és érték – települési értékek feltárása címen konferenciát, egyben a Településeink értékei pályázat értékelését szervezi 2018. március 7-én, szerdán 10 órakor a Csicsói Jolán Panzióban.

Kolozsvár

Előadóink: - Tossenberger Tamás, aki a Design Terminal csapatában a startup kapcsolatok területéért felel - Megyeri Mirtill, a Zyntern társalapítója - Békéssy László és Veszelovszki Dávid, a Codeberry alapítói

Csíkszereda

Kedves Hölgyek, izgalmas előadássorozatunk márciusban is folytatódik, ezúttal lelkünk méregtelenítése, valamint a tavaszi megújulás lesz a témánk.

Kassa

A Csemadok Kassai Alapszervezete 2018. március 6-án, kedden, 18 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Muszkaföldön című dokumentumfilm vetítését a kassai Csemadok Pinceklubban.

Rimaszombat

2018. március 6-án, kedden, 18 órai kezdettel szervezik meg Kurucz Ádám Konrád Latinovits-díjas előadóművész Ady Endre életét feldolgozó monodrámáját a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium dísztermében.

Kolozsvár

A Szociológus Napok a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet és a Max Weber Szakkollégium rendezvénye, melyet immárnyolcadik alkalommal szerveznek meg a kar diákjai és oktatói.

Kolozsvár

Erdélybe indul lemezbemutató koncertturnéra a felvidéki Horsa Banda legújabb, Ördöngölő című lemezével. A zenekar arra törekszik, hogy a magyar népzenét eredeti formájában szólaltassa meg, ahogyan a falvakban is szólt generációkkal korábban. A Horsa Banda nem játszik feldolgozásokat, népzenegyűjtők korábbi felvételeiről, illetve saját gyűjtéseikből tanulják meg az erdélyi Mezőség, Kalotaszeg és Gyimes autentikus népzenéjét.

Kolozsvár

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) 2018. március 6-án összehívja a KMDSZ Agorát. Az Agora célja olyan alkalmat/teret biztosítani a kolozsvári egyetemisták számára, akiket érdekel a diákszervezetiség, tevékenykednének, közelebbről megvizsgálnák egy diákszervezet működését. Legyen ő szakosztályos, önkéntes, diákképviselő vagy csak egyszerűen tevékenykedni szerető hallgató, mindenkit szeretettel várunk.

Pozsony

2018. március 5-én, hétfőn, 19 órai kezdettel szervezik meg Zalatnay Sarolta koncertjét a pozsonyi Új Színpad épületében.

Kolozsvár

1953, 1956, 1968, 1980: Kelet-Európa antikommunista lázadásai Előadó: Rainer M. János történész (OSZK 1956-os Intézet), egyetemi tanár (Eszterházy Károly Egyetem)

Kolozsvár

Szeretettel várunk mindenkit, főleg akinek kérdései merültek fel a táplálkozással kapcsolatban vagy esetleg fitnesszről, mozgásról szeretne több infót összegyűjteni. Konkrét példát nyújtunk majd arra, hogy hogyan kell össze állítani a napi menüt, receptekről fogunk beszélni és egészségesebb alternatívákról amiket a konyhában használhatunk. A belépő ingyenes!

Szabadka

A szelektív battéria begyűjtés és elsődleges újrahasznosítások.

Kolozsvár

Szeretettel várunk minden egyes fiatalt a Csak veled! fiataloknak szóló előadássorozatra, amely március 4 és 10 között lesz megtartva minden este 19:00 órától a Postakert utca 12 szám alatt.

Dunaszerdahely

Somorja

2018. március 3-án, szombaton, 20 órai kezdettel szervezik meg az Aranymetszés verséneklő duó lemezbemutató koncertjét a somorjai Mozi Klubban.

Marosvásárhely

A Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszéke meghívja Önt “Szabadorsó és váza koronaformák termőkori metszése” címen tartandó metszési bemutatójára.

Kolozsvár

Az éneklés helye, rendje, szerepe és technikái a néphagyományban és korunk emberének életében – többek között ezekről az érdekes és izgalmas kérdésekről fogunk beszélgetni, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Marosvásárhely

Az EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztályának számadó és tisztújító közgyűlésére 2018. március 3-án, szombaton 11 órakor kerül sor, a Keresztelő Szt. János Plébánia Deus Providebit Házában (Rózsák tere 61. szám).

Zenta

Mesedélelőtt a zentai könyvtárban a gyermekbarátokkal.

Alsószeli

A Csemadok Alsószeli Alapszervezete 2017. március 2-án, pénteken, 17 óra 30 perces kezdettel szervezi meg Csikmák Imre Erről, arról, azokról című kötetének a bemutatóját az alsószeli nyugdíjas klubban.

Komárom

A Pro Arte Danubií – Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás 2018. március 2-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Kanyó Ervin festőművész Utcák tekintetének tükrében című kiállítását a komáromi Limes Galéria Dúdor István termében.

Bácskossuthfalva

Március 2-a és 4-e között rendezik meg a Kárpát-medencei Református Borászok és Szőlészek 6. Fórumát.

Kolozsvár

Ismét egy kötetlen beszélgetésre hívunk titeket, amely során alkotói tevékenységet egy sokkal személyesebb oldalról közelítjük meg. Az alkotás folyamatáról fogunk beszélgetni, mint az önkifejezés öngyógyító, meditatív formájáról.

2025 Visegrád Fő utca 81.

M E G H Í V Ó A Visegrád Város Önkormányzata és a Kairosz Kiadó tisztelettel invitálja Önöket Bene Béla: Visegrádi napszentület

Losonc

A Csemadok Losonci Alapszervezete, a Csemadok Nógrádi Területi Választmánya és a Nógrádi Művelődési Központ közösen szervezi meg 2018. március 1-e és április 15-e között a 49. Kármán Napokat Losoncon.

Marosvásárhely

Ha bajod van a közéleti személyekkel vagy úgy egyáltalán a politikával, gyere csütörtökön a Tutunba és, mondd el mi bánt.

Csíkszereda

Mit tegyek szülőként, hogy a gyermekem számára egy orvosi vizsgálat, kórházba kerülés ne maga a rettegés, rémálom legyen, hanem inkább egy kaland? Mit tegyek, hogy mindenkinek könnyebb legyen a vizsgálat, a gyermekemnek is, nekem is, az orvosnak és az asszisztensnek is? Miről is szól a Lázálom Lilivel című könyv?

Kolozsvár

Amikor már mindent elmondott. Amikor már hallgat. Már nincs mit mondani. Amikor jön a Szentlélek, és "eszünkbe juttatja", amit már régen elmondott.

Kolozsvár

Az idei év első vegyészklubjának célja bemutatni pár pályázatot/ösztöndíj lehetőséget, amelyekről érdemes hallani. Megtudhatunk részleteket a pályázatok időpontjáról, kritériumairól, a jelentkezés folyamatáról, maga a program lefolyásáról és hallhatunk egyéb érdekességeket.

Beregszász

A Sárik Péter Trió Beregszászban

Csíkszereda

120 éve született Bertolt Brecht. Február 28-án mutatja be a Csíki Játékszín Kurázsi mama és gyermekei című háborús krónikáját Sorin Militaru rendezésében.

Kolozsvár

A westernfilm aranykorának egyik utolsó alkotása, Kuroszava után szabadon. Elvégre szamuráj és cowboy féligmeddig ugyanaz.

Kolozsvár

Az emberi társadalom és az ökoszisztémák harmonizálása nagy kihívás, mert a két rendszernek eltérő dinamikája van. Az értékek az ember-természet fenntartható kapcsolatának egyik centrális részét képezik.

Kolozsvár

Moldován András ifjú gitárművész estjére kerül sor 2018. február 28-án, szerdán, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban(Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.)

Marosvásárhely

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet és a marosvásárhelyi K'Arte Egyesület február 28. – március 4. között immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Magyar Filmnapokat Marosvásárhelyen. A vetítésekre a Művész Moziban (ARTA) kerül sor, a filmeket román vagy angol felirattal vetítjük.

Csíkszereda

2018. február 28-án, szerdán délután 16:30-tól hallgathatjuk meg a Pro Scientia Siculorum Egyesület szervezésében a Tóth Balázs és Csányi Vilmos közös előadását, melynek témája a nemrégiben megjelent új könyvük.

Kolozsvár

A Helikon-estek következő kiadásán az Élő várad antológia szerzői mutatkoznak be Kolozsváron. Időpont: február 28., szerda, 19 óra Helyszín: Café Bulgakov (I. M. Klein 17.)

Budapest

2018. február 28-án, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg Karaffa Attila felvidéki amatőr fényképész Felvidéki szemmel című kiállítását az Újpesti Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Kolozsvár

A civil kávéház újabb találkozójára hívjuk mindazokat, akik civilként és szakemberként érdeklődnek a közösségépítés bizonyos témái iránt, és ebben szerepet is vállalnak. Megjelent a 2016/2017 Erdélyi Magyar Civil Évkönyv kötete, melynek témája „A mi fiataljaink”. A kötetet bemutatja Bodó Barna szerkesztő.

Kolozsvár

Moldován András fiatal gitárművész estjére kerül sor 2018. február 28-án, szerdán, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban(Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Kolon

Beszédkészség-fejlesztés Kolonban

Kolozsvár

Nem tudod hol szeretnél továbbtanulni? Nem vagy tisztában az összes lehetőséggel? Meg szertnéd ismerni a kolozsvári egytemeket és karaikat? Esetleg betekintést nyernél egy egytemi hallgató életébe? Akkor gyere el te is 2018. február 27-én 17:00 órától a K+ közösségi térbe, ahol egytemisták válaszolnak kérdéseidre egy előadás formájában.

Kolozsvár

Az év második Pedagógus Fórumának meghívottja Vaskuti Gergely, aki február 27-én, 18 órától tart előadást Kolozsváron.

Gyergyószentmiklós

A Figura Stúdió Színház február 27-én, kedd este 7 órától mutatja be Keresztes Attila rendezésében A tavasz ébredése című előadást. Frank Wedekind drámájának gyergyószentmiklósi bemutatója a Figura és a BBTE Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézetének koprodukciója, az előadás létrehozásában közreműködnek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói.

Marosvásárhely

A Kiss Elemér Szakkollégium 2018. évi februári ülésszakán W. Szabó Péter tart előadást "UX kutatás-fejlesztés nemzetközi nagyvállalatoknál" címmel a 231-es előadóteremben, kedden, február 27-én 14:10 órai kezdettel.

Csíkszereda

2018. február 27-én, kedden délután 17 órától tartjuk a Laboron kívül kiállítás kísérőrendezvényét, amelynek meghívottja dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

Dunaszerdahely

2018. február 27-én, kedden, 18 órai kezdettel mutatják be Georges Feydeau Az asszony körbejár című bohózatát a Pesti Művész Színház előadásában a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Rozsnyó

A Szövetség a Közös Célokért társulás és a Rozsnyói Rákóczi Magyar Ház közösen szervezi meg 2018. február 27-én, kedden, 16 óra 30 perces kezdettel Gordon László természetbúvár Csodák a Gömör–Tornai karszton című fotókiállításának megnyitóját a rozsnyói Rákóczi Magyar Ház nagytermében.

Ipolyság

Az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola 2018. február 27-én, kedden 9 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Cimbora olimpia című  sportrendezvényt a tanintézmény tornatermében.

Nemzeti Színház IX. ker. Bajor Gizi park 1., Budapest, 1095

Félbevágott pipafüst

Bem Mozi Margit körút 5., Budapest, 1027

Balkáni Filmklub: Az élet egy csoda

Madách Imre Művelődési Központ Dr. Csányi L. krt. 63., Vác, 2600

Testünk a csoda - interaktív kiállítás gyermekeknek

Nagyvárad

Ismét műsoron a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának Kezeslábas című babaprodukciója. A 0-3 éves korosztályt megszólító előadás legközelebb február 25-én, vasárnap 11 órától látható az Árkádia Bábszínház kistermében.

Muzsla

A Csemadok Muzslai Alapszervezete 2018. február 25-én, vasárnap, 17 órai kezdettel szervezi meg Roland Topor: Albérlet az asztal alatt című lírai vígjátékát a muzslai kultúrházban.

Komárom

2018. február 25-én, vasárnap, 15 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. február 25-én, vasárnap, 15 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operettjét  a kassai Thália Színház színpadán.

Zentagunaras

Vadászbál Zentagunarason.

Bajsa

A bajsai helyi közösség és a civil szervezetek idén is megszervezik a Prélót.

Komárom

2018. február 24-én, szombaton, 19 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Kolozsvár

Ha farsang, akkor Álarcos bál! Várjuk a társasági tánc szerelmeseit február 24-én, szombaton, 19 órakor a Sétatéri Kaszinó dísztermébe.

Szímő

Hazahív a harangszó Szímőn

Galánta

Csemadok bál Galántán

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Kórusok Téli Éjszakája

Gazdagréti tér 8, Budapest 1118, Magyarország

Gazdagréten a szomszédokkal - séta a Kádár-korszak nyomában

Kolozsvár

Az EME Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztálya és a Georgius Aranka Társaság kerekasztal beszélgetésben idézi Wacha Imre, a kiváló tanár, nyelvész, segítőkész ember emlékét 2018. február 23-én 17 órától az EME Jókai/Napoca u. 2-4. sz. alatti székháza előadótermében.

Marosvásárhely

Tribológiai rendszerek - dr. Szabó Attila, február 23-án, 11-12 óra között, a 213-as teremben. Repülési mérések - dr. Nagy András, február 23-án, 10-12 óra között, a 131-es teremben.

Topolya, Óbecse, Magyarkanizsa

Önellátás felsőbb szinten, avagy a falu, ami élni akar - beszélgetés Rozsály polgármesterével

Nagyvárad

Február 23-án, pénteken este 6 órától az Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki utca) a Várad folyóiorat Törzsasztal sorozatának vendége Bartis Attila író, fotográfus, drámaíró, A séta, A Nyugalom, A vége című regények szerzője.

Fülek

A Városi Honismereti Múzeum galériája a közeljövőben ismét egy helyi alkotó műveinek ad helyet. A Füleki Vármúzeum 2018. február 23-án, 17 órakor nyitja meg Jacsmenyík József „Barangolásaim” című önálló kiállítását.

Kolozsvár

Kincses városunk identitásával szorosan összeforrt már Hunyadi Mátyás neve. Idén különös figyelmet kap az egykori uralkodó, hiszen 2018-at Mátyás király emlékévének nyilvánították, így Magyarország és Erdély is bővelkedik a hagyatéka köré épített eseményekben. Karunk az uralkodó 575. születésnapján, február 23-án 18 órától teremavató ünnepség keretében emlékezik meg róla, amikor az Aula Magna új, méltó nevet kapva Hunyadi Mátyás díszteremmé válik.

Kolozsvár

2018 - Mátyás Király Emlékév XXVI. Kolozsvári Mátyás Napok

Komárom

2018. február 23-án, pénteken, 19 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Kassa

A kassai Rovás Akadémia 2018. február 23-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Popély Gyula három, a Felvidékről szóló könyvének a bemutatóját a MaJel Rovás Központban.

Királyhelmec

2018. február 23-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezik meg a Nyitnikék – Táncba szőtt történelem című kötet bemutatóját a királyhelmeci Mailáth József Regionális Múzeum épületében.

Kecskeméten a Főtéren

2018.02.23-24-25-én kerül megrendezésre Kecskeméten a Főtéren a 2. Palacsinta Fesztivál.

Magyarkanizsa

Az Aracs folyóirat ÁLOM HAVA különszámának bemutatója Magyarkanizsán.

Kolozsvár

A Györkös Mányi Albert Emlékház Nyitott szemmel című sorozatának következő estjén egy rendkívüli kutatómunka meglepő eredményeivel ismerkedhetünk A másik Buddha című beszélgetés során, amelynek magyar vonatkozásait Kőrösi Csoma Sándor is észlelhette volna, ha nem ér véget útja Zanglában. 

Kolozsvár

20:00 órától 21:00-ig tánc- és énektanítás.  Ezt követően hajnalig tartó mulatság.

Kézdivásárhely

2018. február 21-én, szerdán 14 és 17 órai kezdettel hallgathatjuk meg dr. Gábriel Róbert, egyetemi professzor előadását Csíkszeredában, míg 2018. február 22-én, csütörtökön 16:30-tól Kézdivásárhelyen tart előadást a Pécsi Tudományegyetem dékánja.

Kolozsvár

A következő Kreatív Kolozsvár est témája az erdélyi magyar vállalkozói ökoszisztéma szociológusi szemmel. Arra keresik a választ, hogy: Mi az oka annak, hogy egy erdélyi magyar átlagosan kevesebbet keres, mint egy erdélyi román? Mi az oka annak, hogy az erdélyi magyarok etnocentrikusak kereskedelmi tevékenységeikben: ha tehetik, magyaroktól vásárolnak, magyarokat alkalmaznak, magyarok az üzleti partnereik? Hogyan és milyennek látják az erdélyi fiatalok a „vállalkozót”?

Ungvár

Solus Christus c. táncházi előadás a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából a Duna Művészegyüttes előadásában

Komárom

2018. február 22-én, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg az Éjszaka az Ipariban című rendezvényt a komáromi Ipari Szakközépiskola épületében.

Érsekújvár

Az érsekújvári Vunar Galéria 2018. február 22-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg Lábik János festőművész In memoriam 1933–2018 című kiállításának megnyitóját a galéria épületében.

Szabadka

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban február 16-án Család ellen nincs orvosság, 18-án Hernádi pont, 22-én Páratlan páros. Információ és helyfogalás: 024/557-033,

Ungvár

Belépők korlátozott számban igényelhetőek a KMKSZ ungvári irodájában , vagy a 61-29-98-as telefonszámon.

Ungvár

Solus Christus: Modern táncszínházi előadás Ungváron

Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság

Idén is megrendezik a Teátrum Neked! színházi fesztivált, amelynek házigazdája a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság. A jegyeket hétfőtől, február 5-étől vásárolhatják meg.

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület tisztelettel meghívja önöket "Daciától Ultrasilvaniáig" A Kis-Szamos medencéjének településtörténeti változásai 3/4-12/13 század című kötet bemutatójára.

Kolozsvár

A ZeneSzó című beszélgetősorozat újabb estjére kerül sor 2018. február 21-én, szerdán, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban, amelynek meghívottja Boros Zoltán televíziós szerkesztő, rendező, zeneszerző, jazzmuzsikus lesz.

Marosvásárhely

Érdekel a sikeres vizsga titka, hogy hogyan lehet a tananyagot rövid idő alatt elsajátítani és milyen gyakorlatokkal tudod megszüntetni a vizsgalázat? Megtudhatod 2018. február 21-én, 20 órától a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Csíkszereda

2018. február 21-én, szerdán 14 és 17 órai kezdettel hallgathatjuk meg dr. Gábriel Róbert, egyetemi professzor előadását Csíkszeredában, míg 2018. február 22-én, csütörtökön 16:30-tól Kézdivásárhelyen tart előadást a Pécsi Tudományegyetem dékánja.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. február 21-én, szerdán, 19 órai kezdettel  tartja meg Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című kétrészes operettjének nyilvános főpróbáját a Kassai Thália Színház színpadán.

Léva

A lévai Reviczky Társulás 2018. február 21-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg Maďar Anna Az élet mozzanatai című kiállításának a megnyitóját a Reviczky Házban.

Kolon

Az Élő Zoboralja Polgári Társulás 2018. február 21-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg a Mikor, mit tudjon a gyermekünk? – A beszédkészségek fejlesztése a beszédzavarok (diszlexia) megelőzése című előadást a koloni kultúrházban.

Kolozsvár

Bárdi Nándor, a Magyar Tudományos Akadémia Kissebségkutató Intézet tudományos főmunkatársa tart előadást Az erdélyi magyarság a két világháború között címmel, 2018. február 21-én, az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában (Jókai/Napoca utca, 2. szám).

Kolozsvár

A ZeneSzó című beszélgetősorozat újabb estjére kerül sor 2018. február 21-én, szerdán, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.), amelynek meghívottja Boros Zoltán televíziós szerkesztő, rendező, zeneszerző, jazzmuzsikus lesz.

Pozsony

A szeretettől a boldogságig Pozsonyban, Lampl Zsuzsanna

Toldi mozi Bajcsy-Zsilinszky út 36-38., Budapest, 1054

Cseh és Szlovák Filmkarnevál

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. )

Az ELTE neves alumnusai beszélnek munkájukról, sikereikről és egyetemi éveikről azon az előadássorozaton, amelyet „ELTE Sikerek” címmel rendez az ELTE Alumni Központ. A sorozat következő előadója Lackfi János lesz.

Csíkszereda

2018. február 20-án, kedden lesz az ötödik Science Espresso előadás, melynek vendége dr. Bodor Zsolt, egyetemi adjunktus.

Csíkszereda

2018. február 20-án, kedden 11 és 15 óra között a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara is csatlakozik a Petőfi Sándor felolvasómaratonhoz. A felolvasásra az egyetemi könyvtárban kerül sor.

Ada

EU stratégiák a mezőgazdaságban a magyarországi tapasztalatok és pályázások keresztmetszetében.

Pozsony

A Pozsonyi Casino 2018. február 20-án, kedden, 18 órai kezdettel szervezi meg Gaučík István PhD. A Pozsonyi Városi Múzeum története című előadását a Pozsonyi Casino épületében.

Kolozsvár

Következő Kreatív Kolozsvár estünk célja összefoglalni jogi, technikai és kereskedelmi szempontból a GDPR által támasztott elvárásokat és a lehetséges megfelelési stratégiákat, illetve adatvédelmi jó gyakorlatokat.

Kulturális Szalon 1126 Budapest, Böszörményi út 34/A.

A Hegyvidéki Trianon Társaság programja. Emlékezés a kommunizmus áldozataira. Vendégek: Prof. Kásler Miklós tanszékvezető egyetemi tanár, főigazgató főorvos, Belénessy Csaba újságíró, a Magyar Távirati Iroda (MTI) korábbi vezérigazgatója. A rendezvény szerkesztője: Dr. Galla János

Budapest

San Francisco-i kortárs balett az idei Budapest Táncfesztiválon

Zenta

Tájékoztató jellegű tanácskozás.

Segesvár

Szeretettel várok minden érdeklődőt a Nepál, Élmények és gondolatok a világ legmagasabb hegyének árnyékában című könyvem bemutatására.

Kolozsvár

A Magyar Széppróza Napja-Kolozsvár Vendégeink: György Attila, Molnár Vilmos, Király László Moderátor: Demeter Zsuzsa A részvétel díjmentes.

Kolozsvár

Lezárult a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara partnerségében megszervezett "Fedezd Fel Kolozsvárt! – Videópályázat középiskolások számára" című pályázat. A nyertesek kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra 2018. február 18-án 17:00 órától kerül sor a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán (Tordai út, 4. szám).

Fészek Művészklub Kertész utca 36., Budapest, 1073

Rágyúrunk a kortársakra - Művészeti edzés kezdőknek (3. rész)

Müpa Budapest Komor Marcell utca 1., Budapest, 1095

Szentivánéji balett

Temerin

Kabaré á la Temerin.

Nagyvárad

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat előadása, a Kispipi és Kisréce február 18-án, vasárnap 11 órától kerül ismét műsorra. Helyszín: Árkádia Bábszínház nagyterem. 3 éven felülieknek.

Gyergyószentmiklós

A gyergyószentmiklósiak nem fognak dideregni a nézőtéren, de magukra ismerhetnek a Hideg - Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról című előadás négy melankolikus, komikus és rejtélyes történetében. Fiatal alkotópáros ősbemutatójára készül a Figura Stúdió Színház.

Komárom

2018. február 18-án, vasárnap, 14 órai kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját Komáromban.

Kolon

Az Élő Zoboralja Polgári Társulás 2018. február 18-án, a vasárnap 11 órakor kezdődő szentmise után családos keresztutat szervez Kolonban.

Komárom

A Magyar széppróza napja Komáromban

Zenta

Farsangi álarcos buli Zentán.

Szeged, Agóra

A Nagyító Alapítvány 20 éve foglalkozik középiskolások és egyetemisták iskolán kívüli személyiség- és közösségfejlesztésével. Az idén második alkalommal JÁTÉKTÁRBŐVÍTŐ WORKSHOPOT TARTUNK azoknak a kollégáknak, közösségfejlesztőknek, akik érdeklődnek a saját élményen alapú pedagógia iránt.

Losonc

Csemadok bál Losoncon

Serke

Nótás bál Serkében

Dunaszerdahely

HaddElHadd koncert Dunaszerdahelyen

Trip hajó, 2. kikötő, Szilágyi Dezső tér, Budapest, 1011

FILMVETÍTÉS ÉS BESZÉLGETÉS A VILÁG MEGOLDÁSAIRÓL

Nagyvárad

A Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar közös produkciójával, a Solus Christus (Egyedül Krisztus) című táncszínházi előadással tiszteleg a reformációs emlékév előtt a Szigligeti Színház. A protestantizmus 500. évfordulója zárásaképp, február 17-én, 19 órától Nagyváradon vendégszereplő alkotás a reformáció értékeinek jelenvalóságáról szól.

Bátka

Jótékonysági Batyus Bál Bátkán

Szabadka

A Magyar Állami Operaház 2018 februárjában folytatja a határon túli magyarlakta területek látogatását

TEMI Fővárosi Művelődési Háza Fehérvári út 47., Budapest, 1119

Moldvai csángó és gyimesi táncház az FMH-ban! (febr. 17.)

Nagymegyer

2018. február 16-án, 21 órától a nagymegyeri Big Man Pubban ad ingyenes akusztikus koncertet az Evelin zenekar.

Nagyvárad

A sorozat idén is folytatódik. Február 16-án, pénteken 19 órától Simon Márton költő, műfordító, slammer lesz az Élő Várad Mozgalom vendége a Szigligeti Stúdió fehér termében. Az Élő Várad részéről ezúttal Ozsváth Zsuzsa moderál. A belépés díjtalan.

Marosvásárhely

A hónap harmadik péntekén a Petry Látványműhely és Múzeum udvarán ismét megszervezik a Local Farmers’ Market vásárt.

Körösfő

A Kalotaszeg NTE és a PRO Nádasmente egyesületek, illetve a Körösfői Kós Károly Iskola és a Riszegvirág Néptánccsoport szervezésében 2018. február 16-án, 20.30-as kezdettel sor kerül a FARSANGZÁRÓ TÁNCHÁZRA. A falu és a környék apraja-nagyját, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Királyhelmec

A Ticce Bodrogközi és Ung-vidéki Alkotók Szövetsége 2017. február 16-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Lénárt Szabó Katalin Az ecset szerelmese című könyvének a bemutatóját a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házban.

Dunaszerdahely

2018. február 16-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját a dunaszerdahelyi Vermes villában.

Zselíz

2018. február 16-án, pénteken, 13 óra 30 perces kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját a zselízi Comenius Gimnáziumban. Az eseményen bemutatják Csender Levente Örök utca című novelláskötetét. A szerzővel Jankus Zsolt beszélget.

Dunaszerdahely

Az új felállású GrooveTrain idén is fellép a dunaszerdahelyi Zerda Pub 1250-ben, immáron egy igazi hús-vér billentyűssel is kiegészülve, Fehér Kornél személyében. 2018. február 26-án, 22 órától majd' kétórányi funky zene kerül terítékre.

Dunaszerdahely

2018. február 16-án a dunaszerdahelyi NFG klubban az Aranymetszés lemezbemutatója kerül sor.

Kolozsvár

A népmese fontos szerepet játszik a kisgyermekek fejlődésében, de tanítása elkísér egész életünkben, ugyanúgy, ahogy az utazót a tarisznyába csomagolt hamuba sült pogácsa kalandozásai során. Őseink olyan ismeretekkel és világnézettel rendelkeztek – s meséiket is ez alapján szőtték – melyek aktualitásukból soha sem veszíthetnek, holott a társadalom folytonos alakulásban van.

Kolozsvár

Képzésünkön az Adobe Illustrator szoftver segítségével az alábbi területek egyikéről szerezhetsz alapismereteket: 1. A logó mint az egyik legfontosabb arculati elem megtervezése. 2. Nyomtatott vagy online kiadványok tervezése, készítése. 3. Ikonok, emblémák, egyszerű vagy összetett grafikai formák létrehozása az Adobe Illustrator segítségével.

Kolozsvár

A JelesNapTár hagyományőrző gyermekprogram 2018. február 16-án, pénteken délután 4 órától jelentkezik újra a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Stefánia út 34-36., Budapest, 1143

Bernolák Béla: Don- kanyar 75- Egy újpesti orvos nyomában

Csap, Felső-Tisza vidék

Magyar iskolaválasztási kampányt indít a Rákóczi Szövetség a következő hetekben, Beiratkozási Programja keretében

Marosvásárhely

Dr. Petke Zsolt addiktológus szakember estje Marosvásárhelyi Jazz&Blues Club-ban csütörtökön este 19 órától.

Somorja

2018. február 15-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel szervezik meg a babazenés foglalkozás keretei között A társasjáték öröm kicsinek és nagynak című előadást a somorjai Vita Humana Központ épületében.

Komárom

A Pons Danubii EGTC 2018. február 15-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel szervezi meg az INSiGHTS projekt (Integrált, lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák) 2. Helyi érdekeltjeinek találkozóját a komáromi városháza kis tanácstermében.

Kolozsvár

Nézzük, milyennek kell lennie az önéletrajznak 2018-ban? Önéletrajz felépítése, részei Tartalom Kinézet, design Terjedelme...

Szenc

Murányi Veronika előadása Szencen

Marosvásárhely

Várunk szeretettel 2018. február 15- én, csütörtökön, este 8 órától a Sapientia aulájába egy fergeteges farsangi bálra! Gyere el te is és a hagyományos farsangtemetés keretén belül temesd el a szesszió nyújtotta nehézségeket és fáradtságot is!

