Szűrés országra: Szerbia

Kishegyes

Több mint 20 éve szervez karácsonyi műsort a kishegyesi művelődési egyesület – Megduplázott szakcsoportszámmal tart évzáró műsort a bácsfeketehegyi művelődési egyesület

Óbecse

Az óbecsei Schola Cantorum, Stefaniga Otília vezetésével Voces Saeculares címmel CD bemutatót és jótékonysági koncertet ad a belvárosi Nagyboldogasszony plébániatemplomban december 15-én 19 órai kezdettel.

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet 2019. december 18-án, szerdán, 17 órakor tartunk Szabadkán a kertvárosi Munkás Jézus templom Hunyadi hittantermében (Sava Kovačević utca 3. balra).

Temerin, Nagykikinda, Doroszló

Karácsony előtt Vajdaságba érkezik a világhírű 140 tagú szentegyházi (Erdély) Gyermekfilharmónia és három városban: Temerinben, Nagykikindán és Doroszlón mutatkozik be.

Szabadka

Ünnepi zenés klubest Zabos Reginával a karácsony és a szeretet jegyében. Zongorán kísér: Varga Iván

Magyarkanizsa

Menjünk mi is Betlehembe...

Hajdújárás

A Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió jóvoltából, így karácsony közeledtével, egy bábelőadással szeretnénk kedveskedni a gyerekeknek.

Szabadka

Karácsonyi népi gyermekjátékokkal, énektanulással, mesés és kézműves foglalkozásokkal és tánccal tesszük hangulatosabbá a délutánt.

Budapest

A Vajdasági Baráti Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg jótékonysági Mikulás estjét Budapesten, amely idén december 8-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

Szabadka

ELŐADÁS Martin György 1969-es Vajdasági gyűjtéseiről

Horgos

A Keresztény Értelmiségi Kör adventi lelki napot szervez a Domus Pacisban.

Drea

A KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft (Szeged) és a Poverello Alapítvány (Hajdújárás) ezúton tisztelettel meghívja Önt a A SOCIOAGRO PROJEKT ZÁRÓESEMÉNYÉRE amelyre 2019. december 4-én (szerda) 10.30 órai kezdettel kerül sor a dreai (Drljan) Lurkóházban (Kiss Ferenc u. 10).

Szabadka

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium kedden 10 órától nyílt napot tart. Az érdeklődők megismerkedhetnek az iskolában folyó munkával, a diákokkal és tanárokkal, valamint választ kapnak a felvételivel, beiratkozással kapcsolatos kérdéseikre.

Adorján

AZ ADORJÁNI HELYI KÖZÖSSÉG ÉS AZ ADORJÁN MŰVELŐDÉSI EGYESÜLET AZ IDÉN IS MEGSZERVEZI, A MÁR HAGYOMÁNYOSSÁ VÁLT HURKA- KOLBÁSZ FESZTIVÁLT A KONTAKT UDVARÁBAN.

Szabadka

Szabadka kincsei - Ezen értékekről és kincsekről Novák Attila, a Kosztolányi Dezső Tehetsséggondozó Gimnázium igazgatója tart előadást.

Szabadka

Játékos anyanyelvi és készségfejlesztő foglalkozások a NÉPKÖRBEN!

Szabadka

2019. november 25-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel a Vajdasági Magyar Civil Szövetség Határmenti Civil Találkozót szervez Szabadkán

Szabadka

November 25. és 29. között a közösségi térben szabadulószobát alakítunk ki, ahova minimum 2, maximum 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Zenta

Losonc Timi többek között elmeséli azt is, hogyan jutott a középiskolában még a testnevelés órákat is kerülő lánytól a Margitszigeten lefutott 5 kilométeres lassú köreitől az ultratávú terepfutó versenyekig.

Csantavér

2019. november 23-án a csantavéri színházteremben hetedik alkalommal kerül megszervezésre a Szárazfa Lelke magyar tambura zenekarok találkozója.

Szabadka

Túl sok ruhád van amit nem használsz? Szeretnéd felújítani a ruhatáradat? Cseréld el, keress, turkálj és közben ismerj meg új embereket!

Magyarkanizsa

A Bogyó és Babóca 3. az előző két szériához hasonlóan, 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről.

Szabadka

A Közösségi térben ezen a napon a fiatal zenekarok mutatkoznak meg, majd egy jam sessont indítunk ahova mindenkit várunk a hangszerével együtt.

Magyarkanizsa

Paskó Csaba plébános előadása Magyarkanizsán

Szabadka

A Kerülj Be Önkéntesei izgalmas kérdésekkel, játékos feladatokkal várják az érdeklődőket. A Qiuz estre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk összműveltségi kérdések sorozatával.

Szabadka

Hulló Zsófia a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi tér vezetője és megalapítója az online identitásról tart majd kerekasztal beszélgetést és vitaestet.

Szabadka

Bibliai nap Szabadkán

Szabadka

Fagyvédelem öntözéssel

Vajdaság területe

A Vajdasági Vándormozi a 2019/2020-as évadban is filmvetítéseket szervez Vajdaság-szerte.

Szabadka

A Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér a sakkozni vágyókat sem hagyja cserben! Sakk klubot indítunk azok számára akik szeretnének tanulni, vagy már jártasak a játékban.

Tiszaszentmiklós

2019. október 27-én Tiszaszentmiklóson a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör szervezésében Libanapokat tartanak.

Szabadka

2019. októberében ismételten Mesekuckó elnevezésű interaktív műhelyfoglalkozást tartunk 3–6 éves gyermekek számára (6+ gyermekeket is szeretettel fogadunk maximum 8 éves korig).

Topolya

VII. Szármafesztivál Topolyán

Szabadka

Garden Flora kiállítás, virágvásár Szabadkán

Bácsfeketehegy, Bácsgyulafalva és Bácskossuthfalva

Idén már sokadik alkalommal érkezik vajdasági körútra a magyarországi Cifra Műhely Egyesület. Ezúttal 3 településen tart a gyerekeknek hagyományőrző foglalkozásokat.

Magyarkanizsa

Imola és Kerekítő Manó ismét Kanizsára látogat! A kerekítős játék által szerzett érzelmi biztonság segíti a kicsik testi-lelki fejlődését, az összenevetésekben pedig mindig ott a szeretet.

Zenta

2019. október 18-án mini paraolimpiát, azaz játékos sportversenyt szervezünk a zentai sportcsarnokban.

Topolya

A zentagunarasi Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület keretei között működő North Aurora Dance Studio modern táncszakosztályának önálló estje Topolyán

Magyarkanizsa

Közös játékra invitáljuk a szülőket és az alsós gyerekeket!

Szabadka

A Népkör Magyar Művelődési Központban 100 éve mutatták be az első színházi előadást. 1919. húsvét hétfőjén egy kis amatőr csoport egy új magyar nyelvű darabot mutatott be a Népkör színpadán.

Egyházaskér

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör és a Gyöngyvirág Nőegylet szervezésében tartandó nyilvános Hitismereti Napra, melyet 2019. október 12-én, szombaton, tartunk Egyházaskéren (Verbicán) a Kultúrházban.

Magyarkanizsa

A magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület 23 évvel ezelőtt alakult azzal a céllal, hogy ápolja, megőrizze és népszerűsítse a néphagyományokat, elsősorban a néptáncot, népzenét, népdalokat valamint a kézműves foglalkozásokat.

Szabadka

A bajsai Prof. Dr. Námesztovszki Zsolt egyetemi docens (oktatásinformatika), a Újvidéki Egyetem, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar pénzügyi és fejlesztési dékánhelyettese tart előadást: A LEGO robotok alkalmazása az oktatásinformatikában címmel.

Szabadka

A szabadkai 52.számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat új tagokat vár csapatába!

Zenta

Ha gyermeke 0 – 12 év közötti és kinőtt ruhái helyett szeretne olcsón, jó minőségű használt ruhát vásárolni egy másik anyukától, nagymamától, szülőtől, jöjjön el!

Topolya

Európai Madármegfigyelő Napok Topolyán

Horgos

Tisztelettel meghívjuk a IV. Vajdasági Civil piknik című programra a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében, amelyet 2019. október 4-én és 5-én (pénteken-szombaton) tartunk a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban.

Zenta

III. Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom Zentán a Sportcsarnokban.

Topolya

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület a különböző médiaházaknál tevékenykedő újságírók, tudósítók és lektorok számára szervez tudományos célú találkozót, Természettudomány és média elnevezéssel.

Szabadka

Nemzetközi Méhészeti vásár, a legnagyobb méhészeti esemény Észak-Bácskában!

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet szeptember 24-én, kedden, 17 órakor tartunk Szabadkán a kertvárosi Jézus a munkás templom Hunyadi termében (Sava Kovačević utca 3.)

Zenta

INGYENes program várja a Lovastanyára látogatókat a Mosolytenger Gyermekfesztivál szervezőitől! Még garasokat sem kell gyűjteni, csak játszani!

Torda

XI. Kukoricafesztivál Tordán

Palics

A bormaraton egy rendezvény, amely karneváli szellemben ötvözi a futást, a borokat, a zenét, a gasztronómiát és számos szórakoztató tartalmat.

Hajdújárás

Idén 51.alkalommal kerül sor a hagyományos Szüreti napok megrendezésére Hajdújáráson.

Magyarkanizsa

Házimozi - edukatív filmvetítés

Szabadka

Találkozzon Lőrinc L. Lászlóval, avagy Leslie L. Lawrence-szel VAJDASÁGBAN ELŐSZÖR!

Temerin

A temerini Kertbarátkör szeptember 17-e és 19-e között tartja meg a XXI. Dél-bácskai Tökfesztivált.

Péterréve

Az Óbecse községhez tartozó Péterrévén Őszi fesztivált szervez a VMSZ helyi szervezete szeptember 15-én a péterrévei céllövölde területén.

Palics

Ezúton szeretnénk meghívni Önt a 30. Palicsi Szüreti Napokra, amely 2019. Szeptember 14-15. kerül megrendezésre a palicsi Vigadó területén.

Magyarkanizsa

A program a Modern Folking projekt részeként, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program résztámogatásának köszönhetően valósul meg.

Magyarkanizsa

Kilenc alkalmas női önismereti meseműhelyre hívlak, ahol minden alkalommal egy-egy női életszakaszt járunk körbe.

Magyarkanizsa

Hordozós alapismeretek Magyarkanizsán

Zenta

Közismert anyaországi gyermekpszichológus előadása Zentán

Lukácsfalva

Szeptember 7-én és 8-án, szombat-vasárnap, kerül megrendezésre Lukácsfalván a XV. Paradicsomnap, egyben Falunapja.

Topolya

Topolyai Napok, 2019. szeptember 6-15.

Szabadka

A szabadkai Horizont Sportegyesület 2019.09.01-jén, vasárnap szervezi meg a 3. Szabadkai Félmaratont.

Doroszló

Szent Ágoston nap Doroszlón

Doroszló

Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny

Ada

Kreatív asztalos műhelymunka alsó tagozatos korosztály részére.

Kispiac

IX. Fénykút Hagyományápoló Élménytábor Kispiacon

Ada

Mackó anyó születésnapja – bábelőadás Adán

Szenttamás

Kiállítás és helytörténeti séta is várja azokat, akik ellátogatnak szombaton a szenttamási Gion Nándor Emlékházban megrendezett díjkiosztóra.

Horgos

Művelődési Házunk renoválása során egy horgosi születésű szobrász és festőművész, aki világhírnévre tett szert, egy bronzból készült gólyapár műalkotását falunknak ajándékozta.

Szabadka

Interetno fesztivált - kultúra, hagyomány, kulturális értékek - Szabadkán augisztus végén.

Martonos

Szent István-nap és újkenyérünnep Martonoson

Felsőhegy

Cifrapalota 2019. augusztus 19. és 23. között a felsőhegyi Szent József plébánián. Nyárvégi napközis tábor 4 éves kortól 14 éves korig!

Óbecse

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben augusztus 19. és 24. között Rókus Zoltán színművész és Magyar Zsófia, az újvidéki Művészeti Akadémia színészhallgatója vezetésével szavaló és drámatábort szerveznek húsz óbecsei 10-18 éves diák számára.

Zombor

Augusztus 18-án Zomborban tartják a Dunatáj Egyesülés főszervezésében és a nyugat-bácskai települések együttműködésével a Szent István-napi kenyérszentelő ünnepséget.

Horgos

Vasárnapi találkozás Böjte Csaba testvérrel

Doroszló

A Doroszló-Bike szervezésében, a Kuckó Gyermeksarok nyári programsorozatának részeként augusztus 17- én gyalogtúrát tartanak a doroszlói erdőbe, a Római-sáncokhoz.

Magyarkanizsa

Syent István nap és új kenyér ünnep Magyarkanizsán

Bugac

DÉLVIDÉK bemutatkozása az ŐSÖK NAPJÁN Bugacon

Orom

"Vajdasági Wellness" élmény-, és gasztroprogramok a Malomfesztivál alatt.

Tóthfalu

Nemzetközi alkotótábor Tóthfaluban

Tóthfalu

Útitárs tábor Tóthfaluban

Ludas, Róka Tanya

A nyáron az unatkozó és egyúttal természetkedvelő, nem utolsósorban pedig táborozni szerető kisdiákoknak ajánlunk egy remek programot, melynek helyszíne a Róka Tanya.

