Szűrés országra: Szlovákia

Lekér

November 30-án, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezik meg III. Alsó-Garam Menti Helytörténészek Találkozóját a lekéri községi könyvtárban.

Lakszakállas

A  Pozsonyi Református Egyházmegye ötödik alkalommal szervezi meg 2019. november 29-én, pénteken 18.00 órától a Kárpátalja Nincs Egyedül jótékonysági koncertet, amelynek a lakszakállasi kultúrház ad otthont. Köszöntőt mond Fazekas László püspök, igét hirdet Somogyi Alfréd esperes.

Komárom

November 28-án, csütörtökön 19.00 órai kezdéssel szervezik meg a Kor-Zár együttes jubileumi koncertjét harminc címmel a Komáromi Városi Művelődési Központban.

Léva

November 27-én, szerdán 10.00 órai kezdettel szervezik meg Sztruhár György és Sztruhár Izrael Diána Isten szolgája, Esterházy János című dokumentumfilmjének vetítését a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium épületében.

Pozsony

November 27-én, szerdán 9.00 órai kezdettel szervezik meg Az emlékezet rekonstruálása című nemzetközi tudományos konferenciát Könyöki József születésének 190. évfordulója alkalmából  a Pozsonyi Városi Múzeum Faust-termében.

Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás Civil információs napot tart november 27-én, szerdán 9.00 órai kezdettel az alábbi területi irodáiban:

Rimaszombat

Hatvani István – ördögromán, katalógus és tanulmánykötet címmel Hatvani István emlékét idézik meg  november 26-án, kedden 17.00 órai kezdettel a rimaszombati Csillagházban (Daxner u. 36.).

Dunaszerdahely

A Pázmaneum Társulás november 25-én, hétfőn 16.45 kezdettel szervezi meg az Esterházy János emléknapot Dunaszerdahelyen.

Somorja

A Csemadok Somorjai Alapszervezete november 24-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel szervezi meg a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett gálaműsort a Somorjai Városi Művelődési Központ nagytermében.

Nagykapos

November 24-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülést a nagykaposi városháza dísztermében.

Ipolyság

A Firesz Duna Mente 2019. november 23-án szombaton, 15.00 órakor az ipolysági parókián Ünnepeljünk! De hogyan? címmel tart előadást és bizonyságtételt Takács Klaudia dunaszerdahelyi beosztott lelkipásztor.

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége mellett működő Speciális Fejlesztő Szakmák Országos Társulása november 22-én, pénteken 8.30 kezdettel szervezi meg Rosszak? Buták? Vagy csak nem képesek? címmel a szakmai konferenciáját a komáromi Szlovákiai Magyar Pedagógusok Házában.

Rimaszombat

A rimaszombati Csillagházban (Daxner u. 36.) folytatódik a Légy Lámpás! második évada a nyolcadik előadással. Görbe Márk művészettörténész Jókai Mórról, asszonyairól és koráról mesél majd a hallgatóságának november 22-én, pénteken 18.00 órai kezdettel. Közreműködik Máté Kristóf Zoltán.

Alsószeli

A Csemadok Alsószeli Alapszervezete, a Pozsonyi Magyar Intézet és a PANNONIA – Polgári Társulás közösen szervezi meg  november 22-én, pénteken 17.30 kezdettel Molnár Imre Esterházy János élete és mártírhalála című előadását az alsószeli Malomházban.

Komárom

A TANDEM no. november 22-én, pénteken 9.00 órai kezdettel szervezi meg  Tíz-tíz, tiszta víz című élménykonferencia pedagógusok részére a komáromi Danubius épületében.

Fülek

Egy lebilincselően izgalmas este a Föld körül… Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Vujity Tvrtko november 21-én, csütörtökön Feledre látogat.

Dunaszerdahely

November 21-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg B. Vida Júlia és Kántor Zoltán Messzi idegenben című kötetének a bemutatóját a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítócsarnokában.  

Királyhelmec

Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja előadássorozatot szervez lelkészek és gondozók részére gyász- és veszteségfeldolgozás témakörben november 21. és 23. között 9.00 órai kezdéssel a királyhelmeci központban. Az előadó Dr. Szarka Miklós, református lelkész, klinikai szakpszichológus.

Komárom

A Szövetség a Közös Célokért és Széchenyi Társaság közösen szervezi meg november 21-én, csütörtökön 17.30 kezdettel dr. Cserháti László Széchenyi társadalmi alkotásai című előadást a Csemadok komáromi székházában.

Rimaszombat

A Hatvani István, az „ördöngös professzor” születésének 301. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésre és koszorúzásra 2019. november 21-én, 17.00 órától, a Fő téren, a rimaszombati Tompa Mihály könyvesbolt mellett található Hatvani István emléktáblánál kerül sor.

Királyhelmec

November 21-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg ifj. Lomnici Zoltán Civilek európai összefogása című előadását a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házban.

Fülek

Pál István „Szalonna” és bandája ad koncertet Füleken november 21-én, csütörtökön 17.00 órától a VIII. Fonográf Fesztivál keretében a Füleki Városi Művelődési Központ épületében. 

Kassa

November 20-án, szerdán 19.00 órai kezdettel szervezik meg Milósa Erika és a VOCES női kar koncertjét a kassai Ferencesek templomában.

Léva

A Szövetség a Közös Célokért és Széchenyi Társaság közösen szervezi meg november 20-án, szerdán 17.00 kezdettel dr. Velkey Ferenc Kossuth és Széchenyi nemzetépítő tevékenysége című előadást a lévai Reviczky Házban.

Párkány

November 20-án, szerdán 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Fórum Intézet kiállításának megnyitója és pódiumbeszélgetés a bársonyos forradalom országosan ismert egyéniségeivel: Hunčík Péterrel és Peter Zajaccal a Párkányi Városi Művelődési Központban.

Komárom

November 20-án, szerdán 9.45 kezdettel szervezik meg dr. Bodó Barna A nemzet határa a szórvány című előadását a komáromi Selye János Egyetem Tanárképző Karán a 306-os teremben.

Rimaszombat

„Egy vérből valók vagyunk?!” címmel 2019.11.20-án Rimaszombatban, a Csillagházban (Daxner utca 489/36) Cigánymissziós konferenciát szervez a Missio Reformata n.o.

Kassa

November 20-án, vasárnap 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Rendhagyó prímástalálkozó című előadást a Kassai Thália Színházban.

Fülek

A Csemadok Füleki Alapszervezete folytatja beszélgető-sorozatát, s november 20-án, szerdán 16.00 órától Hrubík Béla Ipolynyék volt polgármestere, a Csemadok egykori elnökének Sorsközösségben című  új kötetét mutatja be a füleki Magyar  Közösségi Házban. A kötet a szerző publicisztikai munkáiból válogat. A találkozás egyben tisztelgés a Csemadok 70 éve előtt.

Pozsony

November 19-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg az Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepét a pozsonyi Kék templomban.

Kassa

November 19-én, kedden 17.30 kezdettel szervezik meg a Felvidéki történetek – organikus építészet a Kárpát-medencében című kiállítás megnyitóját a kassai MaJel Központ FiguratiF Galériájában.

Pozsony

November 19-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg a budapesti Manna Produkció Nonprofit Kft. és a Bethlen téri Színház közös produkciójaként a Szívlapát című rendezvényt a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Alsóbodok

A Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola nyitott napok hetét hirdeti meg november 19-én, 20-án és 21-én, naponta 8:00 órától 14:00 óráig, melyre mindenkit szeretettel várnak. 

Gúta

A Szövetség a Közös Célokért és az Új Egység Mozgalom közösen szervezi meg november 19-én, kedden 18.00 órai kezdettel A szórvány a nemzet határán című estet a Gútai Városi Művelődési Központban.

Pozsony

A Pozsonyi Casinóban folytatódik a gömöri írókat bemutató sorozat.  Farkas Ottó után november 19-én, kedden, 18.00 órától két fiatal, elsőkötetes íróval, Tóth Zoltánnal (Nagybalog) és Foglár Gáborral (Almágy) Juhász Dósa János beszélget.

Szőgyén

A Szőgyéni Római Katolikus Plébánia és a Pázmaneum Társulás nevében tisztelettel meghívjuk a 2019. november 17-én tartandó imavasárnapra.

Nagyszombat

November 16-án, szombaton 10.30 kezdettel szervezik meg a Nagyszombati Novéna Könnyező Szűzanya Búcsúját a nagyszombati Szent Miklós katedrálisban.

Kassa

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők november 15-e és 17-e között szervezik meg a II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulója alkalmából rendezett tanári emlékkonferenciát a kassai TeleDom Hotel konferenciatermében.

Galánta

November 15-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny gáláját a Galántai Városi Művelődési Központban.

Dunaszerdahely

November 15-én, pénteken  17.00 órai kezdettel szervezik meg a Veszteségeink feldolgozása című élőadást a dunaszerdahelyi FEMIT Központban.

Rimaszombat

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinata IX. ülésszakának 10. ülésére 2019. november 15-én és 16-án kerül sor Rimaszombatban, a Csillagházban.

Budapest

A Stádium-díj ünnepélyes átadására november 15-én, de. 11. órától kerül sor, Budapesten, az  OKISZ Inkubátorház Dísztermében (1146 Budapest, Thököly út 58-60.).

Losonc

November 14-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Gerlóczy Gábor a Gerlóczy Gedeon a képmentő építész című előadását a losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda épületében.

Ipolyság

Az Ipolysági Városi Könyvtár november 14-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg Csernik Pál Szende Meselélek című könyvének a bemutatóját a könyvtár épületében.

Léva

A Reviczky Társulás, a Magyar Fotóművésyek Világszövetsége és a Komáromi Helios Fotoklub közösen szervezi meg november 13-án, szerdán 17.00 órai kezdettel a XIX. Nemzetközi Magyar Fotószalon 2019 című kiállítás megnyitóját a lévai Reviczky Házban.

Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás Civil információs napot tart november 13-án, szerdán 9.00 órai kezdettel az alábbi területi irodáiban:

Ipolyság

A Palóc Társaság és az Ipolysági Városi Könyvtár közösen szervezi meg november 13-án, szerdán 9.00 órai kezdettel a Magyarnak lenni: nagy s szent akarat címmel a Sajó Sándor Versmondó 2019 magyar vers ünnepét az Ipolysági Városi Könyvtár épületében.

Ipolyság

A Patrona Nostra Kht. november 12-én és 13-án, szervezi meg Katolikus Iskolavezetők Országos Konferenciája és Katolikus Módszertani Napokat Ipolyságon.

Kassa

Idén a kassai dr. Kováts Miklós, tanár, irodalom- és színháztörténész kapta az „Anyanyelvünkért és Széphalomért”  díjat, amelyet az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma alapított 2016-ban. A díj átadására november 12-én, a magyar nyelv napja alkalmából rendezett ünnepségen került sor Széphalomban, A Magyar Nyelv Múzeumában.

Komárom

November 12-én, kedden 10.30 kezdettel szervezik meg a 30 éve váltottunk rendszert című beszélgetést  Csáky Pállal és Öllős Lászlóval a Selye János Egyetem Konferencia-központ K1-es termében.

Rimaszombat

Közös gyertyagyújtással emlékeznek Rimaszombatban a „Nagy háború” hőseire.

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely város Önkormányzata november 11-én, hétfőn 11.00 órai kezdettel szervezi meg a dunaszerdahelyi katonahősök tiszteletére rendezett emlékünnepséget az I. és II. világháborús emlékműnél.

Ipolyság

A Sendergő Gyermek Néptánegyüttes november 10-én, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Kicsi nekünk ez a ház című műsorát az ipolysági városháza színháztermében.

Rimaszombat

A Szivárvány Polgári Társulás tizennegyedik alkalommal rendezi meg Magyarnóta Fesztiválját, amelyre november 10-én, vasárnap 14.30 órai kezdettel kerül sor a rimaszombati Városi Művelődési Központ színháztermében.

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete november 9-én, szombaton 17.00 órai kezdettel a rimaszombati Városi Művelődési Központban jubileumi, tizedik alkalommal rendezi meg a Gömöri Kórustalálkozót, amelyen a hazai Blaha Lujza Vegyeskórus mellett bemutatkozik a diósdi Gellért Kórus, a tesmagi Amicorum Vegyeskar és a bősi Kék Duna Vegyeskar. 

Lekenye

A Csemadok Lekenyei Alapszervezete november 9-én, szombaton 16.00 kezdettel szervezi meg a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségét a lekenyei kultúrházban.

Dunaszerdahely

November 9-én, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg az ARTFÚZIÓ 2019 című kiállítás  ünnepélyes megnyitóját a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítótermében.

Párkány

A Szövetség a Közös Célokért november 9-én és 10-én szervezi meg Az oktatási struktúrák helyzete Kárpát-medencei összehasonlításban című konferenciáját a párkányi Thermal Wellness Hotel Vadas épületében.

Királyhelmec

November 8-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Kiszelly Zoltán politológus Így változik Magyarország és Európa című előadását a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házban.

Pozsony

November 8-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Kiss Márti és Nagy Géza Természetesen című közös kiállítását a Csemadok pozsonyi székházában.

Illésháza

A Szövetség a Közös Célokért, a Csemadok Illésházi Alapszervezete és a helyi nyugdíjas klub közösen szervezi meg november 8-án, pénteken 16.00 órai kezdettel az internet használatára fókuszáló foglalkozást az illésházi kultúrházban.

Komárom

November 8-án, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezik meg A csehszlovák hajóépítés 100 éve című kiállítás megnyitóján a komáromi Duna Mente Múzeum  Kultúrpalota kiállítótermében. 

Losonc

November 7-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Böszörményi István vetített képes beszámolóját az1849-es losonci orosz pusztítás 170. évfordulója alkalmából a losonci Kármán József Alapiskola épületében.

Csilizpatas

November 6-án, szerdán 17.30 kezdettel szervezik meg Herdics György címzetes apát Könnyek nélkül élni könnyebb című előadását a csilizpatasi faluházban.

Pozsony

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás közösen szervezi meg november 6-án, szerdán 17.00 órai kezdettel az Albrecht János emlékére című filmvetítéssel egybekötött rendezvényét a pozsonyi Bränner-kúriában.

Nagymegyer

November 5-én, kedden 16.15 kezdettel szervezik meg a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma által összeállított 100 év képekben című kiállítás megnyitóját a nagymegyeri Fészek Ifjúsági Központ kiállítótermében.

Komárom

A Selye János Egyetem Neveléstudományi Tanszéke és a Biológiai Tanszéke valamint a Szlovákiai Magyar Tudományos Tanács közösen szervezi meg november 5-én és 6-án a Konferencia: Többség – kisebbség együttélése elnevezésű nemzetközi tudományos szimpóziumot az egyetem Konferenciaközpontjában.

Galánta

November 4-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel mutatja be a Pesti Művész Színház a Luxemburg grófja című operettet a Galántai Városi Művelődési Központban.

Ipolyvisk

Az Ipolyviski Római Katolikus Plébánia november 3-án, vasárnap 14.30 kezdettel szervezi meg imadélutánt, melyen Ipolyviks szülöttjére, Fehér Ipolyra emlékeznek.

Fülek

A társulat megalakulásának 40. évfordulója alkalmából új bemutatóval jelentkezik a füleki Zsákszínház, amely október 31-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel a Városi Művelődési Központ  Báltermében A negyvenedik címmel készített előadást E. Ionesco Különóra című darabjából.

