Felvidék

Fejtegetés a közös európai jövőről,

Felvidék

A Matyó Népművészeti Egyesület a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szakmai támogatásával 2020-ban 7. alkalommal rendezi meg a Százrózsás Hímzőpályázatot és Kiállítást.

Komárom

XIII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál

Felvidék

A 2015-ben létrejött Jakab István Alapítvány kuratóriuma a 2019/2020-as tanévre Erős vár a nyelv címmel pályázatot hirdet a komáromi Selye János Egyetem Református Teológia Kara teológus szakos, illetve a Sárospataki Református Teológiai Akadémia teológus és lelkész szakos hallgatói számára. A pályázat leadási határideje: 2020. május 31.

Online tér

Nehéz időt élünk, amikor tevékenységünket nem tudjuk a megszokott rendben folytatni.

Online tér

A Csemadok Ifjúsági Tagozatának tagjai és a Csemadok fiatal tagjai régiójuk meséit mondják el.

Dunaszerdahely

az Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskolában

Dunaszerdahely

Folyamatosan kísérletezünk - hogyan tehetnénk jobbá, kényelmessé a könyvbarátok részére a kedvenc könyvük kiválasztását.

Felvidék

„Komplex szemléletű felkészítő képzés pedagógusok számára a fogyatékos emberek társadalmi integrációja érdekében”

Felvidék

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására; már működő helyi települési értéktárakkal együttműködésben; települési, tájegységi értéktárak létrehozására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent az idei évi hungarikum pályázat. Mindhárom célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Online tér

ÜZENHETÜNK A JÖVŐ MAGYARJAINAK!

Felvidék

Az Új Egység Mozgalom közös megemlékezésre hívja a Kárpát-medence magyarságát június 4-én. A trianoni békeszerződés gazdasági-társadalmi hatásait tekintve a magyar történelem legsúlyosabb tehertétele volt, mely egyaránt sújtott és sújt napjainkban is minden magyart nemzeti, vallási és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

Felvidék

A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának elnökségi tanácsa azt kéri, hogy június 4-én, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján közép-európai idő szerint délután fél ötkor szólaltassák meg templomaik harangját a református közösségek

Felvidék

Idén szomorú évfordulóhoz érkezik a magyarság, június 4-én lesz száz éve, hogy aláírták a trianoni békediktátumot, melynek következtében Magyarország elveszítette területének és lakosságának mintegy kétharmadát.

Kalonda

A részletekkel hamarosan jelentkezünk, addig is várjuk a jelentkezéseket, a kérdéseket a e-mail címünkre.

Gombaszög

További adományokat ide várnak: SK49 5200 0000 0000 1734 7721.

Somorja

A Csemadok Somorjai Alapszervezete immár 7. alkalommal rendezi meg a vers- és meseíró pályázatát, melyre 2020. június 4-ig várják az írásokat.

Gúta

Isolation art challenge - ebbe a külföldről jött kezdeményezésbe több felvidéki iskola bekapcsolódott. A Corvin Mátyás Alapiskola sem hagyta ki. :) Koordinátor: Mgr Zsíros Viktória

Felvidék

A versenyben csak az SZMCS tagjai vehetnek részt.

Felvidék

A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara felvételt hirdet ThDr. cím megszerzésére. Jelentkezési határidő 2020. június 30.

Királyhelmec

Királyhelmec Város újra meghirdeti a Tóthpál Gyula Fotópályázatot. A fotópályázatot először 2016-ban rendezték meg, Tóthpál Gyula születésének 75. évfordulója alkalmából. A szlovákiai magyar fotográfia egyik legismertebb alakjának emléke előtt tisztelgő versenybe életkor szerint négy kategóriában nevezhetnek a fotósok:

Felvidék

Külön pályázati kategóriaként hirdetjük meg egy-egy tájegység, település, hagyományos kultúrájából merítő, innovációra épülő „helyi termék – helyi érték” kollekciót, amely emblematikusan fejezi ki és hirdeti a település, vagy tájegység helyi kézműves hagyományát.

Nagymagyar

Ez a tavasz most nem csábíthat messze távoli vidékekre, de felfedezhetjük közvetlen környezetünk természeti szépségeit.

Csicsó

A Csicsói Helyi Értéktár Bizottság és a Csicsó p.t. közösen szervezi meg a Csicsó képes öröksége című pályázatot.

Gombaszög

A Hagyományok Háza Hálózat - Szlovákia szervezésében első alkalommal kerül megrendezésre a - FolkSzöglet Országos Népművészeti Tábor.

Zoboralja

A felvidéki Zoboralján körzeti magyar nyelvű óvoda és bölcsőde nyílik 2020 szeptemberében a Kárpát medencei Óvodafejlesztési Program és a pozsonyi székhelyű Video Alapítvány támogatásával. A fenntartó szervezet a Zoboralja Kht.

Felvidék

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya társszervezőjével a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel közösen meghirdeti a XXII. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált, amely 2020. november 12. és 15. között (csütörtök – péntek – szombat – vasárnap) kerül megrendezésre, Szepsiben.

