DaDalia fotópályázata

Felvidék Külhoni

A DaDalia Galeria Fotóköre MAFOSZ védnökséggel meghirdeti a DaDalia Galeria nyolcadik természetfotó pályázatát.

Részvétel:

E nyilvános pályázaton bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok foglalkozástól, életkortól, bel- és külföldi lakóhelytől függetlenül, kivételt képeznek a zsűri tagjai. A pályázaton részt venni legfeljebb 8 db. olyan fotóval lehet melyek még nem szerepeltek a DaDalia Galeria pályázati kiállításain. A pályázó garantálja, hogy a beküldött fotók felett teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal rendelkezik. Felmerülő kétségek esetén ezt igazolni is képes. Ebből eredő esetleges vitákban a kiírók és szervezők nem érintettek, felelősséget nem vállalnak, a viták teljes következményeit a pályázó viseli.

A pályázó a fotók beküldésével hozzájárul, hogy a pályázat és a kiállítás népszerűsítése érdekében a beküldött fotókat a szervezők, térítés nélkül felhasználhatják a szerző nevének feltüntetésével (katalógus, sajtó, TV, plakát, meghívó).

Továbbá a kiállításra zsűrizett fotók a DaDalia Galeria digitális archívumába kerülnek, ott a MAFOSZ előírásainak megfelelően, az esemény leírásával és az alkotók megnevezésével együtt, hosszabb ideig megtekinthetők lesznek és a díjazott fotók a Fotó-Hungarikum c. MAFOSZ kiadványba beválogatásra kerülhetnek.

A fotók ettől eltérő célokra való felhasználása csak az alkotóval kötendő külön szerződés alapján történhet. A feltöltött képeknek természetes élőhelyeken kell készülniük anélkül, hogy megzavarnák az élővilágot, vagy kárt tennének benne. Fogságban tartott állatokról készült felvételeket a zsűri kizárhatja az értékelésből.

Egyazon fotó csak egy kategóriában nevezhető. A pályázó tudomásul veszi, hogy a kiírásnak nem megfelelő fotók kizárásra kerülnek. A pályázó elismeri, hogy a zsűri döntése végleges és nem vitatható. A virtuális nevezési oldal kitöltésével és elküldésével a pályázó elfogadja a kiírás feltételeit.

Kategóriák:

A.) kategória: Nyílt témájú természetfotó (kivéve makrófotók) [Max. 4 db. fotó]

B.) kategória: Makróképek. (A téma eredeti mérete max. kb. 10cm.) [Max. 4 db. fotó]

Nevezés és képfeltöltés A regisztrációt követően a DaDalia Galeria pályázati oldalán ( http://dadaliagaleria.hu/race) a nevezési adatok kitöltése és elküldése után érhető el a feltöltési oldal. A régebben regisztrált pályázóink felhasználó nevükkel és jelszavukkal léphetnek be a nevezési adatokhoz. A pályázati oldalakon használati és kitöltési segítség található a kérdőjel ikonoknál.

Feltölthető kategóriánként 4 – 4 fotó. Tehát összességében 8 db. fotó nevezhető. Az oldalra az eredeti fotó kisméretű nézőképét kérjük feltölteni., a következő paraméterekkel:  A kép hosszabbik oldala maximum 2048 pixel lehet, de 1200 pixelnél kisebb ne legyen.

  • A kép fájlmérete maximum 1,5 MB lehet, formátum JPG és a színtér sRGB.
  • Feltöltésnél a fotó fájlneve bármi lehet, mert a rendszer átnevezi a fájlokat.
  • A kép címét feltöltéskor külön meg kell adni.
  • A fotók címének megadásakor a pályázó ne használjon csupa nagybetűt vagy értelmetlen számsort és ügyeljen a helyesírásra, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át és ez jelenik meg a kiállítási képcímeknek és minden más listában (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus).

A képeken végzett digitális módosítások nem megengedettek és a fotó kizárását eredményezi a kép egyes részeinek módosítása, eltávolítása, beillesztése illetve retusálása.