Pozsony

A fotókiállítás a 29. Nemzetközi Fotóhónap keretében valósul meg október 30-án 16.00 órakor a Pozsonyi Magyar Intézet, Štefánikova (Stefánia út) 1.

Kassa

Október 27-én, vasárnap 15.30 kezdettel szervezik meg a II. Rákóczi Ferenc-emlékév vándorkiállítás megnyitóját a kassai MaJel Rovás Központ B-Galériájában.

Komárom

Október 25-én, pénteken 15.30 kezdettel szervezik meg Földi Péter A végtelen közelében című tárlatának a megnyitóját a komáromi Limes Galériában.

Fülek

Háy János és Veiszer Alinda lesznek a VI. LiteraTúra záróprogramjának vendégei Füleken. Október 24-én Háy János Kik vagytok ti? – Kötelező magyar irodalom című „újraélesztő” könyve kerül a beszélgetés középpontjába.

Nagykapos

Október 23-án, szerdán 16.00 órai kezdettel szervezik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést a nagykaposi Magyar Közösségi Házban.

Ipolyság

Az ipolysági magyar szervezetek október 23-án, szerdán 16.00 órai kezdettel szervezik meg az 1956, te csillag címmel az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést az ipolysági 1938-as kopjafánál.

Rimaszombat

A 4. számú Hatvani István Cserkészcsapat sok szeretettel vár minden érdeklődőt 2019. október 23-án, szerdán 17.00 órai kezdettel az 1956-os megemlékezésre a köztemetőbe.

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely Város Önkormányzata és Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere tisztelettel meghívja Önt, a Családját és minden kedves érdeklődőt az „1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc" alkalmából tartott ünnepélyes megemlékezésre.

Komárom

A Széchenyi István Polgári Társulás október 22-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg Tarics Péter Tanúságtétel, (i)gazság, végítélet című könyvének a bemutatóját a komáromi református templomban.

Pozsony

Október 21-én, hétfőn 16.30 kezdettel szervezik meg a Versképek – a kiállítás a pozsonyi 29. Illusztrátorok Nemzetközi Biennáléja (BIB) című ünnepi tárlatzárást a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Léva

A Csemadok Lévai Alapszervezete október 20-án, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezi meg Dunajszky Géza Szökés a haláltáborból című kötetének a bemutatóját a lévai Csemadok székházban.

Nagymegyer

Kilencedik alkalommal szervezte meg a Pro Civis polgári társulás az Önkormányzati Szabadegyetemet Nagymegyeren. Őry Péter, a Pro Civis elnöke köszöntőjében kiemelte, a legelső szabadegyetemkor nem is remélte, hogy kilencedik alkalommal is meg tudják majd szervezni a rendezvényt, de nagy öröm számára, hogy sok ismerős arccal tud itt találkozni, hiszen nagyon sokan egy évfolyamot sem hagytak ki.

Gelle

Október 19-én, szombaton 10.00 órai kezdettel szervezik meg a Kondorosi vásárt a gellei kultúrházban.

Komárom

Szeptember 19-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezik meg Kovács Koppány Dalok egy zongorára, egy gitárra és egy rekedt hangra című önálló koncertjét a komáromi RÉV – Magyar Kultúra Házában.

Királyhelmec

A Rákóczi Baráti Köre – Királyhelmec és vidéke Társulás október 17-én Benedek Elek emlékestet szervez.

Losonc

Október 16-án, szerdán 13.00 órai kezdettel szervezik meg a Csontváry, Nógrád zseniális festője című konferenciát a losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda épületében.

Orávka

A szlovákiai és magyarországi gazdákat, cégeket, magánszemélyeket szeretettel várják a  Miskolctól 59 km tervezett bemutatóra Orávkára (Kacagópuszta) a kukoricanapra október 15-re, keddre.

Kassa

Október 14-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel mutatják be a Határon túli nemzeti tánc című táncszínházi előadást az Ifjú Szivek  Táncszínház előadásában a Kassai Thália Színházban.

Pozsony

A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás október 13-án, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezi meg a magyar nyelvű városnéző sétáját a pozsonyi Szent Márton-dómban.

Somorja

Október 12-én, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg az Akkor és most című szabadtéri fotókiállítást Somorja főterén.

Komárom

A Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából Komáromban 2019. október 12-én rendeznek régiós ünnepséget.

Kisgéres

A „Polyhos” szőlészek és borászok társulása szeretettel meghívja a borászokat és érdeklődőket a „Szárnyas nap” című rendezvényre, amely 2019. október. 12 (szombat) 15.30 – 21.30 óra között a Kisgéresi Kultúrház nagytermében kerül megrendezésre.

Nagyszombat

Október 12-én, szombaton 10.00 órai kezdettel a nagyszombati Keresztelő Szent János-főszékesegyházban ünnepi misét mutat be Őexcellenciája dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek latin nyelven.

Rimaszombat

A Tompa Mihály Református Gimnázium Születésnap címmel tartja október 11-én, 17.30 órai kezdettel az ünnepi műsorát, amelyet diákjaikkal az iskolánk fennállásának 20. évfordulója alkalmából állítottak össze.

Komárom

Komáromban 2019. október 11-én megemlékezést tartanak az iskola alapításának 370. évfordulója alkalmából a Selye János Gimnáziumban.

Dunaszerdahely

A Vámbéry Polgári Társulás és Dunaszerdahely Város Önkormányzat „Tűzben tisztul az arany s ezüst”címmel szervezi a XVII. Nemzetközi Vámbéry Konferenciát október 11-12 között.

Alsósztergova

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, Csesztve Község Önkormányzata és a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya közösen szervezi meg október 11-én, pénteken 11.00 órai kezdettel a Madách Imre Irodalmi Nap című rendezvényt az alsósztregovai Madách-kastélyban.

Losonc

Október 10-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Végváry Zsófia művészettörténész, festményvizsgálati labor vezetője Csontváry titokzatos múzsája: Isadora Duncan című előadását a losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda épületében.

Dunaszerdahely

A Vámbéry Polgári Társulás tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a …rég feledett munkásság utóhangjai mutatják hatásukat a XV. és a XVI. Nemzetközi Vámbéry Konferencia előadásait tartalmazó könyv bemutatójára. október 10-én.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás Civil információs napot tart október 10-én, csütörtökön 9.00 órai kezdettel az alábbi területi irodáiban:

Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban a Múzeumi Híradó 2015-2019 jubileumi kiadványának bemutatására A Karcsa helynév eredete címmel kerül sor.

Pozsony

A 30 éve szabadon beszélgetésre október 9-én 17.00 órakor kerül sor a Pozsonyi Magyar Intézetben /Štefánikova (Stefánia út) 1./

Nagyszombat

Október 8-án, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a szemeszternyitó magyar mise a nagyszombati Fő utcai Szent Ilona templomban, orgonán közreműködik Záreczky György kántor Galántáról.

Rimaszombat

77 verbunk a végekről – produkciójával az Ifjú Szivek Táncszínház 2019. október 8-án, 18.00 órai kezdettel mutatkozik be Rimaszombatban, a VMK színháztermében.

Almágy

Almágyon a helyi Csemadok, a község, az alapiskola közös szervezésében 2019. október 8-án, kedden 16.00 órai kezdettel emlékeznek meg az aradi vértanúkról.

Dunaszerdahely

A Vámbéry Polgári Társulás október 8-án, kedden 14.00 órai kezdettel szervezi meg Buday Mária Túlélőschow című kötetének a bemutatóját a dunaszerdahelyi Városi nyugdíjas klubban.

Nagymagyar

2019. október 7. (hétfő) 17 órakor a magyar tannyelvű alapiskolában a diákok ünnepi műsora után az MKP helyi szervezete koszorút helyez el Leszkay Károly honvédhadnagy sírjánál a nagymagyari katolikus temetőben.

Pozsony

A Csemadok Országos Tanácsa a Csemadok Pozsonyi Városi Választmánya a Via Nova ICS a Pozsonyi Magyar Intézet október 6-án,  vasárnap 13.30 órai kezdettel megemlékezést tart szabadságharcunk aradi és pozsonyi vértanúiról  a pozsonyi Kecske-Kapui Temetőben Jeszenák János felújított sírboltjánál és Razga Pál sírjánál.

Királyfiakarcsa

A vértanúkra emlékezve a Petőfi Baráti Társulás elnöksége és tagsága tisztelettel meghívja Önt, kedves családját, ismerőseit 2019. október 6-án (vasárnap) 15.00 órai kezdettel az aradi vértanúk tiszteletére rendezett emléknapra.

Nagybalog

Nagybalogon a Csemadok helyi alapszervezete szervezésében 2019. október 6-án 11.30 órai kezdettel valósul meg a megemlékezés az aradi vértanúkról.

Nemesradnót

A Csemadok Nemesradnóti Alapszervezetének vezetősége tisztelettel meghív minden érdeklődőt október 6-i emléknapra. Vasárnap, 10.00 órai kezdettel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából emlékjelhagyásra és szoboravatásra kerül sor a gyülekezeti ház udvarán.

Pozsony

A Csemadok Pozsonypüspöki Alapszervezete október 6-án, vasárnap 8.00 kezdettel szervezi meg a Kitelepítettek emléknapját Pozsonypüspökin.

Komárom

Az október első hétvégéje a néptáncosoké, a 2019-es évben komáromi Városi Művelődési Központ biztosít otthont az Országos Néptáncfesztivál résztvevőinek.

Nagybalog

A Nagybalogi Alapiskolában 2019. október 5-én, szombaton 14.00 órai kezdettel felavatják prof. RNDr. Znám István, DrSc. (1936-1993) emléktábláját.

Örös

Október 5-én a népzenét, a néptáncot és a népdalt minden mennyiségben csokorba szedő „Diónapot” tartanak Örösben.

Máriavölgy

Október 5-én, szombaton Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan ismét megrendezésre kerül a Remény katolikus hetilap hagyományos Máriavölgyi zarándoklata a Pozsony városának szomszédságában található ősi magyar pálos kegyhelyen, Máriavölgyben.

Komárom

11 magyar óvodánk 33 óvónője vesz részt a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program keretében egy továbbképzésen, melyre a 2019. október 5-én, szombaton, a Felvidéki Magyar Pedagógusok Házában Komáromban kerül sor 10.00 – 18.00 óra között.

Rimaszombat

A Baráti Körök október 4-én, 17.30 kezdettel szervezik meg Dunajszky Géza Szökés a haláltáborból című könyvének a bemutatóját a rimaszombati Csillagházban.

Kassa

Rovás Őszi Fesztivál keretében október 4-én 18.00 órakor kiállításmegnyitóra kerül sor Hadifogoly magyarok a nagy háborúban – nemzetközi multimédiás kiállítás címmel.

Illésháza

Illésháza Község Önkormányzata 2019. október 4-én pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi az aradi vértanúk tiszteletére az ünnepséget az illésházi kopjafánál.

Losonc

A Napút Művészeti Akadémia Csontváry halálának 100. évfordulója alkalmából Losoncon 2019. október 4-én találkozót szervez

Dunaszerdahely

A nők társadalomban betöltött szerepe, munkahelyi érvényesülés és a családi kötelezettségek összehangolása témában szerv szabadegyetemet a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás Dunaszerdahelyen, a Nevada Panzióban (Gaštanový rad 4169/11) 2019. október 4-5-e között.

Dunaszerdahely

Az október 4-én, pénteken 9.00 órai kezdettel szervezik meg a III. Felvidéki Vállalkozói Expót a dunaszerdahelyi MOL Arénában.

Kassa

A Rovás Őszi Fesztivál 2019 – Az MMA Építészeti Tagozatának Kassán október 3-án  18.00 órai kezdettel kerül sor a következő programjára.

Somorja

A Fórum Kisebbségkutató Intézet és  a Társadalomtudományi Kutatóközpont  Kisebbségkutató Intézete október 3-án, csütörtökön 9.30 kezdettel szervezi meg a A magyar politikai érdekképviselet  1989-től napjainkig című konferenciáját a Fórum Intézet somorjai székházában. 

Párkány

Tekintse meg a Régi idők hangszerei című hangszerkiállítás a Párkányi Városi Múzeum épületében.

Kassa

A Kassai Magyarok Fóruma október 1-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg Szeghy-Gayer Veronika Tost László, Kassa polgármestere című előadását a kassai Márai Sándor Emlékkiállítás közösségi termében.

Komárom

Október 1-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg L. Juhász Ilona Komárom emlékjelei az államfordulatok és a rendszerváltások tükrében című könyvének a bemutatóját a komáromi Zichy-palota Alapy Gyula termében.

Rimaszombat

A tárlat 2019. október 1-én 15.00 órakor nyílik a Gömör-Kishonti Múzeumban.

Pozsony

A gyerekek fantáziája végtelen és kimeríthetetlen, erről győződhettünk meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által immár 12. alkalommal megrendezett Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat eredményhirdetésén illetve a pályázat legjobb munkáinak kiállításán Pozsonyban a Szlovákiai Magyarok Múzeumában.

Kassa

Szeptember 26-a és 28-a között szervezik meg a III. Radványi Géza Emléknapokat Kassán.

Komárom

Szeptember 28-ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a TANDEM non-profit szervezet. A kerek évfordulót a komáromi Tiszti Pavilonban ünneplik meg egykori és jelenlegi munkatársakkal, civil szervezetek képviselőivel, partneriskolák vezetőivel és pedagógusaival, önkénteseikkel, illetve hazai és külföldi szakemberekkel.

Szenc

A Szenc- és Vidéke Társulás október 29-én, kedden 15.30 kezdettel szervezi meg a szenci kultúrházban az ünnepségét, amelyen köszöntjük és megajándékozzák a Szenci járás  magyar tanítási nyelvű alapiskoláinak elsőseit és szüleiket.

Rimaszombat

A Városi Művelődési Központ előterében illetve az épület előtti téren a kiállított termékek szeptember 27-én, pénteken 09.00 és 18.00 óra között, valamint másnap 09.00 és 12.00 óra között lesznek majd megtekinthetők.

Rimaszombat

A Gömör-Kishonti Múzeum – a Besztercebányai Megyei Önkormányzat kulturális intézménye és a Debreceni Református Kollégium kiállítást készített Hatvani István (1718-1786) címmel.

Pozsony

MAGYAR-SZLOVÁK EGYÜTTÉLÉS A MONARCHIA UTOLSÓ FÉL ÉVSZÁZADÁBAN – pódiumbeszélgetés

Nemesradnót

A Nemesradnóti Református Egyházközség presbitériuma és a Csemadok Nemesradnóti Alapszervezetének elnöksége szeretettel hív minden tagot és önkéntest szeptember 22-én a Gyülekezeti házhoz 14.00 órára.

Ipolyhídvég

Szeptember 21-én, szombaton 13.00 órai kezdettel szervezik meg a Szüreti vigadalmat és terményáldást Ipolyhídvégen.

Felsőszeli

Szeptember 21-én, szombaton 9.30 kezdettel Kövess engem! címmel szervezik meg a felvidéki magyar missziós napot Felsőszeliben.

Szenc

Szeptember 20-án, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Dankó Klub című zenés estet a Szenci Városi Művelődési Központban.

Nagytúr

Szeptember 20-án, pénteken 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Szent Mártonnak ajánlott templomok nyomában című történelmi előadássorozatot a nagytúri kultúrházban.

Szenc

Magyar nóta, operett és a népdal a Dankó Rádió  neves művészei előadásában

Királyhelmec

Szeptember 20-án, pénteken 17.30 kezdettel szervezik meg Kósza szél című Szécsi Pál Emlékkoncertet a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösség Házában. 

