Beregszász

Felhívás a XI. Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferenciára

Rimaszombat

Rák Viki

Rozsnyó

majális

Csiliznyárad

majális

Nagybalog

cimbalom

Bonchida

Április 30-án, vasárnap, 11 órától nyílik meg az a kiállítás, amely egy a kastély főépületének 21 ablakába helyezett installáció. A kiállítás 21 művet tartalmaz, amelyek közvetlen vagy metaforikus módon viszonyulnak az emberiség évszázadaihoz.

Örös

irodalom

Nagymegyer

májusfa

Kolozsvár

A második hét év egymás után két generáció életében is jelentősséggel bír. Jákób hét évet dolgozik, hogy övé lehessen a szerelme, Ráchel. De az apósa becsapja, és az idősebb lányt, Leát küldi be hozzá a nászéjszakára. Ezután még hét évet dolgozik, hogy övé lehessen Ráchel.

Léva

buli

Molnár Ferenc tér, Budapest 1083,

Majális lesz a Molnár Ferenc téren a Gólya Szövetkezeti Presszó és Közösségi Ház szervezésében.

Hotel Eger & Park****, 3300 Eger, Szálloda u. 3.

Tegye elkötelezetté munkatársait, partnereit, biztosítsa cége fenntartható növekedését! Az új kihívásokhoz új stratégia kialakítása, új utak felfedezése, új módszerek és eszközök alkalmazása / kipróbálása szükséges.

Galánta

kiállítás

Szabadka

Születés Hete Szabadkán hatodik alkalommal.

Nemeshodos

ismerős arcok

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog -és Államtudományi Kar Szentkirályi utca 28., Budapest

Évadzáró OpenSky program Lackfi Jánossal!

Kolozsvár

Játssz, szurkolj és bulizz velünk Kolozsvár legnagyobb diákrendezvényén.

Komárom

DMT

Kisgéres

népmese

Kiskőrös, Balassagyarmat, Debrecen

A Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi május 2. és 7. között újra a nyakukba veszik az országot, és 21 különböző helyszínen adnak ingyenes közösségi koncerteket. Elhagyott zsinagógák, templomok, idősek otthonai és iskolák telnek meg zenével. A világhírű zenészek egy hét alatt összesen tíz megyében fordulnak meg.

Csíkszereda

A Pro Scientia Siculorum Egyesület 2017. május 3-án, szerdán, 18 órai kezdettel szervezi meg Dr. Ráduly Botond, egyetemi oktató tudománynépszerűsítő előadását, melynek témája a globális felmelegedés.

Ipolyság

Bayer

Királyhelmec

tavasz

Székelyudvarhely

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az Udvarhely Néptáncműhely új stúdióelőadására! Koreográfus: Antal József

Kolozsvár

Az Egyetemi Esték keretében dr. Hrubos Ildikó professor emeritus (Budapesti Corvinus Egyetem) tart előadást Globális trendek, új fejlemények a felsőoktatásban címmel 2017. május 4-én (csütörtök), 18 órától.

Szentlélek tér, Budapest 1033

Óbuda Napja 2017

Tornalja

DMT

Kolozsvár

Ezen a tanfolyamon nem csak rajzolni tanulsz meg, hanem látni. Látni a rajzoláshoz szükséges kontúrokat, negatív tereket, fényeket, árnyékokat és egy picivel többet is… Látni a lehetőségeidet, a jót és a szépet. Látni Önmagad nagyszerűségét és lehetőségeid végtelen tárházát magadban. A rajzolás egy kiváló eszköz ehhez, amin keresztül egy élvezetes úton juthatsz el a lényeghez. Önmagad és a világ megismeréséhez.

Somorja

jazz

Marosvásárhely

Negyedik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszékének munkaközössége az Erdélyi Múzeum Egyesülettel közösen az Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferenciát 2017 május 5 - 7 között, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi kampuszában.

Zilah

2017. május 5-6 között kerül sor a XIV. Szilágyság-kutatás napra melynek témája „Művészetek a Szilágyságban” .

Kolozsvár

Május hónap a bullying (erőszak/megfélemlítés) ellenes megmozdulások hónapja. Úgy gondoljuk, hogy nem buli a bullying. Úgy gondoljuk, hogy beszélni kell róla. Mit jelent? Milyen megnyilvánulási formái vannak az iskolák falai mögött? Hogyan lehet megelőzni? Milyen prevenciós stratégiák vannak?

Szatmárnémeti

Legújabb kiállítóink: Bába Anita Chereches Alexandra Erdei Máté Leonte Gabriella Péterfi Ágnes

Szabadka, Kiskunhalas

Hobbi kerékpárosoknak kiváló program. Egynapos program Szabadka - Kiskunhalas- Szabadka útvonalon.

Fülek

Szvorák

Kolozsvár

Konferencia programja (szombati napra): 2017. május 6. - szombat: 15:00 -16:00 Témafelvezető - Mit jelent a bullying? 16:00 - 17:00 Győri Katalin: Delete - előadás 17:00 - 17:15 Szünet 17:15 - 18:15 Fórum/Beszélgetés az előadás kapcsán 18:15 - Zárás

Csíkszereda

Május 6-án megszervezzük az immár hagyományosnak számító Csíki Majálist. A rendezvény délelőtt 10 órakor veszi kezdetét a városi parkban, és késő délutánig tart.

Szabadka

Táncegyüttesek bemutatkozása játszóházzal Szabadkán.

Erdőfüle

Színes programokkal várják Önt a szervezők a Bardoc Községi Napokra!

Dunaszerdahely

operett

Komárom

imanap

Nagyvárad

Több mint 150 program, köztük egyházi alkalmak, klasszikus és könnyűzenei koncertek, kiállítások, színházi előadások, tudományos ülésszakok és ifjúsági események várják idén az érdeklődőket a május 7-21. között 26. alkalommal megszervezett Festum Varadinumon. Alább olvasható az első hétvége részletes programja.

Horánszky utca 13., Budapest, 1085

A sikeres emberek titka - érzelmi intelligencia

pin Térkép elrejtése Magyar Biokultúra Szövetség Visegrádi utca 53. 3. emelet/1. (28. kapucsengő), Budapest,

ÖkoKör Kamra workshop

Marosvásárhely

2017. május 10. és 14. között a marosvásárhelyi Egyetemista Kultúrház, a Jazz&Blues Club és a Partitúra Kulturális Egyesület kilencedik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Ifjúsági Dzsesszverseny és Fesztivált.

Kolozsvár

A 7. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten hangot adunk az irodalomnak! Világirodalmi versekkel és kortárs elektronikus zenével kísérletezünk valamint rengeteg vadonatúj és hagyományos program várja a könyv és irodalomkedvelőket május 11-14 között a Fogoly utcában.

Kolozsvár

Örömmel hirdetjük meg a Szakkollégiumi délutánok második kiadását, amelyen a KMEI által támogatott Pro Musica Szakkollégium mutatkozik be. A szakkollégisták a BBTE Református Tanárképző Kar Zene Tanszékének hallgatói, és 400 éves zenés időutazásra hívnak a Bulgakov Kávéház emeleti termébe.

Nagyvárad

Háromnapos kirándulás Szent László évében Nagyváradra Délvidékről.

Művész Art Mozi Teréz körút 30, Budapest, 1066

Május 12-én ismét kimarad a záróra öt budapesti filmszínházban! Az Artmozik éjszakáján este hattól hajnalig folyamatosan mennek a filmek a Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe és a Tabán mozikban. És szokás szerint csak egy karszalag kell hozzá!

Kolozsvár

A képzés témája: Adománygyűjtés Időpont: 2017. május 12., 13-17 óra között

Kolozsvár

Kulturális menedzsment workshopot hirdetünk azok számára, akik művészeti oktatásban vesznek részt, szeretnének művészeti termékeket létrehozni, és szeretnének a művészetükből megélni. Menedzsment típusú workshopra hívunk, hogy megismerjük a független-, projektalapú színházi- és kulturális modelleket, körbejárjuk az üzleti alapú (értsd: önfenntartó) kulturális modelleket.

Újvidék

A Genius konferencia a tehetséges középiskolás diákok bemutatkozási lehetősége.

Pozsony

Pozsony

Kolozsvár

Program: 20:00 - alapfokú tánc- és énektanítás 21:30 - táncház mindenkinek.

Beregszász

Szereted az angol nyelvet? Csiszolnál a nyelvtudásodon, de nincs rá pénzed? Érdekelnek a jó témák, szívesen tágítanád világlátásodat? Szeretnél egy jó közösséghez tartozni?

Pozsony

Mécs László

pin Térkép elrejtése Magyar Nemzeti Galéria, Hungarian National Gallery

Múzeum. Slam poetry. Színház. Koncert. Workshop. Hogy mi a közös bennük? A Magyar Nemzeti Galéria és egy lelkes, kreatív fiatalokból álló csapat kollaborációja, a stART. Légy te is része ennek a különleges élménynek. Kapcsolódj be május 20-án! ;)

Medgyes

Idén is a Greweln Park ad otthont a Vándorcsizma Néptáncfesztiválnak, amelyre május 20-án, szombaton kerül sor Medgyesen. Az előző évekhez hasonlóan a szervezők ismét gazdag programkínálattal várják a helyszínre látogatókat.

Lekenye

család

Oromhegyes

Hagyományos, immár 10. alkalommal megrendezésre kerülő Traktorfesztivál Oromhegyesen.

Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi tér, Budapest, 1055

Szabó Attila: Egy Isten, két nemzet

Belváros-Lipótváros Budapest, 1051, 1052,.. 1056

11. Belvárosi Fesztivál

Kecskemét, Líra Könyvesbolt

Péterfalva

Önkéntes kerestetik Nagycsaládos Gyermeknapra..

Dunaszerdahely

vágta

Debrőd

Debrőd

Fülek

néptánc

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

Üzletanyu Konferencia

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

Anyajegy - Képmás-est színházi előadással

Lurdy Ház Könyves Kálmán körút 12-14., Budapest, 1097

Nyakas Gábor - Négylábú pszichológia

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Ez HAT - Gudi videópályázat a fenntartható vásárlásért

Jégpalota Budapest Homoktövis u. 1., Budapest, 1046

Meghívásunkra Christopher West, a test teológiájának világhírű szakértője Budapestre érkezik! A megragadó előadásmódjáról ismert népszerű szerző első alkalommal látogat hazánkba, hogy Szent II. János Pál testről szóló elmélkedései nyomán megismertesse velünk az egyház forradalmi tanítását a szexualitásról.

Pillangó Park Pillangó park, Budapest, 1149

Immár hagyományt teremtve rendezzük meg a harmadik Sugárzoo Pikniket idén tavasszal, május 14-én!

Rác utca, Székesfehérvár 8000, Magyarország

V. Magyar Gyapjúfesztivál

Európa-szerte, így Magyarországon is

Az Erasmus 30. születésnapja alkalmából 2017-ben Európa-szerte, így Magyarországon is egész éven át tartó ünnepségsorozat mutatja be a program eredményeit és hatásait.

Park Inn by Radisson (Budapest) Szekszárdi Utca 16 -18, Budapest, 1138

Egyensúlyban Önmagaddal - Önismereti Tréning

Budapest

11. Nemzetközi Női Motoros Nap

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

A Vatikáni Múzeum 3D című exkluzív dokumentumfilm soha nem látott minőségben tárja a nézők elé a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének legkiemelkedőbb műalkotásait és a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit, a Múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával.

Békéscsaba, Szent István tér .

A Civil Szervezetek Szövetsége a hagyományokhoz híven a korábbi eredményekre való tekintettel meg kívánja rendezni idén tizenhetedik alkalommal a Civil Kulturális Börzét Békéscsabán.

1146 Budapest, Hungária krt. 179-187. (M3 Irodaház) fszt. 5.

Civil nyitott napot tart a Budapest Környéki Törvényszék 2017. április 27-én 9.00 órai kezdettel, amelyre várják a civil szervezeteket, ügyvédeket, a téma iránt érdeklődőket.

Premier Kultcafé

Korunk lelki betegségei - a depresszió és a borderline szindróma

H13 Horánszky utca 13., Budapest, 1085

A "szavak ereje" - szabadítsd ki magad!

Millenáris Kis Rókus utca, Budapest, 1024

Nádas Péter dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Papp László Aréna, Budapest

Táncháztalálkozó 2017

Faklya u. 4., Tata, 2890

Élménypedagógia – inspiráció – kapcsolódás – kapcsolatépítés – saját élmény – tapasztalati tanulás – szakmai fejlődési lehetőség

pin Térkép elrejtése Startup Safary Budapest Madách út 13-14, Budapest VII. kerülete, 1075

Áprilisban ismét benézhetsz a legizgalmasabb budapesti startupok és tech cégek irodáiba!

Lélek Palotája, Lehel utca 15-17., Budapest, 1039

A Lélek Palotája idén 5. alkalommal rendezi meg tavaszi szezonnyitó fesztiválját, melynek középpontjában az egészségmegőrzés, a táplálkozás és a gasztronómia, a test és a lélek egyensúlya áll. Éld át Te is velünk India hétköznapi csodáit!

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Egy különleges napra invitálunk Benneteket Nőket, ahol egy napot szentelhettek önmagatokra, a belső érzéseitekre, vágyaitokra, önmagatok megismerésére a beszélgetések-, játékok-, mozgások által.

Gödör Klub, 1061 Budapest VI., Király utca 8-10. (Central Passage)

Az Utcáról Lakásba Egyesülettel még ebben az évben egy új programot indít, amiben hajléktalan emberek mobilházakat bérelhetnek, így jutva tartós és biztonságos lakhatási lehetőséghez, amire máskülönben a hajléktalanellátó rendszerben nincs lehetőségük. A program indításához közösségi adakozást is indítottak. A Szépírók Társasága a program indításához egy különleges esemény szervezésével járul hozzá.

Veszprém, Mártírok útja 11.

„Goli Otok, a Pokol-sziget Tito Gulágja az Adrián (1949-1980)"

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Idegeskedés, stressz, teljesítménykényszer, rohanó világ, stressz eredetű megbetegedések – naponta halljuk és persze tapasztaljuk. De mit tehetünk ellenük? Egyáltalán, mi is pontosan az a stressz? Minden problémánk, betegségünk okozója? Életünk megkeserítője? Vagy éppen természetes velejárója? Nem mindegy, mit tudunk, és hogyan gondolkodunk róla! A legtöbb stresszt ráaádásul a saját gondolataink, hitrendszereink generálják. Nézzük meg ezt a témát is másképp. Feszültségben van bőven részünk, ez nem vitás, de nem az a cél, hogy magát a stresszt és az azt okozó szituációkat vagy netán embereket kiiktassuk az életünkből – ez amúgy is lehetetlen -, hanem hogy tanuljuk meg ezeket a helyzeteket kezelni. Tudjunk kiszállni a mókuskerékből, a folyamatos készenléti állapotból. Csakis rajtunk múlik, hogy mennyire rohanunk a világgal és mennyire tudunk kikapcsolni, jelen lenni az életünkben. Az előadáson megnézzük mi okozza a stresszt, valamint olyan konkrét, kézzel fogható ötleteket és eszközöket is kapsz, amelyeket érdemes lesz a mindennapi életedbe beiktatnod (ÉN-idő, mindfulness, hatékony időgazdálkodás stb.). Ezek a stresszoldó technikák segítenek abban, hogy kiegyensúlyozottabbá válhass és megőrizhesd testi-lelki harmóniádat. Időpont: 2017. április 3., hétfő, 18.00-20.00 óráig Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Boróka terem (1062 Budapest, Andrássy út 98.) Részvételi díj: BELÉPŐ nincs, KILÉPŐ van, amelynek ára érzésed és lehetőségeid szerint 1.000,-Ft, 1.500,-Ft vagy 2.000,- Ft Részvételi szándékodat kérem előre, írásban szíveskedj jelezni: További információ: Uhlár Mónika, előadó - 06-20/3332-908

Budapesten, a Duna Palotában

Felelősségvállalás, mint hétköznapi működési mód, Új Nemzedék, közösségi kezdeményezések, akadálymentes színház, együttműködés. Mitől lesz jobb a világ? „Mentés másként”. A konferencia, mely nem a sablonokra épít!

Budapest, Széchenyi Szalon, ami a Széchenyi Gyógyfürdő Márvány terme

Egy hely, ahova látássérült és látó, idős és fiatal egyaránt eljöhet. Élmény a kéznek, a szívnek, a szemnek!

Millenáris

Futó Expo 2017. Kiállítás és vásár a Millenárison.

Siófok

Civil Csoport Hétvége (CCH) néven minden tavasszal tartanak egy három napos workshopot, ahol a résztvevők saját élményeiken keresztül tapasztalhatják meg, sokféle szempontból és szemszögből, hogy milyen kihívásokat jelent csoportokban, társadalomban és együtt élni.

pin Térkép elrejtése Kék Pont Alapítvány Gát utca 25., Budapest, 1095

A nagysikerű és tömegeket megmozgató őszi kampányunk, a Száraz November után most itt a tavaszi közösségi média megmozdulásunk, a Kék Pont Felépülési Hét!

Lipták villa

Országház

Március 31-én a diákoké az Országház: a Parlamenti Ifjúsági Napra középiskolás diákok jelentkezését várjuk.

Budapest Congress Center / Budapest Kongresszusi Központ Jagelló út 1-3., Budapest, 1123

MÁRC.31 Chapman: Az 5 szeretetnyelv - az életre szóló szeretet titka

Budapest

Mások mellett John Malkovich, Georg Baselitz, Gyenyisz Macujev, Daniele Gatti és a Komische Oper Berlin előadásaival, munkáival is találkozhat a közönség a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF), amelyen 40 helyszínen több mint 120 program várja az érdeklődőket 2017. március 31. és április 23. között. A három és fél hetesre bővülő fesztivál egyik legfontosabb témája a 150 éve megkötött kiegyezés lesz, de a BTF csatakozik a Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója kapcsán meghirdetett Kodály-évhez is. A fesztivál állandó fókusza Liszt Ferenc életműve. Liszt talán legemblematikusabb munkája a kiegyezés alkalmára komponált koronázási mise, amelyet a BTF-en az Osztrák-Magyar Haydn Philharmonie és a Bécsi Állami Opera kórusa ad elő, Zsuráfszky Zoltán pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes számára készít koreográfiát Kiegyezés 1867-2017 címmel. A Kodály-év jegyében a fesztivál záró előadása Kodály Zoltán Háry Jánosának bemutatója lesz, de Kodály-premierrel készül a Magyar Állami Népi Együttes is. John Malkovich legújabb előadásával a 2017. márciusi világpremier után néhány héttel érkezik Budapestre: a Just Call Me God - A diktátor utolsó beszéde című, "színházi-zenei one-man-drámában" az amerikai színészt Martin Haselböck kíséri orgonán. Olyan világsztárok koncerteznek a fesztiválon, mint Daniele Gatti, Gyenyisz Macujev, Ivo Pogorelich, Pumeza Matshikiza vagy a Komische Oper Berlin, a Magyar Nemzeti Galériában pedig Georg Baselitz-kiállítás nyílik - mondta el Káel Csaba, hozzátéve: a jegyértékesítés már kedden elindul. Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője, az Operatív Testület tagja emlékeztetett arra, hogy immár hároméves hagyományt folytatva a fesztivál 2017-ben is a Müpa, a BFTK és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében valósul meg. Mint megjegyezte, a BTF programja 2017-ben a húsvéti ünnepkörhöz is kötődik majd, így felcsendül Dvorák Stabat Materje, de húsvéti vásár is várja az érdeklődőket. Bán Teodóra kiemelt egy táncelőadást is: Ibsen Peer Gyntjét Grieg zenéjére építve Edward Clug álmodja színpadra a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesével.

Fahéj Kávézó Semmelweis u. 19, Budapest, 1052

Felolvasóest

ELTE TTK Etológia Tanszék (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C, 6. em.)

Az ELTE TTK Etológia Tanszék "Fruits of Ethology" sorozatának következő vendége Fekete Sándor György, aki Zoomusicology or Mozart and the Rodents? címmel tart angol nyelvű előadást.

ELTE BTK Kodály terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, mgfszt.)

Folytatódik az ELTE BTK Zenei Tanszék és a Musica Nostra Alapítvány sorozata, ezúttal Anthony Chudeau, Ligeti György és Bob Chilcott művei csendülnek fel.

Fuga Petőfi Sándor utca 5., Budapest, 1052

Rejtő Jenő születésnapján / Slam poetry verseny

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Chili Akadémia kezdőknek, haladóknak.

Papp László Budapest Sportaréna 1143 Budapest, XIV. kerület Stefánia út 2.

Cesar Millan, a világhírű kutyaviselkedési szakember jövő tavasszal, európai turnéja keretében újra hazánkba ékezik. A kutyadoki vadonatúj show-ját 2017. március 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában láthatják.

Lébény

Szemétszedési akció

RS9 Színház Rumbach Sebestyén u. 9., Budapest, 1075

A FÉLonline.hu szerzőinek versmegzenésítéseit, és saját szerzeményeiket előadják: Kemény Gabriella, Stermeczky Zsolt Gábor, Csigatej, Free flight trió.

Humusz Ház, XI. ker., Saru u. 11.

Gyere el workshopunkra, ahol ezermesterünktől, Ákostól ellesheted a raklapbútor-készítés minden csínját-bínját, trükkjét és fortélyát!

Budapest, Kossuth Lajos tér

341 éve, 1676. március 27-én született II. Rákóczi Ferenc Borsiban. Ennek emlékére koszorúzásra és megemlékezésre kerül sor a fővárosban, a Kossuth Lajos téren, II. Rákóczi Ferenc lovasszobránál március 25-én szombaton, 11 órai kezdettel.

Bérc u. 13-15., Budapest, 1016

A NATO helyettes főtitkára a KKI-ban

Uránia Nemzeti Filmszínház Rákóczi út 21., Budapest, 1088

Egész napos Nyitott Akadémia! Elengedés, továbblépés

Párbeszéd Háza

Ezekben a napokban már folynak a Jezsuita Sziget eseményei. A gazdag és sokszínű kínálatból kiemelünk néhányat – miközben a Párbeszéd Háza minden kedves látogatóját arra biztatjuk, hogy válogassanak a programból – biztosan találnak majd a kedvükre valót!

ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszék Könyvtára (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, I/11.)

Az „FT21 – Fordítástudomány ma és holnap” című sorozat következő előadását Bendik József tartja Nyelvtudomány és gyakorlattan címmel.

ELTE BTK MMI (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8., mfsz. 39.)

Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének szervezésében Nemes Z. Márió beszélget Peer Krisztiánnal.

ELTE TáTK Tanár Klub (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 2.139.)

A "Hilscher Idős Műhely" következő alkalmának vendégei Molnár Simon és Török Iván, a Rogers Központ szakemberei.

Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- És Jogtudományi Kar (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

Jogász állásbörze

MagNet Közösségi Ház – Andrássy út 98 – Belső Udvar

Várunk, hogy tarts velünk, hogy együtt dolgozzuk fel az A sikeres pályázás titka témát a Civil Reggeli Programsorozat negyedik alkalmán, március 21.-én kedden 8:00-kor.

ELTE BTK Gólyavár, Mária Terézia terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)

Az ELTE Szolgáltató Központ „Hogyan tovább?” sorozatának következő alkalmán a bukás és a kudarc élménye kerül a középpontba. Az előadó ezúttal is Limpár Imre szakpszichológus lesz.

Egyetem tér 1-3., Budapest, 1053

Kérdezz, felelünk! - NATO: Régi-új kihívások?

Bérc u. 13-15., Budapest, 1016

„Can Trade Prevent War?” - Stronger Together 3rd session

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

TUDATOS KOMMUNIKÁCIÓ – JÁTSZMAMENTES KAPCSOLATOK – ÖNISMERET

MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Gluténmentes vegán étkezés szerepe a gyógyításban

Humusz Házban (1111 Bp, Saru u. 11.)

Minden hónap harmadik hétfőjén egy kellemes légkörű, kávéházi hangulatú beszélgetésre invitáljuk a pedagógusokat, környezeti nevelés iránt érdeklődőket.

pin Térkép elrejtése Kelet Kávézó és Galéria Bartók Béla út 29, Budapest, 1114

Műfordítás – szakma, hivatás, szerelem?

1085 Budapest, Horánszky u. 20.

2017. 03. 11. Globalizáció és kereszténység 2017. 03. 18. Átistenülés a mindennapokban

Budapest

A fesztivált huszonegyedik alkalommal rendezzük meg a hidegkúti zeneiskolások részére. A programban olyan kamaracsoportok lépnek fel, ahol a növendékek közül legalább egy pesthidegkúti.

Dózsa György út 1, Budapest, 1146

Mozogj velünk az egészségedért a tavasz fitneszeseményén!

2040 Budaörs, Budapesti út 2.

Az elmúlt év változásai az EUban és Hazánk megítélésében.

1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Konferencia a tudatos jelenlétről

Budapest VIII. ker., Horánszky utca 13. – H13 Rendezvényközpont

A Budapesti Civil Információs Centrum (CIC-17-0005) tisztelettel meghívja Önt 2017. március 13-án 17:00-kor kezdődő rendezvényére, amelynek központi témája az adományozás és az 1% gyűjtése lesz.

pin Dobogókő, Walden Hotel

A kéTTé Alapítvány 2 sikeres év után idén újra megrendezi az Ösvény Konferenciát 2017. június 23 – 25 között.

Budapest

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-4.1.5-16 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése című felhíváshoz kapcsolódóan.

1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Művészet: híd a generációk között. Fiatal roma művészek estje.

Várkert Bazár

A XXI. Század Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt az Eötvös József nevét viselő közös rendezvénysorozatuk soron következő előadására.

Pancs piac

Az SOS Gyermekfalvak tavasszal is megnyitja különleges családi sütizőjét! Március 12-én, vasárnap 9.00 és 14.00 óra között a Pancs – gasztroplaccon a helyed, ha a legkülönfélébb, ízletes házi sütemények majszolása közben szívesen támogatnád az SOS Gyermekfalvak lakóit!

MOM Kulturális Központ - Kupolaterem

Még sohasem volt ilyen kövér az emberiség, mint ma. Amennyiben a tendenciák folytatódnak, holnap még kövérebb lesz, még 50 év, és mindenki rémesen el fog hízni! Miért eszik-iszik akkor is az ember, ha éppen le szeretne fogyni, és se nem éhes, se nem szomjas? Az élelmiszerek bőséges elérhetősége, valamint a mozgásszegény, kényelmi életmód vezetett a világméretű elhízáshoz. Ráadásul az életmódbéli változás találkozott az öröklött túlevés hajlamával. Az állandó éhínségben edződött Moho sapiens túlélését segítette, ha az egyedek sok kalóriát voltak képesek tartalékolni, amikor éppen volt mit enni. Ma a fiatalok, és leginkább a nők körében a soványság kultusz, és az ennek következtében kialakuló diétázás rögeszméje terjed.

Veszprém, Mártírok útja 11. szám alatt (volt MHSZ székház), a földszinti 56-os emlékszoba

Meghívó

Pécs

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napokat szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-1.2-11-16 - Esély Otthon című felhíváshoz kapcsolódóan.

Budapest

Újra kortárs építészet és design a filmvásznon 4 napon át a Toldi moziban! Márciusban jön a 9. Budapesti Építészeti Filmnapok

Budapest, VIII. ker. Auróra utca 11.

Mennyire ismered az alapvető állampolgári jogaidat? És a gyakorlatban mennyire tudsz élni velük? A képzésen azokkal a jogokkal ismerkedünk meg, amelyek segítségével érvényt szerezhetsz saját akaratodnak, és formálhatod közösséged életét.

1054 Budapest, Alkotmány u. 2

A Megújuló Magyarországért Alapítvány és az Átalakulás Intézet a Politikatörténeti Intézettel karöltve nyilvános vitaestet szervez. Az esemény apropója Misetics Bálint, a Város Mindenkié aktivistája tanulmányának “Lakhatást Mindenkinek – A szociális lakáspolitika” legsürgetőbb feladatairól bemutatása.

Műcsarnok

Budapest FotóFesztivál - 2017. február 28. (kedd) egész nap - 2017. április 30. (vasárnap) 23:59

Debrecen , Kaposvár , Miskolc , Nyíregyháza , Pécs , Szeged , Szentendre , Székesfehérvár , Szolnok , Szombathely , Budapest

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával a Magyar Filmakadémia Egyesület 2017. február 26. és március 5. között rendezi meg a Magyar Filmhetet és azt követően a Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját. A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmalkotások és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek.

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi Utca, Budapest, 1027

A Mentőcsónak Egység, a Füge Produkció és a Magyar Helsinki Bizottság közös produkciója Menekülj okosan! Színházi társasjáték

PostArt kulturális központba (Budaörs, Templom tér 12. /buszmegállónál/, bejárat hátul

A KÉSZ szerepe a Kárpát-medencei magyar keresztény értékek védelmében - eredmények és tervek

Belvárosi Színház Károly körút 3/a., Budapest, 1075

Prof. Dr. BAGDY EMŐKE előadása Budapesten

Budapest

Régizene Fesztivál 2017

Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Központ és Játszóház, 1118 Budapest, Rétköz utca 7.

A Szülők Háza Alapítvány 2017. február 17-én, pénteken rendezi meg első önkéntes napját a Szülők Háza Újbuda Családi Központ és Játszóházban.

Erkel Ferenc Gödöllő Szabadság tér 18, Gödöllő, 2100

Teljesíthető távok: terep maraton, terep félmaraton, 40, 30, 20, 12, 6 km gyalogos teljesítménytúra

Belvárosi Plébániatemplom Március 15. tér, Budapest, 1056

Szent László, a lovagkirály -Dr. Hidán Csaba történész előadása

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café Szervita tér 5., Budapest, 1052

FEBR.15 Boldizsár Ildikó mesél felnőttekről felnőtteknek

Belvárosi Színház 1075 Budapest, Károly krt. 3/a

Dr. Csernus Imre interaktív előadása Budapesten

Budapest Bábszínház Andrássy út 69., Budapest, H-1062

SEMMI – Janne Teller kultuszregényének bábszínpadi változata

Nyitott Műhely, Ráth György utca 4, Budapest, 1123

FEBR.12 Beszélgetés Zsöllye Börcsök Enikővel és Spiró Györggyel

Lurdy Mozi, 1097 Budapest, Mester u.,

Out of society – Élet a világ peremén.Sokan sokfélék vagyunk, de ugyanannak a társadalomnak a tagjai. Filmfesztivál az Igazgyöngy Alapítvány támogatásáért.

Magnet Közösségi ház Budapest, Andrássy út 98, 1062

Kiállítás a Para-fitt Sportegyesület fiataljainak munkáiból.

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.

A nagy sikerű 2012-es Graphics Open kortárs grafikai kiállítás folytatásaként a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének Képgrafika specializációja közép-kelet-európai grafikai kiállítást rendez az egyetem Barcsay termében 2017.február 9. és március 17. közötti időszakában.

Budapest, 1084 Auróra u. 11.

Az Önállóan lakni – közösségben élni kutatócsapat azért gyűlt össze, hogy a mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelének megvalósítási lehetőségeit kutassák Magyarországon.

Akvárium Klub Official 12 Erzsébet tér, Budapest, 1051

Válni, vagy nem válni? És ha igen, hogyan?

Kornélia Étterem Cukrászda és Rendezvényközpont BÉKÉSCSABA, BAROSS UTCA 9-21.

A CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE Tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2017. február 4-én, szombaton 19 órától kezdődő XVII. Civil Bálra

pin Térkép elrejtése Greenpeace Magyarország Zászlós utca 54., Budapest, 1143

Érdekel a Greenpeace, a környezetvédelem és az önkéntesség? Az év első infónapján megismersz majd minket és a munkánkat; ha pedig tetszik, amit látsz, csatlakozhatsz hozzánk!

Nyitott Műhely Ráth György utca 4, Budapest, 1123

Ragadd meg a pillanatot!

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

Pál Feri és Dr. Mérő László a Nyitott Akadémia Pódiumon!

Petőfi Irodalmi Múzeum Károlyi utca 16., Budapest, 1053

„hol megfejtődik száz titok” Beszélgetés Nemes Nagy Ágnes Összegyűjtött versek című kötetéről

D18 Könyvesbolt Dessewffy utca 18-20., Budapest, 1066

777 OFFLINE - Beszélgetés Hodász András atyával, a 777 bloggerével!

Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

Hogyan utazzuk be a világot havi egy minimálbérből?

pin Térkép elrejtése Gutenberg tér Somogyi Béla 24, Budapest, 1085

Rendhagyó kalandozásra indulunk a pesti zsidó kultúrában, a Gutenberg tér játszóteréről. A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák és a múlt pletykái kísérik utunkat, ahogyan a sokszínű romantikus Nyolcker mélyére hatolunk. A hámló homlokzatokon, kapukon, törött ólomüvegeken felbukkanó Dávid csillagok egy valaha élettől pezsgő zsidó szubkultúrát rajzolnak ki. Hangulatos, ósdi utcákon át a Teleki tér forró levegőjű, markáns világához érünk el. Végül egy Európában egyedülálló, ma is működő lakás zsinagógába látogatunk. A séta ára a helyszínen: 3500 Ft/fő, illetve elővételben a honlapunkon! Az elővételben várásolt jegyekre 10% kedvezményt adunk! Kérjük, regisztráljanak itt, hogy tudjuk, hány főre számíthatunk: http://beyondbudapest.hu/turak/a_nyocker_csillagai Iratkozzon fel hírlevelünkre: https://www.facebook.com/beyondbudapest/app_190322544333196 Várjuk szeretettel! Budapest Beyond Sightseeing

Székesfehérvár, Zichy liget 10. I. emelet 167. szám

Civil szervezetek és jogi képviselőik részére szakmai napot tart január 27-én 10 órától a Székesfehérvári Törvényszék.

