Kárpátalja

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. megbízásából felhívást tesz közzé a Bethlen Gábor Alap 2021. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” előirányzata terhére.

Vajdaság

Nemzeti Újrakezdés Program II. pályázatai.

Veszprém

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. olyan projektek, programok és fejlesztések megvalósulását kívánja előmozdítani, amelyek hozzájárulnak a Veszprém-Balaton 2023 EKF régió közösségi életéhez, a kreatív-kulturális szektor fejlődéséhez, a kulturális kínálat sokszínűségéhez.

Július végéig lehet pályázni a folyóirattámogatási programra.

Zenta

4. Vajdasági Peron Music Tehetségkutató Fesztivál Zentán a House of Tississippi Bluesban.

Kárpát-medence

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022. évi cselekvési programja alapján nyílt ösztöndíj pályázatot hirdet a Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatására.

Online-tér

Az ösztöndíjasok sikeres pályázás esetén 45 ezer forintos magyar állami ösztöndíjban részesülnek havonta, a képzés tíz hónapjára.

Erdély

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2021. évi alapjából, a már működő magyar sajtótermékek támogatására, amelyek tulajdonosa a pályázati kiírás megjelenésének időpontjában olyan Romániában bejegyzett jogi személy, amelynek tagjai legalább 51%-ban román állampolgárok. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Kárpát-medence

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. az Előretolt Helyőrség Íróakadémia nevű projektje keretében meghirdeti 2021. évi pályázatát, pályakezdő kategóriában. A benyújtott pályázatok minőségétől függően a pályázaton legfeljebb 10 pályakezdő szépíró nyerhet felvételt az Előretolt Helyőrség Íróakadémia képzéseire.

Felvidék

Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de ebben a helyzetben még fontosabb a nők szerepe, az édesanyáké, a gondozóké. Ebben a járvány sújtotta nehéz időszakban is úgy érezzük, szükség van a példaképekre, így a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás ismét női példaképeket keres.

Online-tér

Új pályázatot hirdetett meg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia és az Íróakadémiát működtető intézmény, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG).

Online-tér

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatát „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel.

Erdély

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete meghirdeti a VI. Brassai Sajtófotó pályázatot.

Felvidék

A 7. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle helyszíne ezúttal is a Vásárúti Kulturális Központ, a felvidéki elődöntő időpontja pedig 2021. szeptember 1., szerda.

Online-tér

Az Ars Sacra Alapítványnál különösen fontosnak tartják, hogy a jövő generációját is megismertessék a hagyományos európai kultúrával és értékekkel. 2021 Szent József és a családok éve is, így az idei fesztiválon hangsúlyos szerepet kapnak a családi programok.

Vajdaság

A Lakitelki Népfőiskola karikatúrapályázata.

Online-tér

A Lakiteleki Népfőiskola 2021-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

Online tér

A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti a 2021/2022-es tanévben a külhoni magyar tanítási nyelvű általános/alapiskolák első évfolyamába beiratkozó diákok számára a Magyar Iskolaválasztási Programját.

Felvidék

A Szlovák Belügyminisztérium 2014. október 10-én bejegyezte a Szlovákiai Civil Becsületrend Polgári Társulást, s e kitüntetés átadására évente egy alkalommal kerül sor Komáromban, hogy ily módon ismerje el a nemes emberi alapértékeket felmutató cselekedeteket.

Vajdaság

Zenei pályázatot hirdet a Kertész Imre Intézet .

Erdély

A kolozsvári székhelyű nonprofit szervezet 2003 óta támogatja ösztöndíj-program keretén belül a tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű diákokat. Évente több száz tanuló folytatja tanulmányait a világ számos pontján élő támogató anyagi hozzájárulásának köszönhetően.

Online-tér

Pilinszky-szöveg megzenésítésére írt ki pályázatot az MRME. A Magyar Rádió Művészeti Együttesei Nonprofit Kft. (MRME) pályázatot írt ki zenemű komponálására Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából. 

Megjelent az eddigi legnagyobb összegű IPARD-pályázat ,

A Japán Pénzverő 2021. évi Nemzetközi Éremtervezési Pályázata.

Vajdaság

Tehetségkereső és tehetséggondozó rajzpályázat általános iskolás diákoknak.

Vajdaság

Szülőföldön magyarul” című programra vonatkozó felhívás a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatásra, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtása a 2020/2021-es tanévre.

Komárom

A Dialóg nonprofit szervezet 2021-ben újra drámapályázatot hirdet szlovákiai magyar szerzők részére ezúttal két kategóriában. A kategóriákat a mű célcsoportja szerint határoztuk meg, tehát a felnőtt közönség számára készülő színművek mellett szeretnénk, ha a gyermek és ifjúsági színművek is teret kaphatnának. A drámák témája és műfaja kötetlen.

Online-tér

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága megbízásából meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” című programra vonatkozó felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtására a 2020/2021-es tanévre.

Szabadfogású Számítógép Verseny - 2021.

Online tér

Az E.ON továbbra is folyamatosan várja civil szervezetek jelentkezését a következő témakörökben: társadalmi szerepvállalás, jövő generációja, edukációs programok, energiához való hozzájutás, klímaváltozás - környezetvédelem, (magas)kultúra.

Online tér

Alexander Ballek, a Szlovák Statisztikai Hivatal elnöke hozzátette: a népszámlálási kérdőívek kitöltését segítő asszisztensek március 31-ig biztosan nem fogják meglátogatni azokat, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.

A Hét Nap pályázata: Fotózzon a címlapra!

CEEPUS oktatói mobilitási pályázatok oktatási tevékenységre.

CEEPUS hallgatói mobilitási pályázatok féléváthallgatásra vagy rövid távú hallgatói tanulmányútra.

Vajdaság

Pályázat a szerb nyelven anyakönyvezett családi és/vagy utóneveknek a magyar nyelv szabályai szerinti változtatásával járó költségek résztámogatására.

Online-tér

A Miskolci Nemzeti Színház a bicentenárium alkalmából drámapályázatot hirdet, melynek első díjjal kitüntetett darabját 2023. augusztus 24-én kívánja bemutatni.

Online tér

Gyűjtés indul a járvány miatt nehéz helyzetbe került gyerekek számára

Felvidék

Az Aranybulla kikiáltásának 800. évfordulójára a Vörösmarty Társaság irodalmi pályázatot hirdet. A magyarság történelmének egyik legjelentősebb eseményéhez, annak emlékezetéhez kapcsolódó alkotásokat várnak a szervezők. Pályázni lehet vers, széppróza, esszé, tanulmány, illetve színpadi mű kategóriában.

Online tér

A Mastercard magyarországi kereskedelmi képviselete az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével 2021-ben is meghirdeti civil szervezetek és társadalmi vállalkozások számára a szakértelmen alapuló pro bono program felhívást.

Online tér

A Petőfi Irodalmi Ügynökség Nonprofit Kft. „Mintafordítási pályázat a magyar irodalom tapasztalt fordítói számára” címmel pályázatot hirdet, amelyre várja a tehetséges, magyarról idegen nyelvre fordítók jelentkezését, ezzel is segítve a magas színvonalú műfordítói tevékenységet.

Veszprém

Az Expresszó ötletpályázatot hirdet az Utcazene Fesztiválon debütáló repohár széria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program.

Online-tér

A tervezett 6 magyarországi továbbképzésre a határon túli magyar pedagógusszervezetek (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete, Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma és Muravidéki Magyar Pedagógusok Egyesülete) közösen tettek javaslatot.

Online tér

A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma a tanulmányaikat a felsőoktatásban végző külhoni magyar hallgatók szakmai munkáját, az értelmiségi pályán való előrehaladásukat segítendő, pályázatot hirdet a Collegium Talentum 2021/2022-es tanévi programjában való részvételre.

Online tér

A SIÓ-ECKES Kft. adományozási programja új pályázatot írt ki a szociálisan rászoruló családok gyermekeinek részére a tanévkezdés támogatására.

Felvidék

Az intenzív program keretében – a tervek szerint és jelentkezők számának függvényében – három 7 fős színész és egy 6 fős drámaíró csoportot kívánunk szervezni. (A színész csoportokhoz csatlakozhat 1-1 fő színjátszó rendező.), és egy 5 fős rövidfilmkészítő szekciót szervezünk.

Felvidék

A Komáromi Regionális Művelődési Központ a MARIANUM Egyházi Iskolaközponttal egyetemben az első  Mese Bábos tábor szervezésének keretén belül nagy tisztelettel szólít meg minden, a bábozás és a mesevilág iránt érdeklődő magyar ajkú gyermeket.

Magyarkanizsa

Gondolo újra! rajzpályázat

Maros megye

Marosvásárhely Megyei Jogú Város a 2021-ben szervezendő kulturális programok/projektek vissza nem térítendő finanszírozására hirdet pályázati kiírást.