Bizonyos javítások viszont elvégezhetők, így a korrekció állhat a teljes képre vonatkozóan:

  • a vágás (crop), a szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast) beállításából.

Összhatásban azonban természetesnek kell maradniuk. Megengedett az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítása: karc, a fényérzékelőre tapadt por nyomai, stb.

A feltöltési határidő lejárta előtt, a pályázó bármikor beléphet feltöltési oldalára, a regisztrált felhasználónevével és jelszavával. Így törölheti, cserélheti a képeit, a kép címét megváltoztathatja vagy figyelemmel kísérheti nevezésének adatait.

A feltöltési határidő lejárta után pályázati oldalán semmi változtatást nem tud végrehajtani. A pályázónak rendelkezni kell az eredeti fotó 4000px. hosszabbik oldalméretű változatával, mert zsűrizés után a szervezők a pályázaton díjazott, valamint a kiállításra válogatott fotókat ekkora felbontású változatban bekérik a pályázóktól.

A zsűrizés folyamata valós időben online kapcsolattal zajlik. Első körben pontozással a zsűri a kiállításra elfogadott fotók listáját állítja össze. Ezután az elfogadásra került fotók közül kiválasztja a helyezetteket és a különdíjasokat.

A zsűri tagjai: Barkóczi Csaba a NATURART képviseletében (Szeged) Horváth Imre EFIAP/s, A-MAFOSZ/s fotóművész (Biatorbágy) Laki Zoltán EFIAP fotóművész (Budapest)

Díjazás: A legeredményesebb alkotói díj Oklevél kíséretében MAFOSZ plakett. A legtöbb elfogadást elért pályázónak. – a helyezések figyelmen kívül hagyása mellett – (Holtverseny esetén a zsűri megindokolt döntéssel választ díjazottat!)

  1. kategória Oklevél kíséretében I. II. és III. helyezés. Pályázati (arany- ezüst- és bronz-) érem.
  2. kategória Oklevél kíséretében I. II. és III. helyezés. Pályázati (arany- ezüst- és bronz-) érem. Különdíjak A Mártélyi Faluház különdíja. Oklevél és a pályázat emlékplakettje. A DaDalia Galeria különdíja. Oklevél és a pályázat emlékplakettje.

A pályázat nevezési díja:

Feltöltés egy kategóriába : 2500 Ft. vagy 7 €. Feltöltés két kategóriába: 3500 Ft. vagy 10 €. A részvételi díjat átutalással lehet fizetni a DaDalia Galeria Fotóköre 10402836-50526787-88561006 sz K&H. számlára. Vagy Euró fizetés esetén az PayPal számlára. Közleményben mindenképpen fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét és azt, hogy: “Természetfotó”. Ennek hiányában az azonosítás és a nevezés elfogadása nem garantálható! Információk, regisztrálás, nevezés, fotók feltöltése a DaDalia Galeria pályázati oldalán. (http://dadaliagaleria.hu/race)

Pályázati naptár:

Beküldési határidő : 2023. május 15.

A DaDalia Galeria pályázati oldala 2023. május 15.-én 24:00 óráig fogad képfeltöltést. Zsűrizés : 2023. május 20 – 30 között.. A zsűri által díjazott és a kiállításra válogatott fotók jegyzéke a DaDalia Galeria pályázati oldalán megtekinthető június 1 -től. E képek alkotóitól ekkor kérik a szervezők a nagy felbontású fájlok feltöltését.

Hivatalos eredményhirdetés, díjátadó, kiállítás-megnyitó : A lehetőségek függvényében 2023. július 1. Helyszíne a Mártélyi Faluház. Mártély, Fő u. 49. A kiállításra zsűrizett fotók alkotói átvehetik a kiállítás emléklapját és katalógusát. Információk a DaDalia Galeria [ http:/dadaliagaleria.hu ] oldalon. Érdeklődni a vagy az mail címen vagy a +36 70 324 4337 telefonszámon