RÓZSAVÖLGYI SZALON ARTS & CAFÉ

Meddig mehetek el?! - Sándor György humoralista (még) élőben

BÁV Műkereskedelem Bécsi utca 1-3., Budapest, 1052

Szentek és szimbólumok a középkori falfestészetben - MAM

Szent György tér 4-5-6., Budapest, 1014

A Magyarok a Kaukázusban. A magyar őshaza kutatása Örményországban és a Kaukázusban című kötet bemutatója.

Gasztrosétány Újhegy, Etyek, 2091

Téli Etyeki Piknik – Újhegy, Szépvölgy

Food Truck Udvarban Üllői út 51., Budapest, 1094

A Magvető kiadó és a Hévíz folyóirat munkatársai hajléktalanoknak főznek a Food Truck Udvarban január 21-én 14 és 17 óra között. A főzés ideje alatt szerzőink olvasnak fel műveikből, és a jelenlévők könyveink (és Hévíz folyóiratok) megvásárlásával támogathatják a rászorulókat.

Országos Széchényi Könyvtár Szent György tér 4-5-6., Budapest, 1014

Kiállítjuk egy napra a Toldi kéziratát, vezetett sétákat tartunk az épületben, valamint könyvbemutatóval továbbá könyvesbolti és beiratkozási kedvezményekkel várunk!

Hungexpo Albertirsai út 10., Budapest, 1101

Immár 17. alkalommal, 3 napon keresztül várja a látogatókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a középiskolás diákokat, mester képzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat.

Országos Széchényi Könyvtár Szent György tér 4-5-6., Budapest, 1014

Vekerdy Tamás professzor úr minden bizonyára lenyűgöző előadását követően az est házigazdája, Boka László irodalomtörténész, intézményünk tudományos igazgatója egy fergeteges szerelem (Ady és Léda szerelme) szépségeibe és gyötrelmeibe avat be bennünket, *A szív komédiája* című blokkban.

Nem Adom Fel Cafe & Bar Baross u. 86. (bejárat: Szűz utca Magdolna utca sarka), Budapest

A havonta jelentkező Irodalmi kávéház januári vendége Nyáry Krisztián (író, irodalomtörténész,könyvkiadó, kommunikációs szakember) lesz. Az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök – 33 magyar, a Merész magyarok – 30 emberi történet és a Festői szerelmek című könyvek szerzője.

Hungexpo Albertirsai út 10., Budapest, 1101

JAN.14 2. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Müpa Budapest Komor Marcell utca 1., Budapest, 1095

JAN.4 Quimby - Jótékonysági koncert a Magyar Hospice Alapítvány javára

Városi Sportcsarnok 5000 Szolnok, Tiszaliget

Szimfonikus táncok - A Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévi tánckoncertje

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Téli tárlat - a Budai Képzőművész Egyesület kiállítása

pin Térkép elrejtése Pest Megyei Könyvtár Pátriárka utca 7., Szentendre, 2000

Dr. Almási Kitti Szentendrén! Bátran élni - Félelmeink leküzdése

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Mesterkoncertek és fiatal művészek- Kónya István

Palace Cinemas Lurdy Ház Könyves Kálmán krt. 12-14., Budapest, 1097

Pál Feri és Mérő László: Az eszemre vagy a szívemre hallgassak?

Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért program civil társadalmi projektek pályázati kategóriájáról.

Budapesti Metropolitan Egyetem

A DUE ingyenes képzéssorozata 2017 január-februárjában ismét megnyitja kapuit a hazai civil szervezetek előtt.

Budapesti Metropolitan Egyetem

A DUE ingyenes képzéssorozata 2017 január-februárjában ismét megnyitja kapuit a hazai civil szervezetek előtt.

Hungexpo Albertirsai út 10., Budapest, 1101

JAN.19 Educatio Kiállítás 2017

Budapesti Metropolitan Egyetem

A DUE ingyenes képzéssorozata 2017 január-februárjában ismét megnyitja kapuit a hazai civil szervezetek előtt.

1123 Budapest, Alkotás út 39/a, E-Hherry Adománybolt közösségi tere

A Közösségi Szociális Szövetkezet által működtetett E-Cherry Adományboltok 5 éve működnek, elkészítettük a társadalmi haszonelemzésüket. Ezt mutatjuk be egy előadás keretében.

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Verdi: Traviata

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Mesterkoncertek és fiatal művészek

ASRAM Jóga és Meditációs Központ, Budapest 1024 Budapest, Ady E. u. 1., Budapest, 1024

Egy tegnapi beszélgetés kapcsán fogalmazódott meg bennem pontosan a kérdés: hol siklanak ki kapcsolataink? Mennyi "köszönhető" a kommunikáció problémáinak - és mennyi a kommunikáció hátterének a bizalomnak és biztonságnak - avagy ezek hiányának?

1024 Budapest, Ady E. u. 1., Budapest, 1024

Archetípus? Mi az egyáltalán? Sokkal érdekesebb bizony, mint azt elsőre gondolnánk: a King Kong-ban (IGEN! a King Kong is egy archetipizált film! egy igazi mítosz!) a történetének lényege végeredményben az, hogy mikor, kinél és mennyi ideig van a nő....A film szinte minden fontos archetípust, ősképet hordoz vagy érint valamilyen módon: tilalomszegés, kiűzetés, a szép és a szörnyeteg párosa, beavatás, eksztázis, repülés, időutazás a civilizáció jelenéből a sziget ősi múltjába, születés, halál és szexualitás traumája, sziget és nagyváros szembesülése, a katasztrófa képe...

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Grazioso Zeneszalon

Budapest

Örömmel jelentjük: fontos szakmai tartalmakkal és izgalmas lehetőségekkel teli képzési programot ajánlunk pedagógusok számára. Bátran merjük állítani, valóban rendhagyó kezdeményezéshez csatlakozhattok. Íme a részletek.

Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8., Budapest, 1061

A hagyomány teremtésének szándékával a Virtuózok Produkció 2016. január 1-jén, ünnepi koncerttel köszöntötte az újesztendőt. A vártnál is nagyobb sikerre való tekintettel a Virtuózok Produkció a folytatás mellett döntött. 2017. január 1-jén a Zeneakadémia nagytermében újra megrendezik a Boldog Új Évet Virtuózok! című koncertet, mely ebben az évben zenei tematikáját tekintve magyar szerzők, illetve magyar témájú darabok bemutatására épül.

Zenta

Baba-mama klubtalálkozó a hídi oviban Zentán.

Nagyabony

rózsa

Dunaszerdahely

Csík

Kolozsvár

A Sapientia EMTE kolozsvári karának Hallgatói Önkormányzata idén ötödik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Bált.

Somorja

jazz

Rozsnyó

gasztro

Millenáris Kisrókus u. 16-20., Budapest, 1024

Felfedezők Napja

pin Térkép elrejtése Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

Játékpedagógiai műhelynap

Szatmárnémeti

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület szeretettel hívja Önt, barátait és ismerőseit Az élő Rákóczi nevet viselő hagyományos rendezvénye keretében 2017. április 28-án, pénteken Szatmárnémetiben megtartandó történelmi tanácskozására és az április 29-én, szombaton XXVIII. alkalommal sorra kerülő majtényi megemlékezésére.

Kolozsvár

Ebben a második beszélgetésben kiemelten foglalkozunk majd az esztétika és politikai üzenet kompromisszumával, a politikai jellegű támogatások elfogadásának dilemmájával, a bizonyos kritikák céltalanságával, illetve a művész szociális és egyéni felelősségvállalásával.

Nagymegyer

táncest

Temesvár

Április 28-án, du. 6 órakor a Baráti esték meghívottjai: Papp Z. Attila és Telegdy Álmos. Mindkét meghívottunk Temesváron végezte egyetemi tanulmányait.

Rimaszombat

könyv

Komárom

táncház

Kolozsvár

17 órától az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában (Jókai/Napoca utca 2-4 szám) a Cseke Péter által szerkesztett Eke és toll. Dr. Nagy Miklós emlékezete című könyvet mutatja be Biró Annamária, az EME felelős kiadója.

Kolozsvár

Persze, reális célok. Pl. hiába szeretnék találni egy időkaput, és elkötözni egy párhuzamos univerzumba, ez nem tűnik reális célnak. No Offense. Tisztelem, ha ez a célod. Légy kitartó. :)

Brassó

Első alkalommal mutatkoznak be hatvani képzőművészek Brassóban.

Politikatörténeti Intézet (1054 Budapest, Alkotmány u. 2)

A Zöld Terasz Alapítvány vitaestet szervez A menekültek és a migráció hatása az európai társadalomra címmel.

Kolozsvár

Az E-MIL és a Bulgakov Café Álljunk meg egy szóra irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége Nagy Koppány Zsolt író, április 27-én este 7 órától. Házigazda: László Noémi.

Kassa

freskó

Marosvásárhely

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves kommunikáció szakos hallgatói negyedik alkalommal szervezik meg a PontKom nevet viselő kommunikációs napokat.

Kolozsvár

Az E-MIL és a Bulgakov Café Álljunk meg egy szóra irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége Nagy Koppány Zsolt író, április 27-én este 7 órától. Házigazda: László Noémi.

Rimaszombat

koncert

Léva

Léva

Kolozsvár

Szőcs Botond zongoraművész hangversenyére kerül sor 2017. április 26-án, szerdán, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Kolozsvár

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Magyar Egyetemista Kórustalálkozó a karnagyok és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség szervezésében.

Beregszász

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet és a Sodró együttes folytatja folkkocsma programját 2017. április 26-án 18 órától.

Szatmárnémeti

MI. TI. (N)ŐK – avagy szatmári SIKERES NŐK április 26-án, 18 órától Szatmárnémetiben, a District 15 - Ștefan cel Mare utca, 15 szám alatt.

Pozsony

Szőttes

Pozsony

előadás

Nagyvárad

"A mese tökéletes nyelvtanár. Nem szószátyár. Helyettesíteni, pótolni lehetetlen. Ezrek, tízezrek, élők és holtak közös munkája. Százezrek kacsintanak, gondolkoznak, sírnak benne. Időmunka. Mint a cseppkőbarlang, türelmesen építkezik, befelé."

Pozsony

Esterházy

Komárom

Komárom

Somorja

mozi

Dunaszerdahely

kiállítás

Pozsony

táncház

Dunaszerdahely

előadás

Székelyudvarhely

Mentorprogram helyzetjelentés (Zsolt Szécsi) Hinta beszámoló (Károly Simon) Álláshírdetésekkel kapcsolatos beszámoló (Vadasz Zoltan) Észműves sátor (Károly Simon) Kötetlen beszélgetés (Fejlesztői eszközök, azaz ki mit használ)

Kolozsvár

A Föld napja alkalmából mi is hozzá szeretnénk járulni a környezetünk védelméhez!

Kolozsvár

Program: 20:00 - alapfokú tánc- és énektanítás 21:30 - táncház mindenkinek.

Nagymegyer

Nagymegyer

Pozsony

Szomolai

H13 Horánszky utca 13., Budapest, 1085

A "szavak ereje" - szabadítsd ki magad!

Kézdivásárhely

Ahogy a februári alkalom után ígértük, elhoztuk nektek az Activity folytatását. Az ismert társasjáték, a megszokott szabályokkal, néhány extrával kiegészítve. Ha sok nevetéssel szeretnéd tölteni a vasárnap estédet, hívd el két barátodat és nevezzetek be játékunkba!

Szenc

bemutató

Kolozsvár

Az éneklésben a Kobak fog vezetni, igei üzenet pedig Tóth Sándor debreceni gyülekezetplántáló és lelkipásztor részéről lesz. A belépés díjtalan, de lehetőség lesz önkéntes alapon adományozni az alkalom költségeire.

Kolozsvár

Van egy jelenet József történetében, amikor Potifár felesége szeretne lefeküdni Józseffel, de József nem szeretné ezt megtenni. József elrohan, a ruha az asszony kezében marad. A meztelen férfi. Ez is lehetne a cím.

Grubišno Polje

Multikulturális alkotások szemléje Grubišno Poljén. Ezen a magas színvonalú rendezvényen több kisebbség is bemutatkozik.

Kolozsvár

Az előadás rólunk, fiatalokról beszél, Andiról, a valamiért furcsán viselkedő színésznőről, Eszterről, aki szerint Budapest olyan, mint a rák, és Victorról, aki egy késő délutáni kávézás alkalmával megismer valakit.

Sepsiszentgyörgy

Huszonhatodik alkalommal készül városünnepre Sepsiszentgyörgy. Idén a város nevét viselő sárkányölő Szent György lovag legendájára építjük a rendezvénysorozatot azzal a szándékkal, hogy egyre több városlakó érezze magáénak az ünnepet és vegyen részt annak alakításában.

Martonos

Nemzetközi Néptáncfesztivál Martonoson.

Léva

Nagysalló

Topolya

Ácsi Roma Egyesület és a Gyass Kurina Trio - Gipsy Classic jótékonysági koncertje.

Ógyalla

költészet

Eszék, Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ

Kodály Zoltán neves magyar zeneszerző és zenepedagógus születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából rendezett emlékév jegyében, a Kül és Európaügyi minisztérium pénzügyi támogatásával indított A magyar népdalok és táncok ápolása projekt keretében az eszéki Népkör Magyar Kultúregyesület megrendezte a Magyar Kórusok regionális találkozóját. A 2017. április 22-én, szombaton 17 órakor kezdődő rendezvény helyszíne az eszéki Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (Drinska 12/A, Eszék).

Szabadság tér – Garibaldi utca – Pesti alsó rakpart – Közraktár utca – Petőfi híd – Irinyi József utca – Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út – Szent Gellért rakpart – Attila út – Alagút – Lánchíd – József Attila utca – Andrássy út – Olof Palme sétány – Városliget, Királydomb

A nagy tavaszi bringás felvonulás új útvonalon tér vissza! Az I Bike Budapest a 2013-ban utoljára megrendezett budapesti Critical Mass hagyományát folytató nagy tavaszi bringás ünnep. Útlezárások és tömegközlekedési terelése várható a bringás felvonulás miatt, nem érdemes a belvárosba autóval menni.

Városliget Budapest, Kós Károly sétány, Budapest, 1146

VII. Rendőr- és Tűzoltónap

Nagydobrony

Kárpátalján lép fel a Felvidéki Kodály Zoltán Daloskör

Kolozsvár

Április 22-én 10:00 órától tavaszi kisbútor festő workshopot szervezünk Kolozsváron. Az esemény partnerei: Kreatív Kolozsvár - Kplusz Közösségi Tér.

Kolozsvár

A Visszhang kórus és a Leuveni Egyetem Kórusának (Belgium) közös hangversenye

Somorja

család

Komárom

galéria

Nagyvárad

Szereted a jó társaságot, tartalmas beszélgetéseket, értékes előadásokta, aktív és mozgalmas programokat, játékokat, nyitott vagy a világra és keresed az újat? Akkor itt a helyed!

Zenta

Minden, amit a babahordozásról tudni kell.

Beregszász

A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség idén is Szövetségi Cserkésznapot szervez hagyományosan a cserkészek védőszentje, Szent György napjához közeledve.

Madách Imre tér, Budapest 1075

A Jövő Utcája kiállítás - CRAFT Street of the Future

Szeged

Az óbecsei, Kis Zoltán, amatőr képzőművész újrahasznosított tárgyakból készült kiállítása Szegeden.

Komárom

koncert

Vörösmart

Tavaszköszöntő ünnepség, amelyen bemutatkozik a kultúregyesület gyermektánccsoportja és a női kara.

Beregszász

Kárpátalján lép fel a Felvidéki Kodály Zoltán Daloskör

Marosvásárhely

A Magyar Termék Nagydíjas Petry Látványműhely és Múzeum udvarán ismét megszervezésre kerül a Local Farmers’ Market vásár.

Kolozsvár

Az előadás hol humoros, szédítően fájdalmas módon annak a társadalomnak tesz fel kérdéseket, amiben mi magunk is élünk, ahol mindannyian létre szeretnénk hozni a saját komfortzónánkat.

Erdőszentgyörgy

Balkán Fanatik, Margaret Island, Hair musical, Andrea Balan, Bronx, Alessia, Parno Graszt, Bekecs néptáncegyüttes Erdőszentgyörgyön, az április 21-23. között a polgármesteri hivatal melletti téren a 26. alkalommal megrendezett Szent György Napokon! De lesz: néptánc, sport, könyvbemutató, vitafórum, Civil Feszt és még sok érdekesség.

Csíkszereda

2017. április 21-22. között a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke és Társadalomtudományi Tanszéke rangos nemzetközi szakmai támogatással IDEGEN–STRĂINUL–STRANGER címmel nemzetközi háromnyelvű konferenciát szervez Csíkszeredában.

Őrsújfalu

ÉS

Beregszász

A szegedi Délikert Néptáncegyüttes és a Félegyházi Táncszínház táncosai bemutatják a Mátyásnak Tüköre című egyfelvonásos táncjátékot.

Capa Központ Nagymező utca 8., Budapest, 1065

Újra Fotóutca Fesztivál!

Somorja

táncház

Kolozsvár

A Le chapeau bleu körvonalai a negyvenes évek elején tűnnek fel határozott elképzelés formájában: a Barraudhoz címzett levelekben 1942-ben találunk utalást a tervre.

Zenta

Baba-mama klub második alkalommal Zentán.

Kalotaszentkirály

A hagyomány szerint áprilisban Tánc.ro tábort szervezünk, és ez idén sem lesz másképp! Kezdők és középhaladók jelentkezését várjuk 3 nap kikapcsolódásra, 6 dupla táncórával és meglepetésekkel!

Csíkszereda

A „Székely Kongresszus” hagyománya összefügg Székelyföld modernizációjának a kérdésével: az első, 1902-es tusnádi székely kongresszus célja inkább gyakorlati –közpolitikai – volt: megakadályozni Székelyföld teljes elszegényedését és lakosságának kivándorlását.

Székelykeresztúr

Gagyi Réka fényképes élménybeszámolója az Afrikában tölött önkéntességéről és az ottaniak mindennapjairól.

Szabadka

Szabadkán a kék szökőkútnál regionális virágkiállítás vásár lesz április 20+-án.

Millenáris - B Épület Millenáris park, Budapest, 1024

XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Kalotaszentkirály

A hagyomány szerint áprilisban Tánc.ro tábort szervezünk, és ez idén sem lesz másképp! Kezdők és középhaladók jelentkezését várjuk 3 nap kikapcsolódásra, 6 dupla táncórával és meglepetésekkel!

Galánta

Kodály

Nagymegyer

deportálás

Kassa

Thália

Somorja

Mozi

Kalotaszentkirály

A hagyomány szerint áprilisban Tánc.ro tábort szervezünk, és ez idén sem lesz másképp! Kezdők és középhaladók jelentkezését várjuk 3 nap kikapcsolódásra, 6 dupla táncórával és meglepetésekkel!

Kárpátalja

Száznál is több magyar csoport utazik Kárpátaljára a Rákóczi Szövetség és a Kárpátaljáért Felelős Kormánybiztosság együttműködésének köszönhetően.

Csíkszereda

Az Ezüst Akadémia Oktatási Program csíkszeredai előadója lesz Dr. Szakács Sándor, egyetemi docens, a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának oktatója, aki a tűzhányók és a földrengések jelenségeit hozza közelebb hozzánk.

Budavári Polgári Szalon (1011 Budapest, Fő utca 28.)

Bevándorlás az integráció tükrébe

Kolozsvár

2017. április 19-én, szerdán, 18:30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban Márkos Albert hegedűművész kérdezi az erdélyi hegedűiskola jeles képviselőjét szakmai és életpályájáról.

Kolozsvár

Erdélyben első alkalommal kerül sor a két legnagyobb világvallás párbeszédére, hisz első lépés a megbéküléshez egymás kölcsönös megismerése.

Torna

Fecsó

Kassa

könyv

Kolozsvár

A Nemzetközi Műemlék Nap alkalmából, április 18-án „Mű (vagy már csak) emlék” címmel fotókiállítást szervez az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete és a Járosi Andor Keresztyén Kulturális Műhely.

Újbezdán (Novi Bezdan)

Az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület fiataljai 2017. április 17-én HAGYOMÁNYŐRZŐ HÚSVÉT címmel nagyszüleinket idéző húsvét hétfői locsolkodást szerveznek Újbezdánban.

Eszék-Rétfalu

Minden Eszék és környékén élő magyar ajkú hívőt értesítünk, hogy az eszéki Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia szervezésében 2017. április 17-én, húsvét hétfőjén magyarnyelvű szentmisét tartunk Eszéken.

Tóthfalu

Húsvéti szokások hagyományok újraélése Tóthfaluban.

Gyergyócsomafalva

Zenél a Kedves zenekar valamint Ségercz Ferenc és barátai

Apáca

Husvét vasárnapján,ahogy az minden esztendőben lenni szokott, iden is meglövik a kakast Apácán.

Ágcsernyő

bál

Beregszász

Gyermekszínjátszók találkozója

Ekecs

húsvét

Somorja

blues

Zselíz

buli

Bajmok

CAC kutyakiállítás Bajmokon

Dunaszerdahely

turné

Sepsiszentgyörgy

Tojásírás éjszakája Kérjük a résztvevőket, hozzanak magukkal kifújt vagy főtt tojást!

Kolozsvár

Az Egyetemi Esték keretében dr. Martonyi János Széchenyi-díjas magyar jogtudós, diplomata, ügyvéd, egyetemi tanár, az állam- és jogtudományok kandidátusa tart előadást A világkereskedelem szabályozásának dilemmái címmel 2017. április 13-án (csütörtök), 18 órától.

Kolozsvár

Az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetségének közös kiadásában megjelent verseskötetek bemutatójára kerül sor 2017. április 13-án, csütörtökön 19.00 órától, a Bulgakov Café emeleti termében (I. M. Klein / Virág utca 17. sz., Kolozsvár).

Léva

Júlia

Somorja

Mozi

Lakszakállas

Lakszakállas

Somorja

Csali

Beregszász

Az ördög három aranyhajszála – színházi előadás

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület tisztelettel meghívja Önt Pápai Páriz Ferenc: A gyulafehérvár-nagyenyedi Bethlen-kollégium alapítása és története. Sajtó alá rendezte Rácz Emese című kötet bemutatójára.

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya meghívására 2017. április 12-én, 18 órától az EME székházában Dr. Lakatos Artúr (történész, közgazdász, a nemzetközi kapcsolatok elemzője)tart előadást A múlt öröksége, a jelen befagyasztott konfliktusai. a jövő háborúi? A közeljövő geopolitikai kockázatai címmel.

Marosvásárhely

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Maros megyei szervezete április 12-én, szerdán 12 órai kezdettel az Erdélyi Magyar Közművelődés Napja tiszteletére ünnepi műsort tart a Marosvásárhelyi Evangélikus Lutheránus Egyház templomában (Régi Kórház u.).

Segesvár

Talán a világirodalom legszebb meséinek egyike. Kevés olyan alkotás van a világon, amely ennyire fájdalmasan tisztán, gyermeki egyszerűséggel fogalmazza meg az eredendő jóság, az önzetlen szeretet lényegét. Oscar Wilde, amellett, hogy gyermekül ír, megteremti a felnőttben is azt a csodás állapotot, amikor úgy nézhet a világra, mint a gyermek, aki volt.

Dunaszerdahely

deportálás

Beregszász

Az ördög három aranyhajszála – színházi előadás

Kolozsvár

A The Digital Innovation Game számítástechnika és információs technológia szakirány iránt érdeklődő egyetemi hallgatókat célozza.

Csíkszereda

Dr. Telegdy Balázs a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa tart előadást Pozitív és negatív hálózatok címmel. Az esemény 2017. április 11-én 18 órától kerül megrendezésre a csíkszeredai Petőfi Kávéházban.

Marosvásárhely

Könyvbemutatóra kerül sor 2017. április 11-én, kedden 17.00 órától az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházának előadótermében (Jókai/ Napoca u. 2), dr. Kovács Zsolt művészettörténész a Fundálók, pallérok, építészek Erdélyben című tanulmánykötetet méltatja (Szerk. Orbán János, Maros Megyei Múzeum – Erdélyi Múzeum-Egyesület, 2016).

Sepsiszentgyörgy

Április 11-én, a magyar költészet napján és József Attila születésnapján csatlakozz a mozgalomhoz, és posztolj verset az utcára!

Kolozsvár

Azt szeretnéd, hogy bemutatóid sikeresek és meggyőzőek legyenek? A KMDSZ Karrieriroda egy kézségfejlesztő előadásra hív!

Beregszász

A magyar költészet napja alkalmából az Arany János emlékév kapcsán a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet III. alkalommal hirdeti meg Vers a téren című rendezvényét, mely a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola előtti térre várja az érdeklődőket

Kassa

Márai

Dunaszerdahely

Ady

Kolozsvár

Az Insomnia-café szabadegyetemet szervez a kortárs iszlám problémáiról, amelynek a negyedik, befejező előadása lesz április 10.-én.

Kolozsvár

Sok szeretettel várunk benneteket egy vakáció előtti kikapcsolódásra! Üdítőt, ropit biztosítunk, nektek csak a jó kedvet kell hozni!

Kolozsvár

Az Insomnia-café szabadegyetemet szervez a kortárs iszlám problémáiról, amelynek a negyedik, befejező előadása lesz április 10.-én

Pozsony

kitelepítés

Kolozsvár

Április 9-én, a költészet napja előtti vasárnapon, egyedülálló eseményen vehetnek részt azok, akik betérnek a ZUGba a délután folyamán.

Hercegsöllős (KneŽevi Vinogradi)

Húsvéti kiállítás Hercegszöllősön 2017 április 9-én, 15 órakor a hercegszöllősi kultúrotthonban.

Kürt

koncert

Pozsony

Pozsony

Hegysúr

Tiszta stívvel

Bős

locsoló

Kolozsvár

Mint egykor a tanítványait, úgy szólít meg és hív a követésére Jézus ma is embereket. Ezen az istentiszteleten azt fogjuk ünnepelni, hogy négy személy úgy döntött, eleget tesz ennek az életre szóló és életbevágóan fontos meghívásnak.

Szabadka

Jótékonysági koncert Szabadkán

Pozsony

Kálvin

Érsekújvár

Csemadok

Komárom

folk

Királyhelmec

Kormorán

Budapest

Április 8-9-e lesz a tavasz legsportosabb hétvégéje Budapesten. Ekkor rendezik a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futást, ahol alapítványunk sportközössége, az Élménykülönítmény 65 futójával színesíti a mezőnyt, sőt idén a Felvonulási téri sátrunknál igazi Bátor Tábor-os hangulatot is teremtünk.

Újvidék

32. alkalommal szervezik meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét.

Zenta

Az Ácsi Roma Egyesület és a Gyass Kurina Trio - Gipsy Classic jótékonysági koncertje.

Ipolyvisk

Ipolyvisk

Komárom

villő

Kolozsvár

A rendezvény célja, hogy lehetőséget nyújtson az erdélyi gazdáknak találkozni a kolozsvári vásárlókkal. Fogyasszunk minél több helyi terméket, ezzel támogatva a kistermelőket!

Kolozsvár

Április 8., szombat - 19 óra, Gh. Dima Zeneakadémia, Kolozsvár Fellépők: Gorog Sisters (Szabadka, Szerbia) - Görög Enikő és Görög Noémi zongoraművészek.

Kolozsvár

A BBTE Magyar Történeti Intézete kerekasztal beszélgetést szervez a Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok szak hallgatói számára a pályakezdés kihívásairól, nehézségeiről és örömeiről.

Komárom

zene

Dunaszerdahely

kiállítás

Komárom

koncert

Fülek

koncert

Kassa

Gulag

Dunaszerdahely

kmga

Temesvár

Április 7-én, du. 6 órakor a Baráti esték meghívottja Szarka László történész, egyetemi docens, a Selye János Egyetem oktatója, Tanárképző Karának volt dékánja.

Kolozsvár

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a BBTE Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézete és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektorátusa állásbörzét szervez végzős hallgatók, pedagógusjelöltek számára. A rendezvényen az ország magyar lakta vidékeinek tanfelügyelőségei mutatják be állásajánlataikat 2017. április 7-én 10.00 és 13.00 óra között.

Kolozsvár

A workshopot olyan vállalkozások vezetőinek ajánljuk, akik: - 0,5-1,5 éve már a piacon vannak; - nem csak lokális piacokban gondolkodnak; - szeretnék pontosan érteni a vállalkozásuk működését; - vállalják, hogy a 2 és fél napot együtt töltik, és közösen gondolkodnak más vállalkozókkal.

Dunaszerdahely

előadás

Kolozsvár

Gyertek, gondolkodjunk együtt az önkéntességről, küldetésről, szenvedélyről és ennek határairól. Történeteken, életszagú tapasztalatokon keresztül.

Kolozsvár

A Kolozsvári Műszakis Klub és a Kolozsvári Történészhallgatók Egyesülete újra táncházba hívja a mulatni vágyókat!

Kolozsvár

Az első Szakkollégiumi délutánra április 6-án, csütörtökön délután 18:00 órától kerül sor, melyen a Pósta Béla Régészeti Szakkollégium mutatkozik be.

Zenta

A Zentai baba-mama klub első találkozója, ahol a picik játszhatnak, az anyukák pedig beszélgethetnek.

Kassa

Thália

Zenta

Ökotanyák nyújtotta lehetőségek, tudás átadása.

Segesvár

Áriák és duettek Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Jacobi Viktor, valamint opera-áriák G. Puccini ismert műveiből.

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya meghívására 2017. április 5-én 18 órától az EME székházában dr. Megyesi Boldizsár tart előadást Az ökológiai gazdálkodás intézményesülése Romániában címmel.

Kolozsvár

Csak Paintben tudsz plakátot készíteni? Itt az ideje, hogy még megtanulj más programot is!

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya szervezésében 2017. április 4-én 18 órától az EME székházában dr. Poór József tart előadást Az etikai attitűdök hatása a vállalatok emberi erőforrás gazdálkodására címmel.

Zenta

TEGYÜNK MEG MINDENT MAGUNKÉRT - Életmód Egy Órában

Rimaszombat

Koncz Zsuzsa nagysikerű novemberi fellépése után április elején a magyar zenei élet másik ikonikus alakja, Sztevanovity Zorán ad koncertet a rimaszombati kultúrházban. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművészt Sipeki Zoltán gitárvirtuóz, Gátos Iván zongorista, Csányi István szaxofonoművész és három vokalista hölgy – Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara – társaságában láthatjuk majd a színpadon. A kétórás koncertre jegyek elővételben a Tompa Könyvesboltban és a Rimaszombati Városi Művelődési Központban-ban kaphatók.

Kolozsvár

Legyen akár nehéz szakmád, vagy nyugodt és kiegyensúlyozott életed, akár diák vagy, szülő vagy nagyszülő, igazgató, vagy alkalmazott, mindnyájunknak szüksége van egy kis kikapcsolódásra, mely segít, hogy megfelelően végezzük napi kötelezetségeinket, és boldoguljunk problémáinkkal.

Kolozsvár

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) április 3-án, első alkalommal szervezi meg a K+ Közösségi Térben a külföldi ösztöndíjas programokról szóló előadássorozatot

Nyárasd

színház

Kő (Kamenac)

Hagyományos húsvéti kiállítás. A rendezvény keretében szalvéta kiállításra és cserére is sor kerül.

Somorja

Pom Pom

Vízkelet

húsvét

Nyárasd

Teátrum

Szabadka

Szeretettel várunk minden érdeklődőt egy húsvétváró szombati programra a Népkörbe!

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Elnöksége tisztelettel meghívja Önt az Egyesület közgyűlésére, amelyet Kolozsvárott tartunk az EME székház előadótermében (Jókai/Napoca utca, 2.) 2017. április 1-én szombaton de. 10 órai kezdettel.

Beregszász

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Öregdiák-szövetsége idén XII. alkalommal szervezi meg az Öregdiák-találkozót a 2017. március 27–április 2. között megrendezésre kerülő Rákóczi-napok keretében.

Tordaszentlászló

Sok szeretettel várunk mindenkit péntek este gyermek és felnőtt táncba!

Fülek

Fülek

Rozsnyó

Csemadok

Kolozsvár

A harmadik kiadásához érkezik a Könyvturi | élőKönyvtár program az EMKISZ szervezésében.

Magyarkanizsa

Kézműves foglalkozás Magyarkanizsán

Érsekújvár

Danczi József

Palást

Palást

Nagymegyer

Moliere

Beregszász

Beregszászba érkezik Hedry Mária Zrínyi Ilona című monodrámája

Komárom

Csikmák Imre

Komárom

Csikmák Imre

Kolozsvár

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdákodástudományi Kar, immár nyolcadik alkalommal ad otthont a Marketing Nyílt Napoknak.

Somorja

mozi jazz

Beregszász

Szól a Fülemüle – III. Kárpátaljai Népzenei és Néptánc Tehetségkutató

Nagymegyer

Márti

Kolozsvár

2017. március 30-án kerül megrendezésre a politika-, közigazgatás- és kommunikációtudományi karán tanulók számára a Hogyan írjunk szakdolgozatot? előadás, amelyet Dr. Vincze Orsolya fog megtartani, a K+ közösségi térben, 19 órától.

Kolozsvár

Az Egyetemi Esték keretében dr. Nagy Erzsébet diplomata, külgazdasági szakértő tart előadást Egy titokzatos hivatás szépsége és sokszínűsége. A diplomácia rövid története, intézményes kialakulása, szerződéses keretei címmel 2017. március 30-án (csütörtök), 18 órától.