Felvidék

A Zenthe Ferenc Színház – névadója születésének századik évfordulójára – nyílt drámapályázatot hirdet, két kategóriában, melyekben a műfaj szabadon választható.

Felvidék

FRISSÍTVE: A Bethlen Gábor Alapkezelő által a 2019/2020. tanévre, 2020. március 5-től meghirdetett „Szülőföldön magyarul” támogatási program pályázati felhívásait mind a hat régióban – a COVID-19 okozta világjárvány kapcsán bevezetett intézkedések miatt, melyek nem teszik lehetővé a támogatási igények eredetileg tervezett benyújtását –, indokolttá tették a kérelmek benyújtási időszakának meghosszabbítását.

Felvidék

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei helyi- és ifjúsági szervezetei számára a 2020. évi Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából.

Online tér

A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége videófilmet készít, melybe szeretné bevonni a magyar oktatási intézményeket.

Online tér

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. 

Komárom

A Grund Mire való az iskola elnevezésű versenye 3 kategóriában várja az alkotásokat: digitális, kézműves és szöveges. A versenyre diákok, tanárok, szülők vagy akár nagyszülők is nevezhetnek (ha közösen szeretnének alkotni a családok). Határon innen és túlról is várják az alkotásokat. Jelentkezési határidő május 25-e.

Felvidék

A nemzeti összetartozás emlékművének az elkészítésére vár ötletpályázatokat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK); a pályaművek benyújtásának határideje május 22.

Felvidék

A Hagyományok Háza a „Maradj otthon!” felhíváshoz csatlakozva, alkotói pályázatot hirdet népi kézművesek számára.

Online tér

A járvány okozta rendkívüli körülmények a Kárpát-medencei magyarság társadalmi-gazdasági helyzetére is súlyos hatást gyakorolnak. Ebben a témában a Market Insight Kft. kutatást végez, s kérik az Olvasóink segítségét is.

Galánta

A felsőszeli Széchenyi István Alapiskola, az iskola mellett működő Szülői Szövetség, az  SZMPSZ Galánta-Vágsellye Területi Választmánya és a Csemadok Felsőszeli Alapszervezete a magyarul éneklő tanulóifjúság számára meghirdeti a “Csillagoknak teremtője…” országos népdalverseny XV. évfolyamát, melyre május 7-én 8.30 órai kezdettel kerül sor az alapiskola épületében.

Felvidék

Az Unió kohéziós támogatási politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól (nemzeti régiók).

Rimaszombat

A Cserkész KiMitTudra a pályázatok beküldésének határideje holnap lejár, így szűk két napotok maradt, hogy elküldjétek számunkra munkáitokat!

Felvidék

Virágozta anno… címmel hirdetett rajz- és alkotópályázatot a bútorfestésről a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye. Az alkotások beérkezési határidejét április 30-ig hosszabbították meg.

Felvidék

Tájékoztatjuk a pedagógusokat, tanulókat/diákokat és a szülőket, hogy Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma létrehozta a Nemzeti Köznevelési Portált (NKP), és annak használatát felajánlották és ingyenesen hozzáférhetővé tették a külhoni magyarok számára is. A tananyag nem minden esetben egyezik a szlovákiai tantervvel, de nagyon jól használható és segíti a távoktatásban a tanulást.

Pozsony

Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de ebben a helyzetben még fontosabb a nők szerepe, az édesanyáké, a gondozóké. Ebben a nehéz időszakba is úgy érezzük, szükség van a példaképekre, így a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás ismét női példaképeket keres.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége értesíti az érintetteket, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette a „Szülőföldön magyarul” című támogatási (ösztöndíj) program felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylésére a 2019/2020-as tanévre. 

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők 2019/2020-as tanévben is meghirdetik a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát.

Felvidék

IPOLYI ARNOLD ORSZÁGOS NÉPMESEMONDÓ VERSENY

Felvidék

A Hagyományok Háza pályázatot hirdet online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére. A benyújtási határidő: április 15.

Felvidék

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. április 15., 23:59

Felvidék

A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

Felvidék

A húsvéti költészet felfrissítése céljából közös pályázatot hirdet a Magyar Írószövetség, a Könyvtárellátó Nonprofit Társaság, az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális folyóiratcsalád, a Petőfi Irodalmi Ügynökség által alapított Hajónapló kulturális gyűjtőportál és a Kello Könyvkultúra Magazin az alábbiak szerint.

Felvidék

A magyar költészet napja alkalmából a Petőfi Sándor-program ösztöndíjasai online szavalóversenyt hirdetnek a Kárpát-medencei fiatalok részére. Az öt és tizennyolc év közötti korosztály képviselői magyar költők verseivel nevezhetnek a versenybe, melynek határideje április 11-e.

Felvidék

Életmese írói pályázatot 12. éve hirdetik meg a Kárpát-medencében minden korcsoport számára (4 kor szerinti kategóriában).