Dunaszerdahely

Szeptember 19-e és 21-e között szervezik meg a Csallóközi vásárt Dunaszerdahelyen.

Kassa

A Kassai Polgári Klub és a Rovás a Szépírók Társaságának támogatásával szeptember 19-én, csütörtökön 16.30 kezdettel szervezi meg Kovács Judit Hazátlanok című kötetének a bemutatóját a MaJel  Rovás Központban.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás Civil információs napot tart szeptember 19-én, csütörtökön 9.00 órai kezdettel az alábbi területi irodáiban:

Léva

A lévai Reviczky Társulás szeptember 19-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Reviczky Gyula melldomborművének avatását az alkotó Túri Török Tibor jelenlétében a lévai Reviczky Házban.

Pozsony

A pozsonyi Quo Vadis Központ, a Revue Impulz folyóirat és a Pozsonyi Magyar Intézet közösen szervezi meg szeptember 18-án, szerdán 18.30 kezdettel a Keresztényibb ország-e Magyarország mint Szlovákia?  című vitaestet a Quo Vadis Központjában.

Párkány

Szeptember 18-án, szerdán 17.30 kezdettel szervezik meg  Mészáros Eleonóra: El – Camino – Szent Jakab útja című vetítéssel egybekötött előadását a Párkányi Városi Könyvtár épületében.

Komárom

Szeptember 18-án, szerdán 14.00 órai kezdettel szervezik meg a Képzőművészeti Szalon 2019 elnevezésű csoportos kiállítás a komáromi Limes Galériában.

Somorja

Szeptember 17-én, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a 9. DUNART.COM9 nemzetközi szimpózium résztvevőinek csoportos kiállításának a megnyitóját a somorjai Korona Udvarban.

Rimaszombat

A rimaszombati Baráti Körök szeptember 17-én, kedden 17.30 kezdettel szervezi meg Őrségi ízek címmel Gaál Zsuzsanna ételkóstolóval színesített előadását a rimaszombati Csillagházban.

Komárom

Szeptember 17-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Szlovák Fotószövetség tagságának éves kiállítását a komáromi Zichy-palota fotógalériájában.

Kassa

Szeptember 17-én, kedden 16.00 órai kezdettel az Aranyszamár Bábszínház a Körforgás című darabját mutatja be a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Rimaszombat

A Gömör-Kishonti Múzeum termeiben kedden 15.00 órától nyílik a Biblia és reformáció című kiállítás . A tárlatot ifjabb Pohóczky Béla református lelkész készítette elő Zuzana Moncoľová, evangélikus lelkész, esperes helyettes közreműködésével. A tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg. 

Nagymegyer

Tisztelettel meghívjuk a Településeink értékei 2. pályázat, a Hétköznapi hősök pályázat eredményhirdetésére, egyben a Felvidéki Magyar Értéktár szakmai programjának ismertetésére, amelyet 2019. szeptember 17-én, kedden 10.00 órakor Nagymegyeren, a Plauter kúriában rendezünk. (GPS koordináta: 47.848601, 17.775098)

Ipolyság

Az ipolysági Honti Kaszinó szeptember 16-án, hétfőn 19.00 órai kezdettel szervezi meg dr. Zacher Gábor Mindennapi függőségeink című előadását az ipolysági Városháza Színháztermében.

Somorja

Szeptember 16-án, hétfőn 8.30 kezdettel szervezik meg a Babazene 10.00 órai kezdettel pedig az Építkező mamasarok foglalkozások bemutató óráit a somorjai VITA HUMANA Központban.

Rimaszombat

Harlekin bűbájos álommanóként egymás után idézi elénk a játékos alkotó, a szerelmes költő, a pedáns tanár, a huncut bolond, a szenvedélyes táncos alakját. Karel Dohnal a kortárszene elhivatott tolmácsolója, aki Stockhausen Harlekinjével zajos sikereket aratott mindenfelé, ahol csak járt. Rimaszombatban szeptember 16-án, hétfőn 18.00 órától a Csillagházban találkozhatnak  vele.

Ipolyság

Szeptember 15-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel a Komáromi Jókai Színház Ipolyságon vendégszerepel. A komáromi társulat a Teljes idegenek című darabot adja elő a városháza színháztermében.

Nyitracsehi

Szeptember 15-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Nemzetünk történelme régi pénzeken című kiállítás megnyitóját a nyitracsehi JURTA Látványtárban.

Sajógömör

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya és Sajógömör község önkormányzata 2019. szeptember 14-én, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezi meg Sajógömörön a XIV. Czinka Panna Fesztivált.

Alsóbodok

Szeptember 14-én, szombaton 10.00 órai kezdettel szervezik meg az Esterházy János Emléknapot az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontban.

Szőgyén

Szeptember 14-én, szombaton 6.30 kezdettel szervezik meg a Felvidéki Mária Út ünnepélyes átadását a Szőgyén – Kürt szakaszon.  

Kassa

Szeptember 13-án, pénteken 17.00 órai kezdettel mutatják be a Megbékélés című darabot az ostravai Aréna Kamaraszínház előadásában a Kassai Thália Színház épületében.

Komárom

A Selye János Egyetem szeptember 13-án, pénteken 13.00 órai kezdettel szervezi meg a fennállásának 15. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő, valamint az 2019/2020-as akadémiai év ünnepélyes megnyitóját a Selye János Egyetem Konferencia-központjának dísztermében.  

Ipolyság

Szeptember 11-e és 15-e között szervezik meg XXXVIII. Honti Kulturális Napokat Ipolyságon.

Kassa

Szeptember  12-én, csütörtökön 17.00 kezdettel mutatják be a Mintapinty című monodrámát a debreceni Csokonai Színház előadásában a Kassai Thália Színház Márai Stúdiójában.

Pozsony

Új mesekönyvvel és két magyar nyelvű tematikus sétával jelentkezik szeptemberben a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás Civil információs napot tart szeptember 11-én, 12-én 9.00 órai kezdettel az alábbi területi irodáiban:

Nagymegyer

A 23 sz. Arany János Cserkészcsapat szeptember 10-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma által összeállított a Harctéri felvételek Sáros és Zemplén vármegyékből, 1915  című fényképkiállítás megnyitóját  a nagymegyeri Fészek Ifjúsági Központ kiállítótermében.

Kassa

Szeptember  10-én, kedden 19.00 órai kezdettel mutatják be a Katarína című verses színházi kompozíciót a Maria Zankovetska Nemzeti Akadémiai Ukrán Drámai Színház előadásában a Kassai Thália Színházban.

Somorja

Szeptember 10-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg a DUNART.COM9 nemzetközi szimpózium válogatott gyűjtemény kiállításának megnyitóját a Pozsonyi Magyar Intézetben.

Somorja

Szeptember 9-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Posztolható gyermekkor? című beszélgető estet a somorjai Zalabai Zsigmond Könyvtár  olvasótermében.

Zselíz

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház és a Zselízi Református Egyházközség szeptember 8-án, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezi meg a Mózeskosár Református Bölcsőde ünnepélyes átadását.

Dunaszerdahely

Szeptember 8-án, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezik meg a Magyar Dal Napját a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren.

Kassa

Szeptember 7-én szombaton, Kassán az Árpád-házi Szent Erzsébet székesegyházban a 10.00 órakor kezdődő jubileumi szentmisén részt vesz Dr. Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása, Esztergom-budapesti érsek.

Ipolybalog

Ipolybalog Önkormányzata szeptember 7-én, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezi meg az ünnepélyes emléktábla avatást a nyolcvan évvel ezelőtt létesített lengyel katonai tábor emlékére.

Ipolyvisk

A Csemadok Ipolyviski Alapszervezete és a Csemadok Lévai Területi Választmánya közösen szervezi meg szeptember 7-én, szombaton 15.00 órai kezdettel a Honti Hangok pályázat ünnepélyes eredményhirdetését az ipolyviski kultúrházban.

Kassa

A Csemadok Országos Elnöksége szeptember 7-én, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezi meg a szervezet megalakulásának 70. évfordulója alkalmából  rendezett régiós ünnepséget a kassai Történelmi Városháza színháztermében.

Bacsfa-Szentantal

A bacsfa-szentalnatli plébánia szeptember 7-én és 8-án tartja meg Kisboldogasszony-búcsú és a Rózsafüzér Társulatok Találkozóját a bacsfa-szentantali kegyhelyen.

Almágy

Almágy Község Önkormányzata az idén szeptember 7-én, szombaton tartja falunapját, amelynek sztárvendége Komonyi Zsuzsi lesz.

Réte

Szeptember 7-én, 16.00 órai kezdettel szervezik meg Pintér Béla magyarországi keresztyén énekes koncertjét a rétei református templomban.

Párkány

A Limes – Anavum Polgári Társulás szeptember 6-án, pénteken 15.00 órai kezdettel szervezi meg a XVII. Regionális Történelmi Konferenciát a lengyel menekültek 80. Évfordulója alkalmából a párkányi Vadas fürdő Thermal Szállodájában.

Dunaszerdahely

Szeptember 5-én, csütörtökön 11.00 órai kezdettel szervezik meg a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum megalapításának 55. évfordulója alkalmából szervezett kiállítás megnyitóját a múzeum kiállítási termében.

Rimaszombat

Szeptember 5-én, csütörtök délután 17.30 órától folytatódik a Pósa Lajos Társaság Légy Lámpás előadás-sorozata a rimaszombati Csillagházban. Az előadás címe: A borban öröm, barátság, dal és boldogság van.

Léva, Reviczky Ház

A lévai Reviczky Társulás Irodalmi szakosztálya szeptember 5-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg Weppery László Az eltévedt litániák költője – Lesznai Anna című előadását a lévai Reviczky Házban.

Losonc

Szeptember 5-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Kutak Adrienn keramikus-iparművész A föld rétegei című kiállításának a megnyitóját a losonci Szabó Gyula Emlékházban.

Pozsony

Szeptember 4-én, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Szabadság és identitás – A vasfüggöny lehullásának 30. évfordulója alkalmából című csoportos tárlatot a pozsonyi Andrej Smolák Gallery épületében.

Párkány

A Párkányi Városi Múzeum és a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület közösen szervezi meg szeptember 3-án, kedden 17.00 órai kezdettel Szabó László fotogárfus Látomások című tárlatát a Párkányi Városi Múzeum épületében.

Komárom

Szeptember 3-án, kedden 15.00 órai kezdettel szülői értekezlettel veszi kezdetét a színjátszó kör a gyerekeknek a Komáromi Városi Művelődési Központ épületében.

Dunaszerdahely

Hogyan tanítják a rendőrkutyákat határainkon túl?

Rimaszombat

Rimaszombatban az ünnepélyes tanévnyitót szeptember 2-án a Tompa Mihály Alapiskolában – Novomesky utcai épületben 8.00 órakor, a Šrobár utcai épületben 8.30-kor tartják.

Rimaszombat

A református gimnázium újraindulásának 20. évfordulója alkalmából a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház, a Tompa Mihály Református Gimnázium és a Rimaszombati Református Egyházközség 2019. szeptember 1-jén 15.00 órai kezdettel ünnepi tanévnyitó istentiszteletet tart a rimaszombati református templomban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Muzsla

Augusztus 31-én, szombaton 13.30 kezdettel szervezik meg a szüreti mulatságot a muzslai kultúrház előtt.

Rimaszécs

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a társszervezők (SZMPSZ Regionális Pedagógiai Központ, Rimaszombat SZMPSZ Rimaszombati Területi Választmány Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Rimaszécs), valamint és Rimaszécs község önkormányzata augusztus 31-én, szombaton 10.30 órától a rimaszécsi Szent Pál megtérése plébániatemplomban tartja a Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitó Ünnepségét.

Harmac

Augusztus 31-én, szombaton Harmacon rendezik meg az első nemzetközi szántóversenyt, valamint szlovákiai magyar gazdatalálkozót is tartanak. Jelentkezni augusztus 20-iglehet az  e-mail címen.

Tornalja

Ünnepi istentisztelet keretében adják át 2019. augusztus 31-én, szombaton 10.00 órakor Tornalján a Felvidéki Református Óvoda- és Bölcsődefejlesztési Program keretében, a magyar kormány támogatásával létrehozott óvodát.

Reste

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Csemadok és a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya augusztus 30-a és szeptember 1-e között szervezi meg a 65. Járási Dal- és Táncünnepély a restei katolikus templomban és a kultúrház mögötti szabadtéri színpadon.

Ajnácskő

Ajnácskő Önkormányzata és a Csemadok Ajnácskői Alapszervezete szervezésében augusztus 30-án és 31-én (pénteken és szombaton) kerül megrendezésre az I. Falunap és a XIV. Váraljai Fesztivál.

Fülek

Füleken augusztus 30-án Várlak családi pikniket rendeznek a várudvarban 15.00 órai kezdettel.

Ipoly-part

Az Ipoly –Táj Területfejlesztési Társulás és az  Ipoly Unió és az Ipoly Eurorégió közösen szervezi meg augusztus 30-án, pénteken 15.00 órai kezdettel az EGY FOLYÓBAN EVEZÜNK – ROWING IN ONE RIVER (projekt kódja SKHU/1601/1.1/160) című projekt keretén belül megrendezésre kerülő ünnepélyes projektzáró rendezvényét Balassagyarmaton.

Gömörhorka

Gömörhorka Község Önkormányzata és Gömörhorka Község Ifjúsági-, Iskolaügyi és Kulturális Szakbizottsága közösen szervezi meg augusztus 30-án, pénteken 13.00 órai kezdettel a  Gömöri hagyományok és szokások című rendezvényüket a gömörhorkai kultúrház udvarán.

Somorja

Augusztus 29 -31 között szervezik meg a jubileumi tízedik gasztronómiai és kulturális Pomlé Fesztivált, amire Pomléi erdőparkban kerül sor.

Rimaszécs

Szeptember 28-án, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezik meg a 13. Szent Hubertus lovasnapot a rimaszécsi sportpályán

Tornalja

A Republikon Európa fejlesztéspolitikáját bemutató beszélgetéssorozatának második helyszíne a szlovákiai Tornalja (Tornaľa) lesz 2019. augusztus 28-án (szerda) 10.00 órakor, a Kazinczy Ferenc Alapiskolában (Mierová 45.).

Madar

Madar Község Önkormányzata augusztus 28-án, szerdán 10.30 kezdettel szervezi meg az „Az orvosi ellátás és szűrővizsgálatok elérhetőségének javítása a kistelepülések határokon átnyúló együttműködésén keresztül“ HEALTH4ALL – SKHU/1601/4.1/056 című projekt zárókonferenciáját a madari kultúrházban.

Debrőd

A Rovás augusztus 23-tól augusztus 30-ig tart az Értjük Egymást Nyári Szabadegyetemének utolsó, harmadik felvonása Debrődön. Az alkotótábor programjaiba szabadon be lehet kapcsolódni, a “kávézz velünk” program filozófiai elmélkedései sokakat érdekelhetnek, a túrák, és az alkotótevékenység is nyitott, az esti előadásokról nem is beszélve.

Kassa

Augusztus 26-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Fiatalok Feketén Fehéren a Magyar Építőművészek Szövetség kiállítását a MaJel Rovás Központ B-Galériájában.

Szentpéter

Augusztus 25-én, vasárnap 10.00 órai kezdettel szervezik meg a Szent István-napot Szentpéteren.

Alsóbodok

A Csemadok Nyitrai Területi Választmánya augusztus 25-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezi meg a Szent István-napi szentmisét az alsóbodoki Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnában.