Ada, Szarvas Gábor Könyvtár képtára

Kerekítő mondókás móka Adán

Kolozsvár

Az E-MIL és a Bulgakov irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége márciusban Szilasi László irodalomtörténész, egyetemi tanár. A sorozat házigazdája: László Noémi.

Kolozsvár

Az EME Természettudományi Szakosztály meghívására 2017. március 30.-án, csütörtökön 17 órától az EME székházában Barina Zoltán (Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest) A Magyar Természettudományi Múzeum herbáriumainak története (1802-2016) címmel tart előadást.

Rimaszombat

Arany

Bácsfeketehegy

A VAJDASÁGI MAGYAR AMATŐR SZÍNJÁTSZÓK XXII. TALÁLKOZÓJA – MÁSODIK HÉT 2017. március 29. – április 1.

Beregszász

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szeretettel meghívja Önt Veres Péter emlékkiállításának megnyitójára és gyűjtemény-átadó ünnepségére.

Kolozsvár

Közeledik a KMDSZ 27. Szülinapja, melynek során streetballra, focira, QR kóds stafétára hívunk meg benneteket, melyet majd akadálypálya illetve kidobós játék követ.

Székelyudvarhely

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense, Dr. Salamon Rozália Veronika a Kávéházi előadások keretén belül tart előadást Székelyudvarhelyen. Az eseményre 2017. március 28-án 18 órától került sor a G. Café-ban.

Marosvásárhely

A Kiss Elemér Szakkollégium 2017. évi márciusi ülésszakán Márton Lőrinc, a Sapientia EMTE docense tart előadást "Útvonaltervező algoritmusok mobilis robotoknak" címmel.

Kolozsvár

A hit olyan mint egy út. Mint egy kanyargós ösvény, vagy mint egy lépcső, amin lihegve felkapaszkodunk. Egy spirál. Örvény. Kötélhágcsó.

Komárom

komárom

Kolozsvár

A KMDSZ 27. születésnapja alkalmából kortárs művészeti kiállításra, rövidfilm vetítésre, táncházra és néptáncoktatásra, illetve slam poetry-re hívunk meg benneteket!

Segesvár

A jubileum alkalmából összeállított előadás célja, Luther gondolatvilágán keresztül bemutatni a reformáció születésének és kialakulásának kezdeti időszakát és hangulatát. A beszélgetések egy válogatását Marosán Csaba színművész tolmácsolja egy közel egy órás, formabontó előadás keretében.

Csíkszereda

Március 27-én, hétfőn 19 órától a Csíki Játékszín és az Ólommadár fel le ki beUGRÓ címmel improvizációs estet tart a színház világnapja alkalmából. A Csíki Játékszín színészei a Csíki Moziba várják az érdeklődőket.

Beregszász

Ferenczi György és a Rackajam, azaz az Első Pesti Rackák koncertjével zárja ’56-os rendezvényeit a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet és Magyarország Beregszászi Konzulátusa március 23-án, Beregszászban.

Kolozsvár

Program: 20:00 - alapfokú tánc- és énektanítás 21:30 - táncház mindenkinek.

Kolozsvár

Közeledik a KMDSZ 27. születésnapja! Ennek alkalmából a Főtérre hívunk benneteket, ahol egy hatalmas Flashmobbal várunk titeket, ezt követően pedig útnak indítjuk a Szülinapi Kincskeresést! :D

Kolozsvár

Kincses városunk épített öröksége mindannyiunk szívügye. Úgy gondoltuk, eljött az ideje annak, hogy gyermekeink is megismerjék, megszeressék, és gondját viseljék mindannak, amit városunk magyarsága az elmúlt ezer évben teremtett.

Beregszász

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola 2017. március 27 – április 2. között XII. alkalommal rendezi meg a „Rákóczi Napok” rendezvénysorozatát.

Kolozsvár

Dr. Romsics Ignác akadémikus – Közép-Európa 1989 után

Kolozsvár

Egy kis pihenés után, a LángÓl unitárius ifjúsági istentisztelet rendezvénysorozat újra vár benneteket, a megszokott helyen és időpontban.

Léva

Reviczky

Kolozsvár

Kérj egy pohár italt, helyezd magad kényelembe és hallgasd újra a meséket! Felnőtteknek mesélünk, dalolunk újra, az életről, a bölcsességről, hol komolyan, hol tréfásan, és persze a pajzán mesék sem maradhatnak ki.

Somorja

Mozi

Pélmonostor

Évadnyitó koncert Pélmonostoron

Kolozsvár

Ezúttal mesemaratonnal ünnepeljük a tavaszt. Kitavaszodásra, mesékre, játékra fel!

Zsobok

Egy kis elvonulós, elcsendesedős, kikapcsolódós és ráhangolódós hétvégére hívunk titeket. Időpont: március 25-26 Helyszín: Zsobok

Kolozsvár

A Váróterem Projekt gyerekelőadásainak hete, a GézenZUG, Bertóti Johanna műsorával zárul.

Alsószeli

Vezekény

Óbecse

Március 25-én szombaton 9.00-től 12.00 óráig kézműves foglalkozást tartanak gyerekeknek a Than Emlékházban Óbecsén.

Zenta, Népi Technika

A dúlaság jelene és jövője Vajdaságban

Budapest

dedikáció

Kézdivásárhely

A kézdivásárhelyi Városi Színház szervezésében 2017. március 23-án 19 órától a Gábor Áron bérleteseknek és március 24-én 19 órától a Toldi bérleteseknek lesz látható a soproni teátrum Őszi szonáta című színpadi játéka a Vigadó Művelődési Ház szinpadán.

Nagymegyer

koncert

Kassa

kiállítás

Kolozsvár

Színes program várja Önöket Kolozsváron a színház világnapja alkalmával.

Kolozsvár

Jelentkezési határidő: 2017. március 20., hétfő A részvétel ingyenes, a résztvevők számára pénteken és szombaton ebédet biztosítunk. Visszaigazolás: 2017. március 21., kedd

Óbecse

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó előadásra, amelyet 2017. március 24-én tartunk az óbecsei Than Emlékházban 17 órai kezdettel.

Somorja

mozi

Csíkszereda

A Székely Árpád: FOGARASI-HAVASOK (Erdély teteje) című könyvének bemutatójára és vetítéssel egybekötött élménybeszámolóra március 23-án, csütörtökön 17 órától kerül sor Csíkszeredában a Kájoni János Megyei Könyvtárban (Stadion u. 1/b).

Kolozsvár

Örömmel értesítjük, hogy huszonkettedik alkalommal kerül sor Kolozsvárt a Fiatal műszakiak tudományos ülésszakára az EME Műszaki Tudományok szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésében.

Técső, Visk, Nagyszőlős, Verbőc, Tiszapéterfalva, Nevetlenfalu, Tiszaújlak

Magyar Levente államtitkár kárpátaljai tájékoztatói az Egán Ede gazdaságfejlesztési programról

Kolozsvár

Egy este Ellis Potter-el, ahol szó lesz legújabb könyvéről, hitéről és az Istennel való kapcsolatáról.

Pozsony

táncház

Somorja

Kinga

Dunaszerdahely

színház

Dunaszerdahely

szinház

Kolozsvár

Mitől, hogyan és miért vagyok NŐ? Milyen minták, elvárások, értékek határoznak meg, milyen álmok és vágyak működtetnek?

Nagymegyer

Zirig

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet 2017. március 22-én, szerdán, 18.30 órakor tartunk Szabadkán az Egyházmegyei Ifjúsági Központban

Ada, Városháza (díszterem)

Dr. Reisinger János irodalomtörténész vetítéssel egybekötött ismeretterjesztő előadása.

Dunaszerdahely

tűzzománc

Kolozsvár

A Sapi-Mozi-Téka következő vetítése a Tavaly Marienbadban - ahogyan még sohasem láttad.

Kolozsvár

Sikeres akarsz lenni a tárgyalások, viták során? A KMDSZ Karrieriroda Tárgyalástechnika képzésre hív!

Temesvár

Egy nagy formátumú alkotó emlékei és álmai között utazunk, melyekről legendák és dokumentumok szólnak.

Csíkszereda

A Kávéházi előadások következő előadója Dr. Prohászka-Rád Boróka, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa lesz, aki 2017. március 21-én, kedden Sepsiszentgyörgyön a Tein Teahouse-ban tart előadást 18 órai kezdettel.

Kolozsvár

Az ezredfordulón, 2000-ben, németországi kongresszusán döntött úgy a Nemzetközi Bábművész Szövetség, hogy a színházi világnap mintájára legyen a bábosoknak egy külön ünnepe.

Pozsony

mesék

Kolozsvár

2017. március 20-án kerül sor a kémia, biológia, fizika, földrajz és geológia szekciókon tanulók számára megrendezett Hogyan írjunk szakdolgozatot? előadás, amelyet Dr. Markó Bálint fog tartani a K+ közösségi térben, este 19:00-tól.

Kolozsvár

Ha hétfő, akkor ökumenikus egyetemi estek. Ezúttal evangélikuséknál.

Zenta, Zentai Alkotóház

Detki Eleonóra, az ELDE könyvelői és tanácsadó ügynökség tulajdonosnője, a Siker virága 2016. díj jelöltje a PANONREG Regionális Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve szakmai összejövetelt szervez.

Kolozsvár

A vasárnapi istentiszteleten Ellis Potter svájci lelkipásztor lesz vendégünk, aki korábban buddhista zen szerzetes volt.

Bős

Bős

Ógyalla

Ógyalla

Kolozsvár

Beavatás. Valamiből kivezet, valamibe belevisz. Kilépni és belépni.

Rétfalu, Eszék

Magyar nyelvű lelkinap Eszéken.

Szalka

1848

Búcs

fesztivál

Gúta

Gúta

Felsővámos

1848

Magyarkanizsa, Zenta

Tavaszváró gyalogtúra Zentára

Kolozsvár

„Énekelje a magyar ifjú idegen népek dalait, énekelje a maguk nyelvén. Így ismeri meg belőlük a népeket, így tanulja meg jobban a nyelvüket, amire eléggé nem igyekezhet."

Zenta

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete gyermekprogramot szervez óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Karancs

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója

Path

retro

Nemeskosút

március 15

Nagyvárad

Utolsó előadását láthatja a közönség a Szigligeti Társulat által 2014/2015-ös évadban bemutatott A mi osztályunk című produkciónak.

Kolozsvár

Interdiszciplináris műhelykonferencia BBTE, BTK, Magyar Irodalomtudományi Intézet, Kolozsvár, Horea út 31. 2017. március 17-18.

Kolozsvár

Négy pályázó – két férfi és két nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, amelynek célja egy "baromi zsíros" állás elnyerése... Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani, hogy megszerezzék az állást? Milyen erőfeszítéseket tesznek, meddig képesek elmenni a kíméletlen harcban?

Kolozsvár

Időpont: 2017. március 17., péntek, 16 óra Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Györgyfalva

Jótékonysági Zenés Est - az Angyaltábor továbbfejlesztéséért és egyesületként való bejegyeztetéséért

Örös

Örös

Ungvár

A Cuháré Táncműhely előadása

Kolozsvár

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem a What’s the secret című angol nyelvű pódiumbeszélgetés házigazdája lesz 2017. március 17-én 18 órától, amelynek meghívottjai a New Yorkból érkező Röhrig Géza és a kolozsvári Molnár Levente, a Saul fia című film szereplői.

Nagymegyer

korona

Komárom

ez van

Dunaszerdahely

előadás

Nagybánya

Az októberi magyar nóta és operett gála szervezői (a Kataning Egyesület által) a nagy sikerre, valamint a pozitív visszajelzésekre való tekintettel újra színházba hívják a nagybányai (és környéki) közönséget 2017. március 17-én 18 órától a Nagybányai Városi Színház nagytermébe.

Marosvásárhely

Az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék által szervezett konferenciára 2017. március 17-18 között kerül sor a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Brassó

Örömmel értesítjük kedves barátainkat, hogy Brassóban, a Reménység Házában kerül megrendezésre Barcasági Magyar Képzőművészek Seregszemléje, amelynek apropóját a Reformáció 500. évfordulója szolgáltatja.

Kolozsvár

Eljött az ideje, hogy mindenkinek újra előbújjon a játékos oldala és a sok tanulás mellé becsempésszünk egy kis felhőtlen boldogságot.

Kolozsvár

"Ez a film falhoz állít mindenkit. Megkérdezi, hogy te ki vagy? Te mit tennél? Te mit teszel? Kitaláltad már a hazugságodat, hogy miért nem teszel semmit? Mire mennél egyedül? Hazudj még."

Kolozsvár

Az Egyetemi Esték keretében dr. Jungbert Béla nyugállományú nagykövet tart előadást A migráció: kényszer, lehetőség és kihívás címmel 2017. március 16-án (csütörtök), 18 órától.

Komárom

táncház

Somorja

Dráfi Mátyás

Kolozsvár

Nemzeti ünnepünk napján ritka lehetőség lesz megtekinteni az amúgy lakat alatt álló, elhanyagolt műemléket, a Tűzoltó-Tornyot.

Rimaszombat

Rimaszombat

Rozsnyó

március 15

Marosvásárhely

Ünnepeljünk együtt március 15-én, a Magyar Szabadságharc emléknapján!

Kolozsvár

A hagyományos március 15-i megemlékezést az RMDSZ Kolozsvári Szervezete rendezi.

Nagymegyer

szabadságharc

Zselíz

1848

Técső, Nagyszőlős, Beregszász, Munkács, Ungvár

Az 1848-49-es szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségek a következő helyszíneken kerülnek megrendezésre: Técső, Nagyszőlős, Beregszász, Munkács, Ungvár.

Érsekújvár

Zorán

Fülek

Fülek

Komárom

1848

Almágy

almágy

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Átrium Beregszász, Kossuth tér 6.

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a „Dunán innen – Tiszán túl” Kárpát-medencei gyermek- és ifjúsági verseny, melynek célja a tehetségek felkarolása mellett az is, hogy a művészet és a magyarság értékeit népszerűsítse a fiatalok körében.

Pered

március

Csíkszereda

Dr. Lázár Ede, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánja Üzleti élet az információrobbanás után címmel tart kávéházi előadást Csíkszeredában. Az eseményre 2017. március 14-én, kedden 18 órától kerül sor a Petőfi Kávéházban.

Kolozsvár

A felkészítőt dr. Geambașu Réka oktató fogja tartani.

Kolozsvár

Dr. Alt Mónika-Anetta egyetemi docens és Dr. Săplăcan Zsuzsa egyetemi adjunktus (BBTE, KGTK) tartanak előadást Értelem és érzelem: Reklámstratégiák a bankszektorban címmel.

Kolozsvár

Dr. habil. Fűzfa Balázs egyetemi docens, irodalomtörténész, tanár, tankönyvszerző, szerkesztő (ELTE Savaria Egyetemi Központ, Szombathely) az élményközpontú irodalomtanításról tart interaktív előadást.

Kolozsvár

Sajó Norbert a Szeretetszolgálat munkatársaként éli hétköznapjait. Keddi előadásában a gyülekezeten kívűli szolgálatokról tart előadást nekünk, szeretettel várunk már 19:15-től , hogy indíthasd rágcsával az ifit!

Szabadka, Zentai úti temető

Megemlékezés Paganini százados sírjánál

Kisgéres

kisgéres

Komárom

él a magyar

Pozsony

Muszkaföld

Kolozsvár

A kortárs iszlám egyik legfontosabb teológiai problémája, hogy ki - és hogyan - értelmezheti a Koránt és a szunnát, ki birtokolhatja a vallási tőkét. A sorozat harmadik része meghatározó teológiai vitákba ad egy rövid bevezetést.

Kolozsvár

A felkészítőt Dr. János Réka fogja tartani.

Kishegyes

A Keresztény Értelmiségi Kör a következő előadásokat szervezi

Kolozsvár

Kell egy ház? Van egy ház! 4 időpontban, 4 helyszínen, 4 felekezettel!

Kiskőszeg

Kézimunka kiállítás Kiskőszegen

Upolyvisk

Ipolyvisk

Nagykapos

csemadok

Temerin, színházterem

A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület 2017. március 12-én, vasárnap 19,00 órától ünnepi műsort szevez.

Köbölkút

évzáró

Somorja

évzáró

Budapest

Esterházy

Dunaszerdahely

operett

Kolon

1956

Csíkszereda

Minden évben megszervezik a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán a nyílt napokat középiskolások számára. Idén márciusban, három hétvégén várják az érdeklődőket az egyetemen.

Nagyabony

1848

Dunaszerdahely

zorall

Dunaszerdahely

színház

Dunaszerdahely

báb

Marosvásárhely

Az esemény célja, hogy az előadóink történetein keresztül a résztvevő fiatalok is kedvet kapjanak az önmegvalósításra, a szülőföldön történő karrierépítésre.

Kolozsvár

A következő Helikon-est mottója "a halhatatlanság nem lovagi torna", a lapszámbemutatóval egybekötött felolvasóestre Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából kerül sor.

Kolozsvár

BBTE Interdiszciplináris tehetségfórum: Konferencia, ahol a legjobb előadót díjazzák.

Izsap

könyv

Alsószeli

Szarka

Kolozsvár

Az Ember és Természet Kollégium következő meghívottja dr. Imecs Zoltán, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Földrajz karának adjunktusa, aki A drónok használata a természetföldrajzi kutatásban címmel tart előadást 2017. március 9-én, csütörtökön, 18 órától.

Beregszász

A 2017. évi Bartók Béla Komolyzenei Tehetségkutató győzteseinek koncertjére

Kolozsvár

Az EME Bölcsészet- Nyelv- és Történettudományi Szakosztálya meghívására 2017. március 9-én, csütörtökön 18 órai kezdettel dr. Vekov Károly tart előadást A Szoboszlai-per kettős olvasata címmel.

Kolozsvár

Az Ember és Természet Kollégium következő meghívottja dr. Imecs Zoltán, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Földrajz karának adjunktusa, aki A drónok használata a természetföldrajzi kutatásban címmel tart előadást 2017. március 9-én, csütörtökön, 18 órától.

Marosvásárhely

A Sapientia EMTE Marosvásásrhelyi Karán 2017. március 9-én, 16 órától Erasmus+ estre kerül sor.

Kolozsvár

A BBTE Magyar Földrajzi Intézete keretén belül működő Teleki Pál Területfejlesztési és Geopolitikai Szakkollégium tisztelettel, barátsággal és szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvánnyal közös rendezvényére.

Székelyudvarhely

Zenés borkóstoló a kis balatoni Cezar pincészet borsorából.

Kolozsvár

Idén megrendezésre kerül az I. SPOSZA Kupa, amely a női illetve férfi fociról fog szólni.

Dunaszerdahely

kiállítás

Románia

Románia és Moldova Köztársaság legnagyobb toborzó rendezvényére kerül sor március 7. és április 13. között.

Kolozsvár

Előadja: Marosán Csaba Dramaturg: Széman Emese Rózsa

Érsekújvár

Csemadok

Pozsony

impró

Temesvár

A jövő hét egy eseménydús hét lesz, ugyanis március 7-12. között TMD napok lesznek.TT

Csíkszereda

2017. március 7-én, kedden, 17 órai kezdettel szervezzük meg az idei Erasmus+ estet, ahol Erasmus koordinátorunk ismerteti a programot, valamint a programban résztvett hallgatók mesélnek élményeikről.

Gyergyószentmiklós

2017. február-május időszakban új előadókkal és új témákkal készülünk Székelyföld városai közönségének, ugyanis folytatódnak a kávéházi előadásaink, melynek célja tudománynépszerűsítés és szórakoztatás.

Beregszász

„Szél el ne hordja, eső el ne mossa” – műsor a hazaszeretetről középiskolásoknak

Nagyvárad

Újra műsoron a Lilliput Társulat 1880-2020 című nonverbális előadása az Árkádia Bábszínház nagyszínpadán március 5-én, vasárnap 19 órától.

Kolozsvár

Származhat-e valami jó Názáretből? Mit kezd az ember a családdal, az országgal, a nemzettel, a szülőkkel, a tesókkal, a hiedelmekkel, identitásokkal, identitás-elvárásokkkal és idetitás-megfelelésekkel? Tényleg nem lehetek "jobb" elődeimnél, ezért jobb meghalnom, mint élnem?

Beregszász

A rendezvény keretében a kezdeményezésben részt vevő kárpátaljai éttermek jelentős árengedménnyel kínálják a magyar tradicionális ételek remekeit.

Marosvásárhely

Szokolay Dongó Balázs és Ségercz Ferenc - népzenei koncert Bartók és Kodály népdalfeldolgozásai nyomán

Galánta

Kodály

Sepsiszentgyörgy

Az M Studio március 4-én, szombaton 19 órától a Jóemberek c. legújabb táncelőadását játssza a Háromszék Táncstúdióban.

Zenta

Cserkész toborzó Zentán

Zenta

Délelőtti mesés foglalkozás kicsiknek Zentán.

Zenta, pin Térkép elrejtése House of the Tississippi blues, Ladjarska 2.,

4 éves fennálását ünnepli a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete.

Marosvásárhely

Március 4-én 12:00 órától tavaszi kisbútor festő workshopot szervezünk Marosvásárhelyen.

Kolozsvár

Szeretettel várunk mindenkit a KMPSZIHE első nyílt rendevényére, melynek célja, hogy közelebb hozzuk az embereket a pszichológia tudományához.

Zselíz

zseliz

Somorja

mozi

Pered

falunap

Kaszony, AKnaszlatina, Visk

A Beregszászi Magyar Konzulátus és a Visk Jótékonysági Alapítvány közös szervezésében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék tanárainak koncertjére kerül sor

Székelyudvarhely

Egy cég eredményességét és bukását sokszor csak egy paraszthajszál választja el egymástól, de vajon mi (ki) lehet az?

Kolozsvár

A Helikon Estek keretén belül ezúttal kettős est, hármas könyvbemutató: Horváth Benji: Az amnézia útja; Nagy Kata: Inkognitóablak; Tolvaj Zoltán: Fantomiker.

Kolozsvár

Polner Gergely, a londoni Standard Chartered Bank Európai Kormányzati Kapcsolatokért felelős osztály vezetője tart előadást a Kolozsvári Karon Brexit és az EU - Miért szavaztak a britek a kilépésre és ennek várható következményei címmel.

Mezősályi

A Kiss Elemér Szakkollégium Matematika Informatika Műhelye idén is megszervezi az immár VII. Kiss Elemér Programozói Tábort 2017. március 3-5. között a Sapientia EMTE diákjainak.

Kolozsvár

Amerikai ösztöndíjak erdélyiek számára! – „Make a lot, save a lot, give a lot”

Kolozsvár

A KMDSZ Karrieriroda Tudatos Karriertervezés képzést szervez a kolozsvári egyetemisták számára.

Naszvad

harmonika

Léva

Arany János

Kolozsvár

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Palkó Ernő kerámikus művész kiállításának megnyitójára.

Kolozsvár

Fike-csütörtök - Az áramlat. Teljesen eggyé válunk azzal, amit épp teszünk.

I. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Átrium Beregszász, Kossuth tér 6.

Eastwing Group és Agócs Gergely közös koncertje

Kolozsvár

Meghívottak: Hunyadi Attila Gábor, történész, egyetemi adjunktus, valamint Nagy Róbert Miklós, egyetemi adjunktus, a Kolozsvári Magyar Történeti Intézet igazgatója

Temesvár

Egy nagy formátumú alkotó emlékei és álmai között utazunk, melyekről legendák és dokumentumok szólnak.

Kolozsvár

Arany János kérdez címmel kerekasztal beszélgetést szervez Arany János 200. születésnapján az EME Bölcsészet-nyelv- és történettudományi Szakosztálya.

Kolozsvár

Erdélyi Múzeum-Egyesület Jog-, Közgazdaság-, és Társadalomtudományi Szakosztály szervezésében 2017. március 2-án, csütörtökön, 18 órától Péter László tart előadást .

Brassó

A politika színpadán című beszélgetőkönyv, amelyben Ágoston Hugó újságíró kérdéseire válaszol Borbély László, betekintést engedve kisebbségi politizálásunk kulisszáiba, de saját hétköznapi életébe is.

Kolozsvár

Az Egyetemi Esték keretében dr. Szabó István egyetemi tanár, a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánja tart előadást Történeti Alkotmányunk vívmányai címmel 2017. március 2-án (csütörtök), 18 órától.

Rimaszombat

hit

Dunaszerdahely

paleoart

Kolozsvár

Erdélyi Múzeum-Egyesület Jog-, Közgazdaság-, és Társadalomtudományi Szakosztály meghívására 2017. március 1-én, 18 órakor az EME székházában.

Kolozsvár

Előadó: Gere Zsolt, Villány Időpont: 2017. március 1., szerda, este 7 óra Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Alsó - Felső Szentmihály

A közkedvelt HAHOTA színtársulat a nagy igényre való tekintettel két alkalommal is színre viszi nagy sikerernek örvedő "Ha betéved - nem téved !" című szilveszteri kabaré-előadását.

Marosvásárhely

A Kiss Elemér Szakkollégium 2017. évi februári ülésszakán dr. Weszely Tibor és dr. Kása Zoltán idézik fel a Szakkollégium tíz éve elhunyt névadóját.

Törökbecse, Adorján

KÉK közelgő programjai Törökbecsén és Adorjánon.

Felsőhegy

Télűzés a felsőhegyi iskolákban a helyi szervezetek támogatásával.

Temesvár

Egy nagy formátumú alkotó emlékei és álmai között utazunk, melyekről legendák és dokumentumok szólnak.

Székelyudvarhely

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara által szervezett Kávéházi előadások keretén belül Dr. Telegdy Balázs, egyetemi adjunktus Pozitív és negatív hálózatok címmel tart előadást Székelyudvarhelyen.

Bős

bős

Ógyalla

farsang

Újbezdán

Táncmulatság, amelyre 2017. március 4-én, 20 órai kezdettel kerül sor az újbezdáni művelődési otthonban.

Kolozsvár

Dolha Éva festészeti kiállítása nyílik meg 2017. február 22-én, szerdán, 18 órakor a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Csíkszereda

2017. február 27-én, hétfőn találkozhat a közönség Petteri Laihonnen egyetemi oktatóval, aki a finnországi Jyväskyläi Egyetem munkatársa.

1143 Budapest, XIV. kerület Stefánia út 2.

Lindsey Stirling, az amerikai hegedűvirtuóz továbbra is rettenthetetlen, mindig mer nagyot álmodni. A saját neve alatt 2012-ben kiadott album megjelenése óta, az elektronikus zene impresszáriója.

Góta

Gúta

Kolozsvár

Az Én is szeretnék játszani! projekt és a Életfa Kismamaklubszervezésében télbúcsúztató Játszó.térre várunk kicsiket és nagyokat, február 26-án, vasárnap 12 órától a Tranzit Házba.

Kolozsvár

Nem. Ez most nem Gary Chapman, és még csak nem is kimondottan párkapcsolati téma.

Kolozsvár

Bajor Andor A csodálatos esernyő c. darabját 10 évvel ezelőtt mutatta be a Csíki Játékszín. 2016 őszén felújított formát kapott a zenés mesejáték, ez lesz látható most Kolozsváron.

Kolozsvár

Bajor Andor A csodálatos esernyő c. darabját 10 évvel ezelőtt mutatta be a Csíki Játékszín. 2016 őszén felújított formát kapott a zenés mesejáték, ez lesz látható most Kolozsváron.

Kolozsvár

Bajor Andor „A csodálatos esernyő” c. darabját 10 évvel ezelőtt mutatta be a Csíki Játékszín. 2016 őszén felújított formát kapott a zenés mesejáték, ez lesz látható Kolozsváron, 2017. február 26-án.

Kolozsvár

2017. február 25-én, szombaton, 13.30 órától az EME Jókai utcai székházában emlékülést tartanak a 175 éve született dr. Genersich Antal emlékére.

Kolozsvár

Újra látható a kolozsvári Puck színpadán a nagysikerű Mimorózart című előadás.

Marosvásárhely

2017. február 25-én, szombaton, délelőtt 10 órától közös farsangi mulatozásra, játékra hívunk minden olyan 1-4. osztályos gyereket, aki szívesen megismerkedne böjtelő havának népszokásaival.

Topolya

Farsagi felvonulás Topolyán.

Dunaszerdahely

báb

Sikabony

sikabonyi

Újbezdán

Hímzés, kötés, horgolás...

Nemeskosút

Mongólia

Tóthfalu

Télbúcsúztató farsangi felvonulás Tóthfaluban.

Nagybalog

bál

Ipolynyék

karnevál

Dunaszerdahely

Pillantás

Somorja

Vitéz László

Királyhelmec

fánkest

Kolozsvár

A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében szervezett programjait a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem vetítéssel egybekötött, nagyszabású dokumentumfilm bemutatóval zárja.

Szamosújvár

A szamosújvári Téka Alapítvány 2017. február 25-én, este 19 órától szervezi meg az IX. Jótékonysági Farsangi Bált a Conte étteremben.

Beregszász

Hamarosan megrendezésre kerül a már sokunk által várva várt XX. Cserkészbál Beregszászon.

Galánta

bál

Nemeshodos

dőrejárás

Szentegyházasfalu

Február 25-én, szombaton Szentegyházán rendezik meg a megyei farsangbúcsúztatót, amelyen Hargita megyei hagyományőrző csoportok vesznek részt.

Kolozsvár

A Györkös Mányi Albert Emlékház 2017. február 24-én, pénteken délután 4 órától rendezi meg soron következő JelesNapTár hagyományőrző gyermekprogramját.

Kolozsvár

Az esemény február 24-én a Szentegyház u. 2 szám (Str. Iuliu Maniu 2.) alatt, a Heltai Gáspár szalonban lesz megtartva.

Palics

Farsangi télűzés Palicson, ötletes jelmezek díjazásával és fánkkal.

Dunaszerdahely

haddelhadd

Rimaszombat

farsang

Rimaszombat

farsang

Nagyabony

Csemadok

Kolozsvár

Az első erdélyi táncházat 1977 februárjának egyik csütörtökén (érdekes, hogy a közösségi emlékezet a pontos dátumot nem rögzítette), a kolozsvári Bábszínház klubtermében tartották. Erre az eseményre emlékezünk egy kétnapos rendezvény keretében 2017. február 24-én, pénteken és 25-én szombaton, a kolozsvári Tranzit Házban (Malom / Bariţiu utca 16. szám).

Somorja

táncház

Szeged

Regionális honismereti-helytörténeti műhely – regionális iskolai találkozó tanároknak, akinek pedagógusi szabadsága, hogy honismeretet, ill. helytörténetet közvetítsen.

Kolozsvár

A Bugakov Kávézó és az E-MIL irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége Selyem Zsuzsa író, egyetemi tanár.

Kolozsvár

A 2017. február 23-án, csütörtökön, 18 órakor sorra kerülő, Két ország, egy álom – Ciprus egy magyar szemével című est társszervezője és házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Csíkszereda

A Csíki Játékszín február 22 – 28. között nyolc alkalommal játssza mesebérletes nézőinek Pallai Mara Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története című mesejátékát. Az előadást 6 éven felülieknek ajánlják.

Dunaszerdahely

évzáró

Marosvásárhely

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar Hallgatói Önkormányzata farsangi bált szervez 2017. február 23-án, csütörtökön 8 órától az Aulában.

Csíkszereda

2017. február 23-án, csütörtökön, 10 órai kezdettel vehetünk részt egy előadássorozaton, az előadások gazdasági témákat boncolgatnak különböző megközelítésből.

Újbezdán

Jelmezes bemutató, kiszebáb égetés, zenés szórakozás és vicces vetélkedők a legkisebbeknek.

Kolozsvár

Halmen Balázs, az I have a brick in Kenya szociális projekt vezetőjének afrikai élménybeszámolójára hívunk minden érdeklődőt. Az esemény fotókiállítással és az afrikai ízvilágot bemutató ételkóstolóval is kiegészül.

Ekecs

Csáky

Somorja

mozi

Kolozsvár

Nótári Tamás Marcus Tullius Cicero: Válogatott politikai beszédek fordításkötetének bemutatóját tartjuk szerdán kari épületünkben.

Csíkszereda

Február 22-én, szerdán 18 órától a Csíki Játékszín Hunyadi László Kamaratermében Ne kérdezd, ki voltam – Karády Katalin, a díva emlékére címmel megjelent kötet bemutatójára és sanzonestre kerül sor.

Sepsiszentgyörgy

Diákként lehet azt mondod, hogy még nem dolgozol. De fogsz, és jó ha az ember már diákként keresi hivatását, és tudja mire akar hangsúlyt fektetni a tanulásban.

Kolozsvár

A kiállítást szerkesztette: Pozsony Ferenc Kinda István Dimény Attila

Csíkszereda

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara közösen Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusával megszervezi a Magyar Kultúra Napját 2017. február 21-én, kedden, 16 órai kezdettel.

Újvidék

Személyiségfejlesztő találkozások hat alkalommal Újvidéken.

Pozsony

iszlám

Gödöllő

Gál Tamás

Zselíz

Zselíz

Sepsiszentgyörgy

Albert László festőművész kiállításának megnyitójára kerül sor az Erdélyi Művészeti Központban (Olt utca 2. szám, III. emeleti kiállítótér).

Pelsőc

sztrapacska

Sajógömör

sakk

Ipolyság

koncert

Ipolyszakállos

farsang

Kolozsvár

Ha kíváncsi vagy, hogy mi zajlik a BBTE Marketing Stratégiák és Politikák mesterin, gyere el a Stratégiai Marketing tantárgy záróeseményét képező szakmai délutánra!

