Szűrés országra: Szerbia

Zenta

Nagypéntek és a húsvéti nagyvirrasztás liturgiája.

Online tér - otthonok

Online mesefoglalkozás 3-6 éveseknek

Zenta

A szerbiai rendkívüli helyzet idejére idősek segítése hétköznapi teendőkben.

Felsőhegy

Bevásárlás, élelemszállítás, ügyintézés 65 éven felüliek részére.

Vajdaság

Nyolc tájegység jellegzetes táncait tanulhatják meg a gyerekek otthonukban a magyar Országos Széchényi Könyvtár néptáncoktató filmsorozata segítségével.

Szabadka

A továbbképzés és a mesterképzés távoktatásban folytatódik a virtuális térben. A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban folyó kihelyezett magyarországi székhelyű továbbképzések és a mesterképzés távoktatásban folytatódik.

Szabadka

Tervezés és fejlesztés – Városok és hálózatok címmel konferenciát szerveznek Szabadkán.

Online tér - otthonok

Online szülésfelkészítő

Szabadka

Az ember komédiája - online

Csóka

A Versünnep Alapítvány idei délvidéki döntőjére megjelent felhívás.

Zenta

Előadás a babahordozással kapcsolatban Zentán.

Zenta

Zenés, énekes színapdi produkciók gyermekvetélkedője.

Újvidék

Kolbászfesztivál Újvidéken március 12. és 15. között .

Felsőhegy

Nőnapi mulatós batyubál a Tresnyeváci ászokkal Felsőhegyen-

Szabadka

Az ök.ológiai lábnyom csökkentése az 5/17/5/5-ös modell segítségével

Szabadka

Afrika egy orvos szemével – évek tapasztalata.

Csóka

II. Dúr-Moll - a Mórába Csókán

Óbecse

Maskarádé-Farsangi gyermekbuli az óbecsei Petőfi kultúrkörben.

Zenta

Farsangi batyubál hagyományos télbúcsúztatással.

Törökbecse

A Jókai Mór MME Farsangi batyubálat szervez.

Törökbecse

Ringató, az az zenei nevelési módszer, Törökbecsén.

Zenta

A zentai Kertek HK immár 6. alkalommal várja a 10 év alatti gyerekeket a hagyományőrző télűző farsangi mulatságra.

Szabadka

TÁNCHÁZ a Népkörben!

Zenta

Házi betegápolási tanfolyam laikusok részére Zentán.

Szabadka

A Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) nyilvános Hitismereti Napot tart 2020. február 15-én, szombaton, Szabadkán a Diákotthon nagytermében (Harambašić utca 22.).

Zenta

Jótékonysági koncert a 17 éves horgosi Szalma Márk javára.

Zenta

MONTESSORI SZEMLÉLETŰ FEJLESZTŐFOGLALKOZÁS Zentán.

Zenta

Kerekítő mondókás móka Zentán a legkisebbeknek.

Szabadka

V3ME mesterséges intelligenciával kapcsolatos előadást szervez Szabadkán.

Szabadka

A népszerű Juhász zenekar tánctanítással egybekötött táncházat szervez a VM4Köz.Klubban.

Zenta

KISMAMAFELKÉSZÜLŐ PROGRAMSOROZAT ZENTÁN.

Szabadka

Workshop a sziklamászáshoz Szabadkán.

Magyarittabé

Idén már 38. alkalommal szervezik meg Magyarittabén az Ittabei Téli Találkozókat. A rendezvénysorozat szombaton, január 25-én kezdődik és március közepéig tart.

Zenta

Szatirikus bábjáték a KEX Egyesület bemutatásában.

Temerin

23. Vince-napi Borkostoló Temerinben 2020.01.25-én.

Zenta

Szabó Tönki Károly tanár úr, világjáró, maratonfutó, aki ez alkalommal arról fog beszélni, hogy milyen volt hosszú távokat futni amikor az még nem volt divat.

Szabadka

Tájékoztató napot tart Szabadkán a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. január 13-án.

Zenta

A hétvégén kezdődik a Tisza-menti e-sport bajnokság Zentán, majd Óbecsén.

