Vers- és Prózamondó Találkozó

Bácsfeketehegy Egyéb

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a hétvégén megszervezi a XXVII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót a bácsfeketehegyi kultúrotthonban. Tömeges lesz az idei rendezvény: 90 nevezés érkezett be. Számos kísérőrendezvényre is sor kerül.

December 1-jén, pénteken 19 órakor Én vagyok itt címmel a VMVE Petőfi-műsorának előadását tekinthetik meg az érdeklődők a színházteremben. December 2-án, szombaton 9 és 14 óra között adventi könyvvásárt tartanak a kultúrotthonban. A rendezvény ünnepélyes megnyitója 9 órakor lesz a színházteremben, ami után két fordulóban zajlik a vers- és prózamondók versenye.

Szombaton 17.30-kor megnyílik Bolyos Szenti Lilla képzőművész kiállítása, majd 18 órakor találkozás Kovács Jolánka író, költő, műfordítóval. A művésznő lepedője című színházi előadás 19.30-kor kezdődik a Perem Magyar Színházi Egyesület tagjai, Verebes Judit és Rókus Zoltán előadásában.

Vasárnap 9 órától tartják a verseny harmadik fordulóját, majd 13.15-re tervezik az eredményhirdetést.

A találkozó zsűrije: Bori Fekete Ágnes magyar- és drámatanár, Illyés Gyula- és Kaleidoszkóp díjas versmondó, Lőrinc Tímea Pataki-gyűrű díjas színművész, egyetemi tanár, Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, egyetemi tanár, Elor Emina Sterija-díjas színművész, Kalmár Zsuzsa színművész, Rókus Zoltán színművész.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Magyar Nemzeti Tanács, tartományi művelődési titkárság, tartományi oktatási titkárság és Kishegyes Község Önkormányzata.

Forrás: Magyar Szó