Komárom

folksuli

Nagyvárad

Február 18-án, 19 órától a Pataky Klári Társulat vendégszerepel a Szigligeti Stúdióban.

omorja

jazz

Szepsi

érték

Ungvár

Mementó táncházi előadás az Ungvári Filharmóniában

Gömörpanyit

bál

Kolozsvár

A Möller István Alapítvány második éve szervez az erdélyi Mezőség középkori szakrális épített örökségével kapcsolatos kutatásokat, annak érdekében, hogy segítse a veszélyeztetett, illetve pusztuló emlékek megismerését, dokumentálását és fönnmaradását.

Szabadka

Hitismereti nap Szabadkán.

Érsekújvár

bál

Várdaróc

A várdaróci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület 2017. február 18-án, 17 órai kezdettel Felnőtt és gyermek maszkabált szervez

Eszék

Az eszéki Népkör Magyar Kultúregyesület 2017. február 18-án tartja hagyományos Farsangi bálját.

Szatmárnémeti

Február 17-én, péntek este lép fel az Infusion Trio: Magyarország egyetlen looper zeneka, tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak.

Nagybalog

évzáró

Beregszász

Szórványvidéken oktatók konferenciája

Pozsony

10. Pozsonyi Magyar Diákbál

Nagyvárad

A RODOSZ Café előadás-sorozat következő meghívottja a daganatos betegeket kutatja. Kutatási területe, tehát, a daganatos beteg, nem a betegség.

Székelyudvarhely

Mindenkit szeretettel várunk február 16-án (csütörtökön), 19 órától a Vulticulus Földrajzi Társaság által szervezett-újraindított Országjárók-Világjárók előadás-sorozatnak a 86. vetítéssel egybekötött élménybeszámolójára.

Beregszász

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata Farsangi Diák Partyt szervez, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt a szerevezők.

Kolozsvár

Az EME I. Szakosztálya és a Pro-Print Könyvkiadó tisztelettel meghívja Önt Sárándi Tamás Levezényelt visszacsatolás. A magyar katonai közigazgatás Észak-Erdélyben, 1940 című kötetének bemutatójára.

Érsekújvár

Csáky

Bukarest

Az RMÜE a Vállalkozói zóna című gazdasági konferenciával indítja a 2017-es évet.

Dunaszerdahely

koncert

Hidegszamos

Lehetőségek válságában élünk, bárhova elköteleződhetünk, de sehol sem tartunk ki igazán, vagy csak nehezen. Van-e igazság, személyes igazság, Egy Igaz Út vagy csak útkeresés van? Hogyan vezet Isten? Miért oda vezet, ahova vezet?

Dunaszerdahely

Olasz szimfónia

Ungvár

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) Félévnyitó Partyja

Marosvásárhely

A Maros Megyei Múzeum szervezésében kerül sor Bordás Beáta Erdélyi kastélyépítészet a historizmus korában (1840–1914) című kötetének bemutatójára 2017. február 15-én, 18 órától a Kultúrpalota kistermében.

Léva

beszélgetés

Ungvát

Évnyitó Folkkocsma és Táncház Pál Lajossal a Váraljában

Pozsony

finetuning

Beregszász

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség a 2016/2017-es tanévben is meghirdette a földrajz, a Szent-Györgyi Albert kémia és a Margittai Antal biológiavetélkedőt.

Kolozsvár

A Bábu Egyesület Dom de Dom Dom című bábjátékát február 13-án, hétfőn 10 és 12 órától mutatja be a Csíki Játékszín Hunyadi László Kamaratermében. Az előadást 6-10 éves korosztálynak ajánljuk. Jegyek elővételben kaphatók a színház jegypénztárában. Helyfoglalásra a 0266-314472 és 0751-039026-os telefonszámokon van lehetőség.

Csemadok ház

Kassa

Nagydobrony

Kazinczy szépkiejtési verseny

Komárom

2017. február 13-án Koncz Zsuzsa a Komáromi Városi Művelődési Központban ad koncertet.

Dunaszerdahely

Vekerdy

Dunaszerdahely

Vekerdy

Galánta

Csemadok

Nagymegyer

Barczi

Szímő

diákok

Nagymegyer

évzáró

Kolozsvár

A PAS(SZ) nem egy tragédia, sokkal inkább egy kérdés: mi lesz velünk? A PAS(SZ) kortünet és nem használati utasítás egy jobb élethez.

Serke

disznótor

Felsőszeli

nótaest

Éberhard

évzáró

Dunaszerdahely

könyv

Tamásfala

bál, Csemadok

Fülek

bál

Lekenye

bál

Nagyvárad

A vetítéssorozatot péntek délután 17:00 órakor folytatjuk Székely István 1931-es 'Hyppolit, a lakáj' című filmklasszikusával.

Kolozsvár

Az est házigazdái: PETHŐ ANIKÓ és BODOLAI BALÁZS Főz: LACZÓ JÚLIA Kukta: ORBÁN ATTILA

Nagymegyer

Varga László

Kolozsvár

A jezsuiták Inigo csoportjának tagjaival beszélgetünk megkülönböztetés és döntés témában, valamint sok más egyébről, ami titeket érdekel(het).

Kolozsvár

Családi musical két részben

Nagymegyer

értékőrzők

Brassó

Csinta Samu az erdélyi arisztokrácia újrakezdett történetéről irt első, nagy sikernek örvendő, dokumentumregénye után, újabb hat erdélyi arisztokrata család történetén keresztül tudhatjuk meg hogyan menthető át a tradíció újabb korokba?

Dunaszerdahely

2017. február 9-én Koncz Zsuzsa a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban tart koncertet.

Zenta

Nem menj el! Maradj itthon! - a délvidéki elvándorlás ellen.

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum Egyesület Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztály 2017. évi közgyűlését 2017. február 8-án (szerdán) 18 órától tartja a EME Jókai/Napoca u. 2. sz. alatti székháza könyvtártermében.

Kolozsvár

Mindennapi madaraink címmel tart előadást az Ember és Természet Kollégium keretében dr. Szabó D. Zoltán biológus, ornitológus, természetfilmes, a BBTE Biológiai és Ökológiai Intézetének munkatársa, 2017. február 8-án, szerdán, 18 órától, a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Kolozsvár

Helyszín: Bulgakov Café, Kolozsvár Mindenkit szeretettel várunk!

Csíkszereda

Február 7-én, kedden, 18 órai kezdettel mesejáték premierjére várja a Csíki Játékszín a gyerekeket, kamaszokat, szülőket és nagyszülőket. Pallai Mara Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története című mesejátékát Budaházi Attila állította színpadra.

Újvidék

Farsang farkán meglepetéses filmest.

Marosvásárhely

Prevenciós és egészségmegőrző előadást tart Dr. Birtalan Katalin elmegyógyász szakorvos Lelki betegség és egészség Erdélyben – Mit tehetünk lelki egészségünkért Marosvásárhelyen? címmel. Az előadás keretén belül sor kerül az előadó Lélekmunka című könyvének bemutatására.

Topolya, Művelődési ház

Az eddigi Múzeumi Esték előadássorozat második éve szerveződik új elnevezés alatt, viszont megszokott helyszínen és időpontban, továbbra is 8 egymást követő kedden este 18 órától a Művelődési Ház kiállítótermében Topolyán!

Kolozsvár

Az előadásból megtudhatjuk, hogy milyen alapvető szabályszerűségei vannak az információt közvetítő felület (legyen az egy szolgáltatási weboldal vagy egy telefonos alkalmazás) és a felhasználó közötti intuitív kommunikációnak.

Kolozsvár

Az Insomnia-café szabadegyetemet szervez a kortárs iszlám problémáiról, amelyenk az első elóadása lesz február 7.-én.

Szabadka

Dr. Kovács Vilmos élelmiszer-biztonsági szakmérnök előadása Nyomonkövetés - Azaz mi és hogyan kerül a tányérunkba? címmel.

Zenta

Rendhagó kiállítás újrahasznosított papírból.

Beregszász

“Önbecsülésünk és kapcsolataink” előadás és „A segítőnek ki segít?” műhelymunka Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeutával

Kolozsvár

Keddenként minden újra megismétlődik. Fiktív történetek, amelyekben az illúzió lelepleződik.

Kolozsvár

Táncszínházi előadás a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékére.

Kolozsvár

A zenekar egyik legfontosabb állomásához érkezett, öt éves munkájuk gyümölcsét, első zenei albumukat 2016-ban összeállították és rögzítették.

Budapest

Kiss Márti

Path

path

Zenta

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség csapatindító mozgalma során szárnyra kell a Turul őrs.

Ipolyvisk

évzáró

Léva

bál

Bős

koncert

Zenta

Rotary Club jelmezbálja.

Budapest

2017. február 4-én, szombaton kerül sor a Várkert Bazárban a IV. Budapesti Székely Bálra.

Nagyvárad

Február 3-án, pénteken 19 órától a Szigligeti Színház nagytermében vendégszerepel a budapesti Közép-Európa Táncszínház.

Nagyvárad

Február 3-án, pénteken 19 órától a Szigligeti Színház nagytermében vendégszerepel a budapesti Közép-Európa Táncszínház.

Kolozsvár

Szeretettel meghívunk péntek, február 3-án az Uránia Palotába, az idei év első táncestjére!

Somnorja

mozi

Csíkszereda

2017. február 2-án, csütörtökön, 17 órától kerül sor Dr. Oláh-Gál Róbert, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának oktatójának könyveinek a bemutatójára.

Beregszász

A Révész Imre Társaság téli tárlata

Kolozsvár

A Művelődés Estek keretében Kodály Zoltán-emlékestre kerül sor 2017. február 2-án, csütörtökön, 18 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Csíkszereda

A Csíki Játékszín február 1-én, szerdán 19 órától bérletszünetben játssza a Tisztelt Ház című zenés vígjátékot.

Galánta

könyv

Kolozsvár

Előadó: Kaló Júlia és Hegyi Ádám, Szomolya/Eger Időpont: 2017. február 1., szerda, este 7 óra Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Marosvásárhely

''Lakos Gyuri állapotánál az áll a Facebookon, hogy DELETE. December 25-én posztolta. És még van két olyan hülye, aki lájkolta is... Asszem, az egész Lakos Gyurival végződött. A gyerekkorunk."

Ungvár

Megkezdődött a jelentkezés a 2017-es Versünnep Fesztiválra

Kolozsvár

Vétkek, amelyeket ellenünk elkövettek, és vétkek, amelyeket elkövettünk. Megbocsátani, bocsánatot nyerni, megbocsátani másnak, és megbocsátani magamnak, vagy elfogadni a bocsánatot.

Örös

Örös

Csíkszereda

A Csíki Játékszín január 29-én, vasárnap 11 órától a Hunyadi László Kamarateremben játssza a Pity-PALATTY című előadását 1-4 éveseknek.

Kolozsvár

A könyvet bemutatja, a szerzővel beszélget: Egyed Péter.

Somorja - Mozi

Agócs

Kolozsvár

Hívunk, hogy január 29-én ünnepeld velünk a Kőszikla Gyülekezet megnyitó istentiszteletén Jézust, azt a Kősziklát, aki az életünk, és hisszük, hogy gyülekezetünk múltjának és jövőjének egyaránt az alapja.

Marosvásárhely

A Grammy-díjra jelölt nagyváradi születésű blues-zenész, AG Weinberger a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban lép fel január január 29-én, vasárnap 19.00 órától a Gringotronic című akusztikus előadóestjével.

Ekecs

bőgőtemetés

Kolozsvár

Szombaton 11 órától A csuka parancsára című felújított előadást tekintheti meg a közönség Kolozsváron a Puck Bábszínházban.

Ungvár

Szőttes Kamara Néptáncegyüttes vendégszereplése Ungváron

Szabadka, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Gaudeamus Igitur - színházi előadás

Komárom

konferencia

Marosvásárhely

2017. január 28-29. között Marosvásárhelyen szerveződik az I. TÉLI MAROS KÖRI TALÁLKOZÓ.

Bácskossuthfalva, Juhász Bálterem

Díjkiosztó ünnepség, művelődési műsor, hagyományos bácskossuthfalvi rétesek kóstolója.

Diószeg

Csemadok

Karva

rock

Kürt

bál

Kolozsvár

Hatos Pál Szabadkőművesből református püspök - Ravasz László élete című kötetét mutaják be pénteken Magyarország kolozsvári főkonzulátusán.

Temesvár

Január 27-én, pénteken, 18 órai kezdettel, a „Baráti esték” meghívottja Böszörményi Zoltán , aradi költő, író, szerkesztő, cégtulajdonos, vállalkozó.

Diószeg

koncert

Dunaszerdahely

táncház

Fülek, Városi Könyvtár

Városi Könyvtár

Marosvásárhely

Ezen a tanfolyamon nem csak rajzolni tanulsz meg, hanem látni. Látni a rajzoláshoz szükséges kontúrokat, negatív tereket, fényeket, árnyékokat és egy picivel többet is…

Kolozsvár

A 2017-es évben is folytatódik a Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között című előadássorozat, amelyet a Kar a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében szervez.

Kolozsvár

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája és a Bulgakov Kávéház közös irodalmi sorozatának első vendége az új esztendőben Centauri.

Marosvásárhely

Teljesen új feldolgozásban szólalnak meg a dalok, jazz, blues, funky, rock, bossanova, regie és egyéb stílusok ötvözésével.

Kolozsvár

A BBTE végzős színészhallgatóinak vizsgaelőadása.

Kolozsvár

Havi előadó ülését tartja az EME Természettudományi Szakosztálya 2017 január 26-án, csütörtökön délután 17 órától az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában (Jókai/Napoca utca 2-4 szám).

Szenc

Csikmák Imre

Segesvár

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Segesvári Kikerics Néptáncegyüttes előadására. Díszvendég a Cickom Énekegyüttes, a 2016-os Felszállott a Páva döntősei.

Kolozsvár

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája és a Bulgakov Kávéház közös irodalmi sorozatának első vendége az új esztendőben Centauri. A rejtőzködő írót a sorozat házigazdája, László Noémi faggatja.

Fülek, Városi Könyvtár

Városi Könyvtár

Kolozsvár

A következő Helikon-est meghívottja Tamás Dénes író. A szerzővel Balázs Imre József beszélget.

Kolozsvár

A rendezvényre 2017. január 25-én, szerdán, 18 órától kerül sor a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Ada, Szarvas Gábor Könyvtár képtára

Hicsik Dóra Kosztolányi-kutató előadása és kiállításmegnyitó.

Pozsony

Oros

Fülek

Városi Művelődési Központ

Kolozsvár

A Román Televízió magyar adásának háttérmunkájáról lesz szó a Kolozsvár Társaság Fotó és film Kolozsváron elnevezésű rendezvényén.

Kolozsvár

A Tízparancsolat? – tízparancsolat 12 részben című könyv olyan, mint egy Agatha Christie-regény, ahol minden szereplő gyanús. Most elsősorban mégsem a tettest, nem az elkövetőt, nem hibást keressük.

Ada, Szarvas Gábor Könyvtár gyermekrészlege

A Könyvajánló-pályázat eredményhirdetése

Kézdivásárhely

Zenés irodalmi est. Előadják: Szabó Enikő színművész (ének-, dalszerző), Varga Nándor (gitár), Szabó Zsolt (zongora), Veress Albert (perkúció).

Sepsiszentgyörgy

Január 22-én, vasárnap, a Magyar Kultúra Napján a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes társulata a Háromszék Táncegyüttes vendégeként Sepsiszentgyörgyön lép színpadra.

Brassó

Brassóban az alábbi témakörökben tart előadást: A Szent Korona örök fénye, ereje, sorsa és misztériuma Salamon király és Brassó címere

Dunaszerdahely

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében 2017. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a dunaszerdahelyi VMK színháztermében. Fellépők: Novus Ortus Diákszínpad A Széchenyi utcai Óvoda ovisai A Vámbéry Ármin Alapiskola diákjai Zirig Árpád költő, pedagógus Vox Camerata kamarakórus Csallóközi táncegyüttes Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László

Nagyvárad

A Magyart Kultúra Napja alkalmából Szabó Réka képzőművész egyéni tárlata nyílik a Partiumi Keresztény Egyetem emelei kiállítóterében, január 22-én (vasárnap) 17 órától.

Nyitracsehi

Nyitracsehi

Komárom

szerelem

Fülek

Városi Művelődési Központ

Dunaszerdahely

kultúra

Nagykikinda

Céllövő bajnokság Nagykikindán.

Kolozsvár

A január 21-én, szombaton este 22 órától, a Légy jó mindhalálig című előadás után tizenhetedik alkalommal sorra kerülő beszélgetés meghívottja ezúttal Farkas Loránd, akit Laczkó Vass Róbert és Vajna Noémi faggat majd.

Kolozsvár

Nyílt szeminárium a BBTE Színház és Televízió Karának Performatív művészetek és film mesteri programja, valamint a Tranzit Alapítvány közös szervezésében.

Kolozsvár

Az Életfa Családsegítő Egyesület által kezdeményezett Én is szeretnék játszani! közösségi projekt január 21-én, szombaton 11:00 órától újabb Játszó.teret szervez, ezúttal is a Tranzit ház nagytermében.

Kolozsvár

Az EME Agrártudományi Szakosztálya és a BBTE Alkalmazott médiatudományok magiszteri iskolájának közös rendezvényén, 2017. január 21-én, szombaton 11 órától az EME székházában a nagyenyedi Vinum Rexum 2016-os erdély-hegyaljai borait Györfi Jenő borász, a torockószentgyörgyi sajtüzem termékeit Varga Gergely sajtmester mutatja be.

Újvidék, Újvidéki Színház

Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny Ősbemutatója

Somorja

Mozi

Kolozsvár, Medgyes

Immár hagyományosnak számító magyar kultúra napi rendezvényét szervezi meg a Romániai Magyar Dalosszövetség és az EMKE a Kolozsvár-Törökvágási Református Egyházközséggel közösen Kolozsváron, valamint a medgyesi történelmi egyházakkal Medgyesen 2017. jan. 21-22-én.

Vásárút

fesztivál

Pered

Csemadok

Temerin

Népzenei szemle 15-30 éves korúaknak Temerinben.

Temerin

Borászok temerini megmérettetése.

Szabadka

Stílustanácsadás "Minden, ami az alkalomhoz illik" címmel, ékszer-, smink- és frizurabemutató.

Tornalja

Mágnás Miska

Losonc

Losonc

Királyhelmec

A Csemadok Királyhelmeci Hajdók Géza Alapszervezete január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg a magyar kultúra napja alkalmából Ötvös Anna Márai Sándor és Kassa című előadását.

Komárom

A Széchenyi István Polgári Társulás és a Csemadok Komáromi Alapszervezete közösen szervezi meg 2017. január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel az előadással egybekötött Széchenyi István Hitel című mai magyar nyelven megjelentetett kiadvány bemutatóját a komáromi Csemadok székházban.

Szepsi

A magyar kultúra napja alkalmából 2017. január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Psalmus Hungaricus – Magyar Zsoltárok címmel Meister Éva előadását Szepsiben.

Ipolyság

2017. január 20-án, 16.00 órai kezdettel mutatják be Márton István A fülsiketítő csend országában – mongóliai útinapló című kötetét Ipolyságon.

Ipolyság

Az Ipolysági Városi Könyvtár mellett működő Ipoly Galériában január 20-án, pénteken 16.00 órai kezdettel nyílik meg Lovak címmel a Majoroš Júlia grafikáit bemutató tárlat.

Dunaszerdahely

2017. január 20-án, 20 órai kezdettel a dunaszerdahelyi NFG klubban a helyi erőkből álló HaddelHadd nevű rock formáció lép színpadra.

Baranya

Programajánló

Nagymegyer

Takáts Tamás Blues Band Nagymegyeren, a Big Man Pubban, 2017. január 20-án. Belépő: 7 euró

Galánta

Galánta

Nagyvárad

Magyar kultúra napi ünnepséget szervez a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetsége (BINCISZ) és a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum 2017. jan. 20-án du. 4 órakor a líceum dísztermében.

Marosvásárhely

Január 20-án mutatja be a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a Valaminek a második része című előadását.

Marosvásárhely

A Magyar Termék Nagydíjas Petry Látványműhely és Múzeum udvarán ismét megszervezik a Local Farmers’ Market rendezvényt.

Nyárasd

Nyárasd

Beregszász

Tíz esztendős a Kokas Banda!

Ungvár

Amerikai lehetőség társadalmi vállalkozások tanulmányozására

Kolozsvár

Ismét vállalkozói készségfejlesztő workshopra várunk titeket. Ha fontolgatod a vállalkozóvá válást, és vannak innovatív meglátásaid, vagy ha már van vállalkozásod, de még nem pörgött fel eléggé, és szeretnél mellé jól megtervezett stratégiát és üzleti tervet készíteni, akkor neked szól ez a hétvége!

Székelyudvarhely

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik már elvégezték az alaptanfolyamot akár nálam, akár valahol máshol és még kezdők vagy egyáltalán nincs tapasztalatuk a színek használatában,nem ismerik ki magukat a színek világában.

Rimaszombat

koncert

Nagykőrös

Arany János ballamondó verseny anyaországi és határon túli tanulóknak.

Kolozsvár

A Vikingek földjén című beszélgetésre 2017. január 19-én, csütörtökön, 18 órakor kerül sor a Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel című sorozatának újabb kiadásán.

Kolozsvár

MESÉL A BÉCSI ERDŐ STRAUSS-KONCERT Vezényel: Horváth József Koreográfus: Jakab Melinda, Rusu P. Gabriela

Kolozsvár

A Sámson és Delila ősi bibliai történeten alapuló francia opera, a 19. század klasszikus zenei remekműve.

Komárom

Hárompatak

Kolozsvár

„A gitár egy eszköz arra, hogy kifejezzem magam és egy másik állapotba kerüljek.” ( Varga András)

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek

Kolozsvár

Hit és tudomány: testvér, ellenség, mostohatestvér netán? címmel tart előadást az Ember és Természet Kollégium keretében dr. Visky Béla, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet oktatója, 2017. január 18-án, szerdán, 18 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Marosvásárhely

A Most múlik című előadás az elmúlt másfél évtized népzene-néptánc, az úgynevezett „folklór”színpadi megjelenítéséből, különböző formáiból inspirálódott.

Mezőgecse

XI. Mezőgecsei Nemzetközi Böllérfesztivál

Dunaszerdahely

vándorlás

Marosvásárhely

A történelmünk egyik legtragikusabb eseményének számító Don-kanyari offenzíva 74. évfordulójára emlékezve a Marosvásárhelyi 23. Határvadász Hagyományőrző Csoport és az EMKE Maros megyei szervezete megemlékezést szervez, együttműködve a Slam Poetry Marosvásárhely csoporttal.

Kolozsvár

Januárban két alkalommal mutatja be a Váróterem Projekt legújabb előadását, a Reacting Chernobyl-t. Január 17-én és 19-én láthatjuk az előadást, amely a 30 évvel ezelőtti csernobili atomkatasztrófa témáját járja körül.

Kolozsvár

Január 17-én, 20:00 órától láthatjuk a ZUG.zone-ban a Váróterem Projekt Reacting Chernobyl című előadásának bemutatóját.

Magyarkanizsa, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Magyarkanizsa — Vegán főzőkör

Marosvásárhely

A Bartók évfordulóra tervezett különleges és nagyszabású Bartók-koncertet januárban Marosvásárhelyre is elhozza a Hagyományok Háza és a marosvásárhelyi Spectrum Színház.

Kolozsvár

A Bretter György Irodalmi Kör meghívottja: György Alida Vitaindító: Sárkány Tímea Moderál: André Ferenc és Gothár Tamás

Székelyudvarhely

Mozgásfejlődésről, korai fejlesztésről, hordozásról, kismama és baba mama tornáról.

Kolozsvár

Táncházgazda: az Ördögtérgye Néptáncegyüttes Szervezők: Ördögtérgye Egyesület és a Szarkaláb Kulturális Egyesület Zenél: a Harmadik Zenekar és a folkkocsmás zenekarok

Muzsla

koncert

Kolozsvár

Mi történik, amikor összetörnek az álmaink? Amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan szerettük volna? Mi történik, ha mi is a kútban találjuk magunkat?

Rozsnyó

koncert

Fél

koncert

Kolozsvár

Az utolsó kolozsvári HAIR musical előadásunkra várjuk a kedves közönséget!

Kolozsvár

A kolozsvári előadásban a színház társulatának tagjai mellett huszonkilenc gyerekszereplő vesz részt, Nyilas Misi szerepét a Kétbalkezes varázslóból ismerős Ábrahám Gellért alakítja.

Kaposkelecsény

táncház

Zenta

Zenta — A magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepsége

Magyarkanizsa, Dobó Tihamér Képtár

Magyarkanizsa — Kárpát-haza galéria: boldogasszony-kiállítás

Beregszász

5. Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Nap

Beregszász

Kárpátalján, Beregszászban ad koncertet a nagy sikerű Alma együttes január 14-én.

Zenta

13 km-es gyalogtúra kicsiknek és nagyoknak, de főleg 5-15 éves gyerekeknek.

Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztály Elnöksége tisztelettel meghívja Önt 2017. január 14-én 11 órától az EME székházába Máté Márton: Hengeres fogaskerekek gyártószerszámai című könyvének bemutatójára.

Királyhelmec

premier

Felsővámos

évzáró

Kolozsvár

A kolozsvári előadásban a színház társulatának tagjai mellett huszonkilenc gyerekszereplő vesz részt, Nyilas Misi szerepét a Kétbalkezes varázslóból ismerős Ábrahám Gellért alakítja.

Zenta

fórum

Rozsnyó

bál

Beregszász

Karádi László helyesírási verseny

Padány

Csallóköz

Pozsony

csemadok

Sepsiszentgyörgy

A csoportba jelentkezők lehetőséget kapnak arra, hogy zárt, védett környezetben megtapasztalják a világ bennük élő arcait. Lehetővé válik, hogy megéljék saját érzéseiket; megérezzék belülről fakadó kreativitásukat; kipróbáljanak ismerős, kevésbé ismerős vagy számukra még új szerepeket, ezáltal fejlesszék személyiségüket.

Kolozsvár, Törökvágás

Nincsenek KMDSZ Diáknapok, Téli Majálisos bemelegítő nélkül! Így hát, induljon az online regisztráció! Csapatok, készüljetek!

Marosvásárhely

2017-ben abban a kiváltságos helyzetben lehetünk, hogy a Reformációt 500. évfordulójára tekinthetünk vissza, és ennek a jegyében, szellemiségében vehetjük számba, hogy mit jelent ma a Reformáció, mit jelent ma szüntelen megújulni.

Szímő

Kantár Csaba

Rozsnyó

bál

Bajta

bál

Kézdivásárhely

Levelek a szomszéd szobába: Dimény H. Árpád új verskötetének bemutatója

Nagyvárad

Január 13-án, pénteken este hattól a nagyváradi Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki utca) a Törzsasztal idei első vendége Csordás Gábor József Attila-díjas költő, műfordító, szerkesztő, könyvkiadó.

Vágfarkasd

jótékonyság

Kézdivásárhely

Levelek a szomszéd szobába: Dimény H. Árpád új verskötetének bemutatója

Léva

táncház

Nyárád mente

2017 január 13 -án, pénteken, Nyárádremetén vendégszerepel a marosvásárhelyi Gruppen - Hecc kabarétársulat.

Nyárádmente

2017 január 13 -án, pénteken, Nyárádremetén vendégszerepel a marosvásárhelyi Gruppen - Hecc kabarétársulat.

Kolozsvár

Miért nem működik az egyszemélyes boldogság? Mit adnak a kapcsolataink, és mit kapunk a kapcsolatainkból? Mit jelent ápolni a kapcsolatainkat, és ápolódni a kapcsolatainkban?

Kolozsvár

Népzenei előadássorozatunk legújabb rendezvényén a hangszeres népzenei, cigányzenei előadásmódokat vizsgáljuk Erdélyben és Magyarországon.

Marosvásárhely

Nehéz kamasznak lenni, de még nehezebb úgy túlélni ezt a korszakot, hogy senki sem áll mellettünk. Ez a történet az áldozatról szól, a zsarnokokról, akik maguk is áldozatok egy olyan társadalomban, ami elszakítja a szülőt gyermekétől.

Gyergyószentmiklós

A Kávéházi előadások sorozat következő előadója Dr. Pieldner Judit, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa, aki Gyergyószentmiklóson az Angel’s Cafeban tart előadást 2017. január 12-én, csütörtökön, 18 órai kezdettel.

Dunaszerdahely

Nagy Iván

Nagyvárad

A nagyváradi Szigligeti Színház január 11-én Sepsiszentgyörgyön mutatja be Székely Csaba Bányavirág c. tragikomédiáját.

Marosvásárhely

Fosse szereplői zavartságba, bizonytalanságba, csendes kétségbeesésbe ragadt figurák. Túl sok ki nem mondott dolog, beteljesületlen remény, elszalasztott lehetőség halmozódott fel bennük, ami nem robban, hanem alattomosan felőrli őket.

Székelyudvarhely

A Szentivánéji álom című ötfelvonásos vígjátékot 1595-ben írta William Shakespeare. Elsőként Arany János fordította magyarra, 1863-ban. Napjainkban - az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet adattára szerint - a legjátszottabb Shakespeare darab.

Kolozsvár

Január 10-én, kedden este fél héttől újra játssza nagysikerű előadását a Kolozsvári Magyar Opera.

Kolozsvár

A Kereskedelmi marketing tantárgy keretében, 2017. január 10-én, 17.20 órától a Kar 118 termében vállalati projekt bemutatóra kerül sor „Milyen a sikeres értékesítési stratégia egy prémium csokoládé számára? – Sára. A fenséges édesség.” címmel.

Kolozsvár

A 2017. esztendő első kóstolóján RIPKA GERGELY, a Tokaj Kalauz szerzője, a tancolomedve.hu boros blog írója bont ki nekünk Tokaj-Hegyaljáról izgalmas tételeket!

Diószeg

Diószeg

Zenta

Téli néptánctábor általános iskolásoknak.

Kolozsvár

A vasárnapi istentiszteleten Szűcs Sándor lelkipásztor lesz a vendégünk, úrvacsorázni fogunk.

Kolozsvár

A Kolozsvári Magyar Opera bemutatja a A villa negra titka című művet.

Zenta

Vajdasági Nagyzenekar koncertje Zentán.

Kolozsvár

Csak az ember képes a nevetésre. Van benne valami földhözragadtságból kiszakadt komolytalanság. Talán ezért gondolták hosszú ideig, hogy a hit és a nevetés összeegyeztethetetlen.

Balánbánya

A Csíki Játékszín január 7-én, szombaton 19 órai kezdettel Balánbányán a Nagyhagymás bérletes nézőinek játssza Anton Pavlovics Csehov Ványa bácsicímű drámáját Sorin Militaru rendezésében.

Kolozsvár

Szeretettel várjuk a gyermekeket, a szülőket és a nagyszülőket, az év első előadására szombaton, január 7-én 11 órától. A Csipike kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szórakoztató és tanulságos.

Fülek

koncert

Gútor

Gútor

Torna

túra

Kassa

koncert

Ipolyság

bál

Nagyvárad

Január 6-án 19 órától a Lilliput Társulat ismét műsorra tűzi az 1880-2020 (Idő-óda) című előadást felnőtteknek, fiatal felnőtteknek. Sardar Tagirovsky különleges rendezése egy óda az időről, melyet a társulattal közösen valósított meg klipszínház, filmkoncert és digitális rituálé formájában.

Marosvásárhely

A FLOW cím az előadás mozgásvilágának atmoszférájára, energiaáramlására utal, ugyanakkor mozgatórugója az előadás konceptuális témájának.

Zenta

Pravoszláv krácsony alkalmából hagyományőrző program.

Nyitranagykér

koncert

Csallóközcsütörtök

mozi

Beregszász

Színházi előadás – A Gulag virágai. A Gulág-emlékév keretében készült produkciót Vidnyánszky Attila rendezte. Az előadásban Földes László Hobo, Rácz József és zenészként Pál Lajos szerepel.

Székelyudvarhely

A központi szereplő, Zucco egy antihős, ellentmondásos figura. A nyers erő és a gyermeki lélek egyként bújik meg benne. Láthatatlan szeretne lenni, ez a legfőbb vágya, közben pedig egy körözött gyilkos.

Dunaszerdahely

matiné

Zuglói Civil Ház Csertő park 12, Budapest, 1144

FEBR.25 4. Zuglói Magbörze - Bálint gazda/Valeyrac Exotics/NÖDIK

Múzeum utca 7., Budapest, 1088

Boldogságkeresésről szóló sorozatunkban idén azt próbáljuk körüljárni, hogy saját elégedettségünk, harmóniánk hogyan és mennyire függ másoktól és a körülöttünk lévő környezettől.

Pilisszántó

Áldás osztó Jézus szobor szentelése

Margitszigeti futópálya Margitsziget, Budapest, 1138

DEC.17 Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás

Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpont (official) Kassai út 26., Debrecen, 4028

Pál Feri Debrecenben! Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig

Pázmány Jogi Kar Szentkirályi u. 28., Budapest, 1088

DEC.14 Uzsalyné Pécsi Rita III. - "Ami igazán számít"

Zrínyi u. 4, Budapest, 1051

Csodálatra méltó történet a semmiből felépíteni egy olyan szeretetotthon-hálózatot, amit Csaba testvér felépített 24 év alatt. 60 otthont hozott létre, kb. 5000 gyermeket befogadva.

