Legókiállítás és börze

Óbecse Egyéb

Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola és az ABC kocka játékbolt legókiállítást és -börzét szervez a gyermekhét alkalmából október 4-én, szerdán, 10 órai kezdettel az iskola tornatermében.

– Szinte nincs a Földön gyermek, aki ne hallott volna a legókockákról. Évente a világ több táján több milliárd kocka készül, amelynek összerakásában csak saját kreativitásunk szabhat határt. Bár a nagyobb városokban Szerbia-szerte is ritkán, de néhány évente megrendeznek egy-egy kisebb-nagyobb kiállítást, amelyeken gigantikus építményeket is láthatunk. A mi célunk az volt, hogy ezt helyi viszonylatban is megcsináljuk. Ez inspirált bennünket arra, hogy összegyűjtsük a helyi gyűjtők érdekesebbnél érdekesebb darabjait és kiállítást csináljunk belőle – mondta Janković Annabella, a Samu Mihály iskola megbízott igazgatónője.

A kiállításra látogatók az egészen kis tematikus, néhány száz elemből összeállított szettektől kezdve a több ezer, sőt tízezer darabos szetteket is láthatnak, sőt lesznek olyan kiállítók is, akik saját kreativitásuk által összeszerkesztett elemeket mutatnak be.

– Ezenkívül használt legóbörze is lesz, ahol a feleslegessé, vagy unalmassá vált legókat cserélhetik el a gyerekek. Sűrűn hallom azt is, hogy a gyerekek kinőtték már a legózást és már évek óta ott porosodnak valamilyen dobozban azok a kockák, amelyekért valamikor nagyon sok pénzt kellett fizetni. Most itt lesz az alkalom, hogy végre megszabaduljanak tőle – nyilatkozott Surányi Roland, az iskola történelemtanára, a rendezvény szervezője.

Az eseményre október elsejéig lehet jelentkezni a 062/24-20-68-as telefonszámon. A szervezők minden kiállítónak és eladónak asztalt biztosítanak. A részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A kiállítás 17 óráig tekinthető meg.

Forrás: Magzar Szó