Online-tér

Közös kalandra hívja az általános iskolás alsó tagozatos gyermekeket idén nyáron az Ars Sacra Alapítvány 2021. július 1-től augusztus 20-ig 8 héten át tartó kihívás kvízekkel és kreatív feladatokkal.

Pályázat és előadások egy ruha-kiegészítő témára.

Királyhelmec

Királyhelmec Város újra meghirdeti a Tóthpál Gyula Fotópályázatot. A fotópályázatot először 2016-ban rendezték meg, Tóthpál Gyula születésének 75. évfordulója alkalmából. A szlovákiai magyar fotográfia egyik legismertebb alakjának emléke előtt tisztelgő versenybe életkor szerint négy kategóriában nevezhetnek a fotósok:

A Magyarság Háza felhívása a diaszpórában élő és alkotó kortárs magyar képzőművészek részére.

Kárpát-medence

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány nyílt ösztöndíjpályázatot hirdet „Közoktatási Kutatói Ösztöndíj” elnyerésére.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a magyarság kiemelkedő néprajzkutatójának és folklórgyűjtőjének, Ipolyi Arnoldnak tiszteletére, meghirdette országos népmesemondó versenyét, melynek célja a magyar prózai népköltészet és a hagyományos mesemondás megismerése, elsajátítása és népszerűsítése. A verseny szakmai partnere a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia.

Vajdaság

Pályázati felhívás a Vajdasági Jogászösztöndíj Program 2021–2022. évi ösztöndíjainak odaítélésére.

Online-tér

A Csemadok Országos Tanácsa és a Csemadok Ifjúsági Tagozata online vers- és prózamondó versenyt hirdet. Beküldési határidő 2021. június 30.

Felvidék

A Kisebbségi Jogvédő Intézet a nyári egyetem által egy olyan szakmai műhelyt kíván biztosítani a hallgatóknak, ahol lehetőségük nyílik az egymással, valamint az oktatókkal folytatott párbeszédre, tapasztalatcserére, emellett elmélyíthetik a nemzetközi kisebbségvédelemre vonatkozó ismereteiket.

Online tér

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Márton Áron ösztöndíjprogramjának 2021/2022-es tanévre szóló ösztöndíj-pályázatai is elérhetők.

Felvidék

Október 22-től érhető el a tárca COVID iskolai szemafor oldalán az az űrlap, amelynek kitöltésével és a telefonszámok megadásával az iskolaigazgatók kérhetik ezt a szolgáltatást. Az oktatási tárca adatai szerint jelenleg 18 318 ilyen SIM-kártyát használnak a pedagógusok.

Online-tér

Az Éltető Lélek Alapítvány, a miskolci Versbarátok Köre és a Keresztény Értelmiségiek miskolci csoportja meghirdeti a 2021-es, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvénysorozatához kapcsolódó Eucharisztikus szavalóversenyt.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és Népzenei Adattára a népdalkörök, népdalszólisták és citerazenekarok részére népzenei tábort rendez.

Vajdaság

Kritikaíró pályázatot hirdet a Híd folyóirat és a Forum Könyvkiadó Intézet.

Online tér

A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával meghirdeti a MOL Tehetségtámogató program 2021-es, tizenhatodik kiírását, 2003. január 1. és 2013. december 31. között született romániai diákok, diákcsapatok, iskolai sportegyletek, művészeti együttesek számára, akik/amelyek kiemelkedő teljesítményt értek el országos és nemzetközi versenyeken, és szakmai fejlődésük, pályafutásuk folytatása érdekében anyagi támogatásra van szükségük.

Erdély

Sepsiszentgyörgy Municípium Helyi Tanácsa a 2019/238-as számú tanácshatározat értelmében pályázatot hirdet, a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó szabályzat szerint az utólagosan módosított és kiegészített 2000/69-es számú Testnevelési- és sporttörvény előírásai alapján.

Felvidék

A CED 2021. május 14. és 2021. június 18. között várja a pályázók jelentkezését a mentorprogramba.

Online-tér

A korcsoportonkénti díjazottaknál a csomagok értékes tárgynyereményeket (társasjáték, ceruzakészlet, játékok) tartalmaznak 15, 12 és 9 ezer forint értékben. A közönségdíjasok szintén hasonló értékben kapnak ajándékcsomagot.

Felvidék

Június 18-án és 19-én szervezik meg a VI. FIGUR Népzenei Tanfolyamot a komáromi Zichy-pont épületében.

Felvidék

A versenyben részt vevő települések az oldalon történt regisztrációt követően a regisztráció során megadott e-mail-címre jóváhagyó e-mailt kapnak, az ebben szereplő linkre kattintva jutnak el a nevezési felületre.

Vajdaság

Ötödik alkalommal hirdetik meg Erdélyben a dráMÁzat drámaíró versenyt

IV. Országos Fémműves Népi Iparművészeti Pályázat.

Online tér

A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága első alkalommal rendezi meg Kárpát-medencei középiskolások számára a Lingua Materna elnevezésű vetélkedőjét.

Online tér

FELHÍVÁS - LINGUA MATERNA 2021

Pályázati felhívás a hétvégi magyar iskolák pedagógusai számára a 2021-es Széchenyi-év alkalmából.

Felhívás a III. Kárpát-medencei színjátszó és drámaíró táborban való részvételre .

Online-tér

– az Oktatási Hivatal képzése

Online-tér

Közös énekléssel erősítsük a magyarság összetartozását a Nemzeti Újrakezdés Évében is június 4-én. A Nemzeti Összetartozás Napjára, 2021. június 4-ére a Kossuth-díjas, énekes, zenész, zeneszerző Szarka Tamás immár 3. alkalommal hívja közös éneklésre a világ magyarjait.

Bécs

Mesemondó- és szavalóverseny az AMAPED – Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében

Vajdaság

Pályázati eredmények

Kishegyes

A kishegyesi Greenhead Környezetvédő Egyesület pályázata.

Rimaszombat

Téged is vár a Gólyavár! címmel hirdette meg beiratkozási kampányát a Református Óvoda. A 2021/2022-es tanévre a beiratkozás 2021. május 1-jétől 2021. május 31-ig tart.

Rimaszombat

A rimaszombati Református Alapiskolában a 2021/2022-es tanévben is nyílik 5. osztály. Ez úton is szeretnénk tájékoztatni az érdeklődő szülőket és törvényes képviselőket a gyermekeknek az 5. osztályba való beíratásának módjáról.

Online tér

Meghirdették a 2021. évi Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, a gazdaság szinte teljes palettáját lefedő 41 főcsoport több mint 100 témakörében május 31-ig lehet beadni a jelentkezéseket a Kárpát-régió egész területéről – jelentette be zártkörű tájékoztatón Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők 2020/2021-es tanévben is meghirdetik a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XIV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát.

Beregszász

Támogatókat keresünk a 2020-21-es tanévre

Felvidék

Ilyen a 21. századi értékőrzés: módszertan és digitalizáció témában képzést szervez a Mentor Tehetségsegítő Tanács.

2021-ben, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió harminchatodik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét, ismét rendhagyó módon – részben visszatérve a kezdetekhez.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége társszervezőivel rendhagyó módon ONLINE hirdeti meg a XIV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált a Kárpát-medence magyar tanulóinak részére. 

Gyergyószentmiklós

A tavaszi takarítás és a terek rendezése részeként pályázatot hirdet Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala az Ifitékával közösen iskolások számára.

Felvidék

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázat-sorozatot írt ki KÁMME Fotóműhely címmel határon túli fotósok számára. 

A KÁMME Alapítvány fotópályázat-sorozatot hirdet határon túli magyar fotósok számára.

Felvidék

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázat-sorozatot írt ki KÁMME Fotóműhely címmel határon túli fotósok számára. 

Felvidék

A Rákóczi Szövetség a június 4-i nemzeti összetartozás napjához és a nemzeti újrakezdés évéhez kapcsolódóan rendhagyó diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségek részére.

Vajdaság

Nemzeti Összetartozás Napjához és a Nemzeti Újrakezdés Évéhez kapcsolódó rendhagyó diákutaztatási pályázat,

Felvidék

A felhívásra 2021. április 28-tól május 23-án éjfélig lehet jelentkezni. A jelentkezők három kategóriában pályázhatnak: fényképezőgéppel készült kép kategória (két téma), mobiltelefonnal készült kép kategória (két téma) és ifjúsági kategória (két téma).

Fotópályázat a 2021 a nemzeti újrakezdés éve alkalmából.

Online-tér

A Mentor Tehetségsegítő Tanács képzést szervez: Digitális technológiák alkalmazása a helytörténeti kutatásban címmel.

Online-tér

A Felvidékről 22 tanuló kapcsolódott be a versenybe, mely 5 fordulóból állt. Érték-beszélgetés, fénykép- térkép-, és video-készítés, mondamazsolázás mellett online kvízt is töltöttek ki a résztvevők. A munkákat igyekeztünk bemutatni az intézet web- és Instagramm oldalán.

Online-tér

Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny értékelése

Óbecse

A KMV képzőművészeti pályázat eredményei.

