Világraszóló Szatmári Táncház

Felvidék Külhoni

A Hagyományok Háza tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Táncház Napját. Az intézmény – immár hagyományt teremteve – ismét felhívással fordul a világ magyarságához, ezúttal a Világraszóló Szatmári Táncházra várja a jelentkezőket.

Legyen tánc! – felhívás közös táncra

2023-ban már 12. alkalommal rendezzük meg a Táncház Napját! Számunkra ez a rendezvény minden évben ünnep, a táncház ünnepe, ami a néptáncról, a népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejét mindenkihez eljuttassuk.

2021-ben Világraszóló Széki Táncházzal, 2022-ben pedig Világraszóló Kalotaszegi Táncházzal ünnepeltünk.

A felvételek a rendelkezésetekre állnak. Szeretnénk megmutatni ország-világnak, hogy a népzenének, a néptáncnak milyen hihetetlen ereje van,

ezért arra hívunk benneteket, hogy a letölthető szatmári muzsikára, amelyen a Magos Együttes csak nektek, ebből az alkalomból húzza a talpalávalót, Enyedi Ágnes pedig csakis nektek énekel, táncoljatok nekünk szatmári verbunkot és csárdást. Készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk! Mi pedig reményeink szerint több száz táncos felvételből elkészíthetjük a Világraszóló Szatmári Táncház filmet!

 Információk az alábbi linken olvashatóak

 (Csermák Zoltán/Felvidék.ma)