Átváltozások – Képregénypályázat

Online Hazai

A Ciceró Könyvstúdió pályázati felhívása 16 éven felüli alkotók számára, 6-12 éves, illetve 12 év feletti olvasóknak szánt képregények készítésére és beküldésére.

Ki pályázhat?

A pályázaton részt vehet minden, 16. életévét betöltött alkotó egyénileg vagy egy alkotói csoportként.

Mik a pályázat legfontosabb részletei?

A képregénypályázaton két kategóriát hirdetünk meg: 6-12 éves, illetve 12 év feletti olvasóknak szánt képregényeket várunk. Egy pályázó mindkét kategóriában is beküldhet pályaművet, de kategóriánként legfeljebb három pályaművet jelölhet.

A pályázóknak egy legalább 4, legfeljebb 20 oldalas, a teljes történetet bemutató képregényforgatókönyvet és 4 elkészült, A5 szabvány oldalméretű képregényoldalt kell beküldeniük digitális formátumban.

A képregény lehet színes és fekete-fehér is, a grafika készülhet hagyományos grafikai eszközökkel vagy használhat kevert médiumokat, mindaddig, amíg felismerhetően őrzi a képregényformátumot. A képregény szereplői lehetnek kitalált vagy valós személyek is, de a pályamű nem kötődhet létező irodalmi műhöz vagy filmhez. Eredeti történeteket és karaktereket szeretnénk látni.

A pályázatra beküldött e-mail a pályamunkán kívül mindenképpen tartalmazza a pályázati kategória megjelölését (6-12 vagy 12+) és a pályázó alkotó(k) nevét és elérhetőségét, alkotócsoport esetén elég egy e-mailt küldeni, de a levélben ebben az esetben is szerepeljen felsorolva az összes érintett alkotó és az egyéni elérhetőségük. Egy e-mail több pályaművet is tartalmazhat, de a kísérőlevélben külön-külön meg kell adni, melyik pályamű melyik kategóriába tartozik.

Minta a képregényforgatókönyvhöz itt tölthető le.

A Ciceró Könyvstúdió jelenlegi ifjúsági képregényeit itt találod.

Formátum és terjedelem: 4-20 oldalas képregényforgatókönyv .docx vagy .rtf formátumban és 4 A5-ös oldal elkészült képregényoldal .pdf formátumban. A fájlnevek formátuma: alkotóimonogram_képregénycím_6.pdf vagy alkotóimonogram_képregénycím_12.pdf a pályázati kategóriától függően. (Vagyis pl. XY_átváltozások_6.pdf)

Díjazás

Kategóriánként az első három helyezett mű megjelenési lehetőséget kap a Ciceró Könyvstúdió képregényantológiájában és alkotói honoráriumban részesül.

Figyelem! A tájékoztatás nem teljes körű, pályázatfigyelő portálunkon csak a pályázatok legfontosabb részleteit publikáljuk. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját az oldal alján található linkre kattintva!

Mikor és hogyan lehet a pályázatot benyújtani?

A pályaműveket az alábbi címre kell beküldeni:

Határidő: 2023. április 15.

 

További információk: https://palyazatmenedzser.hu/atvaltozasok-kepregenypalyazat/