Semmelweis utca 4, Budapest 1052,

" Teher alatt nő a pálma." "Az életben nincsenek problémák, csak kihívások." "Amibe nem halsz bele, az csak megerősít. " "Jézus értelmet adott a szenvedésnek". Sokszor hallhatjuk ezeket a sorokat, de mit is jelentenek ezek valójában? Hogyan növekedhet az ember az életében megjelenő nehézségekből?

BOK (SYMA) Csarnok

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány cukorbeteg óvodásokat látott vendégül a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes cukrászainak közreműködésével a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából a Radisson Blu Béke Hotelben.

Budapest

A képzés célja, hogy a résztvevők megértsék: az emberi erőforrás-menedzsment azon funkciók kölcsönösen egymásra épülő együttese, amelyek az emberi erőforrás hatékony felhasználását segítik elő az egyéni és a szervezeti célok egyidejű figyelembevételével.

Budapest, Fő utca 28.

MEGHÍVÓ: Szent László, mint Közép-Európa példaképe

Erdély

Egy a napokban készített felmérés szerint a romániaiak csaknem fele otthon tölti idén a szilvesztert a család, barátok és rokonságuk körében, a lakosság közel harmada ráadásul azt tervezi, hogy tévét fog nézni az év utolsó napjának estéjén. A mostani összeállításunk leginkább nekik segíthet, hogy kimozduljanak megünnepelni az új évet.

Székelyudvarhely

Az Ibusár mindig aktuális. Most is az. Mindig is az lesz, mert azzá tesszük. Az Ibusár számomra egy nagyon pontos lenyomata annak a keserűségnek, amely a harisnyaszagú mindennapi életünkben gyökerezik, és az a buta elvágyódás a csillogó operettbe, a múltba nem hidat képez, hanem csak az árkot szélesíti a két világ között.

Marosvásárhely

A ’20-as évek Chicagójában az az elképzelés dívik, miszerint a vonzó női bűnözőket nem ítélik el. A tévképzetnek a Chicago Tribune lapban megjelent riportsorozat ad okot, melynek szerzője olyan férfigyilkos nőkről számol be, akik médiasztárrá válnak, az igazságszolgáltatás pedig végül nem találja őket bűnösnek.

Sikabony

bál

Zselíz

Csemadok

Tamásfala

bál

Pered

Pered, Csemadok

Nemeshodoa

bál

Nagycétény

Csavar Színház

Topolya

A Csalóka zenekar jubileumi koncertje.

Csíkszereda

December 16-án újabb bemutatóra várja a nagyérdeműt a csíki társulat. Ritkán játszott zenés vígjáték premierjére kerül sor a Hacsek és Sajó írójának, Vadnay Lászlónak és szerzőtársainak, Békeffi Istvánnak valamint Márkus Alfrédnak a tollából.

Magyarkanizsa

Újévváró koncert az Ethnokorral.

Somorja

Mozi

Pelsőc

verseny

Nána

koncert

Zenta

A zEthna évzáró estje Zentán.

Csíkszereda

A rím szavunk az ófrancia rime-ből származik – ez a címadója a december 29-én, csütörtökön 16:30 órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban, 20 órától pedig a székelyudvarhelyi G. Caféban sorra kerülő irodalmi évzárónak, amelyen a három fellépő költő közül kettő is francia szakon végzett.

Szeged

Szerbiai születésű Lajkó Felix koncertje Szegeden.

Csíkszereda

A kéthetente megszervezett táncházak résztvevői évről évre egy-egy erdélyi tájegységgel ismerkednek meg. Az idei táncházak témájául választott tájegység a Küküllő-mente.

Csíkszereda

Szerbusztok! Minden részlet a plakáton, amit köszönünk szépen Székedi Ágota Annának! Szeretettel várunk mindenkit! Belépés ingyenes.

Kolozsvár

A Bulgakov irodalmi kávéház fórumként, találkozási pontként működik egész nap. Ugorj be egy kávéra, délutáni teára, vagy forralt borra. Ebédelj és vacsorázz a rég nem látott ismerőseid társaságában!

Dunaszerdahely

Edda

Dunaszerdahely

Edda koncert

Szatmárnémeti

A karácsonyi és szilveszteri ünnepnapok között újabb zenei kirándulásra hívja a szatmáriakat a MusiCat: december 28-án, szerda este django & club swing stílusban folytatódik az élőzenés produkciók sorozata.

Zenta

Természettudományi és képzőművészeti tábort szerveznek Zentán.

Gyergyószárhegy

Karácsonyi táncház- tiszteletbeli meghívott vendégek Pali Marci es zenekara (Szék) Katorzsa zenekar Az est házigazdája a Cika zenekar

Székelykeresztúr

A Mákvirágok Néptáncegyüttes és a Vadrózsák Néptánccsoport közös karácsonyi előadása.

Csíkszereda

A Csíki Játékszín Szép Ernő Vőlegény című színművét december 28-án, szerdán 19 órától bérletszünetben játssza. A csíki társulat a téli ünnepek alkalmával tűzte műsorára az előadást.

Komárom

Palatkai bál

Városliget

2013 után idén ismét lesz Karácsonyi Hoki Buli - Winter Classic a Városligetben december 28-30. között. A Magyar Jégkorong Szövetség igazi ünnepet álmodott meg a magyar hoki bölcsőjébe, amely a szórakoztató programok mellett felvonultatja a hazai jégkorongozás teljes palettáját.

Csíkszereda

Itt az idei kiadás is. Iratkozás december 25-ig. Minden volt és jelenlegi marcis kosárcsapat jelentkezését várjuk úgy lány, mint fiú kategòriában. Szurkolni kötelező! Hajrá M.Á.G.!!

Kolozsvár

A Györkös Mányi Albert Emlékház JelesNapTár c. hagyományőrző gyermekprogramjának keretében 2016. december 27-én, kedden délután kántálni, regölni megyünk apraja-nagyjával olyan városközpont környéki családokhoz, akik befogadnának.

Székelyudvarhely

A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal által kezdeményezett IT Park Projekt keretein belül, a székelyföldi IT Plus klaszterrel együttműködve egy szakmai találkozót szervezünk a székelyföldi származású IT szakemberek számára, 2016 december 27-én, Székelyudvarhelyen, a Gondűző Étteremben.

Csenke

Cenke

Csíkszereda

Ha már voltál slamen, biztos ott leszel. Ha még nem, gyere el és válj függővé! Sőt, fogj egy tollat, írj szöveget, hozd el, állj ki, mondd el, mutasd meg milyen jól bánsz a szavakkal! Hajrá!

Dicsőszentmárton

A Kökényes Néptáncegyüttes bemutatja: A Bor útja című tematikus ünnepi folklórműsort.

Csíktapolca

A Csíktaplocai Ifjúsági Néptánccsoport 2016. december 26-án, este 7 órától bemutatja "A közösség!" című tematikus néptáncelőadást, amelyre mindenkit szeretettel várnak!

Újbást

bál

Nagybalog

batyubál

Kolozsvár

Karácsonyi hangverseny kicsiknek és nagyoknak Vezényel: Kovács Dalma Fellép a Kolozsvári Magyar Gyermekkórus Műsoron: Karácsonyi énekek, dalok a nemzetközi repertoárból

Zenta, Karácsony kavalkád

Ajándékgyűjtés a rászoruló Zenta községbeli 0-14 éves korú gyermekeknek.

Hetény

koncert

Budapest, Fonó Budai Zeneház

Idén 21 éves a Fonó az évforduló alkalmából októbertől december végéig kiemelt koncertek és táncházak sorát állította össze a programban. Fellépnek: Pearly Clouds, Nigun, Kerekes Band, Dresch Quartet, Fonó Szerdák, Berka együttes, Zuboly, Tokos, Tükrös, Nana Vortex, Góbé, Makám, Messzecsinka, Söndörgő, Apnoé, East Gipsy Band, Oláh Gipsy Beats, Ferenczi György és a Rackajam, Tóth Viktor, Borbély Mihály többek között.

Tajti

advent

Kolozsvár

A kolozsvári Minta Ifjúsági Szervezet szeretettel vár mindenkit, egy Karácsonyra hangoló gitárestre.

Komárom

Borostyán

Nagyszőlősi 3. Számú Perényi Zsigmond Középiskola

Kiállítás és Pál István "Szalonna"és családja koncert Nagyszőlősön

Bős

advent

Újvidék, Fórum/Magyar Szó díszterme

Szórakoztató kísérletek, játszva tanulás, hiedelmek és tudományos magyarázatok régen és most…

Kolozsvár

Műsoron: Vivaldi, Bach művek, adventi és karácsonyi dallamok Előadják: Vajas Emőke - fuvola Oláh Orsolya - fuvola Móriczi Melinda - zongora

Csíkszereda

Hagyományteremtő szándékkal, idén második alkalommal szervezik meg december 21-én, 19:00 órai kezdettel a térség legszínvonalasabb karácsonyi jótékonysági eseményét, a Novák Gálát.

Munkácsi Orosz Drámai Színház

Kiállítás és Pál István "Szalonna" és családja koncert Munkácson

Kolozsvár

A jelenlegi oktatási helyzet áttekintése; a pedagógusokat miként szorítja csapdába a hagyományos értékek és “régimódi” tanterv/módszertan illetve a digitális világ ellentéte; hogyan kovácsolhat előnyt a tanár a különböző készülékek és az informatika használatából a tanteremben.

Kolozsvár

Egy hosszabb kihagyás után újra felelevenítjük a Sapientiás játékestek hangulatát, ezúttal ünnepi díszben. Lesz tea, kalács, karácsonyi zene, póker, Capitaly, Activity és minden egyéb.

Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgyön a harmadik előadónk a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa, Dr. Nagy Benedek lesz, aki a Teinben tart előadást 2016. december 20-án, kedden, 18 órától.

Kolozsvár

Helyszín: Kolozsvár, sétatér Időpont: 2016. 12. 20.

Dunaszerdahely

Nagy Tibike

Ipolyság

karácsony

Apácaszakállas

advent

Dunaszerdahely

jótékonyság

Várkert Bazár

Idén második alkalommal kerül megrendezésre adventi programsorozatunk a Várkert Bazárban. A november 27. és december 18. közötti időszakban számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kilátogatókat.

Marosvásárhely

A hétfői táncház rendhagyó lesz! A táncsoport Az Idő kereke című tematikus folklórműsorából mutat be részleteket, mely műsort a nyáron, a Marosszéki Népzene- és Néptánctábor gálaestjén láthatták a jelenlévők.

Kolozsvár

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának karácsonyi előadására 2016. december 19-én kerül sor 16:30-tól a BBTE Farkas utcai főépületének Aula Magna termében. Az ünnepi előadást az idén dr. Rózsa Lajos egyetemi docens tartja, Élet egy paraziták uralta bolygón címmel. dr. Rózsa Lajos a Magyar Tudományos Akadémia, Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Magyar Természettudományi Múzeum – Ökológiai Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa.

Kolozsvár

Itt van a várva várt december! Közeleg a szeretet ünnepe, amikor mindenki a családjával karácsonyozik, és megajándékozzuk egymást valami aprósággal.

Kolozsvár

Filozófiai Önképző körünknek célja olyan olvasószemináriumokat tartani, ahol egy-egy filozófiailag kikerülhetetlen szerző jelentős szövegét olvassuk el - elejétől végig. Aztán közösen beszélgetünk róla.

Kolozsvár

Karácsonyi könyvbemutatók és könyvvásár az EME-nél Időpont: 2016. 12. 19, hétfő, 16 óra Helyszín: EME előadóterme, Jókai/Napoca u. 2-4.

Vogue Hajó

Az Igazgyöngy Alapítvány és a Megújuló Magyarországért Alapítvány jótékonysági karácsonyi vacsorára hív, melyet 2016. december 19-én hétfőn 18 órától rendeznek a Vogue Hajón.

Kolozsvár

Táncházgazda: az Ördögtérgye Néptáncegyüttes Szervezők: Ördögtérgye Egyesület és a Szarkaláb Kulturális Egyesület Zenél: a Harmadik Zenekar és a folkkocsmás zenekarok

Csíkszereda

December 16-án újabb bemutatóra várja a nagyérdeműt a csíki társulat. Ritkán játszott zenés vígjáték premierjére kerül sor a Hacsek és Sajó írójának, Vadnay Lászlónak és szerzőtársainak, Békeffi Istvánnak valamint Márkus Alfrédnak a tollából.

Nagymegyer

advent

Kolozsvár

Marosán Csaba színművész előadása a reformáció 500 éves jubileuma tiszteletére.

Felsőszemeréd

vásár

Oroszka

békeláng

Kolozsvár

Mi lesz?: karácsonyváró ünnepi, zenés istentisztelet Miért?: hogy az ünnepre való zsúfolt készülődésben megálljuk egy pillanatra, és énekszóval, imádsággal megtisztítsuk szívünket, lelkiismeretünket, hogy majd karácsony estéjén makulátlanul állhassunk meg, felemelt fejjel, szeretettel telve.

Nagymegyer

advent Nagymegyeren

Galánta

koncert

Zenta

A zentai Fúvószenekar karácsonyi ünnepi koncertje

Nagymegyer

Nagymegyer

Csíkszereda

A Megyeháza Galériában pénteken, 2016. december 16-án 18 órától nyílik kiállítás a 4. Székelyföldi Grafikai Biennále anyagából. A tárlat tartalmazza a nemzetközi grafikai szemle díjazott alkotásait, mintegy keresztmetszetet nyújtva a kortárs sokszorosító grafika vezető irányzataiból.

Sepsiszentgyörgy

A vásár december 16-án, pénteken 12 órakor kezdődik, naponta 12 és 20 óra között tart nyitva, kivételt képez december 24-e, amikor a program 10-től 14 óráig tart.

Szepsi

koncert

Kolozsvár

Az Erdélyi Kézmíves Céh szervezésében egyedi kézmíves ajándéktárgyak és heyi termelők által készített finomságok vásárára kerül sor December 17-18 között az Apáczai Líceum udvarán.

Ipolyszakállos

karácsony

Kolozsvár

A Kolozsvári Református Kollégium KARÁCSONYI KONCERTET tart a Farkas utcai református templomban december 17.-én 18 órai kezdettel. Szeretettel várunk mindenkit!

Kürt

karácsony

Kolozsvár

Az idei rendezvényünk fő témája a fény. Ennek jegyében zajlanak majd a különböző programok, és ez vezet minket a ráhangolódásban is.

SYMA Sport- és Rendezvényközpont (Bp., 1146, Dózsa György út 1.)

Decathlon FittAréna

VMK Dunaszerdahely

koncert

Zenta, Fő tér

- Betlehemes találkozó - Kézműves kiállítás - Karácsonyi édességek - Forralt bor - mézespálinka - Melegedő a tűz körül - Karácsonyi böjti bab - Tűzforgatók - Karácsonyi kézműves kuckó

Ipolyság

advent

Csap

Karácsonyi cipősdoboz akció Csapon

Marosvásárhely

"Kimentek a szolgák az utakra, összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt, és megtelt a lakodalmas ház vendégekkel." Mt 22, 10.

Temesvár

December 16-án 18 órai kezdettel, a “Baráti esték” meghívottja Tőkés László, az 1989-es temesvári forradalom hőse. Az “1989. FORRADALOM, ELLENFORRADALOM? Párbeszéd, Szabadság. Demokrácia” című kerekasztal beszélgetésen Tőkés Lászlóval beszélget Borbély Imre.

Beregszász

III. Beregszászi Adventi Vásár

Beregszász

Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944–1956 című kiállítás Beregszászon

Kolozsvár

A Láthatatlan Kollégium a 2016/2017-es tanévben interdiszciplináris kutatói és szakkollégiumközi programsorozat elindítását kezdeményezte. Célja, hogy az államszocializmus korszakának irodalmi, művészettörténeti és építészeti, filozófiai, politikai és társadalomtörténeti örökségét állítsa a kritika és a kutatás középpontjába.

Marosvásárhely

A Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) a Tom Lantos Intézettel partnerségben 2016 december 16-18. között folytatja az októberben elkezdett szakképzéssorozatát Marosvásárhelyen.

Nagymegyer

Varga László

Tornalja

koncert

Beregszász

A Pulzus FM 2016. december 16-án Beregszászban újra megrendezi az immár hagyományossá vált cipősdoboz-akcióját, melyen a rászoruló gyerekek számára gyűjtenek ajándékcsomagokat.

Bős

vásár

Kolozsvár

A FailIg TDK-n elsőre banálisnak tűnő ötletek is értékesek lehetnek, ahol tudományos, de kötetlen környezetben mutathatjátok elméleteiteket. Ez az a rendezvény, ahol azt a kutatásotokat mutathatjátok be, amelyekkel az államvizsgára nem iratkozhattok be.

Kolozsvár

A Jurátus Kör útnak indítja első közösségformáló eseményét az idei tanévben. Ennek keretében mindenkit szeretettel várunk egy ismerkedős játékestre, mely során a különböző évfolyamokról érkező joghallgatók tapasztalatot és nézeteket oszthatnak meg egymással egy kellemes, barátias est keretében.

Kolozsvár

"Ti hol érzitek otthon magatokat Kolozsváron? Mi a Kofferben! Ezért a karácsonyra való készülődés utolsó két hetében szeretnénk még hangulatosabbá varázsolni számotokra ezt az otthonos kis kávézót. A karácsonyi klasszikusok mellett, egy-két karácsonyi pop slágert is hallhattok, mindezt picit a saját stílusunkra szabva. Az a szándékunk, hogy egy óra erejéig menedéket nyújtsunk a hétköznapokból az ünnep, a készülődés hangulatába. Mindenkit szeretettel várunk, gyertek, készüljünk együtt az ünnepre!"

Sepsiszentgyörgy

A kiállítás megtekinthető: 2017.december 16. és január 15. közt, keddtől péntekig, 10-től 17 óráig, szombaton és vasárnap 10-től 14 óráig.

Kolozsvár

Vajon milyen érzés zarándoknak lenni úgy, hogy az önsanyargató gyaloglást két keréken váltja meg az ember? Könnyebb lesz a teher, amit hordozunk? Rövidebb az út, amit végigjárunk? És közelebb kerül a cél, ahová tartunk? Vajon mi az, ami egy biciklis zarándoklat értelmét adja?

Törökbecse

Játszóház Törökbecsén az 5-10 éveseknek a Csiri-biri Gyermekanimátor Szervezet vezetésével.

Kolozsvár

Örömmel és szeretettel hívunk mindenkit rendhagyó adventi hangversenyünkre, melyre 2016. december 14-én, szerdán este 7 órakor kerül sor a Törökvágási Református Templomban.

Somorja

vásár

Újbezdáni Magyar Ház

Meghivó ünnepváró rendezvényre

Kolozsvár

2016 december 14-én a kör házigazdáiból és tagjaiból álló zsűri – François Bréda, Ștefan Manasia, Szántai János, Alex Goldiș és Ovio Olaru – öt, egyenként 600 lej értékű díjat ad át olyan fiatal romániai alkotóknak (felső korhatár 40 év), akik 2016-ban kötettel jelentkeztek. A díjátadó eseményre a kolozsvári Insomnia Kávéházban kerül sor (Egyetem / Universității u. 2.), este 19.00 órától.

Kolozsvár

Ismét a szakma kiválóságai találkoznak a ZeneSzó decemberi kiadásán a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Kolozsvár

Az EMKE-borklub karácsonyváró és évzáró rendezvénye illik, hogy a megszokottnál oldottabb hangulatú legyen. Nem kellett sokáig keresnünk az erre alkalmas közérzetjavító borászt, hisz ő mindannyiunk kedves ismerőse, a borok vidám szavú méltatója és avatott készítője, SEPRŐDI JÓZSEF.

Kolozsvár

SZÉKELY ÁRPÁD: Bucsecs (Erdély délkeleti bástyája)c. könyvének vetítéssel és élménybeszámolóval egybekötött bemutatójára kerül sor december 13-án, kedden 18 órától a Sapientia EMTE aulájában (Tordai út 4. szám).

Kolozsvár

Szeretnél megfelelően felékszülni az alapképzéses szakdolgozatra vagy a mesteri diszertációra? Szorít az idő és még nem tudod, hogyan kezdj neki dolgozatodnak? Szeretnéd tudni melyek azok a lépések amelyek segítenek a tökéletes ETDK-és szakdolgozat elkészítésében?

Csíkszereda

2016. december 13-án, kedden, 18 órától újabb kávéházi előadásra kerül sor Csíkszeredában, ezúttal Dr. Székely Kinga-Katalin, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának oktatója avat be a reklámok világába.

Kuplung – Budapest, Király u. 46.

Hogyan épül fel a PR tevékenység, ha egy szervezet nonprofit? Milyen kommunikációs stratégiákat kell alkalmazniuk a támogatás érdekében? Hogyan lehet termékként eladni egy civil megmozdulást?

Fülek

jazz

Dunaszerdahely

koncert

Kolozsvár

Figyelem, figyelem, közhírré tétetik, hogy a Kolozsvári Műszakis Klub és a Kolozsvári Magyar Történészhallgatók Egyesülete közös táncházat szervez!

Gúta

Alma koncert

Nagyvárad

Idén is lesz MézesKarácsony: december 11-én, vasárnap 11 és 13 óra között a Lilliput Társulat karácsonyi játszóházra hív kicsit és nagyot. Lesz mese sarok, mézeskalács díszítés, képeslap készítés; valamint retro- és társasjátékok is rendelkezésre állnak majd.

Kolozsvár

Az ünnepség vasárnap délelőtt 11 órakor ünnepi istentiszetelettel kezdődik, majd ezt követően az egyházközség tanácstermében (Brassai Sámuel 6. szám) bemutatásra kerül az In Honorem Solius Dei templomunkról szóló könyv, amely a Stúdium kiadó gondozásában jelent meg.

Ungvár, Bábszínház

2016. december 11-én, 18:00 (közép-európai i.sz) órai kezdettel, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadja "IGAZÁN" c. életjátékát magyar írók és költők műveiből két felvonásban.

Nagymegyer

advent

Budapest, Fonó Budai Zeneház

Vajdasági Baráti Egyesület: Jótékonysági Mikulás-est december 11-én Budapesten

Zenta, Művelődési Ház

A koncert időpontja: 2016.12.11., 18.00 óra, Helyszíne: Zenta, Művelődési Ház

Kiályhelmec

adventi koncert

Pered

karácsony

Szent István Bazilika előtti tér i

2016. november 27. (vasárnap) egész nap - 2017. január 02. (hétfő) egész nap

Zenta

Képzőművészeti alkotások kiállítása, karácsonyrajzolás gyerekekkel és ajándéksorsolás.

Ungvár, Filharmónia

II. Bartók Béla komolyzenei tehetségkutató-verseny - döntő

Zenta

Éld az életed! Egyesület ünnepi évzáró estje.

Fülek

advent

Bágy

A konferencia célja feleleveníteni érdemeit Aranyosszék leghíresebb természettudósának, PÁLFY Mór (1871–1930) geológusnak, születése 145. évfordulója alkalmából.

Pozsonyeperjes

advent

Dunaszerdahely

Könyvvásár

Kolozsvár

Idén 16. éve, hogy a Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál, avagy a #VAU16 muzsikája jelzi a karácsony közeledtét, alkalmat ad az elcsendesedésre és az ünnepre való lelki felkészülésre, az ajándékok beszerzésére, a nagy találkozásokra és hosszas kávézásokra, s arra, hogy a legjobb helyen, a legjobb emberekkel töltsd a szombati napodat!

Tiszaágtelek, Nagydobrony, Kisdobrony, Dimicső, Bótrágy

Cipősdoboz akciót szerveznek Békéscsabán a kárpátaljai gyermekek számára

Budapest

Star Wars rajongók, gyűjtők, jelmezesek és fanatikusok találkozója: mini-tárlatok; játékok kicsinek és nagyoknak; játékbemutató és versenyek; kvíz-show; Cosplay-verseny; beszélgetés meghívott vendégekkel; művészeti workshop; jelmezes fotózás; Jedi kalandok, előadások és vetítések egész nap. És sok más érdekesség?

Budapest

A magyar képregények és képregényesek napja

Sepsiszentgyörgy

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben Undo the Future címmel nyílik csoportos kiállítás 2016. december 9-én, pénteken 19 órakor. A kiállítás anyaga az első Minitremu kortárs művészeti táborban résztvevő középiskolás diákok alkotásai és a különböző műhelyek dokumentációja.

Nagyvárad

December 9-én, pénteken 18 órától a váradi Törzsasztal vendége az Illyés Gyula könyvesboltban Benedek Szabolcs József Attila- és Látó-díjas író. A kvarcóra hét dallama című regény szerzőjével Kőrössi P. József beszélget.

Kolozsvár

December 9-én, péntek délután 18 órától Botházi Mária: Boldogság juszt is a tiéd című könyvét mutatják be a Minerva házban (Cs. Gyimesi Éva terem). A szerzővel Tofán Koós Imola beszélget.

Dunaszerdahely

Szaniszló Ferenc

Nagymegyer

koncert

Komárom

Csemadok

Kolozsvár

A Kommunikációs Napok a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció és Közkapcsolatok szak harmadéves diákjai által szervezett szakmai konferencia.

Kolozsvár

Lina és Panni több mint három éve indított közös youtube csatornát, amely eleinte csak hobby volt, mára viszont már a napi rutin részévé vált számukra. Videóik változatosak, beszélnek divatról, gasztronómiáról, szórakozásról, életstílusról – igyekeznek különlegesen megközelíteni a témákat. Youtube csatornájuknak több mint 50 ezer feliratkozója van.

Ekecs

álomtábor

Daniel-kastély, Kovászna megye

Második alkalommal szervezzük meg a FORMULA – interdiszciplináris műhelytábort! Ezúttal a tábor célja a vargyasi Daniel-kastély (Kovászna megye) és az alsórákosi Sükösd-Bethlen várkastély (Brassó megye) újrahasznosítási tervének kidolgozása.

Beregszász

Hit, Remény, Szeretet vers- és prózamondó verseny

Kolozsvár

Idei utolsó, nyolcadik előadásához érkezett a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében, a Kolozsvári Kar által szervezett előadássorozat a magyarok szovjet fogságának témakörében. Ezúttal dr. Miklós Péter a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum igazgatója, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának adjunktusa tart előadást.

Kürt

ringató

Zenta

A zentai "Kéz a kézben" Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete megszervezi a sérültek világnapjához kapcsolódó évzáró műsorukat.

Nagymegyer, Kultúrház

Jótékonysági koncert a Pozsonyi Református Egyházmegye szervezésében a kárpátaljai magyar közösségek megmaradásáért

Nagymegyer

koncert

Kolozsvár

Amit szeretnétek, hogy az emberek veletek tegyenek, ti is azt tegyétek velük - mondja Jézus. Jót tenni jó. Hogyan lehetek a tetteimmel én az, aki szeretném, hogy mások legyenek velem?

Kolozsvár

"Kimentek a szolgák az utakra, összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt, és megtelt a lakodalmas ház vendégekkel." Mt 22, 10.

Dunaszerdahely

Mirandolina

Kolozsvár

Az Egyetemi Esték keretében Székely Árpád geográfus tart előadást Bucsecs - Erdély délkeleti bástyája címmel 2016. december 13-án (kedd), 18 órától, a rendezvény egy élménybeszámolóval és vetítéssel egybekötött túrakönyv-bemutató.

Komárom

Muszkaföldön

Somorja

beszélgetés

Szabadka, városháza (Szabadság tér 1.)

A Muzsikás együttes adventi koncertje Szabadkán

János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár

Somorja

álom

Pozsony

Úton

Vajdaság, Szabadka

Caritas Vasárnap Vajdaság szerte a templomokban az önkéntesség és mások megsegítésének népszerűsítésére.

Zenta, Fő utca 15.

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete Mikulás futást szervez december 4-én (vasárnap) 10.00 órai kezdettel.

Nagymegyer

advent

Nemeskosút

Berkenye

Zselíz

Vitéz Frankó Endre és Vitéz Szentiványi János

Bánffyhunyad

A szervezők segítséget kívánnak nyújtani a legényes tánc minél magasabb színvonalú elsajátításához és továbbéltetéséhez. Az évenként megrendezett versenyen Kalotaszeg kiváló legényes táncosainak anyagából válogatunk. Az idei kötelező táncanyag a felnőtt korosztály számára Mátyás István „Mundruc” kalotaszegi legényese.

1093 Budapest, Sóház utca

Fuss egy könnyű kört a belváros szívében, hozz ajándékot a rászorulóknak!

Budapest

"Különösen ilyenkor, karácsony előtt, amikor szép fehér hó hull az égből, és a kis kertes utcácskában nem robog tova a kocsi; mély, szinte falusias csendesség uralkodik a tájon, és a harangszót éppen ugyanúgy meghallani, mint faluhelyen." Krúdy Gyula

Aquincum Múzeum

Az Aquincumi Múzeum és az Aquincum Baráti Kör Saturnusnak, az idő urának vidám ünnepét, a modern karácsony ősét egy ingyenes rendezvény keretén belül színes programokkal kívánja feleleveníteni.

Budapest XI., Villányi út 11-13.

A Természetgyógyász Magazin idén 20. alkalommal rendezi meg nagyszabású ezoterikus karácsonyi fesztiválját

Lauber Dezső Sportcsarnok 7629 Pécs, Dr. Veress E. utca 10.

Standard táncok formációs világbajnoksága

Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.

Szeretettel várják a kézműves programokat kedvelő óvodásokat, iskolásokat, anyukákat, nagymamákat és kreatív felnőtteket redizájn karácsonyfadísz-készítő foglalkozásra 2016. december 3-án, advent második szombatján 10-12 óra között a Humusz Házban.

Kézdivásárhely

Kézdivásárhely színes, ünnepváró programok helyszínévé változik decemberben.

Bős

advent

Nagyabony

Advent Nagyabonyban

Szabadka

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ családi programot szervez december 3-án Adventi forgatag néven!

Orient Csarnok színpada

Mindhárom napon, a délelőtti és délutáni előadások alkalmával, az Orient Csarnok színpadán azEszterlánc mesezenekar szórakoztatja a gyerekeket és családjaikat. A Mikulás feldíszített gőzmozdonnyal érkezik a csarnokba, hogy minden gyermeknek egy-egy mikuláscsomaggal kedveskedjen. A csomagkiosztás után lehetőség lesz ingyenes fotót készíteni a Télapóval és a manóival.

Budapest, Papp László Sportaréna

New York, Párizs és Torontó után Magyarországon is látható a Bécsi Spanyol Lovasiskola, a hazai közönség most élőben csodálhatja meg a neves bécsi lipicai lovakat.

Józsefváros

2016. november 25. (péntek) egész nap - 2016. december 23. (péntek) egész nap

Martonos, Tandari tanya

2016. december 3-án Jótékonysági bálat szervez a Segítsük egymást Vajdaság civil szervezet a Tandari tanyán a Napsugár étteremben.

Szabadka, Vegyészeti Technológiai Iskola

Délelőtt folyamán dr Szöllősi Tibor atya előadásán vehetünk részt, melyet csoportbeszélgetések, ebéd, kézműves foglalkozás, közösségépítő programok és szentmise követ. Ádvent a várakozás ideje.

Komárom

Kerecsen

Marosvásárhely

A Bethlen Gábor emlékév zárórendezvényén fellép a CODEX régizene együttes, bemutatva az erdélyi magyar főúri zene 17-18. századi legszebb darabjait.

Sztána

Az ErGo Egyesület idén kilencedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Vándoregyetem interdiszciplináris szabadegyetemet és szakmai konferenciát. A hagyományokhoz híven több tudományterületrõl vonunk be elõadókat, hogy közérthetõ, tudománynépszerûsítõ elõadások keretén belül próbálják megközelíteni a vándoregyetem témáját. Nem maradnak el a szokásos szabadidõs tevékenységek, koncertek, játékok sem.

Magyar Vasúttörténeti Park 1142 Budapest, Tatai utca 95

Halihó kispajtások! Újra indul a Télapó Expressz, a vágány mellett tessék vigyázni, de főleg ne tessék róla lemaradni, mert ilyen felejthetetlen Mikulás napi élményben ritkán lehet részed!

Mazel Tov és a Francia Intézet

Az Izraeli Filmhét megrendezése az évek során hagyománnyá vált. 1996-ban, nem sokkal a két ország diplomáciai kapcsolatainak helyreállítása után született meg ez az izraeli életet, kultúrát és társadalmat bemutató sorozat, amely az eltelt húsz év alatt büszkeségünkké, önálló eseménnyé nőtte ki magát.

Budapest

Non nobis Domine

Dunaszerdahely

Csallóközi gála

Rozsnyó

Mirandolina, Rozsnyó

Somorja

mozi, jazz

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek

1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 19-21.

Egyedülálló programsorozat keretében tálal kulturális csemegéket - válogatott finomságokkal körítve az idén 102 éves Danubius Hotel Astoria étterme. A

Csaplár Benedek VMK Dunaszerdahely

Csaplár Benedek VMK Dunaszerdahely

Kolozsvár

Az Erdélyi Kézmíves Céh Egyesület társszervezésében ADVENTI VÁSÁR lesz Kolozsváron. A pontos helyszín az ARÉNA sportcsarnok mögötti terület.

Tornalja

Böjttől böjtig

Érsekújvár

Kor-zár

Székelyudvarhely

2016. november 29-én, kedden, 18 órától találkozhat a közönség Dr. Miklóssy Ildikó, egyetemi adjunktussal Székelyudvarhelyen a Kávéházi előadások keretén belül. A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának oktatója a génmódosított növényekről tart előadást.