Hidegszamos

Sokan küszködünk azzal, hogy teendőink közepette feltöltve maradjon az elemünk, mégis csak a merüléssel szembesülünk. Van, hogy egy napig sem tart ki a töltés. Neked mi az erőforrásod? Hova mész töltekezni?

Városligeti Műjégpálya Olof Palme sétány 5, Budapest, 1146

ELTE Jeges Est / Late Night Ice Skating

ELTE BGGyK (1097 Budapest, Ecseri út 3.)

A „Bárczi Gyógytea” sorozatban 2018. február 15-én a napi életviteli és szociokommunikációs fejlesztésről lesz szó videomodellálás segítségével.

Komplex Király utca 26. Budapest Magyarország

Február 15-én megérkezik Magyarországra a világhírű BODY kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal.

Nemesócsa

2018. február 14-én, kedden, 17 órai kezdettel szervezik meg Szomolai Tibor A klán című kötetének a bemutatóját a nemesócsai kultúrházban.

Komárom

2018. február 14-én, szerdán, 10 órai kezdettel szervezik meg a „Magyar sarok” módszertani és szakmai segédanyagokat tartalmazó csomag felvidéki ünnepélyes átadását a komáromi Tiszti Pavilonban.

Komárom

Nyílt nap a Selye János Egyetemen

Somorja

A Bodrogközi Ifjúsági Művészeti Műhely kiállítására kerül sor a Somorjai Városi Művelődési Központban. A kiállítást Simon Lívia, a Botorkáló Tehetséggondozó Társulás elnöke nyitja meg 2018. február 14-én, 18 órai kezdettel.

Kolozsvár

A nagyok már javában használják az automatizálást, a robotokat és a mesterséges intelligenciát, üzleti, termelési folyamataik hatékonyságának javítására. Ez emberi szempontból örvendetes, hiszen ennek hatására sok termék és szolgáltatás olcsóbb és jobb lesz. Felmerül viszont az a kérdés, hogy kis és közepes vállalkozókként mennyire elérhetőek ezek a technológiák?

Kolozsvár

A francia újhullám indulásához kötődő egyik legfontosabb alkotást nézzük meg félévnyitóként. A szerelmesek napjára egy gengszter-szerelmes film a legtalálóbb választás. Miles Davis zenéjével.

Kolozsvár

A nyomelemek elnevezés abból adódik, hogy szervezetünkben mennyiségük elenyészően kicsi, szinte csak nyomokban fordulnak elő, meglétük azonban elengedhetetlen testünk, anyagcserénk megfelelő működéséhez. A nyomelemek a testtömegünknek legfeljebb 0,1%-át teszik ki, mégis szerepük létfontosságú, akárcsak a sónak az ételben.

Kolozsvár

Az Ember és Természet Kollégium februári estjén dr. Zsigmond Andrea-Rebeka, a Sapientia EMTE Környezettudományi Tanszékének adjunktusa tart előadást Nyomelemek – az élet sói címmel, 2018. február 14-én, szerdán, 18:30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

MOMkult Csörsz utca 18., Budapest, 1124

Misztrál 20

Érsekkéty

A Magyar Széppróza Napja Érsekkétyen

Kisújfalu

2018. február 13-án, kedden, 17 órai kezdettel szervezik meg Szomolai Tibor A klán című kötetének a bemutatóját a kisújfalui könyvtár épületében.

Ipolyság

A Comenius Pedagógiai Intézet és az Ipolysági Közös Tanügyi Hivatal 2018. február 13-án, kedden, 13 óra 30 perces kezdettel Az államnyelvvel való ismerkedés a magyar nevelési nyelvű óvodákban az Állami Művelődési Program alapján címmel szakmai bemutatót szervez az ipolysági városháza dísztermében.

Ógyalla

Farsang farka Ógyallán

Grassalkovich-kastély Gödöllő, 2100

Nemzetközi fotópályázat kiállítás - CEWE Gyönyörű világunk

Dunakeszi

A Házasság Hete Mozgalom még az ezredforduló környékén Angliából, egy ottani házaspár, Richard és Maria Kane kezdeményezésére indult el már több mint húsz országot meghódító útjára. Céljuk az volt, hogy minél szélesebb körben ismertté tegyék azokat a hagyományos értékeket és alapelveket, amelyek alkalmazása sikeressé és örömtelivé teheti a házasságokat. Magyarországon először 2008-ban tartották meg az első házasság hetét a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) szervezésében, de a kezdeményezés mellé azóta minden évben a nagyobb egyházak és számos civil szerveződés is odaállt.

Pozsony

A Pozsonyi Casino Választmánya 2018. február 12-én, hétfőn, 16 órai kezdettel szervezi meg az 1919. február 12-ei pozsonyi sortűz áldozatainak emlékére rendezett koszorúzást a pozsonyi Csalogányvölgyi temetőben.

Segesvár

P. Magyarosi Imola Nemes Nagy Ágnes írásaiból és vallomásaiból összeállított egyéni előadása arra keresi a választ, hogy a műalkotások révén hogyan találunk rá az emberre.

Eszeny

Emlékműsor a 200 éve született Arany Jánosról

Nagymegyer

Csemadok évzáró Nagymegyeren

Palást

Farsangi böllérnap Paláston

Kolozsvár

A rendezvényen a következő témákban lesznek előadások: - pályázati lehetőségek - támogatási rendszerek (APIA) - jogi tudnivalók (földügyek, vállalkozási és egyesülési formák) - sikeres vállakozók, gazdák bemutatkozója

Tóthfalu

Télbúcsúztató farsangi felvonulás Tóthfaluban.

Zenta

Természetben, szabadban eltöltött önfeledt idő.

Ajnácskő

Jótékonysági bál Ajnácskőn

Érsekújvár

Csemadok bál Érsekújvárban

Zeneakadémia Nagyterem (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

Haydn A megváltó utolsó hét szava a keresztfán és Kovács Zoltán Requiem choralis című művét adja elő 2018. február 10-én a 70 éves ELTE Bartók Béla Énekkar és a 60 éves ELTE Egyetemi Koncertzenekar a Zeneakadémián.

Mozsár Műhely Nagymező utca 21, Budapest, 1065

Beszélő levelek - február

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

Várkert Mozi - Botticelli: Dante Pokla

MyPaint - Élményfestő Stúdió Reményi Ede Utca 1-3, Budapest, 1033

Téli napfelkelte

Pannonhalmi Főapátság - Szent Márton-bazilika 9090 Pannonhalma, Vár 1.

Nagyböjti koncertsorozat Pannonhalmán Cser, Prez, Esenvalds és Pärt művei

Brassó

Időpont: 2018. február 9., péntek, 18 óra Helyszín: Brassó, Reménység Háza, Moldovei u. 2 sz. A Brassói Transilvania Tudományegyetem Zenetagozata hallgatóinak jótékonysági kamarazene-estje

Nyárasd

Vitéz Frankó Endre főhadnagy Nyárasdon

Komárom

A Szoptató Madonna Komáromban

Kolozsvár

A szuper (elfoglalt) anyák első találkozóján arra a kérdésre keressük a választ, hogy hogyan őrizhetjük meg belső integritásunkat miközben tucatnyi szerepkörben próbálunk egyszerre helytállni.

Farsangi Fánkfesztivál Kőrösy József u., Budapest, 1117

II. Farsangi Fánkfesztivál

ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, II/223.)

Műhelykonferencia keretében mutatja be 2013 és 2017 között folytatott kutatásait és eredményeit az ELTE BTK Vallástudományi Központ Liturgiatörténeti Kutatócsoportja.

Bácsfeketehegy

Autentikus kun disznóvágás a vajdasági (szerbiai) Bácsfeketehegyen és kapcsolódó vajdasági élményprogramok.

Kézdivásárhely

2018. február 8-án Dr. Puskás Attila, az Erdélyi Magyarörmények Szövetség elnöke Örmény hit és kultúra a Kárpát-medencében címmel fog előadást tartani az Ezüst Akadémia Oktatási Program hallgatói számára.

Brassó

Időpont: 2018. február 8., csütörtök, 18 óra Helyszín: Brassó, Reménység Háza, Moldovei u. 2 sz. Kiállítás, könyvbemutató és filmvetítés

Marosvásárhely

A Női Akadémia csütörtökön, február 8-án 17.30 órakor, a MarMed Járóbeteg rendelő előadótermében (Corvin Mátyás tér 19. szám alatt), Parászka Boróka újságíró 1989 - nő forradalom című előadására várja szeretettel a nők rendszerváltásban való szerepe iránt érdeklődőket.

Szatmárnémeti

Tom Dugdale - Hatházi András: TIZENÖT PRÓBÁLKOZÁS A SZÍNÉSZETRE, rendező Tom Dugdale John Cariani: ALMOST, MAINE, rendező: Theo Marton

Kolozsvár

Sok szeretettel várunk mindenkit a február 8-án tartandó farsangi táncházba! 20:00 órától 21:00-ig felcsíki táncokokat és énekeket tanít Both József és Both Zsuzsa.  Ezt követően, meglepetés és hajnalig tartó mulatság.

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., IX.)

Modernizált stanfordi börtönkísérlet Magyarországon

ELTE TTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 0.83.)

Csörgeiné Kurin Krisztina, az ELTE Analitikai Kémiai Tanszékének egyetemi docense kémiai és biológiai rendszerek periodicitásáról beszél az „Alkímia ma” sorozat 2018. február 8-i alkalmán.

ELTE BTK Kerényi terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F)

A Magyar Hebraisztikai Társaság 2018. február 8-án ismét megrendezi egynapos konferenciáját, amellyel a Társaság alapító elnöke, Schweitzer József egykori országos főrabbi, az Országos Rabbiképző Intézet igazgatója emléke előtt tiszteleg. A 2018. februári konferenciát az ELTE BTK Assziriológiai és Hebraisztikai Tanszéke szervezi.

Nemzeti Színház IX. ker. Bajor Gizi park 1., Budapest, 1095

Csíksomlyói passió

Mohács

Hagyományos Busójárás Mohácson.

Budavári Polgári Szalon (1011 Budapest, Fő utca 28.)

Megmaradásunk záloga

Kolozsvár

Időpont: 2018. február 7., szerda, 19 óra Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Székelyudvarhely

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum a félévközi vakáció alatt tartalmas és egyben szórakoztató foglalkozásokat kínál. Február 7–9. között KREATÍV ALKOTÓMŰHELYT hirdetünk kisiskolás diákok számára.

Kolozsvár

Második születésnapját ünnepli idén a K+ tér, amely a kolozsvári ifjúsági és civil szervezetek valódi találkozási pontjává, közösségi terévé vált. Ezért közös ünneplésre, egy szelet tortára és ünnepi koccintásra várunk mindenkit, hogy ismét együtt örülhessünk a térnek!

Toldi mozi Bajcsy-Zsilinszky út 36-38., Budapest, 1054

Finn Filmnapok - Finnish Film Days 2018

Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria Deák Ferenc utca 17., Budapest, 1052

Hétköznapi (szuper)hősök

Kolozsvár

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának támogatásával az ExperiDance Production első alkalommal mutatja be Kolozsváron a Gyöngyhajú lány balladája című, Omega-dalokból készült musicaljét. Az előadásra február 6-án, este 7 órától kerül sor a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében.

Corvinus University of Budapest Fôvám tér 8., Budapest, 1093

Mi van a Bitcoin mögött?

Nem Adom Fel Kávézó és Étterem Magdolna utca 1, Budapest, 1086

TELT HÁZ!/Mesés képek Kis-Tibetről / Élménybeszámoló

Refuge Kertész utca 48, Budapest, 1073

Bicskanyitogató - a FISZ prózaműhelye // tavasz 3.0

Szabadka

Szabadka vegyipara az elmúlt két évszázadban

Nagydobrony

Az örökség - összeállítás Arany János műveiből

Kolon

Tanítás-elmélkedés a Szentírásból a családról címmel Márk atya várja az érdeklődőket Kolonban 2018. február 4-én, vasárnap, 16 órai kezdettel a helyi kultúrházban.

Kolozsvár

Hol vannak a téged vádlók? Senki sem ítélkezik feletted? Leestek a kövek. Ott állsz te meg ő. Még ő sem. Még a szelíd szeme sem.

Csap, Palágykomoróc

Az örökség - összeállítás Arany János műveiből

Csíkszereda

A kolozsvári - Magyar Opera és Filharmónia művészeiből alkotott OPERETTISSIMO mely nóta, operett, revü és musical műfajból összeállított programokkal rendelkezik 4 énekesből és 3 zenészből áll (két hegedűművész és egy zongoraművész).

Ludas

2018. február 4-én, vasárnap, várunk szeretettel a Furioso Élményparkba a télűző farsangi bulinkra, melyet a Ludas Matyi Művelődési Egyesülettel szervezünk!

Pozsonypüspöki

57. Csemadok-bál Pozsonypüspökin

Muzslya

A muzslyai Fókusz Klaszter Családi Gazdálkodók Egyesületének tagjai szombaton, február 3-án megszervezik a közkedvelt, sorrendben hetedik Töpörtőfesztivált.

Szalóka, Ungvár

Az örökség - összeállítás Arany János műveiből

Óbecse

Ismeretterjesztő előadások vidékünk szőlészeti és borászati technológiáiról és borgasztronómiájáról.

Gyergyóremete

Programunk által a fiúkat nevelő anyák számára kívánunk támpontokat nyújtani fiaik férfivá neveléséhez.  Az Istennel való kapcsolat kialakításában, a hit útjára vezetésben is fontos az anyák szerepe. Mit tehetnek az anyák a felelősségvállalás, az érettség elérése érdekében.

Szamosújvár

A szamosújvári Téka Alapítvány 2018. február 03-án, este 19,00 órától szervezi meg az X. Jótékonysági Farsangi Bált a szamosújvári Conte étteremben.

Vukovár

Várdaróc

: Budapest XIII. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., SKult13 divízió

XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

Várkert Mozi - Firenze és az Uffizi Képtár

Budavári Művelődési Ház Bem rakpart 6., Budapest, 1011

Interaktív előadás az Andrássy-palotáról

1037 Budapest, kiskorona utca 7.

Klasszik+ Haydn, Mozart, Joplin, Gershwin, Fényes, Rossini és Bizet művei

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete 2018. február 2-án, pénteken, 20 órai kezdettel szervezi meg a 67. Farsangi bált a Rimaszombati Városi Művelődési Központban.

Tornalja

Pál István mesél Tornalján

Királyhelmec

Farsangi fánkest Királyhelmecen

Komárom

Nyitra Megye Önkormányzata, a Komáromi Regionális Művelődési Központ és a Duna Menti Múzeum közösen szervezi meg február 2-án, pénteken 17.00 órai kezdettel a Komáromi Art Spektrum 2018 képzőművészeti járási verseny kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetését a komáromi Zichy-palotában.

Komárom

A Dialóg nonprofit szervezet 2018. február 2-án, pénteken 13 óra 30 perces kezdettel emlékkonferenciát szervez a Magyar Területi Színház megalakulásának 65. évfordulója alkalmából a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Kolozsvár

Kedves Táncosok! Szeretettel meghívunk péntek, február 2-án egy újjabb Táncestre! Dress code: minél színesebben!

Nagyvárad

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

Tiszasalamon

Az örökség - összeállítás Arany János műveiből

Marosvásárhely

Újra Marosvásárhelyen az Operettissimo!  A 2016-os évben kirobbanó sikernek örvendett az Operettissimo Marosvásárhelyen. Újból meglátogatnak minket mégpedig 2018 február 2.-án. A két órás előadás este 7 órától kezdődik a Maros Művészegyüttes Székházában.

Kolozsvár

Tőled függ, hogy hogyan kezeled a téged érintő helyzeteket - telefonbérlet megkötése, ingatlan vásárlás vagy akár a vasárnapi családi ebéd. Mindegy, hogy a gesztenyeárus néni gesztenyéit drágállod vagy épp az autókereskedő akarja neked drágábban eladni a legújabb modellt, neked mindenik helyzetben meg kell állnod a helyed.

Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. (Greenpoint irodaház, 6. emelet)

Erasmus+ START információs nap

Budavári Művelődési Ház Bem rakpart 6., Budapest, 1011

Lépcsőházi történetek: Annus-Várnai-Kerényi Trio

Budavári Művelődési Ház Bem rakpart 6., Budapest, 1011

Kultúrházak éjjel-nappal a Bem6-ban

Budavári Művelődési Ház Bem rakpart 6., Budapest, 1011

Nyáry Krisztián: Fölébredett a föld - könyvbeutató

Szenc

A Szenci Városi Múzeumban 2018. február 1-jén, 18 órai kezdettel kerül sor prof. Andrej Tušer levelezéséből összeállított kiállítás megnyitójára "Üdvözlet Szencről" (Szenc 1957 - 2017) címmel.

Komárom

2018. február 1-én, csütörtökön, 19 órai kezdettel szervezik meg a Kedvenceid másképpen – Aranyakkord című rendezvényt a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Kassa

2018. február 1-jén, csütörtökön 19 órai kezdettel mutatják be Harold Pinter Hazatérés című tragikomédiáját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában a kassai Thália Színház színpadán.

Gömörpéterfala - Almáspuszta

A Medvesalja Polgári Társulás és A Völgy közösen szervezi meg 2018. február 1-én, csütörtökön, 18 órától Aradi Lajos Árpád-házi Szent Margit és misztériuma című előadását a Gömörpéterfala melletti Almáspusztán.

Somorja

Gyökeres Kinga előadása Somorján

Kassa

2018. február 1-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezik meg a Nyitnikék Prága – Táncba szőtt történetek című kötet bemutatóját a kassai MaJel Központban.

Rimaszombat

Hacsi Attila könyvbemutatója Rimaszombatban

Csíkszereda

A Sapientia Egyetem Biomérnöki Tanszéke két fordulós versenyt hirdet középiskolás diákokból álló csapatoknak, amelyen a diákok valódi helyszíneléssel, majd az egyetem laborjaiban végzett kísérletekkel szállhatnak versenybe.

Kolozsvár

De mennyit ér az a tapasztalás, amelynek a felnőtté válás küszöbén Bács Tímea most már a birtokosa? Erről faggatjuk őt a NYITOTT SZEMMEL beszélgetősorozatunk következő estjén, 2018. FEBRUÁR 1-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN, 18.30 ÓRÁTÓL a GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZBAN. A WORKAWAY KALANDOK – HÁROM HÓNAP DÉL-KOREÁBAN című beszélgetés házigazdája LACZKÓ VASS RÓBERT, aki egyben a sorozat társszervezője is.

Marosvásárhely

A költőnőt Láng Orsolya faggatja Paian című verseskönyvéről (Marosvásárhely, Lector Kiadó, 2017). Helyszín: Bernády Ház (Marosvásárhely, Horea u. 6. szám)

Székelyudvarhely

Visszatér a nagysikerű Színtér sorozat a Felső G - 'Zújgébe. Cseh Tamás, Arany János, Ady Endre után ezúttal Tamási Áron kerül középpontba, a Vitéz Lelkek Diákszínjátszó csoportjának jóvoltából. Vitéz lélek

Kolozsvár

Erkel Ferenc harmadik operája több szempontból is az érett mester összegző alkotásának tekinthető. Szerkezetbeli és tematikus megfelelések kapcsolják a Bátori Máriához és a Hunyadi Lászlóhoz egyaránt.

Kolozsvár

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája és a Bulgakov Kávéház Álljunk meg egy szóra közös irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége február 1-én este 7-től Szántai János író. Az esemény házigazdája László Noémi. Helyszín: Kolozsvár, Bulgakov Café, I.M. Klein u. 17.

Marosvásárhely

A Látó szépirodalmi folyóirat szeretettel meghívja Önt Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész, Radnóti Miklós-kutató estjére. Az est házigazdája Demény Péter. Helyszín: Yorick Stúdió, Marosvásárhelyi Vár, Mészárosok bástyája. Időpont: 2018. január 31., szerda, 18 óra.  Másnap, február elsején a szerző a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjaival találkozik. Támogató: Szépírók Társasága, NKA.

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi Művészeti Líceum 11-es színészmesterség szakos diákjai bemuatják vizsgadarabjukat:  SHAKESPEARE: Rómeó és Júlia  (Nádasdy Ádám fordítása)

Marosvásárhely

AZ ABLAK - a pécsi Bóbita Bábszínház interaktív ifjúsági előada, 14 éven felülieknek (8. osztálytól). A bogyósgyümölcskertész fia című műve alapján a szövegkönyvet írta: Háy János

Kolozsvár

Kolozsvár is részese annak az előadássorozatnak, amelyet Az erdélyi magyarság 100 éve címmel szervez a nagyváradi Szacsvay Akadémia. A kezdeményezés célja, hogy magyarországi és erdélyi szakértők előadásai révén az érdeklődő közönség újabb ismeretekkel gazdagodhasson a romániai, ezen belül az erdélyi magyarság legutóbbi száz évének történéseiről, azok hátteréről és összefüggéseiről, nem kevésbé következményeiről.

Csíkszereda

2018. január 30-án, kedden, 17 órától tartjuk a második Science Espresso előadást, amelynek meghívottja dr. Fejér Szilárd, kutató és laborvezető.

Csíkszereda

A tréfás történet eleven, emberi hangon mesél arról a nehéz de szükséges emberi állapotról, mely a társadalomba való beilleszkedést, a minden körülmények között való helytállást jelenti.  A mese főhőse Gyurika, a legkisebb fiú, a mese elején kicsi és gyenge, apja alkalmatlannak tartja a szolgálatra. Gyurika természetes vágya, hogy az emberek befogadják, szeressék és megbecsüljék, célja eléréséhez azonban számtalan próbát kell kiállnia. Ez az út vezet családja megmentéséhez, a királylány szívének és a fele királyságnak elnyeréséhez.

Marosvásárhely

Ugyanezen a napon A Viszkis mozivetítésére is sor kerül a Vándormozi szervezésében Marosvásárhelyen, ez a közönségtalálkozó különálló esemény.

Marosvásárhely

Egy térben régi tárgyak és zenék között ül két öregember, a tábornok és a százados. Henrik és Konrád. Gyerekkoruk óta minden összeköti őket: iskola, hadsereg, szerelem.

Marosvásárhely

AZ ABLAK - a pécsi Bóbita Bábszínház interaktív ifjúsági előada,  14 éven felülieknek (8. osztálytól). A bogyósgyümölcskertész fia című műve alapján  a szövegkönyvet írta: Háy János

Marosvásárhely

Nonverbális előadás Bruno Schulz elbeszélései nyomán. Bruno Schulz, a tarka fantazmagóriák, mesék és szenzációk mestere értéktelen kacatokból építkezik, melyek kulisszái között az életünk folyik és ahol az egyedüli lényeget a maszkok és a formák állandó váltogatása adja.

Sepsiszentgyörgy

Újra műsoron Igor Stravinsky balettművének táncszínházi adaptációja, a Tavaszi áldozat. Az előadást ebben az évadban utoljára játsszuk január 30-án délben 12 órától valamint 19 órától a Háromszék Táncstúdióban.

Kolozsvár

A Helikon-estek következő kiadásának meghívottja Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész, Radnóti-kutató. Beszélgetőtárs: Horváth Benji. Helyszín: Café Bulgakov Időpont: január 30., kedd, 19 óra.

Beregszász

XII. Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencia

Csíkszereda

Csíkszeredában mutatja be január 29-én nagysikerű Szerencsekrajcár c. gyermekelőadását a Háromszék Táncegyüttes. A tréfás történet eleven, emberi hangon mesél arról a nehéz de szükséges emberi állapotról, mely a társadalomba való beilleszkedést, a minden körülmények között való helytállást jelenti. 

Szabadka, Topolya

Kettős könyvbemutatót tartanak a Vajdasági Pax Romana szervezésében 2018. január 29-én, 19h Szabadkán a városháza dísztermében és 30-án Topolyán a Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében!

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 28-án, vasárnap, 15 órai kezdettel mutatja be  Kathrine Kressmann Taylor a Címzett ismeretlen című levéldrámáját a Komáromi Jókai Színház Vasmacska Stúdiószínpadán.

Kolozsvár

Kritikus vagyok a testemmel: bütykös a lábfejem, visszeres a lábam, a combom akár egy priccses nadrág, széles a csípőm, egyik mellem kisebb, mint a másik, s kissé megereszkedett, nagy az orrom, ritka a hajam, tejfehér bőröm anyai, az anyajegyeim apai örökség. Mit van mit tenni? Ezt dobta a genetika.

Kolozsvár

Időpont: 2018. január 28., vasárnap, 16 óra Helyszín: Kolozsvár, törökvágási református templom (Donát út 142.)

Baka

Csemadok évzáró Bakán

Nagyvárad

A győri Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös szervezésében régizenei kurzus indul Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen.

Sepsiszentgyörgy

2018. január 27-ére 2 vetítést (és az után közönségtalálkozókat Ambrus Attilával) hirdetünk meg, az egy éves Művész moziban!

Vasas Jégcentrum

Kezdd az évet sportágválasztással! 2018. január 27-én (szombaton), negyedik alkalommal mutatjuk be a Téli Sportágválasztón a havas-jeges sportágakat, amiket ingyenesen lesz lehetőséged kipróbálni a Vasas Jégcentrumban, 10–17 óra között. Gyere el! Próbáld ki!

Nagycétény

Énekes-játékos foglalkozás Nagycétényben, Cseperedő

Szabadka

Hagyományőrző vőfély-bál és vigadalom Szabadkán a Népkörben 2018. január 27-én!

Rozsnyó

Farsangi magyar bál Rozsnyón

Gúta

XXVI. Jótékonysági Bál Gután

Pozsony

Pozsonyi Magyar Vigadóbál

Ipolynyék

Karnevál Ipolynyéken

Karva

XV. Karvai Rockfest

Pozsony

2018. január 27-én, szombaton, 16 órai kezdettel szervezik meg dr. Pálffy Géza, a Magyar Tudományos Akadémia tagjának a koronázási kincsekről szóló előadását a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Párkány

Farsangi táncház és egyebek Párkányban, Varjos, Pásztortűz

Bény

9. Népviseleti Bál Bényben

Komárom

Deák Bill B.B. és História Komáromban

Brassó

Időpont: 2018. január 27., szombat, 16 óra Helyszín: Brassó-belvárosi Szent Péter és Szent Pál római katolikus plébánia (Str. Mureşenilor / Kolostor utca, nr. 19.)

Kolozsvár

Szeretnél egy saját vállalkozást indítani, de nem tudod még hogyan? és hogy kihez fordulhatsz tanácsért? Előadásunk témája a cégalapítás, az ötlet megszületésétől, a jogi entitás megalapításán át a tevékenység megkezdéséig felmerülő jogi kérdésekre ad választ előadónk.

Kolozsvár

Dr Puskás Attila rímes előadása belső elcsendesedésről, meditációról, spirituális életről. Az előadó évek óta Sri Chinmoy, indiai származású spirituális tanító filozófiáját követi. Belső tapasztalatairól versei nyelvén beszél.

Eszék

Fonó Budai Zeneház

Moldvai táncház, kamasz táncház és népzenész bál a Fonóban

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — A magyar kultúra napja tiszteletére

Sárosfa

Csemadok évzáró Sárosfán

Csallóköznádasd

Csemadok évzáró Csallóköznádasdon

Felsővámos

Csemadok évzáró Felsővámoson

Rozsnyó

Farsangi magyar bál Rozsnyón, Csemadok Rozsnyói Alapszervezete

Diószeg

Csemadok Diószegi Alapszervezete,

Téli Sportágválasztó Homoktövis u.1., Budapest IV. kerülete, 1046

Téli Sportágválasztó

1201 Budapest Helsinki út 81.

Tájékozódási Futó Gála 2018

Fonó Budai Zeneház Sztregova u. 3., Budapest, 1116

Mesterek és tanítványok: Nyitrai Tamás koncertje mestereivel

Budapest, Alkotás Út

Gyászfeldolgozás mesékkel -meseterápiás workshop szakembereknek!

Mátra

Téli Mátra 2018 Teljesítménytúrák / Osszátok a mozgást! /

Marosvásárhely

Mikor tudtuk hétkor elkezdeni a hétre meghirdetett előadást? Mikor tartottuk tiszteletben egymás idejét? Képesek vagyunk megváltozni? Ki miért van itt? Mitől félek? Miből fogok megélni? Mi lesz tíz év múlva? Én miért nem kaptam több szeretetet? El tudom játszani saját magam?

Marosvásárhely

Charlotte, az anya és Eva, a lánya hét évnyi hallgatás után találkoznak egymással. Akár akarják, akár nem, kénytelenek végigbeszélni közös dolgaikat. Feszítő kérdések sorakoznak kettejük viadalában: tudunk-e odafigyelni a másik emberre, vagy ez az odafigyelés a másik szempontjából már nyűg és gyötrelem? Nem késtünk-e el a másik iránti szeretettel és figyelemmel? Tudunk-e bocsánatot kérni, s meg tudjuk-e bocsátani a másiknak a felismert vétkeket? És aztán hogyan tovább?

Sepsiszentgyörgy

Az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítótereiben Fazakas Tibor festőművész kiállítása nyílik pénteken, január 26 -án 18 órától.

Sepsiszentgyörgy

Az Osonó vezetője, Fazakas Misi által irányított Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditációval rendelkező drámatagozata több alkalommal elnyerte a legjobb romániai drámatagozatnak járó minisztériumi díjat úgy a csoportos, mint az egyéni országos tantárgyversenyeken. Szeptembertől, tehát a 2018/19-os tanévtől újra indul egy kilencedikes drámaosztály, így elkezdődnek az ingyenes felkészítők tartása.