Gunaras

Tartalmas szórakozás vár minden kikapcsolódni vágyót Gunaras legnagyobb rendezvényén

Péterréve

A péterrévei helyi közösség szervezésében Péterrévei Napok címmel augusztus 10-én nyolcadik alalommal várják gazdag rendezvénnyel a péterrévei és az Óbecse községhez tartozó faluba érkező vendégeket.

Magyarkanizsa

XXXVIII. Futó- és Úszófesztivál Magyarkanizsán

Orom

Mindannyiukat nagy szeretettel várjuk Világtalálkozónkon 2019. augusztus 10-én, az oromi iskolánál!

Ada

Lovastábor a Lovasvölgyben 8-14 éves gyerekek, fiatalok részére Adán.

Ludas

A jövő héten szervezik meg a ludasi gyermektábort

Magyarkanizsa

A Kurina Laura-kvintett koncertje Magyarkanizsán

Ludas

Ludason szombaton falunapot tartanak, illetve ezzel egy időben fokhagymafesztivált is rendeznek.

Magyarkanizsán

Vonószenekari koncert Magyarkanizsán

Hajdújárás

Családi Programok a Róka Festen július 26-án, pénteken.

Újvidék

Gion Nándor Középiskolások Művészeti- és Élménytábora Újvidéken.

Adorján

IX. Fodrozik a Tisza Vize‒népzenei találkozó Adorjánon

Orom

IX. Zengő Kézműves Tábor Oromon

Völgyes

XXVIII. Aratóünnepség Völgyesen

Magyarkanizsa

Szünidei matiné Magyarkanizsán

Ludbreg, Marija Bistrica, Zágráb

Horvátországi zarándoklat Ludbregbe, az Eucharisztikus csoda helyszínére

Kishegyes

A tavaly nagykorúvá vált Dombos Fest július 11-én, csütörtökön ismét megnyitja kapuit a minőségi szórakozásra vágyók előtt. A fesztivál négy napon keresztül tart a Hegyalja utcában, s ez alkalommal is felvonultat számos neves előadót.

Orom

VIII. Süti-Főzi Tábor Oromon

Orom

VIII. Lecsófesztivál retrózene mellett Oromon

Törökbecse - Aracs

Első alkalommal szervezi meg a Hazajáró Egylet az Aracs Turizmussal közösen a túrát, amelynek útvonala érinti Törökbecse látnivalóit, majd a Ferenc József csatorna mentén sétálunk a bánáti pusztán, s elérjük a Sóskopó Különleges Természetvédelmi Területet.

Kispiac

Főzőverseny Kispiacon: XI. Nemzetek Főzőversenye Határok Nélkül és VII. Polgármesterek és Politikusok, Képviselők Főzőversenye

Magyarkanizsa

Színházi ősbemutató Magyarkanizsán

Gombos

2019. június 29-én szombaton 16:00 órától az Arany János Magyar Művelődési Egyesület szervezésében Gomboson megrendezésre kerül a 13. Búcsúi Nap rendezvény.

Martonos

Péter-Pál-nap Martonoson

Zenta

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS a tehetséges diákokért mozgalom harmadik alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát, amelynek témája ezúttal a hagyományos és digitális pedagógia.

Nagykikinda, Bezdán

A KÉK előadása 2019. június 25-én és 27-én

Szabadka

Megszervezésre kerül a Civil Akadémia előadássorozat A kilencedik megnyert választás közgazdász szemmel című előadása 2019.06.25-én kedden, 18.00 órai kezdettel, Szabadkán.

Magyarkanizsa

III. Vajdasági Kaláka Magyarkanizsán

Oromhegyes

III. Eszterlánc Gyermeknéptánc-találkozó Oromhegyesen

Kispiac

A műsor keretén belül Ricz Péter szabadkai nyugalmazott archeológus tart történelmi előadást II. Rákóczi Ferenc életéről és a szabadságharcról, majd rövid filmbemutatás következik.

Magyarkanizsa

Hagyományőrző egyesületek I. találkozója

Tóthfalu

Tóthfalu — Falunap és a VI. Nemzetközi Rózsa- és Virágfesztivál, Gyermeknéptánc-találkozó

Tóthfalu

Szeretettel meghívjuk Önöket Néptánctalálkozónkra, melyet 2019.06.22-én tartunk 16.00 órai kezdettel.

Újvidék

A digitális forradalom elsöpri az új generációkat, ha nem találunk hatékony megoldást, fel kell építenünk egyfajta digitális immunrendszert.

Magyarkanizsa

Tavasz, nyár, ősz, tél... és tavasz című dél-koreai-német filmdráma vetítése

Szabadka

A vetítéssel egybekötött esten megismerhetjük adatbáziskötetüket, amelyek a szabadkai és palicsi temetőkben nyugvó jeles, nevezetes személyek sírhelyeit mutatja be.

Magyarkanizsa

Immár negyedik éve szervezzük a Születés Hetét Magyarkanizsán is, idén azonban bővítjük a témát a családokkal is, hiszen nagyon kevés szó esik az első évekről, a családdá váláskor felmerülő problémákról.

Zenta

Vajdaság egyik legnépszerűbb kisgyermekes családi programja!

Pozsony

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet június 3-a és 27-e között szervezi meg a Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozatát Pozsony Óvárosában.

Szabadka

A szabadkai Burkus Ervin okleveles informatikai mérnök tart előadást: Hogyan gyártsunk robotot? címmel.

Szabadka

A „Kiállni sosem Art” kiállítás sorozata folytatódik!

Topolya

Május 30-án Bíró András Zsolt antropológus kutató (Magyar Természettudományi Múzeum) a Kurultaj- Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője Topolyán tart előadást a Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzi Társulat szervezésében.

Magyarkanizsa

Előadások az időskori demenciáról, idősgondozásról, jó gyakorlatok átadása.

Kúla, Szabadka

A KÉK hitismereti előadásai

Magyarkanizsa

A Balkánon élő szerb, magyar, román, cigány népek tradicionális tánc- és énekhagyományainak táncházi kortárs darabbá formálása.

Horgos

A Keresztény Értelmiségi Kör Barátkozási Napja

Szabadka

Fizikai és kémiai kísérletgyűjtemény bemutatása gyerekeknek

Magyarkanizsa

Közös játékra invitáljuk a szülőket és az alsós gyerekeket!

Szenc és Fél

Május 19-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel mutatják be Csáky Pál Hit és illúziócímű színpadi játékát a Boráros Imre Színház előadásában a Szenci Művelődési Központ épületében.

Zenta

Játékos múzeumlátogatás a zentai Városi Múzeumban

Szabadka

Múzeumok éjszakája a Vajdasági Magyar Folklórközpontban

Szabadka

II. EXPO BABA, KISMAMA ÉS CSALÁD RÉSZÉRE - ANGEL DREAMS

Szabadka

Az ANAHITAS a nők és a kismamák gondozója Egyesület szorgalmas női közössége idén először szervezi meg Szabadkán a Múzeumok Éjszakája kiállítást színes programokkal.

Zenta

A zentai Délvidéki Aranycsapat civil szervezet szervezésében a Tisza Automotive keretében működő Educatio Alapítvány támogatásával rendezzük meg az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság Délvidéki döntőit.

Óbecse

INNOVA - előadások záróünnepsége Óbecsén

Szabadka, Óbecse, Zenta

2019. május 13-ától 15-éig Muravidéki és felvidéki írók, költők mutatkoznak be Vajdaságban.

Topolya, Kishegyes

A nemrégiben visszaérkezett fülemülék éneke az esti és éjszakai órákban hangzik fel, még a lakott területek bokrosaiban is. Ennek alkalmából a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület idén több helyszínen is megszervezi a Fülemülék éjszakája elnevezésű programot.

Rimaszombat

A döntőre Rimaszombatban 2019. április 25-27-e között kerül sor.

Szabadka

Garden Flora 2019 - Tavasz

Magyarkanizsa

Vegán Főzőkör

Felsőhegy

6. húsvéti tojásvadászat Felsőhegyen.

Óbecse

Mindenkit érintő problémákról lesz szó és ezért nagyszámú közönséget várunk szeretettel április 19-én pénteken 17 órakor a Than Emlékházban Óbecsén.í

Muzslya

Tojásfestő verseny Muzslyán

Óbecse

A Than Fivérek Értelmiségi Kör (Szerbia) és az Ecocenter Közhasznú Alapítvány (Magyarország) szeretettel meghívja Önt az ECO-SCHOOL projekt interaktív kiállítás megnyitójára

Szabadka

Szeretettel várunk mindenkit április 18-án a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központba, ahol együtt készűlhetünk a húsvéti ünnepekre.

Szabadka

A VIFÓ Ifjúsági Konferencia a Vajdasági Ifjúsági Fórum 2017-óta futó, egyik legrangosabb rendezvénysorozata idén árpilis 17-én hetedik lépcsőfokához ér.

Kupuszina

Az Agapé Könyvkiadó Kft. közösségi találkozót szervez Kupuszinán. A Közösségi találkozó keretében új kiadványait mutatja be, valamint a Hitélet Katolikus folyóirat legújabb számát.

Szabadka

Értesítjük Önöket, hogy 2019 április 12-én, pénteken, 9.00 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos éves Nemzetközi Symposiumát az "EXPRES 2019"-et.

Szabadka

2019. április 12-én az Újvidéki Művészeti Akadémia hallgatói bemutatják Ady 100 című előadásukat a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban 19,30 órától.

Magyarkanizsa

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete legújabb előadásában egy közös utazásra hívja Önt, amelyben Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó és Török Noémi Aranypáva nagydíjas népdalénekes tolmácsolásában a XX. század meghatározó költői szólalnak meg.

Szabadka

A Szent Háromnap szertartásainak magyarázó bemutatása zenével, videóval és képekkel

Szabadka

Közösségi találkozó Szabadkán

Szabadka

Nagyböjti zenés, irodalmi áhitat.

Zenta

Kézműves foglalkozás Zentán

Szabadka

VI. LÁNCHENGER - Szőttespályázati Kiállítás

Szabadka

A Cécó műhely és a Vajdasági Magyar Folklórközpont 2019. március 30-án, előadást szervez néptáncosok, néptáncpedagógusok, népzenészek, néprajzi gyűjtők részére.

Topolya

Tavaszváró kosarat fogunk készíteni különböző technikák keverésével.

Zenta

Bevezetés a hordozás világába-Kismamáknak, gyermekes családoknak

Zenta

A Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

Bácsfeketehegy

2019. március 26-án, 18 órai kezdettel a bácsfeketehegyi Kultúrotthon emeleti termében egy Tavaszi koncert keretében bemutatkoznak a Topolyai Zeneiskola helybeli és környékbeli diákjai.

Magyarkanizsa

Elektromos kerékpár – igen vagy nem?

Topolya

Kristóf Veronika: Sea Shepherd, az óceánok rendőrsége

Temerin

A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület színjátszócsoportja bemutatja a Koldustetű című drámát László Sándor rendezésében.

Magyarkanizsa

Jószág-, kézműves- és kirakodóvásár

Topolya

A kellemes tavaszi időben egyre több növény borul virágba, melyek színpompássá varázsolják a tájat.

Szabadka

Székelyföldi népzene énekhangra és cimbalomra.

Tóthfalu

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó nyilvános Nagyböjti lelki napra, melyet 2018. március 23-án, szombaton, tartunk Tóthfaluban a  lelkigyakorlatos házban.

Újvidék

Szeretettel hívjuk az Élet és Egészség Egyesület főzőcskével egybekötött előadására

Ludas, Palics

Ezúton szeretettel meghívjuk Önt és családját, "Bármi volt, bármi lesz, az magyar lesz" című ünnepi műsorunkra, melyre 2019.03.17-én (vasárnap) 16.00 órától a ludasi kultúrotthonban, 18.00 órától Palicson a Vigadó emeleti termében kerül sor. 

Temerin

A Szirmai Károly MME tisztelettel meghívja önt a 2019. március 14-én csütörtökön 19 órakor kezdődő 1948-1949-es forradalom és szabadságharc, alkalmából rendezendő ünnepi megemlékezésre.

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet 2019. március 12-én, kedden, 18.30 órakor tartunk Szabadkán az Egyházmegyei Ifjúsági Központban

Csóka

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség március 23-án tartja meg közgyűlését.

Magyarkanizsa

Gazsó Orsolya dél-amerikai beszámolója.

Pacsér

XX. FIZIKA-KÉMIA ÁLTALÁNOS ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÓ DIÁKTÁBOR VAJDASÁGBAN.

Pozsony

A József Attila Ifjúsági Klub és a Pozsonyi Magyar Szakkollégium közösen szervezi meg március 6-án, szerdán 19.00 órai kezdettel Juhász László Fotósuli című kötetének a bemutatóját a pozsonyi Egyetemi Kulturális Központban.

Bácsfeketehegy

Előadóest Bácsfeketehegyen.

Óbecse

Méz és bor címmel borászati előadást tartanak óbecsén a Than-házban.

Szabadka

Mgr. Koczó Ferenc okleveles fizikus tart előadást: " Az új nemzetközi mértékegységrendszer- a kvantum SI" címmel.