Szabadka

2020. január 6-tól 11-éig (hétfő–szombat), 10–14 éves korosztály számára téli informatikai tábort szervezünk a VM4K székházában, ahol a 3D-s világgal és digitális fejlesztéssel, programozással ismerkedhettek meg – mindezt, Vörös Csaba informatikatanár vezetésével.

Szabadka

Középkori Apródtábor – Téli gyermektábor

Szabadka

Értesítjük Önöket, hogy 2020 január 6-án, hétfőn, 17 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos összejövetelét a Szakegyesületek és Társulások Szövetségének székházában, Szabadkán.

Szabadka

Szeretettel várunk mindenkit január 1-jén a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központba, hogy ünnepelje velünk a Pótszilvesztert.

Szabadka

Doroszlói karácsony Szabadkán

Magyarkanizsa

A swinges lüktetésű örökzöld dalok, a latin és a jazz standardek, az öröm és az érzelmek dalainak magas színvonalú művelője Kurina Laura, akit neves zenészekből álló nagycombo kísérettel hallhatunk.

Szenttamás

A szenttamási Gion Nándor Emlékházban idén december 22-én (vasárnap) kerül megrendezésre a már hagyományos karácsonyi vásár.

Ludas

Hangolódjunk együtt a karácsonyra! Kézműves foglalkozásokkal várunk mindenkit sok szeretettel. Mindezt sok nevetéssel, vidám hangulatban meleg tea kíséretében.

Szabadka

Édes almát hoztam - A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ hagyományos karácsonyi műsora

Magyarkanizsa

Menjünk mi is Betlehembe...

Szabadka

Ünnepi zenés klubest Zabos Reginával a karácsony és a szeretet jegyében. Zongorán kísér: Varga Iván

Temerin, Nagykikinda, Doroszló

Karácsony előtt Vajdaságba érkezik a világhírű 140 tagú szentegyházi (Erdély) Gyermekfilharmónia és három városban: Temerinben, Nagykikindán és Doroszlón mutatkozik be.

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet 2019. december 18-án, szerdán, 17 órakor tartunk Szabadkán a kertvárosi Munkás Jézus templom Hunyadi hittantermében (Sava Kovačević utca 3. balra).

Óbecse

Az óbecsei Schola Cantorum, Stefaniga Otília vezetésével Voces Saeculares címmel CD bemutatót és jótékonysági koncertet ad a belvárosi Nagyboldogasszony plébániatemplomban december 15-én 19 órai kezdettel.

Kishegyes

Több mint 20 éve szervez karácsonyi műsort a kishegyesi művelődési egyesület – Megduplázott szakcsoportszámmal tart évzáró műsort a bácsfeketehegyi művelődési egyesület

Hajdújárás

A Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió jóvoltából, így karácsony közeledtével, egy bábelőadással szeretnénk kedveskedni a gyerekeknek.

Szabadka

Karácsonyi népi gyermekjátékokkal, énektanulással, mesés és kézműves foglalkozásokkal és tánccal tesszük hangulatosabbá a délutánt.

Budapest

A Vajdasági Baráti Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg jótékonysági Mikulás estjét Budapesten, amely idén december 8-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

Szabadka

ELŐADÁS Martin György 1969-es Vajdasági gyűjtéseiről

Horgos

A Keresztény Értelmiségi Kör adventi lelki napot szervez a Domus Pacisban.

Drea

A KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft (Szeged) és a Poverello Alapítvány (Hajdújárás) ezúton tisztelettel meghívja Önt a A SOCIOAGRO PROJEKT ZÁRÓESEMÉNYÉRE amelyre 2019. december 4-én (szerda) 10.30 órai kezdettel kerül sor a dreai (Drljan) Lurkóházban (Kiss Ferenc u. 10).

Szabadka

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium kedden 10 órától nyílt napot tart. Az érdeklődők megismerkedhetnek az iskolában folyó munkával, a diákokkal és tanárokkal, valamint választ kapnak a felvételivel, beiratkozással kapcsolatos kérdéseikre.

Adorján

AZ ADORJÁNI HELYI KÖZÖSSÉG ÉS AZ ADORJÁN MŰVELŐDÉSI EGYESÜLET AZ IDÉN IS MEGSZERVEZI, A MÁR HAGYOMÁNYOSSÁ VÁLT HURKA- KOLBÁSZ FESZTIVÁLT A KONTAKT UDVARÁBAN.