Kolozsvár

Az Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szervezete és a Cluj Privacy Hub a személyes adatok védelmének világnapja alkalmából kerekasztal-beszélgetést szervez három szakértővel a felhasználók adatvédelmi tudatosítása érdekében: ▫️ Dr. Barabás László, műszaki igazgató (CTO), Codespring ▫️ Kis Júlia, ügyvéd, emberjogi szakértő, a Jogaink Egyesület elnöke ▫️ Székely Barnabás, adatvédelmi tanácsadó, az Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szervezetének tagja.

Nagyvárad

„...és megpendülnek a húrok" Érzelmek, szenvedélyek és virtuozitás a csembalóirodalomban Takács Szilvia csembalóművész koncertje 2018. január 26. (péntek), 19 óra Nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palota

Kolozsvár

Folytatjuk a közös Dalolást, táncolást, bulizást amit olyan sépen elkezdtünk a múltkor, az Évnyitókor!

Marosvásárhely

A Levél (Frunzei) utcai Studio 2.1. teremben sorra kerülő árnyjáték megidézni kívánja a másfél évszázadnyival ezelőtt balladai formába öntött walesi bárdok szellemét; ugyanakkor emléket is állít a 200 évvel ezelőtt született költőóriás előtt, aki nem mindennapi fénycsóvaként: a szellem, a pallérozott szó erejével, napjainkig bevilágítja a szív és lélek törékeny bugyrait, ahol tanyázik az öröm és fájdalom.

Nyárasd

A Magyar Kultúra Napja Nyárasdon

Királyhelmec

A királyhelmeci Hajdók Géza Csemadok Alapszervezet és Királyhelmec Város Önkormányzata szervezésében a Városi Művelődési Központ kistermében 2018. január 26-án, pénteken 18 órai kezdettel kerül sor Mátyás Hudák Katalin Sugártörés című verseskötetének a bemutatójára.

Párkány

A Párkányi Városi Múzeum és Sáfár József ipartörténeti kutató közösen szervezi meg 2018. január 26-án, pénteken, 16 órai kezdettel a Párkányi emberek a jeges árban: a Párkány – esztergomi távíróvezeték története című kiállítás megnyitóját a Párkányi Városi Múzeum épületében.

Komárom

Selye János-emléknap Komáromban

Nagyvárad

Senki madara BEMUTATÓ táncjáték Szabó T. Anna meséje nyomán

Kolozsvár

Január 26-28. között intenzív videószerkesztés képzés Kolozsváron kezdők számára!

Marosvásárhely

Január 26. -án este 7 órától a Maros Művészegyüttes a Szép Palkó mesejátékot viszi színpadra, ami nemcsak a gyerekeknek, hanem felnőtteknek is tartalmas időtöltést biztosít.

Biharfüred

Megcsördül a telefon...Téged hív Valaki...Az a kérdés, hogy meghallod-e a hívást... Most mi is hívunk, ezennel egy felejthetetlen hegyi kirándulásra! Szeretettel várunk!

Szap

Csemadok évzáró Szapon

Magyarkanizsa

A Híd Kör bemutatja – fiatal alkotók száma (9–10. szám)

Budavári Művelődési Ház Bem rakpart 6., Budapest, 1011

Kalandok Japán legdélebbi szigetein - Útibeszámoló Okinawáról

Nagyvárad

Senki madara címmel új előadásra készül a Nagyvárad Táncegyüttes: Szabó T. Anna kisregényéből Tóth Tünde rendez táncszínházi előadást.

Budapest

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria kiállítása Budapesten

Gyergyószentmiklós

JANUÁR 25., CSÜTÖRTÖK, 19.00 @ Figura Stúdió Színház, nagyterem

Gyergyószentmiklós

Szeretnénk egy beszélgetés sorozatot inditani ahol a Gyergyói medence polgáraitól tanulhatunk különböző témákban. BORBÉLY- BARTIS ÁRPÁD vállalta ezt a feladatot. Szeretettel várunk mindenkit akit érdekel a téma. Szerintem nagy élmény lesz aki itt lesz, hisz nem mindennapi ez a világ. 

Csíkszereda

A könyveket bemutatják: Pál-Antal Sándor akadémikus, valamint Daczó Katalin, a Csíki Székely Múzeum munkatársa. Házigazda: Gyarmati Zsolt igazgató.

Sepsiszentgyörgy

"Mátyás Istvántól 36 év alatt (1941-1977), harminc éves korától haláláig összesen 45 táncfolyamatot sikerült filmen és kéziratos lejegyzésben rögzíteni. Ez összesen 3280 ütem terjedelmű legényes táncrögtönzést, mintegy 2500 motívumváltozatot, 100 motívumtípust foglal magába. Hihetetlen számok, hihetetlen mennyiség. Martinnak köszönhetően Mátyás István táncáról, tánctudásáról jelenleg a legnagyobb mennyiségű és formakincsében a leggazdagabb táncanyag áll a kutatás, a táncosok, az utókor rendelkezésére."

Komárom

2018. január 25-én, csütörtökön, 19 óra 30 perces kezdettel szervezik meg az Ahogy esik, úgy puffan Csuja Imrével című improvizációs játékot a komáromi RÉV – Magyar Kultúra Házában.

Nagymagyar

Szent Rita ájtatosság Nagymagyaron

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 25-én, szerdán, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Pozsony, Dunaszerdahely, Komárom, Ipolyság, Rimaszombat, Rozsnyó, Királyhelmec

A Szövetség a Közös Célokért társulás 2018. január 25-én, csütörtökön, Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban.

Kolozsvár

20 órától tánc- és énektanítás, majd mulatság, táncház reggelig! Muzsikál a Harmadik zenekar.

Kolozsvár

Terveztem magamnak egy életet. Egyszerű és független élet volt ez. Rühelltem, ha valaki más diktál, ha más mondja meg, hogy merre menjek. Minél inkább mondták, annál inkább tudtam, hogy én pont nem arra akarok, és nem is arra fogok.

Zenta

HAJDÚ LÁSZLÓ (Magyarkanizsa) környezetgazdálkodási agrármérnök előadása

Léva

A lévai Reviczky Társulás 2018. január 24-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg a Nyitnikék – Táncba szőtt történetek című könyv bemutatóját a Reviczky Házban.

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 24-én, szerdán, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Kolozsvár

Bunuel mexikói periódusának, de talán egész életművének egyik legjobb filmje, egy kategorizálhatatlan műfajú, klausztrofóbiájában is felszabadító játék a burzsoázia nem túl diszkrét csúnyaságáról. Az egyetemi félév utolsó filmje!

Kolozsvár

Van-e valami kapcsolat a bűn és a betegség, szenvedés között? Ha igen, akkor mi ez a kapcsolat? Mi az, hogy bűn? A kérdés és a válaszkeresés nem egyszerű, de megér egy estét.

Kolozsvár

Van-e valami kapcsolat a bűn és a betegség, szenvedés között? Ha igen, akkor mi ez a kapcsolat? Mi az, hogy bűn? A kérdés és a válaszkeresés nem egyszerű, de megér egy estét.

Magyarkanizsa

Nemes Mátyás ökogazda előadása Magyarkanizsán

Púder Bárszínház Ráday utca, 8, Budapest, 1092

Grund Színház: Nyitott Műhely

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 23-án, kedden, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Székelyudvarhely

A Viszkis című film székelyudvarhelyi vetítésének apropóján látogat el hozzánk Ambrus Attila kedd reggel 9 órakor, aki olyan kérdésekre is választ ad, hogy hogyan lett belőle vállalkozó 13 év börtön után, vagy hogyan építette fel brandjét?!

Csíkszereda

A SPARKS: Laboron kívül - csináld-magad tudományos forradalom kiállítás kísérőrendezvényeként szervezzük meg az első Science Espresso tudománynépszerűsítő előadást 2018. január 23-án, kedden, 17 órától. A Sparks (Újragondolni az innovációt együtt) projekt keretében Csíkszeredában, a Sapientia EMTE épületének félemeletén 2018. március 23-ig ingyenesen megtekinthető a Laboron kívül: csináld magad tudomány (Beyond the Lab: DIY Science Revolution) című kiállítás.

Nagyvárad

Az előadás hiánypótló szerepet játszik a történelmi drámák sorában, amelyek a színház eszközeivel gyarapítják a nézők történelmi ismereteit.

Marosvásárhely

Osztályvezető tanár: Kozsik Novák Ildikó időtartam: 40 perc bemutató: 2018. január 23.

Sepsiszentgyörgy

A marosvásárhelyi Hahota Színtársulat Január 23-án kedd, 24-én szerda, 25-én csütörtök és 26-án péntek délután 5 és este 8 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban viszi színre a "NINCS MESE!" című zenés szilveszteri kabaré előadását.

Kolozsvár

Januárban egy állam által dominált piacon jelenlévő Gynia nőgyógyászati magánkórház egyik alapítójával, a vezetőjével, Zsigmond Istvánnal találkozunk.

Beregszász

Magyar kultúra napja és Kodály-emlékév

BIDF - Budapest International Documentary Festival Cinema City Aréna, Budapest

Romákról, romaintegrációról szóló filmek a BIDF-en

Kolozsvár

"Azoknak, akik már játszottak velünk, nekik elméleti háttér gyanánt. Azoknak, akik még nem próbálták ki – nekik kedvcsinálóként. "- Bányai Sándor

Beregszász

„Hagyomány, korszerűség, minőség” – Ifj. Hidi Endre kiállítása Beregszászban

Tornalja

A magyar kultúra napja Tornalján

Királyhelmec

A Csemadok Királyhelmeci Alapszervezete 2018. január 22-én, hétfőn, 17 órai kezdettel szervezi meg Ötvös Anna Lola könyve című könyvének bemutatását a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házban.

Párkány

A párkányi Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola és a Stilla Pectus kamarakórus közösen szervezi meg 2018. január 22-én, hétfőn 16 óra 30 perces kezdettel a magyar kultúra napja és a reformáció 500 emlékév alkalmából megrendezett előadással egybekötött kiállításmegnyitót az iskola hangversenytermében.

Rimaszombat

Egy szelet India Rimaszombatban - fotókiállítás

Budapest

A Külhoni Nemzetrész Értéktárak bemutatkozása a Magyar Országgyűlésben

Zenta

Alkalmazott biológiai növényvédelem a növényházi zöldségtermesztésben

Pozsony

Pozsonyi Magyar Intézet, „Ez földön járjunk igazságban”, Szakolczay Lajos, Faragó Laura

Kolozsvár

Az IT iparágat is régóta lázban tartja a kihívás, hogy milyen megoldásokkal lehet élhetőbbé tenni a városokat. Nem véletlen, hogy Japántól Hollandián át számos helyen kísérleteznek egyre komolyabban okosvárosi technológiákkal. Ez viszont nem egy standard folyamat, hiszen minden városnak meg kell birkóznia a maga urbanisztikai és építészeti sajátosságaival.

Kolozsvár

Az IT iparágat is régóta lázban tartja a kihívás, hogy milyen megoldásokkal lehet élhetőbbé tenni a városokat. Nem véletlen, hogy Japántól Hollandián át számos helyen kísérleteznek egyre komolyabban okosvárosi technológiákkal. Ez viszont nem egy standard folyamat, hiszen minden városnak meg kell birkóznia a maga urbanisztikai és építészeti sajátosságaival.

Fészek Művészklub Kertész utca 36., Budapest, 1073

Rágyúrunk a kortársakra - Művészeti edzés kezdőknek (2. rész)

Kolozsvár

De mégis mi haszna? Mi haszna hinni? Mi a nyereség? Mit nyerünk belőle?

Mom Sport Csörsz utca 14-16, Budapest, 1123

Cseh Tamás 75

Kolozsvár

Vállalkozásba kezdenél? Szeretnéd átbeszélni, kielemezni vállalkozási tervedet üzleti szakértőkkel? Szükséged van üzleti és pénzügyi tanácsadásra? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól következő képzésünk.

Mom Sport Csörsz utca 14-16, Budapest, 1123

Cseh Tamás 75

Pelsőc

A Magyar Kultúra Napja Pelsőcön

Bajcs

Csemadok évzáró Bajcson

Párkány

Párkányban játszik a The Badges

Naszvad

49. Farsangi Vince-bál Naszvadon

Sepsiszentgyörgy

A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi egyéves fennállását ünnepli idén januárban. A magyar filmek népszerűsítéséért a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére a Művész Mozi egy héten keresztül a magyar filmgyártás alkotásaira helyezi a hangsúlyt. Január 20-25. között az elmúlt időszak legnépszerűbb magyar filmjeit vetítjük közönségünknek.

Eszék

Újbezdán

Csilizradvány

Csemadok évzáró Csilizradványban

Szenttamás

2018. január 20-án 20 órától újra Szenttamás lesz Vajdaság „népzenei fővárosa”. Az Őseink Zenéje rendezvény, mely évről évre nagyszámú érdeklődőt vonz a dél-bácskai városkába.

Horgos

A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület 80. évfordulója

Magyarkanizsa

Csapatépítő, közösségépítő, játékos, ismerkedős programsorozat a községi Tűzoltó Egyesületek kis pionír és junior csapatainak

Pered

Csemadok évzáró Pereden

Kolozsvár

A Kallós Zoltán Alapítvány mesterkurzust szervez erdélyi haladó népzenészeknek.

Rozsnyó

Rozsnyói Városi Hivatal, 3. Borostyán Jótékonysági Bál

Városligeti Műjégpálya

Egy estére ingyen korizás vár a Városligeti Műjégpályán

Zenta

Újévi csobbanás Zentán a hídnál.

Mezőgecse

XII. Mezőgecsei Nemzetközi Böllérverseny

Müpa Budapest Komor Marcell utca 1., Budapest, 1095

A népzene ünnepe - a táncháztól a világzenéig

Sport utca 2, Budapest 1087, Magyarország

VII. Nemzetközi Kiállítás / VII. International Ferret Show

BMC Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtár

Átlátszó Hang 2018 - Eötvös Péter: Három Nővér (OPERAFILM)

Etyeki Piknik Újhegyi Utca, Etyek, 2091

Téli Etyeki Piknik

Zeneakadémia

Operavizsga Fesztivál a Zeneakadémián

Óbecse

Szeretettel várjuk önöket 2018. január 19-én az óbecsei Than Fivérek Emlékházban, 17.00 órai kezdettel, a Than Fivérek utca 5-7. szám alatt.

Csallóközcsütörtök

Csemadok évzáró Csallóközcsütörtökön

Fülek

Csemadok Füleki Alapszervezete, Városi Művelődési Központ, Magyar Kultúra Napja Füleken

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér Eötvös utca 10., Budapest, 1067

Tázló klub: Ségercz Ferenc, Szokolay-Dongó Balázs és a Servet

Forralt Bor Fesztivál Kőrösy József u., Budapest, 1117

II. Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor

Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8., Budapest, 1061

Ferences Jótékonysági Est

Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8., Budapest, 1061

Harcsa Veronika és zenésztársai

Kolozsvár

Ez egy éves célkitűző workshop, amely alatt röviden áttekinted az előző éved eseményeit, majd megtervezed a 2018-as éved céljait.

Educatio Kiállítás HUNGEXPO, Budapest, 1101

Educatio Kiállítás 2018

Pozsony

„...nagy haszna a Teátromnak", Tóth László József Attila-díjas költőt ezzel a címmel megjelent könyve kapcsán Varga Emese dramaturg kérdezi a pozsonyi, a komáromi és a kassai magyar színjátszás történetéről 2018. január 17-én, 17 órától a Csemadok Rákosi Ernő-termében.

Rimaszombat

Rimaszombat, Esték a Gömöri Hírlappal – Ady Endre

Hadik Irodalmi Szalon

Nemes-Nagy és Pilinszky Rómája

Magyarkanizsa

Vegán Főzőkör - Mit együnk a téli hónapokban?

Kolozsvár

Az új év mi mást is hozhatott volna, mint rengeteg új törvényt, szabályozást és változást az adózásban, amelyek érintik a legkisebbtől a legnagyobb vállalkozásig az összes céget.

Kolozsvár

Bemutatkoznak nyelvtanáraink minden kedves érdeklődőnek a K+ Közösségi Térben január 16-án, 19:00 órától. Ha szeretnél többet megtudni a KMDSZ Karrieriroda által indított nyelvórákról, akkor gyere el erre a találkozóra, ahol az 5 nyelvtanár bemutatja majd a tanfolyamok felépítését (miből fognak állni az órák, milyen lesz a tananyag, stb).

Szklabonya

Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, Mikszáth, Szklabonya

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér Eötvös utca 10., Budapest, 1067

Örökre szépek: Szerencsi Évára emlékezünk

Pelikán Galéria Kossuth L. u. 15., Székesfehérvár, 8000

Jónás Attila kiállítása

Beregszász

VI. Magyar Konyha hete – Felhívás!

Sepsiszentgyörgy

Az Erdélyi Művészeti központ kiállítást szervez kortárs művészeknek, Sepsiszentgyörgyön, a Neue Debreczenische Kunst közreműködésével. Keressük azokat a művészeket akik csatlakoznának a debreceni NDK csoport kiállításához.

Alsószeli

Csemadok Alsószeli Alapszervezete, évzáró

Kolozsvár

A Szentírás az erőtlenségről beszél, az alázatról, a visszafogottságról. Milyen is az az erő, amely erőtlenség által ér célhoz? Milyen is az az élet, amelynek középpontjában az önmagát folyamatában feltáró Élet áll?

Kolozsvár

Az EKE – Kolozsvár 1891 kolozsvári vezetett városnézést szervez a Korzo Egyesülettel közösen. A városnézés célja Kolozsvár érdekességeinek bemutatása lesz.

Pozsony

Diákmise a pozsonyi Ferences templomban

Bős

Bősi Csemadok Alapszervezet, Zöld Csillag: Rómeó és Júlia Bősön

Nagyvárad

A Nagyvárad Táncegyüttes legújabb gyermekprodukciója vers, ritmus és tánc látványos találkozása a néphagyományokkal.

Magyarkanizsa

Varga Imola és Kerekítő Manó a januári Baba-Mama klubtalálkozón a legkisebbeket várja egy Mondókás Mókára.

Kolozsvár

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara, továbbá a Filmtett Egyesület és a Magyar Nemzeti Filmarchívum együttműködésében 2018-ban is folytatódik a magyar rajzfilmeket havi rendszerességgel bemutató rendezvénysorozat Kolozsváron.

Fülek

Fülek Város Bálja 2018

Palást

Csemadok Palásti Alapszervezete, 47. Batyus bál Paláston

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete, évzáró

Padány

Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, magyar kultúra napja

Beregszász

2018 Jótékonysági Újévi Bál

Kolozsvár

Nincsenek KMDSZ Diáknapok, Téli Majálisos bemelegítő nélkül! Így hát, induljon az online regisztráció! Csapatok, készüljetek!

Beregszász

VI. Nagycsaládos nap

Beregszász

VI. Nagycsaládos Napra lehet jelentkezni!

Budapest 2. kerület Lövőház utca 29. 1. emelet.

Élhetsz stresszmentesen! Stresszkezelés tanfolyam gyermekeknek

Himalájai Jóga Tradíció Kiss József utca 4. III. emelet, Budapest, 1081

CÉLOK workshop

balatonfüredi Református Általános Iskola

Keresztény szemmel a fenntarthatóságról

Jányok

Csemadok évzáró Jányokon

Zselíz

Gyertyagyújtás Zselízen

Kolozsvár

Kezdjük el a Boldog Új Év Gitárestjeit is, vidáman, hangosal, síppal, dobbal, nádihegedűval, a mi és a TI hangotokkal, a mi és a Ti ugrálásotokkal.

Pozsony

Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség, beszélgetés dr. Fábry Kornél atyával

Párkány

A Párkányi Városi Könyvtár, Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület, könyv- és DVD bemutató Párkányban

Szőgyén

A doni katasztrófa 75. évfordulója - megemlékezés Szőgyénben

Kolozsvár

Kezdő webfejlesztői tanfolyam Kolozsváron!!! A tanfolyam időpontja: január 12-14, 19-21. Jelentkezési határidő: december 26.

Kézdivásárhely

Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének meghívására Jakupcsek Gabriella a magyar televíziózás megkerülhetetlen alakja január 12-én, pénteken 19 órakor először tart motivációs előadást és könyvbemutatót Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

Zsombolyai utca 6, Budapest 1113, Magyarország

Magatartásproblémák megoldása viselkedésterápiás eszközökkel I.

Art+Cinema Erzsébet krt. 39., Budapest, 1073

Rövidfilm Premier - Kamaszfilmek

Nightfever Budapest Fehérvári út 168-178. C. Lh. Fsz. 35., Budapest, 1116

15. Nightfever Budapest

Kolozsvár

Pál és Félix. És Krisztus. Hitfejlődési stációk egy főember életében. Érdeklődés és csalódás. Hit és érdek.

Kolozsvár

Időpont: 2017. január 11., csütörtök, este 7 óra Helyszín: 1568 Bistro (Kolozsvár, 1989. December 21. / Kossuth Lajos u. 14. sz.)

Kolozsvár

SONIA VULTURAR hegedűművész és DIÓSZEGI BENJÁMIN zongoraművész KAMARAESTJÉRE kerül sor 2018. JANUÁR 11-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN, 18.30 ÓRÁTÓL a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz, Kassa

Kassa

MaJel Központ, Kassa, Az eltűnt zsidók nyomában

Pozsony

Angyalok tánca – záró tárlatvezetés, Pozsony

Léva

Reviczky Társulás, Léva, Kutak Adrienn

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz

Érsekújvár

FotóDialógus Érsekújvárban

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

A halogatás pszichológiája

Fővárosi Nagycirkusz Állatkerti krt. 12/a, Budapest, 1146

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál 2018

Budapest Music Center Mátyás u. 8., Budapest, 1093

Schubert-négykezesek – Rados Ferenc és Kemenes András

Átrium Margit körút 55., Budapest, H-1024

Így szerettek ők – Karinthy Frigyes / felolvasószínház

Felsőhegy

Nyári Ifjúsági Játékok szervezőinek bulija.

pin Térkép elrejtése Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi utca 1-3., Budapest, 1027

Péterfy-Novák Éva: Egyasszony

Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) Raktár utca 1., Budapest, 1035

Tolkien Nap 2018

Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8., Budapest, 1061

Perényi 70

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér Eötvös utca 10., Budapest, 1067

Tázló klub – újévi moldvai bál: Berka, FolkPakk, Tázló

Cserepesház Vezér utca 28/b, Budapest, 1144

Magyar Táncház Gyerekeknek

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

A szeretet kifejezése a szeretetnyelveken keresztül

Budavári Művelődési Ház Bem rakpart 6., Budapest, 1011

Sebő-Klub és Táncház

Kézdivásárhely

A Bigámia című előadást a Vigadó Művelődési Ház nagytermében mutatja be a társulat december 31-én 18 órától, további előadások: január 3-án és 4-én este 19 órától.

Nagyvárad

Az új év első hónapjában igazi zenés színházi és zenei csemegékkel készül közönségének a nagyváradi Szigligeti Színház: januárban zenés vígjáték, operett és a debreceni Kodály Filharmónia vendégjátéka várja a nézőket.

Szent István Egyetem Budai Campus Budapest

Pál Feri: Mi az, ami „érvényes” az életemben?

ELTE TTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 0.83.)

Az atomoktól a csillagokig

Gólya, Bókay János utca 34., Budapest, 1083

A 20. századi magyar történelem két, talán leginkább inspiráló eseménysorozatáról emlékszik meg a Szabad Október Fesztivál, immár második alkalommal a Gólya Szövetkezeti Presszó, a Kettős Mérce blog és a Közélet Iskolája közös szervezésében.

Stúdió K Színház, Ráday u. 32., Budapest, 1092

A budapesti nemzetközi roma színházi találkozó fókusza a személyes történetmesélés. A két napos fesztivál programjában szereplő négy monodráma ma is élő roma női hősökről szól, akik képesek voltak változásokat elindítani saját, illetve közösségük életében. Mind a négy színdarab erőteljes emberi történeteket, társadalmi kérdéseket tárgyal, mindezt a storytelling személyes, olykor szívbe markoló, máskor humoros eszközeivel.

.

Idén először szervez a NOE nyári egyetemet 20 és 30 év közötti, az ország minden részéről érkező fiataloknak. Ez is egy állomása annak a nyári programsorozatnak, amellyel a fiatalokat szólítja meg a szervezet.

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

Üzletanyu Konferencia

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

Anyajegy - Képmás-est színházi előadással

Lurdy Ház Könyves Kálmán körút 12-14., Budapest, 1097

Nyakas Gábor - Négylábú pszichológia

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Ez HAT - Gudi videópályázat a fenntartható vásárlásért

Jégpalota Budapest Homoktövis u. 1., Budapest, 1046

Meghívásunkra Christopher West, a test teológiájának világhírű szakértője Budapestre érkezik! A megragadó előadásmódjáról ismert népszerű szerző első alkalommal látogat hazánkba, hogy Szent II. János Pál testről szóló elmélkedései nyomán megismertesse velünk az egyház forradalmi tanítását a szexualitásról.

Pillangó Park Pillangó park, Budapest, 1149

Immár hagyományt teremtve rendezzük meg a harmadik Sugárzoo Pikniket idén tavasszal, május 14-én!

Rác utca, Székesfehérvár 8000, Magyarország

V. Magyar Gyapjúfesztivál

Európa-szerte, így Magyarországon is

Az Erasmus 30. születésnapja alkalmából 2017-ben Európa-szerte, így Magyarországon is egész éven át tartó ünnepségsorozat mutatja be a program eredményeit és hatásait.

Park Inn by Radisson (Budapest) Szekszárdi Utca 16 -18, Budapest, 1138

Egyensúlyban Önmagaddal - Önismereti Tréning

Budapest

11. Nemzetközi Női Motoros Nap

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

A Vatikáni Múzeum 3D című exkluzív dokumentumfilm soha nem látott minőségben tárja a nézők elé a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének legkiemelkedőbb műalkotásait és a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit, a Múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával.

Békéscsaba, Szent István tér .

A Civil Szervezetek Szövetsége a hagyományokhoz híven a korábbi eredményekre való tekintettel meg kívánja rendezni idén tizenhetedik alkalommal a Civil Kulturális Börzét Békéscsabán.

1146 Budapest, Hungária krt. 179-187. (M3 Irodaház) fszt. 5.

Civil nyitott napot tart a Budapest Környéki Törvényszék 2017. április 27-én 9.00 órai kezdettel, amelyre várják a civil szervezeteket, ügyvédeket, a téma iránt érdeklődőket.

Premier Kultcafé

Korunk lelki betegségei - a depresszió és a borderline szindróma

H13 Horánszky utca 13., Budapest, 1085

A "szavak ereje" - szabadítsd ki magad!

Millenáris Kis Rókus utca, Budapest, 1024

Nádas Péter dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Papp László Aréna, Budapest

Táncháztalálkozó 2017

Faklya u. 4., Tata, 2890

Élménypedagógia – inspiráció – kapcsolódás – kapcsolatépítés – saját élmény – tapasztalati tanulás – szakmai fejlődési lehetőség

pin Térkép elrejtése Startup Safary Budapest Madách út 13-14, Budapest VII. kerülete, 1075

Áprilisban ismét benézhetsz a legizgalmasabb budapesti startupok és tech cégek irodáiba!

Lélek Palotája, Lehel utca 15-17., Budapest, 1039

A Lélek Palotája idén 5. alkalommal rendezi meg tavaszi szezonnyitó fesztiválját, melynek középpontjában az egészségmegőrzés, a táplálkozás és a gasztronómia, a test és a lélek egyensúlya áll. Éld át Te is velünk India hétköznapi csodáit!

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Egy különleges napra invitálunk Benneteket Nőket, ahol egy napot szentelhettek önmagatokra, a belső érzéseitekre, vágyaitokra, önmagatok megismerésére a beszélgetések-, játékok-, mozgások által.

Gödör Klub, 1061 Budapest VI., Király utca 8-10. (Central Passage)

Az Utcáról Lakásba Egyesülettel még ebben az évben egy új programot indít, amiben hajléktalan emberek mobilházakat bérelhetnek, így jutva tartós és biztonságos lakhatási lehetőséghez, amire máskülönben a hajléktalanellátó rendszerben nincs lehetőségük. A program indításához közösségi adakozást is indítottak. A Szépírók Társasága a program indításához egy különleges esemény szervezésével járul hozzá.

Veszprém, Mártírok útja 11.

„Goli Otok, a Pokol-sziget Tito Gulágja az Adrián (1949-1980)"

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Idegeskedés, stressz, teljesítménykényszer, rohanó világ, stressz eredetű megbetegedések – naponta halljuk és persze tapasztaljuk. De mit tehetünk ellenük? Egyáltalán, mi is pontosan az a stressz? Minden problémánk, betegségünk okozója? Életünk megkeserítője? Vagy éppen természetes velejárója? Nem mindegy, mit tudunk, és hogyan gondolkodunk róla! A legtöbb stresszt ráaádásul a saját gondolataink, hitrendszereink generálják. Nézzük meg ezt a témát is másképp. Feszültségben van bőven részünk, ez nem vitás, de nem az a cél, hogy magát a stresszt és az azt okozó szituációkat vagy netán embereket kiiktassuk az életünkből – ez amúgy is lehetetlen -, hanem hogy tanuljuk meg ezeket a helyzeteket kezelni. Tudjunk kiszállni a mókuskerékből, a folyamatos készenléti állapotból. Csakis rajtunk múlik, hogy mennyire rohanunk a világgal és mennyire tudunk kikapcsolni, jelen lenni az életünkben. Az előadáson megnézzük mi okozza a stresszt, valamint olyan konkrét, kézzel fogható ötleteket és eszközöket is kapsz, amelyeket érdemes lesz a mindennapi életedbe beiktatnod (ÉN-idő, mindfulness, hatékony időgazdálkodás stb.). Ezek a stresszoldó technikák segítenek abban, hogy kiegyensúlyozottabbá válhass és megőrizhesd testi-lelki harmóniádat. Időpont: 2017. április 3., hétfő, 18.00-20.00 óráig Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Boróka terem (1062 Budapest, Andrássy út 98.) Részvételi díj: BELÉPŐ nincs, KILÉPŐ van, amelynek ára érzésed és lehetőségeid szerint 1.000,-Ft, 1.500,-Ft vagy 2.000,- Ft Részvételi szándékodat kérem előre, írásban szíveskedj jelezni: További információ: Uhlár Mónika, előadó - 06-20/3332-908

Budapesten, a Duna Palotában

Felelősségvállalás, mint hétköznapi működési mód, Új Nemzedék, közösségi kezdeményezések, akadálymentes színház, együttműködés. Mitől lesz jobb a világ? „Mentés másként”. A konferencia, mely nem a sablonokra épít!