1095 Budapest, IX. kerület Komor Marcell utca 1.

Aki egyszer is hallotta már őt énekelni a jellegzetesen mély, rekedtes hangján, az biztos, hogy soha nem felejti el. Ám nemcsak különleges hangszíne, hanem tartása, lehengerlő őszintesége, drámai ereje, egyszóval az egész lénye és tehetsége az, ami valóban rabul ejti közönségét. A koncert programjában ott lesznek az öt év után májusban megjelenő hatodik nagylemez dalai, valamint az énekesnő több mint 25 éves pályafutásának slágerei is.

Kolozsvár

A 2016-os RMKT Angyal akcióban, idén először, 43 hátrányos helyzetű gyermeknek fogunk ajándékcsomagokat gyűjteni Karácsonyra az RMKT tagok, támogatók segítségével.

Fahéj Kávézó (1052 Budapest, Semmelweis utca 19)

Beszélgetés Cserna-Szabó Andrással

Balazsér

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata valamint a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége szervezésében megrendezésre kerül a II.Kárpátaljai Magyar Diáktábor.

Kolozsvár

Vasárnap, november 27-én, délelőtt 10 órától ünnepi istentiszteletet tartunk, melyen igét hirdet Bencze Nimród krizbai lelkipásztor.

Fülek

advent Füleken

Dunaszerdahely

advent

Polgárok Háza Díszterem

Konferencia november 25.és szentmise november 27

Ungvár

Rozmaring Népi Folklór Együttes "Beregvidéki Magyar népszokások" előadása Ungváron a Megyei filharmóniában

Beregszász

A Közös Advent 2016 program keretében a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség és a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet közös szervezésében november 27-én színes programokkal egybekötve gyújtják meg advent első gyertyáját a Beregszász főterén felállított koszorún.

Vovo Land, Dunaszerdahely

mesefelolvasás

Nagymegyer

advent

Ekecs

A Padlás Ekecsen

Deák téri evangélikus templom

Adventi orgonazene. Deák téri orgonazenés áhítat

MÜPA

Szalóki Ági: Körforgás

Kolozsvár

Időpont: 2016. november 26., 10-13 óra között Helyszín: Kolozsmonostori Református Egyházközség

Szolyva

Emlékezés a Gulágra elhurcolt kárpátaljai áldozatokra

Horgos, Domus Pacis lelkigyakorlatos ház

A Keresztény Értelmiségi Kör adventi lelki napot szervez a Domus Pacisban.

Gömörhorka

Mirandolina, te drága - Gömörhorkán

lebelsberg Kultúrkúria

A Klebelsberg Kultúrkúria égisze alatt immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre november 25. és december 13-a között az országos szinten is egyedülálló kezdeményezés: a Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál.

Dunaszerdahely

Tavaszi szél

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére, az adventi időszak nyitányaként, idén első alkalommal fognak össze családos szervezetek, közéleti szereplők, hogy egy jótékonysági vásár keretében segítsenek.

Kolozsvár

Szerepeinkben sokfélék vagyunk és ezt mind egy testben és lélekben tesszük. Tesszük a mindennapjainkban feleségként, beosztottként, anyaként, párként, szingliként, testvérként, lányként. Valahol mindegyik szerepünkben ott a NŐ, a női mivoltunk.

Erdély

XVII. Műszaki Tudományos Ülésszak Helyszín: Sapientia EMTE (Óváry terem) Kolozsvár, Mátyás király/ Matei Corvin u. 4. sz. Időpont: 2016. november 26.

Kolozsvár

I. Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztály Nyelvészet, irodalom, néprajz szekció Kérdéssorozatok, kutatónemzedékek. Az EME I. Szakosztálya nyelv-, Irodalom-, néprajz- és színháztudományi előadásai

Fülek

Nincs szebb élet a miénknél

A Zirci Ciszterci Apátság

Karácsonyra hangoló - Zirci advent

Érskújvár

2016. november 26-án, a Csemadok Házban, Érsekújvárott.

Papp László Budapest Sportaréna

Kolozsvár

Részletek hangzanak el híres és közismert musicalekből: A padlás, A dzsungel könyve, Elisabeth, Hair, István a király, Macskák, Rómeó és Júlia, Szép nyári nap és Valahol Európában.

Dunaszerdahely

koncert

Kolozsvár

Szeretettel meghívunk péntek, november 25-én az Uránia Palotába, ahol táncesttel zárjuk a nemrég véget ért kurzusokat!

Temesvár

November 25-én, 19 órai kezdettel, a „Baráti esték” meghívottja Szabó Zoltán, udvarhelyi világjáró, akinek a nevét barátai egyszerűsítették gyerekkorában, és most mindenki Kobraként ismeri.

Kolozsvár

Az EME és az EMKE tisztelettel meghívja Önt Bartha Katalin Agnes (szerk.) ÉLETPÁLYÁK, PROGRAMOK A KÖZMŰVELŐDÉS SZOLGÁLATÁBAN Tanulmányok az EMKE 130 évéről című kötetének bemutatójára.

Pelsőc

összetartozás

Királyhalom, Művelődési ház

Szeretettel meghívjuk a BORÁSZ KÖLTŐK - KÖLTŐ BORÁSZOK irodalmi délutánunkra, amelyet 2016.11.25-én tartunk a királyhalmi Művelődési Házban 17 órai kezdettel.

Szabadka

Szeretettel meghívjuk a Regionális Civil Tájékoztató Fórumra, amelyet 2016. november 25-én (pénteken) 17.30 órai kezdettel tartunk Szabadkán

1146 Budapest, Dózsa György út 1.

... nem csak a húszéveseké a világ...!

Kolozsvár

Téma: tárgyalástechnika (strukturálás, érveléstechnika, környezeti hatások). Előadó: dr. Bárdi Lajos főiskolai tanár, Budapest Helyszín, időpont: Bocskai Ház (Kolozsvár, Mátyás k. u., 4 sz.), 2016.nov. 25., 12.00 óra

Kolozsvár

Mindenki eltervezte már, hogy milyen lenne a vállalkozása. Te az a fajta vagy, aki véghez is viszi? Ha fontolgatod a vállalkozóvá válást, és van benned spiritusz, vagy ha úgy érzed, hogy megvan a nyerő ötlet, illetve ha már van vállalkozásod, de még nem pörgött fel eléggé, és szeretnél mellé jól megtervezett stratégiát és üzleti tervet készíteni, akkor neked szól ez a hétvége!

Kolozsvár

Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes újra megszervezi a Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozót, amelynek idén is a Diákművelődési Ház ad otthont.

Erdély

2016. november 25-én színes előadásokkal startol a Magyar Tudomány Napja Erdélyben.

Zselíz

Katalin bál, Csemadok

Mozi, Somorja

Koppány - Egy cowboy élete

Erdély

Az EME szakosztályainak és fiókegyesületeinek tudományos ülésszaka.

Kolozsvár

A Sapientia EMTE Jogtudományi Intézetének vendége lesz Dr. Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere, a Szegedi Tudományegyetem alkotmányjogász egyetemi tanára.

Szabadka, Városi Könyvtár

A Szabadkai Városi Könyvtár és a Kossa János Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub tisztelettel és szeretettel meghívja Arany Zsuzsanna Desiré kalandjai. Nicolas Sztavrogin életrajza című kötetének bemutatójára,

Marosvásárhely

A Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány szeretettel várja Önt a 2016. november 24-én, 18 órakor megnyíló fotókiállításra Marosvásárhelyen, a Bernády házban.

Kassa

A győzelem ára.

MOM Kulturális Központban.

Magyarország három gitáróriása, Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor újra egy színpadon. A Gitár Trió 2016. november 24-én 19.00 órától várja a közönséget a MOM Kulturális Központban.

Komárom

hárompatak

Kolozsvár

Az E-MIL és a Bulgakov Kávézó Álljunk meg egy szóra című irodalmi sorozatának novemberi vendége Szabó Róbert Csaba író, akit november 24-én, csütörtökön este héttől faggat a sorozat házigazdája, László Noémi a Bulgakov emeleti termében.

Fülek, Magyar Közösségi Ház

Ringató

Kolozsvár

Az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál ötödik kiadására tizenhárom országból összesen húsz meghívott társulat érkezik Kolozsvárra. A fesztivál idei kiadásának mottója Az idegen odüsszeiája.

Kolozsvár

Időpont: 2016. november 23., 16:30 órai kezdettel Helyszín: a kolozsvári Sigismund Toduță Zeneiskola

Kolozsvár

A szerdai találkozó meghívott előadója Székely Sipos Sándor Zolta, a Wolters Kluwer cég képviseletében, akinek "Agile, ésszerűen" c. előadását hallgathatjuk meg.

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztályának meghívására 2016. november 23-án, szerdán 18 órától az EME székházában dr. Görög Mihály, egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem "A szervezetek projektvezetési felkészültsége" címmel tart előadást.

1077 Budapest, VII. kerület Csányi utca 7.

Hogyan képes a zene összehangolni az egész családot? Miként segít egy kis kreativitás abban, hogy a felnőtt és gyerek közötti kapcsolódás puhább legyen? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a gyakorlatok során.

Nagymegyer

Kasza alá érett, Életképek

Csíkszereda

A Csíki Játékszín Szép Ernő Vőlegény című színművét november 22-én, kedden 18 órától játssza a János vitéz bérletes nézőinek. Szerdán, november 23-án, 18 órától a Sganarelle bérletes nézők, míg csütörtökön, november 24-én, 19 órától a Tiborc bérletesek nézhetik meg az előadást.

Sepsiszentgyörgy

Erdélyben és/vagy külföldön élő, de mindenképpen innen számrazó, ide kötődő vagy ide visszatérni szándékozó designerek munkáiból nyílik kiállítás november 22-én, kedden 19 órától az Erdélyi Művészeti Központban. A kiálltás célja egyféle seregszemle, a helyi alkotóerő és értékek femutatása.

Dunaszerdahely

Ruzsa Magdi

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Kultúrpalota

November 21-én, hétfőn, 19 órától Operett Est a Kultúrpalota nagytermében a Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület jóvoltából. A belépés díjtalan.

Segesvár

Időpont: 2016. november 21., 18 óra Helyszín: Segesvár, Gaudeamus Ház

Sepsiszentgyörgy

November 21–27. között kiállításokat, szakmai beszélgetéseket, workshopokat, divatbemutatót szerveznek Sepsiszentgyörgyön.

Csap-Nagybereg

Forr a dal már! - Tóth Péter Lóránt versmondó előadásai Kárpátalján.

Kassa

Nemzeti Filharmonikusok

Szépművészeti Múzeum

Az alapötlet (képzőművészet, irodalom és színház találkozása egyazon térben s időben) változatlan: 10 neves kortárs magyar szerző írt új irodalmi szöveget a múzeum állandó kiállításából kiválasztott, egy-egy inspiráló képzőművészeti alkotáshoz. Az elkészült irodalmi műveket a Galéria kiállítótereiben ismerhetik meg az érdeklődők, 10 színművész tolmácsolásában, 6 esti előadás alkalmával.

Kolozsvár

A budapesti ’56-os Intézet megbízásából készített dokumentumfilm első részében még ma élő szemtanuk eredeti helyszíneken idézik vissza a forradalomban velük történteket. Ezt követően olyan forradalmi résztvevőkre emlékezünk, akik 1956. november 4-ét követően elhagyták az országot, de honvágytól hajtva vagy családjuk kérésére, részben Kádár János „biztatására” hamarosan visszatértek Magyarországra, de itthon börtön, halálbüntetés várt rájuk. A hazatérést sokak számára „megkönnyítette” a Magyar Rádió által megrendelt „Honvágy” című szívbemarkoló dal.

Kolozsvár

"Talán már te magad is a szádra vetted öntudatlanul a szót, amikor megkérdeztél egy vadidegent, hány óra van. De fontos határvonalat kell húznunk: csak mert egy tag arc, attól még az az arc nem biztos, hogy Tesó is."

Komárom, Tiszti pavilon díszterme

Fonográf Fesztivál, Sebestyén Márta koncert

Kassa

Pro Probitate

Millenáris - B épület 1024 Budapest

Immáron harmadik alkalommal rendezzük meg az őszi-téli szezon közkedvelt programját az NLCafé Téli fesztivált!

Mysore Pack, XI. Szabolcska Mihály utca 3., Budapest, 1114

Gondolkoztál már azon, hogyan függ össze egy személyiségteszt az önéletrajzírással? És azon, hogy melyek azok a tulajdonságaid, amelyekre szívesen építenél a munkád során?

Madách Imre Művelődési Központ (Vác, Csányi krt.63.) Végh Dezső terem

A fenti címmel Reichard Piroska (1884-1943) verseiből készült irodalmi műsor, a Móricz Zsigmond Társaság és a Madách Imre Művelődési Központ közös szervezésében.

Somorja

2016. november 20-án, 17.00 órakor a Moziban, Somorján.

Komárom

orgonaest

Kassa

Pincefeszt Kassán

Kolozsvár

A Váróterem Projekt abból a bizonyos százegy fabulából mutat be válogatást tárgyanimációs előadásában. Az emberi tulajdonságokat képviselő állatok ezúttal tárgyak segítségével öltenek alakot, bemutatva a gyarlóság igen széles skáláját

Újvidék

Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ idén is megszervezi a Petőfi-napok rendezvénysorozatát.

Papp László Budapest Sportaréna 1143 Budapest, Stefánia út 2

Az ősz legnagyobb családi rendezvényén a legmenőbb játékok, százféle program, álmaid karácsonyi ajándékai és kedvenc TV-figuráid várnak a Budapest Arénában november 18-19-20-án!

Ipolynagyfalu

6. ipolynagyfalusi batyubál

Tiszakeresztúr, Tiszapéterfalva, Zápszony, Badaló, Nagydobrony

Ingyenes egészségügyi vizsgálatok Kárpátalján – HÖOK Külhoni Program

Nemskosút

könyv

Somorja

Phoenix

Alistál

A fülembe csendül egy nóta még

Lakszakállas

kiállítás

Zenta, Emlékiskola

Ha gyermeke 0 – 12 év közötti, kinőtte a ruhácskáit és cipőit vagy megunta a játékait, s azokat szívesen értékesítené, akkor jelentkezzen!

Eger

Palócgála 2016 - Regionális Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Kolozsvár

A JelesNapTár hagyományőrző gyermekprogram 2016. november 18-án, pénteken délután 4 órától jelentkezik újra a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Erdély - körút

Tilos csillagon címmel tart erdélyi előadókörutat Gyulai Zsuzsanna Radnóti-díjas versmondó 2016. november 15–24. között.

Makkosjánosi, Sevcsenko u. 45.

A Kárpát-medencéből elhurcolt magyar és német foglyok nyomában – Emlékkonferencia

Dunaszerdahely

Európa végveszélyben

Szatmár megye

Az EMKE és a Szatmárnémeti Kölcsey Kör, Nagykároly és Tasnád RMDSZ-szervezeteivel, valamint Adyfalva Református Gyülekezetével karöltve 2016. november 18-án és 19-én huszonhetedik alkalommal rendezi meg az Érmindszenti zarándoklat nevet viselő hagyományos Kárpát-medencei Ady-megemlékezését.

Sepsiszentgyörgy

Az Eufónia Kulturális Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a XVI. HÁROMSZÉK KAMARAKÓRUS FESZTIVÁL hangversenyére, melyre 2016 november 18-án 18 órától kerül sor a Széna utcai evangelikus templomban.

Kolozsvár

A népi játék pedagógiai célú alkalmazásához szükséges elméleti és módszertani ismeretek; ünnepkörök és népszokások; a hagyomány éltetése az óvodában, iskolában; a játéktár bővítése (Benkő Éva Játszóház - és gyermektáncház vezető, óvodapedagógus – Sepsiszentgyörgy). A népi játéktól a drámajátékig: gyakorlatok, személyiségformáló játékok; az iskolai és óvodai fellépések, a színpadra állítás lehetőségei (Prezsmer Boglárka, drámapedagógus – Sepsiszentgyörgy)

Orom, Művelődési otthon

Időpont: 2016. november 18., 18.00 óra Helyszín: Orom, Művelődési Otthon, nagyterem

Párkány

Papp Katalin magán művészeti alapiskola

Kolozsvár

7. Matematika és informatika alkalmazásokkal a A MAGYAR TUDOMÁNY NAPJA ERDÉLYBEN keretén belül november 18.-20. között

Budapest

2016 novemberétől a világ teljesen más szemmel néz majd a kelet-európai zenei színtérre. November 16 és 19 között első alkalommal, a Budapest Showcase Hub lehetővé teszi zenei szakemberek, zeneimádók, együttesek és vájtfülűek számára hogy kapcsolatot építsenek és felfedezzék a régió zene parában rejlő lehetőségeket.

Budapest

Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

Kolozsvár

Haikugráfia címmel Várdai Levente fotóművész kiállítása nyílik meg 2016. november 17-én, csütörtökön, 18 órakor a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.). A kiállított anyagot dr. Feleki Károly, a kolozsvári Művészeti és Design Egyetem tanára méltatja.

Kolozsvár

Wolfgang Amadeus Mozart DON GIOVANNI Opera két felvonásban Szövegkönyv: Lorenzo da Ponte

Gömörpéterfala

Baranta

Komárom

Csáky

Budapest, Kis Rókus u. 16-20

Nemzetközi konferencia a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) szervezésében a Personal Hungary Szakkiállításon 2016. november 17. 13:00 – 17:30 között.

Beregszász

Hadifogság, gulág, málenkij robot – nemzetközi tudományos konferencia

Beregszász

Emlékezés a sztálini terror áldozataira

Ipolyvisk

Könyvbemutató Ipolyvisken!

Újvidék

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium 2002 óta minden évben megrendezi a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát az Újvidéki Egyetem valamelyik karán.

Magyarkanizsa

A főzőtanfolyam novemberi találkozójának témája: húspótlók, fasírtok.

Diószeg, Inovatech épülete

2016. november 17-én,, az Inovatech épületében.

Dunaszerdahely

Családi könyvklub

Fülek

folt

Kispiac

A Jókai Mór Művelődési Egyesület 8. alkalommal szervezi meg a népmesemondó versenyt, amelyre óvodások és általános iskolások nevezhetnek be.

Dunaszerdahely

Beszéljünk iskoláink jövőjéről - Dunaszerdahelyen

Csíkszereda

Előadó: Mits Péter, a Kodolányi János Főiskola oktatója. Időpont: November 15, kedd, 16-18 óra, Nagy Aula.

Kolozsvár

Egész estés kulturális program igényes szórakozást kínál a történelmi város értékeiről, hímzésbemutatóval, borkóstolással, vetített képes előadással. Közreműködnek a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára művészeti csoportjai.

Erdély - körút

Wittner Mária az 1956-os Emlékbizottság védnöke, az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus alakja, aki elsősorban a Corvin közben és a Vajdahunyad utcában harcolt Magyarország szovjet uralom alóli felszabadításáért. Az akkor még csak 19 éves Wittner Mária az első naptól kezdve részt vett a forradalo

Csíkszereda

Az idei második csíkszeredai kávéházi előadónk a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa, Dr. Nagy Benedek lesz, aki a Petőfi Kávéházban tart előadást 2016. november 15-én, kedden, 18 órától.

Bős

A fülembe csendül egy nóta még

Dunaszerdahely, Vinarium

Csóka Ferenc

PostArt kulturális központba (Budaörs, Templom tér 12., bejárat hátul)

dr. Raffay Ernő: Az I. világháború kirobbanása és a háború a győzedelmes 1916. évig című előadására

Budapest

Közép-európai Erasmus+ információs napok Budapesten

Kolozsvár

Táncházgazda: az Ördögtérgye Néptáncegyüttes Szervezők: Ördögtérgye Egyesület és a Szarkaláb Kulturális Egyesület Zenél: a Harmadik Zenekar és a folkkocsmás zenekarok

Erdély

A november 25-ig tartó kéthetes körút során több mint száz erdélyi középiskolába látogatnak el háromfős csapataink, akik a végzős diákoknak mutatják be a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet és a 2017-es egyetemi felvételi kínálatot. A körutat az idén is a hallgatókkal közösen szervezzük és bonyolítjuk le – hiszen a diákok a leghitelesebb képviselői az egyetemnek, – illetve megpróbáljuk hatékonyabbá, élvezhetőbbé tenni a középiskolákban töltött időt.

Csíkszereda

A Magyar Nyelv Napja alkalmából, 2016. november 14-én előadássorozatot szerveznek a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Nagy Aulájában. Az esemény szervezői Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, a Sapientia EMTE Humántudományok Tanszéke és a Spektrum Oktatási Központ.

Nagykároly

A Színházi Egyetemek Nemzetközi Fesztiválját (SPOT) tizedik alkalommal szervezik meg november 14 és 20-a között Nagykárolyban. A rendezvény célja kapcsolatot teremteni a romániai és a szomszédos országok színházi iskoláinak hallgatói között.

Kolozsvár

Neves szerzőkkel és szerkesztőkkel beszélgetünk: Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Babiczky Tibor, Totth Benedek és Szálinger Balázs.

Kolozsvár

Idén November 13-án második alkalommal Romániában minden magyarlakta településen hivatalosan is megünnepelhetjük a Magyar Nyelv Napját, kulturális eseményekkel, program sorozatok szervezésével. Ebből az alkalomból Dsida Jenő műveiből egyéni előadást varázsol önöknek: Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze.

Somorja

Hunyadi Mátyás

Somorja

Via Nova Ifjúsági Csoport és a mozi.club

Kolozsvár

2016. nov. 12-én de. 10 órakor tartja társszervezetünk, a Romániai Magyar Dalosszövetség idei közgyűlésését a Kolozsvári Református Kollégium Dísztermében, délután 4 órakor Szabó Csaba Emlékhangversenyre kerül sor a BBTE Auditorium Maximumában.

Ajka-Ajkarendeki Szent Márton Püspök Római Katolikus Plébánia (Rendeki utca 32)

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet a Nemzeti Fórum Egyesület és a Lakitelek Népfőiskola tisztelettel meghívja Önt és kedves családját Nagy Alajos az ajkai Nemzeti Forradalmi Tanács titkára, az Ajkai Szabad Szó kiadója és szerkesztője, a Magyar Szabadságharcos Világszövetség elnökének emléktábla avatására 2016. november 12-én (szombaton) 14.00 órára az Ajka-Ajkarendeki Szent Márton Püspök Római Katolikus Plébánia (Rendeki utca 32.) épületéhez.

Perse

Bacskai Bélára emlékeznek Persében

Fülek

fesztivál

Lekenye

helyi értékek

Rimaszombat

kórustalálkozó

Kolozsvár

A legjobb dalokat beküldő zenekarok november 12-én délután 7 órától veszik át díjaikat a Bulgakovban egy gálaest keretében, ezután 9 órától az érdeklődők megismerhetik a nyerteseket, az estet pedig egy hatalmas közös zenéléssel és egy utóbulival zárjuk.

Nemeskosút

Berkenye

Ipolyság

Folkhont

Somorja

Mozi

Tornalja

A nagysikerű folklórfesztivál főszervezője: Kulturális Antropológiai Műhely Társszervező: Tornaljai Városi Művelődési Központ A rendezvény a SZK Kormányhivatalának, Besztercebánya megye és Tornalja város anyagi támogatásával valósul meg.

Szeged

A SZEGEDI JAZZ NAPOK Magyarország egyik elsőként indult jazzfesztiválja.

Siófokon

Márton napi sokadalom, pálinkafesztivál Siófokon. Márton napja az adventi böjtöt megelőző utolsó ünnepnap, amikor a jóízű lakmározás, vigasság megengedett.

Szatmárnémeti

A Bartók Béla Egyesület, a Szent-Györgyi Albert Társaság, a Romániai Magyar Dalosszövetség, a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA), a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház 2016. november 12 -13-án Szatmárnémetiben a Dinu Lipatti Filharmóniában rendezi meg a XXIV. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyt.

Erdély

A CSI:Sapientia bűnügyi verseny célja megismertetni a hallgatókkal a biotechnológia egyik potenciális és érdekes területét. A versenyen a legkorszerűbb technikák és tudományos eredmények alkalmazásával a versenyzők betekinthetnek a tudományos vizsgálódás izgalmas és mindig változó világába.

STEFÁNIA PALOTA Honvéd Kulturális Központ, Ovális terem (1143 Budapest, Stefánia út 34.)

A Trianoni Szemle 2016-osi Évkönyvének bemutatój

Sepsiszentgyörgy

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum közös szervezésében nyílik meg pénteken 17 órakor az „Indulj el egy úton...” Kallós Zoltán című időszakos kiállítás.

Kolozsvár

Azt mondják, azért jöttünk a világra, hogy boldogok legyünk. De valóban így van-e? Mi a boldogság és miért kellene annak lennünk? A szomorúság a boldogság poláris ellentéte, vagy csak a hiánya?

Ipolyszalka

Zsapka

Búcs

zsapka

Dunaszerdahely

Lélektükör, Nagy Dani kiállítása

Somorja

A "Fölszállott a páva" élő adását vetítjük, mely 19:30-kor kezdődik. Várunk mindenkit szeretettel, hogy együtt szurkoljunk Lilinek és Dórinak, azaz a Tündérrózsák csapatnak és a Csali táncosainak, Bacsfa és Somorja büszkeségeinek.

LÉva

Olimpiának indult c. dokumentumfilm vetítése

Válaszút

Mi a VK Konferencia célja? - Találkozási pont a vk-k törzsei számára - Kiképzői továbbképzés - Töltődés

Kolozsvár

Magyar Házak szerepe a helyi értékek feltárásában, nemzeti identitásunk megőrzése érdekében. A Magyar Házak működésének fenntarthatósága.

Kolozsvár

A KÁMFOR - Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozója - egy 3 napos szakmai rendezvény, amelyet idén a RIF Kolozsváron szervez meg, az RMKT, Magyar Közgazdasági Társaság, MKT IB és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság társszervezők segítségével. Ez a rendezvény összehozza a Kárpát-medence legkíváncsibb, legjobban fejlődni vágyó fiatal vállalkozóit és közgazdászait.

Dürer Kert

A Vocalz And Chordz Productions & a Technologie und das Unheimliche bemutatja: költészet+zaj+hús+vizuál+techno+industrial+dekonstrukció+rekonstrukció=noise anatomy

Szatmárnémeti

A kétévente megrendezett vándorfesztivál – amelynek korábbi kiadásait Bukarestben, Brassóban, Aradon, Nagyváradon, Csíkszeredában szervezték – a romániai kisebbségi színházak, társulatok seregszemléje. A fesztiválon tehát az erdélyi magyar teátrumok mellett jelen lesz a nagyszebeni német társulat, a bukaresti Giuvlipen Színház, valamint a Bukaresti Állami Zsidó Színház egy-egy előadással.

Nagyszeben

2016. november 10. és 16. között szervezik meg Nagyszebenben a tizenegyedik Ars HUNGARICA kulturális fesztivált, amelyre szeretettel hívnak mindenkit!

Eastart Galéria, Nyíregyháza, Nádor utca 61

Kárpátaljai festőművészet

Fülek

dr. Nagy Csilla irodalomtörténész, kritikus, a Magyar Tudományos Akadémia munkatársa

Kolozsvár

Az EME I (Bölcsészet- Nyelv- és Történettudományi Szakosztályában) Hésziodosz művei és a mitologikus hagyomány címmel Bíró Csilla (Budapest, OSZK) tart előadást november 10-én., csütörtökön 12.30-tól az EME Jókai/Napoca u. 2. sz alatti székházában.

Kolozsvár

Íme a várható borsor: Chardonnay ​– 2014 Rajnai rizling​ – 2015 Szürkebarát – 2014 Fűszeres tramini – 2015 Sauvignon blanc – 2014 Fehér leányka – 2015 Önt is szeretettel várjuk!

Marosvásárhely

Ismét november, újra könyvvásár, mint 1995 óta minden évben. A huszonkettedik.

Kolozsvár

Nemzetközi tudományos konferenciát szervez partnerségben Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2016. november 10-13- között.

Marosvásárhely, Nemzeti Színház

A történet két kisiklott életű és átmenetileg egymásba kapaszkodó emberről, egy férfiről és egy nőről szól. Meg egy jómódú, gyerektelen házaspárról Elisről és Évaról. Barátok, szeretők. Kapcsolataikat félve titkolt, elfojtott élethazugságok feszítik. Körülöttük a sziget csendje, nyugalma. Aztán egy nap váratlan és értelmetlen kegyetlenkedés történik: háziállatokat öldös le valaki. Kutyát, birkát, lovat. A közhangulat egy ártatlan ember, Johan ellen fordul. A két történet nem függ össze. De az erőszak légkörében az önigazolás is végzetes. – ismerteti az előadást a budapesti Nemzeti Színház honlapján a rendező, Kiss Csaba.

Szepsi, Buzita

Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál

Marosvásárhely

Erdély legnagyobb magyar könyves szemléjének számító 22. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár kezdődik szerdán, amely több mint száz programmal várja az érdeklődőket.

Kolozsvár

A romániai magyar értelmiségi elit és 1956 címmel Benkő Leventetörténész, a Művelődés folyóirat szerkesztője tart előadást a Művelődés Estek keretében, 2016. november 9-én, szerdán, 18 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.).

Szabadka

A Keresztény Értelmiségi Kör Tisztelettel meghívja 2016. november 9-én, szerdán, 19:00 órára a szabadkai Városi Könyvtár olvasótermébe Ft. Prof.dr.sc. Horváth László A kultúra, a tudomány és a vallás metamorfózisa keresztény szemmel.

Dunaszerdahely

“Kincskeresők-helyi értékeket kutató diákok” konferencia

Kolozsvár

A Református Tanárképző Kar egyházzenei konferenciát szervez „Gárdonyi Zoltán öröksége” címmel, 2016. november 8-án.

Dunaszerdahely

Varga Ferenc

Zenta

Ismeretterjesztő előadás a szakrális térről.

Papp László Budapest Sportaréna

Erdély

Népszerűsítő karaván indul a Babeș–Bolyai Tudományegyetem oktatóinak és diákjainak kíséretében november 7-én. A két útvonalon párhuzamosan haladó karaván november 7-8. és 21-25. között Partium és környékén a következő városokba látogat el: Szatmár, Nagykároly, Nagyvárad, Arad, Nagyenyed, Déva. Székelyföld és környékén: Marosvásárhely, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Brassó.

Bukarest

A Bukaresti Magyar Filmhét tizedik kiadásán válogatást mutatunk be a magyar filmipar legújabb filmjeiből: játékfilmek, rövidfilmek, animációk és dokumentumfilmek lesznek láthatók, lehetőséget nyújtva a filmkedvelőkenk, hogy a jelenlegi filmpaletta valamennyi műfaját megismerjék.

Kolozsvár

2016. november 6-án, vasárnap du. 4 órától vetítik a Megáll az idő című filmet a Szentegyház utca 4. szám alatti 1956-os rendezvényközpontban. A vetítést követően Bereményi Gézával, a film forgatókönyvírójával Mile Lajos főkonzul beszélget.

Budapest

Ingyen mehetnek a gyerekek egy hétig a fővárosi állatkertbe! De a nyugdíjasok is féláron vehetnek belépőjegyet november végéig.

Párkány

Őszi kulturális napok Párkányban

Somorja

Folkklub a Moziban

Eger

2016. november 4-6. között kerül megrendezésre az Egri Kamaraopera Fesztivál, amely izgalmas helyszíneken, különleges előadásokkal várja immár negyedik alkalommal a közönséget.

Nagymegyer

12. Nagymegyeri Ezoterikus Fesztivál

Miskolctapolca, Avalon Park

Az elmúlt időszakban hazánkban is egyre népszerűbb a jellegzetes angolszász őszi ünnep, a Halloween. Míg a felnőttek inkább a tökfaragás és dekorálás miatt kedvelik, addig a gyermekek számára egy újabb beöltözős buli, csak nem a megszokott hercegnős, pókemberes jelmezekkel. Egyre több helyen várják külön halloween programokkal a kis boszorkákat és drakulákat.

Segesvár

Helyszín: Segesvár, Gaudeamus Alapítvány Művelődési Terme Időpont: 2016. november 15.

Dunaszerdahely

Tollas Rádió

Palást

Palást

Nagykapos

A Fabotó citerazenekar táncháza

Fülek

Füleki kötődései is vannak a Thália Színház előadásának: a dalszövegíró Laboda Róbert, Angelo szerepében pedig Bocsárszky Attila. Mikor? 2016. november 5-én, szombaton 18.00 órától. Hol? A VMK színháztermében.

Topolya

Szármafesztivál negyedik alkalommal Topolyán 50-nél is több versengő csapatal.

Dunaszerdahely

20 éves fennállását ünnepli november 5-én a Dunaág Néptáncműhely, jubileumi előadásával, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Poztsony

Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága

Budapest

A Telekom Electronic Beats, a Telekom nemzetközi zenei programja több mint 15 éve rangos eseményekkel vesz részt Európa nagyvárosainak kulturális életében. A Telekom Electronic Beats Festival tavaly új köntösben, kétnapos rendezvénnyel tért vissza, 2016 novemberében pedig ismét ugyanebben a formában jön el többek között Budapestre is, szokás szerint a legnagyobb nevekkel.

Kolozsvár

A Perjátszó Kör az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hivatalos, kifejezetten perek előadására specializálódott színjátszó társulata. A társulat 2015 őszén ünnepelte fennállásának 10 éves jubileumát. Egy fakultatív szeminárium keretei közül indult Kisteleki Károly tanár úr vezetésével, de a mára egyesületté alakult csapat rövid idő alatt kinőtte a tanterem falait.

1051, Budapest, Pesti Vigadó Díszterme

Kárpát-medencei Magyarok Zenéje

Budapest, Ráday utca - Palotanegyed vonzáskörzete

A Lelki Egészség Éjszakáját idén először rendezzük meg hagyományteremtő szándékkal. A zsúfolt, túlterhelt hétköznapok gondjai, a ránk háruló feladatok súlya, testileg és lelkileg is megterhelőek lehetnek számunkra. Mi befolyásolja pszichés, testi és lelki jóllétünket? Egyáltalán hatással lehetünk lelki egészségünkre, és ha igen, hogyan?