Szabadka

Szabadka kincsei - Ezen értékekről és kincsekről Novák Attila, a Kosztolányi Dezső Tehetsséggondozó Gimnázium igazgatója tart előadást.

Szabadka

Játékos anyanyelvi és készségfejlesztő foglalkozások a NÉPKÖRBEN!

Szabadka

2019. november 25-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel a Vajdasági Magyar Civil Szövetség Határmenti Civil Találkozót szervez Szabadkán

Szabadka

November 25. és 29. között a közösségi térben szabadulószobát alakítunk ki, ahova minimum 2, maximum 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Zenta

Losonc Timi többek között elmeséli azt is, hogyan jutott a középiskolában még a testnevelés órákat is kerülő lánytól a Margitszigeten lefutott 5 kilométeres lassú köreitől az ultratávú terepfutó versenyekig.

Csantavér

2019. november 23-án a csantavéri színházteremben hetedik alkalommal kerül megszervezésre a Szárazfa Lelke magyar tambura zenekarok találkozója.

Szabadka

Túl sok ruhád van amit nem használsz? Szeretnéd felújítani a ruhatáradat? Cseréld el, keress, turkálj és közben ismerj meg új embereket!

Magyarkanizsa

A Bogyó és Babóca 3. az előző két szériához hasonlóan, 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről.

Szabadka

A Közösségi térben ezen a napon a fiatal zenekarok mutatkoznak meg, majd egy jam sessont indítunk ahova mindenkit várunk a hangszerével együtt.

Magyarkanizsa

Paskó Csaba plébános előadása Magyarkanizsán

Szabadka

A Kerülj Be Önkéntesei izgalmas kérdésekkel, játékos feladatokkal várják az érdeklődőket. A Qiuz estre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk összműveltségi kérdések sorozatával.

Szabadka

Hulló Zsófia a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi tér vezetője és megalapítója az online identitásról tart majd kerekasztal beszélgetést és vitaestet.

Szabadka

Bibliai nap Szabadkán

Szabadka

Fagyvédelem öntözéssel

Vajdaság területe

A Vajdasági Vándormozi a 2019/2020-as évadban is filmvetítéseket szervez Vajdaság-szerte.

Szabadka

A Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér a sakkozni vágyókat sem hagyja cserben! Sakk klubot indítunk azok számára akik szeretnének tanulni, vagy már jártasak a játékban.

Tiszaszentmiklós

2019. október 27-én Tiszaszentmiklóson a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör szervezésében Libanapokat tartanak.

Szabadka

2019. októberében ismételten Mesekuckó elnevezésű interaktív műhelyfoglalkozást tartunk 3–6 éves gyermekek számára (6+ gyermekeket is szeretettel fogadunk maximum 8 éves korig).

Topolya

VII. Szármafesztivál Topolyán

Szabadka

Garden Flora kiállítás, virágvásár Szabadkán

Bácsfeketehegy, Bácsgyulafalva és Bácskossuthfalva

Idén már sokadik alkalommal érkezik vajdasági körútra a magyarországi Cifra Műhely Egyesület. Ezúttal 3 településen tart a gyerekeknek hagyományőrző foglalkozásokat.

Magyarkanizsa

Imola és Kerekítő Manó ismét Kanizsára látogat! A kerekítős játék által szerzett érzelmi biztonság segíti a kicsik testi-lelki fejlődését, az összenevetésekben pedig mindig ott a szeretet.

Zenta

2019. október 18-án mini paraolimpiát, azaz játékos sportversenyt szervezünk a zentai sportcsarnokban.

Topolya

A zentagunarasi Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület keretei között működő North Aurora Dance Studio modern táncszakosztályának önálló estje Topolyán

Magyarkanizsa

Közös játékra invitáljuk a szülőket és az alsós gyerekeket!

Szabadka

A Népkör Magyar Művelődési Központban 100 éve mutatták be az első színházi előadást. 1919. húsvét hétfőjén egy kis amatőr csoport egy új magyar nyelvű darabot mutatott be a Népkör színpadán.