Budapest, Széchenyi Szalon, ami a Széchenyi Gyógyfürdő Márvány terme

Egy hely, ahova látássérült és látó, idős és fiatal egyaránt eljöhet. Élmény a kéznek, a szívnek, a szemnek!

Millenáris

Futó Expo 2017. Kiállítás és vásár a Millenárison.

Siófok

Civil Csoport Hétvége (CCH) néven minden tavasszal tartanak egy három napos workshopot, ahol a résztvevők saját élményeiken keresztül tapasztalhatják meg, sokféle szempontból és szemszögből, hogy milyen kihívásokat jelent csoportokban, társadalomban és együtt élni.

pin Térkép elrejtése Kék Pont Alapítvány Gát utca 25., Budapest, 1095

A nagysikerű és tömegeket megmozgató őszi kampányunk, a Száraz November után most itt a tavaszi közösségi média megmozdulásunk, a Kék Pont Felépülési Hét!

Lipták villa

Országház

Március 31-én a diákoké az Országház: a Parlamenti Ifjúsági Napra középiskolás diákok jelentkezését várjuk.

Budapest Congress Center / Budapest Kongresszusi Központ Jagelló út 1-3., Budapest, 1123

MÁRC.31 Chapman: Az 5 szeretetnyelv - az életre szóló szeretet titka

Budapest

Mások mellett John Malkovich, Georg Baselitz, Gyenyisz Macujev, Daniele Gatti és a Komische Oper Berlin előadásaival, munkáival is találkozhat a közönség a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF), amelyen 40 helyszínen több mint 120 program várja az érdeklődőket 2017. március 31. és április 23. között. A három és fél hetesre bővülő fesztivál egyik legfontosabb témája a 150 éve megkötött kiegyezés lesz, de a BTF csatakozik a Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója kapcsán meghirdetett Kodály-évhez is. A fesztivál állandó fókusza Liszt Ferenc életműve. Liszt talán legemblematikusabb munkája a kiegyezés alkalmára komponált koronázási mise, amelyet a BTF-en az Osztrák-Magyar Haydn Philharmonie és a Bécsi Állami Opera kórusa ad elő, Zsuráfszky Zoltán pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes számára készít koreográfiát Kiegyezés 1867-2017 címmel. A Kodály-év jegyében a fesztivál záró előadása Kodály Zoltán Háry Jánosának bemutatója lesz, de Kodály-premierrel készül a Magyar Állami Népi Együttes is. John Malkovich legújabb előadásával a 2017. márciusi világpremier után néhány héttel érkezik Budapestre: a Just Call Me God - A diktátor utolsó beszéde című, "színházi-zenei one-man-drámában" az amerikai színészt Martin Haselböck kíséri orgonán. Olyan világsztárok koncerteznek a fesztiválon, mint Daniele Gatti, Gyenyisz Macujev, Ivo Pogorelich, Pumeza Matshikiza vagy a Komische Oper Berlin, a Magyar Nemzeti Galériában pedig Georg Baselitz-kiállítás nyílik - mondta el Káel Csaba, hozzátéve: a jegyértékesítés már kedden elindul. Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője, az Operatív Testület tagja emlékeztetett arra, hogy immár hároméves hagyományt folytatva a fesztivál 2017-ben is a Müpa, a BFTK és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében valósul meg. Mint megjegyezte, a BTF programja 2017-ben a húsvéti ünnepkörhöz is kötődik majd, így felcsendül Dvorák Stabat Materje, de húsvéti vásár is várja az érdeklődőket. Bán Teodóra kiemelt egy táncelőadást is: Ibsen Peer Gyntjét Grieg zenéjére építve Edward Clug álmodja színpadra a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesével.

Fahéj Kávézó Semmelweis u. 19, Budapest, 1052

Felolvasóest

ELTE TTK Etológia Tanszék (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C, 6. em.)

Az ELTE TTK Etológia Tanszék "Fruits of Ethology" sorozatának következő vendége Fekete Sándor György, aki Zoomusicology or Mozart and the Rodents? címmel tart angol nyelvű előadást.

ELTE BTK Kodály terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, mgfszt.)

Folytatódik az ELTE BTK Zenei Tanszék és a Musica Nostra Alapítvány sorozata, ezúttal Anthony Chudeau, Ligeti György és Bob Chilcott művei csendülnek fel.

Fuga Petőfi Sándor utca 5., Budapest, 1052

Rejtő Jenő születésnapján / Slam poetry verseny

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Chili Akadémia kezdőknek, haladóknak.

Papp László Budapest Sportaréna 1143 Budapest, XIV. kerület Stefánia út 2.

Cesar Millan, a világhírű kutyaviselkedési szakember jövő tavasszal, európai turnéja keretében újra hazánkba ékezik. A kutyadoki vadonatúj show-ját 2017. március 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában láthatják.

Lébény

Szemétszedési akció

RS9 Színház Rumbach Sebestyén u. 9., Budapest, 1075

A FÉLonline.hu szerzőinek versmegzenésítéseit, és saját szerzeményeiket előadják: Kemény Gabriella, Stermeczky Zsolt Gábor, Csigatej, Free flight trió.

Humusz Ház, XI. ker., Saru u. 11.

Gyere el workshopunkra, ahol ezermesterünktől, Ákostól ellesheted a raklapbútor-készítés minden csínját-bínját, trükkjét és fortélyát!

Budapest, Kossuth Lajos tér

341 éve, 1676. március 27-én született II. Rákóczi Ferenc Borsiban. Ennek emlékére koszorúzásra és megemlékezésre kerül sor a fővárosban, a Kossuth Lajos téren, II. Rákóczi Ferenc lovasszobránál március 25-én szombaton, 11 órai kezdettel.

Bérc u. 13-15., Budapest, 1016

A NATO helyettes főtitkára a KKI-ban

Uránia Nemzeti Filmszínház Rákóczi út 21., Budapest, 1088

Egész napos Nyitott Akadémia! Elengedés, továbblépés

Párbeszéd Háza

Ezekben a napokban már folynak a Jezsuita Sziget eseményei. A gazdag és sokszínű kínálatból kiemelünk néhányat – miközben a Párbeszéd Háza minden kedves látogatóját arra biztatjuk, hogy válogassanak a programból – biztosan találnak majd a kedvükre valót!

ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszék Könyvtára (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, I/11.)

Az „FT21 – Fordítástudomány ma és holnap” című sorozat következő előadását Bendik József tartja Nyelvtudomány és gyakorlattan címmel.

ELTE BTK MMI (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8., mfsz. 39.)

Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének szervezésében Nemes Z. Márió beszélget Peer Krisztiánnal.

ELTE TáTK Tanár Klub (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 2.139.)

A "Hilscher Idős Műhely" következő alkalmának vendégei Molnár Simon és Török Iván, a Rogers Központ szakemberei.

Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- És Jogtudományi Kar (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

Jogász állásbörze

MagNet Közösségi Ház – Andrássy út 98 – Belső Udvar

Várunk, hogy tarts velünk, hogy együtt dolgozzuk fel az A sikeres pályázás titka témát a Civil Reggeli Programsorozat negyedik alkalmán, március 21.-én kedden 8:00-kor.

ELTE BTK Gólyavár, Mária Terézia terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)

Az ELTE Szolgáltató Központ „Hogyan tovább?” sorozatának következő alkalmán a bukás és a kudarc élménye kerül a középpontba. Az előadó ezúttal is Limpár Imre szakpszichológus lesz.

Egyetem tér 1-3., Budapest, 1053

Kérdezz, felelünk! - NATO: Régi-új kihívások?

Bérc u. 13-15., Budapest, 1016

„Can Trade Prevent War?” - Stronger Together 3rd session

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

TUDATOS KOMMUNIKÁCIÓ – JÁTSZMAMENTES KAPCSOLATOK – ÖNISMERET

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Gluténmentes vegán étkezés szerepe a gyógyításban

Humusz Házban (1111 Bp, Saru u. 11.)

Minden hónap harmadik hétfőjén egy kellemes légkörű, kávéházi hangulatú beszélgetésre invitáljuk a pedagógusokat, környezeti nevelés iránt érdeklődőket.

pin Térkép elrejtése Kelet Kávézó és Galéria Bartók Béla út 29, Budapest, 1114

Műfordítás – szakma, hivatás, szerelem?

1085 Budapest, Horánszky u. 20.

2017. 03. 11. Globalizáció és kereszténység 2017. 03. 18. Átistenülés a mindennapokban

Budapest

A fesztivált huszonegyedik alkalommal rendezzük meg a hidegkúti zeneiskolások részére. A programban olyan kamaracsoportok lépnek fel, ahol a növendékek közül legalább egy pesthidegkúti.

Dózsa György út 1, Budapest, 1146

Mozogj velünk az egészségedért a tavasz fitneszeseményén!

2040 Budaörs, Budapesti út 2.

Az elmúlt év változásai az EUban és Hazánk megítélésében.

1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Konferencia a tudatos jelenlétről

Budapest VIII. ker., Horánszky utca 13. – H13 Rendezvényközpont

A Budapesti Civil Információs Centrum (CIC-17-0005) tisztelettel meghívja Önt 2017. március 13-án 17:00-kor kezdődő rendezvényére, amelynek központi témája az adományozás és az 1% gyűjtése lesz.

pin Dobogókő, Walden Hotel

A kéTTé Alapítvány 2 sikeres év után idén újra megrendezi az Ösvény Konferenciát 2017. június 23 – 25 között.

Budapest

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-4.1.5-16 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése című felhíváshoz kapcsolódóan.

1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Művészet: híd a generációk között. Fiatal roma művészek estje.

Várkert Bazár

A XXI. Század Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt az Eötvös József nevét viselő közös rendezvénysorozatuk soron következő előadására.

Pancs piac

Az SOS Gyermekfalvak tavasszal is megnyitja különleges családi sütizőjét! Március 12-én, vasárnap 9.00 és 14.00 óra között a Pancs – gasztroplaccon a helyed, ha a legkülönfélébb, ízletes házi sütemények majszolása közben szívesen támogatnád az SOS Gyermekfalvak lakóit!

MOM Kulturális Központ - Kupolaterem

Még sohasem volt ilyen kövér az emberiség, mint ma. Amennyiben a tendenciák folytatódnak, holnap még kövérebb lesz, még 50 év, és mindenki rémesen el fog hízni! Miért eszik-iszik akkor is az ember, ha éppen le szeretne fogyni, és se nem éhes, se nem szomjas? Az élelmiszerek bőséges elérhetősége, valamint a mozgásszegény, kényelmi életmód vezetett a világméretű elhízáshoz. Ráadásul az életmódbéli változás találkozott az öröklött túlevés hajlamával. Az állandó éhínségben edződött Moho sapiens túlélését segítette, ha az egyedek sok kalóriát voltak képesek tartalékolni, amikor éppen volt mit enni. Ma a fiatalok, és leginkább a nők körében a soványság kultusz, és az ennek következtében kialakuló diétázás rögeszméje terjed.

Veszprém, Mártírok útja 11. szám alatt (volt MHSZ székház), a földszinti 56-os emlékszoba

Meghívó

Pécs

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napokat szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-1.2-11-16 - Esély Otthon című felhíváshoz kapcsolódóan.

Budapest

Újra kortárs építészet és design a filmvásznon 4 napon át a Toldi moziban! Márciusban jön a 9. Budapesti Építészeti Filmnapok

Budapest, VIII. ker. Auróra utca 11.

Mennyire ismered az alapvető állampolgári jogaidat? És a gyakorlatban mennyire tudsz élni velük? A képzésen azokkal a jogokkal ismerkedünk meg, amelyek segítségével érvényt szerezhetsz saját akaratodnak, és formálhatod közösséged életét.

1054 Budapest, Alkotmány u. 2

A Megújuló Magyarországért Alapítvány és az Átalakulás Intézet a Politikatörténeti Intézettel karöltve nyilvános vitaestet szervez. Az esemény apropója Misetics Bálint, a Város Mindenkié aktivistája tanulmányának “Lakhatást Mindenkinek – A szociális lakáspolitika” legsürgetőbb feladatairól bemutatása.

Műcsarnok

Budapest FotóFesztivál - 2017. február 28. (kedd) egész nap - 2017. április 30. (vasárnap) 23:59

Debrecen , Kaposvár , Miskolc , Nyíregyháza , Pécs , Szeged , Szentendre , Székesfehérvár , Szolnok , Szombathely , Budapest

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával a Magyar Filmakadémia Egyesület 2017. február 26. és március 5. között rendezi meg a Magyar Filmhetet és azt követően a Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját. A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmalkotások és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek.

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi Utca, Budapest, 1027

A Mentőcsónak Egység, a Füge Produkció és a Magyar Helsinki Bizottság közös produkciója Menekülj okosan! Színházi társasjáték

PostArt kulturális központba (Budaörs, Templom tér 12. /buszmegállónál/, bejárat hátul

A KÉSZ szerepe a Kárpát-medencei magyar keresztény értékek védelmében - eredmények és tervek

Belvárosi Színház Károly körút 3/a., Budapest, 1075

Prof. Dr. BAGDY EMŐKE előadása Budapesten

Budapest

Régizene Fesztivál 2017

Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Központ és Játszóház, 1118 Budapest, Rétköz utca 7.

A Szülők Háza Alapítvány 2017. február 17-én, pénteken rendezi meg első önkéntes napját a Szülők Háza Újbuda Családi Központ és Játszóházban.

Erkel Ferenc Gödöllő Szabadság tér 18, Gödöllő, 2100

Teljesíthető távok: terep maraton, terep félmaraton, 40, 30, 20, 12, 6 km gyalogos teljesítménytúra

Belvárosi Plébániatemplom Március 15. tér, Budapest, 1056

Szent László, a lovagkirály -Dr. Hidán Csaba történész előadása

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café Szervita tér 5., Budapest, 1052

FEBR.15 Boldizsár Ildikó mesél felnőttekről felnőtteknek

Belvárosi Színház 1075 Budapest, Károly krt. 3/a

Dr. Csernus Imre interaktív előadása Budapesten

Budapest Bábszínház Andrássy út 69., Budapest, H-1062

SEMMI – Janne Teller kultuszregényének bábszínpadi változata

Nyitott Műhely, Ráth György utca 4, Budapest, 1123

FEBR.12 Beszélgetés Zsöllye Börcsök Enikővel és Spiró Györggyel

Lurdy Mozi, 1097 Budapest, Mester u.,

Out of society – Élet a világ peremén.Sokan sokfélék vagyunk, de ugyanannak a társadalomnak a tagjai. Filmfesztivál az Igazgyöngy Alapítvány támogatásáért.

Magnet Közösségi ház Budapest, Andrássy út 98, 1062

Kiállítás a Para-fitt Sportegyesület fiataljainak munkáiból.

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.

A nagy sikerű 2012-es Graphics Open kortárs grafikai kiállítás folytatásaként a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének Képgrafika specializációja közép-kelet-európai grafikai kiállítást rendez az egyetem Barcsay termében 2017.február 9. és március 17. közötti időszakában.

Budapest, 1084 Auróra u. 11.

Az Önállóan lakni – közösségben élni kutatócsapat azért gyűlt össze, hogy a mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelének megvalósítási lehetőségeit kutassák Magyarországon.

Akvárium Klub Official 12 Erzsébet tér, Budapest, 1051

Válni, vagy nem válni? És ha igen, hogyan?

Kornélia Étterem Cukrászda és Rendezvényközpont BÉKÉSCSABA, BAROSS UTCA 9-21.

A CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE Tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2017. február 4-én, szombaton 19 órától kezdődő XVII. Civil Bálra

pin Térkép elrejtése Greenpeace Magyarország Zászlós utca 54., Budapest, 1143

Érdekel a Greenpeace, a környezetvédelem és az önkéntesség? Az év első infónapján megismersz majd minket és a munkánkat; ha pedig tetszik, amit látsz, csatlakozhatsz hozzánk!

Nyitott Műhely Ráth György utca 4, Budapest, 1123

Ragadd meg a pillanatot!

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

Pál Feri és Dr. Mérő László a Nyitott Akadémia Pódiumon!

Petőfi Irodalmi Múzeum Károlyi utca 16., Budapest, 1053

„hol megfejtődik száz titok” Beszélgetés Nemes Nagy Ágnes Összegyűjtött versek című kötetéről

D18 Könyvesbolt Dessewffy utca 18-20., Budapest, 1066

777 OFFLINE - Beszélgetés Hodász András atyával, a 777 bloggerével!

Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

Hogyan utazzuk be a világot havi egy minimálbérből?

pin Térkép elrejtése Gutenberg tér Somogyi Béla 24, Budapest, 1085

Rendhagyó kalandozásra indulunk a pesti zsidó kultúrában, a Gutenberg tér játszóteréről. A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák és a múlt pletykái kísérik utunkat, ahogyan a sokszínű romantikus Nyolcker mélyére hatolunk. A hámló homlokzatokon, kapukon, törött ólomüvegeken felbukkanó Dávid csillagok egy valaha élettől pezsgő zsidó szubkultúrát rajzolnak ki. Hangulatos, ósdi utcákon át a Teleki tér forró levegőjű, markáns világához érünk el. Végül egy Európában egyedülálló, ma is működő lakás zsinagógába látogatunk. A séta ára a helyszínen: 3500 Ft/fő, illetve elővételben a honlapunkon! Az elővételben várásolt jegyekre 10% kedvezményt adunk! Kérjük, regisztráljanak itt, hogy tudjuk, hány főre számíthatunk: http://beyondbudapest.hu/turak/a_nyocker_csillagai Iratkozzon fel hírlevelünkre: https://www.facebook.com/beyondbudapest/app_190322544333196 Várjuk szeretettel! Budapest Beyond Sightseeing

Székesfehérvár, Zichy liget 10. I. emelet 167. szám

Civil szervezetek és jogi képviselőik részére szakmai napot tart január 27-én 10 órától a Székesfehérvári Törvényszék.

RÓZSAVÖLGYI SZALON ARTS & CAFÉ

Meddig mehetek el?! - Sándor György humoralista (még) élőben

BÁV Műkereskedelem Bécsi utca 1-3., Budapest, 1052

Szentek és szimbólumok a középkori falfestészetben - MAM

Szent György tér 4-5-6., Budapest, 1014

A Magyarok a Kaukázusban. A magyar őshaza kutatása Örményországban és a Kaukázusban című kötet bemutatója.

Gasztrosétány Újhegy, Etyek, 2091

Téli Etyeki Piknik – Újhegy, Szépvölgy

Food Truck Udvarban Üllői út 51., Budapest, 1094

A Magvető kiadó és a Hévíz folyóirat munkatársai hajléktalanoknak főznek a Food Truck Udvarban január 21-én 14 és 17 óra között. A főzés ideje alatt szerzőink olvasnak fel műveikből, és a jelenlévők könyveink (és Hévíz folyóiratok) megvásárlásával támogathatják a rászorulókat.

Országos Széchényi Könyvtár Szent György tér 4-5-6., Budapest, 1014

Kiállítjuk egy napra a Toldi kéziratát, vezetett sétákat tartunk az épületben, valamint könyvbemutatóval továbbá könyvesbolti és beiratkozási kedvezményekkel várunk!

Hungexpo Albertirsai út 10., Budapest, 1101

Immár 17. alkalommal, 3 napon keresztül várja a látogatókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a középiskolás diákokat, mester képzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat.

Országos Széchényi Könyvtár Szent György tér 4-5-6., Budapest, 1014

Vekerdy Tamás professzor úr minden bizonyára lenyűgöző előadását követően az est házigazdája, Boka László irodalomtörténész, intézményünk tudományos igazgatója egy fergeteges szerelem (Ady és Léda szerelme) szépségeibe és gyötrelmeibe avat be bennünket, *A szív komédiája* című blokkban.

Nem Adom Fel Cafe & Bar Baross u. 86. (bejárat: Szűz utca Magdolna utca sarka), Budapest

A havonta jelentkező Irodalmi kávéház januári vendége Nyáry Krisztián (író, irodalomtörténész,könyvkiadó, kommunikációs szakember) lesz. Az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök – 33 magyar, a Merész magyarok – 30 emberi történet és a Festői szerelmek című könyvek szerzője.

Hungexpo Albertirsai út 10., Budapest, 1101

JAN.14 2. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Müpa Budapest Komor Marcell utca 1., Budapest, 1095

JAN.4 Quimby - Jótékonysági koncert a Magyar Hospice Alapítvány javára

Városi Sportcsarnok 5000 Szolnok, Tiszaliget

Szimfonikus táncok - A Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévi tánckoncertje

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Téli tárlat - a Budai Képzőművész Egyesület kiállítása

pin Térkép elrejtése Pest Megyei Könyvtár Pátriárka utca 7., Szentendre, 2000

Dr. Almási Kitti Szentendrén! Bátran élni - Félelmeink leküzdése

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Mesterkoncertek és fiatal művészek- Kónya István

Palace Cinemas Lurdy Ház Könyves Kálmán krt. 12-14., Budapest, 1097

Pál Feri és Mérő László: Az eszemre vagy a szívemre hallgassak?

Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért program civil társadalmi projektek pályázati kategóriájáról.

Budapesti Metropolitan Egyetem

A DUE ingyenes képzéssorozata 2017 január-februárjában ismét megnyitja kapuit a hazai civil szervezetek előtt.

Budapesti Metropolitan Egyetem

A DUE ingyenes képzéssorozata 2017 január-februárjában ismét megnyitja kapuit a hazai civil szervezetek előtt.

Hungexpo Albertirsai út 10., Budapest, 1101

JAN.19 Educatio Kiállítás 2017

Budapesti Metropolitan Egyetem

A DUE ingyenes képzéssorozata 2017 január-februárjában ismét megnyitja kapuit a hazai civil szervezetek előtt.

1123 Budapest, Alkotás út 39/a, E-Hherry Adománybolt közösségi tere

A Közösségi Szociális Szövetkezet által működtetett E-Cherry Adományboltok 5 éve működnek, elkészítettük a társadalmi haszonelemzésüket. Ezt mutatjuk be egy előadás keretében.

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Verdi: Traviata

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Mesterkoncertek és fiatal művészek

ASRAM Jóga és Meditációs Központ, Budapest 1024 Budapest, Ady E. u. 1., Budapest, 1024

Egy tegnapi beszélgetés kapcsán fogalmazódott meg bennem pontosan a kérdés: hol siklanak ki kapcsolataink? Mennyi "köszönhető" a kommunikáció problémáinak - és mennyi a kommunikáció hátterének a bizalomnak és biztonságnak - avagy ezek hiányának?

1024 Budapest, Ady E. u. 1., Budapest, 1024

Archetípus? Mi az egyáltalán? Sokkal érdekesebb bizony, mint azt elsőre gondolnánk: a King Kong-ban (IGEN! a King Kong is egy archetipizált film! egy igazi mítosz!) a történetének lényege végeredményben az, hogy mikor, kinél és mennyi ideig van a nő....A film szinte minden fontos archetípust, ősképet hordoz vagy érint valamilyen módon: tilalomszegés, kiűzetés, a szép és a szörnyeteg párosa, beavatás, eksztázis, repülés, időutazás a civilizáció jelenéből a sziget ősi múltjába, születés, halál és szexualitás traumája, sziget és nagyváros szembesülése, a katasztrófa képe...

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Grazioso Zeneszalon

Budapest

Örömmel jelentjük: fontos szakmai tartalmakkal és izgalmas lehetőségekkel teli képzési programot ajánlunk pedagógusok számára. Bátran merjük állítani, valóban rendhagyó kezdeményezéshez csatlakozhattok. Íme a részletek.

Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8., Budapest, 1061

A hagyomány teremtésének szándékával a Virtuózok Produkció 2016. január 1-jén, ünnepi koncerttel köszöntötte az újesztendőt. A vártnál is nagyobb sikerre való tekintettel a Virtuózok Produkció a folytatás mellett döntött. 2017. január 1-jén a Zeneakadémia nagytermében újra megrendezik a Boldog Új Évet Virtuózok! című koncertet, mely ebben az évben zenei tematikáját tekintve magyar szerzők, illetve magyar témájú darabok bemutatására épül.

Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy főterén utcabállal, koncertekkel és két tűzijátékkal búcsúztatják az óévet és köszöntik az újesztendőt.

Sepsiszentgyörgy

December 31-én, szilveszter estéjén 18 órai kezdettel Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című vígjátékával ünnepel a Tamási Áron Színház.

Marosvásárhely

Idén is operettet mutat be szilveszterkor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, Somogyi Gyula – Eisemann Mihály – Zágon István Fekete Péter című operettjét Keresztes Attila rendezésében viszik színre december 31-én 19 órakor.

Székelyudvarhely

A Tomcsa Sándor Színház és a Figura Stúdió Színház koprodukcióját 31-én 18 órától Székelyudvarhelyen láthatjuk.

Nagyvárad

A Szigligeti Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című musicallel készül az újévrevasárnap 19 órakor.

Szatmárnémeti

Bessenyei István rendezése 31-én 18 órától látható az Északi Színház Harag György Társulatának előadásában.

Kézdivásárhely

Mivel a Városi Színház tavalyi szilveszteri vígjátéka minden idők egyik legsikeresebb kézdivásárhelyi előadása volt, idén szilveszterkor hasonló produkcióval várja közönségét a színház – közölte az intézmény sajtóirodája. Ray Cooney Bigámia című előadásában John Smith londoni taxisofőr történetével ismerkedhetnek meg a nézők.

Törökbecse

Szilveszterezés a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesülettel

Sepsiszentgyörgy

Helyszín: Sepsiszentgyörgy Időpont: 2017. december 31.

Marosvásárhely

A Tompa Miklós Társulat Somogyi Gyula – Eisemann Mihály – Zágon István: Fekete Péter című operettjével búcsúztatja az óévet és köszönti a 2018-as új esztendőt. Az élet kegyetlen, és van, akire kimondottan rájár a rúd. Ám a legpechesebb embernek is lehet része szerelemben és megcsinálhatja a szerencséjét – legalábbis így meséli a Fekete Péter.

Dunaszerdahely

Csallóközi Marathon Club, Dunaszerdahely, Szilveszteri Futás 2017

Kassa

Rovás Akadémia, szilveszter

Gömörhorka

Szilveszteri bál Gömörhorkán

Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8., Budapest, 1061

Visegrádi Négyek Újévi Koncert a Virtuózokkal

Szabadka

Beszélgetés és zene a Népkörben.

Törökbecse

Újév várás az Aracs-turizmus szervezésében Törökbecsén.

Zenta

Éld az életed! Egyesület évzáró estje.

Sepsiszentgyörgy

Az előadásba beépülő mondókák, rigmusok, névcsúfolók, gyerekjátékok, szokások egy olyan mesevilágot varázsolnak, amelyben a gyerekek saját magukra ismerhetnek, otthonukra lelnek. Hiszen az örök boldogság megtalálása csak félelmeink legyőzésével lehetséges – emelik ki az alkotók.

Szatmárnémeti

December 29., péntek, 19.00 – Charley nénje, Északi Színház, bemutató, bérletszünet December 30., szombat, 19.00 – Charley nénje, Északi Színház, bérletszünet December 31., vasárnap, 18.00 – Charley nénje, Északi Színház, bérletszünet

Feneketlen-tó Kosztolányi Dezső tér, Budapest, 1118

Csöndes séta kedvenceinkért - petárdastop!

Sepsiszentgyörgy

MUNDRUC Martin György emlékére

Csíkszereda

Itt az idei kiadás is. Iratkozás december 23-ig. Minden volt és jelenlegi marcis kosárcsapat jelentkezését várjuk úgy lány, mint fiú kategòriában. Szurkolni kötelező! Hajrá M.Á.G.!!

Csíkszereda

Az IT Plus Klaszter idén Karácsonykor is szervez szakmai találkozót a székelyföldi származású IT szakemberek számára, 2017. december 27-én, Csíkszeredában.

Sepsiszentgyörgy

A rendezvényt a Plugor DT és a Refi DP közösen szervezi. A szervezők 6 fős csapatok jelentkezését várják. A tábor ideje alatt a csapattagok egy társadalmi problémára kell egy megdöbbentő videót készítsenek. A beugró fejenként 10 ron, ami tartalmazza az étkezést illetve a szállást + egy képzést. Jelentkezni lehet Solymosi Ákosnál december 22-ig.

Gyimesközéplok

Helyszín: Gyimesközéplok, Csillag Panzió és Étterem Időpont: 2017. 12. 27. Szervező: A Vándormozi

Kézdivásárhely

A kvízesten való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Három fős csapatok jelentkezését várjuk a QuizNight Kézdivásárhely oldalon privát üzenetben, vagy az email címen. Jelentkezési határidő: 2017. december 27., 12:00.

Sepsiszentgyörgy

Őseink szervesen éltek a teremtett világban, istentudatú, nyíltszívű, életerős népként. Ezt őrzik meséink, regéink, énekeink, imádságaink, a Föld, a Nap, a Hold, a Csillagok és a Tejút. Tágabb környezetünk, a földi lét színterei, a keleti puszták, a Kárpát-medence, benne Székelyföld mind-mind szakrális szálláshelyeink, amelyek éltetik, táplálják a velük szoros kapcsolatot tartókat. Mindezek megidézéséhez tekintetünket fölfele, a csillagösvényig emeljük.