Online tér

    Budapest, 2021. április 20., kedd (MTI) - Május 15-ig lehet nevezni a Bujtor István Filmfesztiválra, amelyet a tervek szerint augusztus 19. és 22. között rendeznek meg Balatonszemesen - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Megjelentek a Nemzeti Újrakezdés Program I. pályázatai!

Online tér

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. május 14. 12.00 óra (közép-európai idő szerint).

Felvidék

A Szlovákiai Református Egyház Diakóniai Központja meghirdeti a Tartós Szeretet élelmiszergyűjtési akciót, amely lebonyolítására ismét önkéntesek jelentkezését várják május 9-ig. 

Felvidék

A Szeretethíd 2021-hez ITT lehet csatlakozni. „Tegyünk együtt a Föld épségéért, hiszen közös célunk a védelme” – írják a szervezők. Az önkéntes akcióhoz május 7-ig várják az érdeklődőket.

Online tér

Jelentkezési határidő május 7-e éjfél. 

Online tér

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Tarka-barka rokolya rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye.

Felvidék

A projekt második szakaszában tovább bővül a projektbe való bekapcsolódás lehetősége. Szlovákiából hat 21-30 év közötti mozgáskorlátozott fiatal jelentkezését várják egy mentorálási programba.

Zenta

Felhívás az Énekelt Versek XXV. Zentai Fesztiválján való részvételre.

Erdély

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a  népi - és hagyományos viseletek támogatására a 2021-es évre

Online tér

Elindult a jelentkezés az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémiára

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a járványhelyzetben is rendületlenül folytatja hiánypótló tevékenységét a felvidéki magyar pedagógusok közösségében. Alkalmazkodva  a szigorú korlátozásokhoz, az online térben szervezi meg a pedagógusok ismeretszerző és közösségépítő alkalmait.

Felvidék

Célja olyan jelentős múlttal rendelkező fát találni, mely ráirányítja a figyelmet az őshonos, különleges vagy veszélyeztetett fákra és egyben a környezetvédelem fontosságára is.

Felvidék

A gömörhorkai székhelyű HORKAI Polgári Társulás nyilvános gyűjtést szervez a rozsnyói Szent Borbála Kórház javára. A kezdeményezéshez csatlakozó adományozók új lélegeztetőgépek megvásárlásához járulnak hozzá.

Online tér

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére 2021-ben is felajánlja a lehetőséget, hogy iskoláink pályázzanak az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozandó

Online tér

Felhívjuk a kedves magyar szülők, leendő szülők figyelmét, hogy az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek a Felvidéki Vándorbölcső gömöri, Rimaszombat és környéke régióban elindított vándorbölcsőre.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége pályázatot hirdet a magyar tanítási nyelvű oktatási intézményeket látogató kiemelkedően tehetséges DIÁKOK és CSOPORTOK díjazására.

Online tér

A születésnapi ünnepséget – amennyiben az aktuális szabályozás erre lehetőséget ad – a történelmi-turisztikai helyszín hivatalos megnyitójának évfordulóján, 2021. augusztus 15-én tartják.

Online tér

2021-ben a TéKa Társulás, vagyis a Szlovákiai Magyar Fiatalok Tudományos és Kulturális Társulása egy tanulmányíró pályázatot hirdet a szlovákiai magyar fiatalok számára. A pályázat azoknak a szlovákiai magyar hallgatónak szól, akik valamilyen felsőoktatási intézményben tanulnak és nem töltötték még be a 35. életévüket.

Online tér

A tárlat bemutatja a film születésének izgalmas időszakát, a gyártás- és mozitörténet korszakait, egyedülálló tárgyi emlékeit. Megemlékezik a nagy nemzetközi sikerekről, a külföldön alkotó világhírű művészekről és hatásukról a világ filmművészetére. A kiállítást gazdag kísérőprogram egészíti ki – közölte az NFI.

Gyergyói medence

Vöröskereszt pályázat Gyergyóban

Erdély

Pályázati felhívás a Hargita megyei egyházakkal együttműködésben szervezett rendezvények támogatására a 2021 – es évben

Vajdaság

Felhívás a XIV. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságra.

Vajdaság

Felhívás a IX. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákversenyre.

A verseny témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés.

A középiskolás diákoknak szóló versenyen a tanulók egy képzeletbeli vállalat menedzserének szerepét töltik be, ennek a vállalatnak az üzleti tervét kell elkészíteni.

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács nem kulturális tevékenységet folytató civil szervezetekre vonatkozó 2021. évi pályázata.

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács 2021. évi általános kulturális pályázata.

Vajdaság

A Magyar Nemzeti Tanács nemzeti önazonosságot őrző, hagyományos rendezvények megszervezésére vonatkozó 2021. évi kulturális pályázata.

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból „A Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai.

Eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre, állatvásárlásra, vagy üzemfejlesztésre kaphatnak forrást mezőgazdasági kisüzemek. A pályázatok 2021. április 20-áig nyújthatóak be.

Erdély

Amit nem lát a webkamera – Irodalmi pályázat erdélyi származású pályakezdő szerzőknek

Vajdaság

Felhívás a Kárpát-medencei Diákok Művészeti Találkozóján való részvételre.

Erdély

A kolozsvári Bálványos Intézet pályázatot hirdet egyetemi alap- és mesterképzéses hallgatók számára azzal a céllal, hogy a pályázók kipróbálják az interjúkészítés fortélyait, valamint a járványügyi helyzet miatt kialakult online oktatással kapcsolatos érdekes történeteket gyűjtsenek össze.

Online tér

A Savaria Filmakadémia Egyesület és a Szombathelyi Médiaközpont 2021-ban is meghirdeti a Savaria Filmszemlét.

Szabadka

A szabadkai Népkör rajz- és meseíró-pályázata.

Hat területen támogatja a külhoni magyar szervezeteket a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság új pályázati kiírása, amely kedden jelent meg Nemzeti Újrakezdés Program néven – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Online tér

Indul a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség és Középiskolás Programjába

A Kisebbségi Jogvédő Intézet pályázati felhívása tanulmány írására.

A népi fazekasság hagyományainak ápolása, a nagy múltú fazekas-központok tárgyi művészetének megőrzése, továbbfejlesztése, mai lakáskultúrába történő beillesztése a néprajzi szakirodalom felhasználásával.

Felvidék

Azóta a világ számos országa csatlakozott az akcióhoz, és a sárga nárcisz a tavasz, de a remény, az együttérzés és a rászoruló betegek megsegítésének szimbóluma is lett.

Felvidék

Az Oktatástámogatási Alap pedagógusoknak és tanulóknak nyújt kölcsönt, amellyel áthidalhatják a jelenlegi járványhelyzetből adódó anyagi nehézségeiket. Tavaly 291 pedagógus 2 687 200 euró összegben részesült kölcsön formájában az alapból. Úgynevezett stabilizációs kölcsönt pedig 337 esetben 674 000 eurós összegben biztosítottak. Az eredetileg betervezett pénzösszeget többször megemelték. Ezt az alap weboldalán közzétett éves jelentésükben közölték.

Online tér

A minisztérium ezeket a vizsgákat május 3-a és 14-e közöttre javasolja, de az is lehet, hogy egyáltalán nem lesznek felvételi vizsgák, és a tanulókat az alapiskolai eredményeik alapján veszik fel.

Online tér

A videoklip-pályázatra április 9. éjfélig lehet jelentkezni saját kisvideóval, ahol mindenki megmutathatja, hogyan táncol és zenél az elkészített hangszerekkel a Lóci játszik új dalára.

Felvidék

A Szlovák Központi Csillagvizsgáló határon túli együttműködésbe kezdett a tatai Posztóczky Károly Csillagvizsgálóval. A projekt a „Csillagok összekötnek minket – csillagászat határok nélkül” címet viseli, költségvetése 391 020 euró, melyből 332 ezer eurót az Európai Regionális Fejlesztési Alapból finanszíroznak.

Online tér

Balog-völgyi II. Rákóczi Ferenc Otthoni Vetélkedő: virtuális díjátadás

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2021. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai.

Online tér

A Gábriel Polgári Társulás „Pislákoló mécses” címmel vers és prózamondó versenyt / versklip versenyt rendez.

Vajdaság

A Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet pályázatot hirdet Magyarország területén és határvidékein, általános iskolában tanuló diákok számára.

Online tér

A Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet pályázatot hirdet Magyarország területén és határvidékein, általános iskolában tanuló diákok számára.

Vajdaság

Őfelsége Katarina hercegnő alapítványa és Aleksandar Karađorđević trónörökös védnökségével hírdetett rajz- és esszépályázat.

Erdély

Ismét lehet pályázni Erasmus+ hallgatói szakmai gyakorlatra és tanulmányi mobilitásra.

