Énekelj az Erdőben!

Felvidék Hazai

Madarak és fák napja alkalmából – immár második alkalommal – országos erdei dalos találkozót szervez az Erdő Ajándéka Erdei Iskola és Alapítvány. Az Énekelj az Erdőben élménynap az éneklés szárnyaló örömével kapcsolja össze az embereket a természettel. Legyen a mi ajándékunk az erdő felé a szívből jövő énekszó, köszönetképpen az éltető forrásvízért, a tiszta levegőért, a gyógyító növényekért.

Minden előzetes várakozásunkat felülmúlta az Énekelj az Erdőben! kezdeményezésünk 2022. évi lelkes fogadtatása az iskolák, óvodák és bölcsődék részéről. Országos és nemzetközi szinten is jelentős sikereket értünk el, hiszen több mint 28 ezren csatlakoztak a felhíváshoz.

Csatlakozzatok Ti is a dalos mozgalomhoz május 12-én, pénteken 10.00 órakor, éljétek át és érezzétek meg az erdei éneklés különleges erejét! Ebben az időpontban a Normafánál egy rendezvény keretében többszáz torokból és szívből száll fel az ének, amihez saját környezetetekben Ti is csatlakozhattok – egyedül, családdal, barátokkal, kórusokkal. Énekeljétek el kedvenc dalaitokat – akár a Tavaszi szél vizet áraszt címűt – egy közeli parkban, erdőben, a kedvenc fátoknál vagy az ismerős arborétumban, készítsetek felvételt, fotót vagy videót és küldjétek el nekünk, hogy közösségi csatornánkon  ismét megmutathassuk milyen sokan daloltak együtt az erdei dalos találkozón. Használjátok a #dalostalálkozó2023 hashtaget!

Az éneklést bátran egészítsétek ki faültetéssel, szemétszedéssel, madarak megfigyelésével, erdei iskolai programokkal. Rajzokkal, versekkel vagy fogalmazásokkal is erősíthetitek kapcsolatotokat az erdővel, a természettel.

„A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.” – mondta Kodály Zoltán, meggyőződésünk szerint az erdőből eredő életerő hasonló fontosságú, semmi mással nem pótolható. Az Ének az Erdőben mozgalomban teljes szívvel-lélekkel kapcsolódunk a zenéhez és az erdőhöz egyaránt, ahogy tették ezt már 1863-ban a soproni Dalos-hegyen.

Az országos erdei dalostalálkozóhoz online regisztrációval kapcsolódhattok, a regisztráció kitöltését 2023. április 30-ig kérjük, a nyomtatványt itt találjátok.

Köszönjük figyelmedet és kérjük, add tovább a hírt, énekeljünk minél többen május 12-én az erdőben – az erdőnek