Nagyida

Az Ilosvai Fesztivál keretében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár Nagyidán átadja a Magyarország hathatós támogatásából épült Ilosvai Házat

Csiliznyárad

Augusztus 24-én, szombaton 8.00 órai kezdettel szervezik meg a 13. Csilizközi Őstermelői Piacot csiliznyáradi Platán panzióban.

Egyházgelle

Augusztus 23-án, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg a táncházat a Pósfa zenekarral az egyházgellei Turul Vendéglőben.

Komárom

A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete augusztus 23-án, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezi meg 30 év a szlovákiai magyar képzőművészetből című kiállítását a komáromi Limes Galériában.

Felsőszemeréd

Augusztus 23-án és 24-én szervezik meg az aratási ünnepséget Felsőszemeréden.

Lekenye

Augusztus 23-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Tündérkert átadását a lekenyei Családok Háza kertjében.

Feled

Az ICS Rimaváralja, Iuvenis Geomoriensis P. T. és a Csemadok feledi alapszervezete a Szent István-napi ünnepséget Feleden augusztus 23-án a játszótéren 16.00 órai kezdettel rendezi meg.

Galánta

Augusztus 22-én, csütörtökön 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Mátyás király várai című tárlat megnyitóját a Galántai Honismereti Múzeumban.

Csejte

Augusztus 21-én, szerdán 15.00 órai kezdettel szervezik meg a megemlékezést gróf Báthory Erzsébetre, halálának 405. évfordulója alkalmából a csejtei vár bejáratánál.

Királyfiakarcsa

A királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás, Balogh Károly plébános, Egyházkarcsa és Királyfiakarcsa Önkormányzata szervezésében kerül sor a Szent István-napi megemlékezésre augusztus 20-24 között.

Réte

Augusztus 20-a és 25-e között szervezik meg a III. Szent István Napokat Rétén.

Lekenye

Augusztus 20-án, kedden 15.30 kezdettel szervezik meg az új kenyér ünnepét a lekenyei Családok Házában.  

Ajnácskő

A Csemadok Ajnácskői Alapszervezete a Szent István király és az új kenyér ünnepét augusztus 20-án Ajnácskőn 17.00 órai kezdettel tartja.

Pozsony

Augusztus 20-án, kedden 18.00 tartják meg a Szent István-napi ünnepi magyar nyelvű szentmisét a pozsonyi Szent Márton Székesegyházban.

Komárom

A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület valamint a Palatinus Polgári Körök közösen szervezi meg augusztus 20-án, kedden 17.00 órai kezdettel a Komáromi Szent István király napi ünnepséget Komáromban.

Dunaszerdahely

Augusztus 20-án, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Szent István – napot Dunaszerdahelyen.

Rimaszombat

A Magyar Közösség Pártja a Baráti Körök a Via Nova és a Csemadok Rimaszombati Alapszervezete az államalapító Szent István király tiszteletére Rimaszombatban a Fő téren rendez ünnepséget augusztus 20-án 20 órai kezdettel.

Illésháza

Augusztus 19-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Szekszárdi Gitárkvartett koncertjét az illésházi kultúrházban.  

Borsi

A II. Rákóczi Ferenc Polgári Társulás Borsi, a Csemadok Borsi Alapszervezete és a Borsi önkormányzat támogatásával augusztus 18-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezik meg VII. Új kenyér és Szent István király ünnepét Borsiban.

Nagykapos

Augusztus 18-án, vasárnap 11.30 kezdettel szervezik meg az államalapító Szent István király tiszteletére az ünnepi műsort és koszorúzást a nagykaposi Szent István-szobornál.

Nagycétény

A Csemadok Tiszta Forrás Nagycétényi Alapszervezete közösen szervezi meg augusztus 18-án, vasárnap 12.00 órai kezdettel a Szent István-napi megemlékezését a nagycétényi templom melletti Hősök emlékművénél. 

Tornalja

Augusztus 18-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Szent István-napi ünnepséget Tornalján.

Gortva

Gortva Község Önkormányzata augusztus 17-én, szombaton harmadik alkalommal rendezi meg a helyi alapiskola udvarán a Gortva Lion Fesztet. A belépő 3 euróba kerül.

Kassa

A Szent István Társulás, a Bocskai Keresztyén Társulás, a Szakkay József Polgári Társulás /Magyar Iparista Klub/ – Kassa közösen szervezi meg augusztus 17-én, szombaton 15.00 órai kezdettel szervezi meg a Szent István-napi ünnepséget a kassai Teledom étteremben.

Simonyi

Augusztus 17-én, szombaton 12.00 órai kezdettel szervezik meg a falunapot  Simonyiban.

Nagymegyer

Augusztus 16-a és 18-a között szervezik meg a XXIX. Nagymegyeri Szent István Napokat Nagymegyeren.

Csallóközcsütörtök

Augusztus 16-án és 17-én szervezik meg a III. SzalmaSzalon kulturális fesztivált a csallóközcsütörtöki sportpályán.

Szepsi

Augusztus 16-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Bódva Feszt című rendezvényt a Szepsi Amfiteátrumban.

Ipolyság

Az ipolysági magyar szervezetek augusztus 16-a és 18-a között szervezik meg a III. Szent István Napokat Ipolyságon.

Kassa

Idén a Rákóczi Emlékév jegyében a Zempléni Fesztivál hosszú idő után   újra visszatér Kassára. A Csemadok Kassai Városi Választmányának  társszervezésében augusztus 16-án, pénteken 18.30 kezdettel szervezik meg a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenyét a kassai Rodostói ház udvarán.

Dunaszerdahely

Augusztus 15-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg a KOMP – Kortárs Művészeti Panoráma című kiállítás megnyitását a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítótermében.

Fülek

Több mint 40 programmal várják az érdeklődőket Fülekre a XXIX. Palóc Napokra és Városnapokra. Az önkormányzat és a Füleki Városi Művelődési Központ – több partnerrel karöltve – augusztus 15. és 18. között rendezi meg a nagy népszerűségnek örvendő fesztivált.

Somorja

19.00 Egyéni bemutatkozó prezentációk a művésztelep alkotóival a somorja Mozi épületében

Vajka

19.00 Irodalmi Szemle 2019, lapbemutató szerzőkkel (Gyurász Marianna, Juhász Tibor, Szászi Zoltán). Moderátor: Mizser Attila.

Zsigárd

A Zsigárdi Református Egyházközség augusztus 12-14. között gyülekezeti napközi gyermektábort szervez a Kulturális Információs Központban. Táborzáró istentisztelet augusztus14-én 18:00 órakor lesz a helyi református templomban.

Oroszka

Augusztus 11-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel szervezik meg a SüdWind – II. világháborús történelmi csatát az oroszkai Kolóniában.

Alsószeli

Pukkai Judit, a Pjbijou tervezője augusztus 11-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezi meg a Dizájn a teraszon című rendezvényét az alsószeli  Pjbijou műhelyben.

Nagyudvarnok

Augusztus 11-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezik meg az V. Családias falunapot a nagyudvarnoki sportpályán.

Palást

Augusztus 10-én, szombaton 19.00 órai kezdettel szervezik meg az 1552-es palásti csatára való megemlékezést Paláston.

Kuntapolca

Partocska Polgári Társulat augusztus 10-én, szombaton 15.00 órai kezdettel szervezi meg a II. Csetnek-völgyi Népzenei Fesztivált a kuntapolcai kultúrházban.

Vajka

Augusztus 10-én, szombaton 14.00 órai kezdettel szervezik meg a XVI. Szent István Napot Vajkán.

Galánta

Az augusztus 10-ei, szombati program:

Nemeshodos

Augusztus 10-én, szombaton 8.00 órai kezdettel szervezik meg a Nemeshodosi Nagy Lakoma című rendezvényt.

Serke

Tizenötödik alkalommal rendezi meg augusztus 10-én, szombaton falunapját Serke, amelyet az idén is egybekötöttek a főzőversennyel, amely tizedik alkalommal várja a bátor jelentkezőket.

Ipolyság

A Honti Múzeum és Galéria Baráti Köre augusztus 10-én, szombaton 8.30 kezdettel szervezi meg a XVII. Ipoly napot.

Dunaszerdahely

Augusztus 9-én, pénteken 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Dunaszerdahelyi Nyár programsorozat részeként Farkas Mária diákjainak Zene az kell című koncertjét a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren.

Ipolykeszi

Böjte Csaba augusztus 9-én 18.00 órai kezdettel az ipolykeszi kultúrházban tart előadást.

Galánta

Az augusztus 9-ei, pénteki program:

Galánta

A hagyományos Galántai Vásár idején a Galántai Honismereti Múzeumban az alábbi programok valósulnak meg

Zsigárd

19.30 Bazseva zenekar

Párkány

20.00 Dallamvilág koncert

Párkány

19.00 Divadlo z domčeka – Dlhý, široký a bystrozraký (Hosszú, széles és éleslátó)

Komárom

Augusztus 4-én, vasárnap 19.00 kezdettel szervezik meg a Lehár Nyár következő rendezvényét a komáromi Klapka téren. Fellép a somorjai Deja vu zenekar koncertje Alex Striženec dobossal.

Ipolybalog

Augusztus 4-én, vasárnap 10.00 órai kezdettel szervezik meg a XV. Szent Korona Ünnepet Ipolybalogon.

Szentmihályfa

Augusztus 3-án, szombaton 20.30 kezdettel szervezik meg a II. Éjféli tűzoltóversenyt a szentmihályfai futballpályán.

Ipolyvisk

Augusztus 3-án, szombaton 12.00 órai kezdettel szervezik meg a Hídnapot Ipolyvisken.

Kamocsa

2019. augusztus 1-e és 3-a között Kamocsán, az Oaza Camp területén kerül megrendezésre a 18. Nemzetközi Gasztrofesztivál. A finom falatok mellett bőven válogathatunk a zenei kínálatból is.

Léva

Augusztus 1-én, csütörtökön 16.30 kezdettel szervezik meg a Szlovákiai Magyar Kézműves Szövetség Magyar kézművesség a Felvidéken című vándorkiállítását a lévai Barsi Múzeum épületében.

Bacsfa

Augusztus 1-jén este hattól tartják a bacsfa-szentantali plébániatemplomban porciunkula ünnepét.

Rimaszombat

A „Határok és akadályok nélkül” címmel rendezi meg Gömör-Kishonti Partnerség augusztus elsején a Csillagház előadótermében az Eurokulcs rendszer bevezetését megcélzó projektjét, melyet a besztercebányai kerületből Nógrád megyébe,  az akadálymentesítésre és a mozgáskorlátozottak segítésére szeretnének megvalósítani.

Dunaszerdahely

2019. július 31-én, szerdán Sipos Dávid (szaxofon), Belkovics István (ének) és Jánoska Tibor (billentyűk/ének) lép a dunaszerdahelyi New York Coffee & Restaurant színpadára a New York a New Yorkban című zenés produkciójukkal. Kezdés 19.00 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Gömör

Július 26-a és augusztus 4-e között szervezik meg a XXXXV. Honismereti Kerékpártúrát.

Párkány

Július 2-a és augusztus 26-a között rendezik meg a Párkányi Nyár 2019 című rendezvénysorozatot a párkányi Sétáló utcában.

Párkány

Július 2-a és augusztus 26-a között rendezik meg a Párkányi Nyár 2019 című rendezvénysorozatot a párkányi Sétáló utcában.

Rimaszombat

Az Egyházzenei Osztály 2019. július 28. és augusztus 11. között Országos Kántorképző Tanfolyamot szervez a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnáziumban és Kollégiumban, ill. a Csillagházban.

Gömörpéterfala

A bugaci Ősök Napja kistestvéreként szervezi meg a Magyar-Turán Felvidék közösség az Ősök Útján rendezvényt Gömörpéterfalán július 27-28-án.

Komárom

Július 28-án, vasárnap 19.00 kezdettel szervezik meg a Lehár Nyár következő rendezvényét a komáromi Klapka téren. Fellép a Bonita zenekar.

Pográny

A Csemadok Nyitrai Területi Választmánya és a Csemadok Pogrányi Alapszervezete, a Zoboralji Kulturális és Információs Központ, a Nyitra és Vidéke Célalap, a Libertate, a Zoboralji Községek Regionális Társulása és Pográny község közösen szervezi meg július 26-a és július 28-a között a 17. Generációk Találkozóját Pogrányban.

Ógyalla

2019. július 27-én és 28-án, szombaton és vasárnap kerül sor a Bagotai Búcsúra Ógyallán, műjégpálya melletti parkolón. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Vezekény

2019. július 27-én, szombaton 15.00 órától rendezik meg a III. Retro-Gasztro Fesztivált a vezekényi sportpályán. Belépő 3 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Óvár

2019. július 27-én, szombaton kerül megrendezésre a VII. Nógrád Szívében folklór fesztivál Óvárban. Az eseményen koncertet ad a lengyel Babylon - Boney M cover zenekar. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Tany

2019. július 27-én, szombaton rendezik meg a Tanyi Falunapot. A válogatott programok programok között kicsik és nagyok is találnak majd kedvükre valót. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Zalaba

2019. július 27-én, szombaton kerül megrendezésre a Szikince Fesztivál Zalaba községben. A válogatott programok között kicsik és nagyok is találnak majd kedvükre valót. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Nagykér

2019. július 27-én, szombaton kerül megrendezésre a Nagykéri Falunap a helyi Kultúrparkban. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Lukanénye

2019. július 27-én, szombaton Falunapra kerül sor a lukanényei régi focipályán. Színes program, gyermekattrakciók, fergeteges hangulat és számos fellépő várja az érdeklődőket.

Csallóközcsütörtök

2019. július 26-án és 27-én, pénteken és szombaton kerül megrendezésre a XVII. Csallóközcsütörtöki Falunap. Színes program és számos fellépő várja az érdeklődőket.

Gömörpéterfala

A bugaci Ősök Napja kistestvéreként szervezi meg a Magyar-Turán Felvidék közösség az Ősök Útján rendezvényt Gömörpéterfalán július 27-28-án.

Ipolyság

Július 27-én, szombaton 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Peter Lipa Band koncertjét az ipolysági Menora Saag Centrum Artis épületében.

Királyfiakarcsa

Július 27-én, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg a kulturális fesztivált a királyfiakarcsai focipályán.

Lukanénye

Július 27-én, szombaton 15.00 órai kezdettel szervezik meg a falunapot a lukanényei régi futballpályán.

Zalaba

Július 27-én, szombaton 14.00 órai kezdettel szervezik meg a Szikince Fesztivál Zalaba községben. 

Dunamocs

2019. július 26-án, pénteken kerül sor a Kárpátia zenekar koncertjére a dunamocsi Csárda szabadtéri színpadán. A rendezvény vendége az Álomút Együttes. Belépő elővételben 3500 forint/11 euró, a helyszínen 4000 forint/13 euró. Kapunyitás 19.30-kor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Szímő

2019. július 26-án, pénteken Funk You koncertet rendeznek Szimőn, a Vág partján. Folytatódik a funky dübörgés, haverok, buli és jó hangulat várja az érdeklődőket. Kezdés 20.00 órakor.

Rimaszombat

2019. július 26-án, pénteken 19.00 órától folytatódik a 2. Szombati Jazztival sorozat a rimaszombati Fekete Sas udvarában (Fő tér), rossz idő esetén a Kultúrházban. A rendezvény következő koncertjének vendége Alan & Štefan Bartuš Trio feat. Marco  Antonio da Costa (Brazília) Brasil Jazz Session projektjükkel.

Párkány

2019. július 26-án, pénteken 19.00 órától a Dallamvilág együttes ismét fel lép a párkányi Broadway étteremben. Swingek, sanzonok, tangók, régi slágerek egész este.

