Téli forgatag Péterrévén

Péterréve Egyéb

A péterrévei helyi közösség és a Falunkért Ifjúsági Csoport az idén harmadik alkalommal szervezte meg a Téli forgatag elnevezésű rendezvényt, amelyet vasárnap tartottak meg a falu központjában. A szervezők ebben az évben is színes programokkal készültek: kirakodóvásár, étel- és italkínálat, művelődési műsor és esti koncertek is várták az érdeklődőket.

– Nagyon örülünk annak, hogy immár harmadik alkalommal sikerült megszervezni ezt a téli eseményünket. Ennek a rendezvénynek két fontos része van, az egyik a kirakodóvásár, a másik pedig az ünnepi műsor, amelyen fellépnek a péterrévei művelődési egyesületek csoportjai, a helyi általános iskola kórusa, de a betlehemezők is színpadra állnak. Valójában mindenki, aki a faluban aktív, fel tud lépni ezen a rendezvényen, majd az estét koncertekkel folytatjuk. Ez egy olyan lehetőség, ahol össze tud jönni mindenki a faluban, egy kicsit találkozni, egy kicsit hangolódni az ünnepi időszakra – közölte Szabó Attila, a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport elnöke, a rendezvény egyik szervezője.

A kirakodóvásáron több mint húsz helyi és környékbeli kiállító mutatta be portékáit, a finomságok mellett karácsonyi dísztárgyakat és apró ajándékokat is lehetett vásárolni.

– Azt gondolom, hogy a helybélieknek nagy a rendezvény jelentősége, mert ilyenkor a téli időszakban talán ez az egyedüli lehetőség, amikor kimozdulnak otthonról és közösségi életet élnek, találkoznak kedves ismerősökkel, akikkel lehet, hogy különben nem – mondta Pecze Magdolna, a péterrévei helyi közösség titkára.

2x" type="image/webp" media="(min-width: 768px)" /> 2x" type="image/webp" media="(min-width: 610px)" /> 2x" type="image/webp" />

H hideg és esős idő ellenére a péterréveiek közül sokan kilátogattak az eseményre.
– Jó a hangulat nagyon. Finom a forralt bor, jó a társaság, igazából ennyi. Jó előadások vannak, sokan összegyűltek a helyiek közül – mondta Hajdú Csanád.

A kultúrműsor 14 órakor kezdődött, és egészen estig tartott a központban felállított szabadtéri színpadon. A helyi művelődési egyesületek tagjainak, valamint a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola szólóénekeseinek fellépése után Koncz Éva péterrévei származású énekesnő, továbbá az Amanet Bend, a Night Cruisers Band és a Playboys zenekar koncertjét is élvezhette a közönség. A Téli forgatag elnevezésű rendezvényt a szervezők saját forrásai mellett az óbecsei önkormányzat és Óbecse község Ifjúsági Irodája is támogatta.

Forrás: Magyar Szó