Lekenye

családi délután

Kolozsvár

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2016. november 4-én a Sapientia EMTE Jogtudományi Intézete valamint az Erdélyi Múzeum Egyesület és a Forum Iuris Egyesület által szervezett, A szellemi tulajdonjog új kihívásai a 21. században című konferenciára.

Gyergyószentmiklós

2016. november 4-én (pénteken) és 5-én (szombaton), a Magyar Tudomány Napja tiszteletére nemzetközi történészkonferenciát szervez Az 1916-os évi katonai betörés és Székelyföld címmel.

Kolozsvár

Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából a Magyar Tudomány Ünnepén tudományos konferenciát szerveznek Kolozsváron.

Komárom, Ógyalla, Martos

A Feszty Árpád emlékév záróünnepségei

Kolozsvár

A Doktoranduszok Országos Egyesülete 2015-ben sikeresen pályázott egy Erasmus+ KA3-as projektet, melynek címe "Fiatal és tapasztalt/döntéshozó generáció közti szakadék szűkítése".

Gyergyószentmiklós

A Kolozsvári Műszakis Klub idén is megszervezi a fergeteges gólyatábort. Ha kolozsvári egyetemista vagy és a Műszaki Egyetemen elsőéves vagy akkor jelentkezz mert itt a helyed!

Kolozsvár

Az In/Out Photo Festival rendezvénysorozat Románia reprezentációját vizsgálja, a külföldi, illetve a hazai fotóművészek nézőpontjából – tudtuk meg a rendezvény hivatalos megnyitóján, amelyet csütörtök este az Uránia-palotában tartottak. A fotófesztivál elsősorban kiállításokat kínál, de vetítésekre, előadásokra és fotókoncertre is várja az érdeklődőket november 4-ig.

Oroszka

Szomolai Tibor könyvbemutatója

Kolozsvár

Ki, mit, kivel, hogyan kommunikál egy ifi, bibliaóra, missziós nap, konferencia, tábor stb. szervezése során? Vannak-e olyan konkrét eszközök, amelyek segítenek a csapaton belüli kommunikációban? Hogyan tudjuk jól kihasználni az időt, hogyan tudunk motiváltak maradni? Mit tegyünk azért, hogy minden feladatot számon tartsunk és ezek időben meglegyenek? És végül milyen üzeneteket (Facebook bejegyzést, hírlevelet, plakátot, szórólapot stb.) jutassunk el azokhoz, akiket majd szeretnénk ott látni a rendezvényen?

Csíkszereda

Kedves középiskolás diákok! Itt az alkalom, hogy próbára tegyétek pénzügyi és gazdasági ismereteiteket!

Muzslya

Tökfaragó, -festő hagyománytisztelő töknap Muzslyán.

ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza

Táncos örökségünk - Határokon átívelő hagyomány - Gömör 1. rész

Kolozsvár

Azt mondják, azért jöttünk a világra, hogy boldogok legyünk. De valóban így van-e? Mi a boldogság és miért kellene annak lennünk? A szomorúság a boldogság poláris ellentéte, vagy csak a hiánya?

Gúta

Márton-napi Bor és Liba Lakoma

Somorja

Munkanapokon 8.00-20.00 között tekinthető meg.

Marosvásárhely

Vannak örök emlékű pillanatok. Amikor egy gondolat megfogant, amikor egy másik ember által kimondott szó cselekvésre késztetett, alkotásra, érzelmek kifejezésére. Így születnek az értékek, így jött létre ez a könyv is, kedves olvasó. Egy szerény kis kötet benne számomra a legnagyobb kinccsel: találkozásokkal és zenével.

Marosvásárhely

Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

Kolozsvár

Ki, mit, kivel, hogyan kommunikál egy ifi, bibliaóra, missziós nap, konferencia, tábor stb. szervezése során? Vannak-e olyan konkrét eszközök, amelyek segítenek a csapaton belüli kommunikációban? Hogyan tudjuk jól kihasználni az időt, hogyan tudunk motiváltak maradni? Mit tegyünk azért, hogy minden feladatot számon tartsunk és ezek időben meglegyenek? És végül milyen üzeneteket (Facebook bejegyzést, hírlevelet, plakátot, szórólapot stb.) jutassunk el azokhoz, akiket majd szeretnénk ott látni a rendezvényen?

Temesvár

A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) Kémia Szakosztálya 2016. november 3-6. között szervezi meg a XXII. Nemzetközi Vegyészkonferenciát, Temesváron.

Komárom

iskoláink jövője

Kossuth Klub Múzeum utca 7., Budapest, 1088

Lehet-e boldognak lenni egy boldogtalan társadalomban? címmel hangzik az első előadás – Bokor László pszichoterapeuta tartja – a Kossuth klub boldogságkeresésről szóló előadássorozatában.

Zenta

zEtna Egyesület háromnapos, 13. irodalmi fesztiválja.

Kolozsvár, Bulgakov Café

A kolozsvári Tokos zenekar Egyesület kétheti rendszerességgel népzenei előadásokat szervez elismert szakemberek közreműködésével. Az estek célja érdekes történetekkel, előadásokkal bemutatni Erdély (és nem csak) népzenéjét, zenei kultúráját, bővíteni alapvető ismereteinket.

Kolozsvár

Ha a költészet eddig csakis az embereket definiálta érző lényekként, és arra fókuszált, hogyan kapcsolódunk érzelmeinkkel egymáshoz, mit kezd most azzal a figyelemmel, amely nem kizárólag az ember irányából és az ember irányába hat, hanem a kövek, a fák és állatok felé is?

Kolozsvár

Újabb angol nyelvű előadást szervez Jogtudományi Intézetünk. Az előadásról bővebb információk a hírben olvashatóak.

Kolozsvár

Az Egyetemi Esték keretében dr. Horkay Hörcher Ferenc a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora tart előadást A régi városi polgárok hagyományos politikai tudása címmel 2016. november 3-án (csütörtök), 18 órától.

Kolozsvár

Egy névtelen művész festékszóróval fújt sírfelirata, egy akárkié. “A Zéró tükröt tart, mint minden jó színházi produkció, és a Váróterem Projekt előadása ez utóbbi kategóriába tartozik.” - Játéktér

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztályának meghívására 2016. november 3-án, csütörtökön 18 órától az EME-székházban Dr.Bélyácz Iván, a MTA tagja, a IX. Szakbizottság elnöke, a Pécsi TE Közgazdasági Karának professzora tart előadást "Az alacsony kamatok ellenére miért nem nőnek a reál beruházások, és miért lassú a növekedés?" címmel.

Szatmárnémeti, Kolozsvár, Batiz, Nagysomkút

Az EMKE, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Szatmár Megyei Központ, Batiz és Nagysomkút református gyülekezetével, valamint a Kolozsvár Társasággal társszervezésben szeretettel hívja Önt, barátait és ismerőseit a Szilágyi Domokos költő halála 40. évfordulója alkalmából 2016. november 3-a és 5-e között tartandó rendezvényekre: a szatmárnémeti irodalmi tanácskozásra és koszorúzásra, a batizi és nagysomkúti megemlékezésre, valamint a kolozsvári házsongárdi főhajtásra és az azt követő kerekasztal-beszélgetésre.

Kolozsvár

A hatvan évvel ezelőtt, 1956 októberében, Budapesten békés tüntetéssel kezdődő, majd az egész országra kiterjedő forradalmat és erdélyi, illetve romániai vonatkozásait elevenítik fel Kolozsváron, csatlakozva a magyar kormány által meghirdetett Magyar Szabadság Évéhez. A 2016. október 12. és november 21. között zajló, összesen 36 programot felölelő rendezvénysorozatot huszonkét szervezettel karöltve szervezi meg a Kincses Kolozsvár Egyesület.

Zeneakadémia

Az Animato Alapítvány Filharmonikus Zenekarának hangversenye

Malom Közösségi Tér (XI. Fehérvári út 88.c).

Október 8-a a palliatív és hospice ellátás világnapja volt, ennek alkalmából jelent meg Brjeska Dóra, Elhervadt virágok című könyve. Az Összefogás Újbudáért Egyesület szeretettel meghívja a könyv bemutatójára.

Tulip Inn Budapest Millennium Hotel (1089 Budapest, Üllői út 94., VIII. ker.)

Európa a gyakorlatban – Európa a polgárokért konferencia

Brassó, Reménység Háza, Moldovei u. 2 sz.

Somorja

Csali

Csíkszereda

Az Ezüst Akadémia Oktatási Program következő előadója Dr. Bakk Miklós, a Sapientia EMTE, Kolozsvári Karának az oktatója, akivel 2016. november 2-án, szerdán 14 és 17 órától találkozunk.

Nagymegyer

megemlékezésre

Budapest

Lelki Segítő Képzés a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálatánál. Az Információs és Lelkisegély Szolgálat 2016. őszén is elindítja telefonos és chat operátor képzését felnőttek számára.

Medgyes

Bár Örkény István elsősorban hamisíthatatlan humorú, rendkívül rövid, tömör, filozofikus vagy épp groteszk egyperceseivel vívta ki a közönség elismerését, a magyar drámairodalom egyik alappillérének számító tragikomédiáját, a Tóték című drámáját talán senkinek sem kell bemutatni. Amellett, hogy iskolai tananyag, sokakban visszacsengenek az 1969-ben készült, Isten hozta, őrnagy úr! címen bemutatott filmes adaptáció kulcsmondatai, Latinovits Zoltán (őrnagy) és Sinkovits Imre (Tót) alakításai felejthetetlenek.

Kolozsvár, Kétágú Templom

A Bibliában olvasunk egy férfiról, aki Isten dolgait tekintve megfelelő előképzettséggel rendelkezett, lelkesen és bátran hirdette az Igének azon részeit amelyek a próféciák beteljesülésére vonatkoztak, tudásában mégis volt némi hiányosság...

Kolozsvár, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Nagyvárad

A világhírű Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely első alkalommal szólaltatja meg Kolozsváron és több erdélyi városban a róla elnevezett, saját fejlesztésű zongorát, amit a szakma csodazongoraként emleget.

Felsővámos

Emlékest az elhunytakért Felsővámosban

Alistál

A CSEMADOK Alistáli Alapszervezete nevében, Tisztelettel meghívok minden kedves ismerősömet és minden kedves érdeklődőt Ifj. Derzsi György zenés előadására.

Kassa

Tisztelettel értesítem Önöket, 2016.október 30-án 18.órai kezdettel Kassán a Rákóczi fejedelem újratemetésének évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés lesz, melynek keretén belül „A fejedelem“ című musical lesz bemutatva.

Szent István-bazilikában.

Szentmise II. Rákóczi Ferenc újratemetésének 110. évfordulója alkalmából a Szent István-bazilikában.

Balogfalva

Balogfala

Komárom

Átkelő, festészeti kiállítás

Magyarkanizsa

A Kanizsa Feszt szervezőinek indító retró bulija Haloween alkalmából.

Kispiac

Népdaltalálkozó szerbiai és magyarországi csoportok részvételével.

Léva

A Reviczky Társulás, a Lévai Magyar Asszonyok Ligája és a Lévai Szent László Kör sok szeretettel meghívja Önöket a hagyományos Szüreti batyubálra 2016. október 29-én, szombaton 19 órakor.

Beregszász

Színházi előadás – Kétszemélyes tragédia. A beregszászi színház Kányádi Sándor Kétszemélyes tragédia című művét mutatja be.

Kolozsvár

Lenin és Polányi bizonyos értelemben a jelenlegi politikai baloldal alternatíváit meghatározó figurák. Adott egyfelől a „piacok társadalmi beágyazottságának” a visszaállítására törekvő, a kapitalizmus elszabadult szellemét állami szabályozásnak alávető kísérlet; másfelől pedig az egy teljesen más társadalom megteremtésére, a kapitalista és prekapitalista szükségszerűségből egyenesen a szabadság világába való ugrásra irányuló voluntarista erőfeszítés. Mit mondana Lenin és Polányi a jelenlegi helyzetről?

Fülekkovácsi és Kurtány

Mocsárí Lajos

Zenta

Klasszikus táncot kedvelőknek kitűnő esti program a zentai Kertek Helyi Közösségben.

Európai Ifjúsági Központban (II. ker. Zivatar u. 1-3.)

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói – az Ökotárs, Autonómia, DemNet és Kárpátok alapítványok – október végén háromnapos, több részből álló eseménysorozatot szerveznek Budapest több helyszínén.

Kolozsvár

Nagy szeretettel várunk október 28-30. között, az idei alkalom is nagyon izgalmasnak, ígérkezik, tele sok-sok meglepetéssel, építő előadásokkal, találkozási lehetőségekkel és amint már megszoktátok, finomabbnál-finomabb ételekkel.

Somorja, Mozi

Táncház a Moziban

Gömörhorka

Szomolai Tibor

Palics

Napsugaras ősz az időseknek műsorral majd azt követően vacsorával és zenével.

VMK

Csaplár Benedek emléknap

Kolozsvár

A legendás opera Musette szerepében a világhírű Kele Brigitta lép fel, míg Mimit Egyed Apollónia, a Kolozsvári Magyar Opera fiatal tehetséges énekművésze alakítja. Rodolfo szerepében Florin Guzgă énekművészt, Marcello szerepében pedig Florin Estefant láthatja-hallhatja a közönség.

Kolozsvár

Önszerveződő nyári egyetem egy működő vulkán lejtőjén? Őrülten hangzik, ám annál érdekesebb a valóságban, különösen akkor, ha nem a szigorú értelemben vett tudományos kutatás, különféle mérések képezik a nyári egyetem tárgyát, hanem a fiatal kutatónemzedék prominens tagjainak egymásra találása, kapcsolatépítés – egyszóval jövőtervezés az együtt eltöltött idő lényege.

Kolozsvár

A 2016/2017-es egyetemi tanév első művészettörténeti szakkörén a Quadró Galéria aktuális kiállítását nézzük meg, majd pedig a kurátorokkal, Székely Sebestyén Györggyel és Portik Blénessy Ágotával fogunk beszélgetni koncepcióról, munkafolyamatról, eredményekről.

Kolozsvár

Folytatódik a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán folyó Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképzés keretében elindított iszlám modul előadássorozat. A 2016-2017-es tanév első és második féléve folyamán megvalósuló iszlám modul első előadásaira csütörtökön (2016. október 27., A303-as terem) és pénteken (2016. október 28., B301-es terem) kerül sor 17:00 órai kezdettel a Kar Tordai úti épületében.

Kolozsvár

Nagyszabású rendezvényre kerül sor 2016. október 27-én (csütörtökön) a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán. Immár hatodik előadásához érkezett a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében, a Kar által szervezett előadássorozat a magyarok szovjet fogságának témakörében, ami ezúttal több fontos rendezvényhez kapcsolódik.

Kolozsvár

Az EME Természettudományi Szakosztályának meghívására október 27-én, csütörtökön d.u. 17 órai kezdettel az EME székházában Uray Zoltán, sugárbiológus, az MTA külső tagja tart előadást "Az öregedés biológiája" címmel.

Kolozsvár

Kik lakták be Kolozsvár főterét, a Sétateret, és hogyan nézett ki egy családi ház az 1930-as években? Milyen volt a városi forgalom a konflisok és az automobilok korában? Hogyan látott az 1930-as évekbeli polgár? Milyen társaságokhoz csatlakozhatott az, aki kedvét lelte a fényképezésben? A LÁTHATÓ KOLOZSVÁR című kiállítás Kolozsvár eddig kevésbé ismert arcát mutatja be, azt ahogyan Orbán Lajos egyedi látásmódjával megőrizte számunkra fotókon és mozgóképeken.

Szabadka, Népkör

Közművelődési szakmai nap Szabadkán.

Csallóközaranyos

2016. október 27., 17:00–18:00

Nagyvárad

Október 26-án a sepsiszentgyörgyi M Studio vendégjátékával veszi kezdetét a II. Infinite Dance Festival. A tánc- és összművészeti esemény öt napja alatt csaknem húsz program, köztük táncelőadások, workshopok és koncertek is helyet kapnak.

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete

Ekecs

Idegenben, ismeretlen földön nyugvó katonáinkra emlékezünk 2016.október 26.-án, szerdán 15.00 órától Ekecsen az I.és II. világháborúban elesett katonák emlékoszlopánál, majd 16.00 órától szentmise a római katolikus templomban a lelkiüdvükért .

Rozsnyó

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők! Emlékezzünk együtt!

Bukarest

Kiállításokkal, filmvetítésekkel, koncertekkel és konferenciával emlékezik meg a Balassi Intézet bukaresti központja az 1956-os magyarországi forradalomról, kiemelten annak romániai hatásairól - közölte kedden az intézmény.

Felsőszeli

Vadkerti, Sipos, Zsapka koncert

Pozsony

Születésnapi beszélgetés Bauer Edittel

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztályának meghívására a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének keretében működő Gazdasági Tanácsadó Klub hallgatói Éltes Rita, Géger Gyopár, Deák Péter és Szabó Norbert előadást tartanak „Az ingatlanpiac bemutatása” címmel.

Marosvásárhely

Beardance címmel, 2016. október 25-29 között Erdélyben mutatja be debütáló lemezét a Barabás Lőrinc Quartet.

Erdély

A turné Kolozsváron indul október 26-án a Form Space nevű helyszínen, amely hamarosan nyílik meg a Kolozsvár Arénában. Október 27-én Marosvásárhelyen a Jazz&Blues Clubban lépnek fel, 28-án Sepsiszentgyörgyön a Hostelben, 29-én pedig Nagyváradon a Moszkvában lesz koncert.

Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós

A csíkszeredai születésű Bedő Imre a Férfiak Klubja alapítója, könyve Férfienergia címmel jelent meg, amelyet az események részeként mindhárom városban bemutat a jelenlévőknek.

Somorja, Mozi

Barátnő klubest Bial Judittal

Érsekújvár

Koncert az elektrotechnikai szakközépiskola részére.

Kézdivásárhely

A Két kezem forgatta, szívem táncoltatta című folklórelőadást mutatja be a Háromszék Táncegyüttes a kézdivásárhelyi közönségnek.

Beregszász

Színházi előadás – Igazán. A beregszászi színház Igazán című legújabb darabja október 24-én 25-én, mely egy életjáték magyar írók és költők műveiből két felvonásban.

Kolozsvár

A hatvan évvel ezelőtt, 1956 októberében, Budapesten békés tüntetéssel kezdődő, majd az egész országra kiterjedő forradalmat és erdélyi, illetve romániai vonatkozásait elevenítik fel Kolozsváron, csatlakozva a magyar kormány által meghirdetett Magyar Szabadság Évéhez. A 2016. október 12. és november 21. között zajló, összesen 36 programot felölelő rendezvénysorozatot huszonkét szervezettel karöltve szervezi meg a Kincses Kolozsvár Egyesület.

Zselíz, Magyar Ház

Megemlékezés az '56-os magyar forradalomról Zselízen

Nagykapos

Gyertyagyújtás Nagykaposon '56 hőseinek emlékére

Nagyvárad

„Az, hogy ma szabadságban, függetlenségben, demokráciában élhetünk, nemzetünk megannyi kevéssé ismert hősének köszönhető” – fogalmazott Áder János köztársasági elnök az 1956-os Emlékév megnyitóján. Hatvan évvel ezelőtt a magyarság síkra szállt szabadságáért, függetlenségéért.

Alsóbodok

Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület

Zenta

Vasárnapi gyermekprogram.

Tornalja

Vadkerti, Sipos, Zsapka akusztikus koncert

Zenta, Vásártér

Keverék, fajtatiszta, törzskönyvvel nem rendelkező és mentett kutyák szépség- és különböző ügyességi versenye.

Müpa, a Zeneakadémia, az A38 Hajó, a BMC, a Várkert Bazár, a Pesti Vigadó, az Akvárium, valamint a Millenáris és a Bálna

A negyed évszázados múltra visszatekintő, a Müpa és a Budapesti Turisztikai- és Fesztivál Központ együttműködésében megvalósuló eseménysorozat 17 napja alatt ismét a kortárs művészeteké lesz a főszerep a fővárosban: a kortárs komolyzenétől a színházi bemutatókon és könnyűzenei koncerteken keresztül, újcirkusz- és táncelőadásokon át a képzőművészetekig.

Modra-Piesok, SK, Hotel Zochova chata

Manapság naponta érezzük, hogy a civil társadalomnak vezetőkre van szüksége. Ezért a Cseh és a Szlovák Adománygyűjtő Központ (Czeh and Slovak Fundraising Centre) közös, hosszútávú programot hirdet Jövő vezetői címmel világszerte elismert szakértők közreműködésével.

Fogas Ház Akácfa utca 51., Budapest, 1073

A Közünk van 1máshoz csapata lelkesen dolgozik azon, hogy megszervezze számotokra az első Közünk van 1máshoz Napot! Célunk bemutatni, hogy az úgynevezett öregség nem egy poros, sötétbe hajló, pesszimista és utálatos dolog, illetve a kamaszság nem egy felelőtlenül link, megbízhatatlan és szemtelen állapot.

Dunaszerdahely

Az ARANYKERT Bábszínház társulata szeretettel értesít mindenkit, hogy szombaton, október 22.-én, 10.oo órai kezdettel a Dunaszerdahely-i VMK alagsori bábtermében bemutatja AZ ERDEI TÖRTÉNET c.új bábjátékát. Mindenkit ismét nagy szeretettel várunk!!!!

Ipolyság

mesedramatizáció, drámajáték játékos iskolai előkészítő feladatok óvodásoknak játékos feladatok iskolásoknak kézműves foglalkozások

Zsély

Zs. Nagy Lajos emléknap Zsélyben

Pozsonyeperjes

Nemzetközi Dalostalálkozó

Mozi, Somorja

Jazzkoncert a Moziban!

Zenta

Egészségmegőrző, rákellenes hagyományos program Zentán.

Felsőhegy

Felsőhegy hagyományos népzenei találkozója a helyi és környékbeli népzenével foglalkozó csoportok, egyesületek bemutatkozásával.

Zsitvabesenyő

Szüreti batyubál Besenyőn

Bősi kultúrház

A bősi kultúrházban az Érsekújvári Rockszínpad bemutatja az „56 csepp vér“ című musicalt

Életre szóló élményben lesz részük az idei Testvércsalád Találkozóra jelentkező családoknak. A Családháló.hu online családi magazin 2014-ben indított programja már százakat vonzott Budapestre és számos család épített ki egymással kölcsönös testvércsaládi kapcsolatot.

Marosvásárhely

A Dósa Géza Galériában több mint 30 műalkotás kerül kiállításra, amelyek nagy része a múzeum gyűjteményéből és adományokból származik.

Kolozsvár

A JelesNapTár hagyományőrző gyermekprogram kilencedik évadjának első rendezvényére 2016. október 21-én, pénteken délután 4 órától kerül sor a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Árkos

Az árkosi felnőttoktatási központban az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete látja vendégül a 3. Székelyföldi Nők Konferenciájának résztvevőit, akik a három székely megye RMDSZ-es nőszervezeteit képviselik. A rendezvény nyitott minden érdeklődő számára.

Nyárasd

Beszélgetés Balázsy Pannával

1082 Budapest, Corvin köz

z 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat, a Bethlen Gábor Alapítvány. és az Országos Lengyel Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt 2016. október 21-én, pénteken, 10.00 órára a lengyel és a magyar Kis Felkelők emléktáblájának megkoszorúzására.

Őrös

Tökfaragó verseny Őrösben

Gyergyószentmiklós

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Theresia Walser, kortárs német drámaírónő Közel sincs már e vadság erdeinkben című drámáját mutatja be, amely magyar nyelvterületen mindeddig nem volt látható. A magyar nyelvű ősbemutató szövegét Parti Nagy Lajos fordította, a díszletet és jelmezeket Bajkó Blanka-Aliz tervezte, zeneszerzőként Bocsárdi Magor, dramaturgként pedig Lovassy Cseh Tamás működött közre.

Nagybalog

Nyugdíjasnap és tárlatnyitó Nagybalogon

Beregszász

Élet-kérdések – a Család és Élet Egyesület programja

Kolozsvár

A Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál október 21 - 30 között kerül megrendezésre Kolozsváron, a filmeket a Florin Piersic, a Győzelem (Victoria), a Iulius Mall Cimema City és a Dacia mozikban vetítik. A Studio26-ban különleges vetítésekre kerül majd sor.

Akhisar, Törökország

Milyen a szüret 12 millió olívafa vidékén? Hogyan történik az olívabogyó begyűjtése, felhasználása, az olívaolaj fogyasztása és új olívafák ültetése?

Sepsiszentgyörgy

Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda bemutatja: NEMDISZNÓLÁB!

Ekecs

5 éves a majdnem világhírű Kuttyomfitty Társulat

Felsőszeli

Üdvözlet Felsőszeliből

Szováta

Október 20-án kerül sor Fekete Árpád Elődeim kitaposott ösvényein című, genealógiai kötetének bemutatójára Szovátán, a Városháza Nagytermében.

Komárom

Egyszer volt, hol nem volt - táncház

Kolozsvár

Október 20-án A Kocka Másik Oldala az S:PORT-on keresztül érhető el. A foci EB és riói olimpia után a tanév első beszélgetésének témája természetesen a sport.

Kolozsvár

A Hargita Kiadó gondozásában, a Székely Könyvtár sorozatban megjelent Fodor Sándor Válogatott novellák című könyv bemutatására kerül sor 2016. október 20-án, csütörtökön, 18 órakor a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.). A kötetet Lövétei Lázár László ésMolnár Vilmos, a sorozat, illetve a kötet szerkesztői ismertetik.

Nagyszeben

Október 20-án, csütörtökön kezdődnek a XVIII. Szeben Megyei Magyar Napok. A kéthetes rendezvénysorozat ez alkalommal is kortól függetlenül, minden érdeklődő számára változatos programokkal jelentkezik. A megye magyarlakta településein két héten át számos program várja az érdeklődőket.

Kolozsvár

Film- és könyv (újra)bemutató! Rendkívüli vendégeink: Dr. Lőrincz Ernő, a Bolyai Egyetem Jog- és Közgazdaságtudományi karának egykori tanára, Buzeskó György és Müller Vilmos egykori joghallgatók.

Csíkszereda

A 2016/2017-es tanévben indított Ezüst Akadémia Oktatási Program első meghívott előadója Haszmann Pál néprajzkutató, a csernátoni tájmúzeum vezetője lesz.

Kolozsvár

Bodosi Dániel festőművész (1913-2006) alkotásaiból nyílik emlékkiállítás. Dáné Tibor Kálmán, a Művelődés folyóirat főszerkesztője, a sorozat ötletgazdája köszönti a rendezvényt, majd Banner Zoltán művészettörténész méltatja a művész munkásságát és nyitja meg a tárlatot. Közreműködik a Melodeus Singers, zongorán kísér: Veress Gáspár.

Csíkszereda, Nagyvárad, Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy

A Primanima animációs fesztivál gyerekvetítéseit idén először a budaörsi helyszínnel párhuzamosan több más magyarországi és határon túli nagyvárosban is megtekinthetik a gyerekek.

Fülek

Medúza-fő

Dunaszerdahelyi református templom

Mészáros János Elek koncertje

Tornalja

Tornaljai Művelődés Központ

Pozsony

Vilcsek Béla Cselényi László élete és életműve

Kolozsvár

Kevesebb mint egy hónap múlva Kolozsváron koncertezik Nigel Kennedy brit hegedűművész, aki új megvilágításba helyezi Antonio Vivaldi Évszakjait.

Rozsnyó

Kassai Cseh Társaság, a Kassai Magyar Főkonzulátus, a Csemadok Rozsnyói Alapszervezete és Rozsnyó Város Önkormányzata

Marosvásárhely

A Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter a marosvásárhelyi Hallgatói Önkormányzat valamint a Jazz & Blues Club társszervezésében bemutatja: Nemdisznóláb című produkciójukat.

Kolozsvár

A Puck Nemzetközi Báb- és Marionettszínházak Fesztiváljának idei kiadására a szervezők 22 előadással és 32 fellépéssel készültek, melyeket a hazai társulatok mellett Oroszországból, Dániából, Magyarországról, Moldova Köztársaságból és Szlovéniából érkező művészek adnak elő. Alább olvasható a részletes program.

Beregszász

Magyarország Beregszászi Konzulátusa, a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szeretettel meghívja Önt és barátait Csuprik Etelka, a megyei filharmónia szólistája, Ukrajna érdemes művésze beregszászi koncertjére.

Györgyfalva

A projekt elsődleges célja, hogy felelevenítsünk egy olyan jeles napot, ami egyrészt az anyagi hasznosulása miatt, másrészt pedig a szociális kapcsolatok ápolása miatt fontos.

Bartók Béla Emlékház

Fassang László improvizáció

Visk

Holló Katalin Moment című kiállítása Visken

Beregszász

XIII. Fiatal Kárpátaljai Magyar Kutatók Konferenciája

Tesla Budapest

5 nap alatt 55 programmal, 35 dedikálással és rengeteg szerző új kötetével jelentkezik az októberi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, október 12-16. között. A kortárs irodalom legjavát bemutató Margó Fesztivált idén könyvvásárral kiegészülve, a CAFe Budapest keretében, új helyszínen, a Tesla Budapestben rendezik meg.

Nagymegyer

20 éves a Kéknefelejcs népdalkör

Magyarország

2016-ban immár 5. alkalommal rendezik meg az Együnk Egymásért programot, melynek célja az adománygyűjtés az október 16-i Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva. Ez egyben az Élelmiszerbanknál a téli időszakra való felkészülés kezdete, amikor is több százezer ember élelmezését kell segíteniük az országban.

Kolozsvár

Az Életfa Családsegítő Egyesület szervezésében, 2016 október 16.-án, vasárnap egész napos mesenapot tartunk. A Tekergő Mesenapon délelőtt a szülőket, pedagógusokat, tanítóképzős diákokat és minden meseszeretőt várunk egy mesés előadásra, délután pedig felnőtteknek és gyerekek egyaránt szól a mese.

Uránia Nemzeti Filmszínház

11. Román Filmhét 2016. október 11-15. Uránia Nemzeti Filmszínház

Marosvásárhely

Kétnapos konferencia gyógypedagógusoknak.

Nagymegyer

Hit és Hűség című játék bemutatója

Csemadok székház - Érsekújvár

Nem csak a húszéveseké a világ - esztrádműsor

Fülek

2016. október 15-én, 18.00 órakor Füleken

Gólya Presszó (Budapest VIII. ker. Bókay J. utca 34.)

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, ami a kirekesztett csoportok aktív társadalmi részvételét támogatja.Erre a képzésünkre elsősorban érdekvédelmi szervezetek és önszerveződő közösségek hátrányos helyzetű tagjait várjuk.

Fülekkovácsi

Zsibongó Kisszínpad

Dunaszerdahely, Kortárs Magyar Galéria

INVARIÁNS kiállítás Dunaszerdahelyen

Kishegyes, Topolya, Bácsfeketehegy, Szenttamás

Kétnapos, több heéyszínen megvalósuló programsorozat gyermekeknek.

Losonc

Zenés, táncos est Losoncon

Szatmárnémeti

Láng Zsolt Bartók zongorája című ősbemutatóval indul az évad október 14-én. Az előadás rendezője Patkó Éva, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója.

Marosvásárhely

Október 14-én, pénteken 18 órától kerül sor a Teleki–Bolyai Könyvtár legújabb időszakos kiállításának megnyitójára, melynek címe Ex Archivo Telekiana. A Teleki Nemzetségi Levéltár története. A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárával közösen szervezett kiállítás roll up-okon nyújt betekintést a nagy múltú nemesi család iratanyagába. A kiállítás január 31-ig látogatható.

Csíkszereda

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán 2016 október közepétől kezdődnek el ismét az ingyenes érettségi felkészítők román nyelv és irodalomból, valamint matematikából.

Magyarkanizsa

Vajdasági filmek bemutatója.

Nagybereg

Október 14-15-én kerül megrendezésre a II. Csipkebogyó- és beregiszőttes fesztivál

Gútai Billiárd klub

Zsapka - Emmer duó koncert

Újszínház

Kolozsvár

A modern Kolozsvár születése: botrányok, érdekek és balesetek árnyékában címmel Fazakas László történész-kutató, az egri Eszterházy Károly Egyetem kutató asszisztense tart előadást a Művelődés Estek keretében, 2016. október 13-án, csütörtökön, 18 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.).

Sepsiszentgyörgy

A Háromszék Táncegyüttes idén október 13-16. között szervezi meg az Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozóját, a vándorfesztivál tizenkettedik kiadásának Sepsiszentgyörgy ad otthont.

Kolozsvár

Négy napos kulturális zarándoklat és zsidó kulturális napok Erdély fővárosában az idén 700 éves Kolozsvárott és ismerkedés Erdély szépségeivel.

Torockó

Marosvásárhely

„Láthatóvá tenni székelyföldet” – akár ez is lehetne az október 12–23. közötti rendezvénysorozat mottója – mutatott rá Péter Ferenc, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Maros megye, mint önkormányzat intézményesen is kiveszi részét az eseményekből. A megyében húsz programot szerveznek.

Kolozsvár

Miben lehet példaképünk Nyárády Erazmus Gyula botanikus? címmel tart előadást dr. Macalik Kunigundabiológus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatója, az Ember és Természet Kollégium 7. évadjának első meghívottja, 2016. október 12-én, szerdán, 18 órátóla Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztályának meghívására 2016. október 12-én, szerdán 17 órától az EME székházában Dr. Székely Imre egyetemi adjunktus (BBTE) tart előadást „A romániai árak konvergenciája az Európai Unió árszínvonala felé”.

