Énekkel és csörgőkkel űzték a telet

Újvidék Zene

Szombaton a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban farsangi mulatságot tartottak, amelyre az idén is nagy volt az érdeklődés. A jelenlévő mintegy 50 gyermek sok mindennek beöltözött, mint például szuperhősnek, kalóznak, tündérnek vagy dinoszaurusznak. A gyerekekkel négy foglalkozásvezető érkezett, akik interaktív programokat szerveztek és felejthetetlen játékokkal készültek.

Ladisity Melinda, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ munkatársa elmondta, hogy a jelmezbál hagyományos rendezvény, hiszen évtizedek óta megszervezik a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

– Az idén nagyjából 50 gyermek vett részt a mulatságon. A négy foglalkozásvezető műsort készített a gyerekek számára. Khagyhatatlan volt a farsangi fánk és az üdítők. A tél elűzése érdekében a Petőfi udvarában elégettük a kiszebábot. Az előző héten a játszóházban az óvónők csörgőket készítettek a kicsikkel, így énekkel és csörgőkkel űztük el a telet – fejtette ki Ladisity Melinda.

Az esemény után jó buli volt, az ételek és üdítők sem maradhattak el. Látszott, hogy a gyerekek kiválóan érezték magukat.
Ladisity Melinda a februári programokkal kapcsolatban elmondta, február 14-én, Bálint-napon tartják a Dalban és versben mondom el című rendezvényt, amelyen az Európa Kollégium énekesei, valamint lelkes versmondók lépnek fel. Február 20-án Buzás Mihály tart előadást Bekopogunk a Vaskapun címmel. Február 28-ára, a magyar népmese vetélkedőre és rajzkiállításra már nagyban készülnek az általános iskolások.

Forrás: Magyar Szó