Komárom

2019. július 26-án, pénteken este a pécsi CseRihannák zenekar ad koncertet a komáromi Black Cat Irish Pubban. Kezdés 19.00 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Érsekújvár

2019. július 26-án, pénteken folytatódik a Porciunkula - Érsekújvári vásár a Fő téren és a Bernolák téri parkban. Gazdag kultúrműsor, kézműves vásár és koncertek várják a látogatókat.

Baka

2019. július 26-án és 27-én, pénteken és szombaton kerül megrendezésre a III. Színház, zene és tánc fesztivál, azaz a Bakai Falunap. Színes program és számos fellépő várja az érdeklődőket.

Somorja, Mozi Club

2019. július 26-án és 27-én, pénteken és szombaton kerül megrendezésre a 2. Samaria Jazz festival a somorjai Mozi clubban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Losonc

2019. július 26-án és 27-én, pénteken és szombaton ismét a folklóré lesz a főszerep Losonc központjában, ugyanis itt rendezik meg a XXIV. Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivált.

Nyitra

Július 26-án, pénteken 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Szent László Emlékmisét a nyitrai piarista Szent László templomban.

Gömörhorka

Július 26-án és július 27-én szervezik meg a XXIV. Gömörhorkai Falunapokat a gömörhorkai kultúrház udvarán.

Pográny

A Csemadok Nyitrai Területi Választmánya és a Csemadok Pogrányi Alapszervezete, a Zoboralji Kulturális és Információs Központ, a Nyitra és Vidéke Célalap, a Libertate, a Zoboralji Községek Regionális Társulása és Pográny község közösen szervezi meg július 26-a és július 28-a között a 17. Generációk Találkozóját Pogrányban.

Ragyolc

A Via Nova ICS füleki csapata idén egy új fesztivállal szeretne kedveskedni az érdeklődőknek, amely Ragyolcon a Cselédudvarban kerül megrendezésre július 26-án.

Párkány

Július 2-a és augusztus 26-a között rendezik meg a Párkányi Nyár 2019 című rendezvénysorozatot a párkányi Sétáló utcában.

Dunaszerdahely

19.00 Sarló Citerazenekar

Kassa

Július 25-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Megszínesített napfény címmel Róth Miksa üveg és mozaikművészeti kiállítását a kassai MaJel Központ FiguratiF Galériában.

Gombaszög

Gombaszög - 2019. július 20.

Gombaszög

Gombaszög - július 19.

Gombaszög

Gombaszög - július 18.

Gömbaszög

A Civil információs nap a Gombaszögi Nyári Táborban 2019. július 18-án, csütörtökön 10.45 – 15.00 óra között valósul meg a Szövetség a Közös Célokért társulás szervezésében.

Gombaszög

Gombaszög - július 17.

Gombaszög

Gombaszög - 2019. július 16.

Gombaszög

Gombaszög - 2019. július 15.

Gömörpéterfala

A Felföldi Dalia Iskola idei gyermektábora 2019. július 15-20 között lesz Gömörpéterfalán, a sportpályán!

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya az idén is megrendezi aGömöri Magyarok Kulturális Ünnepélyét (GMKÜ), amelyen a 70 éves szervezet előtt is tisztelegnek. Az idei GMKÜ-t a járási székhelyen, a rimaszombati Városi Művelődési Központ színháztermében tartják július 13-án, szombaton 16.00 órától.

Komárom

Július 12-e és 14-e között szervezik meg Mijo Barada lelkigyakorlatát a komáromi Ipari Szakközépiskola kollégiumában.

Csata

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház cigánymissziója 2019. július 9. és 12. között tábort szervez közösen az oroszkai református gyülekezettel és a Romane Jile cigány szervezettel Csatán, a Romano Kher cigányházban.

Komárom

Július 8-án, hétfőn 17.30 kezdettel szervezik meg a Mátyás király életterei és a Corvinák című kiállítás megnyitóját a komáromi Limes Galériában.

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége július 8-án, hétfőn 11.00 órai kezdettel szervezi meg a XXVII. Jókai Mór Nyári Egyetem ünnepélyes megnyitóját a Komáromi Jókai Színház épületében.

Rimaszombat

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége július 8-án, hétfőn 11.00 órai kezdettel szervezi meg a II. Rákóczi Ferenc Nyári Egyetem ünnepélyes megnyitóját a rimaszombati Csillagházban.

Jászó

A Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából az idén ismét megszervezi a XXII. Mécs László Szabadegyetemet.

Kassa

A MaJel Rovás Központ július 1. és július 24. között a Rovás Nyári Szabadegyetem csíkszentkirályi, tihanyi és debrődi szimpóziumai, valamint a Gombaszögi Nyári Táboron való tevékeny részvétel miatt zárva tart.

Martos

Június 3-a és június 7 között szervezik meg a Martosi Szabadegyetem Martoson.

Martos

Június 3-a és június 7 között szervezik meg a Martosi Szabadegyetem Martoson.

Feled

Gazdag kulturális- és sportprogrammal várja a falu és a környék lakóit a Feledi Falunap július 6-án, amely tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre. Az idén sem maradhat el a focitorna, de bemutatkoznak a község kulturális csoportjai is.

Martos

Június 3-a és június 7 között szervezik meg a Martosi Szabadegyetem Martoson.

Dunaszerdahely

 Június 27-e és július 25-e között szervezik meg a X. Dunaszerdahelyi Udvari Muzsika rendezvénysorozatot a Városi Hivatal udvarán.

Martos

Június 3-a és június 7 között szervezik meg a Martosi Szabadegyetem Martoson.

Martos

Július 4-én, csütörtökön 14.00 órai kezdettel a Martosi Szabadegyetemen a Szövetség a Közös Célokért társulás Rád is szükség van! – Fókuszban az önkéntesség címmel tart szakmai délutánt.

Martos

Június 3-a és június 7 között szervezik meg a Martosi Szabadegyetem Martoson.

Párkány

Július 2-a és augusztus 26-a között rendezik meg a Párkányi Nyár 2019 című rendezvénysorozatot a párkányi Sétáló utcában.

Rimaszombat

A Szövetség a Közös Célokért Rimaszombati Területi Irodája szeretettel várja az érdeklődőket Ft. Erdélyi Géza emeritus püspök úr előadására 2019. július 2-án, kedden, 14.00 órai kezdettel a Magyar Közösségi Ház (Daxner utca 35.) tanácstermébe.

Rimaszombat

A Rimaszombati  Református Egyházközség 2019. július 1. és 5. között /hétfő-péntek/ KOEN nyári napközi tábort szervez Gyere utánam címmel a Toma Mihály Református Gimnázium épületében.

Ipolyság

Július 1-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg az Ipolysági Szalon amatőr és profi művészek csoportos kiállításának a megnyitóját az ipolysági Menora Saag Centrum Artis épületében.

Ipolyság

Július 1-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg az Ipolysági Szalon amatőr és profi művészek csoportos kiállításának a megnyitóját az ipolysági Menora Saag Centrum Artis épületében.

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége július 1-e és július 5-e között szervezi meg a XVI. Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábor Komáromban.

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége július 1-e és július 5-e között szervezi meg a IX. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábort Komáromban.

Szepsi

Szeretettel várnak minden zenekedvelőt június 30-án /vasárnap/ 16.oo-tól a szepsi Vállalkozók Házába /Inkubátor Ház/ a Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar hangversenyére.

Alsószeli

Június 28-a és június 30-a között szervezik meg a XV. Alsószeli Jurtanapokat Alsószelin.

Ipolyság

Június 29-én, szombaton 14.00 órai kezdettel jótékonysági rendezvényt szerveznek az ipolysági MyHont Café udvarán a lévai állatmenhely javára.

Alsószeli

Június 28-a és június 30-a között szervezik meg a XV. Alsószeli Jurtanapokat Alsószeliben.

Ipolyság

Június 28-án, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Mire a falevelek lehullanak című megemlékező ünnepséget az első világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából Ipolyságon.

Alsószeli

Június 28-a és június 30-a között szervezik meg a XV. Alsószeli Jurtanapokat Alsószelin.

Rimaszombat

Rimaszombatban a csütörtöki komolyzenei koncert díszvendége Peter Michalica lesz. Hegedűn a magyar származású mexikói Carlos Egry játszik, zongorán Matej Arendárik kíséri. Kezdés 19.00 órától a kultúrház színháztermében.

Kassa

Június 27-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Káli Kövek Borászat borkóstolóját és borvacsoráját a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Pozsony

A Szövetség a Közös Célokért társulás június 27-én, csütörtökön Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás június 26-án, szerdán Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Komárom

Június 26-án szerdán a tudományok napja keretében A Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak vendégei tartanak előadást Selye János Gimnázium:

Rimaszombat

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Méhész, borász és gyümölcstermesztők szakmai fóruma című, B2B tárgyalásokkal egybekötött ágazatspecifikus találkozót szervez június 26-án, szerdán Rimaszombatban.

Pozsony

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Pozsonyi Magyar Intézet szeretettel meghívja Önt az életjubileumukat a közelmúltban (vagy a közeljövőben) ünneplő tagjainak ünnepélyes köszöntésére.

Ipolyság

A Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola június 25-én, 19.00 órai kezdettel szervezi meg az aktuális tanulmányi programjának az ismertetését az ipolysági római katolikus plébánia közösségi termében.

Ipolyság

Június 25-én, kedden 17.30 kezdettel szervezik meg Herdics György címzetes apát, egyetemi tanár Ady Endre hite című előadását az ipolysági Europa Café épületében.

Rimaszombat

Irodalmi találkozóra kerül sor 2019. június 24-én Écsi Gyöngyivel és Kováts Marcellel a rimaszombati könyvtárban.

Komárom

A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara 2019. június 23-án, vasárnap délután 15,00 órakor a komáromi református templomban ISTENTISZTELETTEL KEZDŐDŐ, ÜNNEPI  DIPLOMAOSZTÓ és DOKTORAVATÓ KÖZGYŰLÉST TART.

Őrsújfalu

A Dialóg nonprofit szervezet 2019. június 22-én újabb bemutatóra készül. Ezúttal azonban nem a szlovákiai magyar társadalom történetének bizonyos epizódjait dolgozza fel, hanem egy egészen más műfajú előadással lepi meg közönségét.

Komárom

A Calvin J. Teológiai Akadémia 25. jubileumi évfordulójára június 22-én szombaton kerül sor.

Komárom

Június 21-e és június 23-a között szervezik meg a 25. Borostyán Fesztivált a komáromi Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán

Rimaszombat

Az egészség ötösfogata: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts – állítja Bagdy Emőke, aki június 21-én Rimaszombatban tart előadás a városi könyvtárban.

Nagykapos

Június 21-én rajtol az a Vereckei-hágótól Budapestig tartó 500 km-es jótékonysági futás, amely kapcsán a véradás fontosságára és a határon túli magyarokkal való összetartozás jelentőségére szeretnénk felhívni a figyelmet.

Debrőd

Debrődön június 21-22-én rendezik a Szent László búcsút. 

Kassa

Június 20-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szerezik meg Napsugaras tornyok – Sándy Gyula építőművészete című kiállítás megnyitóját a kassai MaJel Rovás FiguratiF Galéria épületében.

Nagytárkány

Június 20-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel a Kassai Thália Színház Nagytárkányban vendégszerepel. A kassai társulat Lackfi János: Milyenek a magyarok? című előadását mutatja be.

Léva

A Reviczky Társulás Helytörténeti szakosztálya június 19-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezi meg Müller Péter helytörténész 100 éve történt – A Léváért folytatott harcok története című előadását a lévai Reviczky Házban.

Ipolyság

A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége június 18-án, kedden 17.00 órai kezdettel szervezi meg a II. Garam- és Ipoly mente üzeltember-klubtalálkozót az ipolysági István Pince és Panzió épületében.

Nagymegyer

A Válogatás Kürthy Veronika munkásságából című festménykiállítás megnyitójára 2019.06.18-án 16.30-ai kezdettel kerül sor a Fészek Ifjúsági Központ kiállítótermében (volt Zárda iskola, Szent István utca 30., Nagymegyer).

Rimaszombat

Kucsera János a müncheni Széchenyi Kör elnöke 2019. június 17-én, hétfőn Rimaszombatban, a Csillagházban tart előadást a Tíz évszázad magyar emlékei Bajorországban c. útikönyvéről.

Nagykér

A Csemadok Nagykéri Alapszervezete június 16-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezi meg aCsemadoknapot a nagykéri kultúrház mögötti szabadtéri színpadon.

Fülek

Június 15-én, szombaton 15.00 órai kezdettel szervezik meg a XX. Füleki Várjátékokat a füleki vár udvarán.

Rimaszombat

A Ternipe Egyesület és az SZMPSZ Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja 2019. június 15-én nemzetközi szakmai konferenciát szervez Rimaszombatban a Csillagház dísztermében Esélyteremtő együttműködés címmel, amelyre tisztelettel meghívjuk Önt és az iskola pedagógusait.

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a komáromi Jókai Mór Alapiskola, Komárom városa és a komáromi Városi Művelődési Központ közösen szervezi meg június 15-én, szombaton 9.00 órai kezdettel a XII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált Komáromban.

Serke

A hagyományokhoz híven az idén is megnyílik a Serkei Gépmúzeum (149-es házszám). Június 15-én, szombaton 09.00 órától szabadtéri hálaadó istentisztelettel indul a rendezvény, ezt követi 10.00 órától a gépek elindítása.

Alistál

Június 14-én, és 15-én szervezik meg a XII. Felvidéki Magyar Szigetet az alistáli focipálya melletti füves területen.

Pozsony

A könyvet dr. Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója mutatja be.

Kassa

Június 13-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg A kassai Honvéd szobor története című kiállítás megnyitóját  a kassai MaJel Rovás Központ FiguratiF Galériájában.

Zselíz

Június 12-e és 16-a között szervezik meg az 53. Országos Népművészeti Fesztivált Zselízen és környékén.

Diószeg

A PANNONIA Polgári Társulat, Diószeg városa és a Csemadok Diószegi Alapszervezete közösen szervezi meg június 12-én, szerdán 18.00 órai kezdettel Popély Gyula történész Felvidék című trilógiájának a bemutatóját a diószegi TI INOVATECH épületében. 

Pozsony

A Csemadok Pozsonyi Városi Választmánya,  a Pozsonyi Magyar Intézet és a Pro Futuro Hungarica p.t. közösen szervezi meg június 12-én, szerdán 18.00 órai kezdettel a Palóc körkép című hagyományőrző zenés népművészeti bemutatót a Csemadok pozsonyi székházában. 

Nagybalog

A Nagybalogi Alapiskola tanulói szeretettel meghívják az érdeklődőket a községük értékeiről szóló projektjük bemutatójára Nagybalogon, június 12-én, szerdán, 15.30 órai kezdettel az iskola tornatermében.

Rimaszombat

Irodalmi találkozóra kerül sor 2019. június 12-én, 10.00 órakor a rimaszombati könyvtár tetőterében  Vers és az ember. Rendhagyó irodalomóra Szászi Zoltánnal címmel.

Ipolyság

Az ipolysági Szokolyi Alajos Olimpiai Klub és Ipolyság városa közösen szervezi meg június 12-én, szerdán 9.00 órai kezdettel a Olimpiai nap – Futógála című sportrendezvényt az ipolysági sportpályán.

Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás június 12-én, szerdán Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Szenc

Az emléktábla ünnepélyes leleplezése és megáldása 2019. június 12-én, szerdán a 17:00 órakor kezdődő szentmise után lesz, 18:00 órakor.

