Pályázat – Japán tanulmányút

Vajdaság Ösztöndíj

A Japan Tobacco International multinacionális dohányfeldolgozó cég, a Japán Császárság Belgrádi Nagykövetségével az idén is pályázatot hirdetett egyetemisták és kutatók számára Japánnal kapcsolatos tudományos munkák ösztöndíjazására. A pályázat nyertesei számára a JTI egy tanulmányutat biztosít a Távol-keleti országba.

Az ösztöndíjat annak az 5 jelöltnek ítélik oda, akik a Japánnal kapcsolatos legjobb, legrelevánsabb, legmegvalósíthatóbb, és legkreatívabb javaslatokat küldik el kutatódolgozatuk elkészítéséhez.

A pályázatra alap- és posztgraduális hallgatók, valamint nem főállásban dolgozó kutatók jelentkezhetnek.

A pályamunkákat június 26-ig kell elküldeni, a tanulmányútra pedig az év végén utazhatnak el a nyertesek.

A jelentkezési lapot, valamint a pályázattal kapcsolatos bővebb információkat a www.sakurastipendije.rs oldalon szerezhetnek az érdeklődők.

A Szakura Ösztöndíj a japán cseresznyefáról kapta a nevét, amely Japán nemzeti virágja, és amelyik a boldogságot és a jólétet szimbolizálja.

Az elmúlt tizenegy év során több mint ezer jelölt küldte be pályázatát kutatási dolgozat elkészítésére, közülük több mint ötszázan nyertek ösztöndíjat.

Tavaly a díjazottak között volt az óbecsei Polyák Gabriella, a Az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának, Postaforgalom és távközlés szakának mesterszakos hallgatója is.

Link :www.sakurastipendije.rs

Forrás: Vajdaság Ma