Kolozsvár

A GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZ JELESNAPTÁR hagyományőrző gyermekprogramjának keretében 2017. DECEMBER 27-ÉN, SZERDÁN DÉLUTÁN KÁNTÁLNI, APRÓSZENTEKELNI, ÚJÉVET KÖSZÖNTENI MEGYÜNK apraja-nagyjával olyan városközpont környéki családokhoz, akik befogadnak.

Székelyudvarhely

Egyedülálló hatékonyságú tanulási szoftverünkben szinte játék a webfejlesztés, webes programozási nyelvek elsajátítása. Lehetővé teszi, hogy mindenki a saját ütemében, folyamatos felügyelet mellett sajátítsa el ezt a trendi szakmát. Nem utolsó sorban fejleszti a logikus gondolkodást, a kreativitást és jobb megértést ad az internet működéséről általában.

Kolozsvár

Karácsonyi előadássorozat a Thinkonomy szervezésében. Csatlakozz, és légy része annak, ahogyan a közösség tagjai megajándékozzák egymást tudásukkal, tapasztalataikkal!

Kézdivásárhely

Ego Sum - Ünnepi koncert Jegyek a Vigadó Művelődési Ház pénztárában kaphatóak.

Sepsiszentgyörgy

December 26-án, kedden este 7 órától várunk benneteket a Frenák Pál koreográfiájában és rendezésében készült To_R előadásunkra a Háromszék Táncstúdióban.

Nyárádszereda

Jöjjön el december 26-án, 19:00 órától a helyi Művelődési Házba és ünnepelje velünk ezt a számunkra fontos, kerek évfordulót.

Somorja

Betlehemi királyok Somorján

Nagymegyer

Megyeri karácsony, OperaTrio

Kolozsvár

Helyszín: Kolozsvár, Iulius Mall Időpont: 2017. 12. 26. Szervező: A Vándormozi

Szováta

A szovátai Bokréta Néptánccsoport szeretettel meghívja Önt és kedves családját, valamint minden érdeklődőt, 2017. December 24-én, 18:00 órai kezdettel tartandó “Táncos Betlehemes” előadására. Helyszín: szovátai kultúrotthon

Kolozsvár

Karácsonyi hangverseny kicsiknek és nagyoknak. Vezényel: Horváth József, Kálló Krisztián

Kolozsvár

Találkozzunk szombaton, a karácsonyi zenés zongoraesten, Răzvan Măhuleț előadásában.

Zenta

Művészeti kiállítása a zentai Alkotóházban

Zenta

Ajándékgyűjtő akció a szegénységben élő gyerekeknek.

Marossárpatak

Várunk mindenkit szeretettel 2017 December 22-én (pánteken), a marossárpataki "Adorjáni Károly" Általános iskola tánccsoportjainak előadására, ami a marossárpataki sportteremben kerül megrendezésre, este 17:00 órától!

Magyarkanizsa

Jótékonysági koncert a Wemsical Serbia szervezésében.

Sepsiszentgyörgy

Ha még nincs ajándékötleted Karácsonyra, vagy szeretnéd frissíteni offline könyvtáradat, esetleg továbbadnád megunt könyveidet, és szívesen beszélgetnél élő könyvekkel egy csésze tea vagy forralt bor mellett, akkor itt a helyed!

Dunaszerdahely

Szabó Gyula 21 Szakközépiskola, Jótékonysági koncert Dunaszerdahelyen

Somorja

Somorjai Blues Est a Mozi clubban

Dunaszerdahely

Szent György Kórus, karácsonyi koncert, Dunaszerdahely

Szent István-bazilika Budapest

Händel: Messiah

Topolya

Jótékonykodás: Topolyán bablevessel és teával hangolódnak a karácsonyra.

Magyardécse

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt december 21-én, csütörtökön a magyardécsei kultúrotthonba. Hangolódjunk együtt az ünnepekre, és csodáljuk meg közösen gyermekeink nagy szeretettel készített munkáit.

Kassa

Thália Színház, Kassa, Káosz

Kassa

Rovás Akadémia, Szent László legenda

Ipolyság

Karácsonyváró délután Ipolyságon

Sepsiszentgyörgy

2017. december 20., szerda 17 óra, Sepsiszentgyörgy, Székely Mikó Kollégium konferenciaterme

Csíkszereda

Csíkszeredában 2017. december 20-án, szerdán, 14 és 17 órai kezdettel  az Ezüst Akadémia Oktatási Program résztvevői Ilyés Zsolt, plébános a karácsony ünnepéről szóló előadását hallgathatják meg.

Kolozsvár

December 20-án 19 órától kerül sor a Flautino kamaraegyüttes adventi koncertjére. A műsor betekintést enged Bach, Vivaldi és Massenet munkásságába, a közelgő ünnepekre pedig karácsonyi dallamokkal hangolódunk. Az est hangulatát ifjú tehetségek produkciója színesíti majd.

Dunaszerdahely

3. Karácsonyi Magasugró Verseny Dunaszerdahelyen

Szatmárnémeti

December 20., szerda, 9.30 - Cókmók, a morgolódó szekrénymanó, Iparosotthon December 20., szerda, 11.00 - Cókmók, a morgolódó szekrénymanó, Iparosotthon December 20., szerda, 19.00 – Én, Károli Gáspár, Ács Alajos Stúdióterem

Zenta

Tegyük szebbé mások karácsonyát kedves üzenetekkel! 🎄

Kézdivásárhely

2017. december 19., kedd 19 óra, Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház nagy terme

Szatmárnémeti

December 19., kedd, 9.30 - Cókmók, a morgolódó szekrénymanó, Iparosotthon December 19., kedd, 11.00 - Cókmók, a morgolódó szekrénymanó, Iparosotthon December 19., kedd, 19.00 – Nagy Norbert tenor koncertje, Északi Színház

Szatmárnémeti

Nagy Norbert tenorénekes újabb különleges karácsonyi előadással készül. Sok újdonsággal és egy varázslatos zenei élménnyel párosul Nagy Norbert már hagyományos karácsonyi jótékonysági  koncertje, melynek ezúttal is a szatmárnémeti Északi Színház biztosít helyet, december 19-én, 19:00 órai kezdettel. Az ünnepi hangulatról az énekes mellett számos vendégművész is gondoskodik, mint Aldo Blaga, Nagy Blanka valamint a Solemnis Kórus, Chis Maria vezetésével.

Kolozsvár

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) 2017. december 19-én összehívja a KMDSZ Agorát. Az Agora célja olyan alkalmat/teret biztosítani a kolozsvári egyetemisták számára, akiket érdekel a diákszervezetiség, tevékenykednének, közelebbről megvizsgálnák egy diákszervezet működését. Legyen ő szakosztályos, önkéntes, diákképviselő vagy csak egyszerűen tevékenykedni szerető hallgató, mindenkit szeretettel várunk.

Budapest, VIII.ker. Baross utca 119/a.

Programunk fő célja, hogy fél év alatt körbejárjuk legfontosabb érzelmeinket, a szégyentől a büszkeségig, a haragtól az örömig, olyan interaktív előadások formájában, melyekben az adott érzelem kultúrtörténeti aspektusain túl az érzelem adaptivitását, a hatékony vagy elégtelen érzelemszabályozás következményeit is igyekszünk megvilágítani, különös tekintettel a különböző pszichés nehézségekre és azok terápiás kezelési lehetőségeire.

Dunaszerdahely

Vox Camerata Karácsony Dunaszerdahelyen, Vermes-villa

Kassa

Thália Színház, KAMPF

Kolozsvár

Erdély ünnepi néphagyományaiból, énekeiből és táncaiból a Tokos zenekar meghívottakkal közösen egy meghitt hangulatú Karácsonyi Koncertre vár minden érdeklődőt!

Kolozsvár

A KPlusz projekt keretein belül a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum és a Magyar Ifjúsági Központ közösen a Pedagógus fórum új évadát indítja el.

Kolozsvár

A KPlusz projekt keretein belül a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum és a Magyar Ifjúsági Központ közösen a Pedagógus fórum új évadát indítja el.

Szürte

Varga Katica "Adventi csendes áhítattal " c. koncertje

Nemeskosút

Berkenye Kamara Néptáncegyüttes, Nemeskosút, ünnepre hangolva

Beregdéda

A Betlehemi Láng kárpátaljai fogadásának ünnepsége

Kolozsvár

Adventkor jó együtt énekelni, jó barkácsolni, jó az Apáczaiban lenni, ismerősökkel találkozni, sütit sütni, angyalt készíteni, mesét hallgatni, könyvet lapozni. Adventkor jó együtt lenni! Gyertek!

Éberhard

Csemadok Éberhardi Alapszervezete, Csemadok Szenci Területi Választmánya, adventi koncert az Apponyi kápolnában

Székelyudvarhely

December 17-én 18 órától tehát legyünk minél többen a Rákóczi Centerben, és dobjunk a pályára az első találatánál minél több színes labdát!

Komárom

Dobi Ákos: Egy csillag, fenn az égen

Pered

Adventi Ringató Pereden

Galánta

Csemadok Galántai Alapszervezete, ünnepi karácsonyi hangverseny Galántán

Gömörhorka

Napsugár tánccsoport, Korona énekegyüttes, Gömörhorka

Nádszeg

Mátyusföld Magyar Összefogás polgári társulás, Adventi hangverseny Nádszegen

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi utca 1-3., Budapest, 1027

Cím Nélkül (hajlék-kaland-játék)

Pesti Színház Váci utca 9., Budapest, 1052

Vecsei H. Miklós - kötetpremier

Dunaszerdahely

HaddelHadd a Soul Hunter Music Clubban, Dunaszerdahely

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Somorja

Deep Voice Group, Somorja

Székelyudvarhely

A Legato Egyesület harmadik alkalommal szervez klasszikus hangversenysorozatot Székelyudvarhely szakrális épületeiben, idén lép fel először az általuk alapított tíztagú Pallegretto gyermekkar.

Újvidék

Tematikus bazár anyukáknak, ahol gyermekük kinőtt, már nem használt dolgait cserélhetik vagy adhatják el.

Kolozsvár

Hagyományos hangulatú karácsonyi vásár, helyi termelőkkel, kézművesekkel Kolozsvár belvárosában.  Az eseményen hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtünk adományokat, hogy szebbé tegyük a karácsonyukat.

Kolozsvár

A karácsony varázslatát mindnyájan ismerjük. Bár az ajándékozás rendkívül fontos momentuma lett az ünnepnek, mégis a karácsony misztikuma, csodája nem múlt el. A karácsony az az ünnep, melynek valódi tartalma a legelevenebben él ma is.

Kolozsvár

Bertóti Johanna negyedik éve jelentkezik „Télire eltett mosoly” című koncerttel. A műsor egy olyan karácsonyfához hasonlítható, amit évről-évre feldíszítenek az ünnepkor régi és új díszekkel. Johanna régi kedvenceiből és az elmúlt év dal-terméséből egyaránt válogat a koncertre.

Naszvad

OlivérSky 50 - jubileumi koncert

Kassa

ElóKoncert, Omega, Kassa

Rimaszombat

Új Gömör Néptáncegyüttes, mulatnak a gömöriek

Ipolyság

Ipolyság városa, Csemadok Ipolysági Alapszervezete

Szádalmás

3. Szádalmási Karácsonyi Vásár, Szádalmás Község Önkormányzata

Kassa

Karácsony nagyinál Kassán, Rovás Akadémia

Szímő

Ifjú alkotók találkozója Szímőn

Zenta

Karácsonyi játszóház és kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak.

Tortúra 65 Béke u. 11, Bükkszentkereszt, 3557

XXII. Tortúra 65

Vigyázó Sándor Művelődési Ház Pesti út 113., Budapest, 1173

Vasútmodell-kiállítás, játszóház és börze

Gödöllői Királyi Kastély

Adventi programok – Királyi Karácsonyok

Dunaszerdahely

Dzsessz koncert Dunaszerdahelyen

Szatmárnémeti

December 15., péntek, 9.30 - Cókmók, a morgolódó szekrénymanó, Iparosotthon December 15., péntek, 11.00 - Cókmók, a morgolódó szekrénymanó, Iparosotthon December 15., péntek, 19.00 – Csókos asszony, Északi Színház, választott bérlet.

Nagyvárad

December 15-én, pénteken este 6 órakor a nagyváradi Illyés Gyula könyvesboltban a Törzsasztal sorozat vendége Peer Krisztián költő, dráma- és filmíró, dramaturg (Dorog, 1974), akinek tizennégy év után jelent meg ismét kötete, a 42, amely azonnal a sikerlisták élére került.

Beregszász

Idén is megrendezik a cipősdoboz-akciót

Ungvár

IV. KMDFKSZ Jótékonysági Cipősdoboz Akció

Komárom

Kiállításmegnyitó: Szemben önmagammal, Kopócs Tibor, Komárom

Nagybalog

Rákóczi Szövetség Balogovölgyi Hel, yi Szervezete, megemlékezés Szepesházy Kálmánról

Alsóbodok

Alsóbodok: adventi szentmise és koncert

Ida utca 2, Budapest 1143, Magyarország

TÁRSas Játék Est Vol 12.

Akvárium Klub Official 12 Erzsébet tér, Budapest, 1051

Lajkó Félix & Óperentzia - Akvárium Klub

Müpa Budapest Komor Marcell utca 1., Budapest, 1095

Ünnepi hangverseny Kodály Zoltán születésének 135. évfordulójára

RS9+ "Vallai kert" Rumbach S. u. 10., Budapest, 1075

Meztelen Diplomaták évzáró akusztikus koncert

Kolozsvár

Világjáró sorozatunk, a NYITOTT SZEMMEL eddigi öt és fél esztendejében két alkalommal is "elkalandoztunk" az Ararát tövébe, volt alkalmunk tehát az Örmény-magasföldet és Örményországot olyannak bemutatni, amilyennek beszélgetőtársaink, néhai Hints Miklós tanár úr vagy Kiss Olivér újságíró megismerték.

Pozsony

Szövetség a Közös Célokért, Pozsonyi Magyar Galéria, kiállítás: felvidéki kitelepítések

Rimaszombat

Pósa Lajos Társaság, Nincs e háznál szebb palota, Rimaszombat

Fülek

Füleki Karácsonyi Vásár

Kolozsvár

Közeleg az év vége, és immár hagyományosan, mégis rendkívüli módon szeretnénk zárni 2017-et, stílusosan a Szakkollégiumi délutánok 7. kiadásával.

Kolozsvár

Szeretettel látunk mindenkit Dr. Remek Éva Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 2017: "A háború beköltözött Európába" (?) című előadására. 17.30-19 Bratianu terem

Kolozsvár

Válasszon erdélyi magyar kiadók kínálatából karácsonyi ajándékot családja, barátai számára! Az esemény partnere ez évben is a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara. A vásár helyszíne a Tordai út 4. szám alatti egyetemi épületének előtere.

Kolozsvár

Az E-MIL és a Bulgakov Kávézó Álljunk meg egy szóra irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége Király Zoltán költő. A meghívottal László Noémi beszélget december 14-én este héttől a Bulgakov kávézó emeleti termében.

Kassa

Thália Színház, Nyilvános főpróba Kassán: Káosz

Szalóc

Luca-est Szalócon

Dunaszerdahely

Kiállításmegnyitó: „mentén”, Dunaszerdahely

Pozsony

Meliorat.io, Csemadok Pozsonyi Területi Választmánya, Luca-nap Pozsonyban

Királyhelmec

Regionális Mailáth József Múzeum, Luca-nap

Komárom

Segítünk indítani Komáromban, Selye János Gimnázium

Kolozsvár

N. Rózsa Erzsébet tanárnő, habilitált egyetemi docens (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, MTA KRTK Világgazdasági Intézet) ismét megtisztel minket előadássorozatával! Az idéni témakör a nukleáris non-proliferáció. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kolozsvár

Beszélgetés-sorozat az emberről 1/8 "A testről" Mit mond a Szentírás, és mint mond a filozófia? Felvezetőt tart: Szigeti Attila filozófus és Dávid István, egyetemi lelkész

Csíkszereda

2017. december 13-án, szerdán, 16 órától dr. Oláh-Gál Róbert, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának oktatója tart előadást A Bolyai kutatás aktuális kérdései címmel.

Újvidék

Tanácskozás Újvidéken: A vajdasági magyarok politikai eszmetörténete és önszerveződése (1989‒1999)

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztályának meghívására a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének keretében működő Gazdasági Tanácsadó Klub hallgatói Bálint Alexandra Teodóra (BBTE KGTK, Vállalati pénzügyi menedzsment szakirány, 2. év), Éltes Rita (BBTE KGTK, Menedzsment szakirány, 3. év) és Géger Gyopár (BBTE KGTK, Marketing szakirány, 3. év) 2017. december 13-án, szerdán, 18 órakor az EME székházában tartanak előadást.

Kolozsvár

Kolozsváron a EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházában (Republicii/ Majális utca 5/1.) december 13-án, szerdán 18:30 órától kerül sor a könyv bemutatójára.

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely, Thália

Nagyszombat

Adventi magyar mise Nagyszombatban

Nemesradnót

A Gondviselés Polgári Társulás, Jótékonysági ruhavásár Nemesradnóton

Kolozsvár

A vetítésre 2017. december 12-én, este 8 órától, az Erdélyi Múzeum-Egyesület dísztermében kerül sor.

Kolozsvár

A könyv a házastársi kapcsolat folyamatát mutatja be az ismerkedés és szerelem időszakától az időskorig, megismertetve az olvasót a párkapcsolat értékeivel, a gyakori kihívásokkal és buktatókkal, illetve ezek megelőzésének és kezelésének lehetséges stratégiáival.

Kolozsvár

A Korunk Akadémia előadásának címe: Az I. világháború utáni demokratizálódási kísérlet kudarca Kelet-Európában és a Horthy-rendszer. Meghívott előadó: Püski Levente történész, egyetemi tanár, Debreceni Egyetem. Az előadásra 2017. december 12-én, kedden 17 órától kerül sor az Erdélyi Múzeum-Egyesület előadótermében. (Jókai/Napoca u. 2. sz.)

Marosvásárhely

Előző évekhez hasonlóan idén is megszervezzük a Karácsonyi kiállítást a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar aulájában 2017. december 12-14. között.

Brassó

2017. december 12-én, kedden, 18 órai kezdettel egyetemünk rektorhelyettese, dr. Mara Gyöngyvér  a testünkben élő mikrobákról tart előadást a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban.

Kolozsvár

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Jogtudományi Tanszéke egy pezsgőkóstolóval egybekötött karácsonyi könyvbemutatóra hívja az érdeklődőket.

Budapest, VIII. ker. Baross utca 119/A.

Hogyan élnek a lelki betegséggel küzdők?

Pozsony

Virágnyelvek, ősképek Pozsonyban

Párkány

Karácsonyi koncert Párkányban

Pozsony

Énekek Szent Márton püspök tiszteletére

Rimaszombat

Népi harci testkultúra Gömörben

Kolozsvár

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának karácsonyi előadására 2017. december 11-én kerül sor 16 órától a BBTE Farkas utcai épületének Aula Magna termében.

Kolozsvár

Az összegyűlt adományokból hangszereket fogunk biztosítani az Instru-Mentor Egyesület diákjainak.

Kolozsvár

A decemberi beszélgetőtárs Gorbai Attila, a Tenrom romániai és magyarországi ügyvezetője lesz. Áttekintjük, hogy milyen kihívásokat rejtenek a különböző régiók egy nemzetközi vállalkozás vezetése számára, megvizsgáljuk a bizalom szerepét és hatását egy kezdő cég esetében és piacvezetőként is.

Budapest Cafe New York Budapest, 1073

Kocsis / Pilinszky - Kopogtatások est

Ungvár

A múlt kincse, a jövő csodája címmel tartottak divatbemutatót Kárpátalján

Kolozsvár

Témák: -> Ösvények, utak, hidak önismereti utazás. -> Flow élmény. -> A művészet mint tapasztalatszerzés, személyiségformálás. -> A művészet helye a nevelésben és a fejlesztésben. -> Önfeltárás: rajz, festés, zene, tánc, dráma, vizuális művészet módszereivel -> Élménypedagógia

Beregszász

Kárpátaljai Magyar Betlehemes Találkozó, Beregszászi Adventi Vásár

Beregszász

Adventi vásár - Beregszász, 2017

Zenta

December 10-én 10 órtáól a zentai Sportcsarnokban torta valamint sütemány diszítő és kiállító verseny gyerekeknek is.

Ardó

Adventi koncert Ardón

Galánta

Galántai Honismereti Múzeum, Családi Nap

Gergelyfala

Baráti Társaság Gergelyfaláért, adventi jótékonysági vásár

Losonc

Csemadok Losonci Alapszervezete, Phoenix Lutetia Polgári Társulás, a Török Testvérek koncertje

Nagykapos

Magyar Ház, Nagykapos, vásár és Kuttyomfitty

Losonc

Ringató, Botos Tímea, Losonc

Losonc

Phoenix Lutetia Polgári Társulás, Csemadok Losonci Alapszervezete, Kármán József Alapiskola és Óvoda Szülői Szövetsége, Pitypang Polgári Társulás, Losonci Anziksz, adventi forgatag

Zenta

Mindenkit sok szeretettel vár a Mikulás 2017. december 9-én, délelőtt 9 órára Mikulás futásra Zentán a Gyermekbarátok székhelyénél: Fő utca 15.

Kolozsvár

Témák: -> A játék mint, az élménypedagógia eszköze. -> Hogyan lesz a játékból módszer? -> Hogyan és hol alkalmazható az élménypedagógia? -> Hogyan lesz az élményből tanulás? -> Egyéni és csoportos élmény-tapasztalat és reflektív pedagógia. -> Rengeteg kipróbálható módszer. -> Új pedagógiai szemlélet. -> Kreatív pedagógia.

Kolozsvár

Tervezett program: 13.30–14.00: regisztráció és beszélgetés kávé mellett 14.00–15.00: megnyitó és megemlékezések 15.00–15.20: kávészünet 15.20–18.00: tudományos ülésszakok egy 20’ kávészünettel 18.00–20.00: művészi műsor és baráti koccintás

Marosvásárhely

December 9-én, szombaton délelőtt 10 órától téli hagyományokkal és a karácsonyi ünnepkör népszokásaival ismerkedhetnek az 1-4. osztályosok. Szeretettel hívjuk őket a Néprajzi és Népművészeti Múzeumba, ahol népdalok, népi játékok, szalma-, csuhé-, gyöngydíszek és még sok más érdekesség várja a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket.

Fáklya Klub Csengery utca 68., Budapest, 1067

5. Járatlan utakon fesztivál dec. 9-10

Gyöngyöstarján, Heves, Hungary

Lucázás Gyöngyöstarjánban

Belvárosi Ferences Templom Ferenciek tere 9, Budapest, 1053

Adventi hangversenyek

Bijó Energia Egészségközpont Róbert Károly krt. 96-100., Budapest, 1135

A Csak a Mentes csapata sok éves tapasztalattal a háta mögött, elérkezettnek érezte az időt arra, hogy egy karácsonyi vásár keretein belül egy helyen vonultassa fel a hazánkban megtalálható mentes termékek legjavát, bemutatva azokat a vállalkozásokat, akik a műfaj legfinomabb mentes termékeit gyártják, kínálják vagy forgalmazzák.

Kőleves Kazinczy utca 41., Budapest, 1075

Vásárolj ajándékot szeretteidnek és támogass három szervezetet!

Zenta

Magbörze a vajdasági biológiai sokféleség (biodiverzitás) megőrzésére.

Topolya

II. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója- december 9.

Dunaszerdahely

RAF-II és Szuperzöld koncert, Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

Fülek

Legendás Füleki Zenészek és a Póker, Füleki Városi Művelődési Központ

Somorja

Pozsonyi Református Egyházmegye, Kárpátalja nincs egyedül

Kassa

Thália Színház, Kassa, Liliomfi

Bős

Karácsonyi kézműves vásár Bősön

Léva

Hagyományok Háza, Reviczky Társulás, Kodály nyomdokain

Komárom

Gaudium Polgári Társulás, Komáromi Városi Művelődési Központ, XII. Adventi hangverseny Komáromban

Rimaszombat

Rimaszombati Református Egyházközség, Süll Kinga, Sipos Dávid

Párkány

Párkányi Városi Művelődési Központ, Pro Culutre Parkan, Alkotótábor Kovácspatakon

Városligeti fasor 5, Budapest 1071, Magyarország

IKON - Ifjúsági Konferencia

Gárdonyi tér, Budapest 1111, Magyarország

A szaunában elbújhatsz a "sietők" elől. Nézd ahogy az utcán szaladnak és élvezd, hogy ebből egy kicsit kimaradhatsz. December 8-án és 9-én mozgó szaunánkban újra 80°C-ra fűtünk a Gárdonyi téren.

Belvárosi Szent Mihály templom Váci utca, Budapest, 1056

A csodás karácsonyi hangulatú koncerten az Ave Maria, Silent Night, Love Divine című művek mellett advent idején is gyönyörű hangoktól zeng majd a templom.

Kézdivásárhely

2017. december 7., csütörtök, 16:30, Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház nagyterme

Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgyön december 7-én, csütörtökön 18 órára várják a könyv iránt érdeklődőket a Bene-házba, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás előadótermébe (Gróf Mikó Imre u. 11.).

Boscolo Budapest, Autograph Collection Erzsébet krt. 9-11, Budapest, 1073

Almási Kitti: Lezárás, Elengedés, Újrakezdés - könyvbemutató

Kolozsvár

A Kolozsvári Állami Magyar Színház december 6–10. között szervezi meg a kétévente sorra kerülő téli miniévadát. Az eseménnyel egyszersmind a kolozsvári magyar színjátszás 225. éves fennállását is ünnepli az intézmény.

Marosvásárhely

A Székelyföldi Legendárium, mely közel 180 legendát és mondát tartalamaz, adja az alapját a mi előadásunknak. Célunk, hogy ezt a gazdag örökséget továbbadjuk. Éppen ezért az eddigi kiadványok mellett szeretnénk bemutatni a színpadon is ezt a szép Legendáriumot, ezzel együtt megismerteve a Székelyföld szépségeit. Előadásunkhoz innen válogattunk egy fél tucatnyit és olyan fűzérbe fonjuk azokat, hogy egy kerek egész történetet alkossanak.

Sashalmi Piac Sashalmi tér 1., Sashalom, Budapest, Hungary, 1163

Mikulásvonat Sashalmi Piac

Kolozsvár

Első előadásunk témája a cégalapítás, az ötlet megszületésétől, a jogi entitás megalapításán át a tevékenység megkezdéséig felmerülő jogi kérdésekre ad választ előadónk.

Zenta

NAGY FODOR LILLA szakelőadó ismeretterjesztő előadása 2017. december 5. (kedd) 18 óra

Mathias Corvinus Collegium - MCC Somlói út 51., Budapest, 1016

Modern kori önsorsrontás: az önbizalomhiány (TELTHÁZ)

Belvárosi Plébániatemplom Március 15. tér, Budapest, 1056

Mozart: Requiem

Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.).

Nemzetközi konferencia Budapesten az emberkereskedelem aktuális helyzetéről

Szabadka

A szabadkai Prof. Mester Gyula Dr. c. egyetemi tanár, a Magyar Mérnökakadémia rendes tagja Óbudai Egyetem, Biztonságtudományi Doktori Iskola tanára, tart előadást

Kolozsvár

2017. december 4-én 17 órától találkozhatnak a Magyar Asztronautikai Társaság alelnökével az A204-es teremben.

Marosvásárhely

A Mesepszichológia a gyakorlatban - Az önbecsülés és a küzdőképesség fejlesztése gyermekkorban című könyv megjelenése kapcsán Kádár Annamária és Badics Petra beszélgetnek. Ezt követően könyvvásárlás és dedikálási lehetőség.

PPKE Kortárs segítők Mikszáth Kálmán tér 1. Sophianum, Budapest, 1088

Alkalmazott művészetpszichológia

Budapest

Idén immár hatodjára rendezi meg a Vajdasági Baráti Egyesület a jótékonysági Mikulás-estet Budapesten.

Átrium Margit körút 55., Budapest, H-1024

A félelem megeszi a lelket

WAMP - the Hungarian design market Kis Rókus u. 16-20., Budapest, 1024

WAMP - az első karácsonyi vásár

Antik PLACC - Budapest Antique and Design Market

PLACCtivál - Vasárnapi vásárok ünnepi köntösben!

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

Ünnepi készülődés - ingyenes adventi gyermekprogramok

Gellérthegy, Budapest, Hungary

AURORA BOREALIS audiovizuális installáció

Puskin mozi

Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó, “Minősített Európai Fesztivál” címet is kapott Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét az idei évtől együtt folytatja: a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait évről évre felvonultató fesztiválok 2017-től közösen, Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál néven várják az érdeklődőket.

Óbecse

Helyi termelők kóstolóval egybekötött termékbemutatója Óbecsén.

Gyergyószentmiklós

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ 2017. december 2-án, szombaton 10 órai kezdettel megrendezi a VIII. Kárpát-medencei Disznótoros Főzőversenyt.

Gyergyószentmiklós

II. Gyergyói Világvándor – Szent Miklós Napok Időpont: 2017. december 2-7. Helyszín: Gyergyószentmiklós

Szováta

Ezen a tanfolyamon elsajátíthatod az Aviva módszer alapjait,az egyszerű módszer 18-gyakorlatát és a rövidített módszert.

Horgos

A Keresztény Értelmiségi Kör adventi lelki napot szervez a Domus Pacisban.