Online tér

A bősi Amadé László Magyar Tannyelvű Alapiskola vezetősége, a tanári kar és több bősi szülő azon munkálkodik, hogy minden lehetséges módon segítse az intézményt. Szerintük a magyar iskolához foggal-körömmel ragaszkodni kell, mert az anyanyelvű oktatás megmaradásunk egyik záloga. Az iskola mellett működő Gyermekeinkért Polgári Társulás most egy pályázatra nevezett be, hogy ezzel is segítsenek abban, hogy az iskola növelni tudja az oktatás színvonalát.

Online tér

A „Roma Show” elnevezésű ének-zenei tehetségkutató verseny a  Csácsé Rom Cigány Kulturális Egyesület, a Cselekvő Romák Egyesület támogatásával kerül megrendezésre. A legfőbb célja a tehetséges roma előadók felkutatása és népszerűsítése. Szakmai partnere az Agrárminisztérium.

Felvidék

Termelőket szólít meg a COOP Jednota, felvásárolná az eladatlan készleteket

Felvidék

Ne feledjük: a magyarság érték, vállaljuk a népszámláláson is!

Online tér

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2021. május 29-30-án Rozsnyón kétnapos szakmai konferencia keretében rendezi meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVI. Országos Találkozóját.

Ürményháza

„Mit tudsz Torontál vármegyéről?” - történelmi vetélkedő általános iskolások részére.

Erdély

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem sajtófotó pályázatot hirdet, amelyre XI. és XII. osztályos tanulók jelentkezhetnek.

Online tér

Húsvéti tojásfestő pályázatot hirdet Mosonyi Éva tojásíró népi iparművésszel együttműködésben a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Kárpát-medencében élő magyarok körében.

A Kis Fürkész 2021-es évi versenyének felhívása.

Óbecse

Az óbecsei Ifjúsági Iroda Korunk hősei címmel irodalmi pályázatot hirdet 15 és 30 év közötti, Óbecse község területén élő fiatalok számára.

Felvidék

A felsorolás egyelőre irányelv jellegű, melyet a több tízoldalas dokumentumból szemezgetett szerkesztőségünk. Az egészen konkrét, végső dokumentum 2021 végére készül el, addig ez gyakorlatilag egy munkaanyag, amely tovább bővülhet és konkretizálódhat. Amennyiben tehát tisztelt olvasóinknak is lennének javaslataik, észrevételeik a stratégiai prioritásokat illetően a megyei alelnök úr részére, azokat az  címre küldhetik el.

Topolya

A topolyai Művelődési Ház 2021. március 22-e és április 2-a között Tavaszköszöntő séta címmel tervez kiállítást, és ehhez kapcsolódik pályázati felhívásuk.

Erdély

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program újabb pályázatot hirdet külhoni magyar óvodák és óvodai csoportok részére Csipkefa bimbója – Hagyományőrzés a nevelés során Magyarországon és a Kárpát-medencei magyar óvodákban címmel.

Online tér

Még lehet jelentkezni A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program magyarországi és külhoni óvónőknek írt ki pályázatokat

Bécs

Készítsd el a saját kokárdád! Az AMAPED - Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete pályázatot hirdet kreatív kokárdák készítésére. A technika szabadon választható, nyugodtan rajzoljatok, fessetek, ragasszatok, fűzzetek vagy akár varrjatok: a lényeg, hogy ti készítsétek el!

Bácsfeketehegy

A bácsfeketehegyi Kozma Lajos Fiókkönyvtár meghirdeti a 24. Podolszki József Publicisztikai Pályázatot.

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 2020/2021. tanévre is meghirdeti a TIT KALMÁR LÁSZLÓ MATEMATIKAVERSENYT. Az idei lesz az ötvenedik verseny, amely Magyarország legrégebbi általános iskola szintű matematika versenye.

Online tér

A komáromi Selye János Gimnázium a Minden Morzsa Számít Egyesület segítségével Szlovákiában ötödik alkalommal is meghirdeti a magyarországi 5. Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc Szónokversenyt a 2020/2021-es tanévre.

Rajz- és esszépályázatot hirdettek a magyar zászló és címer emléknapja alkalmából.

Online tér

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is meghirdeti rajz- és esszépályázatát a magyar zászló és címer megünneplésére.

Rimaszombat

Minden évben a Városnapok alkalmával ünnepi képviselő-testületi ülésre kerül sor, ahol átadásra kerülnek Rimaszombat Városdíjai. A koronavírussal kapcsolatos jelenlegi helyzet valószínűleg nem engedi meg a személyes találkozást, de a város vezetése ennek ellenére is szeretné bizonyos formában kiemelni és megjutalmazni Rimaszombat jeles személyiségeit.

Online tér

Reménykedünk, hogy az emberekben ez a nehéz időszak fokozza az alkotási vágyat, így legalább annyi pályamunka beérkezésére számítunk, mint a már említett legutóbbi alkalommal.”

Online-tér

A mesterséges intelligenciára épülő technológia ma már a gazdaság minden szegmensében jelen van, ezért a jövő gazdasági szakembereinek is fontos tisztában lenniük azzal, hogy alkalmazásuk hogyan illeszkedik a vállalatok működésébe és stratégiájába.

X. ORSZÁGOS SZŰR-, SZŰRRÁTÉT-, NEMEZKÉSZÍTŐ ÉS SZŰCSHÍMZÉS PÁLYÁZAT.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Kézműves Szövetség rendhagyó pályázatot hirdet. Várjuk azoknak az műveknek a fotóját, amiket felvidéki kézművesek alkotnak, alkottak.

Felvidék

A honi civil, egyházi és politikai szervezetek a népszámlálást megelőzően „A magyarság érték” szlogennel közös tájékoztató kampányt hirdettek, amely önálló Facebook- és Instagram-oldalakkal is rendelkezik.

Kárpát-medence

Kárpát-medencei online honismereti vetélkedő az általános iskolák 6. 7. és 8. osztályos tanulói számára

Online tér

A helyi értékek, a kulturális örökség és a közösségek a fejlődés motorjai lehetnek – fogalmazott a sajtófőnök –, és a DANUrB+ keretében ehhez nyújtanak szakmai támogatást: tudást, közösséget, a közös cselekvés lehetőségét.

Kalonda

A pályázat teljes költségvetése a 15 település számára 345 796,05 €, amelyből az ERFA támogatás 293 926,64 €.

Erdély

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége pályázatot hirdet Arad, Brassó, Fehér, Hunyad és Temes megyei középiskolás diákok számára Szerelmem: szűkebb hazám címmel.

Komárom

A Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület, a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány és a Palatinus Polgári Társulás pályázati felhívására professzionális képző- és iparművészek pályázhatnak BicikliArt/ArtBike – elmozdulás témában.

A Magyar Művészeti Akadémia – kormányhatározat alapján – pályázatot hirdet alkotók, előadóművészek támogatására, valamint könyv- és folyóirat-kiadók terveinek megvalósítására, támogatására.

Online tér

Az államtitkár elmondta: a képzések iránt rendkívül nagy az érdeklődés, egy-egy alkalmon több mint 200 külhoni szakember vesz részt, de jelentős számban kapcsolódnak be laikusok, érdeklődők is.

Szőgyén

„Pajtával és tájházzal a hagyományok megőrzéséért” címmel nyert ötvenezer eurós pályázati támogatást a bátorkeszi Pro Futuro Villa Kezw Polgári Társulás és a szőnyi Kemence Egyesület az Interreg V-4 Szlovákia – Magyarország által meghirdetett Kisprojekt pályázaton.

Kulturális gyermek és ifjúsági projektek.

Kulturális pályázat Szerbia kisebbségeinek.

Kulturális projekteket támogat Szabadka önkormányzata.

Online tér

A pályázatra összesen 11 pályamunka érkezett. A bíráló bizottság döntése alapján az idei Jókai-díjat és arany díszoklevelet Pétervári Zsolt (Veszprém) nyerte el színvonalas értekezésével.

A Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelye és a Magyar Táncművészeti Egyetem felhívást intéz táncos szakemberek, néptáncpedagógusok számára a digitális oktatás segítségével újszerű kezdeményezések, innovatív megoldások, tudásmegosztási technikák, bemutató módszertani anyagok kidolgozására.

Online tér

Az SZMPSZ Rimaszombati Területi Választmánya és Regionális Pedagógiai Központ szervezésében online képzés valósul meg igazgatók, igazgatóhelyettesek és a témában érintett pedagógusok részére 2021. február 25-én (14.00 – 17.00)  „A pedagógusok szakmai fejlődésének jogszabályi keretei” címmel, amelyre szeretettel hívunk és várunk a következő elérhetőséggel:

Felvidék

„Az óvodák február 15-ig jelentkezhetnek a pályázatra, és március 1-től május 31-ig vásárolhatják meg a segédeszközöket. A támogatás maximális összegét 1000 euróban állapították meg” – tájékoztatott a minisztérium.

Erdély

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége pályázatot hirdet Arad, Brassó, Fehér, Hunyad és Temes megyei középiskolás diákok számára Szerelmem szülőhelyem címmel

Komakendő-pályázat Vajdaságban.

Fókuszban a városok címmel önkormányzati pályázat.