Beregszász

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szervezésében Demény István fotográfus Szenegálban készült képeinek kiállítására kerül sor.

Kolozsvár

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében szervezett, a fogságból hazahozott emléktárgyakból álló, nagyszabású, állandó kiállítás megnyitójára.

Kolozsvár

Az 1956 - A szabadságért és függetlenségért című kiállítás megnyitójára 2016. október 12-én, szerdán 17:00 órától kerül sor a Főkonzulátus rendezvénytermében. Megnyitja Benkő Levente történész, közíró.

Marosvásárhely

Az ALT DANCE WORKSHOP a MOVING BRICKS fesztivál keretén belül létrejövő, egyedi kezdeményezés Marosvásárhelyen, célja egy találkozási felület létrehozása tánc-, és mozgásművészetek iránt érdeklődők számára.

Magyarország

Kik, mit és hogyan? Adománygyűjtési trükkök és tapasztalatok a kicsiktől a nagyokig. A NIOK Alapítvány adománygyűjtési konferenciája civilszervezeteknek.

Kolozsvár

A Bolyai Társaság és Babeș-Bolyai Tudományegyetem szeretettel várja Önöket a Virtuális Bolyai Egyetem (VBE) soron következő előadására. Meghívottunk Gobesz Ferdinánd-Zsongor, a Kolozsvári Műszaki Egyetem munkatársa.

Marosvásárhely

A Női Akadémia tagjai kíváncsiak, hogyan is látják a férfiak ma a NŐT.

Kolozsvár

Csiga-domb címmel, képzőművészeti kiállítás nyílik a Sztánai Alkotótábor résztvevőinek munkáiból október 11-én, kedden, 17 órakor a kolozsvári Minerva Ház Cs. Gyimesi Éva termében (Jókai utca 16. szám, I. emelet).

Erdély

A Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter negyedik Erdély-turnéját indítja útnak "Nemdisznóláb" címmel.

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Az Ifjú Szivek Táncszínház bemutatója.

Nagyszőlős, Ungvár

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szervezésében megrendezésre kerül a Bartók Béla komolyzenei tehetségkutató verseny középdöntője.

Kézdivásárhely

Jeszenszky Géza történész, az Antall-kormány volt külügyminisztere Ceausescutól Constantinescuig. A magyar-román viszony a mélyponttól az alapszerződésig címmel tart előadás-sorozatot október 5-11. között Erdélyben.

Szászrégen, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Csíkszereda

Berecz András új meselemezének bemutatóján az elhangzó dalok, mesék nem "historikusak", inkább a hazát megtartó erények és remények mécsesei mellett születtek. Túlélésünk, megmaradásunk, felemelkedésünk egy-egy pillanatát és elágazó útjait rögzítik, olykor világos képekben, máskor rejtjelesen vagy öntudatlanul.

Beregszász

Második alkalommal szerveznek orvoskonferenciát a kárpátaljai egészségügy megújulásáért.

Segesvár

2016.október 10-én, hétfő délután 18 órakor könyvbemutatóra kerül sor a segesvári Gaudeamus Házban. A könyv szerzője VINCZE JÁNOS budapesti orvosprofesszor, címe: Az erdélyi magyar szellemiség - messze fénylik: FARKAS MIKLÓS.

Kolozsvár

Évadnyitó táncház az Ördögtérgye Egyesület és a Szarkaláb Kulturális Egyesület szervezésében.

Marosvásárhely

Várunk minden táncszeretőt, zenészt, érdeklődőt, hogy mutassa meg a közös szabadtánc erejét és szépségét, és hogy együtt indítsuk a 2016-os táncházas évadot, melynek első táncháza másnap, október 10-én lesz a Jazz&Blues Clubban, ahol folytathatja az, aki vasárnap nem akarja abbahagyni!

Marosvásárhely

Ezúttal egy olyan kirándulásra invitáljuk pöttöm nézőinket (és szüleiket), amelyen megismerkedünk az évszakok színeivel és hangjaival, élőlényeivel, természeti csodáival, az előadás végén pedig együtt fogunk játszani.

Ipolynyék

Őszirózsa, döntő Ipolynyéken

Huszt

Bethlen-nap

Marosvásárhely

A Maros Művészegyüttes alakulásának 60. Évfordulóját egy egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli 2016 október 3-8 között a marosvásárhelyi székházában valamint 9.-én vasárnap este 6 órától a kultúrpalota nagytermében.

Zala Plaza parkolója és a Városi Sportcsarnok

A zalaegerszegi OKTOBERFEST Sörfesztivál Magyarország egyetlen és hivatalos védjeggyel rendelkező "Oktoberfest-je". Az ingyenes gasztronómiai és kulturális rendezvényt évről évre a Zala Plaza parkolójában és a Városi Sportcsarnok előtti téren rendezik meg.

Gödöllői Királyi Kastély

Vigh Andrea, Alexander Boldachev és Catrin Finch hárfaestjei, hárfakiállítás, kurzus és hangszerbemutató koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban

Zeneakadémia

Immár 37 éve rendezik meg Svájcban - Anda Géza választott hazájában - a világ legjobbjai között számon tartott magyar zongoraművész nevét viselő versenyt.

Városliget

2016-ben már a negyedik Kürtőskalács Fesztivált rendezik, melynek központi témája nevéből adódóan a kürtőskalács, amely egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomság.

Szabadka, Cortex

Beszélgetés a NŐkről férfiak nélkül. Az egymásra hangolódás után mesélnek, alkotnak, ha szükséges gyógyulnak az összegyűltek.

Nagydobrony, Bátyú, Nagyszőlős, Ungvár, Beregszász, Munkács, Mezővári, Tiszaújlak, Aknaszlatina

Folytatódik a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány tehetséggondozó programja

Nagyvárad

Felvidéki polifónia címmel nyílik képzőművészeti kiállítás október 8-án, szombaton 17,30 órakor Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem emeleti aulájában.

Pered

Pered (Tešedíkovo) / 2016. október 8. (szombat) 17.00

Községi könyvtár

Nehéz Felvidéken magyarnak lenni? címen a Csemadok Ipolyviski szervezetének rendezésében, 2016. október 8-án, 15.00 órakor a községi könyvtárban.

Zselíz

Csemadok Zselízi Alapszervezete

Bodrogkeresztúr

Zamatos borok, helyben készült házi finomságok, és mindeközben a zempléni lankák csodás őszi látványa, ezt kínálják nektek október elejére.

Felsőszeli

Szüreti felvonulás és esti műsor a hagyományos kukoricafosztásról

Magyarország

Maratoni összefogás ApróTalp Falva nagy reményeiért!

Kolozsvár

"Esélyek és kihívások a gyermeknevelésben" címmel szervez szakmai programot a K Plusz Közösségi Tér.

Kolozsvár

Losonc

Őszi Kulturális Fesztivál Losoncon

Nagyvárad

Kortárs dráma, nyílt próba, felolvasószínház, workshop és táncház: október 7-én színes programkínálattal vár minden érdeklődőt az Éjszaka a színházban programsorozat, amelynek eseményein a Szigligeti Színház mindhárom társulata bemutatkozik.

Ajnácskő

fesztivál

Magyarkanizsa

A kukoricához, kukorica betakarításhoz kapcsolódó hagyományok, népszokások bemutatása, népszerűsítése, zenés-táncos előadások, mulatságok megrendezése Magyarkanizsán

MagNet Közösségi Ház, Andrássy út 98

A MagNet Közösségi Bank és a Civil Kerék közösen indítja el a Civil Menedzsment Képzés programsorozatot.

Dunaszerdahely

2016. október 7., 17:00–20:00, Csallóközi Múzeum - Dunaszerdahely

MagNet Közösségi Ház, Andrássy út 98.

A MagNet Közösségi Bank és a Civil Kerék közösen indítja el a Civil Menedzsment Képzés programsorozatot.

Temerin

Hagyományosan megrendezésre kerülő temerini rendezvény.

Nagybalog

az aradi vértanúkra emlékeznek

Dunaszerdahely

A Magyar Közösség Pártja tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi estre Dunaszerdahelyre 2016. október 23-án a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba, 17 órára. Az esten a Kormorán zenekar ad koncertet. A megjelenteket Menyhárt József, az MKP elnöke köszönti.

Rozsnyó

A Csemadok Rozsnyói Alapszervezete az 1848/49-es Magyar forradalom és szabadságharc 168-ik évfordulója alkalmából az Aradi vértanúkra emlékezve koszorúzást szervez Szörcsei Antal sírjánál 2016. október 6-án 16.00 órai kezdettel a rozsnyói temetőben. Emlékbeszádet mond : PhDr. Drenkó Zoltán református lelkész

Nagyvárad

Nagyvárad 2011 óta már hatodik alkalommal ad otthont a Filmtettfeszt vetítéseinek. A rendezvénysorozat idén október 6-án, 7-én és 9-én zajlik a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A belépés ingyenes.

Nagymegyer, katolikus temető

megemlékezés

Magyarország

Tapasztald meg idén is az önzetlen segítségnyújtás örömét, és vegyél részt barátaiddal a 72 órában!

XIII. Fiatal Kárpátaljai Magyar Kutatók Konferenciája. A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával együttműködve 2016. november 3-ra meghirdeti a Fiatal Kárpátaljai Magyar Kutatók XIII. Konferenciáját.

PwC Magyarország, Eiffel Palace, 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

A Magyar Adományozói Fórum meghívja Önt:„Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” c. konferenciájára és MAF Társadalmi Befektetések Díjátadó gálájára

Kolozsvár

Ez alkalomból a borászat tulajdonosa, BARTA KÁROLY lesz a vendégünk, aki a következő borsorral fog elkényeztetni bennünket: 2014 Egy Kis Furmint (száraz) 2012 Öreg Király dűlő furmint (száraz) 2013 Öreg Király dűlő furmint (száraz) 2015 Egy Kis Édes Furmint 2013 Öreg Király dűlő édes Szamorodni 2008 Öreg Király dűlő fordítás + meglepetés!

Somorja

Zenei élet Somorján és környékén - könyvbemutató

Szabadka, Club Mladost

Október 5-én egy kihagyhatatlan Tanévnyitó bulival vár benneteket a Vifó csapata, hiszen a sikeres vizsgákat, újabb szemesztert meg kell ünnepelni!

Kolozsvár

Bensőségesség és családiasság. Itt megoszthatod velünk gondolataidat, kérdéseidet, örömödet és bánatodat (ha van) Isten igéjének fényében.

Rimaszombat

Mirandolinával nyit a XIV. Győry Dezső Napok

Csíkszereda

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara a 2016/2017-es tanévben is elindítja az Ezüst Akadémia Oktatási Programot 50 év fölöttiek számára.

Vígszínház

Csíkszereda

„Az Erdély – menyegző előadása finoman belöki nézőjét egy tágas asszociációs térbe, ahol a bejáratott sémák föllazulnak, és nem marad más, csak a kicsinyke pőre én, aki itt él, itt eszmél magára, s aki bizonytalanságában végre keresni kezd.”

Fülek

Apropó Kisszínpad

Kolozsvár

Ugye ha október, akkor Kolozsvár... ha Kedd, akkor ifi , tehát ha első októberi ifi, akkor kezdőifi!

Kolozsvár

Zenés, vetített képes előadás

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Felsőhegy, Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola

A Rozetta Kézműves Társaság előadással egybekötött kézműves foglalkozása kisiskolások részére.

Kolozsvár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2001. október 3-án nyitotta meg kapuit. Az intézményi akkreditációt követően a Szenátus elhatározta, hogy az első tanévnyitó évfordulóját az Egyetem Napjává nyilvánítja.

Kolozsvár

2016. október 3-án kerül sor, délután 4 órától a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának hivatalos tanévnyitó ünnepségére, az egyetem Farkas utcai épületének Aula Magna termében.

Kolozsvár

A Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezete ismerkedő délutánt szervez a gólyákkal.

Zenta, Művelődési Ház

A gyermekhét alkalmával a zentai Rozetta Kézműves társaság az alábbi programokat szervezi

Kolozsvár

A Kreatív Kolozsvár által szervezett Speed5 egy ingyenes, a vállalkozásotokat fejlesztő folyamat, amely által hónapokat nyerhettek, ha már a piacra lépés küszöbén álltok, vagy épp most próbáljátok meghódítani azt.

Körösfeketetó

Temesvár

Előadás és műhely gyerekeknek: vasárnap, október 2-án délelőtt 11 órától Sárosdi Virág a lapbook készítés fortélyait fogja bemutatni az érdeklődőknek.

Temesvár

Vándor Miska és az elátkozott kút - Interatív bábelőadás Előadják: Bonczidai Dezső és Halmágyi Éva bábosok.

Nagyvárad

A Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Borostyán Produkció zenés irodalmi délutánra invitálja a nagyváradi közönséget október 2-án, vasárnap 19 órára a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermébe.

Marosvásárhely

Nagy szeretettel hívunk és várunk minden évkezdő egyetemistát a vasárnap este 19:00 órától tartandó Egyetemista istentiszteletre a Vártemplomba!

Érsekújvár, Főtér

Dallamok Szárnyán - Érsekújvár

Városliget

A rendezvény a csodálatos budapesti Városligetben, a Vajdahunyad Várát körbe ölelő területen kerül megrendezésre.

Gyula

A Muzsikál az Erdő Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntartható fejlődésre nevelés, a művészetek, a komolyzene, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi, természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, helyi közösségépítés a helyi közösségek, szervezetek (önkormányzatok, erdészetek, civil szervezetek, művészek) összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával.

Válaszút

József Attila megzenésített versei HOBO előadásában.

400015 Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5

K+ Közösségi Tér, Kolozsvár

Sok szeretettel várunk egy, a zene világnapja alkalmából szervezett kamarazenei hangversenyre!

Somorja, Mozi

Szaniszló Ferenc előadása a Moziban, 2016. október 1-jén.

Tornalja

Ünnepi megemlékezés Tornalján

Kolozsvár

Egy "hintaváró délután" a kertben picikkel és nagyokkal.

Kolozsvár

Október 1-jén, szombaton, közös métázást szervez nektek a KMDT, 12:00 órai kezdettel, Gorbó völgyében

Kolozsvár

Kolozsvári egyházmegye ifjúsági bibliaismereti vetélkedője.

Beregszász

Kerékpáros zarándoklat Máriapócsra. A Nyírség Turista Egyesület és az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda közös kerékpáros zarándokutat szervez a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.

Beregszász

Beregszászi Jótékonysági Félmaraton

Palics

Jövő hétvégén, október 1-jén és 2-án rendezi meg a Spartacus Vasutas Hegymászóklub a hagyományos, 42. palicsi hegymászó-találkozót

Zemplén, Füzér

Füzér község bírája szeretettel meghívja Önt és családját a VII. Zempléni Szabad Pálinka Napjára, 2016. október 1-re, szombatra.

Budapest

A Budapest Urban Games a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által szervezett rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása.

Europeum Bevásárlóközpont

Hányszor halljuk, hogy az egészség a legdrágább kincsünk! De vajon megfelelő lépéseket teszünk-e megőrzése érdekében?

budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum

Szülinapi PagonyFeszt-15 éves a Pagony!

Csobánka

Utcaszínházak a Csobánka téren, kicsi és felnőtt hűhók.

Villány

A legjobb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, sztárfellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban.

pozsonyeperjesi kultúrház

Az Ugri-Bugri bábcsoport szeretettel meghívja 2016. október 1-én megrendezendő Katica Bábfesztiválra a pozsonyeperjesi kultúrházba.

Szímői Jedlik Ház

33. Vág-menti találkozó

Magyarország

Az Ökoszolgálat újabb interaktív programsorozata azoknak szól, akik túl a szelektív hulladékgyűjtésen és izzócserén újabb, az okos ökós élet irányába mutató gyakorlati útmutatót szeretnének.

Örös

Szabadka

Szeptember 30-a és október 2-a között tartják meg a XX. Szabadkai Méhészeti Napokat. A házigazda ezúttal is a Méhecske Méhészegyesület.

Szabadka

A hét végén, szeptember 30-án országszerte megszervezik a Kutatók Éjszakája elnevezésű rendezvényt, Szabadkán pedig már mától megtekinthető egy tudományos teherautó a Harcosok sorakozója lakótelepen.

Szenc, Jóka, Réte

Szenczi Molnár Albert Napok, 2016

Kolozsvár

Néptánc és ének tanfolyam 30+osoknak minden pénteken este 8-tól.

Pozsony

A Pozsonyban Dolgozó Magyarok nyárzáró bulija!

Fülek

VIII. Eszterlánc Szlovákiai Magyar Gyermek Néptáncfesztivál és Szólótáncverseny

Tapolca

II. kerület, Templom utca 2-10.

Magyarország

Nevét valószínűleg az érési idejéről kapták még a legelső fajták. Manapság már az 500 különböző fajtája miatt az érési ideje jóval kitolódott, így a friss őszibarackot hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy június végétől szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken.

Kolozsvár

Szent Margit Gimnázium

Meghívó Civil Akadémia

Székelyudvarhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy

Erdélyi körútján Nyáry Krisztián beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író, a rendezvény támogatói a Szépírók Társasága, a G. Kulturális Egyesület, valamint a Gondűző Étterem és Szálloda, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kájoni János Megyei Könyvtár. A szerző kötetei a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatóak, dedikálja őket. Mindenkit szeretettel várnak.

Kolozsvár

Tovább folytatódik a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara által szervezett előadássorozat a magyarok szovjet fogságának témakörében.

Kolozsvár

Wanek Ferenc tart előadást: " Földtant oktató tanárok a kolozsvári Tudományegyetemen" címmel.

Kolozsvár

Könyves kultúráról, történetkutatásról, a Festetics család keszthelyi mindennapjairól dr. Kurucz György történésszel, a Károli Gáspár Református Egyetem docensével Egyed Emese beszélget az EME Bölcsészet- Nyelv- és Történettudományi Szakosztálya.

Brassó

Beethoven műveinek dzsessz-feldolgozásai - lemezbemutató koncert a Reménység Házában.

Kolozsvár

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája Álljunk meg egy szóra beszélgetéssorozatának következő vendége Egyed Péter író, filozófus, egyetemi tanár.

Nagykapos

Erdélyi János emlékkonferencia

Komárom, Borozó

Hárompatak klub - Táncház a Borozóban

Kolozsvár

A kolozsvári Egyszülős Klub csatlakozik a magyarországi Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, “Ha egyszülős vagy, kettő helyett vigyázz magadra!” felhívásához, mely a Fuss magadért egy kört!-kampány része, és rendhagyó módon örömfutással kezdi meg a 2016-2017-es együttlétek sorozatát.

Kolozsvár

A marosvásárhelyi Lector Kiadó és Dokumentum Egyesület közös kiadásában megjelenő könyvről Egyed Emese költő, egyetemi tanár, az est házigazdája beszélget a szerzővel.

Zenta

A Versenyfutás a boldogabb gyermekkorért elnevezésű futóverseny 2016.09.28-án (szerdán) kerül megrendezésre Zentán.

Kolozsvár

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes szeretettel vár minden kedves érdeklődőt „A magyar tánc évszázadai”című tánctörténeti előadására.

Rimaszombat

1883. szeptember 21-én mutatták be a Nemzeti Színházban Madách Imre Az ember tragédiája című művét Paulay Ede rendezésében.

Mohács

Augusztus 28-án egy napra Mohácsra érkezik a Szent Jobb, az 1526-os mohácsi vész 490. évfordulójára emlékezve.

Marosvásárhely

Első(s)segély találkozót szervez az MMDSZ a gólyáknak, akik több információt szeretnének megtudni az egyetemről.

Ungvár, Csap, Beregszász

Drimmer László Búzaszem című filmjének bemutatója

Pozsony

koncerttel egybekötött táncház

Téglás

Kárpát-medencei Magyarok Zenéje 2016

MOM Kulturális Központ 1124 Budapest, Csörsz utca 18

Segesvár

A Gaudeamus Alapítvány által szervezett őszi rendezvénysorozat első rendezvénye.

Magyarkanizsa, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, díszterem

A Kuckó Magyarkanizsa Község Nagycsaládosainak Egyesülete szervezésében TESTI-LELKI GONDJAINK Egészségügyi előadás-sorozat szakemberek közreműködésével

Somorja, mozi

Folkklub: „Táltos vagy boszorkány?”A magyar nép hiedelemvilága

Ferencvárosi Művelődési Központ (1096 Budapest, Haller u. 27)

A II. ÉletMiNŐség Fesztivál a nők és férfiak harmonikus együttműködésének előmozdítását tűzte ki célul, kiemelten foglalkozik a női-férfi szerepekkel, a párkapcsolati kérdésekkel és a családi élet harmóniájával – mondta az ingyenes rendezvényt szervező EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke.

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Gyarmatpusztai kápolna

Hajnalvándor együttes koncertje

Zenta

Az Autómentes nap az idei évben szeptember 25-én, vasárnap 11:00 órakor kerül megrendezésre Zenta Fő terén.

Zsére

25 éves a Zoboralja Zsérei Női Vegyeskar

Kolozsvár

A Kolozsvári Magyar Opera szeptember 25-én mutatja be a Cigányszerelem című darabját.

IX. kerület, Ráday utca 32.

VII. kerület, Dob utca 15.

Magyar Állami Operaház

Zselíz, Magyar Ház

A gazdag kulturális programok után ezúttal egy lazító brigádmunkára szeretnénk meginvitálni minden tettrekész segítőt!

Nagykapos

Ünnepi kórustalálkozó és szoboravató Nagykaposon

1143 Budapest (Zugló), Zászlós utca 54.

Érdekel a Greenpeace, a környezetvédelem és az önkéntesség? Az infónapon megismerhetsz minket és a munkánkat; ha pedig tetszik, amit látsz, csatlakozz hozzánk!

Gyegyócsomafalva

A gyegyócsomafalvi Önkéntes Tűzoltóság 1886-ban alakult, így idén ünnepeljük megalakulásának 130. évfordulóját. Minden kedves érdeklődőt szívesen látunk szeptember 24-én, hogy közösen ünnepeljünk!

Erzsébet tér, Hősök tere

A civilek a hét végére mozgósítják a budapesti beépítések ellen tiltakozókat.

Torda

Az Orgonavirág hagyományápoló egyesület valamint a helyi közösség szervezésben immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Tordán a Kukoricafesztivált.

Bácsfeketehegy

Quo vadis keresztény Európa? - A Vajdasági Pax Romana tanulmányi hétvégéje

Pozsonyeperjes

Sok szeretettel várunk mindenkiti színházi évadunk nyitó előadására, a Jókai Színjátszó Társulat - Illatszertár című színdarabjának bemutatójára a pozsonyeperjesi kultúrházba.

Tesmag

II. Tesmagi Tökmagfesztivál

Marcelháza

Bárdos Gyula, Papp Ernő

Kolozsvár

Előadás- és foglalkozássorozat pedagógusok és szülők számára havonta egy hétvégén 2016. szeptember 24-től 2017. május 21-ig.

Jánosi

Huszonhatodik alkalommal kerül sor a kárpátaljai magyar kultúra egyik legnagyobb ünnepére, seregszemléjére 2016. szeptember 24-én, szombaton 11.00 órai kezdettel Jánosiban, a Barna György stadionban.

Kortárs Magyar Galéria

Aranykert - Zlatá záhrada - Golden garden

Görgényi-havasok

A túra a Görgényi-havasok egyik legszebb részén halad végig: Szászpad, Jód-mező, Széles-tető, Moica mező, Belcsu mező stb, nagyon szép kilátást biztosítva a vidékre és a Kelemen-havasokra is. A résztvevők négy különböző hosszúságú szakasz között választhatnak: 10, 20, 40 és 60 km-es túrák.

Kolozsvár

Érdekel a technológia? Szeretnéd tudni, hogy épül fel egy mobilkészülék tesztelése? Gyere el, s hallgasd meg Khell Bogdánt.

Kolozsvár

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem BBTE és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2016. szeptember 23-25. között egyetemi nyílt napokat szervez az erdélyi magyar középiskolások részére.

Dunaszerdahely, Csemadok Ház

népvándorlás aktuális kérdései (a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati lehetőségei)

Fülek

"A pulóveres lány" című nagysikerű kamara-előadás

Szilágysomlyó

Szilágysomlyón orvostovábbképző programot szerveznek a Báthory Napok keretén belül.

Marosvásárhely

Kolozsvár

Fejleszd az alkalmazkodó képességed, erősítsd lelki állóképességedet és válj sikeres Vezetővé.

Szilágysomlyó

Hoszonnegyedik alkalommal szervezik meg Szilágysomlyón a Báthory Napokat, amely keretén belül idén is gazdag program várja az érdeklődőket.

Kolozsvár

A Romániai Magyar Üzleti Egyesület Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusával és a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Kolozsvárral közösen, 2016. szeptember 23-án rangos előadók és meghívottak részvételével zajló üzleti konferenciát szervez Kolozsváron.

Jazz&Blues Club Targu Mures

A jazz koncertek közönségének 90 százaléka nem tudja, hogy igazából mit is csinálnak a zenészek a színpadon. Önök viszont végre beláthatnak a kulisszák mögé, és a következő jazz koncerten már teljesen más élményben lesz részük.

BUDAPEST, Tüskecsarnok

Budapest

MOM Kulturális Központ XII. kerület, Csörsz utca 18.

Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi Joeker´s Pub-ban 2016. szeptember 21-én, 21.00 órakor.

Kolozsvár

Előadás: Csináljuk úgy, hogy aztán el tudjuk mondani- vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) hatékonyan

Kolozsvár

A második Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiára szeptember 21-25. között kerül sor Kolozsváron. Erdély összes megyéjéből közel 700 diák, 29 iskola képviseletében lesz jelen a megmérettetésen.

Kolozsvár

A magyar dráma napja (szeptember 21.) alkalmából idén is a mondatok közé csapunk! Este 9 órakor egyéjszakás drámaírói műhelyt nyitunk a stúdió előcsarnokában.

Kishegyes, Községháza

A Keresztény Értelmiségi Kör előadást szervez Kishegyesen 19.00 órakor a községháza tanácstermében.

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, Dunaszerdahely

Fellinger Károly

BUDAPEST, Tüskecsarnok (Magyar tudósok körútja, Budapest, 1117)

Nick Vujicic, a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására újra Magyarországra jön 2016. szeptemberében. Érdemes időben belépőt igényelni, mert várhatóan telt ház lesz az összes előadáson!

Csemadok nagyterem, Pozsony

Szűz Mária alakja a néphagyományban

Nagyvárad

2016. szeptember 20. (kedd) 19:00 Prof. Dr. BAGDY EMŐKE előadása Nagyváradon Téma: A család jövője, a jövő családja

Marosvásárhely

Az Ariel Színház a Madame de Sade bemutatójával nyitja az idei évad felnőttelőadásainak sorát.

Nyitra

szemeszter kezdés

Marosvásárhely

Ha első éves vagy, az az gólya, akkor az első hetet NEKED találtuk ki! Gyere el és vegyél részt a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) által szervezett Összerázón!

Marosvásárhely

Zenés kálvária 14 stációval - Dalok, versek, vallomások, történetek az utolsó hetven évből.

Kolozsvár

Mikortól érdemes mesélni a babának? Mit meséljünk a babának? Egyáltalán mi is a mese?

Székelyudvarhely

Kortárs színházi találkozó szeptember 19-24. között rengeteg érdekes előadással.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Bár még csak augusztus van, de egy ősz eleji dátumot már érdemes a naptárunkba beírni: 2016. szeptember 19-én ugyanis ismét megrendezésre kerül a Sérült Gyermekek Napja. Az egész napos rendezvényre az ország szinte minden részéről várnak látogatókat, s a sérült gyermeket-fiatalt nevelő családoknak ezen a napon ingyenes belépést biztosít a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Nagyvárad

Szentendre és Sepsiszentgyörgy után Nagyváradon is bemutatkozik a Németh-Kriza gyűjtemény néhány darabja.

Ipolyszakállos

Daloló Ipolyvölgye dal- és táncünnepély

Pozsonyeperjes

2016. szeptember 18-án, Pozsonyeperjesen

Kolozsvári Magyar Opera

XII. kerület, Csörsz utca 18.

Balatonkenese (Balatonakarattya)

Nagyenyed

2016. szeptember 17-én, 5 év munkálat után kerül sor a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium felújított épületeinek az ünnepélyes átadására. Az elmúlt 5 évben, az iskola többi diákjához hasonlóan, a cserkészek is nagyon sokszor mostoha körülmények között kellett végezzék a munkájukat, hiszen úgy éltünk, dolgoztunk, cserkészkedtünk az iskolában, hogy közben többször is költöztünk, néha nem volt cserkészotthonunk vagy raktárunk, s talán sok-mindent felsorolhatnánk még, hogy mi nem volt.

Jólész, Hosszúrét, Szilice

Háromállomásos hétvégi turnéra indul a rozsnyói gimnázium mellett működő G.I.K.SZ.E.R. diákszínjátszó csoport.

Kishantosi Népfőiskola

Gyere! Játssz velünk! Időpont: 2016. szeptember 17. szombat, 10.00 órától 16.30-ig. Helyszín: Kishantosi Népfőiskola

Beregszász

Használt, de még használható? Nincs pénze új ruhára, de gyerekeinek mégis minőségeset szeretne? Akkor irány a BABABÖRZE!

Somorja

somorjai Mozi vendégei

Tornalja

Révész Sándor koncertje

Muzsla

Eszpé, Muzsla

Gesztetei kultúrház

Fellépők: Almágyi Népdalkör, Almágyi Férfikórus, Piros rózsák Asszonykórus (Almágy), Almágyi Alapiskola Citerazenekara, Fürtöcskék Asszonykórus (Balogfalva), Péterfali Menyecskék, Ceredi Asszonykórus, Détéri Asszonykórus, Povinszky Elvira, Új Gömör Néptáncegyüttes, Folt Zenekar (Salgótarján).

Királyheémec

Fabotó citerazenekar

Kolozsvár

Gyerekholmi börze, csere, beszélgetés más édesanyákkal az Életfa Családsegítő Egyesület szervezésében.

Pádis

Szeptember 14-ig jelentkezhet még minden sportkedvelő a 130 km-es kerékpáros kúrára.

Bethlen Gábor tér 3.

Miskolc Majálispark, Királyasztal

Európai Mobilitási Hét és ennek egyik alrendezvénye az “Autó nélkül a természetben” bükki kerékpáros teljesítménytúra felhívja a figyelmet arra, hogy a növekvő gépjárműforgalom által okozott környezetszennyezés a természetvédelmi területeken is egyre súlyosabb, akadályozza a környezetbarát időtöltést választók pihenését.

Tornaljai Művelődés Központ

Gyula

Kolozsvár

Európa Kulturális Fővárosa 2021 - eredményváró: A nemzetközi zsűri bukaresti eredményhirdetésével párhuzamosan egy kötetlen eredményváró eseményt szervez a PONT Csoport és a Transindex a kolozsvári Bulgakov & Macskaház teraszán.

Magyarország

Az Európai Mobilitási Hét kampány célja az élhetőbb városok kialakítása azáltal, hogy a lakosok az autóikat nem használják szükségtelenül.

Kecskemét

népzenei találkozó

Alistáli sportpálya

Kárpátia Alistálban

Marosvásárhely

Szeptember 16-án, pénteken délután 5 órakor indul az új évad az Arielben, a TŰZMADÁR című előadás bemutatójával.

Torockó

Azok számára, akik rendszeresen részt vettek a táborban, nem kell bemutatni Torockót és a környék szépségeit. Azok, akik még nem ismerik a helyszínt, idén is megkapják azt a lehetőséget, hogy felfedezzék a Fehér megyében található település varázslatosságát, amely minden évben helyszínt ad ennek a tábornak.

Nagybánya

Somorja VMK

Magyarország

MOM Kulturális Központ

Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központ Hóvirág u. 28., Felsőörs, 8227

Légy részese a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyetemének 2016. szeptember 15-18. között, Felsőörsön!

Szabadka, Zsinagóga

2016. szeptember 15. csütörtök 19 h, Szabadka, Zsinagóga: Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Sepsiszentgyörgy

2016 a kép éve Sepsiszentgyörgyön, így MindenKÉPpen a vizualitás, a képiség köré épülnek a pulzArt történései.

Muzslya

Tisztelettel meghívjuk Kiszelly Zoltán magyarországi politológus előadására

Nagymegyer

Nyárbúcsúztató és Lecsófesztivál Nagymegyeren

Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központ Hóvirág u. 28., Felsőörs, 8227

Légy részese a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyetemének 2016. szeptember 15-18. között, Felsőörsön!

Csíkszereda

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Bükki füvesember

Újvidék, Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ

2016. szeptember 14-én 12:30-kor szeretettel várunk mindenkit a Újvidéken a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagytermébe!

Komárom

Mácza Mihály Válogatott tanulmányok: Fejezetek Komárom és Alsó-Csallóköz történetéből

Udvard, Villa Negra

Zsapka, Emmer duó

Kolozsvár

Nagymegyer

Beszélgetés Matus Jánossal

Versec

A Keresztény Értelmiségi Kör zarándoklatot szervez a Szent Kereszt búcsújáróhelyre, Versecre

Ipolyság

Királyhalom, Művelődési Ház

Tisztelettel meghívjuk Dr. Bencze Izabella magyarországi jogász előadására

Zsira

a nagymegyeri együttes vendégszereplése

Császlóc

III. Dobó-nap Császlócon

2462 Martonvásár , Emlékezés tere 2.

Érd