Felvidék

A Külügyi Műhely c. online tudományos folyóirat Szerkesztőbizottsága ezúton szeretné leendő szerzőink figyelmét felhívni arra, hogy a 2020/1. számhoz magyar nyelvű kéziratokat fogad 2020. április 10-ig.

Felvidék

A Rákóczi Szövetség a Magyar Iskolaválasztási Programja keretében 10 000.- Ft egyszeri ösztöndíjat adományoz mindazon határon túli családoknak (pályázók köre: a megjelölt településeken működő iskolák szerint), akik gyermekeiket a magyar iskola első, Romániában nulladik (előkészítő) osztályába íratják. A Szövetség a támogatás lehetőségét felhívás keretében teszi közzé minden évben az iskolai beiratkozásokat megelőzően, határon túli partnerszervezetei, illetve a határon túli magyar óvodák és iskolák közreműködésével. Az ösztöndíjra igényt tartó családok ezirányú kérelmüket egy erre a célra készített ösztöndíj igénylőlap kitöltésével és pályázatuk online beküldésével tehetik meg az iskolai beiratkozás alkalmával.

Komárom

A Komáromi Református Egyházközség pályázatot hirdet a Református Óvoda igazgatói állásának betöltésére. Jelentkezési határidő 2020. április 9.

Felvidék

Különdíj „A legaktívabb külhoni magyar közösség” számára

Felvidék

A népművészeti alkotó- és előadóművészek április 1-jéig pályázhatnak a Népművészet Ifjú Mestere díjra.A Hagyományok Háza a pályamunkákat az egész Kárpát-medencéből és a diaszpórából várja. Az elismeréseket augusztus 20-a alkalmából adják át.

Felvidék

További információ kérhető a  e-mail címen, illetve a Rákóczi Szövetség központi irodájának munkatárasai állnak az érdeklődök rendelkezésére.

Felvidék

Abban az esetben módosulhat a támogatási időszak záró dátuma 2020. október 31-ére, ha a pályázat alapján létrejött támogatási jogviszony kedvezményezettje 2020. március 31. 23:59-ig az EPER-ben erre vonatkozóan módosítási kérelmet nyújt be.

Felvidék

Az SZMPSZ vezetősége kéri a egykori, jelenlegi tagokat és nem tagokat, hogy osszák meg a birtokukban lévő – a Szövetség tevékenységét megörökítő – régi fényképeket.

Rimaszombat

Várják a Gömör – Kishont régió hagyományos családi receptjeit

Komárom

A Komáromi Jókai Napok Alapítvány, Komárom Városa, és a Komáromi Városi Művelődési Központ ezennel meghirdeti az 57. Jókai Napokat, a szlovákiai magyar amatőr színjátszók, kisszínpadok és diákszínpadok országos fesztiválját.

Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi városi médiát működtető Perfects Rt. pályázatot hirdet a 2000 és 2006 között született fiataloknak, hogy rövid, legfeljebb háromperces videóban mutassák be Dunaszerdahely szépségeit, értékeit úgy, ahogyan ők látják.

Felvidék

 A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségeket támogató programja első lépéseként várja olyan, Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezését.

Felvidék

A Felvidéki Magyar Értéktár Bizottság és a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet (a Csemadok szakmai háttérintézménye) pályázatot hirdet Ünnepeink 2020 címen.

Komárom

“Ady Endre-ösztöndíj a külhoni magyar nyelvű oktatásban résztvevő kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására”

Felvidék

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolai szervezetei számára a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja alkalmából, azzal a céllal, hogy minél több iskolában emlékezzenek meg a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített több mint százezer magyar emberről.

Felvidék

A Savaria Filmakadémia Egyesület és a Szombathelyi Médiaközpont 20120-ban is meghirdeti a Savaria Filmszemlét. Időpont: 2020. június 3-5.

Felvidék

A Versünnep Alapítvány a Nemzeti Összetartozás Évének jegyében 2020-ban a civil közösségek számára is meghirdette a Versünnep 2020 eseménysorozatot.

Ipolyság

Az ŐSI TUDÁS című rovásírás-vetélkedő és műveltségi találkozó célja megismertetni és megszerettetni a magyar fiatalokkal ősi műveltségünket, magyar kulturális örökségünket, a magyar rovásírást, elmélyíteni fiataljainkban a magyarsághoz való tartozás felemelő érzetét és szilárd tudatát, mert Sajó Sándorral valljuk: „Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!”

Komárom

 A trianoni békediktátummal kettészakított város, Komárom Önkormányzata és az 1931. évi dicsőséges óceánrepülés gépének, a Justice for Hungary pilótájának nevét viselő egyesület, az Endresz Csoport Egyesület a Kárpát-medence magyarsága számára A magyar fájdalom és összetartozás versei – Trianon 100 címmel verspályázatot hirdet nyílt és középiskolás kategóriában.

Felvidék

Több mint 100 Kárpát-medencei középiskola közel 6 000 diákja utazik a március 15-i Diákutaztatási Program keretében legalább egy határ átlépésével ünnepelni.

Székesfehérvár

KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE” a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, és a nagyváradi Tanoda Egyesület hadtörténelmi, honvédelmi témájú, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázata 2020-ban.

