Szlovákia / Felvidék

Kedves Böngésző!
Ha egy adott kiválasztott régió szervezetei, programjai, pályázatai, képzései vagy hírei iránt érdeklődsz, ezen a felületen megtalálsz minden információt.
A régiók híreit önálló irodák szerkesztik, így amennyiben ebben a régióban kívánsz hírt vagy programot elhelyezni, fordulj közvetlenül a regionális irodához a lenti elérhetőségek bármelyikén!

Szlovákia / Felvidék

Kontakt

  • ,
  • intezet.sk, csemadok.sk
  • Tel.:+ 421 31 552 24 78 , +421 905 358 529
Kik vagyunk?

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a Csemadok szakmai háttérintézményeként,a  Csemadok Művelődési Intézetének jogutódjaként tevékenykedik. A Csemadok programjával és alapszabályával összhangban, a hagyományőrzés komplexitása érdekében, a szakmai-módszertani tevékenység fejlesztése érdekében, a magyar identitástudat ösztönzése, védelme és közkinccsé tétele érdekében: szakmai és módszertani segítséget nyújt

Huszár László, igazgató

huszar-laszlo

Huszár László, igazgató, kulturális mediátor; a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója. A szenci Magyar Tannyelvű Gimnáziumban érettségizett 1970-ben, 1989-ben nevelőtanárként végzett a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán Pozsonyban, 2008-ban kulturális mediátorként az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, Budapesten.

 
 
 

Takács Ottó, SZMMI szakmenedzser

takacs-otto (1)

Általános iskoláit Dunaszerdahelyen végezte. A Pozsonyi Duna utca Magyar Tannyelvű Gimnáziumban érettségizett, majd építészeti felépítményi szakközépiskolát végzett. 2001-től a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának szervezőjeként dolgozott, 2004-től a Csemadok Művelődési Intézetének munkatársa, 2013-tól a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet alkalmazottja. 2012-től a Selye János Egyetem hallgatója közgazdasági-kibernetika szakon, Komáromban.