Vajdaság

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozója áprilisban.

Zenta

Táncház mindenkinek

Felsőhegy

Összefogással mulassunk és újítsunk és űzzük a telet Felsőhegyen.

Ze

Ötödször lesz télűző, farsangi mulatság gyerekeknek Zentán.

Szabadka

Előadás néptáncosoknak, néptáncpedagógusoknak, népzenészeknek, néprajzi gyűjtőknek észére a táncfolklorisztikai kutatás alapvető módszertanáról és a kutatási anyagok archiválásáról.

Szabadka

III. Mesélő Népkör - Népmese fesztivál Szabadkán.

Bácsfeketehegy

Kun disznóvágás Bácsfeketehegyen és vajdasági élményhétvége.

Magyarkanizsa

A példamutatáson túl különböző modern és természetes babagondozási praktikákról, könyvekről, játékokról, hasznos oldalakról beszélgetünk a februári baba klubban.

Szabadka

Szeretettel várunk minden bálazni vágyót a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ által szervezett bálakra a 2019-es évben:

Zenta

Szakmai nap a Kálmány Lajos Népmesemondó Verseny 25 éves jubileuma alkalmából

Szabadka

Értesítjük Önöket, hogy 2019 február 4-én, hétfőn, 17 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos összejövetelét

Zenta

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete szervezésében 2019. február 2-án szombaton az Alkotóházban (Posta utca 12.) 10.00 - 12.00 óráig.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadása

Újvidék

A Tudományos és művészettörténeti múltunk bemutatása sorozat folytatásában Muhi Béla fizikus előadását tekinthetik meg, Nem varázslat, hanem fizika címmel

Szabadka

Csizmadia Anna Trió ad koncertet Új zene címmel 2019. január 31-én, 19 órától a VM4Köz.Klubban.

Zenta

Anyám és más futóbolondok a családból - filmvetítés

Belgrád

A Collegium Hungaricum meghívja Önt 2019. január 30-án, szerdán 19h kezdettel a MAGYAR KULTÚRA NAPJA rendezvényünkre.

Szabadka

Hosszú idő után Ady-kArc ismétlése január 27-én este 8 órakor a Raichle-palotában.

Zenta

A szeptemberi találkozó után egy újabb egynapos találkozó Zentán a fiataloknak.

Magyarkanizsa

Mázlista vagyok! - a Mázlisták előadása

Magyarkanizsa

A Bácsország legújabb számának bemutatója

Szabadka

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Csákány Lóránt Képkör című önálló tárlatának megnyitójára és az Interetno fesztivál fotópályázatának eredményhirdetésére

Magyarkanizsa

Biciklivel Közép-Ázsiában

Magyarkanizsa

A magyarkanizsai Természetjáró Egyesület és a Beszédes József középiskola közös szervezésében KERÉKPÁRRAL KÖZÉP-ÁZSIÁBAN c. előadás.

Óbecse

Mi a szabadenergia, a mágnesáram, napjaink kutatásai

Magyarkanizsa

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt Kerekes Éva hegymászótanonc vetítéssel egybekötött, az Éld az álmaidat Magyar Női Expedíció Manaslu 2018. című élménybeszámolójára.

Zenta

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete 2019. január 12-én szombaton 9.00 órától gyalogtúrát szervez a zentai töltésen.

Szenttamás

Ötnapos kézműves tábor egy hét múlva Szenttamáson.

Zenta

Téli tábor Zentán a Bolyaiban.

Tóthfalu

A Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet ismét téli népzenei tábort rendez Tóthfalun 2019. január 4–8. között.

Zenta

Január 2-án (szerda) délután 4-kor közös futást szerveznek Zentán.

Ada

Az Értelmi És Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő És Segítő Együtt Veled – Értük Egyesület Mázlista csoportjának bemutatkozója.

Szabadka

Bogyó és Babóca – 13 mese Szabadkán

Szabadka

Hagyományos karácsonyi műsor a Népkörban.

Topolya

December 15-én Bagolyles Topolyán.

Magyarkanizsa

Évértékelő családi klubtalálkozó Magyarkanizsán.

Szenttamás

A szenttamási Gion Nándor Emlékházban szombaton, december 15-én hetedszer tartják meg a  karácsonyi vásárt.

Zenta

A "Kéz a Kézben" Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének ünnepi műsora a Kertek helyi közösség nagytermében.

Budapest

Immár hetedik éve szervezi meg a Vajdasági Baráti Egyesület Budapesten hagyományos jótékonysági Mikulás-estjét a Fonó Budai Zeneházban december 9-én. Az idén két intézmény fiataljait szeretnék segíteni: a bezdáni Testvériség-egység Általános Iskolát és a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskolát.

Óbecse

Betlehemezők találkája Óbecsén a Than-házban

Törökbecse, Művelődési Ház

Ünnepi karácsonyi program Törökbecsén.

Újvidék

Búvárkodás és veszélyei a keringési rendszerre.

Szabadka

Szabadkán az Osonó Színházműhely előadása

Szabadka

Értesítjük Önöket, hogy 2018 december 3-án, hétfőn, 17 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos összejövetelét a Szakegyesületek és Társulások Szövetségének székházában, Szabadkán, a Corvin Mátyás utca 9 szám alatt, a következő napirendi pontokkal

Óbecse

Helyi termelők kóstolóval egybekötött termékbemutatója

Magyarkanizsa

Szeretettel meghívjuk a Velünk kerek a Világ rendezvényünkre, melyet a Fogyatékosok Világnapja alkalmából minden évben hagyományosan megszervezünk.

Horgos

A Keresztény Értelmiségi Kör adventi lelki napot szervez a Domus Pacisban.

Zenta

Gyalogtúra óvodásoknak és kisiskolásoknak Zentán

Szabadka

Könyvbemutató Szabadkán

Újvidék

Tehetségek bemutatkozása a Vajdaságban - TUDOK, VMTDK, GENIUS versenyek és konferenciák

Magyarkanizsa

Bogyó és Babóca - 13 mese Magyarkanizsán

Hertelendyfalva

Civil Tájékoztató Fórum Hertelendyfalván

Magyarkanizsa, Kisorosz, Bezdán, Orom

A KÉK előadásai 2018. november 19. és 23. között

Szabadka

Zenés bábjáték (45 perc) 5 éves kortól ajánlott. Időutazás a Mátyás király korabeli Magyarországra.

Újvidék

A Tudományos és művészettörténeti múltunk bemutatása sorozat folytatódik, ezúttal Bátori Annamária építészmérnök előadását tekinthetik meg az érdeklődők, Építészet és társadalmi korszellem - új kihívások az építészetben címmel.

Óbecse

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy az óbecsei Than Emlékházban 2018. november 13-án, Fülöp Attilafafaragó műhelymunkát tart.

Királyhalom

MÁRTON NAPI LIBAPARÁDÉ november 9-én és 10-én Királyhalmon.

Újvidék

A Tudományos és művészettörténeti múltunk bemutatása sorozat folytatásaként Bori Mária iskolapszichológus  előadását tekinthetik meg Értékeink a vándortarisznyában - A családi és iskolai értékekről címmel.

Szabadka

Sertésnapok - régi receptek és ételek elnevezésű program Szabadkán.

Szabadka

A Zöld energiára átálló világ és konkrét Szerbiai lehetőségek.

Kupuszina

Kupuszinai társulet előadása a szabadkai Népszínházban.

Topolya

Szármafesztivál Topolyán.

Óbecse

Ökológiai lábnyom címmel előadás október 30-án kedden 17 órakor Óbecsén, a Than Emlékházban.

A Tudományos Diákkörök XIX. Kárpát-medencei Konferenciáján való részvétel.

Kúla

A KÉK előadásai 2018. október 29-én Kúlán és Bezdánban

Felsőhegy

X. Népzenei találkozó Felsőhegyen.

Muzslya

A Sziveri János Művészeti Színpad szervezésében 2018. október 26-án pénteken Doroszlói irodalmárok estje.

Szabadka

Garden Flora virágvásár Szabadkán.

Szabadka

Leendő és gyakorló szülőknek egy hasznos program termékbemutatókkal, előadásokkal Szabadkán.

Szabadka

Kismama és baba termékek kiállítása, ingyenes tanácsadás.

Zenta

Mini paraolimpia, azaz játékos sportverseny Zentán.

Horgos, Domus Pacis

A közösség segítő ereje.

Szabadka

Közel másfél év leforgása alatt eljutottunk oda, hogy a VIFÓ Ifjúsági Konferencia programsorozatunk ötödik alkalommal kerül megszervezésre.

Szabadka

Kis gazdaságok fejlesztési és a szülőföldön maradás lehetőségei

Óbecse

KREATÍV ÍRÁS MŰHELY AZ ÓBECSEI THAN EMLÉKHÁZBAN

Zenta

II. Szent Mihály-napi táncháztalálkozó és sokadalom Zentán.

Óbecse

EURÓPAI KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2018

Ada

Szeretettel várunk minden 16 és 30 év közötti fiatalt a háromnapos találkozóra, melyet szeptember 28. és 30. között szervezünk meg.

Újvidék

TUDOMÁNYOS ÉS MŰVÉSZETTÖRTÉNETI MÚLTUNK BEMUTATÁSA

Zenta

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Keresztény Értelmiségi Kör közös szervezésében Zentán vendégszerepel a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház.

Óbecse

A Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, valamint a Than Emlékház szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait a BOLDOG BÉKEIDŐK MÁTYÁS KIRÁLY KORÁBAN című előadásra, amelyet a Mátyás-emlékév alkalmából tartunk.

Mohol

Klári néni újra énekel! címmel tartják meg szeptember 22-én, szombaton Moholon az I. Vlasityné Zélity Klára Emléknapot a helyi Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében.

Temerin

A Kertbarátkör az idén 20. alkalommal szervezi meg a Tökfesztivált, amelyet több kísérőprogram tesz színesebbé.

Szabadka

Gálakoncertre várja vendégeit a Szabadkai Tamburazenekar

Óbecse

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy az óbecsei Than Emlékházban 2018. szeptember 17-én 10:00-kor Hevérné Kanyó Andrea szakmai előadást tart az enyhén jobbra dőlő írás tanítás módszertanáról

Szabadka

Cserkész toborzó Szabadkán

Topolya

TOPOLYAI NAPOK 2018

Topolya

Munk Artúr Köszönöm addig is… Egy orvos életregénye című könyvének bemutatója

Zenta

Kézműves foglakozás: Forgó Naprózsa motívum továbbéltetése Zentán a Rozettával

Bácsfeketehegy

Szüreti bál Bácsfeketehegyen.

Zenta

Kincskereső - csapatjáték fiataloknak Zenta város ünnepe alkalmából.

Óbecse

Ismerkedjünk a csicseriborsóval, mely az egészséges táplálkozás egyre népszerűbb eledele!

Szabadka

A Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesületének előadása.

Lukácsfalva

XIV. Paradicsomnap Lukácsfalván 2018. szeptember 2-án.

Tóthfalu

Dr. Lázár Aladár vetítéssel egybekötött előadása a cukorbetegségről

Ada

Bábelőadás magyar nyelven, a Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület előadásában

Ada

Játékos angol nyelvű foglalkozás Adán

Szenttamás

Bíró Tímea a Gion Nándor Emlékház vendége augusztus 26-án.

Királyhalom

2018. augusztus 26-án vasárnap, 13.00 órai kezdettel megrendezésre kerül a 36. Királyhalmi szamárverseny.

Szabadka

Augusztus 25-én kerékpáros program a bicajok szerelmeseinek keresztül a szerb-magyar határon.

Orom

IV. Népzenei találkozó Oromon

Topolya

Nemcsak fiúk, férfiak, hanem hölgyek is jelentkezhetnek a játékos vetélkedőre, a Parasztolimpiára.

Orom

V. Malomfesztivál Oromon

Ada

Kézművesek kínálják eladásra portékájukat emellett lesz még néptánc bemutató és táncház is.

Híressor

Tájház épül a Híressoron összefogással.

Szabadka

A Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasókör szerettel meghívja Önt és kedves családját. A HUNYADIAKTÓL A FEKETE SEREGIG című vetítéssel egybekötött előadásra, amelyet a Mátyás-emlékév alkalmából tartunk.

Orom

KÖZÖS ZENE. IMPROVIZÁCIÓ. MÓKA.

Zenta

I. Zentai Hatetudnád Népművészeti Tábor több kurzussal.

Zenta

I love Zenta-Senta fesztivál a parkban.

Orom

Folytatódnak idén is a nyári művészeti táborok Oromon. S ami a legjobb, az idei táborok ingyenesek!

Ada

Többnapos buli Adán a medencén strandolással és éjszakai zenével, diszkóval.

Temerin

A Falco Természetkedvelők Egyesületének körnzetevédelmi tábora.

Doroszló

A Bethlen Gábor Alap támogatásával, a Kuckó Gyermeksarok szervezésében, a helyi civil szervezetek tagságának közreműködésével több nyári program valósul meg Doroszlón.

Zenta-Halász Csárda

Nyári Ifjúsági Játékok szervezőinek 2. bulija Zentán.

