Szlovákia / Felvidék

Kedves Böngésző!
Ha egy adott kiválasztott régió szervezetei, programjai, pályázatai, képzései vagy hírei iránt érdeklődsz, ezen a felületen megtalálsz minden információt.
A régiók híreit önálló irodák szerkesztik, így amennyiben ebben a régióban kívánsz hírt vagy programot elhelyezni, fordulj közvetlenül a regionális irodához a lenti elérhetőségek bármelyikén!

Szlovákia / Felvidék

Szövetség a Közös Célokért

Kontakt

  • www.szakc.sk
  • +421918309149
  • Pozsony, Május 1. tér 10-12., 815 41, Postafiók 815 41
    815 41 Bratislava, nám. 1. mája 10-12. P.O.BOX 815 41

Kik vagyunk?

A Szövetség a Közös Célokért önálló jogi személyek társulásaként jött létre 2001. november 19-én. A Szövetséget öt szervezet hozta létre, amelyek a szlovákiai magyar közösség körében országos szervezettségű hálózattal rendelkeztek az alapítás időpontjában.  A társulás taglétszáma 2018-ban 24 szervezetre bővült. A szövetség tevékenységének tárgya a társulás tagjai számára a közös érdekképviselet és érdekvédelem, közös feladatok teljesítése és a magyar nemzet közösségének támogatását célzó közös kérdések megoldása.

Duray Miklós, elnök

Duray Miklós kezdeményezésére jött létre 2001-ben, Szlovákiában a Szövetség a Közös Célokért, öt országos magyar szervezet (az MKP, a CSEMADOK, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Szlovákiai Magyar Cserkészek Szövetsége) által létrehozott jogi személyek társulása a Magyar Igazolványokkal és a státustörvénnyel kapcsolatos ügyek intézésére. 2011 óta tölti be az elnöki tisztséget. Életrajza, publicisztikái, könyveinek listája és egyéb információk a www.duray.sk honlapon találhatók.