Dunaszerdahely

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet – a Duna Menti Tavasz országos gyermek báb- és színjátszófesztivál főszervezőjeként – társrendezőivel, Dunaszerdahely Önkormányzatával, a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központtal közösen meghirdetik a 45. DUNA MENTI TAVASZ seregszemlét.

Nemesradnót

A Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete és Rákóczi Szövetség Gömörben polgári társulás 2020-ban meghirdeti a Balog-völgyi II. Rákóczi Ferenc Vetélkedőt.

Komárom

A komáromi Városi Művelődési Központ improvizációs mesterkurzust hirdet hegedűsöknek. A tanfolyam, mely havonta egy hétvégén kerülne megrendezésre Frankie Látó, világhírű jazzhegedűs tartaná Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Rimaszombat

Felhívjuk azon jogi és magánszemélyek figyelmét, akik adóbevallást kötelesek leadni, hogy adójuk 2%-val ebben az évben is támogathatják a rimaszombati Katolikus Kör társulást is.

Felvidék

A Baross-19-NMG azonosítószámú pályázati felhívás keretében támogatást nyert Végső Kedvezményezettek listája

Komárom

A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ égisze alatt működő balettképzés, Süll Tamás PhD. vezetésével nagy népszerűségnek örvend a komáromi szülők és gyerekek körében. Jelenleg három korosztály számára működik a foglalkozás, de a visszajelzések alapján további csoport indítását tervezi az intézmény,teret biztosítva ezzel a 4-5 éves gyermekeknek is.

Felvidék

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medence középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

Rimaszombat

A  Csemadok Országos Tanácsa  megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi  Választmánya és a Gömör-Kishonti Művelődési Központ 2020-ban meghirdeti a XIX. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Versenyt.

Felvidék

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel: a Csemadok területi választmányaival, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségével és a Rimaszombati Gömör-Kishonti Népművelési Központtal közösen meghirdeti a XXIX. Tompa Mihály Országos Versenyt.

Felvidék

A Miniszterelnökség – a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján ­– felhívást tesz közzé a 2020. évi Értékteremtő Közösségekért díj adományozására vonatkozóan. A díj annak a 2011. évi CLXXV. törvény 2. § (6) bekezdés b) és c) pontja szerinti szervezetnek, valamint határon túli civil szervezetnek adományozható, melynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, továbbá annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.

Felvidék

NEA eredmények!!!

Felvidék

A Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj program a külhoni magyar gazdasági jogászképzést kívánja fejleszteni. A jelen pályázati kiírás célja, hogy olyan jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam szerinti szaknyelvet egyaránt ismerő, mindkét országban tapasztalatokat szerzett jogászokkal rendelkezzenek a közösségek, akik segítenek e cél elérésében, továbbá lehetőséget adjon a magyar nemzetiségű jogászok közötti szakmai együttműködésre.

Felvidék

A pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal fennálló sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

Felvidék

A Szlovák Belügyminisztérium 2014. október 10-én bejegyezte a Szlovákiai Civil Becsületrend Polgári Társulást, s e kitüntetés átadására évente egy alkalommal, áprilisban kerül sor Komáromban a Kultúrpalotában, hogy ily módon ismerje el a nemes emberi alapértékeket felmutató cselekedeteket.

Felvidék

A Periférián Alapítvány, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a MNLSZSZB Megyei Levéltára, a Jósa András Múzeum pályázatot hirdet középiskolai diákoknak és felsőoktatási hallgatóknak Mit jelent nekem Trianon? címmel.

Felvidék

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) által a BGA Felvidék Kft. (s.r.o.) közreműködésével pályázat alapján nyújtható támogatás az oktatás és a kultúra támogatása által a Szlovákiában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítását, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítését célozza.

Felvidék

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma  versíró pályázati felhívása diákok részére. A versenyre három korcsoportban lehet nevezni. 

Rimaszombat

1.  A város tulajdonában lévő ingatlan eladása: Rimaszombatban az Iskola utcában, Rimaszombat kataszteri területén a város beépített területén:

Felvidék

Az ösztöndíj névadójának szellemiségét követendő, elsősorban a Collegium Hungaricumokban és külföldi magyar intézetekben, valamint egyéb helyszíneken.

Komárom

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata immáron hetedik alkalommal hirdeti meg az ÜZLETI TERV versenyét középiskolások részére. A résztvevők egy előre megadott struktúrában – a CANVAS üzleti modell alkalmazásával – prezentálhatják üzleti elképzeléseiteket.

Felvidék

A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – újra meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll. Egy iskolából több csapat jelentkezését is várjuk, de a tanárok és a tanulók csak egy csapatban versenyezhetnek. A 7. és a 8. és 9.osztályos csapatok külön versenyben mérik össze tudásukat.

Felvidék

A Csemadok TV Galánta, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága – CSEMADOK a szlovákiai magyar felnőtt kórusok országos versenyét 2020. május 22-24-én Galántán, a XVIII. Kodály Napok keretében rendezi meg.