Online tér

A Segítség.ma a szakmai utánpótlást is támogatja. Az adatbázisban szereplő orvosoknál feltüntették azt is, hogy az adott orvos fogad-e szakmai gyakorlatra orvostan-hallgatót. „Ezzel a lehetőséggel is szeretnénk támogatni azt, hogy a magyarországi egyetemeken tanuló orvostan-hallgatók szülőföldjükön találják meg boldogulásukat” – emelte ki Veres Márton. Az adatbázisban szereplő orvosok kapcsolatfelvételét is erősítheti a szakmai hálózat kialakításával.

Felvidék

Molnár Attila (a Csenkey Baranta vezetője) „Az Aranyló gyermekei“címmel meseíró pályázatot hirdet 77 magyar történelmi témában a Kárpát-medence magyartanítási nyelvű alapiskolái felső tagozatos diákjai részére.

ELINDULT A HATÁRTALANUL KÖZÉPISKOLAI VETÉLKEDŐ 2020/2021.

Felvidék

Molnár Attila (a Csenkey Baranta vezetője) „Az Aranyló gyermekei“címmel meseíró pályázatot hirdet 77 magyar történelmi témában a Kárpát-medence magyartanítási nyelvű alapiskolái felső tagozatos diákjai részére.

Felvidék

Radovan Debnár szerint legjobb a tanulást azzal kezdeni ami bennünket a leginkább érdekel, illetve amire a leginkább szükségünk van, majd ezeket az ismereteket tovább alkalmazni a gyakorlatban.

Felvidék

A verseny célja: elősegíteni a kémia iránt érdeklődő diákok szakmai fejlődését.

Felvidek

Várják a természettudományok terén tehetséges felvidéki fiatalok jelentkezését

Erdély

A MOL Románia a Jogosítvány a jövőhöz program új kiírásával segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat

Felvidék

A verseny célja: elősegíteni a biológia iránt érdeklődő diákok szakmai fejlődését, Herman Ottó munkásságának megismerését és a természeti értékek feltárását.

Felvidék

A Versenyt a Magyar Természettudományi Társulat (MTT) földrajz–földtan témakörben magyarországi és határon túli magyar anyanyelvű iskolák 13-14 éves (hetedik és nyolcadik évfolyamos) tanulói számára hirdeti meg. A Verseny fordulóira az MTT központi feladatlapokat készít a Versenykiírásban megadott ismeretanyagból.

Felvidék

Január 22-én, a magyar Himnusz születésének a napján vegyék le 1 napra az EU zászlaját az önkormányzati hivatalok homlokzatairól!

Online tér

A Falvak Kultúrájáért által 1998-ban alapított a magyar államnak millenniumra ajándékozott elismerés a Kultúra Lovagja cím, amely valamennyi földrészre kiterjedve a civilszervezetek legmagasabb elismerése, az esélyegyenlőség példája.

Bike magazine nemzetközi fotópályázat 2021-re.

online-tér

A megítélt nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás összege személyenként: 60 euró. A megítélt hallgatói támogatás összege személyenként: 10 euró.

Kassa

Felvidéken a Rovás Polgári Társulás kap kiemelt figyelmet, amely a kassai és Kassa környéki magyarságot fogja össze.

A vidéki nők tudatosságának és bizalmának növelése Szerbiában-

Pályázat a kortárs alkotásokra és a digitális kulturális örökségre.

Komárom

Az SZMPSZ pályázatot hirdet azoknak a tehetséges szlovákiai magyar pedagógusoknak, akik hivatásuk gyakorlása mellett ecsettel, tollal vagy egyéb eszközzel valamely más területen is kiemelkedőt alkotnak.

Felvidék

Az SZMPSZ pályázatot hirdet azoknak a tehetséges szlovákiai magyar pedagógusoknak, akik hivatásuk gyakorlása mellett ecsettel, tollal vagy egyéb eszközzel valamely más területen is kiemelkedőt alkotnak.

Vajdaság

Komakendő alkotói pályázat Vajdaságban.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idén is meghirdeti a Vajdasági Szép Magyar Könyv című pályázatát.

on-line

A Palics Magyar Művelődési Egyesület idén másodízben is megszervezi II. Palicsi Versfesztivál elnevezésű rendezvényét. A jelenlegi járványügyi korlátozások értelmében online térben valósul meg a program.

Erdély

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program a Regionális Fejlesztési Tervek (PDR) által javasolt közös fejlesztési priorításokra alapszik, összhangban lévén más, ugynerre az időszakra vonatkozó programokkal vagy szektoriális/nemzeti stratégiákkal, valamint más európai színvonalú stratégiákkal.

Erdély

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program

Erdély

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program

Erdély

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program a Regionális Fejlesztési Tervek (PDR) által javasolt közös fejlesztési priorításokra alapszik, összhangban lévén más, ugynerre az időszakra vonatkozó programokkal vagy szektoriális/nemzeti stratégiákkal, valamint más európai színvonalú stratégiákkal.

Erdély

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program a Regionális Fejlesztési Tervek (PDR) által javasolt közös fejlesztési priorításokra alapszik, összhangban lévén más, ugynerre az időszakra vonatkozó programokkal vagy szektoriális/nemzeti stratégiákkal, valamint más európai színvonalú stratégiákkal.

Erdély

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program

Erdély

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program

Erdély

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program a Regionális Fejlesztési Tervek (PDR) által javasolt közös fejlesztési priorításokra alapszik, összhangban lévén más, ugynerre az időszakra vonatkozó programokkal vagy szektoriális/nemzeti stratégiákkal, valamint más európai színvonalú stratégiákkal.

Erdély

A Versenyképességi Operatív Program 2014-2020 (POC) alapvető célja a kutatásra és innovációra alapuló versenyképesség növelésének fenntartása és a gazdaság fejlesztése, 2 fő elemre épűlő beruházáson keresztűl: 1. A tudományos kutatás, technológiai fejlesztés és innováció megerősítése. 2. Az infokommunikációs technológia használatának, minőségének és hozzáférhetőségének növelése.

Erdély

A  2014-2020-as támogatási időszakra a PNDR-nek 8 milliárd euró körüli összeget utaltak ki. A 2014-2020-as PNDR stratégiai prioritásai: 1. az élelmiszeripar strukturális megválltoztatása és versenyképessége 2. a természetes erőforrások menedzselése stb.

Erdély

A 2014-2020-as ROP általános célja a gazdasági versenyképesség növelése és a helyi és regionális közösségek életszínvonalának javítása, az üzleti környezet, az infrastuktúrális feltételek és szolgáltatások fejlesztése által, amely a régiók hosszutávú, fenntartható fejlesztését biztosítja, képes hatékonyan kezelni a forrásokat, értékesíteni az innovációs képességet és képes elsajátítani a tehnológiai fejődést. A program képes kiküszöbölni  a fejlett és kevésbé fejlett  régiók közöti eltéréseket gazdasági és szociális téren egyaránt.

Törökbecse

A törökbecsei önkormányzatának egyetemi ösztöndíjpályázata a 2020/2021-es tanévre. 50 hallgató ,havi 8000 dináros támogatás, tíz hónap.

A Logos Keresztény Gyülekezet rajzpályázatot hirdet óvodás korú és 1–8. osztályos gyerekek számára.

Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskolában az online tanítás keretén belül rendhagyó fodrász és sminkes versenyt hirdettek.

Felvidék

Az alábbiakban közöljük a Keresztény Intézmények Fóruma felhívását, amelyet a karácsonyi ünnepek kapcsán fogalmaztak meg.

Erdély

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a 2018-ban kiírt Magyarok a román nemzetállamban című sikeres riportpályázata és a 2019-ben meghirdetett Voltunk, vagyunk, leszünk című filmpályázata után, idén ismét pályázatot hirdet.

Erdély

Nyakig a Demboviccben – a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete által kiírt pályázat

Erdély

Nyakig a Demboviccben – a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete által kiírt pályázat

Erdély

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a 2018-ban kiírt Magyarok a román nemzetállamban című sikeres riportpályázata és a 2019-ben meghirdetett Voltunk, vagyunk, leszünk című filmpályázata után, idén ismét pályázatot hirdet.

Erdély

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a 2018-ban kiírt Magyarok a román nemzetállamban című sikeres riportpályázata és a 2019-ben meghirdetett Voltunk, vagyunk, leszünk című filmpályázata után, idén ismét pályázatot hirdet.

Adorján

Az adorjáni Szőke Tisza Művelődési Egyesület pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére.

Felvidék

Harminckét éve, 1989-től január 22-e a magyar kultúra napja. 1823-ban ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc nemzeti imánk, a Himnusz írását. A Palóc Társaság tanulmányírói pályázatának célja a szülőföld iránti hűség erősítése, a magyarságtudat elmélyítése a felnövekvő magyar ifjúságban, az anyanyelvi képességek fejlesztése és magyar fiataljaink tehetségének kibontakoztatása.

