ÖKO-CAMP tábor Topolyán

Topolya Egyéb

– Az eddigi évekhez hasonlóan elsősorban az általános és középiskolás fiatalokat várjuk.

– Az elszállásolás saját vagy egyesületünk által biztosított sátrakban történik!

A fiatal résztvevők a már jól bevált módszer szerinti programokon vehetnek részt, mely magába foglalja az általános iskolás biológia és kémia tananyag kiegészítését, alapvető növény- és állatismeret elsajátítását, valamint az általános ökológia és természetvédelem ismertetését. Ezen felül, naponta neves vajdasági szakemberek előadásait hallgathatják a táborlakók. A munka az előző évekhez hasonlóan különböző szakcsoportokban zajlik.

A szakcsoportok munkájáról röviden:

Madarász (Ornitológiai) csoport – a helyi madárvilágot mutatja be, közben a madárhatározás fontos tudnivalóit ismerteti. Továbbá, folyamatosan zajlik a madarak tudományos célú gyűrűzése is, melynek során kézközelből láthatók egyes fajok.

Kétéltűek és hüllők (Herpetológiai) csoport – a tópartot járva bemutatásra kerül vidékünk herpetofaunája, és a leggyakoribb fajokat kézből is megnézhetik a csoport tagjai. Ezen kívül, általánosságban ismerteti e fajok gyakorlati védelmét és annak fontosságát.

Haltani (Ichtiológiai) csoport – a vidékünkön található, különböző víztestek halfaunáját tanulmányozza és mutatja be, kiemelt figyelmet fordítva az őshonos fajok jelentőségére.

Rovartani (Entomológiai) csoport – a rovarok főbb csoportjainak és jellegzetes fajainak bemutatását, valamint ezen élőlények fontosságát és védelmét igyekszik ismertetni.

Póktani (Arachnológiai) csoport a helyi pókfaunát, illetve a vidékünkön zajló pókkutatás módszereit és eredményeit mutatja be, továbbá felhívja a figyelmet a pókok jelentőségére.

Növénytani (Botanikai) csoport – vidékünk növényvilágát mutatja be, miközben alapvető növényismeretet biztosít mindenki számára.

Mikrobiológiai csoport – a mikroszkóp szakszerű használatának elsajátítása mellett a környezetünkben élő mikroszkopikus élőlények ismertetését célozza meg.

Környezettani csoport – a mindennapi környezetvédelem fortélyait ismerteti, valamint alapvető természetvédelmi és ökológiai ismereteket biztosít a csoport tagjai számára.

– A jókedv és szórakozás garantált, egy kis tanulással fűszerezve!

A részvételi díj 50 eurónak megfelelő dinárérték!

Jelentkezési határidő 2023. július 16.

Amennyiben többet szeretnél megtudni táborunkról, hívd a +381-64-948-65-85-ös vagy a +381-64-306-36-28-as telefonszámok valamelyikét, esetleg írj e-mailt az címre.

Ha kedvet kaptál a táborozáshoz, csak küldd vissza a jelentkezési lapot postai vagy elektronikus úton!