Kassa

Április 1-jén került meghirdetésre az Interreg V-A Szlovákia Magyarország keretében megvalósuló Kisprojekt Alap 2. pályázati felhívása a keleti programterület számára, amely a következő megyéket foglalja magába: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nógrád megye, Heves megye, Kassa megye, Besztercebánya megye.

Felvidék

A Család és Társadalom Polgári Társulás a 2019/2020-as tanévben is megrendezi képzőművészeti versenyének következő, A család cigaretta nélkül 8. évfolyamát

Felvidék

2020. január 10. 24.00-ig lehet szavazni a magyarországi és idén először a külhoni Média a Családért-díj 2019 közönségdíjasaira a mediaacsaladert.hu oldalon.

Felvidék

A KUCKÓ polgári társulás a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetséggel közösen fotópályázatot hirdet kilenc kategóriában.

Felvidék

A Felvidék.ma információi szerint a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház adománygyűjtést szervez az eperjesi tűzeset károsultjainak a részére.

Felvidék

Másodszor hirdeti meg a Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel a határokon és generációkon átívelő, felnőtteknek szóló élőszavas népmesemondó versenyét. A szervezők a jelentkezéseket december 31-ig várják.

Felvidék

…ne bánkódjál, én jó vitéz társom, ürülj minden gondoktul…- így vezeti be pályázati meghirdetését európai Balassi-folyamat kiindulópontja, a balassi.eu. A kiírás ebben az évben a Balassi vitéz társai címet viseli. „A sok ezredéves múltban gyökerező magyar közműveltség rajongóinak, az európai életérzés iránt vonzódó fiataloknak élménykínáló alkalma az európai életérzés ünnepe, a Bálint napi Balassi-fesztivál” – olvasható a szövegben. Immár a XV. alkalommal kerül sor az európai életérzés ünnepére, amely többek közt a fals Valentin-ünnep semlegesítését van hivatva szolgálni.

Rimaszombat

Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtése

Felvidék

A Nemzetpolitikai Államtitkárság Nemzetpolitikai Stratégiai Tervező és Tájékoztatási Főosztályának támogatásával a tavalyi évhez hasonlóan diákjaink ismét részt vehetnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (Szakma Sztár) és a Magyar Agrárkamara versenyein.

Felvidék

Remek lehetőség, értékes nyereményekkel, tanulmányi úttal. A részvétel ingyenes.

Felvidék

A XXV. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás (OTTDK – 2019/2020) diákversennyel kapcsolatos információk:

Felvidék

A pályázati kiírás november 15-én jelent meg a https://baross-palyazatok.eu/ oldalon, ahol további részleteket is megtalál. 

Felvidék

Az SZMPSZ meghirdeti a HATÁRTALANUL! program a Kárpát-medence magyarlakta területeinek megismerésére című pályázatát, tanulmányi kirándulást 7-12. évfolyamon tanuló diákok részére.

Felvidék

2020-ban már 24. alkalommal hirdetjük meg pályázatunkat. Kérjük a Felvidéken, Délvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, Őrvidéken, Magyarországon vagyis az egész Kárpát-medencében élő magyar fiataljainkat, hogy dolgozataikkal vegyenek részt a pályázaton, gondolataikkal járuljanak hozzá a trianoni szétszakítottság ellenére is élő nemzeti összetartozás eszméjének megszilárdításához és terjesztéséhez.

Kárpát-medence

A Könyvkiadás Kollégiuma pályázatot hirdet a könyvkiadási tevékenység 2019. évi megújítására, fejlesztésére, a magyar könyvkultúra jelentős értékeinek létrehozására az alábbi témakörökben.

Rimaszombat

A Vöröskereszt Rimaszombati Területi Egyesülete gyűjtést szervez rászoruló gyerekek számára.

Komárom

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen pályázatot hirdet Hunyadi János ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterében. Az ösztöndíj havi összege nyolcvanezer forint, melyet a fogadó felsőoktatási intézmény folyósít az ösztöndíjas részére.

Felvidék

Az Egyházi célú támogatások 2020. évi felhívása és kapcsolódó dokumentum:

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet országos bábos képzést rendez a bábcsoportok vezetőinek, a bábozással és színjátszással foglalkozóknak Dunaszerdahelyen, 2019. november 28 – december 1-jén (péntek-vasárnap) a Szabó Gyula utcai Építészeti Szakközépiskola épületében.

Rimaszombat

A Pósa Lajos Társaság pályázatot hirdet Az Én Ujságom című gyermeklap megjelenésének 130. évfordulója alkalmából

Felvidék

A „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020.” című kiírások tekintetében módosított időpontban: 2019. október 1. – 2019. november 15. között lehet pályázatot benyújtani.

Felvidék

A Nemzetpolitikai Államtitkárság és a BGA Zrt. november 21-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel a Vajdahunyad várában rendezi meg a Határtalanul! Több mint turizmus konferenciát. A házigazda Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, de előadást tart Erdélyi Rudolf, a BGA vezérigazgatója, Benke István, a Nemzeti Fuvarozók Ipartestületének FB elnöke, a szervezésben érdekelt utazási irodák, iskolák képviselői, külhoni és anyaországi pedagógusok.