Egyházaskér

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör és a Gyöngyvirág Nőegylet szervezésében tartandó nyilvános Hitismereti Napra, melyet 2019. október 12-én, szombaton, tartunk Egyházaskéren (Verbicán) a Kultúrházban.

Magyarkanizsa

A magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület 23 évvel ezelőtt alakult azzal a céllal, hogy ápolja, megőrizze és népszerűsítse a néphagyományokat, elsősorban a néptáncot, népzenét, népdalokat valamint a kézműves foglalkozásokat.

Szabadka

A bajsai Prof. Dr. Námesztovszki Zsolt egyetemi docens (oktatásinformatika), a Újvidéki Egyetem, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar pénzügyi és fejlesztési dékánhelyettese tart előadást: A LEGO robotok alkalmazása az oktatásinformatikában címmel.

Szabadka

A szabadkai 52.számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat új tagokat vár csapatába!

Zenta

Ha gyermeke 0 – 12 év közötti és kinőtt ruhái helyett szeretne olcsón, jó minőségű használt ruhát vásárolni egy másik anyukától, nagymamától, szülőtől, jöjjön el!

Topolya

Európai Madármegfigyelő Napok Topolyán

Horgos

Tisztelettel meghívjuk a IV. Vajdasági Civil piknik című programra a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében, amelyet 2019. október 4-én és 5-én (pénteken-szombaton) tartunk a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban.

Zenta

III. Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom Zentán a Sportcsarnokban.

Topolya

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület a különböző médiaházaknál tevékenykedő újságírók, tudósítók és lektorok számára szervez tudományos célú találkozót, Természettudomány és média elnevezéssel.

Szabadka

Nemzetközi Méhészeti vásár, a legnagyobb méhészeti esemény Észak-Bácskában!

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet szeptember 24-én, kedden, 17 órakor tartunk Szabadkán a kertvárosi Jézus a munkás templom Hunyadi termében (Sava Kovačević utca 3.)

Zenta

INGYENes program várja a Lovastanyára látogatókat a Mosolytenger Gyermekfesztivál szervezőitől! Még garasokat sem kell gyűjteni, csak játszani!

Torda

XI. Kukoricafesztivál Tordán

Palics

A bormaraton egy rendezvény, amely karneváli szellemben ötvözi a futást, a borokat, a zenét, a gasztronómiát és számos szórakoztató tartalmat.

Hajdújárás

Idén 51.alkalommal kerül sor a hagyományos Szüreti napok megrendezésére Hajdújáráson.

Magyarkanizsa

Házimozi - edukatív filmvetítés

Szabadka

Találkozzon Lőrinc L. Lászlóval, avagy Leslie L. Lawrence-szel VAJDASÁGBAN ELŐSZÖR!

Temerin

A temerini Kertbarátkör szeptember 17-e és 19-e között tartja meg a XXI. Dél-bácskai Tökfesztivált.

Péterréve

Az Óbecse községhez tartozó Péterrévén Őszi fesztivált szervez a VMSZ helyi szervezete szeptember 15-én a péterrévei céllövölde területén.

Palics

Ezúton szeretnénk meghívni Önt a 30. Palicsi Szüreti Napokra, amely 2019. Szeptember 14-15. kerül megrendezésre a palicsi Vigadó területén.

Magyarkanizsa

A program a Modern Folking projekt részeként, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program résztámogatásának köszönhetően valósul meg.

Magyarkanizsa

Kilenc alkalmas női önismereti meseműhelyre hívlak, ahol minden alkalommal egy-egy női életszakaszt járunk körbe.

Magyarkanizsa

Hordozós alapismeretek Magyarkanizsán

Zenta

Közismert anyaországi gyermekpszichológus előadása Zentán

Lukácsfalva

Szeptember 7-én és 8-án, szombat-vasárnap, kerül megrendezésre Lukácsfalván a XV. Paradicsomnap, egyben Falunapja.

Topolya

Topolyai Napok, 2019. szeptember 6-15.

Szabadka

A szabadkai Horizont Sportegyesület 2019.09.01-jén, vasárnap szervezi meg a 3. Szabadkai Félmaratont.

Doroszló

Szent Ágoston nap Doroszlón

Doroszló

Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny

Ada

Kreatív asztalos műhelymunka alsó tagozatos korosztály részére.