Zenta

Július 18-án, szerdán és 19-én csütörtökön 10 órai kezdettel természettudományi foglalkozássorozatot tartanak az általános iskolák tanulói számára a zentai BeeHome Közösségi Házban.

Drina mente

Drina Regatta Szerbiáan

Szabadka

ÉLMÉNYPROGRAMOK A NÉPKÖRBEN SZABADKÁN

Ada

Július 15-e és 22-e között rendezik meg Adán a XXIV. Vadvirág Néptánc és Népzenei tábort.

Ada

30 gyerek részére lovas tábor Adán.

Királyhalom

A múlt évben több alkalommal is bemutattuk a gyalogtúrázókat, jártunk velük a Csákó-Halmon, megnéztük az általuk készített vidám színi előadásokat, láttunk tábortüzet tavaly Tóthfaluban, s kétszáz fiatalt együtt táncolni.

Szeged - Törökkanizsa

A szegedi Katház szervezésében szeretettel meghívunk a 2018. július 7-én megrendezendő egynapos határon átnyúló biciklitúrára, mely kiváló alkalom a közösség építésére és összekovácsolására. A résztvevők szegedi indulással vesznek részt a túrán, de szívesen várjuk törökkanizsaiak és más településről jelentkezőket is.

Szabadka

Jótékonysági Levendulanapok Szabadkán

Muzslya

XXXV. Aratóverseny Muzslyán

Kishegyes

Külön hétvégés eseményekkel bővül az idei Dombos Fest – Nagykorú válik a fesztivál

Hajdújárás - Szentkút

Túráinkat minden évben a júniusi hónapban a Környezetvédelmi világnap alkalmából szervezzük.

Szabadka

Arany János-emlékév hivatalos programja

Szabadka

Az Időgazdálkodás művészete a mindennapokban - csak nőknek

Szabadka

Bács-Bodrogh Vármegyei Történelmi Társulat Évkönyvei reprint sorozatának és a Bácsország folyóirat új számának a bemutatója a Szabadkai Városi Múzeumba.

Magyarkanizsa

A tíznapos rezidencia alatt párhuzamosan dolgoznak a magyarországi L1 Egyesület tagjai és a vajdasági művészeink.

Palics

A Palics Magyar Művelődési Egyesület, a Palics Helyi Közösség és a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola NYÁRI NAPKÖZIT szervez a palicsi iskola napközijében 4-től 14 éves korú gyermekek számára.

Topolya

Zenés bohózat a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoportjának előadásában

Szabadka

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapatának előadása John Osborne: Dühöngő Ifjúság és Philip Zimbardo: Nincs kapcsolat című műveinek felhasználásával készült.

Zenta

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete második alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát.

Magyarkanizsa

Nyelvet csak úgy lehet megtanulni, ha használjuk. Az Ifiben alkalom adódik most arra, hogy kötetlenül beszélgessünk szerbül.

Magyarkanizsa

XXII. Együtt lenni jó! – gyermeknapi rendezvény Magyarkanizsán

Zenta

IX. Mosolytenger Gyermekfesztivál Zentán

Szabadka

Ebben az évben tovább folytatódik a VIFÒ Ifjúsági Konferencia elnevezésű programsorozatunk. Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre.

Szabadka

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata és az Edu-Port közös szervezésében idén is megrendezésre kerül, immár 9. alkalommal a Gyereknap Szabadkán.

Óbecse

2018. június 1-én, pénteken 10 órakor a Than Károly kezdte, mi folytatjuk elnevezésű élmény és felfedezés központú, komplex, tehetséggondozó program záróprograma kerül megrendezésre a Than Emlékházban

Törökkanizsa

Lemezbemutató koncert Törökkanizsán a XLII. Durindó és az LV. Gyöngyösbokréta keretein belül a felújított törökkanizsai színházteremben.

Magyarkanizsa

SZÜLETÉS HETE 2018 MAGYARKANIZSA

Törökkanizsa

LV. Gyöngyösbokréta és XLII. Durindó Törökkanizsán

Magyarkanizsa

Egészségügyi előadás-sorozat szakemberek közreműködésével

Tóthfalu

III. Bogrács és pálinka fesztivál Tóthfalu

Szabadka

Molnár Zoltán önálló estje Szabadkán

Horgos melletti Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Ház

A Horgos melletti Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Házban megszervezésre kerülő egész napos összejövetel címe: Az idők jelei

Magyarkanizsa

VII. Magyarkanizsai Bornapok. A minőségi borokon és borászatokon túl, minőségi zenei program várja az érdeklődőket.

Szabadka

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete 17. alkalommal szervezi meg az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét.

Temerin

A Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság évi közgyűlése és konferencia Megőrzött múlt címmel

Zenta, Újvidék, Versec, Óbecse, Szenttamás

Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválja, május 9–13.

Vajdaság, Temerin

Május 9. és 12. között tartják az idei, IX. Vajdasági és a XIX. Temerini Pálinkaversenyt.

Szabadka

Értesítjük Önöket, hogy 2018 május 7-én, hétfőn, 17 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos összejövetelét a Szakegyesületek és Társulások Szövetségének székházában, Szabadkán.

Szabadka

A szabadkai Mérnökök és Technikusok Egyesülete május 5-én Barátság kerékpártúrát szervez a Szabadka- Kiskunhalas-Szabadka útvonalon.

Topolya, Kishegyes, Bácskossuthfalva

A Madarak és Fák napja alkalmából a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület egy csodálatos fülemüle koncertre várja az érdeklődőket több helyszínen is.

Adahatár

Zenta község május 1-jei ünnepsége Adahatáron.

Szabadka, Horgos, Óbecse

Elérkezett a Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ) Save the Kids elnevezésű adománygyűjtő akciójának újabb állomása.

Temerin

Kabaré Temerinben.

Zenta

XVI. Birkanyíró és Birkapörkölt Főző Fesztivál.

Törökkanizsa

A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület megszervezi a X. Észak-bánáti Néptánctalálkozót Törökkanizsán.

Szabadka, Topolya, Temerin, Törökbecse

Előadássorozat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc jubileumán, április 20-án Szabadkán és Topolyán, 21-én Temerinben és Törökbecsén.

Törökbecse

A költészet napja alkalmából összeállítás Arany János műveiből.

Zenta

Az ember képes fenntarthatóan, szabadon élni! A talaj él!

Szabadka

Kerekítő az Aranykapuban Szabadkán.

Újvidék

Irodali, nyelvművelő társalgás a Darányi telepen.

Zenta

Lajka 5. születésnapi bulija.

Óbecse

Kisérletek a Than Emlékház 5. születésnapján.

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó nyilvános Hitismereti Napra, melyet 2018. április 7-én, szombaton, tartunk Szabadkán

Zenta

Az első LLL Baba-Mama találkozó témája a szoptatással kapcsolatos tények és tévhitek újvidéki szakember irányításával-

Szabadka

Húsvéti locsolómulatság Szabadkán

Magyarkanizsa

YOUMIG - fórum munkalehetőségekről itthon, fiataloknak és kevésbé fiataloknak

Zenta

A Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszóinak bemutatója: Óz, a nagy varázsló

Szabadka

Irodalmi est Szabadkán

Szabadka

Kosztolányi Napok programsorozat

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — Vegán főzőkör – Egészségnap

Bácsfeketehegy

Az idén XXI. alkalommal kerül megrendezésre a Podolszki József Irodalmi Emléknap a bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár és a Feketics Művelődési Egyesület Podolszki József Emlékbizottságának szervezésében.

Horgos

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó nyilvános Nagyböjti lelki napra, melyet 2018. március 17-én, szombaton, tartunk a Domus Pacis lelkigyakorlatos házban

Szabadka

38. TAKT kiállítás Szabadkán

Zenta

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete jubileumi ünnepsége

Szabadka

PÓKA ÉVA rendezésében ismét egy csodálatos szindarabot láthatunk, és tanulhatunk belőle emberi, nemzeti értékeket.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — Ünnepi emlékezés az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc hőseire

Zenta

A Zentai Gyermekbarátok Egyesülete Kreatív húsvéti kézműves gyermekprogramot szervez 2018. március 10-én szombaton.

Zenta

Az InGenium Alapítvány a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziummal együttműködve tehetségfejlesztő programot indít Ingenium Iskola néven az általános iskolás diákok részére.

Magyarkanizsa

A Dobó Tihamér Képtár február 1-jén képzőművészeti pályázatot hirdetett a község általános iskolásai számára Lehet, hogy testvérek vagyunk, te meg én?! címmel. A téma családfakutatás és annak képzőművészeti ábrázolása, kidolgozása volt.

Bácsfeketehegy

A tambura-hangszercsalád muzsikusai számára szerveznek mesterkurzust 2018. március 9-én és 10-én Bácsfeketehegyen.

Szabadka

A szelektív battéria begyűjtés és elsődleges újrahasznosítások.

Zenta

Mesedélelőtt a zentai könyvtárban a gyermekbarátokkal.

Bácskossuthfalva

Március 2-a és 4-e között rendezik meg a Kárpát-medencei Református Borászok és Szőlészek 6. Fórumát.

Zentagunaras

Vadászbál Zentagunarason.

Bajsa

A bajsai helyi közösség és a civil szervezetek idén is megszervezik a Prélót.

Topolya, Óbecse, Magyarkanizsa

Önellátás felsőbb szinten, avagy a falu, ami élni akar - beszélgetés Rozsály polgármesterével

Magyarkanizsa

Az Aracs folyóirat ÁLOM HAVA különszámának bemutatója Magyarkanizsán.

Szabadka

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban február 16-án Család ellen nincs orvosság, 18-án Hernádi pont, 22-én Páratlan páros. Információ és helyfogalás: 024/557-033,

Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság

Idén is megrendezik a Teátrum Neked! színházi fesztivált, amelynek házigazdája a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság. A jegyeket hétfőtől, február 5-étől vásárolhatják meg.

Ada

EU stratégiák a mezőgazdaságban a magyarországi tapasztalatok és pályázások keresztmetszetében.

Zenta

Tájékoztató jellegű tanácskozás.

Temerin

Kabaré á la Temerin.

Zenta

Farsangi álarcos buli Zentán.

Szabadka

A Magyar Állami Operaház 2018 februárjában folytatja a határon túli magyarlakta területek látogatását

Tóthfalu

Télbúcsúztató farsangi felvonulás Tóthfaluban.

Zenta

Természetben, szabadban eltöltött önfeledt idő.

Bácsfeketehegy

Autentikus kun disznóvágás a vajdasági (szerbiai) Bácsfeketehegyen és kapcsolódó vajdasági élményprogramok.

Szabadka

Szabadka vegyipara az elmúlt két évszázadban

Ludas

2018. február 4-én, vasárnap, várunk szeretettel a Furioso Élményparkba a télűző farsangi bulinkra, melyet a Ludas Matyi Művelődési Egyesülettel szervezünk!

Muzslya

A muzslyai Fókusz Klaszter Családi Gazdálkodók Egyesületének tagjai szombaton, február 3-án megszervezik a közkedvelt, sorrendben hetedik Töpörtőfesztivált.

Óbecse

Ismeretterjesztő előadások vidékünk szőlészeti és borászati technológiáiról és borgasztronómiájáról.

Szabadka, Topolya

Kettős könyvbemutatót tartanak a Vajdasági Pax Romana szervezésében 2018. január 29-én, 19h Szabadkán a városháza dísztermében és 30-án Topolyán a Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében!

Szabadka

Hagyományőrző vőfély-bál és vigadalom Szabadkán a Népkörben 2018. január 27-én!

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — A magyar kultúra napja tiszteletére

Magyarkanizsa

A Híd Kör bemutatja – fiatal alkotók száma (9–10. szám)

Zenta

HAJDÚ LÁSZLÓ (Magyarkanizsa) környezetgazdálkodási agrármérnök előadása

Magyarkanizsa

Nemes Mátyás ökogazda előadása Magyarkanizsán

Zenta

Alkalmazott biológiai növényvédelem a növényházi zöldségtermesztésben

Szenttamás

2018. január 20-án 20 órától újra Szenttamás lesz Vajdaság „népzenei fővárosa”. Az Őseink Zenéje rendezvény, mely évről évre nagyszámú érdeklődőt vonz a dél-bácskai városkába.

Horgos

A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület 80. évfordulója

Magyarkanizsa

Csapatépítő, közösségépítő, játékos, ismerkedős programsorozat a községi Tűzoltó Egyesületek kis pionír és junior csapatainak

Zenta

Újévi csobbanás Zentán a hídnál.

Óbecse

Szeretettel várjuk önöket 2018. január 19-én az óbecsei Than Fivérek Emlékházban, 17.00 órai kezdettel, a Than Fivérek utca 5-7. szám alatt.

Magyarkanizsa

Vegán Főzőkör - Mit együnk a téli hónapokban?

Magyarkanizsa

Varga Imola és Kerekítő Manó a januári Baba-Mama klubtalálkozón a legkisebbeket várja egy Mondókás Mókára.

Felsőhegy

Nyári Ifjúsági Játékok szervezőinek bulija.

Törökbecse

Szilveszterezés a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesülettel

Szabadka

Beszélgetés és zene a Népkörben.

Törökbecse

Újév várás az Aracs-turizmus szervezésében Törökbecsén.