ELLÁTÓház Dob utca 19., Budapest, 1074

Magyar Vegán Egyesület Alapító Buli

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

Csúcsteljesítmény - Az év Nyitott Akadémia eseménye

Szabadka

Ismét közeledik a hónap első péntekje, ami azt jelenti, hogy újra találkozunk a FészekSutyorgóban! Ezúttal "Jó anya- Rossz anya" témában sutyorgunk.

Pélmonostor

Fővárosi Nagycirkusz Állatkerti krt. 12/a, Budapest, 1146

Karácsonyi cirkuszi előadás a Fővárosi Nagycirkuszban

Katona József Színház Petőfi Sándor u. 6., Budapest, 1052

Nem tudhatom - Radnóti és korunk

Szabadka

Szeretettel meghívjuk a Regionális Civil Tájékoztató Fórumra, amelyet 2017. november 30-án (csütörtökön) 17.00 órai kezdettel tartunk Szabadkán

Csíkszereda

Kovács István: GOMOLYKA ÉS HUNCITUSZ VARÁZSLÓ (színházi nevelési előadás) Vadnay László-Békeffi István-Márkus Alfréd: TISZTELT HÁZ (zenés vígjáték)

Marosvásárhely

Vásárhelyre Kolozsvár környéki összeállításokkal készülnek. Kásler Magdi velük énekel és éneket oktat.

Kolozsvár

A Györkös Mányi Albert Emlékházban Fodor Nagy Éva Az égből küldött napló (Veronika spirituális naplója és Útmutatások lelki irányítóinktól) című, a Kriterion Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetét bemutatja Dáné Melinda Csilla és H. Szabó Gyula, a kiadó igazgatója.

Nagyvárad

November 29., szerda, 19:00, Szigligeti Stúdió

Csíkszereda

2017. november 29-én, szerdán délután 16:30-tól vehetünk részt egy online közvetítéssel megvalósuló előadáson, melynek vendége Csányi Vilmos, biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár.

Diószeg

Csemadok Országos Tanácsa, Területi Választmánya és Helyi Szervezete; Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, Pozsonyi Magyar Intézet, Galántai Városi Művelődési Központ, Háry János kalandjai Diószegen

Szabadka

A budapesti székhelyű Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvánnyal együttműködve T Á J É K O Z T A T Ó N A P O T tart Szabadkán.

Kolozsvár

Ha életünket egy tengeri utazáshoz hasonlítjuk, hol mi vagyunk a hajó, olykor napsütötte, sima tengereket, máskor veszedelmes, jeges fjordok között kell elboldogulnunk. De mi történik akkor, ha magunk elé pillantva az egész égbolt fekete, villámok cikáznak, s akkora hullámok közelednek, mik az egész hajót derékba törthetik?

Magyarkanizsa

Szeretettel meghívjuk a Regionális Civil Tájékoztató Fórumra, amelyet 2017. november 29-én (szerdán) 17.00 órai kezdettel tartunk Magyarkanizsán

Marosvásárhely

Újszülöttek, csecsemők és kisgyermekek szülei és gondozói részére 3 órás tanfolyamot szervezünk elsősegélynyújtás, gyermekkori veszélyhelyzetek témakörében.

Aranytíz Kultúrház (Budapest, V. kerület, Arany János utca 10.)

Konferenciánkon bepillantást kaphatunk a nemzeti stratégiánk előrehaladásába, illetve górcső alá veszünk egy szociális és egy természetvédelmi területet, hogy milyen fenntarthatósági problémákkal szembesülünk, milyen megoldásokkal próbálkozunk az adott témákban.

Pozsony

Kor-Zár, História, Expired Passport, Török Ádám

Marosvásárhely

A VÉDEM Egyesület szervezésében idén is közös adventi koszorúkészítésre hívunk.

Tiszakeresztúr

Emlékműsor a 200 éve született Arany Jánosról

Tiszaújlak, Salánk, Nagyszőlős

Emlékműsor a 200 éve született Arany Jánosról

Kolozsvár

A Kolozsvári Magyar Pszichológia Hallgatók egyesületének szervezésében „Ne szúrd el a Kari-Ered” címmel tart előadást Kalóz János-György, pszichológus, addiktológus, november 27-én, hétfőn 20 órától a Café Bulgakov Irodalmi kávéház emeletén.

Marosvásárhely

Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek Színpadra alkalmazta: Pozsgai Zsolt Rendező: Kincses Elemér

Pelsőcardó

DUBINA amatőr színjátszó csoport, Nyár, nagyi, net Pelsőcardón

Vágsellye

Fórum Kisebbségkutató Intézet, Nyugat fogságában Vágsellyén

Léva

Könyvvásár és könyvbemutató Léván, Reviczky Társulás

Fancsika, Csepe, Karácsfalva

Emlékműsor a 200 éve született Arany JÁnosról

Marosvásárhely

4 éven felülieknek. Az angolszász népmese alapján írta Georgeta Lozincă, fordította Székely Katalin

Kassa

Irgalom Kassán

Kassa

Tankcsapda koncert Kassán

Pelsőc

Jótékonysági koncert Pelsőcön, Csemadok Pelsőci Alapszervezete

Feled

Feled Község, Boglárka Gyermek Néptáncegyüttes, Örömtánc

Vágkirályfa

Vágkirályfa, Nyugat fogságában

Léva

Lévai Szent László Kör,

Nagycétény

Vasárnapi Iskola Alapítvány, Ringató munkatársai, Adventre hangolódás Nagycétényben

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa

Tekeháza

Emlékműsor a 200 éve született Arany Jánosról

Szabadka

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való emlékezés jegyében, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és a szabadkai Nagy Imre Társaság közösen szervezi meg történelmi vetélkedőjét.

Kolozsvár

Fiatalként folyton a jövő felé kacsingatunk. Sok kérdés foglalkoztat: mi lesz majd, ha elvégzem az iskolát vagy az egyetemet? Mit fogok kezdeni a frissen megszerzett diplomámmal? Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyek? Hát ahhoz, hogy közben boldog is? Lehet úgy, hogy szeressem, amit csinálok, és meg is tudjak élni belőle?

Nagyvárad

A győri Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös szervezésében régizenei kurzus indul Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen.

Marosvásárhely

Vásárhelyen helyszín: Keresztelő Szent János belvárosi templom

Dicsőszentmárton

Fellépők: - Morzsa, Apró, Kis és Nagy Kökényes Díszvendégek: - Marossárpataki 'Székely János' hagyományörző néptáncegyüttes - Debreceni Egyetem Hortobágy Néptáncegyüttes

Marosvásárhely

Amennyiben részt szeretnél venni az eseményen, nem kell mást tenned, mint kitölteni az alábbi jelentkezési ívet: https://goo.gl/forms/wWJqj2RguEEbNhNI2 Helyszín: Gecse Dániel Orvosi Szakkollégium

Csíkszereda

Az öldöklés istene négyszereplős kamara-színmű. Két kisfiú összezördül a játszótéren, egyiknek foga törik. Indulatok, gyermeki hév. Szüleik leülnek egymással megbeszélni a történteket. Felnőttek módjára, kulturáltan. Nehéz feladatnak bizonyul.

Magyarkanizsa

Folytatódik a 6 alkalomból álló, ingyenes kreatív írás workshop az Ifiben, ahol játékosan tanulunk meg bánni a szavakkal. A segítségünkre Tékiss Tamás fiatal író lesz!

Kolozsvár

Helyszín: EME-székház, Kolozsvár, Jókai/Napoca u. 2–4. sz. Időpont: 2017. november 25., 9.00 óra

Székelyudvarhely

A hagyományértékű megszólítást rögtön azzal folytatjuk, hogy egy fontos újításra hívjuk fel a figyelmeteket: a Kárpát-medencei focitörténelmet, az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa–ELDK megszakítások nélküli 28. állomását immár novemberben, pontosabban november 25–26-án szervezzük– természetesen – a székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnokban.

Kolozsvár

Fiatalként folyton a jövő felé kacsingatunk. Sok kérdés foglalkoztat: mi lesz majd, ha elvégzem az iskolát vagy az egyetemet? Mit fogok kezdeni a frissen megszerzett diplomámmal? Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyek? Hát ahhoz, hogy közben boldog is? Lehet úgy, hogy szeressem, amit csinálok, és meg is tudjak élni belőle?

Nagybodolya

Ungvár

Internetes versmondó versenyt hirdet a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság

Nagymegyer

Nagymegyeri Városi Önkormányzat, Szlovákiai Romák Író- és Művészeti Társasága, Nagymegyeri Városi Művelődési Központ

Komárom

Botorkáló Tehetséggondozó Társulás, Vernissage, Komárom

Komárom

Oláh György-díj átadása Komáromban

Dunaszerdahely

Katedra Alapítvány, Katedra Társaság, XXVI. Katedra Napok, Dunaszerdahely

Szalka

Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Turczel Lajos, Szalka

Gödényháza, Aklihegy

Emlékműsor a 200 éve született Arany Jánosról

Kolozsvár

2017. november 24-én, 18 órától a K+ Közösségi térben várjuk az érdeklődőket (Str.Memorandumului nr. 3). A képzés ingyenes, azonban a helyek száma korlátozott, ezért kérünk, töltsd ki az alábbi regisztrációs űrlapot 2017. november 22-ig.

Kolozsvár

A múlt század történelmi eseményei számtalanszor bizonyították, hogy a kirekesztés látszólag egyszerű megoldás, de a valóságban működésképtelen. Ennek ellenére voltak, akik a második világháború után ismételten felmerülő kisebbségi kérdést lakosságcsere, deportálás és kényszertelepítés útján próbálták rendezni. Szomorú és értelmetlen epizódja ez a történelemnek.

Csíkszereda

2017. november 24-én, pénteken, tartjuk a Kutassunk együtt! elnevezésű tudományos konferenciát, amelyre középiskolákban tevékenykedő doktorált- vagy fokozat nélküli, de kutatásban jeleskedő oktatókat várunk.

Eszeny

SGP holland református párt nemzetközi konferenciája

Bős

Csikmák Imre könyvbemutatója Bősön

Törökbecse

Délvidéki Rákóczi Szövetség tagszervezeteinek szűkkörű tanácskozása.

Kassa

Kassai Mindentudás Csanádi Tamással, Magyar Jelenlét Háza és Rovás Akadémia

Somorja

Nyugat fogságában Somorján

Rimaszombat

A Szövetség a Közös Célokért rimaszombati területi irodája, Kozsár Miklós, Nyitnikék könyvbemutató, Lacza Tihamér

Királyhelmec

Könyvbemutató Királyhelmecen, Puskás

Komárom

Együtt ünnepelünk, Hungarian Folk Embassy – Magyar Népzenei Nagykövetség, Tulipán óvoda

Csíkszereda

A Sapientia EMTE Humántudományok Tanszéke 2017. november 23-án, csütörtökön délután 18 órától Sapis Hálaadást szervez középiskolásoknak.

Brassó

Szeretettel várunk mindenkit egy újabb filmestre csütörtök este, 20:00 órai kezdettel a BMD székházába!

Királyhelmec

Civil információs nap Királyhelmecen

Rozsnyó

Civil információs nap Rozsnyón

Rimaszombat

Civil információs nap Rimaszombatban

Ipolyság

Civil információs nap Ipolyságon

Komárom

Civil információs nap Komáromban

Dunaszerdahely

Civil információs nap Dunaszerdahelyen

Pozsony

Civil információs nap Pozsonyban

Nyitranagykér

Naftalin

Kolozsvár

Sose tudod: ki vagyok? Sose tudod: mi vagyok? Melyik költő melyik verse? Mikor vagyok selyem? Mikor vagyok bársony? Vagy csak egy laptopban lakó szivacshenger, aki barátot keres… Szivacshenger??? Talán Qkac!

Csíkszereda

2017. november 23-24. között kerül sor a big data képzés második részére, amelyet Kodok Márton, a marosvásárhelyi REEA cég programozója tart.

Ekecs

Kiállításmegnyitó: Vég nélküli játék, Ekecs, Ferenczi Ilona (textilszobrász), Hrubá Ildikó (pirográfia), Szabó Angéla (pirográfia)

Pozsony

Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, játszóház, Pozsony

Nyitra

Nyugat fogságában Nyitrán, Közép-európai Tanulmányok Kara

Pozsony

Petrla Ferenc "Señor" kiállítása, Csemadok Pozsonyi Területi Választmánya

Pozsony

kiállítás

Marosvásárhely

Helyszín: My Happy Family Perinatális Egészségközpont, Gyulafehérvári utca 36. szám, Marosvásárhely Időpont: 2017 november 22, szerda, 17:00 órától

Komárom

Fórum Kisebbségkutató Intézet, Nyugati fogságban, Komárom

Kolon

Kolon, Zoboralja harangjai

Nagycétény

Nagycétény

Rimaszombat

Rimaszombat, Hatvani

Kolozsvár

Az E-MIL és a Bulgakov Kávézó Álljunk meg egy szóra irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége Balázs Imre József költő, irodalomkritrikus, egyetemi tanár. Házigazda: László Noémi.

Érsekújvár

Érsekújvár, Nobilitas Carpathiae civil szervezet, Ady, Radnóti

Galánta

Pázmány Péter Alapítvány irodaháza, Selye János Egyetem, SZMPSZ Galánta-Vágselyei Területi Választmánya

Marosvásárhely

A Rigócsőr király című zenés mesejátékot november 20.-án tekinthetik meg az érdeklődők délelőtt 9:00, 11:00 valamint 13:00 órától a Maros Művészegyüttes székházában.

Kolozsvár

A Bretter Kör következő meghívottja Kovács Péter, költő. Vitaindító: Sánta Miriám Moderál: André Ferenc

Csíkszereda

„Tanulj mások hibáiból!”, november 20-án Hargita Megye Tanácsának Márványtermében 13 órától kezdődő gazdasági fórumon és szakmai kerekasztalokon.

Budapest Cafe New York Budapest, Erzsébet krt. 9-11, 1073, Budapest, 1073

Különben magyar költő vagyok / Radnóti Miklós levelezése I.

Marosvásárhely

„A szent folyók vize visszafelé folyik minden igazság a visszájára fordult nem tisztelik a z esküt s az isteneket sem az erkölcs nincs már köztünk – visszaszállt az égbe.”

Kolozsvár

Erdély legismertebb humoristái Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda KOLOZSVÁRRA látogat. 2017. November 19. este 19:00

Szatmárnémeti

Hatalmas örömmel jelentem be, hogy négy évvel a dupla teltházas SZATMÁRNÉMETI előadásaim után újra a partiumba látogat a "Tvrtko túl minden határon" est.

Érsekújvár

Harmónia-díj, Csemadok Naszvadi Alapszervezete, Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE), Lábszky Olivér énekes-dalszövegíró, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága

Ditró

Hozz 2017. november 18-án, szombaton 10 és 16 óra között a művelődési ház előtti téren felállított standunkhoz gyümölcsöt (almát, körtét, narancsot, mandarint, banánt, stb.), édességet (kekszet, csokoládét, cukorkát, stb.), diót, vagy más finom apróságot, aminek egy idős, magányos ember örülne.

Buzita

Kelepelők, Buzitai Citerazenekar

Rimaszombat

Szivárvány Polgári Társulás, 12. Magyarnóta Fesztivál Rimaszombatban

Tornalja

Tornaljai Kulturális Antropológiai Műhely, Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ, XV. Hagyományok napja

Komárom

Kicsi Hang, Gyereksarok – Detský kútik, Komárom

Bánffyhunyad

„JÁRD KI LÁBAM, JÁRD KI MOST!” III. Kalotaszegi Legényesverseny 2017. november 18. Bánffyhunyadi Kultúrház

Szatmárnémeti

Egy lebilincselően izgalmas este a Föld körül Vujity Tvrtko-val. Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz! Egy este, amit soha nem fog elfelejteni!

Bótrágy, Hetyen, Mezőkaszony, Beregszász

Ingyenes egészségügyi vizsgálatok Kárpátalján

Csíkszereda

A rendkívüli fontossággal bíró előrelépést - november hónap folyamán - egy zongoraavató koncertsorozattal kívánjuk megünnepelni, amely több koncertet foglal majd magába, neves művészek közreműködésével.

Kolozsvár

Excel képzés Időpont: 2017. november 18., szombat, 9:00-18:00ig, november 19., vasárnap, 9:00-16:00ig Előadó: Benedek Botond Helyszín: később pontosítjuk és értesítünk Megyjegyzések: A képzés teljesen az ALAPOKtól indul. A tréner elvárása a saját számítógép, illetve a 2013-as Microsoft Excel.

Kolozsvár

Nagy szeretettel és tisztelettel meghívjuk a 2017. november 17-18-án tartandó Árpád-házi Szent Erzsébet Napokra.

Magyarkanizsa

Meghívó Közösségi faültetésre

Újbezdán

Eszék

Szatmárnémeti

A szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete a NEEEM elnevezésű országos kampány keretén belül "A NÉMA TANÚK" címmel kiállítást szervez, november 18-19 -én a Dinu Lipatti filharmóniában.

Nagymegyer

Nagymegyeri Városi Művelődési Központ, Megyer Táncegyüttes

Válaszút

Az ErGo Egyesület idén tizedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Vándoregyetem interdiszciplináris szabadegyetemet és szakmai konferenciát. Idén Válaszútra látogat az EVe.

Beregszász

Megemlékezés a Málenykij Robot áldozatairól - Meghívó

Csíkszereda

Téma: „Női lépések,… Női illatok” Helyszín: Jakab Antal Ház, Szék u.147. szám, A. terem Belépő: 50 Ron Szervező: Áradat egyesület

Csíkszereda

"Kodály Zoltán, a népzenekutató" címmel fotó- és dokumentumkiállítás nyilik november 15-én, szerdán 19 órakor a Városi Művelődési Házban az Erdélyi Prímások XX. Találkozója keretében. A kiállítást a Hagyományok Háza megbízásából Pávai István rendezte. Grafikai terv: Biri Elvira.

Marosvásárhely

A Látó Irodalmi Játékok 86. kiadásán, a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár keretében bemutatjuk SERESTÉLY ZALÁN Az állomás 3 kutyái és VARGA LÁSZLÓ EDGÁR Bejárónőm: Isten c. köteteit. A két szerző beszélgetőtársa Papp Attila Zsolt. Helyszín: G. Café, Marosvásárhely. Időpont: 2017. november 17., péntek, 16 óra. Támogató: NKA. Partner: Erdélyi Híradó Kiadó.

Bajsa

Művelődési műsor Bajsán

Óbecse

Gyors analitikai módszerek a pálinkagyártásban

Magyarkanizsa

A Segítsük Egymást Vajdaság civil szervezet Környezetvédelmi konferenciát szervez 2017. november 17-én

Dunaszerdahely

Napút, Dunaszerdahely, Családi Könyvklub

Galánta

Csemadok Országos Tanácsa, Csemadok Galántai Területi Választmánya, Csemadok Galántai Helyi Szervezete, Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, Pozsonyi Magyar Intézet, Galántai Városi Művelődési Központ, Kodály

Kassa

Kassa-Óváros Polgármesteri Hivatala, Rovás

Dunaszerdahely

Nagyszombati Kerületi Önkormányzat, Csallóközi Múzeum, Art World Hungary Egyesület

Komárom

Szövetség a Közös Célokért társulás, Zelei Miklós, A ketté zárt falu

Rozsnyó

Rozsnyói Bányászati Múzeum, Rozsnyó Testvérvárosaiért Polgári Társulás, Gyarmati Mária Aya

Losonc

Kármán József Alapiskola és Óvoda, Kovács Gabriella, Csiribiri játszóház és táncház Losoncon

Nagykapos

Nagykaposi Városi Művelődési Központ, Arany János Gála, Erdélyi János Alapiskola

Kolozsvár

Valaki meghallja Isten hangját. Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád. Mit mond az Úr? Annyi ellentmondásos állatást, mint amennyit az Úrnak tulajdonítunk, talán senki nevében nem mondtak még a földön. Anélkül, hogy elbizonytalanítanánk egymást, próbáljuk meg átgondolni, hogy hogyan is szól Isten?

Kolozsvár

Az eseményen a Kémia Szakkollégium tagjai kísérletet tesznek arra, hogy összefoglalóan bemutassák a gyógyszeripart, különös tekintettel a gyógyszerfejlesztésre, a félresikerült gyógyszerek kémiájára. Az előadás a gyógyszerfejlesztés történetén keresztül próbálja bemutatni, hogy mit is rejt egy tabletta.

Kolozsvár

20 órától MOLDVAI tánc- és énektanítás kezdőknek, szingliknek, falábúaknak és kapor szakállú veterán táncházasoknak egyaránt. Libasorakozhat a tanításra az is, aki járni is csak kacsázva tud! 21:30-tól olyan reggelig tartó mulatság amitől mindenki libabőrös lesz.

Komárom

Pro Arte Danubií, Limes Galéria, M. Nagy László

Nagyvárad

Helyszín: PKE, Bartók terem 2017. november 15. (szerda), 19 óra

Székelyudvarhely

Folytatódik a kolozsvári RMKT-val közösen útjára indított programunk, a Bizniszvitamin, amelynek vendége ezúttal Csatlós Pál vállalkozó, a Promoteus Advertising Kft. tulajdonosa lesz.

Csíkszereda

A Spektrum Oktatási Központ idén újra megszervezi az Oktatási Filmnapokat a Csíki Moziban.

Kolozsvár

A szem folyóirat offline eseménysorozata, a SZEMKONTAKT a Keresztyénség és emancipáció c. vitaesttel debütál. Milyen politikai és gazdasági gyakorlat felel meg a társadalmi rend Szent Pál teológiája által javasolt VISSZAHÍVÁSÁNAK, a messiási elhivatásnak?

Pozsony

Dr. Jobbágyi Gábor, Csemadok, Pozsony, 1956

Kolozsvár

Nádasdy Ádám Dagadu Veronika Sena - ének Márkos Albert - cselló Gryllus Samu - basszusgitár G. Szabó Hunor – dobok, basszusgitár Varga Vince – mozgókép

Marosvásárhely

13 éven felülieknek ajánlott előadás. Előzetes jegyfoglalás szükséges! 0747 942181 Az előadás időtartama 1 óra 20 perc, szünet nincs.

Marosvásárhely

Hol? -------- A Jazz and Blues Club-ban Mikor? ------ 2017. November 13. Hánytól?-------- Első előadás: 18:30, második előadás: 21:00

Kolozsvár

A veszteség fokozatai. A szenvedés bugyrai. Jób történetében nagyon személetesen látszanak ezek a rétegek: nincsenek már javak, kézzelfogható az anyagi veszteség, felszámolódnak a fontos kapcsolatok, fáj már a test is, és a barátokkal sincs már mit kezdeni. Bár az anyagi, kapcsolati vagy a fizikai jólét önmagában nem elegendő ahhoz, hogy az ember békességre leljen, minden veszteség szenvedéssel jár együtt. Veszteségienk sorában létezik a szenvedésnek egy nagyon mély rétege, “az elhagyatottság ősfájdalma”. Az érzés, hogy Isten mindenütt ott van, csak itt nincs.

Szabadka

Konferencia a képességek online mérésének lehetőségei a mindennapi iskolai gyakorlatban.

Katona József Színház Petőfi Sándor u. 6., Budapest, 1052

Szólhat-e egy klasszikus mű a kortársi valóságról? Mire van joga a fordítónak, a dramaturgnak, a rendezőnek? Hol a szerzőség határa? Meddig adaptáció, és honnan eredeti egy színpadi szöveg? Vannak-e érinthetetlen drámák, regények?

Hercegszöllős

Síter

Tartsanak a Mosoly Kommandó csapatával egy igazi, nagyapáink korát idéző, falusi, disznótorra! A disznótoros programra azokat a kulináris élvezeteket kedvelő családokat, baráti társaságokat, vendégeket várjuk, akik szeretik a hagyományos ízvilágot és a sertésből készült ételeket, a falusi hangulatot!

Kolozsvár

A rendezvény célja, hogy kihalófélben levő hagyományainkat életben tartsuk olyan formán, hogy az igazi élményt nyújtva felkeltse a mai generációk érdeklődését.

Csíkszereda

Délután 2:00 órától kerekasztal megbeszélés a Hargita Megye Tanácsának épületében a márványteremben. A megbeszélés célja a szakmák és különböző közigazgatási kompetencia szintek és területek képviselői, valamint szülők összefogása gyermekeink optimális fejlődése érdekében.

Rimaszombat / Budapest

Gömörország

Kézdivásárhely

Kézdivásárhelyen 2017. november 9-én, csütörtökön, 16:30-tól dr. Makó Zoltán, egyetemi professzor tart előadást Azok a csodálatos fekete lyukak címmel az Ezüst Akadémia Oktatási Programban résztvevőknek.

BIJO Rendezvényház, XIII. Róbert Károly krt. 96-100.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola „Szegény gazdagok – gazdag szegények?” címmel rendezi meg XII. Létkérdés Konferenciáját 2017. november 9-én csütörtökön tíz órától.

Komárom

Selye János Egyetem Református Teológiai Kara

Léva

Léva, Reviczky Társulás Irodalmi Szakosztálya, Radnóti

Budapest

Lőrincz Zsuzsa

Kolozsvár

Ezúttal a Bulgakov benti teraszára várunk, ahol hangulatteremtésként klasszikus zenét hallgathatunk a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia diákjainak közreműködésével.

Kolozsvár

Mi történik velünk, ha napfényre kerülnek érzéseink? Ha be kell vallani, el kell ismerni, ami ott dobog a torkunkban? Leginkább talán ettől félünk. Félni szoktunk. Félünk törékenynek lenni, félünk felvállalni azt, ami ugyan tiltott, de ennek ellenére emberi.

Francia Intézet

Az est a Tünet Együttes “Te szemét!” című produkciójával indul, amely a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetet állítja fókuszba. A humorral és melankóliával teli előadás nemcsak a hulladék globálisan megoldatlan problémájára hívja fel a figyelmet, de a társadalom számára hasznavehetetlen, elértéktelenedett emberéletekre is.

Dunaszerdahely

Felvidéki Tehetségsegítő Tanács, Szanyi Mária

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztály meghívására 2017. november 7-én, kedden 18 órakor az EME székházában Krajnik-Nagy Károly közíró, lapszerkesztő tart vetítettképes előadást A tervutasításos gazdaság száz esztendeje címmel.

Szabadka

A szabadkai Mgr. Koczó Ferenc okleveles fizikus tart előadást: A neutroncsillagok ütközése és a nehéz elemek címmel.

Komárom

Selye János Egyetem, Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata, Kari Napok

Topolya

Főzőversennyel egybekötött szármafesztivál Topolyán

Lurdy Ház Könyves Kálmán körút 12-14., Budapest, 1097

JógaKonferencia 2017

Abaújszina

Potta Géza Ifjú Szivek Táncszínház, Abaújszinai Csemadok Alapszervezet, Rozmaring Néptáncegyüttes

Törökbecse

Hagyományápoló rendezvény Törökbecsén immár tizennegyedszer.

Antalóc

Házaspárok Hétvégéje a KMNE szervezésében

Kolozsvár

A képzés célja, hogy a közoktatásban dolgozó óvodapedagógusok, tanítók és tanárok, gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok ismerjék meg a idegrendszeri éretlenségből, és/vagy korai sérülésből származó részfunkciózavarok (tanulási és viselkedészavarok) hátterét, a zavar jellegének felismerését és a pszichomotoros fejlesztés, ezen belül a labdaterápia által történő korrekció lehetőségeit.

Zenta

Beszélgetés a gyermek és szülők egységéről a családról.

Hódmezővásárhely

A külhoni magyar óvodák kapcsolatépítésének elősegítése, az óvodapedagógusok képzése.

Europa Congress Center Budapest Hárshegyi út 5-7., Budapest, 1021

Legyél eredményes! Gyakorlatias tréning Szabó Péterrel

Zenta, Népi Technika

Legfontosabb tudnivalók az elsősegélynyújtásról azoknak, akik csecsemőkkel, babákkal, kisgyerekekkel veszik körül magukat.

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara október 27-én, pénteken 19 órától mutatja be És akkor én most elengedlek, és felnövök! című előadását Hatházi András rendezésében.

Kolozsvár

A Reformáció 500. éves évfordulója alkalmából szerveznek kiállításmegnyitót és gálaestet a Kolozsvári Magyar Operában október 31-én.

Kolozsvár

A reformáció 500. emlékévében egy nagyszabású eseményre kerül sor: felolvassuk a Szentírást elejétől végéig több, mint három nap leforgása alatt. Azt gondoljuk, hogy mind egyháztörténeti, mind kultúrtörténeti szempontból ezt a könyvet érdemes az emlékezés ünnepélysorozatainak középpontjába állítani, amelynek nemzeti nyelvekre történő fordítása úgy felkavarta és meghatározta Európát.

Marosvásárhely

Röhrig Géza, a Saul fia főszereplője, erdélyi körútja alkalmából október 30-án Marosvásárhelyre látogat.

Marosvásárhely

2017. október 30-án, 18:00 órától a Vártemplom Gótikus termében kerül bemutatásra a Studium Kiadó gondozásában megjelent A marosvásárhelyi református temető orvos-sírjai című könyv, melynek szerzői Dr. Kiss Csekme Márta, Dr. Péterffy Árpád és Péterffy Attila.

Kolozsvár

Lavinia Gordan, a Ciorchin Kulturális Egyesület és a Minerva Művelődési Egyesület szervezésében kerül sor október 30-án, hétfőn, 18 órakor a Minerva-ház (Kolozsvár, Jókai/Napoca utca 16. szám) alagsori galériájába a FRIDA című fotókiállításának megnyitójára.

Kolozsvár

Felvezetésként bemutatjuk John Piper Öröm hajnala című adventre készült elmélkedéseit. A könyv sajátossága, hogy a tengerentúli, ismert szerző december elsejétől karácsony ünnepéig minden napra tartogat számunkra egy mélyreszáguldó gondolatsort. A felnőtteknek szánt "adventi naptárról" Daray Erzsébet, a könyv fordítója, és Zágoni Balázs beszélgetnek.