Kispiac

IX. Fénykút Hagyományápoló Élménytábor Kispiacon

Ada

Mackó anyó születésnapja – bábelőadás Adán

Szenttamás

Kiállítás és helytörténeti séta is várja azokat, akik ellátogatnak szombaton a szenttamási Gion Nándor Emlékházban megrendezett díjkiosztóra.

Horgos

Művelődési Házunk renoválása során egy horgosi születésű szobrász és festőművész, aki világhírnévre tett szert, egy bronzból készült gólyapár műalkotását falunknak ajándékozta.

Szabadka

Interetno fesztivált - kultúra, hagyomány, kulturális értékek - Szabadkán augisztus végén.

Martonos

Szent István-nap és újkenyérünnep Martonoson

Felsőhegy

Cifrapalota 2019. augusztus 19. és 23. között a felsőhegyi Szent József plébánián. Nyárvégi napközis tábor 4 éves kortól 14 éves korig!

Óbecse

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben augusztus 19. és 24. között Rókus Zoltán színművész és Magyar Zsófia, az újvidéki Művészeti Akadémia színészhallgatója vezetésével szavaló és drámatábort szerveznek húsz óbecsei 10-18 éves diák számára.

Zombor

Augusztus 18-án Zomborban tartják a Dunatáj Egyesülés főszervezésében és a nyugat-bácskai települések együttműködésével a Szent István-napi kenyérszentelő ünnepséget.

Horgos

Vasárnapi találkozás Böjte Csaba testvérrel

Doroszló

A Doroszló-Bike szervezésében, a Kuckó Gyermeksarok nyári programsorozatának részeként augusztus 17- én gyalogtúrát tartanak a doroszlói erdőbe, a Római-sáncokhoz.

Magyarkanizsa

Syent István nap és új kenyér ünnep Magyarkanizsán

Bugac

DÉLVIDÉK bemutatkozása az ŐSÖK NAPJÁN Bugacon

Orom

"Vajdasági Wellness" élmény-, és gasztroprogramok a Malomfesztivál alatt.

Tóthfalu

Nemzetközi alkotótábor Tóthfaluban

Tóthfalu

Útitárs tábor Tóthfaluban

Ludas, Róka Tanya

A nyáron az unatkozó és egyúttal természetkedvelő, nem utolsósorban pedig táborozni szerető kisdiákoknak ajánlunk egy remek programot, melynek helyszíne a Róka Tanya.

Gunaras

Tartalmas szórakozás vár minden kikapcsolódni vágyót Gunaras legnagyobb rendezvényén

Péterréve

A péterrévei helyi közösség szervezésében Péterrévei Napok címmel augusztus 10-én nyolcadik alalommal várják gazdag rendezvénnyel a péterrévei és az Óbecse községhez tartozó faluba érkező vendégeket.

Magyarkanizsa

XXXVIII. Futó- és Úszófesztivál Magyarkanizsán

Orom

Mindannyiukat nagy szeretettel várjuk Világtalálkozónkon 2019. augusztus 10-én, az oromi iskolánál!

Ada

Lovastábor a Lovasvölgyben 8-14 éves gyerekek, fiatalok részére Adán.

Ludas

A jövő héten szervezik meg a ludasi gyermektábort

Magyarkanizsa

A Kurina Laura-kvintett koncertje Magyarkanizsán

Ludas

Ludason szombaton falunapot tartanak, illetve ezzel egy időben fokhagymafesztivált is rendeznek.

Magyarkanizsán

Vonószenekari koncert Magyarkanizsán

Hajdújárás

Családi Programok a Róka Festen július 26-án, pénteken.

Újvidék

Gion Nándor Középiskolások Művészeti- és Élménytábora Újvidéken.

Adorján

IX. Fodrozik a Tisza Vize‒népzenei találkozó Adorjánon

Orom

IX. Zengő Kézműves Tábor Oromon

Völgyes

XXVIII. Aratóünnepség Völgyesen

Magyarkanizsa

Szünidei matiné Magyarkanizsán

Ludbreg, Marija Bistrica, Zágráb

Horvátországi zarándoklat Ludbregbe, az Eucharisztikus csoda helyszínére

Kishegyes

A tavaly nagykorúvá vált Dombos Fest július 11-én, csütörtökön ismét megnyitja kapuit a minőségi szórakozásra vágyók előtt. A fesztivál négy napon keresztül tart a Hegyalja utcában, s ez alkalommal is felvonultat számos neves előadót.