Zenta

Éld az életed! Egyesület évzáró estje.

Zenta

Művészeti kiállítása a zentai Alkotóházban

Zenta

Ajándékgyűjtő akció a szegénységben élő gyerekeknek.

Magyarkanizsa

Jótékonysági koncert a Wemsical Serbia szervezésében.

Topolya

Jótékonykodás: Topolyán bablevessel és teával hangolódnak a karácsonyra.

Zenta

Tegyük szebbé mások karácsonyát kedves üzenetekkel! 🎄

Újvidék

Tematikus bazár anyukáknak, ahol gyermekük kinőtt, már nem használt dolgait cserélhetik vagy adhatják el.

Zenta

Karácsonyi játszóház és kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak.

Újvidék

Tanácskozás Újvidéken: A vajdasági magyarok politikai eszmetörténete és önszerveződése (1989‒1999)

Zenta

December 10-én 10 órtáól a zentai Sportcsarnokban torta valamint sütemány diszítő és kiállító verseny gyerekeknek is.

Zenta

Mindenkit sok szeretettel vár a Mikulás 2017. december 9-én, délelőtt 9 órára Mikulás futásra Zentán a Gyermekbarátok székhelyénél: Fő utca 15.

Zenta

Magbörze a vajdasági biológiai sokféleség (biodiverzitás) megőrzésére.

Topolya

II. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója- december 9.

Zenta

NAGY FODOR LILLA szakelőadó ismeretterjesztő előadása 2017. december 5. (kedd) 18 óra

Szabadka

A szabadkai Prof. Mester Gyula Dr. c. egyetemi tanár, a Magyar Mérnökakadémia rendes tagja Óbudai Egyetem, Biztonságtudományi Doktori Iskola tanára, tart előadást

Budapest

Idén immár hatodjára rendezi meg a Vajdasági Baráti Egyesület a jótékonysági Mikulás-estet Budapesten.

Óbecse

Helyi termelők kóstolóval egybekötött termékbemutatója Óbecsén.

Horgos

A Keresztény Értelmiségi Kör adventi lelki napot szervez a Domus Pacisban.

Szabadka

Ismét közeledik a hónap első péntekje, ami azt jelenti, hogy újra találkozunk a FészekSutyorgóban! Ezúttal "Jó anya- Rossz anya" témában sutyorgunk.

Szabadka

Szeretettel meghívjuk a Regionális Civil Tájékoztató Fórumra, amelyet 2017. november 30-án (csütörtökön) 17.00 órai kezdettel tartunk Szabadkán

Szabadka

A budapesti székhelyű Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvánnyal együttműködve T Á J É K O Z T A T Ó N A P O T tart Szabadkán.

Magyarkanizsa

Szeretettel meghívjuk a Regionális Civil Tájékoztató Fórumra, amelyet 2017. november 29-én (szerdán) 17.00 órai kezdettel tartunk Magyarkanizsán

Szabadka

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való emlékezés jegyében, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és a szabadkai Nagy Imre Társaság közösen szervezi meg történelmi vetélkedőjét.

Magyarkanizsa

Folytatódik a 6 alkalomból álló, ingyenes kreatív írás workshop az Ifiben, ahol játékosan tanulunk meg bánni a szavakkal. A segítségünkre Tékiss Tamás fiatal író lesz!

Törökbecse

Délvidéki Rákóczi Szövetség tagszervezeteinek szűkkörű tanácskozása.

Magyarkanizsa

Meghívó Közösségi faültetésre

Bajsa

Művelődési műsor Bajsán

Óbecse

Gyors analitikai módszerek a pálinkagyártásban

Magyarkanizsa

A Segítsük Egymást Vajdaság civil szervezet Környezetvédelmi konferenciát szervez 2017. november 17-én

Szabadka

Konferencia a képességek online mérésének lehetőségei a mindennapi iskolai gyakorlatban.

Szabadka

A szabadkai Mgr. Koczó Ferenc okleveles fizikus tart előadást: A neutroncsillagok ütközése és a nehéz elemek címmel.

Topolya

Főzőversennyel egybekötött szármafesztivál Topolyán

Törökbecse

Hagyományápoló rendezvény Törökbecsén immár tizennegyedszer.

Zenta

Beszélgetés a gyermek és szülők egységéről a családról.

Zenta, Népi Technika

Legfontosabb tudnivalók az elsősegélynyújtásról azoknak, akik csecsemőkkel, babákkal, kisgyerekekkel veszik körül magukat.

Bácsfeketehegy

Módszertani találkozó és élményszerű drámapedagógiai szakmai nap óvónőknek, tanítóknak, tanároknak, pedagógusoknak, gyermek- és diákszínjátszó rendezőknek.

Zenta

Természetgyógyász előadása-

Felsőhegy

CSALÁDI DÉLUTÁN JÉZUSSAL FELSŐHEGYEN.

Óbecse

Őszi-téli börze Óbecsén.

Ada

V. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó verseny.

Magyarkanizsa, Szabadka, Zenta, Zombor, Topolya, Újvidék

VAJDASÁGI MAGYAR MOZGÓKÉP NAPJA.

Szabadka

Irodalomtudományi műhely-konferencia oktatóknak, kutatóknak, PhD-hallgatóknak.

Szabadka

Emlékezés az aradi vértanúkra.

Zenta

A zenati Délibáb Magyar Művelődési Egyesüle fennállásának jubileumi, 25. évi ünnepsége.

Szabadka

Vajdasági fiatalokat inspiráló előadások konferenciája

Magyarkanizsa

A kukoricához, kukorica betakarításhoz kapcsolódó hagyományok, népszokások bemutatását, népszerűsítését célzó rendezvény Magyarkanizsán

Zenta

Kerekítő foglalkozás Zentán.

Zenta

Őszi-téli bababörze Zentán.

Temerin

A temerini Vándorbábszínáz új produkciójának bemutatása a magyar népmes napjának alkalmából.

Horgos

II. Civil Piknik, avagy a jó példa ragadós? – civil jó gyakorlatok.

Zenta

A zentai Vöröskereszt hagyományos futóversenye.

Zenta

V. Autómnetes Nap Zentán.

Bajmok

V. Szent Mihály-napi halászléfőző verseny Bajmokon.

Temerin

Kerékpározás Temerinben és környékén az autómentes világnapon.

Palics

Nemezelt táska, nyaklánc és függő készítése felnőtelnek.

Martonos

Cserkésztoborzó Martonoson.

Temerin

A Temerini Kertbarátkör háromnapos rendezvénye zenével, kiállítással és egyéb színes programmal.

Zenta

Ez esztendő Szent Mihály havának harmadik vasárnapján, szeptember 17-én, Zentán hetedhét Vajdaságra szóló táncházat hirdetünk

Zenta

Használt áru börze.

Szabadka

52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat toborzója Szabadkán.

Királyhalom

Határmenti kistelepülések néptánctalálkozója.

Szabadka

Beszélgetés a vajdasági civil szféra helyzetéről.

Zenta

Zenta város ünnepe, 2017

Lukácsfalva

Lukácsfalva — XIII. Paradicsomnap

Szabadka

A gunarasi falunapi programsorozat idén augusztus 13-án, szombat délelőtt kezdődik.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — Önkéntes véradási akció

Doroszló

„Tisztelet, vagy bálványimádás?” Doroszlói ifjúsági lelkinap

Zenta

I. Zentai nemzetközi amatőr strandröplabda-bajnokság

Óbecse

Szent Ágoston-napi ünnep az óbecsei Szent Antal plébánián

Temerin

A temerini Falco Természetkedvelők Egyesülete, a nyári szünidő utolsó hétvégéjén, augusztus 25. és 27. közötti időszakban, családbarát hétvégi tábort szervez a Jegricska Természeti Park területén.

Bácskossuthfalva

A bácskossuthfalvi "Életfa" Nagycsaládosok Egyesülete és a Helyi Közösség közös szervezésében kerül megrendezésre 2017. 08. 25-26. a Családi Hétvége 2017 elnevezésű program

Zentagunaras

Újkenyeres Játékok Határok Nélkül elnevezésű rendezvényre 5–8 fős csapatok jelentkezését várjuk 15 éves kortól.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — VII. OTP Bank Kanizsa Kupa – nemzetközi férfi kézilabdatorna

Szabadka

Az előző évekhez híven immár 7. éve muzsikál az udvar. Idén is kedves művészek szólaltatnak meg komolyzenei műveket.

Zenta

Vakáció tábor a zentai Gyermekbarátok Egyesülete szervezésében.

Tornyos

Mindenkit szeretettel várunk a Kenyérszentelési ünnepség keretein belül megszervezett sportnapra, főzőversenyre és az esti bulira.

Magyarkanizsa

A Budaörsi Fúvószenekar és a Sapszon Ferenc kamarakórus nyílt színi hangversenye

Orom

Augusztus 19-én, az oromi Arany János Általános Iskola udvarán tartják a oromiak első nagy világtalálkozóját, amelyre a szervezők szeretettel várnak minden jelenlegi és egykori oromit.

Óbecse

BayTheWay és Vastag Tamás Szent Isván napján Óbecsén a kétnapos ünnepség részeként.

Zenta

I love Zenta fesztivál augusztus 18-19-én.

Kavilló-Kevi

A Tanyaszínház társulata, amely Moliére A képzelt beteg című művét vitte színre, Radoslav Milenković rendezésében.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa — 43. Nemzetközi Kajakregatta és 8. Kanyó Zoltán Emlékverseny

Gunaras

A gunarasi falunapnak igen nagy hagyománya van, az idén 17. alkalommal fog rá sor kerülni. A szervezésbe a helyi közösségé a főszerep, de a falu civil szervezetei is kiveszik a részüket a munkából.

Orom

Malomfesztivál - Orom

Zenta

A rendezvény során 120 embert fogadunk a zentai Régi Mesterségek Házában (Jovan Jovanović Zmaj u. 16/B) DÍJMENTESEN augusztus 12-e és 13-a között.

Orom

Orom — III. Népzenei Találkozó

Zenta

Használd újra a régit! a zentai zsib-börze.

Királyhalom-Ásotthalom

Kerékpáros program pedagógusokank.

Kishegyes

A Vajdasági Magyar Cserészszövetség tábora Kishegyesen augusztus 9-16-ig.

Zenta

Gyakorlati előadás a Gyógyító Kód című sikerkönyvről és rendkívül hatékony öngyógyító eljárásról.

Óbecse

Foglalkozásokkal, sportversenyekkel és koncertekkel várják a szervezők a vendégeket Óbecse első vízi fesztiválján

Hajdújárás

XV. Ifjúsági Etno Tábor és I. Alteretno Fesztivál a hajdújárási Róka-tanyán.

z

Használt, megunt tárgyak csere-beréje Zentán.

Temerin

Illés-nap Temerinben.

Vajdaság

A Magyarok Kenyere programhoz gyűjtik Délvidék-szerte a gabonát.

Orom

Játék és mesetábor bábozással, sakkal, képzőművészettel, ügyességi játékokkal Oromon

Zenta

A Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók tizedik tábora fiataloknak Zentán.

Szabadka

Jótékonysági Levendulanapok Szabadkán

Toplya

A NAGYAPÁTI KUKAC PÉTER MAGYAR HAGYOMÁNYŐRZŐ és NÉPRAJZKUTATÓ TÁRSULAT IX. alkalommal szervezi meg a nemzetközi ÍJÁSZ és KÉZMŰVES talákozót

Kishegyes

A legismertebb szerb trombitaművész vezette Boban Marković Orkestar is fellép a Dombos Festen, amelyet június 29. és július 2. között tartanak.

Bajsa, Torontálvásárhely, Bácsfeketehegy, Maradék

Négynapos emlékkonferencia a reformáció 500. évfordulója alkalmából

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet június 28-án, szerdán, 18.30 órakor tartunk Szabadkán az Egyházmegyei Ifjúsági Központban (Matija Gubec utca 10., a Mária Rádió mellett, a kapu alatt balra).

Gombos

A Keresztény Értelmiségi Kör zarándoklatot szervez Szent László évében az egyetlen bácskai Szent Lászlónak szentelt templomba Gombosra.

Újvidék

2017. június 25-én, vasárnap 17 órai kezdettel TEADÉLUTÁNT szervez Újvidéken a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ.

Zenta

DR. FÜLÖP SÁNDOR GUNAGRIHA előadása

Magyarkanizsa

A Cseriti-punkt részben jótékonyságról, részben környezetünk megóvásáról szól. Minden olyan használati tárgy amely már feleslegesé vált (ruhanemű, játékok, tankönyvek, háztartásí kellékek stb.) lehet hogy valakinek hasznos lehet.

Zenta

Mandorla Eszenciák- A Szivárvány gyógyító illata, ismeretterjesztő előadása és bemutatkozó workshop.

Tóthfalu

Immár második alkalommal kerül megrendezésre a gasztronómiai fesztiválunk. Mindenkit szeretettel várunk.

Zenta

Vajdaság egyik legnépszerűbb kisgyermekes családi programja!

Bácskossuthfalva

Játszóház a Gyöngyösbokrétán, 2017.06.11-én, Bácskossuthfalván, Echo Gyermek és Ifjúsági rendezvényközpontban.