Galánta

A Csemadok Galántai Területi Választmánya meghirdeti Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny, melynek időpontja november 14.- 16. A nemzetközi versenyre november 1-ig lehet jelentkezni.

Felvidék

Az alábbiakban tudják letölteni “A szomszédos országokban működő vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatása” c. pályázati felhívás valamint “A szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek gyermekbarát tevékenységének támogatása” c. pályázati felhívás eredményeit.

Felvidék

Megjelent a 2019. évi „Határtalanul! program – Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázati kiírás többletforrással támogatott pályázatok döntési listája, melyet oldalunkról tudnak letölteni.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT – Felvidéki Tehetségsegítő Tanács a magyarországi NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM keretében(NTP-ADY-M-19) Ady Endre-ösztöndíjat hirdet a magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására.

Kárpát-medence

VI. Szeretett világunk címmel hatodik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát MAFOSZ védnökséggel a DaDalia Galeria Fotóköre, a Dr Brusznyai Árpád Művelődési ház és Könyvtár és a Derekegyházért Közhasznú Egyesület. Nevezési határidő október 15-e. 

Komárom

Hagyományt teremtve, immáron a IV.Hol volt, hol nem volt… c. mesefesztivál valósul meg a Komáromi járás magyar tannyelvű óvodáinak, alapiskoláinak és a 8 osztályos gimnáziumainak tanulói részére.

Felvidék

Idén 31. alkalommal kerül átadásra a Gábor Dénes-díj.

Felvidék

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzetpolitikai Kutatóintézete a 2019/2020-as tanév szemeszterében szakmai gyakorlati lehetőséget hirdet egyetemi hallgatók számára.

Felvidék

Szeptember 22-én  megkezdődött az internetes szavazás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázatra. Ezúttal két felvidéki jelölt is a második fordulóba került, az egyházgellei dr. Fehér Diana, valamint a királyhelmeci dr. Rajna Katalin.

Nagyabony

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Nagyabony község önkormányzata a Csemadok helyi szervezetével és a Nagyabonyi Citerazenekarral karöltve 2019. október 19-én, szombaton Nagyabonyban megrendezik a XXI. Országos Citeratalálkozót.

Kárpát-medence

Az Európai Bizottság pályázati felhívása ifjúsági csereprogramok támogatására az Erasmus+ program keretén belül.

Kárpát-medence

A Visegrad Fund pályázati felhívása a visegrádi országok területén működő szervezetek együttműködési projektjeinek megvalósítására a Visegrad és a Visegrad+ programok keretein belül.

Dunaszerdahely

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus Díj címmel szépirodalmi pályázatot hirdet szlovákiai magyar (állandó szlovákiai lakhellyel rendelkező) szerzők számára.

Párkány

A LIMES-ANAVUM Regionális Honismereti Társulás pályázatot hirdet az egykori párkányi járásban lévő falvak értékeinek felgyűjtésére. Leadási határidő október 1-e.

Kárpát-medence

A pályázat célja: A magyar nyelvű szépirodalom értékeit tudatosító, népszerűsítő rendezvények megvalósítása.

Kárpát-medence

A móri  Wekerle Sándor Alapítvány és a Lamberg-kastély Kulturális Központ novella pályázatot hirdet a 2019. évi Wekerle Napok rendezvényhez kapcsolódóan Wekerle Sándorról, a dualizmus Magyarországának kiemelkedő államférfijéről. 

Szepsi

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya társszervezőjével, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel közösen meghirdeti a XXI. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált, amely november 07. és 10. között kerül megrendezésre, Szepsiben. Jelentkezni szeptember 30-ig kell a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya címén.

Uzapanyit

Szavazni a https://www.ekopolis.sk/zivotne-prostredie/strom-roka/finalisti linken, a Krásy Slovenska lapban megtalálható szelvényen vagy sms-ben lehet. A 7773-as telefonszámra a STROM*XX* (az uzapanyiti fa a 10-es sorszámot viseli) formát kell beküldeni.

Felvidék

A Lakitelek Népfőiskola 2019-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

Kárpát-medence

Április 1-jén került meghirdetésre az Interreg V-A Szlovákia Magyarország keretében megvalósuló Kisprojekt Alap 2. pályázati felhívása a keleti programterület számára, amely a következő megyéket foglalja magába: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nógrád megye, Heves megye, Kassa megye, Besztercebánya megye.

Kassa

A Csemadok Kassai Városi Választmánya domborművel ellátott emléktáblával kíván tisztelegni a szervezet néhai elnöke, Kolár Péter emléke előtt. A bronztábla a kassai Csemadok-székház belső udvarának falát díszíti majd, és a tervek szerint még az idén elkészül.

Felvidék

Az NKA pályázatot hirdet a könyvkiadási tevékenység 2019. évi megújítására, fejlesztésére, a magyar könyvkultúra jelentős értékeinek létrehozására az alábbi témakörökben.