Komárom

A Komáromi Jókai Napok Alapítvány és a Komáromi Városi Művelődési Központ közösen szervezi meg június 11-e és június 16-a között az 56. Jókai NapokatKomáromban.

Léva

A lévai Reviczky Társulás Irodalmi szakosztálya június 11-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezi meg Farkas Ottó Élet írta történetek című kötetének a bemutatóját a Reviczky Házban.

Kassa

A Csemadok Kassai Városi Választmánya és a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma közösen szervezi meg június 11-én, kedden 16.30 kezdettel Nyíri Péter Nyelvtarisznya című kötetének az előadással egybekötött bemutatóját a kassai Márai Sándor Emlékkiállítás épületében.

Ipolyság

Június 11-én, kedden 12.00 órai kezdettel szervezik meg a Békefutam stafétájának a fogadását az ipolysági főtéren.

Rimaszombat

A rimaszombati kultúrház Ganevia Galériájában június 10-én, hétfőn kerül sor Kiss  Egon Károly emlékkiállításának finisszázsára.

Dunaszerdahely

Június 9-én, vasárnap 19.00 órai kezdettel szervezik meg GURGEN OVSEPIAN VI. Nemzetközi Operaének Mesterkurzusának zárókoncertjét a dunaszerdahelyi Vermes-villában.

Rimaszombat

2019. június 7-én és 8-án, pénteken és szombaton kerül megrendezésre a két naposra bővült JÚNIUSFeszt a rimaszombati Amfiteátrumban. Élő nagykoncertek, gyerekprogramok és nyárnyitó afterparty várja az érdeklődőket. Ott lesz a Hooligans, a Follow The Flow, a Beatrice, az R-GO és a legnagyobb Queen slágerek is felcsendülnek.

Rimaszombat

2019. június 7-én és 8-án, pénteken és szombaton kerül megrendezésre a két naposra bővült JÚNIUSFeszt a rimaszombati Amfiteátrumban. Élő nagykoncertek, gyerekprogramok és nyárnyitó afterparty várja az érdeklődőket. Ott lesz a Hooligans, a Follow The Flow, a Beatrice, az R-GO és a legnagyobb Queen slágerek is felcsendülnek.

Somorja

A Fórum Kisebbségkutató Intézet június 6-án, csütörtökön 9.30 kezdettel szervezi meg A szlovák-magyar kapcsolatok tegnap és ma című tudományos konferenciát a Fórum Intézet somorjai székházában.

Feled

Az előadást Dudás Péter rendezte, a főbb szerepekben Antal Márkot, Képes Lórántot, Horňák Marekot, Pollag Ádámot, Nádasi Pétert, Bocsárszky Attilát, Habodász Istvánt, Pólos Árpádot és Kövesdi Szabó Máriát láthatjuk.

Pozsony

2019. június 5-én, szerdán folytatódik a hatodik alkalommal megrendezett Több mint szomszéd elnevezésű magyar kulturális rendezvénysorozat Pozsony Óvárosában, amely az idei évben a Magyar Kulturális Napok alcímet viseli. Könnyűzenei, komolyzenei és népzenei koncertek, táncbemutatók, kiállítások és gasztronómiai fesztivál várja a látogatókat.

Komárom

Június 4-én a történelmi Komárom Vármegye lakói, települései együtt emlékeznek a Trianoni békediktátum 99. évfordulóján, a Kárpát-medencében egyedülálló módon.

Somorja

A somorjai református templomban a Nemzeti Összetartozás Napján, 2019. június 4-én, kedden a 16.32-kor kezdődő istentiszteleten igét hirdet Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke, majd előadást tart Magyarok Horvátországban címmel.

Dunaszerdahely

Június 4-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg a nemzeti összetartozás napja alkalmából az Összefogásban rejlik az erő című Wass Albert emlékműsort a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ épületében.

Érsekújvár

A Csemadok Érsekújvári Alapszervezete, az érsekújvári civil szervezők, a Széchényi György Baráti Kör és a KLIK – Kassák Lajos Ifjúsági Klub közösen szervezi meg június 4-én, kedden 17.00 órai kezdettel a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezést az érsekújvári Csemadok székház előtti téren.

Kárpát-medence

A Nemzeti Összetartozás Napjára, 2019. június 4-ére a Kossuth-díjas, énekes, zenész, zeneszerző Szarka Tamás közös éneklésre hívja az iskolák tanulóit, tanárait az egész Kárpát-medencébe. 

Pozsony

Június 2-án (vasárnap) 14 órától Híres nők Pozsonyban címmel Gaál Julianna idegenvezető városnéző sétájára várják az érdeklődőket.

Szepsi

A Via Nova ICS Szepsi Alapszervezete a szepsi római-katolikus templom előtti téren megemlékezést tart a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június 2-án.

Csicsó

A templomok éjszakáján Csicsón,  2019. június 1-én, szombaton 17.00 órakor az egykori református iskola nagytermében A függőség és a család címmel Kovács Erika, a pozsonyi Drogfüggőség-kezelő Központ gyógypedagógusa és pszichoterapeutája tart előadást. 18.00 órától Köteles Ágoston könyvének bemutatójára kerül sor.

Buzita

Buzitán 2019. június 1-2-a között rendezik a 41. Cserháti Népművészeti Fesztivált.

Zselíz

2019. május 31-e és június 2-a között rendezik meg az idei Zselízi Városi Napokat több helyszínen. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Kassa

A Kassai Polgári Klub a Csemadok Kassai Városi Választmánnyal és a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumával közösen szervezi meg május 31-én, pénteken 16.30 kezdettel a Dr. Grosschmid Géza emlékezete című beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatót a kassai Márai Sándor Emlékkiállítás épületében.

Komárom

“A Pál utcai fiúk – a regény születéséről, világáról és komáromi vonatkozásairól” c. kiállítás megnyitójára 2019. május 31-én (pénteken) 17.00 órára a komáromi Zichy-palotabeli kiállítóteremben kerül sor.

Búcs

A Kultúráért és Turizmusért Társulás (KTT), mint a Felvidéki Népviseletes Babacsaládok Házának gondozója, a társszervezőkkel karöltve, úgymint a búcsi Babaklub, Szivárvány Óvoda és a Katona Mihály Alapiskola közösen szervezi meg május 31-én, pénteken 8.00 órai kezdettel a XXI. Emese Udvarházi Nap családi rendezvényét Búcson.

Kassa

Május 30-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Miből lesz a zenebogár? című különleges zenés estet Kassán, a Fugában. Belépő 10 euró.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás május 30-án, csütörtökön Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Komárom

Beszélgetés az európai integrációról, európaiságról és a kontinens jövőjéről május 30-án, csütörtökön, 18.00 órától Komáromban, a RÉV-ben, a Magyar Kultúra Házában.

Rimaszombat

Az előadást Dudás Péter rendezte, a főbb szerepekben Antal Márkot, Képes Lórántot, Horňák Marekot, Pollag Ádámot, Nádasi Pétert, Bocsárszky Attilát, Habodász Istvánt, Pólos Árpádot és Kövesdi Szabó Máriát láthatjuk. 

Kassa

Kassán, a Magyar Református Központban 2019. május 29-én, szerdán 17.30 órakor kerül sor Viola Judit, Sasok a viharban című könyvének a bemutatójára.

Dunaszerdahely

2019. május 29-én, szerdán 18.00 órától kerül sor a Vox Camerata és a párkányi Vox Solaris kamarakórus tavaszi koncertjére a dunaszerdahelyi Református templomban. A rendezvényen közreműködnek a dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola tanárai. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Dunaszerdahely

2019. május 28-a és 31-e között rendezik meg Dunaszerdahelyen a 44. Duna Menti Tavasz Gyermekszínjátszó- és Bábcsoportok Országos Seregszemléjét. A bábos és színjátszó versenyműsorokra a belépőjegyek ára 1,50 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Ipolyság

A Honti Múzeum és Simonyi Lajos Galéria Baráti Köre május 28-án, kedden 16.00 órai kezdettel szervezi meg Bendík Márta Ipolyság helytörténete a fényképezőgép lencséjén keresztül című vetítéses előadását a Simonyi Lajos Galéria épületében..

Pozsony

2019. május 27-én, hétfőn 18.30-tól Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter: A padlás című nagy sikerű musicaljét mutatja be Méhes László rendezésében a komáromi Jókai Színház Pozsonyban, a Cultus Ružinov-ban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Alsóbodok

2019. május 26-án, vasárnap 15.00 órától második alkalommal kerül megrendezésre a Gyermeklánc Zoboralji Gyermek- és Ifjúsági Hagyományőrző Fesztivál az alsóbdoki Esterházy János Zarándokközpontban. Célja helyet és hagyományt teremteni a helyi folklór bemutatására és ápolására együttműködve más gyerekcsoportokkal.

Komárom

A Vila Camarum Polgári Társulás május 26-án, vasárnap 13.30 kezdettel szervezi meg a V. Komálom Gyerkőcfesztivált Komáromban.

Karaszkó község

„A fesztivál témája a középkor és a kora újkor, vagyis a kishonti templomok építésétől a török betörésig terjedő időszak.

Pozsony

Újabb magyar rendezvényekkel jelentkezik a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás.

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2019. május 25-én, szombaton, Komáromban, a Duna Menti Múzeum dísztermében rendezi meg az V. FELVIDÉKI TEHETSÉGNAPOT.

Rimaszombat

A Tompa Mihály Református Gimnázium diákjai és tanárai 2019. május 24-én újra bekapcsolódnak a Szeretethíd – Kárpát-medencei református önkéntes napok rendezvényeibe.

Hegysúr

Május 24-én, pénteken 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Hegysúranka fúvószenekar megalakulásának 60. évfordulója és vezetőjének, Nagy Lajos 88. születésnapja alkalmából rendezett emléktábla-avatást  a hegysúri községháza esketőtermében.

Nagymegyer

A fényképkiállítás megtekinthető 2019. június 2-ig. A kiállítás előzetes telefonos egyeztetés alapján látogatható: +421915214648 vagy +4210908120052.

Feled

Az Olajág Polgári Társulás szervezésében május 23-án, csütörtökön Feleden, a kultúrházban 19.00 órai kezdettel Agócs Gergely néprajzkutató tart előadást A palóc népcsoport eredete és hagyományos kultúrája címmel.

Kassa

Május 23-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg György Attila Kerek a világ című kötetének a bemutatóját a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Rimaszombat

Május 23-án, csütörtök 17:30 kezdettel szervezik meg Gyuricza Péter Visszidensek című két kötetét a rimaszombati Csillagházban.

Tornalja

A Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ szervezésében május 22-én Jacobi Viktor: Sybill operett kerül bemutatásra 3 felvonásban.

Komáromszentpéter

PROBUILD- ÉPÍTSÜK KÖZÖSEN FELVIDÉKET ÜZLETEMBER TALÁLKOZÓ- ÉS KONFERENCIA

Somorja

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága május 21-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg az Irodalmi karaván című rendezvényt a somorjai Zalabai Városi Könyvtárban.

Galánta

Május 20-án, hétfőn 19.00 órai kezdettel mutatja be a Gergely Teáter  Armand – Szécsény Mihály – Fényes Szabolcs tollából a Paprikáscsirke, avagy stex és New York című zenés vígjátékát a Galántai Városi Művelődési Központban.

Fülek

A Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás  május 18-án Füleken adja át a Felvidék 2019 női példaképe díjakat. 

Dunaszerdahely

Május 17-én és 18-án, pénteken és szombaton rendezi meg az idei Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozót a Táncfórumot a Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete Dunaszerdahely több helyszínén.

Borsi

Május 17. és 19. között több mint 100 kárpátaljai és magyarországi középiskolás vesz rész a Rákóczi Szövetség XXV. Felvidéki Sétáján.

Dunaszerdahely

Május 17-én és 18-án, pénteken és szombaton rendezi meg az idei Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozót a Táncfórumot a Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete Dunaszerdahelyen.

Patfürdő

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2019. május 16-17-én Patfürdőn rendezi meg az Intézményvezetők 13. Szakmai Találkozóját.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás május 16-án, csütörtökön Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Királyhelmec és Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás május 15-én, szerdán Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Kassa

Május 14-én, kedden 16.30 kezdettel szervezik meg dr. Máté László: Czine Mihályról – Kilencven éve született az emberarcú irodalomtörténész című előadását a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Léva

A Lévai Reviczky Társulás a Lévai Városszépítő Egyesület és a Léva város önkormányzatának támogatásával közösen szervezik meg május 14-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Kittenberg Kálmán visszatér című képregény-kiállítás megnyitóját a Reviczky Házban.

Fülek

Szeretettel meghívom a „Tolerancia napja Füleken" nevű rendezvényre, amelyre 2019. május 13-án 19:00 órától kerül sor a füleki Holokauszt-emlékműnél (a Sládkovič és Hollý utcák sarkán).

Gúta

Május 13-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Bíborszín – beszélgető estet és könyvbemutatót a gútai Gandre – Caffe&Handmade épületében.

Pozsony

A Pozsonyi Kifli szervezet május 12-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezi meg a Pozsonyi paloták 2. Címmel a magyar  nyelvű városnéző sétáját Pozsonyban. 

Komárom

Május 12-én, vasárnap 18.30 kezdettel szervezik meg Csáky Pál Aranybunkók című politikai szatíra ősbemutatóját a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Komárom

Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében, Jópásztor vasárnapján, május 12-én kerül sor a XXX. Komáromi Imanapra a Szent András Bazilikában.

Párkány

Az MKP Párkányi Helyi Szervezete tiltakozó nagygyűlésre hív minden jó érzésű embert, aki úgy gondolja, hogy Ľ. Štúr szobra nem a párkányi Duna-parti sétányra való. Találkozzunk 2019. május 11-én, 13:30 órakor Párkányban a Sétáló utca elején a Kopjafánál.

Bátorkeszi

Bátorkeszi község önkormányzata és a helyi borászok szervezete szeretettel meghív mindenkit a 14. Bátorkeszi Borfesztiválra május 10-11 között.

Dunaszerdahely

A Felső-Csallóközi Magyar Családok Egyesülete szeretettel hív és vár minden családot, hogy a Felvidéken először részese legyen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által meghirdetett világrekord-kísérletnek, amely során egyszerre emeljük magasba gyermekeinket. Szó szerint, és szimbolikus értelmében is.

Gúta

ŐSI TUDÁS – XV. FELVIDÉKI ORSZÁGOS ROVÁSÍRÁS-VETÉLKEDŐ ÉS MŰVELTSÉGI TALÁLKOZÓ A PALÓC TÁRSASÁG ÉS A FELVIDÉKI ROVÓK SZERVEZÉSÉBEN.

Rimaszombat

A Pósa Lajos Társaság május 9-én, csütörtökön 17.30 kezdettel szervezi meg Döbrentey  Ildikó és Levente Péter lelkiderű-gyakorlatát a rimaszombati Csillagházban.

Hanva

Juhász István, az Agrárius Kft. vezetője és tulajdonosai, valamint a társszervező Hanvai Református Egyházközség 2019. május 8-án 11.00 órai kezdettel tartja a két gömöri alkotó, Mács József író és Tóth Elemér költő tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezést, amelyen leleplezik a két irodalmár mellszobrát.

Kassa

Május 7-én, kedden 18.30 kezdettel szervezik meg A színfalak mögött című beszélgető estet a kassai Csemadok Pinceklubban.

