Elismerés az idősek segítőinek

Kishegyes Egyéb

A kishegyesi falunap köré az idén is háromnapos rendezvénysorozatot szervezett a helyi közösség és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. A rendezvénysorozat csütörtökön kezdődött, amikor Silling István Kupuszinai népviselet című könyvét mutatták be, majd pénteken a Visszapillantó című fényképkiállítást nyitották meg a Kishegyesi Digitális Archívum szervezésében. Szombat volt a falunapi rendezvénysorozat fő napja, ami a Dévics Imre Szabad Alkotóműhely Tavaszi tárlat című kiállításának megnyitójával kezdődött. A kiállítást Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere nyitotta meg, majd az alkotóműhely vezetője, Szalma István átadta a Csernus László-díjat Maronka Etelkának alkotómunkájáért.

Ezt követően a falunap ünnepi műsorát a zsúfolásig megtelt színházteremben tartották, amelyet többek között megtisztelte jelenlétével Csallóközi Eszter, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja, Bájity Borisz, a VMSZ alelnöke és köztársasági képviselő, Vicsek Annamária, a VMSZ alelnöke és oktatási államtitkár, Juhász Bálint, a VMSZ intéző bizottságának elnöke és Kishegyes község képviselő-testületének elnöke, Gyivánovity Dániel, a VMSZ intéző bizottságának tagja, Kónya Róbert, a VMSZ elnökségi tagja és tartományi parlamenti képviselő, Molnár Viktor, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője, Pintér Annamária, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Sárközi István, az MNT végrehajtó bizottságának elnöke és Rigó Pál Zsófia, az MNT alelnöke.

Az ünnepi műsor keretében Kovács Hanna, a kishegyesi helyi közösség tanácsának elnöke átadta a falu dicsérő oklevelét, amelyet ez alkalommal a kishegyesi falugondnok és házi betegápoló szolgálatnak ítéltek oda. Az elismerést Zsidai Erzsébet, a Nők Kishegyesi Fórumának elnöke, Dudás Károly, a vajdasági CHM iroda alapító elnöke és Ric Gábor, a szabadkai Caritas igazgatója vették át. Ezek azok a szervezetek, amelyek biztosították és biztosítják a szolgálatok munkáját. Ric Gábor lapunknak elmondta, hogy munkatársaik az idős, beteg embereknek nyújtanak segítséget.

Forrás: Magyar Szó