Ungvár

Adventi rajzpályázat

Rajzpályázat Madarat tolláról címmel óvodásoknak.

Felvidék

A Kék-Fehér Könyvkiadó és az Országos Mécs László Irodalmi Társaság pályázati felhívása amatőr és rendszeresen publikáló hazai vagy határon túl élő, magyar nyelven alkotó szerzők számára a szerelemmel és szeretettel kapcsolatos versek és prózai művek beküldésére.

Felvidék

Az SZMPSZ szeretne segítséget nyújtani a szlovákiai magyar pedagógusok és oktatási intézmények közötti hatékonyabb tudásmegosztásban, hogy ezzel is hozzájáruljon a tanári közösségek szakmai fejlesztéséhez.

Vajdaság

Razpályázatot hirdet a horgosi Művelődési Ház

Óbecse

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Bóbita óbecsei Nagycsaládosok Egyesület adventi irodalmi és képzőművészeti pályázata

Erdély

Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ „Diákszemmel a világ” címmel fotópályázatot hirdetett V-VIII. és a IX-XII.-es tanulók számára.

On-line

Űrkutatási csapatverseny magyarországi és határon túli középiskolásoknak

Magyar Életfa díj, Aranyplakett, Plakett - FELHÍVÁS

Sepsiszentgyörgy

Öt, kiváló tanulmányi eredményeket elért tizenkettedik osztályos tanuló egyenként 3 000 lejes ösztöndíjban részesül

Szabadka

Szabadka Város ösztöndíjbizottsága ösztöndíjat írt ki az önkormányzat területén élő hallgatók számára.

Vajdaság

Téli házaló népszokások címmel karácsonyi rajzpályázatot hirdet a Hagyományok Háza.

Gyergyói medence

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT) egy fotópályázattal szeretné felhívni a figyelmet, arra, hogy „együtt jobb”. A COVID19 gátat húzott az emberek, illetve az emberi kapcsolatok közé, éppen ezért választottuk a fent említett témát. Olyan képek beküldését várjuk, amelyek bebizonyítják, hogy „együtt jobb”.

Felvidék

A Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JUGYIK) szervezésében a napokban megjelent egy fotópályázatunk, mely felvidéki magyar egyetemistáknak szól. 

Vajdaság

A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság meghirdeti a 2020–2021. tanévre szóló kiválósági ösztöndíjpályázatának felhívását.

Felvidék

Ez éven is – viszont rendhagyó módon – megrendezésre kerül a Bethlen Kata Szavalóverseny a Zempléni Református Egyházmegyében online formában.

Erdély

Kovászna Megye Tanácsa tanórák utáni iskola programot támogató megyei programot hirdet. A megyei program célja: Kovászna megye, Kovászna Megye Tanácsán keresztül,  a közigazgatási-területi egységekkel társulva támogatja A tanórák utáni iskola programot, amelyet a Kovászna megyei, vidéki tanügyi intézmények számára hirdet.

Gyergyószentmiklós

Adventi koszorú készítő vetélkedő-pályázat

Gyergyószentmiklós

Pályázat rajzkiállításra a Gyergyószentmiklós-i városnapok alkalmával

Gyergyószentmiklós

Videógyűjtemény pályázat Gyergyóban

Felvidék

Jön a kocsi, most érkeztünk! Hagyományőrző seregszemle (videópályázat) külhoni óvodák részére

Vajdaság

Megjelent a Tantárgyháló verseny új pályázati felhívása!

A pályázat a 2020. évi Erdők Hete, Fenntarthatósági Témahét és A Világ Legnagyobb Tanórája keretében kerül meghirdetésre.

Újvidék

Gion Nándor Olvasási Verseny általános iskolásoknak.

Felvidék

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei helyi- és ifjúsági szervezetei számára a 2020. évi Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából.

Vajdaság

A Vajdasági Módszertani Központ és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium dalszöveg fordító versenyt hirdet felső tagozatos általános iskolás tanulók részére.

A Magyar Innovációs Szövetség pályázati felhívása hazai és határon túli magyar középiskolás fiatalok számára Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató versenyen való részvételre, innovatív alkotások, találmányok, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munkák terveinek beküldésére.

Ada

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár negyedszer hirdeti meg fotópályázatát, idén A fekete-fehér kép mágiája címmel, a magyar fotográfia napja alkalmából.

A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2020. évi odaítélésére doktoranduszok részére.

A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2020. évi odaítélésére mesterhallgatók részére.

Vajdaság

A Bolyai Farkas Alapítvány pályázatot hirdet NE BÁNTSD A FÁT! címmel, óvodások és általános iskolás, alsó tagozatos tanulók számára.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány felhívást hirdet a Nemzeti összetartozás éve 2020 címmel. P

Felvidék

A pályázaton 300 000 forint keretösszegű utazási támogatás nyerhető el. A pályázat feltétele, hogy meg kell jelölni és fel kell keresni egy olyan történelmi emlékhelyet az utazás során, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelem valamely meghatározó eseményéhez. A kirándulásról a Rákóczi Szövetség applikációjába képes beszámolót kell feltölteni.

Vajdaság

VII. Vajdasági Sajó Sándor hazafias versmondó verseny.

Felhívás a XXV. Aranycitera vetélkedőn való részvételre.

Felvidék

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Magyar Biológiai Társaság szervezésében hirdetik meg, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara – Mosonmagyaróvár, valamint a TermészetBúvár folyóirat együttműködésével.

Kárpát-medence

Új felhívások a Nemzeti Együttműködési Alap keretében

Tegnap jelentek meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA) oldalán a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2021-re vonatkozó pályázati kiírásai.

Ada

A Jancsi bohóc Bábszínház rajzpályázatot hirdet 4-10 éves vajdasági gyerekek számára fennállásának 5 éves évfordulója alkalmából.

Ürményháza

z Ürményházi Ifjúsági Klub és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete közös pályázata.

Felhívás a XXIV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozón való részvételre.

Erdély

A Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat meghirdette az idei Sapixel Fotóversenyt.

"Magyarok a Kárpát-medencében” kreatív rajzpályázat

Vissza nem térítendő támogatás folyósítása mezőgazdasági föld vásárlásához.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Bartók Béla 1910. márciusi és novemberi nagymegyeri gyűjtésének 110. évében Lement a vacsoracsillag címen népdalversenyt hirdet Nagymegyeren, 2020. novemberében.

Magyarország

Green-Go kisfilmverseny

Beregszász

Fiatal Kárpátaljai Magyar Kutatók XVII. Konferenciája

Felvidék

FRISSÍTVE: A Bethlen Gábor Alapkezelő által a 2019/2020. tanévre, 2020. március 5-től meghirdetett „Szülőföldön magyarul” támogatási program pályázati felhívásait mind a hat régióban – a COVID-19 okozta világjárvány kapcsán bevezetett intézkedések miatt, melyek nem teszik lehetővé a támogatási igények eredetileg tervezett benyújtását –, indokolttá tették a kérelmek benyújtási időszakának meghosszabbítását.

Ungvár

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közleménye

Felvidék

Online PhD – konferencia külhoni magyar egyetemi hallgatók számára

Felvidék

Online PhD – konferencia külhoni magyar egyetemi hallgatók számára

Kevi

Képzőművészeti pályázat Móra László tiszteletére

Zenta

On-line szavalóverseny alsósok (1–2., 3–4. osztály), felsősök (5–6., 7–8. osztály), magyar mint környezetnyelv (1–4., 5–8. osztály), sajátos nevelési igényű tanulók (1–4., 5–8. osztály) részére Zentán.

Felvidék

Nagytiszteletű és Tiszteletes Lelkész Testvérek! Nagytiszteletű Egyházközségek! 2020. szeptember 20-án vettünk búcsút az oroszkai templomban, majd az érsekkétyi temetőben lelkésztársunktól, Tóth Árpádtól, aki nagy hirtelenséggel, tragikus körülmények között 45 évesen távozott közülünk.

A Magyar Nemzeti Tanács 2020-2021. évi pályázatai felsőoktatási ösztöndíjpályázatára (második kör).

Újvidék

Felhívás a XXXV. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn való részvételre

Erdély

Őszi pályázati kiírás ifjúsági szervezetek számára

Online-tér

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen pályázatot hirdet Hunyadi János Ösztöndíjra a 2020/2021-es tanév időtartamára a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű, magyar állami ösztöndíjjal támogatott mesterképzésén jelen pályázatban meghatározott szakok egyikén I. évfolyamon (keresztféléves mesterképzés esetén a 2. és 3. félévben) tanulmányokat folytató.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) pályázatot hirdet a szlovákiai magyar iskolák és óvodák részére a 2020/2021-es tanévben atantestületen belül vagy kisrégióban megrendezett szakmai képzés előadói díjának támogatására.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a magyarság kiemelkedő néprajzkutatójának és folklórgyűjtőjének, Ipolyi Arnoldnak tiszteletére, meghirdette országos népmesemondó versenyét, melynek célja a magyar prózai népköltészet és a hagyományos mesemondás megismerése, elsajátítása és népszerűsítése. A verseny szakmai partnere a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia.