.

A teremtett világ megőrzésében nagy szerepük van a helyi közösségeknek. Kis lépésnek tűnő cselekedeteink is sokat számíthatnak környezetünk védelmében. Az Ökogyülekezeti Mozgalom arra hívja az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29. és október 6. között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat.

Kárpát-medence

Megjelentek a Határtalanul! program 2019. évi nyílt pályázatok eredményei, melyeket az alábbi linkekre kattintva tudnak megtekinteni. 

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége 2019-ben a megszokottól eltérően, az ősz folyamán rendezi meg a Felvidéki Vállalkozói Expót, melynek helyszíne a dunaszerdahelyi MOL Aréna lesz.

Kárpát-medence

Az Európai Bizottság pályázati felhívása civil társadalmi projektek 2019. évi támogatására, az Európa a polgárokért program keretében.

Kárpát-medence

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya 2019. október 12-13-án rendezi meg a XX. ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos versenyét. A versenyzők minősítve lesznek (arany, ezüst, bronz).

Ipolynyék

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya 2019. október 12-13-án rendezi meg a XX. ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos versenyét. A versenyzők minősítve lesznek (arany, ezüst, bronz).

.

Még javában tart a nyári szünidő, amely a legtöbb gyermeknek a felhőtlen pihenés jegyében telik. A Magyar Református Szeretetszolgálat az előgondoskodás jegyében, már most azon munkálkodik, hogy megkönnyítse az iskolakezdést a rászoruló családok számára. A Szeretetszolgálat összefogott az ismert és kedvelt Belmil iskolatáska márkával és közös adománygyűjtést szervezett a nehéz körülmények között élő gyermekek megsegítésére.

Rimaszombat

Az épület kitakarítására, a bútorok helyrerakására és az intézményindítás előkészítésére gyülekezetünk 2019. augusztus 26-tól augusztus 28-ig az óvodában, augusztus 28-tól augusztus 30-ig az alapiskolában szervez önkéntes munkát, melynél várjuk a leendő szülők segítségét is.

Felvidék

Pályázati kiírás külhoni magyar diákok közötti kapcsolatok megteremtésére, erősítésére

Felvidék

Csatlakozva az Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, a Felvidéken is gyűjtik a még jó állapotban lévő, de lecserélt iskolatáskákat, hogy eljuthassanak a rászoruló gyermekekhez.

Kárpát-medence

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának döntése szerint, a Nemzeti Együttműködési Alap „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2019.”című, NEA-19-N jelű pályázat kiírása. A pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

Rimaszombat

A tervek szerint a programban a bevezető és köszöntő után lesz kulturális program, majd a tanárok bemutatása és beszámolójuk következik az „Ipariról “. Ezt a meghívott „iparista“ klubok képviselőinek rövid bemutatkozás és beszámolója követi majd és a résztvevők bemutatkozása, ismerkedése. A rendezvény teljes meghívóját alább találják:

Bős

                                                Bős, 2019. szeptember 13-15.

Komárom

A 20. század egyik legismertebb és legsokoldalúbb magyar énekesnőjének állít emléket immár negyedik alkalommal a HÁZY ERZSÉBET Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny, amelyre augusztus 25-ig jelentkezhetnek az énekesek. 

Kárpát-medence

Egy összefogásra hívja fel a figyelmet Fehér József Magyar Turán Alapítvány munkatársa, s szól a felvidéki Magyar Testvérekhez, azokhoz, akiknek fontos a múltunk tisztelete és szívesen tesznek annak megismeréséért.

Kárpát-medence

Az ELTE Kollégiumi Központ elsőéves felvételt hirdet az ELTE Nagytétényi úti Kollégiumába azoknak a külhoni magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik külföldi állandó bejelentett lakcímmel rendelkeznek, és budapesti, vagy Pest megyei felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban állnak.

Pozsony

Augusztus 11-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba, egy online kérdőív kitöltésével. Képzések, belvárosi szállás és magyar közösség várja az egyetemistákat.

Kárpát-medence

Új pályázatokat hirdetett meg a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia. Jelentkezési határidő augusztus 4-e, vasárnap éjfél. 

Felvidék

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pályázatot hirdet Márton Áron ösztöndíjra, 10 hónap időtartamra szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára a KKM magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő részvételre a 2019/2020-as tanévben.

Kárpát-medence

Tematikus gyermek-színjátszótábor – a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet XI. gyermek-színjátszó tábora (általános iskolásoknak) – Dunaszerdahely, 2019. augusztus 14-18. (szerda-vasárnap)

Kárpát-medence

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen pályázatot hirdet Hunyadi János ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében.

Komárom

A Dialóg nonprofit szervezet, magyar nyelvű drámapályázatot hirdet fiatal felvidéki magyar szerzők részére. Ezzel szeretnénk elősegíteni a méltánytalanul elhanyagolt szlovákiai magyar dráma megújulását. Beadási határidő: 2019. július 31.