Kolozsvár

A számos bábtechnikát felvonultató bábelőadás alapját sziporkázó fantáziájú mesék képezik, amelyek a Hősök és hősnők nevű, III–VII. osztályos gyerekeknek meghirdetett pályázatra érkeztek be.

Csíkszereda

Az első Sapientiás Kossuth Szónokversenyt 2015-ben az azévben elmaradt hagyományos Országos Kossuth Lajos Szónokverseny helyi pótlásául rögtönöztük a Csíkszeredai Karon tartott PR Karácsony ünnepi keretében. Most, a 2017. november 10-11-én esedékes budapesti Kossuth Lajos Szónokverseny előválogató szakaszaként újra meghirdetjük a kari szónokversenyt.

Nagyvárad

Fellép: Thurzó Zoltán - zongoraművész Török Sándor - a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ igazgatója Vetítéssel egybekötött zenés-vizuális utazás - egy rendhag módon!

Mátra Honvéd Kaszinó (Gyöngyös, Fő tér 9.)

Az EGRI NORMA ALAPÍTVÁNY és Heves Megyei Civil Információs Centrum tisztelettel meghívja a Cégkapu regisztrációval kapcsolatos Partnerségi Információs Napjára.

Karácsfalva

II. Kárpátaljai Éjszakai Teremlabdarúgó Torna

Kolozsvár

A program fő állomása a szülők felvilágosítása arról, hogy mik azok a tünetek, amelyekre oda kell figyelni 0-5 éves korú gyermekeiknél.

Körösfő

A Riszegvirág Néptánccsoport, a körösfői Kós Károly Általános Iskola és a Kalotaszeg NTE Egyesület szervezésében első alkalommal kerül sor a kalotaszegi, ifjúsági néptáncosok közötti labdarúgó tornára. A futballtorna célja a kalotaszegi ifjúsági néptáncos közösség még szorosabb összekovácsolása, illetve a táncoslábú focirajongók találkozója, megmérettetése.

Nagykároly

A hagyományokhoz hűen a Rekettye Kulturális Egyesület idén is megszervezi a Nagykárolyi Táncháztalálkozót, immár 17-ik alkalommal.

Bácsfeketehegy

Módszertani találkozó és élményszerű drámapedagógiai szakmai nap óvónőknek, tanítóknak, tanároknak, pedagógusoknak, gyermek- és diákszínjátszó rendezőknek.

Dunaszerdahely

história soul hunter music club dunaszerdahely

Kolozsvár

Balla Zoltán és Kerekes Emőke kiállításukon egy számukra ismeretlen házaspár általuk megtalált családi fotóival dolgoznak. Az 1950-es évektől egymást fotózó kolozsvári emberek neve, története ismeretlen. Az alkotóknak és alanyaiknak közös történeteik, emlékeik nincsenek, mégis a megtalált képek új kontextusokba helyezésével létrejöhetett valamilyenfajta közös emlékezet, kapcsolat a fotó és a film médiuma által.

Kolozsvár

A GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZ 2017. OKTÓBER 27-ÉN, PÉNTEKEN, DÉLUTÁN 4 ÓRÁTÓL rendezi meg soron következő JelesNapTár hagyományőrző gyermekprogramját.

Kolozsvár

Balla Zsófia Kolozsváron született asszimilált zsidó családban, de nagyszüleit nem ismerhette meg, hiszen családjának mintegy száz tagját ölték meg különféle lágerekben. Költői-szellemi attitűdjét kezdettől fogva döntően meghatározza a holokausztnak és következményeinek tragikus, egy életen át gyötrő tudata. Édesapja Balla Károly író, újságíró volt, édesanyja pedig Taub Berta, a Babeș-Bolyai Egyetem tanára. Balla Zsófia 1993 óta Budapesten él. Költészete kettős – és sokszoros – gyökerű: a kolozsvári indulás évei és évtizedei után Magyarországon válik egyetemes érvényűvé, itt magasodik a magyar líra legszebb teljesítményei közé.

Szatmárnémeti

Dr. Buda László Mit üzen a lelked? Önelfogadás, önszeretet, öngyógyítás című előadása első alkalommal Szatmárnémetiben, a Nyitott Akadémia szervezésében.

Marosvásárhely

2017. október 27. (péntek) Dr. Csernus Imre előadása Marosvásárhelyen Téma: TALÁLD MEG ÖNMAGAD! - interaktív előadás filmvetítéssel

Dunaszerdahely

Gilotin és Rock Machine DS koncert, Soul Hunter Music Club

Kolozsvár

Egy különleges alkalom arra, hogy együtt elcsendesedjünk, Krisztusra és ezáltal egymásra tekintsünk egy éjszakán keresztül. Szeretettel várunk mindenkit, közelről és távolabbról egyaránt!

Nagykároly

A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság szervezésében október 27-én, pénteken 18 órától a Károlyi-kastély kiállítótermében mutatja be Bódi Attila Lázadni veletek akartam című regényét.

Székelykeresztúr

Szeretsz​ ​programozni?​ ​Szeretsz​ ​játszani?​ ​Szereted​ ​az​ ​új​ ​kihívásokat? Ha mindezekre igen a válaszod, akkor a Kiss Elemér Kreatív Programozói Táborban a helyed.

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér Eötvös utca 10., Budapest, 1067

Tázló klub Róka Szabolccsal és a Somos együttessel

Kolozsvár

Sok szeretettel meghívjuk Önt, barátait és kedves ismerőseit a Kolozsvári Zsidó Napokra 2017. október 26-29. között, hogy találkozzunk Erdély kulturális fővárosában, a kincses városban, és váljunk eggyé örömben, élményben és művészetben!

Kolozsvár

Kincses város slam-művesei ideje ismét megmutatkozni, bemutatkozni! Októberben Kolozsvár mindig újra defibrillál és vele együtt mi is. Kapjátok össze magatokat és jelentkezzetek.

Székelyudvarhely

A most hétvégi képzésen vendégelőadók fognak nekünk mesélni a UI/UX design és online marketing témakörökről. Nagyon érdekes előadásokra számíthatunk Erdei Barna és Ohtas Pánczél (a Halcyon Mobile munkatársai) és Kállai Emánuel (a Sales Origo ügyvezető igazgatója) részéről.

Zenta

Természetgyógyász előadása-

Székelyudvarhely

Vállalkoznál, de félsz a kudarctól, esetleg negatív tapasztalatok akadályozzák az újrakezdést? Megrémít a pénzügyi útvesztő, vagy még egy régi kudarc kísért? Úgy érzed, hogy tapasztalt vállalkozók erőt tudnának adni, hogy belevágj?

Kassa

Thália Színház, Kuttyomfitty Társulat

Ekecs

Ekecsi Művelődési Otthon, Bodnár Gyula

Kolozsvár

Az Erdélyi Római Katolikus Státus (h)arcai - múlt és jelen. A marosvásárhelyi katolikus iskola kilátásai a Státus történetének árnyékában.

Kolozsvár

Havonta László Judit beszélget vezetőkkel a vállalkozásukról, intézményükről és azok értékeinek az építéséről, a kihívásokról, nehézségekről, a cégkultúráról, és természetesen az eredményekről.

Kolozsvár

Indul az új Bretter Kör évad, az első meghívott Varga László Edgár, akinek idén jelenik meg új kötete Bejárónőm: Isten címmel. Vitaindító: André Ferenc Moderál: Gothár Tamás

Brassó

Elsőként 2017. október 23-án, hétfőn, 18 órától dr. Telegdy Balázs, egyetemi adjunktus lesz a Áprily Lajos Főgimnázium vendége. Előadásának címe: Pozitív és negatív hálózatok a társadalomban.

Ungvár

Hencidától Kárpátaljáig...

Kolozsvár

Keddenként minden újra megismétlődik. Fiktív történetek, amelyekben az illúzió lelepleződik. Családi trauma lappang minden mögött? Egy szándékolt bűntény? Kihallgatás, vagy gyónás? És mi a helyzet Barabással? Csak a képzeletünkre hagyatkozhatunk.

Kolozsvár

A Kolozs Megyei Magyar Diáktanács a fiatalság nevében idén is megemlékezik az '56-os hősökről. Hagyományos verses-énekes összeállítással készülünk a Mátyás király szülőháza előtt, majd a forradalmi ifjak útját követve fáklyás menet következik Dsida Jenő sírjához. Várunk szeretettel mindenkit!

Kolozsvár

Keddenként minden újra megismétlődik. Fiktív történetek, amelyekben az illúzió lelepleződik. Családi trauma lappang minden mögött? Egy szándékolt bűntény? Kihallgatás, vagy gyónás? És mi a helyzet Barabással? Csak a képzeletünkre hagyatkozhatunk.

Rozsnyó

Csemadok Rozsnyói Területi Választmánya és rozsnyói alapszervezete, a Csemadok Országos Tanácsa, valamint a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa, Rozsnyó

Csilizpatas

Csilizpatas község önkormányzata, Lampl Zsuzsanna

Kolozsvár

Kálmán Imre MARICA GRÓFNŐ Operett három felvonásban

Nagyvárad

A Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, október 22-én, vasárnap este 7 órától hangversenyre invitálja a nagyváradi zenebarát közönséget a Nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palota dísztermébe.

Kismácséd, Zsigárd, Galánta

Kismácséd, Zsigárd, Galánta, kitelepítés, 1956

Kosút

csemadok

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

KIT - Tiéd Az Ország!

Csiliznyárad

II. Csiliznyáradi Táncház, Pósfa zenekar

Alsóbodok

Ág Tibor, Alsóbodok

Nagymegyer

Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete, Nagymegyerei Római Katolikus Plébánia, Esterházy János

Balogfala

balogfalai nótaest

Pered

Csemadok Országos Tanácsa, Csemadok Galántai Területi Választmánya, Csemadok Peredi Alapszervezete, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa, Pered

Marosvásárhely

Fájdalmas az ébredés. A kép, ami elénk tárul, nem egy szívmelengető látvány. Félelmetes, hogy hány szörny él önálló életet bennünk, és irányít, anélkül, hogy tudnánk róla. Amíg nincs bátorságunk meglátni őket, addig a harmónia, csak illúzió marad.

Székelyudvarhely

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy ha valaki elbukik egy - egy vizsgán a suliban, egyetemen, munkahelyen az nem a lexikális tudás hiánya, végzettsége miatt történik, vagy azért, mert nincs elég tapasztalata. A teljesítménye sokkal inkább attól függ, hogy kicsoda Ő, és milyen a jelleme. Más szavakkal, azért nem lesz sikeres a iskolában, egyetemen, munkájában, mert nincsen meg benne egy sor olyan specifikus tulajdonság, ami az ember születésétől fogva benne van, azonban neki kell állni kifejleszteni Őket.

Kolozsvár

Az EKE – Kolozsvár 1891 gyalogtúrát szervez az Istenszékére. Gyalogolandó táv 16 km, szintkülönbség +400 / -900 méter. A szállitás megszervezéséért előzetes bejelentkezést kérek, határidő szeptember 23.

Csíkszereda

Mikrofon, haverok taps és forraltlimonádé! Tehát, kész, vigyázz, készüljön a szöveg! Szóljon bármiről, vad tivornyáról, vagy székely autósüldözésről. Izgatottan várjuk!

Hargita megye

2017. október. 21. én kipróbálhatjátok a Csíki Hegyimentő Csapat által kiépített és a Hargita Megye Tanácsának Hegyi és Barlangimentő Közszolgálata támogatásával kialakított mászóútakat. Elsősorban kezdő és középhaladó szint.

Gyergyószentmiklós

● XII. Nemzetiségi Színházi Kollokvium ● Figura Stúdió Színház, Gyergyószentmiklós - nagyterem

Felsőhegy

CSALÁDI DÉLUTÁN JÉZUSSAL FELSŐHEGYEN.

Óbecse

Őszi-téli börze Óbecsén.

Tesla Budapest Kazinczy utca 21. / C, Budapest, 1075

Szécsi Noémi: Egyformák vagytok

Somorja

Rómeó Vérzik zenekar, Somorja

Dunaszerdahely

Táncfórum - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete

Pelsőc

Csemadok Pelsőci Alapszervezete

Tiszasalamon, Nagydobrony, Rát, Császlóc

Hencidától Kárpátaljáig...

Fülek

Füleki Vármúzeum Seres László

Ipolyság

Ipolysági Városi Könyvtár, Márton István

Rozsnyó

Szövetség a Közös Célokért társulás, Rákóczi Magyar Ház

Dunaszerdahely

Velő Polgári Társulás, Dunaszerdahely, Kultúrával az akadályok ellen

Székelyudvarhely

Kedves és nem kedves székelyudvarhelyi slam követek, követők és kedvelők! Sokszor hallottuk már, hogy nálatok aztán jobb, mint bárhol máshol. A NEST csapata most utánajár, hogy hol is a legjobb!

Szamosújvár

Gyerektáncház, mezőségi települések bemutatkozása, táncoktatás

Parajd

Ha ősz, akkor csakis a hagyományos RIF tábor! Még mindennek az elején szeretnénk belecsapni a dolgok közepébe, így téged is szeretettel várunk 2017. október 20-22 között Parajdon megszervezett táborunkba.

Moha Ház (Budapest, XIV. Gizella út 42-44.)

A Megújuló Magyarországért Alapítvány, a Friedrich Ebert Alapítvány az Átalakulás Intézettel közösen konferenciát szervez – Tudás: „A jövő pénze” címmel.

RS9 Színház Rumbach Sebestyén u. 9., Budapest, 1075

Vajon hogyan lesz valakiből hajléktalan? Van-e kiút? Mit jelent egyáltalán az, hogy hajléktalan? Kérdések, amiket nem merünk feltenni. Vagy feltennénk, de nincs rá alkalmunk. A Rendben élni című előadásunk során választ kaphatnak ezekre a kérdésekre!

Tesla Budapest Kazinczy utca 21. / C, Budapest, 1075

Grecsó Krisztián: Harminc év napsütés

Komárom

Széchenyi István Polgári Társulás, 1956

Kassa

Rovás Akadémia, Szabó Magda

Királyhelmec

Szövetség a Közös Célokért társulás, Bodrogközi Magyar Közösség Háza, pályázz okosan

Kolozsvár

A Kolozsvárról elszármazott FANCSALI JÁNOS, a Budaörsi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat jelenlegi elnöke ismét vendége lesz a GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZnak. 2017. OKTÓBER 19-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN, 18.30 ÓRÁTÓL vetített képes előadást tart ÖRMÉNYEK VELENCÉJE címmel.

Kolozsvár

Az előadásban Szászcsávás énekes és hangszeres népzenéjét mutatjuk be a Maros-Küküllő vidéki zenedialektus perspektívájából.

Beregszász

Egyháztörténeti konferencia

Marosvásárhely

Vásárhelyi szófacsaró slam-huszárok, most az egyszer ne nyugodjatok le! Október 19-èn legyetek mindannyian a G-ben, hogy együtt vághassunk neki a 2017-es Slam Poetry Bajnokság első selejtezőjének.

Medgyes

Október 19-én, csütörtökön 18 órától fotókiállításra várunk minden kedves érdeklődőt a medgyesi Városi Múzeumba. A Medgyes és környéke címet viselő szociofotó kiállítás, válogatást tartalmaz a 2013 –ban szervezett fotótábor anyagából.

Kolozsvár

Indulat, harag, sértettség, mellőzöttség, elkeseredettség, gyűlölet, halál – Kain és Ábel kulcsszavai a bibliai indulat-managmenthez. Az egymással, önmagunkkal, Istennel való kapcsolatunk fontos része lehet az, hogy meg tudjuk fogalmazni az érzéseinket.

Csíkszereda

Ha beszéd és kommunikációs problémákat észlelsz gyerekednél, vagy ha csak bizonyos problémákkal szeretnél tisztában lenni, ne gondolkozz tovább, gyere el és kérdezd meg Zsuzsát!

Dunaszerdahely

Kopócs Tibor

Marosvásárhely

Vásárhelyi szófacsaró slam-huszárok, most az egyszer ne nyugodjatok le! Október 19-èn legyetek mindannyian a G-ben, hogy együtt vághassunk neki a 2017-es Slam Poetry Bajnokság első selejtezőjének.

Budapest

2017. október 19-20. között Budapest ad otthont az évente megrendezésre kerülő European Pro Bono Summit nemzetközi konferenciának a szakértelmen alapuló vállalati önkéntesség témakörben.

Komárom

Pro Arte Danubií – Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás, Balanyi Károly

Nyitra

selye jános

Rimaszombat

Szövetség a Közös Célokért társulás, Rimaszombati Magyar Közösségi Ház, pályázz okosan

Csíkszereda

2017. október 18-án, szerdán, 14 és 17 órai kezdettel Csíkszeredában az Ezüst Akadémia Oktatási Program résztvevői dr. Mara Gyöngyvér, egyetemi docens előadását hallgathatják meg.

Gyergyószentmiklós

A workshop nem kifejezetten technikai, habár a tréning és bemelegítés betekintést enged a frenáki mozgásnyelv működésébe - az organikus mozgás áthatja a horizontális és vertikális mozdulatokat. Improvizációk és bizonyos, a legutolsó Frenák-darabokból kiemelt rövid koreográfiai elemek segítségével célunk, hogy minden résztvevő felfedezze a benne munkáló kreatív erőket igazi önmaga megmutatásával.

Kolozsvár

Vállalkozóként, a legjobb emberekkel akarod körbevenni magad, olyanokkal akik hatékonyan segíthetnek megvalósítani álmodat – az álmot amiért évekkel ezelőtt elindítottad a vállalkozásodat.

Kolozsvár

A hit Isten ajándéka. Ahogyan mi változunk, növünk, alakulunk, fejlődünk, valahogyan ez az ajándék is változik bennünk. Formálódik, tágul, mélyül. És ahogyan a hitünk alakulására rácsodálkozunk, észrevesszük talán azt is, hogy Isten formál minket, ahogyan magunkból és önmagából valamit megmutat.

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete G. Kovács László

BMC Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtár Mátyás u. 8., Budapest, 1093

Budapesti moziestek │ Enyedi Ildikó: Az én XX. századom

Hadik Bartók Béla út 36., Budapest, 1111

Nehéz téma / könnyű műfaj

Sepsiszentgyörgy

A Digitális Székelyföldet építő, a közel 40 informatikai vállalkozást tömörítő IT Plus Klaszter október 18-20. között ötödik alkalommal, ezúttal Sepsiszentgyörgyön szervezi meg a régió és egyben Erdély legjelentősebb szakmai fórumát, a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferenciát.

Székelyudvarhely

A Kiss Elemér Szakkollégium 2017. évi októberi ülésszakán Szász Attila tart előadást "How to market yourself to the software industry" címmel a 231-es előadóteremben, kedden, október 17-én 14:10 órai kezdettel.

Gyergyószentmiklós

● XII. Nemzetiségi Színházi Kollokvium ● Figura Stúdió Színház, Gyergyószentmiklós - nagyterem

Sepsiszentgyörgy

A III. Székelyföldi Fotóbiennálé célja a külföldi és a székelyföldi fotósok szakmai megmérettetése. A harmadik kiadáson kiemelt fontosságot kapnak a székelyföldi fotóklubok is, amelyek egy közös tárlaton mutatkoznak be, az I. Székelyföldi Fotóklubok Szemléjén.

Marosvásárhely

Két férfi, három nő. Két férfi, egy nő. Férfi és nő. Barátság és irigység. Vér és szerelem. Szenvedély és gyűlölet. Fény és homály. García Lorca balladai világa, flamenco, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia szakos hallgatóinak és végzetteinek előadásában.

Kolozsvár

Nem a párkapcsolat. Nem a szüleimmel való kapcsolatom. De még csak nem is a magammal való kapcsolatom. Az Istennel való kapcsolatunk alakulása. Sokat foglalkoztam más kapcsolatokkal is, mégis arra jutottam, hogy a kapcsolati kérdéseink mélyén valójában az istenkapcsolatunk áll. Segítségül Péter és Jézus kapcsolatán keresztül tekintünk bele ennek a kapcsolatnak a fejlődésébe.

Kolozsvár

Program: 19:00 - Udvarhely Néptáncműhely: Apám tánca c. előadása a kolozsvári Diákházban 20:30 - táncház, igény szerint oktatással

Kolozsvár

Az Udvarhely Néptáncműhely Kolozsváron mutatja be az Apám tánca című előadását.

Érsekújvár

csemadok thália színház

Érsekújvár

thalia

Kolozsvár

Mégis ki tehet erről az egészről? Van egy gyerek, aki vakon született. Valaki mégis csak tehet erről? Kell, hogy legyen valami oka! Tudnunk kell, hogy ki a bűnös.

Kolozsvár

Előadás - Erős fények valamint hangos zene használata miatt az előadás megtekintését gyerekeknek, terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk!

Kolon

kolon

Ada

V. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó verseny.

Kolon

tánc

Székelykeresztúr

A keresztúri Pódium Amatör Színtársulat Zsidó Ferenc: Simogatórium című abszurd komédiáját adja elő október 14-én, szombaton 19 órától a Művelődési házban. A helyfoglalás a belépés sorrendjében történik, becsületkasszás alapon.

Somorja

Csalló Somorja

Érsekújvár

Csemadok Érsekújvári Alapszervezete

Komárom

Vitéz Smidt Róbert Pro Danubii Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás

Kolozsvár

A műhelybe a belépés ingyenes de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a mese@tekergomeseosveny címen lehet.

Kolozsvár

Hogy idén ősszel se maradjon senki mese nélkül, a Tekergő Mesenapok keretében, mesemondóink újra ellátogatnak az Insomniába estére, megpihenni, no meg főleg mesélni, dalolni.

Komárom

historia

Kolozsvár

A tavalyi néprajzi bál sikerére alapozva idén turistabált szervez az Erdélyi Kárpát-Egyesület Kolozsváron, október 14-én, szombat du. 5 órától a sétatéri Kaszinó nagytermében.

Nemeshodos

Országos Citeratalálkozó Nemeshodos Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet

Léva

folklórest csemadok

Mátyóc

csemadok

Kolozsvár

„A ZENE MINDENKIÉ” – KODÁLY ZOLTÁN SZELLEMI ÖRÖKSÉGE AZ IFJÚSÁG ZENEI NEVELÉSÉBEN – a Kodály-év romániai központi rendezvénye –

Léva

garammenti

Budaörs Városi Sportcsarnok, Budaörs, Hársfa u. 6.

Jótékony célú GHYMES koncert az újrakezdés jegyében. Ma Magyarországon több mint 80 000 látássérült személy él. Ezen felül évente több mint 6000 ember veszti el a látását. Ennek főbb okai gyakran betegségek, de lehet a látássérülés baleset következménye vagy agyi eredetű is.

Budapest

Készen állsz egy új kihívásra? Támogasd munkánkat adománygyűjtéssel és fuss (újra) a Habitat for Humanity Magyarország jótékonysági futó csapatával a 32. Spar Maraton Fesztiválon – 2017. október 14-15.! Tavaszi futóink hihetetlenül lelkes és ügyes adománygyűjtésén felbátorodva ezúttal 100.000 Ft-os adománycél kitűzésére kérünk Titeket!

Nemeshdos

citera

Stósz, Szepsi

Fábry Zoltán Közéleti Napok Stósz Szepsi

Válaszút

Ha fiatal vállalkozó, pályakezdő vagy és érdekel a #gazdaság #tech #közösségépítés, de szeretsz lazítani is egy kicsit esténként, ez a hétvége neked szól!

Dunaszerdahely

GrooveTrain Zerda

Vízkelet

Csemadok Vízkeleti Alapszervezete

Székelyudvarhely

A VÁNDORMOZI keretein belül a forgalmazó és helyi szervezőpartnerei közreműködésével végre Erdélyben is bemutatásra kerül 2017, egyben az utóbbi 10 év legsikeresebb magyar filmalkotása, a KINCSEM, mely már majdnem félmillió anyaországi mozinézőhöz jutott el.

Magyarkanizsa, Szabadka, Zenta, Zombor, Topolya, Újvidék

VAJDASÁGI MAGYAR MOZGÓKÉP NAPJA.

Gesztenyéskert Budapest, 1124

5. Kürtőskalács Fesztivál

Brody Club Life Vörösmarty utca 38, Budapest, 1064

Design Hét Budapest / Budapest Design Week

Kassa

Boldogasszony vándorkiállítás Kassán

Somorja

Zalabai Zsigmond Könytár Farkas Ottó

Deáki

FEMIT Deáki

Szolnok, Veszprém, Győr

Segítő kezet nyújtani menő!

Komárom

Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége

Rimaszombat

Rimaszombati Turisztikai Információs Központ Kresnye András

Komárom

Észak-komáromi temetők felmérése

Kolozsvár

A felállás: 1 Moderator + 2-3 szakmai temavezető Az első 50 perc téma felvezetés, és szakmai meglátások. A második 60 perc worshop: csoportos interjús helyzetek.

Dunaszerdahely

lila

Szabadka

Irodalomtudományi műhely-konferencia oktatóknak, kutatóknak, PhD-hallgatóknak.

Erdély

A Szomszédnéni Produkciós Iroda ismét nagyszabású turnét tervez: október 10-15. között fellép Nagybányán, Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Nagyváradon, Aradon és Temesváron, majd novemberben beveszi Kolozsvárt, Marosvásárhelyt és Székelyföldet.

Kassa

Henszlmann Imre Történelmi Társaság kassa arad

Imreg

csemadok arad

Szabadka

Emlékezés az aradi vértanúkra.

Ipolynyék

csemadok oszirozsa

Huszt

Az V. Bethlen-nappal zárja fesztiváljai sorát a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet október 8-án, Huszton.

Ipolynyék

rózsa

Beregszász

Közlemény az I. Beregszászi Székely Nap kapcsán

Fülek

fülek csemadok borvirág

Marosvásárhely

Október 7-én mutatja be Marosvásárhely legfiatalabb független színházi társulása, a 3G Színház Székely Csaba Öröm és boldogság című drámáját Ándi Gherghe rendezésében. Az ősbemutatóra a marosvásárhelyi vár Mészárosok bástyájában kerül sor. A következő előadást másnap, október 8-án láthatják.

Hegysúr

hegysúr

Barsbecse

barsbecse csemadok

Kolozsvár

A 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle egyedülálló időutazásra hívja a kolozsváriakat: fényképek és archív mozgókép-felvételek által betekintést nyerhetnek a 20. század eleji kincses város hétköznapjaiba: Orbán Lajos fényképész és Kemény János báró más-más szemszögből nyújt varázslatos képet az akkori világról.

Zenta

A zenati Délibáb Magyar Művelődési Egyesüle fennállásának jubileumi, 25. évi ünnepsége.

Margonya

aradi

Örös

dió

Beregszász

A Nemzetstratégia Kutatóintézet (NSKI) a Beregszászi Római Katolikus Egyházközséggel, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával, Beregszász Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával közösen október 7-én, szombaton hagyományteremtő jelleggel szervezi meg az I. Beregszászi Székely Napot.

Tiszapéterfalva

XXVII. KÁRPÁTALJAI MAGYAR FOLKLÓRFESZTIVÁL

Bese

bese

Bálna Budapest Fővám tér 11-12., Budapest, 1093

Az ITT NEMEZ VAN. kiállítás a magyar filcgyár anyagainak széleskörű felhasználási lehetőségeit villantja fel a teljesség igénye nélkül.

Nagymaros

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Arbor Egészségfejlesztő Központ Baross utca 45., Budapest, 1082

Ön Itt Áll - Önismereti Pályaorientációs workshop felnőtteknek

Nyárasd

arad nyárasd

Párkány

arad párkány csemadok

Dunaszerdahely

arad dunaszerdahely

Nagymegyer

arad csemadok nagymegyer

Somorja

csemadok arad somorja

Ajnácskő

Csemadok arad

Pozsony

csemadok

Ekel

aradi

Kolozsvár

Az évente megrendezésre kerülő Közgazdász Vándorgyűlés az RMKT – Romániai Magyar Közgazdász Társaság legjelentősebb szakmai rendezvénye, ugyanakkor az EGYIK LEGNAGYOBB nemzetközi jellegű közgazdász találkozó.

Kolozsvár

Az RMDSZ Kolozsvári Szervezetének belmonostori körzete partnerségben a Kolozsvár-Belvárosi Református Egyházközséggel és a Pro Juventute Egyesülettel október 6-i megemlékezést szervez az aradi vértanúk tiszteletére. Az eseménysorozatra 2017. október 6-án kerül sor.

Rozsnyó

aradi

Kassa

aradi

Beregardó

Aradi Vértanúk tiszteletére szervezett ünnepi megemlékezés

Nagybalog

aradi

Csíkszereda

120 éve született Tamási Áron. A Csíki Játékszín évadnyitó premierként Tamási színművét tűzte műsorára. A bemutatóra október 6-án, pénteken 19 órakor kerül sor, a Bánk bán bérlet érvényes.

Beregszász

III. KÁRPÁTALJAI MAGYAR DIÁKTÁBOR

Kolozsvár

Aczél Dóra Kolozsvárra látogat. Beszélgetni fogunk vele a Fájdallam című könyve kapcsán a Kofferben.

Losonc

xaver

Aranytíz Kultúrház Arany János utca 10., Budapest, 1051

TELT HÁZ - Történelmi táncklub

Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

Demeter Irén: Örményország időtlen lelke a lelkemben

Szabadka

Vajdasági fiatalokat inspiráló előadások konferenciája

Magyarkanizsa

A kukoricához, kukorica betakarításhoz kapcsolódó hagyományok, népszokások bemutatását, népszerűsítését célzó rendezvény Magyarkanizsán

Kolozsvár

Az E-MIL és a Bulgakov Kávézó közös irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége Egyed Emese költő, egyetemi tanár. A meghívottal László Noémi beszélget.