Komárom

Hagyományt teremtve, immáron az V.Hol volt, hol nem volt… c. mesefesztivál valósul meg a Komáromi járás magyar tannyelvű óvodáinak, alapiskoláinak, speciális alapiskoláinak és a 8 osztályos gimnáziumainak tanulói részére.

Csóka

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, fennállásának 50. évfordulóján, meghirdeti a VI. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót.

Ungvár

A Kárpátaljai Magyar Képző és Iparművészek Révész Imre Társaságának ösztöndíjpályázata 2020

Beregszász

XVII. Fiatal Kárpátaljai Magyar Kutatók Konferenciája

Baradla-barlang

Fontos gyógyturisztikai fejlesztések zajlanak az Aggteleki- és Szlovák-karszt Világörökség barlangjaiban (SKHU-1601/1.1/035). A Baradla-barlangban a próbaterápiák sora véget ér, e témában tart sajtótájékoztatót az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság.

Felvidék

A Rákóczi Szövetség „Várak és Erődtemplomok, történelmünk dicső hírmondói” címmel rajzpályázatot hirdet Kárpát-medencei és diaszpórában élő általános iskolások részére.

Dernő

Az év fája 2020 versenyre idén a dernői (Rozsnyói járás) kocsányos tölgyet is benevezték.

„Várak és Erődtemplomok, történelmünk dicső hírmondói” - rajzpályázat diákoknak.

Beregszász

Soós Kálmán ösztöndíjprogram a 2020/2021-es tanévre

Szabadka

A Keresztény Értelmiségi Kör (továbbiakban: KÉK) 18 évet felölelő tevékenykedése kapcsán papírképes és digitális amatőr fotópályázatot hirdet A Keresztény Értelmiségi Kör története képekben címmel.

Felvidék

A Zenthe Ferenc Színház – névadója születésének századik évfordulójára – nyílt drámapályázatot hirdet, két kategóriában, melyekben a műfaj szabadon választható.

Felvidék

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya társszervezőjével a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel közösen meghirdeti a XXII. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált, amely 2020. november 12. és 15. között (csütörtök – péntek – szombat – vasárnap) kerül megrendezésre, Szepsiben.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus Díj címmel szépirodalmi pályázatot hirdet szlovákiai magyar (állandó szlovákiai lakhellyel rendelkező) szerzők számára.

Egyházkarcsa

Az Egyházkarcsai Római Katolikus Egyházközség és Dabas Város Önkormányzata, valamint a Petőfi Baráti Társulás sikeres pályázatot nyújtott be a határokon átnyúló Szlovákia-Magyarország Interreg pályázati kiírás keretében. A projekt célja a kulturális örökség megőrzése, templomrekonstrukció megvalósítása Egyházkarcsa településen, valamint Szlovák Alkotóház és Babamúzeum létrehozása Sáriban (a projekt száma: SKHU/WETA/1901/1.1/103).

Ungvár

Megkezdődnek az Egán Ede-program turisztikai pályázatainak kifizetései

Online tér

A GLORIA VICTIS TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ 2020-AS ÉVI ELSŐ FORDULÓJÁNAK EREDMÉNYEI

Online tér

Budapesti, felvidéki, vajdasági és székelyföldi osztályok győzelmével ért véget a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Nagy Nyári Határtalanul Vetélkedő, amelynek döntőjét a járványhelyzet miatt online tartották.

Beregszász

MESEBELI KÉPEK meseillusztráció pályázatot hirdet a Pedagógia és Pszichológia Tanszék

Felvidék

Esztergomban, a magyar államiság bölcsőjében, Szent István királyunk születésének, koronázásának és halálának helyszínén került sor 18. alkalommal a Szent István-díj átadására.

Idén is folytatódik a hon- és népismereti levelezőverseny.

Felvidék

A pályamunkákat 2020. szeptember 25-ig az alábbi címre kérjük eljuttatni:

Online tér

Összesen 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra.

Fülek

Rendhagyó módon, de idén is átadta a Femine Fortis – Erős Nők Polgári Társulás a Példakép-díjat. A kitüntetést olyan nőknek ítélik oda, akik önkéntes tevékenységükkel kiemelkedőt alkotnak, példát mutatnak a környezetüknek és az egész magyarságnak.

Rimaszombat

Az elmúlt tanévben a Pro scholis és az SZMPSZ Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja közös szervezésében a 12. pedagógiai projekt értékösszefoglaló projektként zárult, melynek központi gondolata az volt, vajon mit érdemes megmutatnunk a világnak Gömörből és Nógrádból. Mindazt, amit a több hónapon át tartó munkával összegyűjtöttünk, Gömör és Nógrád helyi értékei, természeti kincsei, szellemi és kulturális öröksége címmel közkinccsé tesszük, bemutatjuk.

Szőgyén

Programsorozat a Partnerséget építünk c. szlovák-magyar együttműködés keretében

Pályázat külhoni óvodapedagógusok részére, akiknek kedve van blogbejegyzések írásához.

Zselíz

Tíz alkotó és művész vehette át a Junior Prima Díjat Népművészet és közművelődés kategóriában pénteken Budapesten – közölte a díjat támogató Docler csoport az MTI-vel. A díjazottak között van a zselízi születésű Juhász Sándor néptáncos is.

Felvidék

Az európai rendezvényhez csatlakozva hetedik alkalommal szervezik meg országszerte a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét szeptember 25. és 27. között. A rendezvény célja a hagyományos kézművesség értékeinek bemutatása, ezáltal a helyi kézműves közösségek kialakulásának és megerősödésének elősegítése.

Pályázat szerbiai művészeknek.

Zenta

A ZENTAI Diáksegélyező Egyesület – ZENDE pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2020/2021-es tanévre.

Ösztöndíjpályázatot hirdet a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület vajdasági tanulók részére.

Felvidék

A Selye János Egyetem elsősöket fogadó emblematikus rendezvénye, a Gilice gólyatábor, az idei évben a járványügyi helyzetre való tekintettel sajnálatos módon elmarad. De! A Hallgatói Önkormányzat semmiképp sem szeretné elmulasztani a gólyák beavatásának és segítésének folyamatát, ezért kárpótlásul megrendezésre kerül az egy napos Gólyatúra.

Felvidék

Jogosult kérelmezőknek azoknak az alap- és középiskoláknak a fenntartói számítanak, amelyekben valamelyik kisebbség nyelvén folyik az oktatás, vagy tanítják a kisebbségi nyelvet is.

Pályázat civil szervezetek közötti regionális együttműködésre

Újvidék

Mesemondó versenyt hirdet az Újvidéki Módszertani Központ.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő pályázati felhívást a Magyar Nemzeti Tanács 2020–2021. évi demonstrátori ösztöndíjpályázatára.

Magyar Nemzeti Tanács pályázati kiírásai - ösztöndíj pályázatok a 2020-2021-es tanévre.

Falusi házak és a hozzá tartozó telek, valamint gazdasági udvar vásárlása.

Dunaszerdahely

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet országos bábos képzést rendez a bábcsoportok vezetőinek, a bábozással és színjátszással foglalkozóknak Dunaszerdahelyen, szeptember 25-26-27-én (péntek-szombat-vasárnap) a Szabó Gyula utcai Építészeti Szakközépiskola épületében.

Dunamocs

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya 2020. október 10-11-én rendezi meg a XXI. ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos versenyét, ha időközben nem lépnek életbe újabb országos korlátozások. Zenei kíséret: Mezei Zsolt és zenekara – Dunamocs. A versenyen való részvétel feltételei és lebonyolítási rendje nem változik.

Padé

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954-1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztőjének emlékére huszonegyedik alkalommal hirdeti meg a KÖZEGELLENÁLLÁS riportpályázatot.

Beregszász

Pályázati felhívás! Első lépés szociális program

Felvidék

Sok szeretettel hívjuk és várjuk a „3. Duna-konferencia” című rendezvényünkre.

Felvidék

A tanévnyitón átadták a Makkai Sándor-díjat is. Ennek odaítéléséről az Oktatásügyi Bizottság előterjesztése nyomán a Zsinat döntött a tavaszi ülésszakán. A díjjal azon magyarországi és határon túli pedagógusokat jutalmazzák, akik a református nevelési eszmények mindennapi gyakorlatba való átültetésében elévülhetetlen érdemeket szereztek.

Online tér

Nagy örömünkre szolgál, hogy a mindannyiunkat sújtó pandémia ellenére 2020-ban is sokan határoztak úgy, hogy a Debreceni Nyári Egyetem online kurzusain keresztül fejlesztik magyar nyelvtudásukat. A nyári hónapokban közel 150 külföldi nyelvtanuló választott bennünket, és sikeresen befejezte a 40 órás nyelvkurzusokat vagy a 8 órás tematikus kurzusokat.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő, pályázati felhívást az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezés odaítélésére a 2020–2021. évben (első kör)

Felvidék

Az 6. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle helyszíne ezúttal is a Vásárúti Kulturális Központ, a felvidéki elődöntő időpontja pedig 2020. szeptember 1., kedd.