Felvidék

A Dialóg nonprofit szervezet magyar nyelvű drámapályázatot hirdet fiatal felvidéki magyar szerzők részére. Ezzel szeretnénk elősegíteni a méltánytalanul elhanyagolt szlovákiai magyar dráma megújulását.

Felvidék

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében idén már 9. alkalommal zajlik ez a jótékonysági kezdeményezés.  A Felvidéken a Szlovákiai Agrárkamara és a Gazda Polgári Társulás a Falugazdász program keretén belül – idén 3. alkalommal karolták fel az idei búzaadományok begyűjtését.

Újbást

Balatoni kirándulás a Medvesalja Ifjúsági Csoport (MICS) szervezésében

Kárpát-medence

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. az EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosítószámú „Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” projekt keretében Kultivál 2019 „Érzem – teszem – mutatom” címmel ifjúsági közösségfejlesztő tábort rendez. Időpont: 2019. augusztus 8–11. Helyszín: Lakitelek Népfőiskola. Jelentkezési határidő: 2019. július 15.

Kárpát-medence

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázatot hirdet határon túli magyar fotósok számára, két kategóriában.

Nemesradnót

A Csemadok Nemesradnóti Alapszervezete a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából fotókiállítást rendez 2019. július 20-án, a falunapon a Csemadok sátorban. Ehhez képeket gyűjt.

Kárpát-medence

2019.július 12-ig pályázhatnak egyetemi vagy főiskolai hallgatók a Collegium Talentum program ösztöndíjára. A tehetséggondozó program feladata a külhoni magyar értelmiség-nevelés és utánpótlás támogatása – tájékoztatott Juhász György a Selye János Egyetem rektora, a program ösztöndíjbizottsági tagja.

Érsekújvár

A Szlovákiai Magyar  Könyvtárosok Egyesülete idén ősszel ünnepli megalakulásának és működésének 20. évfordulóját.  Ez alkalomból szakmai konferenciát szerveznek Érsekújvárott 2019. szeptember 25-27.között. A konferencia a " Tudás tárháza: könyvtár a neved?" címet viseli.

Kárpát-medence

Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) meghirdette a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében folytatandó Hunyadi János ösztöndíjas részképzésre a pályázatot.

Pozsony

Június 30-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba, online kérdőív kitöltésével. A diákok képzéseket, magyar közösséget és belvárosi szállást kapnak.

Kárpát-medence

A pályázat keretében 18 személy ösztöndíj támogatására van lehetőség, személyenként 440 000 Ft összegben (220 000 Ft/félév/fő). A támogatás kizárólag az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiai Továbbképző Központ által meghirdetett Logopédiai rehabilitáció elnevezésű két féléves szakirányú továbbképzésen való részvételre fordítható.

Kárpát-medence

Gyermek népzenei és néptánc tehetségkutató verseny

Léva

A Kadosa Pál Zongoraversenyen részt vehet minden zeneiskolát végző/végzett diák vagy egyéb foglalkozású – kivéve konzervatóriumot és zeneművészeti főiskolát végző/végzett hallgató.

Kárpát-medence

A Mária Rádió bekapcsolódik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület keretében megrendezésre kerülő Világméretű szentségimádásba. Az eseményre Úrnapja szombatján, június 22-én, reggel 7 óra, és este 7 óra között kerül sor a Mária Rádióban.

Léva

A Szlovákiai Magyar Mentálhigiénés Közösség Transzgenerációs örökségeink címmel hirdeti meg műhely-konferenciánkat, melyre ezennel sok szeretettel hívják, várják a téma iránt érdeklődőket. Jelentkezési határidő június 15-e.

Kárpát-medence

A TINTA Könyvkiadó pályázati felhívása iskolai és közkönyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron. Határon túli intézmények pályázatait is várják.

Kárpát-medence

A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma a Rákóczi Emlékév Testület fővédnöksége mellett II. Rákóczi Ferenc és a szabadságharc címmel gyermekrajz pályázatot hirdetett.

Kárpát-medence

Imádkozz és gyújts gyertyát!

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére 2019-ben első ízben ajánlja fel a lehetőséget, hogy iskoláink pályázzanak az emberi erőforrások minisztere által adományozandó köznevelési díjra az oktatási ágazatban.

Kárpát-medence

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. helyi értékeket bemutató kisfilmes pályázatot hirdet magyarországi és határon túli alkotói közösségek számára az EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosítószámú „Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” projekt keretében.

Gömör-Tornai Karszt

Május 27-ig hét kategóriában nevezhetik be az érdeklődők a Karszt Helyi Akciócsoport területén készült legszebb fényképeiket abba a fotóversenybe, amelyből kategóriaként egy – egy fotó jut majd tovább az országos versenyre. Az abszolút győztesről az Agrokomplex 2019 Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon döntenek.

Felvidék

Jelentkezés módja: Írásban a vagy szóban a Via Nova partnerszervezeteinek vezetőinél. A szóbeli jelentkezést később a nevezési lappal írásban is megerősíteni szükségeltetik.

Patas

A KOKA Fashion Design Divattervező Pályázatot hirdet!