Kolozsvár

A teremtés is egy szóval kezdődött, Isten szándékkával, hogy legyen. A teremtő szó kapcsolódás is. Kapcsolat-teremtés. Valakinek ebben kapcsolatban most is meg kell szólalni. Kommunikálunk, ugye. Miközben tanuljuk kifejezni a szándékot, látni és értékelni azt, ami lett, ami van, ami történik, ami él, és tanuljuk az érzékenységet arra is, ha valami nincsen rendjén. Tanulunk élni. Teremtődni.

Nagyvárad

A reformáció 500. évfordulója alkalmából, Virág Jenő: Dr. Luther Márton önmagáról című írása alapján, Marosszéki Tamás életrajzi, egyéni estje.

Szatmárnémeti

A reformáció 500. évfordulója alkalmából, Virág Jenő: Dr. Luther Márton önmagáról című írása alapján, Marosszéki Tamás életrajzi, egyéni estje.

Csíkszereda

Időpont: 2017. október 5., csütörtök, 17:00 óra Helyszín: Szakszervezetek Művelődési Háza - nagyterem (Csíkszereda)

Puskin Art Mozi Kossuth Lajos u. 18., Budapest, 1053

Indiai Filmhét / Indian Film Week

Petőfi Irodalmi Múzeum Károlyi utca 16., Budapest, 1053

A Születésnap / Szabó Magda

Párbeszéd Háza, Loyola Café 1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Orvosmisszió Nigériában

Petőfi Irodalmi Múzeum Károlyi utca 16., Budapest, 1053

Örök véget és örök kezdetet – Szabó Lőrinc 60

Kézdivásárhely

Időpont: 2017. október 4., szerda, 16:30 óra Helyszín: Vigadó Művelődési Ház nagyterme (Kézdivásárhely)

Dunaszerdahely

templom

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület meghívására 2017. október 03-án, kedden 18:00 órától az EME előadótermében (Kolozsvár, Jókai/Napoca u. 2. sz.) Dr. Robert Offner (Universität Regensburg, Universitätsklinikum) tart előadást A világleírás alapjai (Johannes Honterus: Rudimenta cosmographica, Brassó 1542) avagy a modern természettudományi oktatás kezdetei az újkori Erdélyben és Európában címmel.

Székelyudvarhely

Amiről szó lesz --- -Mentorprogram kiértékelő -Projektek jövőjével kapcsolatos kérdések -Heurékás projektek

Kolozsvár

Indiánnyárban pöfékelés a teraszon, fúvós muzsika, forralt borozás. Három tündér csatlakozik hozzánk: Haraszti Dóra, Kővári Arany és Király Dóra furulyán.

Kolozsvár

Okt. 3. - este 6 órától- Szt. Ferenc tranzitusának ünnepe Okt. 4. - (ugyancsak) este 6 órától Szt. Ferenc búcsú

Sepsiszentgyörgy

Időpont: 2017. október 3., kedd, 17 óra Helyszín: Székely Mikó Kollégium (Sepsiszentgyörgy)

Marosvásárhely

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem első tanévnyitójának 16. évfordulóját Marosvásárhelyen ünnepeljük. Az Egyetem Napi rendezvénysorozat 2017. október 3-án, kedden, 11 órától kezdődik a Marosvásárhelyi Karon. Az ünnepségre a Sapientia EMTE oktatóit, hallgatóit és adminisztratív munkatársait tisztelettel meghívjuk!

Gólya közösségi ház (Budapest, 8. ker., Bókay J. utca 34.)

Közélet Iskolája filmklub:Társadalmi mozgalmak filmeken

Kanter Károly Felnőttképzési Intézet (Budapest, III. ker., Kórház u. 37.)

Szakmai tanácskozás az Idősek Világnapja alkalmából október 3-án

Kolozsvár

A kolozsvári Transylvania Trust Alapítvány az egyetemi tanév első hónapjaiban nyílt előadásokat hirdet a Babes–Bolyai Tudományegyetem Történelem Karával közösen szervezett Műemlékvédelmi Posztgraduális képzést kiegészítendő.

Kolozsvár

A BBTE, Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar magyar tagozatának tanévnyitója.

Segesvár

Időpont: 2017. október 2., hétfő, 18 óra Helyszín: Segesvár, Gaudeamus ház

Nagymegyer

art

Nagyvárad

2017. október 2–7. Között harmadik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulata az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját: a társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó hat napján tizenhét társulat huszonkét előadását láthatja a közönség, a meghívott előadások mellett pedig szakmai beszélgetésekre és workshopra is sor kerül.

Zenta

Kerekítő foglalkozás Zentán.

Kolozsvár

A vasárnapi istentiszteleten hivatalosan is lezárjuk a vakációs időszakot, és elkezdjük az új gyülekezeti évet. Tarts velünk, hogy emlékezzünk együtt arra, amit Isten köztünk végzett a múltban, és tekintsünk imádkozva előre.

Kolozsvár

Látogasd meg velünk Románia leghosszabb barlangját, a Szelek barlangot! Ismerd meg a,,Hegykirálynő csodabirodalmát,,.

Kolozsvár

Gyertek el, legyetek velünk a tanév első istentiszteletén. Keresd a helyed. Légy közöttünk. Hívd meg ismerőseidet.

1083 Budapest, Bókay u. 53

Az Amway Hungária 2017. október 1-jén országos jótékonysági sétát szervez 12 helyszínen, melynek célja a beteg gyermekek támogatása.

Nagytárkány

tilt

Pozsony

pozsony

Ürömi Állatotthon 11101, Üröm, Pest, Hungary, 2096

Jótékonysági koncert és Állatok Világnapja az Ürömi Menhelyen

Akvárium Klub Official 12 Erzsébet tér, Budapest, 1051

A Kávé Napja 2017

Somorja

Judit

Dunakanyar

Október 1-en vasárnap első alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyarban a Visegrád Fellegvár Csúcstámadás.

Óbuda

Egész nap játékok, kézműves foglalkozások, sportprogramok, csapatversenyek lesznek sok zenével és sok-sok finomsággal.

Kolozsvár

A baranta egy életmód, minek gyakorlói egyensúlyt keresnek a hagyomány és a modernitás között, úgy hogy a test, szellem, lélek egységét megőrizze. Edzéseink: Minden héten a János Zsigmond Unitárius Kollégium tornatermében Szombat 10:00 Vasárnap 17:00

Kolozsvár

A Romániai Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete idén 2017. szeptember 30 - október 1 között 5. alkalommal szervezi meg a normál oktatásban dolgozó pedagógusok számára a Hogyan másképp? elnevezésű minikonferenciáját.

Székelyudvarhely

Nagyon sokan küzdenek ma azzal, hogy úgy érzik, nem jó irányba megy az életük, és valami hiányzik, hogy teljes és sikeres életük legyen.

Tornalja

koncert

Alistál

ossian

Nádszeg

foci

Rimaszécs

szécs

Zenta

Őszi-téli bababörze Zentán.

Óbuda

Óbudai Piknik – X. Civil és nemzetiségi nap

Clarck Ádám tér

Nem Adom Fel - 4. Rehab Critical Mass

Beregszász

Mesemondó Verseny a Magyar Népmese Napja alkalmából

Kolozsvár

A Romániai Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete idén 2017. szeptember 30 - október 1 között 5. alkalommal szervezi meg a normál oktatásban dolgozó pedagógusok számára a Hogyan másképp? elnevezésű minikonferenciáját.

Köbölkút

szüret

Pozsonyeperjes

báb

Tenke

Szeretettel hívunk fiatalokat és idősebbeket a 26. Országos CE Konferenciára, melynek idei alapgondolata a nemzedékek, generációk egymáshoz és Istenhez való viszonya vagyis Nemzedékek az Úr előtt.

Sepsiszetgyörgy

Szeptember 29-e és október 1-je között, Sepsiszentgyörgy főterén várjuk Önt és családját a legfinomabb kürtőskalácsokkal, édesség különlegeségekkel és változatos programokkal kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Kolozsvár

Ha mindig is kipróbáltad volna magad drámaíróként, most itt az alkalom. Az Egyéjszakás drámaírás-műhely folytatásaként idén a magyar dráma napja alkalmából rövid jeleneteket várunk, melyeket el is játszunk.

Marosvásárhely

Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó A Vidám Királyfi és a Lánghajú Lány című pódiumelőadását szeptember 29-én este 6 órától láthatják.

Vághosszúfalu

vág

Csilizpatas

Gundel

Hetény

bor

Torna

torna

Vajdaság

szenc

Temerin

A temerini Vándorbábszínáz új produkciójának bemutatása a magyar népmes napjának alkalmából.

Menta Terasz Étterem, Kávézó Margit körút 14., Budapest, 1027

Nőábrázolások, női portrék különböző festészeti korszakban. Hogyan viszonyultak bizonyos időszakok a női reprezentációhoz? Mit tartottak fontosnak egyes időszakok a női portrék elkészítésénél? Milyen nőtípusok jelenthettek példaértéket a művészettörténetben?

Helyszínek a honlapon

Kutatók éjszakája 2017.

Horgos

II. Civil Piknik, avagy a jó példa ragadós? – civil jó gyakorlatok.

Marosvásárhely

A budapesti Dumaszínház a marosvásárhelyi Hallgatói Önkormányzat valamint a Jazz & Blues Club társszervezésében bemutatja: Dombi a javából, Dombóvári István és Bellus István közös produkcióját. Az est házigazdája András Előd.

Párkány

tánc

Nagymegyer

miami

Dunaszerdahely

gazda

Rimaszombat

Tompa

MagNet Bank - Budapest, Andrássy út 98

Közösségi Adományozási Program 2018: Pályázati felkészítés

Századvég Politikai Iskola Alapítvány (1037 Budapest, Hidegkuti Nándor u. 8-10.)

A Budapesti Civil Információs Centrum CSR képzése szeptember 28-án

ELTE PPK Pszichológiai Intézet Izabella u. 46., Budapest, 1064

Kiállításunkkal szeretnénk bemutatni, hogy egyes kórképekhez kapcsolódó érzések hogyan jelennek meg a fiatalok és a velük dolgozó szakemberek alkotásaiban.

Budapesti Corvinus Egyetem, "C" épület

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a 2017-es Mérő László előadássorozat első előadására, amelynek címe "A kooperáció természete".

Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.)

A Habsburg Történeti Intézet tisztelettel meghívja Önt Mária Terézia, a magyarok királynője című konferenciára.

Bodrogszerdahely

reformáció

Kolozsvár

A bemutató időpontja: 2017. szeptember 28. csütörtök, 18.30 órától.

Nagydaróc

koncert

Eperjes

Haraszti

Zenta

A zentai Vöröskereszt hagyományos futóversenye.

Marosvásárhely

Vida Gábor új könyvét, az Egy dadogás történetét az András Lóránt Társulat székhelyén, a Braila utcai zsinagógában bemutatja: Szabó Róbert Csaba. Időpont: 2017. szeptember 27., szerda, 18 óra. Támogatók: NKA, Szépírók Társasága, András Lóránt Társulat. Partner: Marosvásárhelyi Rádió.

Marosvásárhely

Jegyek elővételben kaphatóak a Maros Művészegyüttes jegyirodájában, hétköznaponként 13:00-14:00 és 17:00-18:00 óráktól, valamint jegyfoglalás a 0746-540.292 telefonszámon. A helyek száma korlátozott.

Beregszász

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet szeretettel meghívja Önt a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje elnevezésű nagysikerű koncertsorozat beregszászi állomására.

Csíkszereda

A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság a Csíki Vállalkozók Egyesületével közösen fórumot szervez „Merj vállalkozni!” címmel, amelynek keretén belül fiatal vállalkozók ismertetik saját vállalkozásaikat, beszélni fognak az elindulás nehézségeiről, lehetőségekről, illetve aktuális helyzetükről.

Kolozsvár

OSONÓ FÜGGETLEN SZÍNHÁZMŰHELY: ISMERETLEN BARÁTOK TÁRSASÁGA AVAGY PIKNIK EGY JAPÁN SZŐNYEGEN Magyar és román nyelvű fórumszínházi előadás, magyar és román felirattal. Hossza 1 óra 30 perc (szünet nélkül), az előadáshoz tartozó interaktív közönségtalálkozóval együtt.

Marosvásárhely

A „Szórakoztató tudomány” témáinak célja az, hogy a gyerekeket számos kísérlet és tevékenység révén vonzza és szórakoztassa. Ugyanakkor, a gyerekek nem csak csoportokban, hanem egyénileg is dolgoznak, optikai eszközöket építenek, izgalmas kémiai jelenségekkel kísérleteznek, amelyek segítségével felfedezik a tudomány lenyűgöző világát.

Budapest-Nagydobrony-Verecke

500 év 500 km – Mozgasd meg a lelked!

Kolozsvár

A Korunk szerkesztősége szeretettel meghívja a folyóirat szeptemberi, Reformáció – 500 című tematikus számának bemutatójára.

Pozsony

csehy

B32 Galéria, 1111 Budapest, Bartók Béla út 32.

Hogyan alakítsunk ki gyümölcsöző vállalati és önkormányzati együttműködéseket? – Workshop civil szervezetek számára

Művelődési Szint (Müszi) Blaha Lujza tér 1., Budapest, 1085

Müszi búcsúztató Játszóház

Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) Ötpacsirta utca 2, Budapest, 1088

Medgyaszay István emlékkiállítás megnyitója

Marosvásárhely

2017. szeptember 25 - 30. közötti II. Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál marosvásárhelyi helyszíne a Spectrum Színház lesz.

Beregszász

Mesefoglalkozások Fazekas Andrea mesemondóval

Komaróc

ref

Érsekújvár

kutty

Babér utca, Budapest 1138, Magyarország

Idén 24. alkalommal búcsúzunk az év szabadtéri rendezvényeitől a Babér utcai templom kertjében és annak környékén nemzetközi tűzoltóversennyel, kerületi művészeti csoportok szereplésével, gyerekműsorokkal, színes vásári forgataggal és vidámparkkal. A színpadon fellép - többek között - bűvész és gólyalábas zsonglőr Pál Feri atya, a Ratty Jazz Band és és a Tequila Show Band.

Zenta

V. Autómnetes Nap Zentán.

Szatmárnémeti

Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem Zelei Miklós: Hubertusz - Konszolidációs móka egy részben (rendező: Berettyán Nándor) a Budapesti Gózon Gyula Kamaraszínház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója (HU)

Nagyvárad

Helyszín: Nagyvárad, Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumterme Dátum: 2017. szeptember 24, vasárnap, 18.30 órai kezdettel.

Bajmok

V. Szent Mihály-napi halászléfőző verseny Bajmokon.

Párkány

templom

Temesvár

Vasárnap este a Temesvári Magyar Napok keretében, a mindenki által már jól ismert előadó ZORÁN, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas szerb származású magyar előadóművész slágerei csendülnek majd fel a belvárosi színpadon.

Temesvár

Élőkép Színház: Angster re-generációk A pécsi orgonaépítő dinasztia sorsa – interdiszciplináris dokumentumszínház Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár 2017. 09. 24. 18.00

Temesvár

Vasárnap este a jazzre is nagy hangsúlyt fektetünk. Pátkai Rozina jazz énekesenő és zenekara nyitja a nagyszínpad programjait.

Uránia Nemzeti Filmszínház

Én, Claude Monet - Az impresszionizmus atyjának életrajza

Temerin

Kerékpározás Temerinben és környékén az autómentes világnapon.

Székelyudvarhely

Az Apám tánca egy szimbolikus apai örökséget, a pontozót, ezt a méltán híres és virtuóz közép-erdélyi férfitáncot emeli a középpontba. Az előadás rondóformát követ, amiben a rondó témát a különböző pontozók (Kisküküllő menti, Kutasföldi, Nagyenyed környéki) alkotják. A rondó közjátékait Vajdaszentiványi, Kalotaszegi és Mezőségi táncok töltik ki. Az Apám tánca ugyanakkor a szülőföldön maradás, vagy akár a megmaradás jelképe is lehet.

Györgyfalva

A rendezvény immár második éve azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy a györgyfalvi családoknak egy olyan programlehetőséget kínáljon melyen a kicsik és a nagyok is egyaránt jól érzik magukat.

Kopács

Marosvásárhely

Nagyon sokan küzdenek ma azzal, hogy úgy érzik, nem jó irányba megy az életük, és valami hiányzik, hogy teljes és sikeres életük legyen.

Aranyos völgye

Tarts velünk és ismerd meg az Aranyos völgyének szebnél szebb látnivalóit, mind ezt Szeptember végén mikor színekbe öltözik a természet.

Marosszentgyörgy

Tudtátok, hogy Isten akar találkozni veletek? Lehet, hogy furcsán hangzik, de kíváncsi rátok! Az Ő az út ifjúsági szolgálat egy 100 önkéntesből álló csapattal vár titeket, hogy találkozzunk és együtt legyünk Vele, egy fesztivál keretén belül.

Budapest, Pipa utca 4.

Az SOS Gyermekfalvak, már hagyománnyá vált jótékonysági sütivásárának következő állomása, szeptember 23-án 10 órától kerül megrendezésre, a Ráday korzó programsorozat keretében.

Homoródszentpéter

2017 szeptember 23-án mindenkit sok szeretettel elvárnak a csőszök!

Nagymegyer

lecsó

Palics

Nemezelt táska, nyaklánc és függő készítése felnőtelnek.

Temesvár

A Funky Hats szombaton 16 óra 40 perckor lép a Temesvári Magyar Napok nagyszínpadára.

Székelyföld

Harmadik Székely Zsiga teljesítménytúra a tordai EKE szervezésében.

Fővárosi Rendezvénypark Szent László 2, Budapest, 1183

Ki ne szeretné a palacsintát ugye? Gyere el és kóstold meg a Főváros legfinomabb palacsintáit.

Martonos

Cserkésztoborzó Martonoson.

Bókay János utca 34., Budapest, 1083

Az Utcajogász hetedik születésnapja megünneplésére készül szeptember 22-én pénteken a Gólyában 19.00-tól. A szülinapunk egyúttal [újjá]születésnap is, ugyanis megújul a külsőnk, bemutatjuk az új logónkat és a szlogenünket is. Koncertezik a Not the Bees, és az Újzenekar, valamint énekel Lázár Domokos (Esti Kornél, Pegazusok Nem Léteznek).

Sepsiszentgyörgy

Ha nem figyelünk oda az embereink motiválására, akkor azok hamarosan alul fognak teljesíteni, rombolni fogják a munkahelyi hangulatot és felmondanak az első adódó alkalommal. Az emberek motiválása az egyik legfontosabb vezetői feladat, de ugyanakkor az egyik legnehezebb. Azért is, mert rengeteg tévhit veszi körül.

Segesvár

Időpont: 2017. szeptember 22., péntek, 19 óra Helyszín: Segesvár, Gaudeamus-ház

Dunaszerdahely

arany

Szatmárnémeti

Az előadás 14 éven aluliak számára nem ajánlott! Az előadás időtartama: 2 h. szünet nélkül

Temesvár

A Temesvári Magyar Napok idén is színes programkínálattal vár kicsiket és nagyokat: könnyűzenei és jazz koncertekkel, színházi előadásokkal, népzenével és néptánccal, gasztronómiával, kézműves vásárral, gyermekfoglalkozásokkal.

Rozsnyó

pár

Kolozsvár

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem BBTE és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2017. szeptember 22–24. között egyetemi nyílt napokat szervez az erdélyi magyar középiskolások részére.

Komárom

Petőfi

Párkány

Janka

Beregszász

XXII. Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó – Edda Művek koncert

Temesvár

A Temesvári Magyar Napok megnyitóján szeptember 22-én, pénteken Palotás táncbemutató kerül színpadra a Harmónia Tánccsoport előadásában, Erkel Ferenc „Hunyadi László” operájának egyik dalbetétjére.

Temesvár

A Budapesti Operettszínház Swingoperett című estjén népszerű operett slágereket, egyebek mellett Ábrahám Pál és Kálmán Imre dalait hallhatják swingre hangolva Peller Anna, Lévai Enikő, Homonnay Zsolt és Laki Péter tolmácsolásában.

Temesvár

A második Temesvári Magyar Napok idén szeptember 22-24. között kerül megrendezésre. A részletes programmal és további információkkal az eseményről hamarosan jelentkezünk! Addig is, adjuk tovább a hírt, töltsük be idén is a teret, együtt!

Érsekújvár

szüret

Székelyudvarhely

Több mint 100 zenész! Több mint 1000 táncos! Több mint táncháztalálkozó!

Székelyudvarhely

Kilencedjére is Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál!

Országos Idegennyelvű Könyvtár Budapest, Molnár utca 11., Budapest, 1056

Műfordító-üzem

Gyergyószentmiklós

A Ki ölte meg Szomna Grancsát? című előadását játssza Gyergyószentmiklósón szeptember 21-én, csütörtökön este 7 órától a bukaresti Giuvlipen Színházi Társulat, közölte a Figura Stúdió Színház.

Zilah

A Szilágysági Magyar Napokra szeptember 21–24. között kerül sor az RMDSZ Szilágy megyei és Zilahi szervezete, a Szilágyság Kulturális Egyesület és a Szilágy Társaság szervezésében.

Eszék

Nagyszombat

Kodály

Kolozs megye

Mit jelent önállónak lenni? Szemben a világgal? Chuck Norris bejelentkezett facebookra a kaputelefon használatával? Önállónak lenni a magánéletemben. Mit jelent önállónak lenni a családomban? És természetesen mi is az a társadalmi önállóság?

Nagyszombat

Kodály

Kolozsvár

Az RMÜE Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusával, az RMKT kolozsvári kirendeltségével és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozatával közösen Kolozsváron szervezi soronkövetkező konferenciáját, melynek címe: Közösségi gazdaság- utópia vagy a hagyományos modell újraértelmezése?

Századvég Politikai Iskola Alapítvány (1037 Budapest, Hidegkuti Nándor u. 8-10.)

A Budapesti Civil Információs Centrum képzése szeptember 21-én

Fülek

nagy

Marosvásárhely

Egy előadás, melynek témája a tudatos életmód és annak kialakítása!

Sepsiszentgyörgy

2017. szeptember 20-án színházunk névadóját, Tamási Áront ünnepeljük egy egész napos rendezvénysorozattal. A 120 éve született Tamási Áron művei, szellemisége és szelleme az elmúlt évtizedekben tökéletesen beépültek a társulat működésébe, és utakat nyitottak afelé a korszerű és érvényes színjátszás felé, amit jelenleg képviselünk.

Dunaszerdahely

kudlich

Nyitra

Kodály

Somorja

nagy

Dunaszerdahely

ki

Pozsony

Házy

Tranzit XI. Bukarest u. – Ulászló u. sarok, Budapest, 1114

Polcz Alaine-est: "Minden, amit csináltam, tovább él"

Sepsiszentgyörgy

Linux, ahogyan még nem használtad, cloud szolgáltatás az ügyvitelben, helyi piacon Sántha Lóránt és Illyés Mózes előadásában

Temerin

A Temerini Kertbarátkör háromnapos rendezvénye zenével, kiállítással és egyéb színes programmal.

Fél, Pered

Baross

Négyfalu

Állandó programok (Barcasági Csángó Alapítvány ) - Kézműves kiállítás és vásár - Helyi vállalkozók és mezőgazdászok bemutatkozása - Falmászás - Tokányfőző verseny(vasárnap) - Borkert

Kolozsvár

Magyarország kolozsvári főkonzulátusa és az Ipó László Alapítvány szervezésében Ipó László emlékkiállítás nyílik 2017. szeptember 19- én.

Nagyszalonta

Tartalmas programokkal várják az érdeklődőket szeptember 18–23. között a nagyszalontai Hajdúhétre. A hétfőtől szombatig tartó eseménysorozat részletes programját közöljük az alábbiakban.

Kolon

ringat

Nagyvárad

A székelyudvarhelyi dráMA Kortárs Színházi Találkozón szeptember 18-án bemutatandó előadást Szigligeti Társulat színművészeivel Tasnádi-Sáhy Péter a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős mesterképzős hallgatója viszi színre, aki nem ismeretlen a nagyváradi közönség számára, hiszen a újságíróként és a Várad Kulturális Folyóirat szerkesztőjeként részt vett az Élő Várad Mozgalom és a Szigligeti Színház számos közös eseményének megszervezésében.

Szatmárnémeti

A kortárs német szerző monodrámáját Német Ifjúsági Színházi Díjjal ismerték el 2002-ben. A szöveg egy tanár és osztálya különös harcát mutatja be. A tanulók levélben tudatják német irodalom és nyelvtanárukkal, hogy teljes mértékben őt okolják egyik diáktársuk előző iskolai évben, érettségi előtt elkövetett öngyilkosságáért. Levélben megfogalmazott hadüzenetükben teljes ellenállást hirdetnek, semmilyen szinten nem hajlandóak együttműködni tanárukkal, aki ugyan a lehetőségekhez mérten megpróbál tovább tanítani a normális iskolai keretek között, ám ezt az osztály bojkottálja. Hamarosan Klamm tanár úr is meghirdeti saját, a teljes tanintézménnyel szembeni háborúját…

Szatmárnémeti

Magyar nyelvű előadás román felirattal. SZEPTEMBER 17. - VASÁRNAP

Bánffyhunyad

Mutassuk meg egymásnak és a világnak egyedülálló népviseletünket, szokásainkat, táncainkat és népzenénket. A történet folyatódik, írjuk együtt tovább!

Ipolyság

ipoly

Bátka

koncert

Zenta

Ez esztendő Szent Mihály havának harmadik vasárnapján, szeptember 17-én, Zentán hetedhét Vajdaságra szóló táncházat hirdetünk

Zenta

Használt áru börze.

Dunaszerdahely

süne

Őrs vezér téren a HÉV állomás

A Civilzugló Egyesület immár 4. alkalommal rendezi meg a Tour ‘de Rákosrendezőt, a zuglói bringás felvonulást. Célunk, hogy megmutassuk, mennyi kerékpáros van a kerületben és ehhez képest mennyire hiányoznak a kerékpárutak, sávok, hány helyen okoz balesetveszélyt a hiányos, elhanyagolt infrastruktúra.

Alsószeli

szeli

Dunaszerdahely

zene

Ungvár

HUNGARY FEST – 2017 fesztivál

Sikabony

siki

Nádszeg

dj

Zselíz

zseliz

Dunaszerdahely

volner

Komárom

nike

Szabadka

52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat toborzója Szabadkán.

Csíkszereda

Elsősorban a stressz okozta veszélyeket akarjuk tudatosítani, azt követően pedig meg akarjuk erősíteni a résztvevők rezilienciáját (teherbíró képességét), hogy aztán a különböző technikák és módszerek elsajátításával egy optimális szinten tudják tartani a stressz-szintjüket.

Kolozsvár

Ugye, hogy megnőttek a gyerekek a nyáron? Neked is rengeteg kinőtt, megunt ruhád-holmid van? Még nem állt össze a gyerekek őszi-téli ruhatára sem? Ne ess kétségbe!!!

Kolozsvár

2017. szeptember 16-án szombaton, 14 és 22 óra között a kolozsári botanikus kert területén, a japánkertben és környékén kerül sor a Nemzetközi Denevéréj helyi rendezvényére.

1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.,

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Budafok-Tétényi Önkormányzattal közösen családi napot szervez a Klauzál Házban. Érezze jól magát a család apraja-nagyja! Önkénteseinkkel, partnereinkkel együtt szeretnénk felejthetetlenné tenni a napot. Bemutatkozik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

Góta

gúta

Rimaszombat

feszt

Alistál

alistál

Marosvásárhely

Négy gyönyörű nő. Négy generáció. Anyák és lányaik. A 30-as évektől napjainkig. Szubjektív történelem. Egy család története. A mi történetünk.

Marosvásárhely

Ma közvetlenül Szung Szán zen mester eredeti monasztikus családjába tartozik az Eredeti Fény Templom, sok jó kapcsolattal és növekvő közösséggel, az itthoni mellett koreai, és számos külföldi ismertséggel. Gyakorlataikon és előadásaikon mindenkit szeretettel várnak.

Nagyvárad

Szeptember 15-én második alkalommal szervezik meg a Szigligeti Színház tavaly útnak indított nagysikerű kezdeményezését, az Éjszaka a színházban eseményt.

Fülek

néptánc

Pelsőc

költő

Dunaszerdahely

Béhr

Diószeg

szín

Magyarország

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet

Nagyabony

Bihari

Dunaszerdahely

Vándor

Dunaszerdahely

jazz

Kolozsvár

Zenés megemlékezés.

Székelyudvarhely

Bizniszvitamin című rendezvénysorozatunk első előadásának a Maradjon itthon a pénzünk – hogyan értesüljenek az inkubátorház lakói a közbeszerzésekről? nevet adtuk.

Kolozsvár

"Amit játszik, az egyszerre jazz, klasszikus és brazil. Snétberger legnagyobb művészi teljesítménye a tegnap és a ma párbeszéde, a szintézis." Játékában jelen van az otthon cigány zenéje, a spanyol flamenco, a klasszikus gitár éppúgy, mint a jazzes kitérők.

Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1

A Tempus Közalapítvány információs napot tart az Erasmus+ program pályázati lehetőségeiről az IFJÚSÁGI területen, elsősorban új pályázóknak. Ezt követően az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) program várható változásairól lesz szó, erre a blokkra minden EVS szervezetet, illetve EVS iránt érdeklődő pályázót várunk.

Királyhalom

Határmenti kistelepülések néptánctalálkozója.

Marosvásárhely

Újra itt az ősz, ideje felkészülni a hűvösebb napokra. Sok-sok kinőtt és megunt ruha, cipő, játék, könyv, valamint kézműves termék vár gazdájára a Sapietia marosvásárhelyi karának kampuszán.