Zöld ház program- Központi Fejlesztési Régió

Erdély Külhoni

„Pénteken startol el az idei év legvártabb zöld programja: a Zöld ház program. Elsőként a Bukarest-Ilfov régióban indul a pályázás május 19-én. Az erdélyi megyékben élőknek van még néhány napjuk a felkészülésre. Tudjuk, hogy óriási az igény a támogatásra, és a pályázati keret minden bizonnyal nem lesz elegendő mindenkinek. Ha kimerül a régióra szánt keret, a pályázati rendszer leáll, tehát a pályázat benyújtásának sorrendje lesz a döntő. Így arra buzdítok mindenkit, hogy az ismertető alapján készítse elő a szükséges dokumentumokat, felkészülve várja a régiójának megfelelő indulási időpontot, és töltse fel a dokumentumokat” – közölte Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta „minden eddiginél nagyobb költségvetést biztosítunk a napelemprogramra, hiszen az RMDSZ kiemelt prioritása, hogy támogassuk a családokat az energiaszámlák csökkentésében. A pályázati keretből 87 ezer házra kerülhet napelem.”

Pályázni a depunerefotovoltaice.afm.ro oldalon lehet majd, amely minden régió számára csak a megadott periódusokban lesz elérhető.  A pályázati űrlap kitöltésének folyamatát tájékoztató videójában részletesen is ismertette Tánczos Barna.

Pályázati periódusok az erdélyi megyékben:

  • Központi Fejlesztési Régió– Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyék – május 24-26.