Pozsony

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet közösen szervezi meg május 6-án, hétfőn 17.00 órai kezdettel A pillanat varázslója címmel Farkas József (1938-2019) World Press Photo-díjas fotóriporter életmű-kiállítását a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Nemesradnót

A Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete és a Nemesradnóti Református Egyházközség anyák napi ünnepséget szervez Nemesradnóton május 5-én, vasárnap.

Pozsony

Május 5-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezik meg Himnusz a szabadságunk címmel a magyar Himnusz közös éneklését a szlovák parlament épülete előtt.

Losonc

A Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége és Csáky Pál EP-képviselő közösen szervezi meg a Pro Probitate – Helytállásért díj ünnepélyes átadását május 5-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel a losonci zsinagógában.

Mozi Bratislavská cesta 86/27, 93101 Šamorín, Bratislavský, Slovakia

Harangozó Imre előadása Somorján

Udvard

A Pro Patria Honismereti Szövetség, a Csemadok Országos Tanácsa, a Csemadok Érsekújvári Területi Választmánya, a Csemadok Udvardi Alapszervezete, Udvard Község Önkormányzata és a somorjai Bibliotheca Hungarica közösen szervezi meg május 4-én, szombaton 9.00 órai kezdettel a Mérföldkövek XXIII. a szlovákiai magyar helytörténészek országos találkozóját az udvardi művelődési házban.

Újbást

A Medvesalja Ifjúsági Csoport (MICS) május 4-én, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezi meg a V. Medvesalji Majálist az újbásti kultúrház előtti téren.

Rimaszombat

Május 3-án és negyedikén tartják az idei Városnapokat Rimaszombatban. A Városdíjak átadásával, városnapi vásárral s igen gazdag kulturális és sportprogrammal várja Rimaszombat Városa a 2019-es Városnapokon a város és a régió lakosságát.

Párkány

A Párkányi Városi Könyvtár május 2-án, csütörtökön 17.30 kezdettel szervezi meg Balla Barbara, a SpoZa-KapCsoda szakmai vezetője előadását Mit tehet a szülő autizmusban érintett gyermeke fejlődése érdekében? címmel az intézmény épületében.

Komárom

Május 1-én, szerdán 10.00 órai kezdettel szervezik meg a megemlékezés az 1919-es Komáromi áttörés áldozataira, hőseire Észak- és Dél-Komáromban.

Pered

A Szlovákiai Magyar Kézműves Szövetség és a Hagyományok Háza közösen szervezi meg május 1-én, szerdán 15.30 kezdettel a Magyar Kézművesség a Felvidéken című vándorkiállítását a Peredi Községi Hivatal házasságkötő termében.

Barsbaracska

Pozba – Barsbaracska – Barsbese református gyülekezetei és a Barsi Református Egyházmegye közösen szervezi meg  május 1-én, szerdán 10.00 órai kezdettel a Barsi Egyházmegyei Majálist Barsbaracskán.

Párkány

Május 1-én, szerdán 9.00 órai kezdettel szervezik meg a majálist a párkányi Sétáló utcában.

Rimaszombat

A Via Nova Ifjúsági Csoport családi délutánokat szervez Gömör-Nógrádban is.  A pelsőci és füleki összejövetelek után Rimaszombatban, április 30-án, 16.30 órától is szeretettel várnak mindenkit a Csillagházban.

Kassa

A Rovás április 30-án, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg a vasfüggöny lehullásának 30. évfordulója alkalmából a Szabadság és identitás című kiállítás megnyitóját a kassai Rovás Galériában.

Rozsnyó

A Csemadok Rozsnyói Alapszervezete, Rozsnyó város és Magyarország Kassai Főkonzulátusa 2019. április 30-án rendezi meg a Gasztrokulturális fesztivált Rozsnyó főterén.

Pozsony

Április 30-án V4+ Törökország külügyminiszteri találkozóra kerül sor Pozsonyban, amelyen tervek szerint Szijjártó Péter miniszter is részt vesz. A találkozó helyszíne a szlovák külügyi tárca épülete (Hlboká cesta 2).

Komárom

A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület április 29-én, hétfőn 16.00 órai kezdettel szervezi meg a koszorúzási ünnepségét Egressy Béni születésének 205. évfordulója alkalmából az Egressy Béni emléktáblájánál a volt ISTER áruháznál.

Léva

A Csemadok Lévai Alapszervezete április 28-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezi meg a megemlékezését a győzelmes nagysallói csata 170. évfordulója alkalmából a lévai köztemetőben található emlékműnél.

Losonc

Április 27-én (szombaton) Gazda- és Kézműves Napot szerveznek a losonci Ladovo gazdaságban, ahol lovakkal, birkákkal, kutyákkal tartanak mindenféle versenyt és bemutatót, lesz kézművesvásár, mezőgazdasági gépek kiállítása és természetesen folklórcsoportok is fellépnek. A rendezvény 9.00 órától várja az érdeklődőket.

Rimaszombat

A döntőre Rimaszombatban 2019. április 25-27-e között kerül sor.

Fülek

A Füleki Városi Könyvtár következő író-olvasó találkozója a nógrádi régió egyik legjelentősebb 15. századi eseményére irányul, amely mélyen belevésődött a térség történelmébe és nagyban befolyásolta a korabeli társadalmat és annak további fejlődését.

Rimaszombat

Április 26-án Rimaszombatban tartanak meghallgatást az X-Faktor produkció keretein belül. A meghallgatás 13.00 órától kezdődik a Tompa Mihály Alapiskolában.

Rimaszombat

A döntőre Rimaszombatban 2019. április 25-27-e között kerül sor.

Losonc

Április 25-ére (csütörtökre) már remélem visszatér a napsütés, hiszen PoZEMšťan(FÖLDlakó) címmel környezetvédelmi fesztivált tartanak a losonci Arany utcácskában. A délelőtt 10.00 órakor kezdődő rendezvény számos látnivalót és érdekességet kínál egészen 18.30-ig.

Pozsony

Április 25-én, csütörtökön, a húsvéti örömben, s egyben Szent Márk liturgikus ünnepe kapcsán 17 órai kezdettel a ferences templomban ünnepi hangversenyre kerül sor

Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás április 24-én, szerdán Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Pozsony

Magyar nyelvű misék és szertartások a pozsonyi ferences templomban:

Fülek

Április 18-án, csütörtökön 16.30 kezdettel szervezik meg a Magyar Fotóművészek Világszövetségének vándorkiállítását a füleki vár Bebek-tornyában.

Diószeg

Április 17-én, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg Oros László Irodalmunk emlékei II. című kötetének a bemutatóját a diószegi TI INOVATECH épületében.

Pozsony

Április 17-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezik meg Tóth László költői estjét a Pozsonyi Magyar Intézet székházában.

Rimaszombat

Április 17-én, szerdán 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Fürdőélet a 19. századi Gömörben című kiállítás megnyitóját a rimaszombati Gömör – Kishont Múzeum kiállítóterében.

Somorja

Sághy Erzsébet: A Tizedik parancsolat – Magyarok a pokol kapujában című könyv bemutatójára 2019. április 16-án (kedden) 18.00 órakor kerül sor.

Nyitra

Április 15-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Tégy uram, engem áldássá! címmel a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusának és vendégeinek ünnepi hangversenyét a nyitrai református templomban.

Komárom

A Kantha Dóra Alapítvány április 15-én, hétfőn 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Jótékonysági Kantha Dóra Emlékestet a Komáromi Városi Művelődési Központban.

Pozsony

Április 15-én, hétfőn 17.00 órai kezdettel szervezik meg Pósa Lajos, a mesekirály című emlékkiállítás megnyitóját a Csemadok pozsonyi székházában.

Somorja

Virágvasárnap Somorján sajtótájékoztatóval.

Pozsony

Április 14-én, vasárnap 9.00 órai kezdettel tartják meg a virágvasárnapi szentmisét a pozsonyi Ferences templomban.

Pozsony

Szombaton, 2019. április 13-án, 19.00 órakor Fassang László Liszt Ferenc-díjas orgona- és zongoraművész, valamint Szokolay Dongó Balázs Prima-díjas népzenész, népi hangszeres szólista ad közös hangversenyt Pozsonyban, a Klarissza templomban, a Crossover Fesztivál keretében.

Somorja

Április 13-án, szombaton 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Kaláka együttes jubileumi koncertjét Kaláka 50 címmel a Somorjai Városi Művelődési Központ épületében.

Komárom

A Szlovákiai Civil Becsületrend Polgári Társulás április 13-án, szombaton 14.30 kezdettel szervezi meg a Szlovákiai Civil Becsületrend ünnepélyes átadása a komáromi Duna Mente Múzeum Kultúrpalotájában.

Tornalja

A tornaljai református gyülekezet presbitériuma és lelkésznője az új óvoda udvarának rendbetételéhez (tereprendezés és füvesítés) kéri a református testvérek és támogatók segítségét.

Fülek

Projekt partnerek és célcsoportok értékelése a kétéves projekt azonnali hatásáról, a szlovák-magyar határmenti régió perifériájának fejlődési lehetőségeiről.

Muzsla

Április 12-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Szűcs Béla Albert Emlékezés Mindszenty József bíborosra és kiszabadulásának körülményeire című előadásra a Muzslai Községi Könyvtár épületében.

Nagymegyer

A Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete, a Rákóczi Szövetség és a Corvin Mátyás Művelődési Központ közösen szervezi meg április 12-én, pénteken 18.00 órai kezdettel a Felvidékről kitelepítettek emléknapja alkalmából rendezett megemlékezést a nagymegyeri Corvin Mátyás Művelődési Központban.

Bátorkeszi

A bátorkeszi  Kováts József Alapiskola igazgatósága és az egykori bátorkeszi és búcsi közös petíciós bizottság közösen szervezi meg április 12-én, pénteken 18.00 órai kezdettel a Volt egyszer egy iskolaháború című megemlékezést az iskola épületében.

Kassa

Magyarország Kassai Főkonzulátusa április 12-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg Áldozó Judit, Márai Sándor műveiből összeállított monodráma bemutatóját a Kassai Thália Színház Márai Stúdiójában. A monodrámát előadja Havas Judit.

Királyhelmec

Április 12-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Horváth Károly Bodrogköz öröksége című kiállítását a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házában.

Ipolyság

Az Ipolysági Református Egyházközség április 12-én, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezi meg a húsvétváró délutánját a református templom parókiáján.

Felvidék

Fejezzük ki tiltakozásunkat méltósággal, kulturált, európai nemzethez méltóan, szabadon és emelt fővel.

Losonc

Az 50. Kármán Napok keretei között április 11-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas előadóművész műsorát a losonci Kármán József Alapiskola Ráday-termében.

Pozsony

A Szövetség a Közös Célokért társulás április 11-én, csütörtökön Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Dunaszerdahely

A Pázmanem Társulás és a Magyar Megmaradásért Polgári Társulás szervezésében kerül megszervezésre a Felvidékről kitelepített magyarokról való megemlékezés.

Pozsony

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete április 10-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezi meg Schill István mérnök, nyugalmazott svájci nagykövet Svájc – egy érdekes ország című előadását a Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő Nagytermében.

Léva

A Reviczky Társulás Irodalmi szakosztálya április 10-én, szerdán 10.00 órai kezdettel szervezi meg a Dvorák – Patka Színház előadásában A békakirály című gyermekelőadást a lévai Reviczky Házban.

Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás április 10-én, szerdán Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a dunaszerdahelyi és királyhelmeci területi irodában.

Pozsony

Április 9-án, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Dixie Kings Of Hungary koncertje (ex Benkó Dixieland Band) koncertjét a pozsonyi Majestic Music Clubban.

Komárom

Idén - április 8-12. között - tizenötödik alkalommal szervezi meg a Selye János Egyetem és a Selye János Egyetem Hallhatói Önkormányzata a Komáromi Egyetemi Napokat, a KEN-t.

Komárom

A Rotary Club Komárom április 6-án, szombaton 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Jót tenni öröm című jótékonysági koncertjét a Komáromi Városi Művelődési Központban. A rendezvénnyel a szociálisan rászoruló középiskolások segítik meg.

Komárom

A Csemadok Komáromi Területi Választmánya április 5-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezi meg a Mécs László Emlékestet a Csemadok komáromi székházában.

Kassa

Április 4-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Jelet hagyni címmel a kiskőrosi Nemzetközi Grafikai Alkotótábor anyagát bemutató kiállítás megnyitóját a FiguratiF Galériában a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Ebed

Március 31-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel tartják meg Az üdvösség útja – gitáros keresztút alkalmat az ebedi Szent István Király Plébániatemplomban.

Kassa

Március 30-án, szombaton 16.30 kezdettel szervezik meg a Csengettyű Kórus 50., a Leánykar 30. És az Ifjúsági Vegyeskar 5. jubileuma alkalmából a közös hangversenyt a kassai Művészetek Házában.

Rimaszombat

Március 29-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Bartók Rimaszombatban című emlékestet a rimaszombati kultúrházban.

Kassa

Március 29-én, pénteken 10.00 órai kezdettel szervezik meg Üveges Szanyó Gabriella A gyermekek beszédfejlődése című előadását a kassai Löffler ArtCamp épületében.

Dunaszerdahely

2019. március 29-én, pénteken kerül sor az idén 10 éves Arizóna zenekar nagyszabású lemezbemutató jótékonysági koncertjére 10 Év címmel a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Léva, Reviczky Ház

A Reviczky Társulás Ifjúsági Szakosztálya március 28-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg az Egy falat szórakozás című palacsintasütéssel egybekötött ifjúsági kvízestet a lévai Reviczky Házban.

Pozsony

Március 28-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg az Istennel a hazáért és a szabadságért című II. Rákóczi Ferenc, Magyarország hőséről szóló kiállítás megnyitóját a Csemadok pozsonyi székházában található Rákosi Ernő teremben.

Pozsony

Március 28-án, csütörtökön 15.00 órai kezdettel szervezik meg Dr. Czakó László fül-,orr- és szájsebész előadását a Pozsonyi Casino épületében.

Kassai Thália Színház

2019. március 28-án, csütörtökön kerül sor az 50 éves Kaláka együttes koncertjére a „Kaláka 50 - Hét határon át” című koncertturnéjuk keretében, a kassai Thália Színházban.

Rozsnyó

Március 27-én, szerdán 16.30 kezdettel szervezik meg a II. Rákóczi Ferenc, a Nagyságos Fejedelem című előadást a rozsnyói Rákóczi Magyar Ház nagytermében.

Királyhelmec

A Lorántffy Zsuzsanna a Bodrogköz Fejlesztéséért Társulás március 26-án, kedden 17.00 órai kezdettel szervezi meg Fehér József – Kovács Dániel Királyhelmecről indultak… című kötetet a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösség Házában.

Pozsony

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás közösen szervezi meg március 25-én, hétfőn 17.00 órai kezdettel az  Itt az idő – 1848/49 Pozsonyban című kiállítás megnyitását a pozsonyi Brämer-kúriában.

Borsi

A borsi II. Rákóczi Ferenc Polgári Társulás a Csemadok Borsi Alapszervezete közösen szervezi meg március 24-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel II. Rákóczi Ferenc születésének 343. és Erdély fejedelmévé választásának 315. évfordulója alkalmából megemlékezését a borsi Rákóczi – kastélyban.

Párkány

A LIMES ANAVUM szervezet március 23-án, szombaton 14.30 kezdettel szervezi meg a gróf Esterházy János emlékünnepséget Párkányban.

Dunaszerdahely

A Vámbéry Polgári Társulás a Dunaszerdahely Város Önkormányzata, Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola társszervezésében március 21-én és 22-én szervezi meg a XIX. Vámbéry Napok rendezvénysorozatot Dunaszerdahelyen.