Orom

VIII. Süti-Főzi Tábor Oromon

Orom

VIII. Lecsófesztivál retrózene mellett Oromon

Törökbecse - Aracs

Első alkalommal szervezi meg a Hazajáró Egylet az Aracs Turizmussal közösen a túrát, amelynek útvonala érinti Törökbecse látnivalóit, majd a Ferenc József csatorna mentén sétálunk a bánáti pusztán, s elérjük a Sóskopó Különleges Természetvédelmi Területet.

Kispiac

Főzőverseny Kispiacon: XI. Nemzetek Főzőversenye Határok Nélkül és VII. Polgármesterek és Politikusok, Képviselők Főzőversenye

Magyarkanizsa

Színházi ősbemutató Magyarkanizsán

Gombos

2019. június 29-én szombaton 16:00 órától az Arany János Magyar Művelődési Egyesület szervezésében Gomboson megrendezésre kerül a 13. Búcsúi Nap rendezvény.

Martonos

Péter-Pál-nap Martonoson

Zenta

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS a tehetséges diákokért mozgalom harmadik alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát, amelynek témája ezúttal a hagyományos és digitális pedagógia.

Nagykikinda, Bezdán

A KÉK előadása 2019. június 25-én és 27-én

Szabadka

Megszervezésre kerül a Civil Akadémia előadássorozat A kilencedik megnyert választás közgazdász szemmel című előadása 2019.06.25-én kedden, 18.00 órai kezdettel, Szabadkán.

Magyarkanizsa

III. Vajdasági Kaláka Magyarkanizsán

Oromhegyes

III. Eszterlánc Gyermeknéptánc-találkozó Oromhegyesen

Kispiac

A műsor keretén belül Ricz Péter szabadkai nyugalmazott archeológus tart történelmi előadást II. Rákóczi Ferenc életéről és a szabadságharcról, majd rövid filmbemutatás következik.

Magyarkanizsa

Hagyományőrző egyesületek I. találkozója

Tóthfalu

Tóthfalu — Falunap és a VI. Nemzetközi Rózsa- és Virágfesztivál, Gyermeknéptánc-találkozó

Tóthfalu

Szeretettel meghívjuk Önöket Néptánctalálkozónkra, melyet 2019.06.22-én tartunk 16.00 órai kezdettel.

Újvidék

A digitális forradalom elsöpri az új generációkat, ha nem találunk hatékony megoldást, fel kell építenünk egyfajta digitális immunrendszert.

Magyarkanizsa

Tavasz, nyár, ősz, tél... és tavasz című dél-koreai-német filmdráma vetítése

Szabadka

A vetítéssel egybekötött esten megismerhetjük adatbáziskötetüket, amelyek a szabadkai és palicsi temetőkben nyugvó jeles, nevezetes személyek sírhelyeit mutatja be.

Magyarkanizsa

Immár negyedik éve szervezzük a Születés Hetét Magyarkanizsán is, idén azonban bővítjük a témát a családokkal is, hiszen nagyon kevés szó esik az első évekről, a családdá váláskor felmerülő problémákról.

Zenta

Vajdaság egyik legnépszerűbb kisgyermekes családi programja!

Pozsony

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet június 3-a és 27-e között szervezi meg a Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozatát Pozsony Óvárosában.

Szabadka

A szabadkai Burkus Ervin okleveles informatikai mérnök tart előadást: Hogyan gyártsunk robotot? címmel.

Szabadka

A „Kiállni sosem Art” kiállítás sorozata folytatódik!

Topolya

Május 30-án Bíró András Zsolt antropológus kutató (Magyar Természettudományi Múzeum) a Kurultaj- Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője Topolyán tart előadást a Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzi Társulat szervezésében.

Magyarkanizsa

Előadások az időskori demenciáról, idősgondozásról, jó gyakorlatok átadása.

Kúla, Szabadka

A KÉK hitismereti előadásai

Magyarkanizsa

A Balkánon élő szerb, magyar, román, cigány népek tradicionális tánc- és énekhagyományainak táncházi kortárs darabbá formálása.