Felvidék

Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, mely keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak.

Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, mely keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak.

Losonc

A helyek száma korlátozott, max. 15 személyes kisbusszal megyünk, kérjük, minél hamarabb jelentkezzetek, mert lehetséges, hogy a későn jelentkezőknek nem jut hely.

Budapest

FELHÍVÁS – Jó tanuló, jó sportoló

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának felhívása: Jó tanuló, jó sportoló pályázat a határon túli fiatal tehetségeknek.

Online tér

Célja, hogy megtaláljuk azokat a külhoni diákokat, akik a tanulás mellett valamely sportág területén is kiemelkedő teljesítményt értek el, ezáltal a magyar közösségünk érdemeit gyarapítják és értékeinket képviselik.

Rimaszombat

Idén 230 éves a rimaszombati evangélikus templom tornya, amely sürgős felújításra szorul. Ennek kapcsán adománygyűjtésbe kezdtek a helyiek. A részletekről a rimaszombati evangélikus lelkészt, Lisák Viktóriát Nyitrai Nóra kérdezte.

Felvidék

Átfogó elméleti és gyakorlati képzésen sajátíthatják el a hallgatók a közszolgálati újságírás és a  szerkesztés ismereteit a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, később pedig a közmédia gyakornoki programjában is részt vehetnek. A szeptemberben induló, szakirányú médiaképzésre már lehet jelentkezni.

Felvidék

2020. november 5-9. a fesztivál új időpontja.

Zoboralja

A felvidéki Zoboralján körzeti magyar nyelvű óvoda és bölcsőde nyílik 2020 szeptemberében a Kárpát medencei Óvodafejlesztési Program és a pozsonyi székhelyű Video Alapítvány támogatásával. A fenntartó szervezet a Zoboralja Kht.

Felvidék

A programot az MKP is támogatja. A felvidéki összeöntés előzetes időpontja augusztus 30., a helyszín Bős városa, addig várják a szervezők az adományokat.

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület 2020. évben is meghirdeti „Virágzó népművészet” című pályázatát, immár tizenhatodik alkalommal. Az értékőrző rendezvényünkre pályamunkákat várunk a népművészet minden szakágából.

Kárpátalja

Szőttespályázat: külhoni magyar mesterek munkáit is várja a Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, Heves Város Önkormányzata, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet meghirdeti a XXII. Országos Szőttespályázatot.

Felvidék

A Diákhálózat tagszervezetei által szervezett  39. Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor 2020. szeptember 2-7. között kerül megrendezésre.

Augusztus 15-éig beadható a pályakezdők vállalkozóvá válásának támogatására kiírt pályázat .

Dunaszerdahely

Jelentkezni 2020. augusztus 15-ig lehet a  elérhetőségen egy rövid önéletrajz és a korábbi munkák mellékelésével. Az érdeklődők kérdéseiket is ezen a címen tehetik fel.

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár meghirdeti hagyományos fotópályázatát

Külföldről hazatelepült vajdasági kezdő vállalkozók támogatása.

Felvidék

A projekt folytatásaként idén is pályázatot hirdetnek a klasszikus ruhadarabhoz illő népies kiegészítők (ékszer, táska, kalap, sál, kabát) készítésére.

Alkoss, és csatlakozz a Nyitott Műhely csapatához! A Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők (ékszer, táska, kalap, sál, kabát) készítésére.

Pozsony

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium a korábbi tapasztalatok alapján idén is pótfelvételit hirdet. A jelentkezés meghosszabbítása elsősorban azoknak kíván lehetőséget nyújtani, akik tavasszal még nem tudták, melyik egyetemi városban folytatják tanulmányaikat, illetve korábban nem szereztek tudomást erről a lehetőségről. 

Komárom

A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara pótfelvételit hirdet a 2020/2021-es évre, Missziológia, diakónia, szociális gondoskodás bakkalaureusi és magiszteri, valamint a Református teológia magiszteri és doktori képzéseinek tanulmányi programjaira. A felvételi jelentkezési lap beadásának határideje:  augusztus 10. – nappali  tagozat (Bc. és Mgr., kis-és nagydoktori /ThDr. és PhD./ képzések) 

Gömörpéterfala

Az Ősök Útján idén egyfajta íjász szakai találkozó is lesz egyben, többek között íjászversennyel!

Kisorosz

Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ rajzpályázata gyerekeknek.

Kassa

Szeptember megnyílhat a Kassai Magyar Református Óvoda. Megkapták a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériumának engedélyét. Történelmi pillanathoz érkeztek, újra van református oktatási intézmény Kassán.

Gombaszög

A Hagyományok Háza Hálózat - Szlovákia szervezésében első alkalommal kerül megrendezésre a - FolkSzöglet Országos Népművészeti Tábor.

Erdély

Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület pályázata

A költészet trendi: Az Irodalmi Jelen vers- és prózapályázata középiskolásoknak

Erdély

A kolozsvári székhelyű nonprofit szervezet 2003 óta támogatja ösztöndíj-program keretén belül a tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű diákokat. Évente több száz tanuló folytatja tanulmányait a világ számos pontján élő támogató anyagi hozzájárulásának köszönhetően.

Dunaszerdahely

Tematikus gyermek-színjátszótábor, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet XII. gyermek-színjátszó tábora Dunaszerdahelyen, 2020. augusztus 12-16-án, (szerda-vasárnap).

Erdély

A kolozsvári székhelyű nonprofit szervezet 2003 óta támogatja ösztöndíj-program keretén belül a tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű diákokat. Évente több száz tanuló folytatja tanulmányait a világ számos pontján élő támogató anyagi hozzájárulásának köszönhetően.

Losonc

A világ legértékesebb aranygyűjteménye érkezett meg Pozsonyba! 2020. augusztus 1-én, szombaton a losonciak és környékbeliek meglátogatják a kiállítást. Az autóbuszos programra július 25-ig lehet jelentkezni.

Felvidék

Szeretnék elérni, hogy a felsőoktatásban a legfontosabb motivációt ne a diploma és a fokozatok megszerzése jelentse, hanem a pedagógus életpályához méltó módon a hallgatókat ismereteik folyamatos és sokoldalú bővítésére ösztönözzék.

Erdély

A Székely Előfutár Ösztöndíjak célja a Székelyföldről és Erdélyből származó, alkotó tehetségek támogatása tudományos munka tanulásában, melyet választott tanácsadó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek. Őrömmel és büszkén várjuk az idei jelentkezőket és ígéretes pályázataikat.

Erdély

Az alapítvány egyaránt érdeklődik természet‐ és társadalomtudományi, valamint a Székelyföld és székely nép sajátos hagyományait ápoló pályázatok iránt.

Felvidék

A pályázat célja A Magyar Nemzetpolitika A nemzetpolitikai stratégia eleme című KIM dokumentum 3.2.4. pontjába foglalt Collegium Talentum tehetséggondozó program feladata a külhoni magyar értelmiség-nevelés és utánpótlás támogatása.

Kis közösségek támogatása.

Második felhívás monográfiák kiadására.

Felvidék

Jelentkezési határidő: 2020. július 20-ig elektronikus úton: ITT!

Eperjes

E sorok írója is egyetért a fentiekkel és ezért felkéri a tisztelt Olvasókat, hogy írják alá a petíciót. Minél többen teszik meg ezt, annál jobb! Eddig 425-en írták alá.

Csicsó

A Csicsói Helyi Értéktár Bizottság és a Csicsó p.t. közösen szervezi meg a Csicsó képes öröksége című pályázatot.

Nagymagyar

Ez a tavasz most nem csábíthat messze távoli vidékekre, de felfedezhetjük közvetlen környezetünk természeti szépségeit.

Felvidék

Külön pályázati kategóriaként hirdetjük meg egy-egy tájegység, település, hagyományos kultúrájából merítő, innovációra épülő „helyi termék – helyi érték” kollekciót, amely emblematikusan fejezi ki és hirdeti a település, vagy tájegység helyi kézműves hagyományát.

Felvidék

Felhívás szobrok, faragások, egyéb fából készült egyedi kézműves alkotások létrehozására.

Felvidék

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap 2018-as évben a Kárpát-medencében levő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium Díjat.

Az EU támogatása a migrációprobléam-kezeléshez.

Kárpátalja

Balatonfüredi Prímásverseny 2020 – felhívás

Ungvár

PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK: TURISZTIKA – 2019

Magyarország

Néhány javaslat a június 9-én megjelent Falusi Civil Alap pályázatokhoz.

Magyarország

Megjelentek a falusi civil szervezetek számára a Magyar Falu Program keretében kiírt - ötmilliárd forint keretösszegű - pályázati lehetőségek - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

hazai és határon túli

hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására; már működő helyi települési értéktárakkal együttműködésben települési, tájegységi értéktárak létrehozására