Szabadka

Az Electe civil egyesület szervezésében a budapesti Corvinus Egyetem Prelude Kórusa lép színpadra Szabadkán.

Óbecse

Kárpát-medencei népénekgyűjtemény bemutatója Óbecsén.

Bácskossuthfalva

Harmincegy év után Bácskossuthfalva újból házigazdája a vajdasági magyarság legnagyobb népzenei és néptáncos fesztiváljának, a Durindónak és Gyöngyösbokrétának.

Ludas

Furioso Élménypark és a ludasi Ludas Matyi Művelődési Egyesület Pünkösdi kreatív kuckót szervez, 2017. június 3.-án 10 órai kezdettel.

Szabadka

Sok kismama úgy megy szülni, hogy nem is tudja mi vár rá, TE ne tartozz közéjük. Ne csak az internetről értesülj a lehetséges kimenetelekről.

Óbecse, Ada, Zenta

Az idei, ötödik „Tudományok Útja” tudománynépszerűsítő rendezvény az előző évekhez hasonlóan június első napjaiban, június 1-3. között kerül megrendezésre a következő helyszíneken:

Zenta

VIII. Életmód konferencia az Éld az életed! Egyesület szervezésében

Orom

Gyönyfűzés Oromon

Zenta

20 ÉVES A DÉLVIDÉKI HÁLÓ

Magyarkanizsa

Születés hete, a családdá válás ünnepe

Oromhegyes

Hagyományos, immár 10. alkalommal megrendezésre kerülő Traktorfesztivál Oromhegyesen.

Zenta

Ha gyermeke 0 – 12 év közötti és kinőtt ruhái helyett szeretne olcsón, jó minőségű használt ruhát vásárolni egy másik anyukától, nagymamától, szülőtől, jöjjön el!

Zenta, Művelődési Ház

2017. május 20-án 14.00 órakor a Zentai Művelődési Házban a Gyermekbarátok Egyesületének a szervezésében szeretettel várunk minden érdeklődőt záróműsorunkra.

Zenta

A Múzeumok Nemzetközi Napja alkalmából a zentai Gyermekbarátok Egyesülete játékos múzeumlátogatást szervez a zentai Városi Múzeumba.

Zenta, Népi Technika

Felkészítő beszélgetés szülésről, születésről Cvetković Andrea zentai szülésznővel

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet május 17-én, szerdán, 18.30 órakor tartunk Szabadkán az Egyházmegyei Ifjúsági Központban (Matija Gubec utca 10., a Mária Rádió mellett, a kapu alatt balra).

Szabadka

Mihajlo Kampoš Emléktúra (Szabadkai homokvidék)

Zenta

Tavaszi kirándulás kicsiknek és nagyoknak a zentai Gyermekbarátok szervezésében.

Újvidék

A Genius konferencia a tehetséges középiskolás diákok bemutatkozási lehetősége.

Újvidék

Kedden, 2017. május 9-én, 18 órai kezdettel, verses-zenés Anyák-napi Társalgót tartunk.

Szabadka

Értesítjük Önöket, hogy 2017 május 8-án, hétfőn, 17 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos összejövetelét a Szakegyesületek és Társulások Szövetségének székházában, Szabadkán.

Ludas

A Ludas Matyi Művelődési Egyesület tisztelettel meghívja Önöket a IV. Ludasi Néptánctalálkozóra, melyet május 7-én 17 órakor szervezünk a Ludasi Művelődési Ház nagytermében.

Zenta

2017. május 7-én a Kéz a kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete Anyák napi műsort szervez Zentán.

Szabadka

Táncegyüttesek bemutatkozása játszóházzal Szabadkán.

Szabadka, Kiskunhalas

Hobbi kerékpárosoknak kiváló program. Egynapos program Szabadka - Kiskunhalas- Szabadka útvonalon.

Topolya, Zentagunaras, Kishegyes

A Madarak és Fák napja alkalmából a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület egy csodálatos fülemüle koncertre várja az érdeklődőket több helyszínen is.

Szabadka

Születés Hete Szabadkán hatodik alkalommal.

Zenta

Baba-mama klubtalálkozó a hídi oviban Zentán.

Martonos

Nemzetközi Néptáncfesztivál Martonoson.

Topolya

Ácsi Roma Egyesület és a Gyass Kurina Trio - Gipsy Classic jótékonysági koncertje.

Zenta

Minden, amit a babahordozásról tudni kell.

Szabadka

Vállakozók Fóruma első alkalommal Szabadkán.

Zenta

Baba-mama klub második alkalommal Zentán.

Szabadka

Szabadkán a kék szökőkútnál regionális virágkiállítás vásár lesz április 20+-án.

Tóthfalu

Húsvéti szokások hagyományok újraélése Tóthfaluban.

Bajmok

CAC kutyakiállítás Bajmokon

Szabadka

Jótékonysági koncert Szabadkán

Újvidék

32. alkalommal szervezik meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét.

Zenta

Az Ácsi Roma Egyesület és a Gyass Kurina Trio - Gipsy Classic jótékonysági koncertje.

Zenta

A Zentai baba-mama klub első találkozója, ahol a picik játszhatnak, az anyukák pedig beszélgethetnek.

Zenta

Ökotanyák nyújtotta lehetőségek, tudás átadása.

Zenta

TEGYÜNK MEG MINDENT MAGUNKÉRT - Életmód Egy Órában

Szabadka

Szeretettel várunk minden érdeklődőt egy húsvétváró szombati programra a Népkörbe!

Magyarkanizsa

Kézműves foglalkozás Magyarkanizsán

Ada, Szarvas Gábor Könyvtár képtára

Kerekítő mondókás móka Adán

Bácsfeketehegy

A VAJDASÁGI MAGYAR AMATŐR SZÍNJÁTSZÓK XXII. TALÁLKOZÓJA – MÁSODIK HÉT 2017. március 29. – április 1.

Óbecse

Március 25-én szombaton 9.00-től 12.00 óráig kézműves foglalkozást tartanak gyerekeknek a Than Emlékházban Óbecsén.

Zenta, Népi Technika

A dúlaság jelene és jövője Vajdaságban

Óbecse

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó előadásra, amelyet 2017. március 24-én tartunk az óbecsei Than Emlékházban 17 órai kezdettel.

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet 2017. március 22-én, szerdán, 18.30 órakor tartunk Szabadkán az Egyházmegyei Ifjúsági Központban

Ada, Városháza (díszterem)

Dr. Reisinger János irodalomtörténész vetítéssel egybekötött ismeretterjesztő előadása.

Zenta, Zentai Alkotóház

Detki Eleonóra, az ELDE könyvelői és tanácsadó ügynökség tulajdonosnője, a Siker virága 2016. díj jelöltje a PANONREG Regionális Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve szakmai összejövetelt szervez.

Magyarkanizsa, Zenta

Tavaszváró gyalogtúra Zentára

Zenta

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete gyermekprogramot szervez óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Szabadka, Zentai úti temető

Megemlékezés Paganini százados sírjánál

Kishegyes

A Keresztény Értelmiségi Kör a következő előadásokat szervezi

Temerin, színházterem

A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület 2017. március 12-én, vasárnap 19,00 órától ünnepi műsort szevez.

Zenta

Cserkész toborzó Zentán

Zenta

Délelőtti mesés foglalkozás kicsiknek Zentán.

Zenta, pin Térkép elrejtése House of the Tississippi blues, Ladjarska 2.,

4 éves fennálását ünnepli a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete.

Törökbecse, Adorján

KÉK közelgő programjai Törökbecsén és Adorjánon.

Felsőhegy

Télűzés a felsőhegyi iskolákban a helyi szervezetek támogatásával.

Topolya

Farsagi felvonulás Topolyán.

Tóthfalu

Télbúcsúztató farsangi felvonulás Tóthfaluban.

Palics

Farsangi télűzés Palicson, ötletes jelmezek díjazásával és fánkkal.

Újvidék

Személyiségfejlesztő találkozások hat alkalommal Újvidéken.

Szabadka

Hitismereti nap Szabadkán.

Zenta

Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti felkészítő tanfolyama.

Zenta

Nem menj el! Maradj itthon! - a délvidéki elvándorlás ellen.

Újvidék

Farsang farkán meglepetéses filmest.

Topolya, Művelődési ház

Az eddigi Múzeumi Esték előadássorozat második éve szerveződik új elnevezés alatt, viszont megszokott helyszínen és időpontban, továbbra is 8 egymást követő kedden este 18 órától a Művelődési Ház kiállítótermében Topolyán!

Szabadka

Dr. Kovács Vilmos élelmiszer-biztonsági szakmérnök előadása Nyomonkövetés - Azaz mi és hogyan kerül a tányérunkba? címmel.

Zenta

Rendhagó kiállítás újrahasznosított papírból.

Zenta

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség csapatindító mozgalma során szárnyra kell a Turul őrs.

Zenta

Rotary Club jelmezbálja.

Szabadka, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Gaudeamus Igitur - színházi előadás

Bácskossuthfalva, Juhász Bálterem

Díjkiosztó ünnepség, művelődési műsor, hagyományos bácskossuthfalvi rétesek kóstolója.

Ada, Szarvas Gábor Könyvtár képtára

Hicsik Dóra Kosztolányi-kutató előadása és kiállításmegnyitó.

Ada, Szarvas Gábor Könyvtár gyermekrészlege

A Könyvajánló-pályázat eredményhirdetése

Nagykikinda

Céllövő bajnokság Nagykikindán.

Újvidék, Újvidéki Színház

Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny Ősbemutatója

Temerin

Népzenei szemle 15-30 éves korúaknak Temerinben.

Temerin

Borászok temerini megmérettetése.

Szabadka

Stílustanácsadás "Minden, ami az alkalomhoz illik" címmel, ékszer-, smink- és frizurabemutató.

Magyarkanizsa, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Magyarkanizsa — Vegán főzőkör

Zenta

Zenta — A magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepsége

Magyarkanizsa, Dobó Tihamér Képtár

Magyarkanizsa — Kárpát-haza galéria: boldogasszony-kiállítás

Zenta

13 km-es gyalogtúra kicsiknek és nagyoknak, de főleg 5-15 éves gyerekeknek.

Zenta

Téli néptánctábor általános iskolásoknak.

Zenta

Vajdasági Nagyzenekar koncertje Zentán.

Zenta

Pravoszláv krácsony alkalmából hagyományőrző program.

Topolya

A Csalóka zenekar jubileumi koncertje.

Magyarkanizsa

Újévváró koncert az Ethnokorral.

Zenta

A zEthna évzáró estje Zentán.

Szeged

Szerbiai születésű Lajkó Felix koncertje Szegeden.

Zenta

Természettudományi és képzőművészeti tábort szerveznek Zentán.

Zenta, Karácsony kavalkád

Ajándékgyűjtés a rászoruló Zenta községbeli 0-14 éves korú gyermekeknek.

Újvidék, Fórum/Magyar Szó díszterme

Szórakoztató kísérletek, játszva tanulás, hiedelmek és tudományos magyarázatok régen és most…

Zenta

A zentai Fúvószenekar karácsonyi ünnepi koncertje

Zenta, Fő tér

- Betlehemes találkozó - Kézműves kiállítás - Karácsonyi édességek - Forralt bor - mézespálinka - Melegedő a tűz körül - Karácsonyi böjti bab - Tűzforgatók - Karácsonyi kézműves kuckó

Törökbecse

Játszóház Törökbecsén az 5-10 éveseknek a Csiri-biri Gyermekanimátor Szervezet vezetésével.

Budapest, Fonó Budai Zeneház

Vajdasági Baráti Egyesület: Jótékonysági Mikulás-est december 11-én Budapesten

Zenta, Művelődési Ház

A koncert időpontja: 2016.12.11., 18.00 óra, Helyszíne: Zenta, Művelődési Ház

Zenta

Képzőművészeti alkotások kiállítása, karácsonyrajzolás gyerekekkel és ajándéksorsolás.

Zenta

Éld az életed! Egyesület ünnepi évzáró estje.

Zenta

A zentai "Kéz a kézben" Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete megszervezi a sérültek világnapjához kapcsolódó évzáró műsorukat.

Szabadka, városháza (Szabadság tér 1.)

A Muzsikás együttes adventi koncertje Szabadkán

Vajdaság, Szabadka

Caritas Vasárnap Vajdaság szerte a templomokban az önkéntesség és mások megsegítésének népszerűsítésére.

Zenta, Fő utca 15.

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete Mikulás futást szervez december 4-én (vasárnap) 10.00 órai kezdettel.

Szabadka

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ családi programot szervez december 3-án Adventi forgatag néven!

Martonos, Tandari tanya

2016. december 3-án Jótékonysági bálat szervez a Segítsük egymást Vajdaság civil szervezet a Tandari tanyán a Napsugár étteremben.

Szabadka, Vegyészeti Technológiai Iskola

Délelőtt folyamán dr Szöllősi Tibor atya előadásán vehetünk részt, melyet csoportbeszélgetések, ebéd, kézműves foglalkozás, közösségépítő programok és szentmise követ. Ádvent a várakozás ideje.

Horgos, Domus Pacis lelkigyakorlatos ház

A Keresztény Értelmiségi Kör adventi lelki napot szervez a Domus Pacisban.