Horgos

A Keresztény Értelmiségi Kör Barátkozási Napja

Szabadka

Fizikai és kémiai kísérletgyűjtemény bemutatása gyerekeknek

Magyarkanizsa

Közös játékra invitáljuk a szülőket és az alsós gyerekeket!

Szenc és Fél

Május 19-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel mutatják be Csáky Pál Hit és illúziócímű színpadi játékát a Boráros Imre Színház előadásában a Szenci Művelődési Központ épületében.

Zenta

Játékos múzeumlátogatás a zentai Városi Múzeumban

Szabadka

Múzeumok éjszakája a Vajdasági Magyar Folklórközpontban

Szabadka

II. EXPO BABA, KISMAMA ÉS CSALÁD RÉSZÉRE - ANGEL DREAMS

Szabadka

Az ANAHITAS a nők és a kismamák gondozója Egyesület szorgalmas női közössége idén először szervezi meg Szabadkán a Múzeumok Éjszakája kiállítást színes programokkal.

Zenta

A zentai Délvidéki Aranycsapat civil szervezet szervezésében a Tisza Automotive keretében működő Educatio Alapítvány támogatásával rendezzük meg az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság Délvidéki döntőit.

Óbecse

INNOVA - előadások záróünnepsége Óbecsén

Szabadka, Óbecse, Zenta

2019. május 13-ától 15-éig Muravidéki és felvidéki írók, költők mutatkoznak be Vajdaságban.

Topolya, Kishegyes

A nemrégiben visszaérkezett fülemülék éneke az esti és éjszakai órákban hangzik fel, még a lakott területek bokrosaiban is. Ennek alkalmából a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület idén több helyszínen is megszervezi a Fülemülék éjszakája elnevezésű programot.

Rimaszombat

A döntőre Rimaszombatban 2019. április 25-27-e között kerül sor.

Szabadka

Garden Flora 2019 - Tavasz

Magyarkanizsa

Vegán Főzőkör

Felsőhegy

6. húsvéti tojásvadászat Felsőhegyen.

Óbecse

Mindenkit érintő problémákról lesz szó és ezért nagyszámú közönséget várunk szeretettel április 19-én pénteken 17 órakor a Than Emlékházban Óbecsén.í

Muzslya

Tojásfestő verseny Muzslyán

Óbecse

A Than Fivérek Értelmiségi Kör (Szerbia) és az Ecocenter Közhasznú Alapítvány (Magyarország) szeretettel meghívja Önt az ECO-SCHOOL projekt interaktív kiállítás megnyitójára

Szabadka

Szeretettel várunk mindenkit április 18-án a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központba, ahol együtt készűlhetünk a húsvéti ünnepekre.

Szabadka

A VIFÓ Ifjúsági Konferencia a Vajdasági Ifjúsági Fórum 2017-óta futó, egyik legrangosabb rendezvénysorozata idén árpilis 17-én hetedik lépcsőfokához ér.

Kupuszina

Az Agapé Könyvkiadó Kft. közösségi találkozót szervez Kupuszinán. A Közösségi találkozó keretében új kiadványait mutatja be, valamint a Hitélet Katolikus folyóirat legújabb számát.

Szabadka

Értesítjük Önöket, hogy 2019 április 12-én, pénteken, 9.00 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos éves Nemzetközi Symposiumát az "EXPRES 2019"-et.

Szabadka

2019. április 12-én az Újvidéki Művészeti Akadémia hallgatói bemutatják Ady 100 című előadásukat a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban 19,30 órától.

Magyarkanizsa

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete legújabb előadásában egy közös utazásra hívja Önt, amelyben Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó és Török Noémi Aranypáva nagydíjas népdalénekes tolmácsolásában a XX. század meghatározó költői szólalnak meg.

Szabadka

A Szent Háromnap szertartásainak magyarázó bemutatása zenével, videóval és képekkel

Szabadka

Közösségi találkozó Szabadkán

Szabadka

Nagyböjti zenés, irodalmi áhitat.

Zenta

Kézműves foglalkozás Zentán

Szabadka

VI. LÁNCHENGER - Szőttespályázati Kiállítás