Élménypedagógia

Zenta Tudomány, oktatás

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, a GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalommal és a Pro Scientia Naturae Alapítvánnyal együttműködve, kilencedik alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című akkreditált szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal az élménypedagógia.

Az élménypedagógia összeköti az élményt a tanulással, különböző eszközöket és módszereket használ, többek között szimulációkat, szerepjátékokat stb. Az élménypedagógia a közvetlen tapasztaláson és a diákok aktív cselekvésén keresztül tanít. A passzív befogadást felváltja a megismerő tevékenység által történő tanulás, amely az aktivitáson és az élményszerűségen keresztül megteremti a tanuláshoz szükséges motivációs bázist is.

A témáról hazai és magyarországi előadók tartanak előadásokat, melyeket vitafórum követ.

Az egynapos akkreditált konferenciára augusztus 26-án, szombaton kerül sor Zentán. A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje augusztus 15.

Regisztrálni a címen lehet. A konferenciát a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, főszervezője Dr. Muhi B. Béla, egyetemi tanár.

Forrás: Vajdaság Ma