Királyhalom, Művelődési ház

Szeretettel meghívjuk a BORÁSZ KÖLTŐK - KÖLTŐ BORÁSZOK irodalmi délutánunkra, amelyet 2016.11.25-én tartunk a királyhalmi Művelődési Házban 17 órai kezdettel.

Szabadka

Szeretettel meghívjuk a Regionális Civil Tájékoztató Fórumra, amelyet 2016. november 25-én (pénteken) 17.30 órai kezdettel tartunk Szabadkán

Szabadka, Városi Könyvtár

A Szabadkai Városi Könyvtár és a Kossa János Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub tisztelettel és szeretettel meghívja Arany Zsuzsanna Desiré kalandjai. Nicolas Sztavrogin életrajza című kötetének bemutatójára,

Újvidék

Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ idén is megszervezi a Petőfi-napok rendezvénysorozatát.

Zenta, Emlékiskola

Ha gyermeke 0 – 12 év közötti, kinőtte a ruhácskáit és cipőit vagy megunta a játékait, s azokat szívesen értékesítené, akkor jelentkezzen!

Orom, Művelődési otthon

Időpont: 2016. november 18., 18.00 óra Helyszín: Orom, Művelődési Otthon, nagyterem

Újvidék

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium 2002 óta minden évben megrendezi a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát az Újvidéki Egyetem valamelyik karán.

Magyarkanizsa

A főzőtanfolyam novemberi találkozójának témája: húspótlók, fasírtok.

Kispiac

A Jókai Mór Művelődési Egyesület 8. alkalommal szervezi meg a népmesemondó versenyt, amelyre óvodások és általános iskolások nevezhetnek be.

Szabadka

A Keresztény Értelmiségi Kör Tisztelettel meghívja 2016. november 9-én, szerdán, 19:00 órára a szabadkai Városi Könyvtár olvasótermébe Ft. Prof.dr.sc. Horváth László A kultúra, a tudomány és a vallás metamorfózisa keresztény szemmel.

Zenta

Ismeretterjesztő előadás a szakrális térről.

Topolya

Szármafesztivál negyedik alkalommal Topolyán 50-nél is több versengő csapatal.

Muzslya

Tökfaragó, -festő hagyománytisztelő töknap Muzslyán.

Zenta

zEtna Egyesület háromnapos, 13. irodalmi fesztiválja.

Magyarkanizsa

A Kanizsa Feszt szervezőinek indító retró bulija Haloween alkalmából.

Kispiac

Népdaltalálkozó szerbiai és magyarországi csoportok részvételével.

Zenta

Klasszikus táncot kedvelőknek kitűnő esti program a zentai Kertek Helyi Közösségben.

Palics

Napsugaras ősz az időseknek műsorral majd azt követően vacsorával és zenével.

Szabadka, Népkör

Közművelődési szakmai nap Szabadkán.

Zenta

Vasárnapi gyermekprogram.

Zenta, Vásártér

Keverék, fajtatiszta, törzskönyvvel nem rendelkező és mentett kutyák szépség- és különböző ügyességi versenye.

Zenta

Egészségmegőrző, rákellenes hagyományos program Zentán.

Felsőhegy

Felsőhegy hagyományos népzenei találkozója a helyi és környékbeli népzenével foglalkozó csoportok, egyesületek bemutatkozásával.

Kishegyes, Topolya, Bácsfeketehegy, Szenttamás

Kétnapos, több heéyszínen megvalósuló programsorozat gyermekeknek.

Magyarkanizsa

Vajdasági filmek bemutatója.

Szabadka, Cortex

Beszélgetés a NŐkről férfiak nélkül. Az egymásra hangolódás után mesélnek, alkotnak, ha szükséges gyógyulnak az összegyűltek.

Magyarkanizsa

A kukoricához, kukorica betakarításhoz kapcsolódó hagyományok, népszokások bemutatása, népszerűsítése, zenés-táncos előadások, mulatságok megrendezése Magyarkanizsán

Temerin

Hagyományosan megrendezésre kerülő temerini rendezvény.

Szabadka, Club Mladost

Október 5-én egy kihagyhatatlan Tanévnyitó bulival vár benneteket a Vifó csapata, hiszen a sikeres vizsgákat, újabb szemesztert meg kell ünnepelni!

Felsőhegy, Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola

A Rozetta Kézműves Társaság előadással egybekötött kézműves foglalkozása kisiskolások részére.

Zenta, Művelődési Ház

A gyermekhét alkalmával a zentai Rozetta Kézműves társaság az alábbi programokat szervezi

Palics

Jövő hétvégén, október 1-jén és 2-án rendezi meg a Spartacus Vasutas Hegymászóklub a hagyományos, 42. palicsi hegymászó-találkozót

Szabadka

Szeptember 30-a és október 2-a között tartják meg a XX. Szabadkai Méhészeti Napokat. A házigazda ezúttal is a Méhecske Méhészegyesület.

Szabadka

A hét végén, szeptember 30-án országszerte megszervezik a Kutatók Éjszakája elnevezésű rendezvényt, Szabadkán pedig már mától megtekinthető egy tudományos teherautó a Harcosok sorakozója lakótelepen.

Zenta

A Versenyfutás a boldogabb gyermekkorért elnevezésű futóverseny 2016.09.28-án (szerdán) kerül megrendezésre Zentán.

Magyarkanizsa, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, díszterem

A Kuckó Magyarkanizsa Község Nagycsaládosainak Egyesülete szervezésében TESTI-LELKI GONDJAINK Egészségügyi előadás-sorozat szakemberek közreműködésével

Zenta

Az Autómentes nap az idei évben szeptember 25-én, vasárnap 11:00 órakor kerül megrendezésre Zenta Fő terén.

Torda

Az Orgonavirág hagyományápoló egyesület valamint a helyi közösség szervezésben immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Tordán a Kukoricafesztivált.

Bácsfeketehegy

Quo vadis keresztény Európa? - A Vajdasági Pax Romana tanulmányi hétvégéje

Kishegyes, Községháza

A Keresztény Értelmiségi Kör előadást szervez Kishegyesen 19.00 órakor a községháza tanácstermében.

Szabadka, Zsinagóga

2016. szeptember 15. csütörtök 19 h, Szabadka, Zsinagóga: Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Muzslya

Tisztelettel meghívjuk Kiszelly Zoltán magyarországi politológus előadására

Újvidék, Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ

2016. szeptember 14-én 12:30-kor szeretettel várunk mindenkit a Újvidéken a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagytermébe!

Versec

A Keresztény Értelmiségi Kör zarándoklatot szervez a Szent Kereszt búcsújáróhelyre, Versecre

Királyhalom, Művelődési Ház

Tisztelettel meghívjuk Dr. Bencze Izabella magyarországi jogász előadására

Kevevár (Kovin)

A kevevári (Kovin) Keve Magyar Művelődési Egyesület szombaton, szeptember 10-én rendezi meg a Dél-bánáti Magyar Művelődési Egyesületek XXVII. Szemléjét.

Topolya Község Múzeuma

A Kiss Lajos Néprajzi Társaság szeptember 9–10-én szervezi meg a Fiatal néprajzkutatók és kulturális antropológusok X. konferenciáját

Szabadka, Magyarkanizsa

A tavalyi kényszerű szünet után idén ismét lesz Magyarkanizsai Jazz Fesztivál

Topolya

Magyarkanizsa

64. Kanizsai Írótábor

Lukácsfalva

2016. szeptember 3-4-én Lukácsfalván megszervezésre kerül a XII. Paradicsomnap. Szervező: Fehér tó - Hagyományápoló és környezetvédő egyesület

Zenta

A Civilek Éjszakáján az érdeklődők meggyőződhenet arról, hogy a civil világ érdekes, emberi és természetes. Itt a nagyszerű alkalom, hogy a civil szervezetek aktivistáik, önkénteseik bemutatkozzanak

Kispiac, Vásártér

Jószág és kirakódóvásárt szerveznek Kispiacon 2016. augusztus 28-án (vasárnap).

Magyarkanizsa, Fő tér

A magyarkanizsai Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület Nemzetközi népzenei találkozót szervez.

Bácsföldvár, Skaldilis terem

Szent Ágoston napját, aki a Keresztény Értelmiségi Kör védőszentje, immár hagyományosan, minden évben másik helyszínen ünnepeljük.

Róka tanya a Ludasi-tó mellett

Tisztelettel meghívjuk a Civil piknik című programra a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében, amelyet 2016. augusztus 26-án és 27-én (pénteken-szombaton) tartunk a Róka tanyán (a Ludasi-tó mellett).

Ada, Szarvas Gábor Könyvtár gyermekrészlege

Közösségi játékok Adán a Szarvas Gábor Könyvtár szervezésében

Szabadka

Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre idén augusztus 22-e és 27-e között Szabadkán az Interetno fesztivál, amely most a szokásos öt nap helyett hat napig fog tartani.

Erzsébetlak

A Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Szent István-napi ünnepséget tart augusztus 21-én, 10 órai kezdettel az erzsébetlaki Szent Erzsébet római katolikus templomban.

Topolya, Vásártér

2016. augusztus 21-én, vasárnap, 8 óra 30 perces kezdettel tartják meg a VI. Vajdasági Parasztolimpiát a topolyai vásártéren.

Magyarkanizsa

Szivác

Augusztus 20-án, szombaton, folytatva a két világháború között kialakult hagyományt, Szivácon az idén is összegyűlnek a vajdasági magyar irodalmi élet képviselői

Újvidék, Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ

Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt a hagyományos Szent István-napi emlékünnepségre 2016. augusztus 20-án

Orom, Szélmalom

ÖRÖKBEFOGADÓ ÉS INFORMÁCIÓS NAP AZ OROMI MALOMFESZTIVÁLON

Zombor

Szent István- napi kenyérszentelő, központi ünnepség a Dunatáj Egyesülés szervezésében.

Kishegyes, Welker tanya

Ha szeretnél megtanulni varázsolni, bájitalt főzni, varázslatos állatokról és növényekről tanulni, akkor itt a helyed a Welker-tanyán

Orom, Szélmalom

A rendezvény programjából kiemeljük: szabad főzőverseny, gyermekprogramok, oldtimer járművek bemutatója, légvár, arcfestés, kürtőskalács…

Temerin

Magyarkanizsa

Topolya

Ada

A Green Future zenei fesztivált idén augusztus 7-e és 13-a között rendezik meg Adán, az Adica közvállalat medencekomplexumában.

Topolya

Nosza - Hajdújárás

Tiszaszentmiklós

Újvidék

Csóka

Kishegyes

Kavilló

Bácskossuthfalva

Az idén három táborra kerül sor az Id. Kovács Gyula Általános Iskola udvarában, tantermeiben.

Ada

Bácskossuthfalva

Bácskossuthfalván 1993 óta szerveznek nyári táborokat. Először a Szólj, síp, szólj! népzenei tábor került megrendezésre, majd ezt követően 1995-től a matematika, az informatika és az idegen nyelvek iránt érdeklődőknek szánt MIT-tábor, amit a Kamasz- és a Játéktábor követett.

Horgos

Völgypart

Nagyszeben különböző pontjai

Kishegyes

A Kiscsillag, Lajkó Félix, Harcsa Veronika és Csizmadia Anna is fellép a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválján

Erdély

A Keresztény Értelmiségi Kör hatnapos körutat és zarándoklatot szervez Erdélybe, 2016. június 27 - július 2.

Palics

Etnozene, jazz, reggae, improvizáció: Tizenegy fellépője lesz az idei világzenei fesztiválnak

Csóka, Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskola

A Vajdasági Kézimunkakedvelők Szövetsége 2016. június 23-tól 26-ig megtartja a XVII. Nemzetközi kézimunka kiállítását.

Bácsfeketehegy

2016. június 21-én kezdődik a hagyományos tánciskola a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban.

Töröktopolya, Szabadka

A Keresztény Értelmiségi Kör előadásai:

Orom, faluközpont

Szivárvány Fesztivál 2016. június 19-én (vasárnap), 14:00 órakor a faluközpontban a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében.

Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ

„Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.” - évadzáró ünnepi műsor

Oromhegyes

Az oromhegyesi ULMUS Egyesület és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében megrendezésre kerül a VI. Fafaragó Tábor

Szabadka, Kelebia

Márton Áron konferencia, vitrázsszentelő és Márton Áron közösségi ház alapkőletétele a Vajdasági Pax Romana szervezésében

Zenta, Tisza part

TISZAVIRÁG FESZTIVÁL ZENTÁN

Szeged, Millenniumi Kávéház

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének bemutatkozása a szegedi Millenniumi Kávéházban 2016. június 14-én, este 6 órakor.

Zenta, Népkert

Örömmel jelentjük, hogy idén is megrendezésre kerül ez a Vajdaságban egyedülálló gyermeknapi program, mely idén is INGYENES!

Tőzeg-tó

Az idén is többgenerációs a kerékpártúránk. Szeretettel várjuk a családokat kicsikkel, nagyokkal, szülőkkel és nagyszülőkkel.

szentendrei Pap-sziget

Június 11-én tartják meg a 3. Vajdasági Pikniket a szentendrei Pap-szigeten. Egy újabb szép hagyományt teremtettünk a jótékonysági Mikulás est mellett, érkezik a 3. Vajdasági Piknik!

Horgos melletti Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Ház

Torda

Pénteken háromnapos rendezvénysorozat kezdődik a bánáti Tordán

Bácsfeketehegy

Június 10-én, pénteken kezdődik a XII. Bácsfeketehegyi Falunap és XIII. Bácsfeketehegyi Meggynapok rendezvénysorozat.

Belgrád

Minden kedves sportrajongónak szeretettel figyelmébe ajánljuk a legendás magyar focistáról, Puskás Ferencről készült dokumentumfilmet,

Topolya

Június 5-én, vasárnap 16 órától 20 óráig a topolyai önkormányzat fő védnökségével a kiemelt jelentőségi községi rendezvények sorában a topolyai Rendezvények terén szerveződik a II. Topolyai Gyermeknap.

Zenta, Zentai Alkotóház

Magyarkanizsa, Művészetek Háza - Nagyszínpad

Magyarkanizsa, Dobó Tihamér Képtár

Zenta, Zentai Alkotóház

Magyarkanizsa, Városháza előtti park

Újvidék, Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ

Resetár Ilona és Uri Ferenc kiállítása a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban

Zenta, Művelődési Ház

Topolya, Művelődési ház

Zenta, Zentai Alkotóház

Újvidék, Szerb Nemzeti Színház

Ada, Szarvas Gábor Könyvtár gyermekrészlege

Zenta, Zentai Magyar Kamaraszínház

Topolya, Művelődési ház

Szabadka, Bácsföldvár

A Keresztény Értelmiségi Kör előadásai 2016. május 18-án és 19-én.

Újvidék, az Európa Kollégium kupolatermében

A Híd Kör Egyesület 2012 óta rendezi meg a FISZ közreműködésével az Olvass be! című újvidéki kritikai beszélgetéssorozatot

Szabadka, Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székháza

Topolya környéke

A környezetvédelemmel foglalkozó újságírókat tömörítő Eko Vest egyesület május 14-én, szombaton Topolya környékén körutat szervez, amelynek során a résztvevők bejárják városunk nevezetes helyeit

Zenta, Művelődési Ház

Zenta, Muzslya

Tisztelettel meghívjuk arra az előadásra és beszélgetésre, amelyet együttműködve a zentai Thurzó Lajos MOK-kal, a muzslyai Don Bosco Családok Egyesületével Esterházy János életútjáról és munkásságáról szervezünk

Topolya, Művelődési ház

A topolyai Mara Amatőr Színház az április kilencedikei bemutatóval együtt összesen két alkalommal adta elő városunkban a Művelődési Ház mozitermében Kucsov Borisz A bánsági szamuráj című darabját

Zenta

Szabadka

A Regionális Tudományi Társaság a budapesti Republikon Intézettel közösen konferenciát szervez 2016 május 13.-án pénteken, A polgárok viszonyulása az Európai Unióhoz címmel

Szabadka

A Kiss Lajos Néprajzi Társaság szeretettel meghívja Önt és kedves barátait a 100 éve született Penavin Olga tiszteletére rendezendő megemlékezésre és néprajzi konferenciára

Nagykikinda, Balkan Ekspres étterem (Ivo Lola Ribar utca 9.)

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó nyilvános Bibliai napra, melyet 2016. május 7-én, szombaton, tartunk Nagykikindán

Palics, Szabadka

Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ

Fonó World Music Selection koncertsorozat a Népkörben

Zentai Alkotóház

Ismeretterjesztő előadás a Vajdaságért Alapítvány szervezésében.

Topolya, Művelődési ház

Minden hónap utólsó csütörtökjén Kerekítő foglalkozások Topolyán.

Szabadka, városközpont

Kertészeti Virágkiállítás és Vásár Szabadkán a Kék szökőkút melletti sétányon – jelentette be a rendezvény tegnapi sajtótájékoztatóján Kiss Árpád, a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke.

Újvidék, Zsinagóga

Az újvidéki NOMUS Fesztivál keretein belül 2016. április 19-én, 19.30 órai kezdettel az újvidéki zsinagógában fellép a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar és Ning Feng kínai hegedűművész.

Zenta, Zentai Alkotóház

HIPNOTERÁPIA – GYÓGYULÁS A TUDATALATTI EREJE ÁLTAL. KRUŠKA SINIŠA, molekuláris biológus, NGH minősített hipnoterapeuta, Reiki tanár ismeretterjesztő előadása

Nagykikinda, Tiszaszentmiklós, Törökbecse

Bezdán, Zombori út számnélküli

Nagyanyáink ünnepi asztala című nemzetközi hagyományörző kiállítás Bezdánban.

Máriaradna

A Keresztény Értelmiségi Kör zarándoklatot szervez a Mária kegyhelyre, Máriaradnára (Románia).

Temerin, Tájház kiállítóterme

Pénteken, 2016. április 15-én este hét órai kezdettel a temerini tájház kiállítótermében kerül bemutatásra az a tanulmánykötet, amely az 1944/45-ös magyarirtás negyed évszázados tudományos konferencia anyagából állt össze.

Nagykikinda, Egység Magyar Művelődési Egyesület

A moholi Jancsi bohóc bábszínház előadásában megtekinthetik a Királylány, aki elfelejtett nevetni című darabot.

Újvidék, Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ

Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ 2016. április 10-én, vasárnap 17 órától Teadélutánt szervez.

Zombor, Magyar Polgári Kaszinó

Nyugat-bácskai szavalóverseny a Magyar Polgári Kaszinó szervezésében, a régió általános- és középiskolásainak részvételével.

aracsi pusztatemplom

Az aracsi pusztatemplomnál ad ingyenes koncertet az anyaország egyik legismertebb középkori dallamokat játszó zenekara, a Szelindek Együttes április 9-én, az Aracs-Turizmus szervezésében.

Ada, Könyvtár olvasóterme

Költészeti délután az adai Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület szervezésében.

Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ

A Népkör Magyar Művelődési Központ Fabula Rasa Színjátszó Grund előadása.

Szabadka, Orom, Szilágyi

A Keresztény Értelmiségi Kör a következő hitismereti előadásokat szervezi 2016. április 6. és 8. között

Zenta, Posta utca 18.

Három évvel ezelőtt indította el Egyesületünk ismeretterjesztő, tanácsadó, felvilágosító előadássorozatát. Megértük a 60-at!

Szabadka, Corvin Mátyás 9.

2016 április 4-én, hétfőn, 17 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos összejövetelét

Szabadka

Szeretettel várlak Szülésre hangoló beszélgetések programsorozatra, 2016.04.04-én 18 órára Szabadkán az Aranykapu játszóházba (Kossuth Lajos tér 4.)

Újvidék

Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ meghirdeti a IX. Petőfi Sándor szavalóversenyt, amelyet 2016. április 9-én szervez meg.

Szabadka

A XV. Általános Iskolások Művészeti Vetélkedője 2016. április 2-án (szombaton) három helyszínen kerül megrendezésre Szabadkán.

Szabadka, Dózsa György u. 17.

A Vajdasági Magyar Folklórközpont / VMF, mint a zalaegerszegi székhelyű Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesületének tagja, ezennel értesít és felkér elsősorban minden népi tárgykultúra iránt érdeklődő PEDAGÓGUST, továbbá CSALÁDOT és ÉRDEKLŐDŐT, hogy 2016. április 01-jén vegyen részt a „NÉPI KÉZMŰVES ALKOTÓHÁZAK ÉS MŰHELYGALÉRIÁK III. ORSZÁGOS HÉTVÉGÉJE” rendezvényen.

Horgos, Kárász Karolina Általános Iskola

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében tizedik alkalommal rendezi meg a hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt.

Magyarkanizsa

Kisgyermekes családok jelentkezését várjuk, akik szeretnék, hogy húsvét vasárnap a nyuszi házhoz menjen 9-től 14 óráig.

Szabadka, Šantić u. 27.

Tavaszköszöntő, nyuszi váró, húsvétra készülő Kerekítő Mondókás Mókára hívjuk a 0-3 éves babákat, gyerekeket, anyukákat, apukákat, nagyszülőket 2016. március 24.-én 17 órától a Manó Kuckóba.

Szabadka, Kossuth Lajos tér 4.

Szeretettel várunk minden régi és új barátot, minden érdeklődő anyukát (és apukát) kisbabájával és totyogósával kéthetente, két óra kötetlen barátkozásra és mókázásra.

Szabadka, Corvin Mátyás u. 9

A Planta Újvidéki Magyar Civil Szervezetek Szövetsége a Vajdasági Magyar Civil Szövetség közreműködésével meghívja Önt az Eséllyel a nemzetközi porondon című műhelyfoglalkozására, amelyre 2016. március 22-én, kedden kerül sor Szabadkán.

Zenta, Zentai Alkotóház (Posta utca 18.)

KRUŠKA SINIŠA, molekuláris biológus, NGH minősített hipnoterapeuta, Reiki tanár ismeretterjesztő előadása

Újvidék, Ćirpanov u. 54.

Az 2015/2016 tanévben megszervezett Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny vajdasági területi elődöntője 2016. március 19-én 10 órai kezdettel kerül megrendezésre.

Zenta, Mojo Club

Születésnapi jótékonysági koncert a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete védenceinek támogatásáért

Szabadka

Kedves mindenki Március 19-én szombaton a Népkörben Tavaszváró Szabadkai Szabad Szombat

Szabadka, Antona Aškerca 40.

2012-ben került elfogadásra a Vajdasági Magyar Civil Stratégia. Napjainkban, négy évvel később gyakorlatilag semmit sem lehet hallani a stratégiáról. Habár az eltelt idő talán nem elegendő ahhoz, hogy...

Újvidék, (Vojvode Mišić utca 1.)

A Híd Kör Olvasatok előadássorozatának vendége lesz Darida Veronika esztéta, dramaturg.

Szabadka

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy 2016. március 14-én (hétfőn) délután 14 órai kezdettel lesz megtartva a hagyományos megemlékezés, a Zentai úti temetőben Paganini tüzérszázados sírjánál.

Temerin

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi műsort szervez a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület.

Újvidék

30 éves a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedő. Az évforduló alkalmából az Újvidéki Rádió M stúdiójában rendezett műsor időpontja 2016. március 11., péntek, 17 óra.

Újvidék

Sportban az igazság, lészen egy péntek esti vigasság: Futótűzként terjedjen a hír, s jöjjön el mindenki, aki csak bír! Kéz a kézben, mindeki táncol, kit - kit ez össze is láncol. THE END együttes zenél, nem lesz itt olyan, ki henyél.

Újvidék

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió harmincegyedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét.

Hajdújárás

Március 9- én 17 órától, ismét MeseEst a Kolibri baba mama klubban!

Szabadka

Arcképek címmel nyílik meg a Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztálya tagjainak közös kiállítása.

Palics, Királyhalom, Hajdújárás

Megkezdődtek a 2016. évi mezőgazdasági újrabejegyzések, mely 2016. április 30-ig fog tartani.

Zenta

A Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenye

Horgos mellett a Domus Pacis lelkigyakorlatos ház.

A Keresztény Értelmiségi Kör nagyböjti lelki napot szervez a Domus Pacisban, melynek címe: Az idők jelei. Előadó: Dr. Osztie Zoltán atya, a magyarországi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos elnöke

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet 2016. február 22-én, hétfőn, 18 órakor tartunk a szabadkai Katolikus Körben.

Újvidék

A szombati Játszóház újra színdarabot mutat be! Szombaton, 2016. február 20-án vendégeket fogadunk az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. A Muzslai Petőfi Sándor MME Díák-színjátszói bemutatják Robert Long zenés mesejátékát: Janka és Juli.

Szabadka

A Vajdasági Magyar Bábszínház ( VaMaBáSz ) újabb előadásra vár minden gyermeket és felnőttet.

Kishegyes, Csantavér, Királyhalom, Tornyos

A Keresztény Értelmiségi Kör hitismereti előadásai:

Szabadka

Tisztelettel meghívjuk Önt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartandó nyilvános Bibliai napra, amelyet 2016. február 06-án, szombaton, tartunk Szabadkán a Diákotthonban, Harambašić utca, 22.

Szabadka

2016 február 1-én, hétfőn, 17 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos összejövetelét a Szakegyesületek és Társulások Szövetségének székházában Szabadkán.

Újvidék

Szenttamás

2016. január 16-án 19 órától újra Szenttamás lesz Vajdaság „népzenei fővárosa”.

Szabadka, Šantić u. 27.

Január 14-én 17 órától Kétnyelvűség otthon – lehetséges? címmel tart előadást Bencsik Gogolák Nóra angoltanár és Joó-Horti Lívia pszichológus-pszichoterapeuta.

Tóthfalu, Kultúrotthon

Zenta

Zentán tartják meg a XIX. Kóruspódiumot .

Máriaremete

A Keresztény Értelmiségi Kör, csatlakozva partnerszervezete, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének hagyományos országos zarándoklatához TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT MÁRIAREMETÉRE, A KÉSZ ORSZÁGOS ZARÁNDOKLATÁRA A HAZÁÉRT 2018. október 6-án.

Magyarkanizsa

A Rákóczi Szövetség hagyományaihoz híven az idei nyáron is gazdag programsorozatot kínál a Kárpát-medencei magyar diákok és tanárok részére.