Rimaszombat, Csillagház

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete 2019. március 22-én 18.00 órától tartja évzáró taggyűlését a Csillagházban.

Pozsony

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete és a Pozsonyi Magyar Intézet közösen szervezi meg március 21-én, csütörtökön 12.00 órai kezdettel a Waszlavik László művészettörténész zenés bemutatóval egybekötött előadását.

Pozsony

Pozsonyban csütörtökön (március 21.) a szentmise előtt 17.10-től csendes szentségimádásra kerül sor.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás március 21-én, csütörtökön Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban.

Nemesradnót

A Csemadok Nemesradnóti Alapszervezete szeretettel meghívja 2019. március 20-án, szerdán, 16.00 órai kezdettel megtartandó megemlékezésére a kultúrházba.

Pozsony

Pozsonyban szerdán (március 20.) az esti mise után főként a középkorosztályt és a fiatal felnőtteket, az aktív munka közben kicsit megállni vágyókat hívják a Közösségi Házba egy elmélkedős imaórára.

Rimaszombat

Az Esték a Gömöri Hírlappal keretén belül március 20-án, szerdán 17.30 órától a Három Rózsa Kávéházban a Magyar 7 című hetilap mutatkozik be. Vendégek: Molnár Judit, Kövesdi Károly, Virsinszky Tamás, Fábián Gergely és Szvorák Emese, az est házigazdája Juhász Dósa János lesz.

Királyhelmec és Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás március 20-án, szerdán Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban.

Komárom

A Református Teológiai Kar, a Kodolányi János Egyetem, a MTA Veszprémi Területi Bizottság Magyarságkutató Munkabizottsága, a Százak Tanácsa szervezésében 2019. március 20-án a „Középszintű állami és felekezeti iskolák, tanítóképzők és árvaházak 1869-1949” címmel Kárpát-medencei nemzetközi tudományos konferenciára kerül sor a Tiszti Pavilonban.

ligetfalui HotDock Galériában

Március 19-én, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a PING-PONG ARTIST-RUN SPACES FROM V4 című kiállítást a ligetfalui HotDock Galériában.

Dunaszerdahely

Március 18-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Daniela Kapitáňová Könyv a temetőről című kötet hangoskönyv változatának felolvasását Bandor Éva előadásában a dunaszerdahelyi Buena Coffe House épületében.

Gal§nta

A Csemadok Galántai Szervezete március 17-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezi meg a magyar forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából a koszorúzási ünnepségét a galántai városi temetőben.

Léva

Március 15-én, pénteken 16.30 kezdettel szervezik meg a március 15-ei megemlékezést és koszorúzást a lévai köztemetőben lévő hősök emlékművénél.

Komárom

Március 15-én, pénteken 16.30 kezdettel szervezik meg a március 15-ei ünnepséget Komáromban.

Pozsony

Pozsonyban március 15-én, pénteken 15.30 kezdettel tartják az 1848/49-es magyar szabadságharc 171. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést és koszorúzást Petőfi Sándor szobránál a pozsonyi Medikus kertben.

Ipolyság

Március 15-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg az ünnepi megemlékezést az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra  Ipolyságon.

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete március 15-én az 1848-as forradalom emléknapja alkalmából 16.30 órai kezdettel rendezi a koszorúzási ünnepséget a Petőfi szobornál, ezt követően 17.30-kor kerül sor a Görgey c. darab bemutatójára a kultúrházban.

Komárom

Március 14-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Március van, s határtalan az élet című ünnepi műsort a Komáromi Városi Művelődési Központban.

Rimaszombat

Március 14-én, csütörtökön 15.00 órakor nyitja újabb kiállítását a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeum, amely a 30 éves Cseres-hegység Tájvédelmi Körzetet mutatja be.

Komárom

A VII. Martosi Szabadegyetem sajtótájékoztatójára, amelyen a fesztivál keretein belül megrendezésre kerülő Felvidék Arca szépségverseny kerül beharangozásra 2019. március 14-én (csütörtök), 11.00. Helyszín: Zichy-pont, Komárom kerül sor.

Szenc

Március 14-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg  prof. Dr. Pálffy Géza, az MTA doktorának előadását A Szent Korona tizenegy hazatérése címmel a Szenci Városi Múzeumban.

Nyitra

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara és a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet március 13-án, szerdán 16.00 órai kezdettel szervezi meg emlékműsorát az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére a Pedagógiai Kar épületének D2-es előadótermében.

Pozsony

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete március 13-án, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezi meg Drábik János, közíró A Kárpát-medence száz évvel a Trianon után című előadását a Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő termében.

Nagyölved

Barsi Református Egyházmegye énekversenyére 2019. március 12-én, kedden 9.00 órától kerül sor Nagyölveden, a helyi alapiskola dísztermében.

Gímes

A Csemadok Gímesi Alapszervezete, a Csemadok Nyitrai Területi Választmánya és a Gímesi Kulturközpont közösen szervezi meg március 10-én, vasárnap 17.00 órai kezdettel a Hazajáró közönségtalálkozóját a gímesi kultúrházban.

Ipolybalog

Az MKP és a Csemadok helyi alapszervezetei közösen szervezik meg március 10-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel a megemlékezést az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra Ipolybalogon.

Nagymegyer

A Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete március 10-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel szervezi meg az Ex Libris – Magyar Művészeti Díjrendszer 43. díjátadó gáláját a nagymegyeri kultúrházban.

Gútai Városi Művelődési Központ

2019. március 10-én, vasárnap 17.00 órától Vadkerti Imre, Derzsi György és Kovács Koppány, vagyis A három királyok állnak színpadra nőnap alkalmából a gútai Városi Művelődési Központban.

Komárom

2019. március 10-én, vasárnap 17.00 órától Nőnapi Gálakoncertet rendeznek a komáromi Városi Művelődési Központban.

Szilice

Március 9-én, szombaton 18.00 órai kezdettel dokumentumfilm vetítést szerveznek a szilicei községháza nyugdíjas egyesületének klubjában.

Kassa

Az Abaújtornai Református Egyházmegye 2019. március 9-én, szombaton 15.00 órakor a Kassai Magyar Református Egyházközség gyülekezeti termében tartja meg az Országos Énekverseny egyházmegyei fordulóját.

Szőgyén

2019. március 9-én, szombaton 18.00 órától folytatódik a tizenkettedik Téli Színházi Estékcímű rendezvénysorozat a szőgyéni kultúrház színháztermében. Ezúttal Zsapka Attila és zenésztársai jubileumi koncertjére kerül sor Félszáz címmel.

Dunaszerdahely

 Borsi Ferenc: Magyar asztali citera típusai c. könyvének bemutatója március 8-án Dunaszerdahelyen.

Fülek

A Csemadok Füleki Alapszervezete 2019. március 8-án, 18.00 órától tartja évzáró taggyűlését a Magyar Közösségi Házban.

Alistál

A Pozsonyi Református Egyházmegye énekversenyére 2019. március 8-án, pénteken kerül sor Alistálon.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás Civil információs napot tart a területi irodáiban.

Somorja

Március 7-én, csütörtök 18.00 órai kezdettel szervezik meg az Kovács Zoltán – Lőrincz Adrián – Nagy Endre: Tawahkák földjén című könyv bemutatóját a somorjai Zalabai Zsigmond Városi Könyvtárban.

Dunaszerdahely

Március 7-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Kovács Melinda A kételyen túl című kötetének a bemutatóját a dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár épületében.

Fülek

Március 7-én, csütörtökön 16.30 kezdettel szervezik meg Molnár Rozália és Valacsay Olga Fényszilánkok és Ékes jelek című kiállítását a füleki Városi Honismereti Múzeumban.

Ipolyság

Magyar Kézművesség a Felvidéken 2018 című kiállítást az ipolysági Simonyi Lajos Galériában nyitják meg.

Szenc

Március 7-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel szervezik meg Jakubecz Márta Cincogi és cimborái című kötetének a bemutatóját a Szenci Városi Könyvtár épületében.

Dunaszerdahely

2019. március 7-én, csütörtökön 19.00 órától ad koncertet Sztevanovity Zorán énekes, gitáros, zeneszerző a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Gelle

2019. március 5-én, kedden 19.00 órától hagyományos farsangi mulatságot rendeznek a gellei kultúrházban. A vigadalom végén nagybőgő temetésre kerül sor, amely jelképezi a búcsúzást a farsang időszakától. A rendezvényen a jó hangulatról a Pósfa zenekar gondoskodik. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Ekecs

2019. március 5-én, kedden 18.00 órától Bőgőtemetést rendeznek az ekecsi kultúrházban. Egy régi szokást elevenítenek fel, mely után húshagyókeddi heje-huj vigalom vár mindenkit. Előreláthatóan 20.30-tól veszi kezdetét a tréfás verbunk, eskettetés és a bőgőtemetés. Belépő 2 euró.

Érsekújvár

A Nobilitas Carpathiae március 5-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg az engesztelő szentmise gróf Esterházy János lelki üdvéért az érsekújvári római katolikus plébániatemplomban.

Komárom

A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Kampánya keretében a komáromi régió óvodásait és szüleiket zongorakoncerttel ajándékozza meg Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas művész előadásában március 5-én, kedden 16.00 órai kezdettel a Komáromi Városi Művelődési Központban.

Pozsony

A MAGYAR OPERA KIBONTAKOZÁSA – előadás az Opera Nagykövetei program keretében március 5-én 18.00 órakor a Pozsonyi Magyar Intézet, Štefánikova (Stefánia út) 1., földszinti díszterem Haramza László tart előadást.

Pozsony

BORGÓ: BOLYAI PSZEUDOSZFÉRA – kiállításmegnyitó nyílik március 5.  17.00 órakor a Pozsonyi Magyar Intézet, Štefánikova (Stefánia út) 1., emeleti kiállítótérében. 

Dunaszerdahely

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár március 4-e és március 9-e között szervezi meg a Szlovákiai Könyvtárak Hete rendezvénysorozatot a könyvtárban.

Nagykapos

A TANDEM nonprofit szervezet és a Nagykapos és Vidéke Társulás március 4-én, hétfőn 17.30 kezdettel szervezi meg az Életmesék – Élő történelem-mozaikok az Ung-vidékről című kötet bemutatóját a Nagykaposi Magyar Közösségi Házban.

Zselíz

A Csemadok Zselízi Alapszervezete és a Zselízi Városi Könyvtár közösen szervezi meg március 3-án, vasárnap 15.30 kezdettel Csáky Pál Értékeink – százéves a szlovákiai magyar közösség című kötetének a bemutatóját a zselízi Magyar Házban.

Dunasápújfalu

Március 3-án, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Csemadok Dunasápújfalusi Alapszervezetének újjáalakuló ülését a dunasápújfalui klubhelyiségben.

Párkány

2019. március 3-án, vasárnap 19.00 órától kerül sor Janza Kata és Dolhai Attila koncertjére a párkányi kultúrházban.

Ipolynyék

A Csemadok Ipolynyéki Alapszervezte mellett működő Mics Károly színjátszó csoport március 2-án, szombaton 18.00 órai kezdettel mutatja be Jena de Létraz Mackó című három felvonásos bohózatát az ipolynyéki kultúrházban.

Csallóköznádasd

Március 2-án szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Sütifesztivált a csallóköznádasdi kultúrházban.

Sárosfa

Március 2-án, szombaton 9.30 kezdettel szervezik meg a II. Dőrejárást Sárosfán. Indulás az Esspresso Favorit udvaráról.

Lakszakállas

Március 2-án, szombaton 14.00 órai kezdettel szervezik meg az egészségnapot a lakszakállási kultúrházban.

Martos

A Martosi Református Egyházközség 17. alkalommal szervezi meg 2019. március 2-án, szombaton 19.00 órai kezdéssel a Magyar oktatásért jótékonysági bálját a helyi kultúrházban.

Dunaszerdahely

2019. március 2-án, 19.00 órától szombaton kerül bemutatásra Puccini Bohémélet című románca a Magyar Állami Operaház koncertszerű vendégelőadásában, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Komárom

2019. március 2-án, szombaton 20.00 órai kezdettel a Locomotiv Revival Band és az LGT legendás gitárosa, Karácsony János ad koncertet a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában.

Rozsnyó

2019. március 2-án, szombaton CD keresztelővel egybekötött lemezbemutató koncertet ad az EndORFin zenekar Ontogenézis címmel a rozsnyói Replay Pubban.

Incheba Expo Aréna, Pozsony

Március 1-én, pénteken 20.00 órai kezdettel szervezik meg a Lord of the Dance tancshowját a pozsonyi Incheba Expo Aréna épületében.

Fülekpüspöki

A Tompa Mihály Központ, a Gömöri Ifjúsági Csoport, a Via Nova ICS, a Barárti Körök, a Femaro és az MKP 2019. március 1-én megrendezi a Gömör-Nógrádi Összetartozás Napját, ezúttal Fülekpüspökin.

MaJel Rovás Központ, Kassa

Március 1-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Rovás-maszkabált a MaJel Rovás Központban.

Rimaszombat

Az „Anyább” anyák című könyv rimaszombati bemutatójára 2019. március 1-én kerül sor a Három Rózsában.

Muzsla

A Muzslai Községi Hivatal és a Limes-Anavum Regionális Honismereti Társulás közösen szervezi meg március 1-én, pénteken 16.00 órai kezdettel A szabad Közép-Európa múltja és jövője című kerekasztal-beszélgetést a Muzslai Községi Könyvtárban.

Nagybalog

A Csemadok Nagybalogi Alapszervezete 2019. március 1-én tavaszváró bábégetést rendez. Indulás a Balog-partra az iskola elől 9.45-kor.

Sárosfa, kultúrház

Könyvbörzével egybekötött festménykiállításra kerül sor március 1-2 között a sárosfai kultúrházban a Vöröskereszt helyi szervezetének rendezésében. 

Komárom

2019. március 1-én, pénteken 19.00 órától a komáromi Városi Művelődési Központban kerül bemutatásra a 10 éves jubileumát ünneplő Made in Hungária című musical a Magyarock Dalszínház előadásában.

Rozsnyó

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Európai Uniós Projektigazgatóságával együttműködve a Pro Le-Ti és a rozsnyói Rákóczi Magyar Ház szervezésében kerül sor február 28-án, csütörtökön 16.00 órai kezdettel a pályázati felkészítő találkozóra a rozsnyói Rákóczi Magyar Házban.

Pozsonyi Magyar Intézet

Február 28-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Takács Andrással való beszélgetést a Pozsonyi Magyar Intézetben.

Bátka

A Csemadok Bátkai Alapszervezete 2019. február 27-én, szerdán, 16.00 órától álarcos felvonulást szervez a faluban.

Fülek

A Füleki Vármúzeum február 27-én, szerdán 16.30 kezdettel szervezi meg A Koháry és a Coburg család emlékezete Barstól Gömörig és a Tanulmányok a Koháryak Nógrád vármegyei központú birtokairól (1647–1731) című szakkiadványok ünnepi bemutatását a Füleki Városi Hivatal üléstermében.

Léva, Reviczky Ház

A lévai Reviczky Társulás és a Reviczky Társulás Helytörténeti szakosztálya közösen szervezi meg február 27-én, szerdán 17.00 órai kezdettel Müller Péter 100 éve történt – Az államfordulat története Léván című előadását a Reviczky Házban.

Mailáth József Regionális Múzeum épülete, Királyhelmec

A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Szlovákiai Agrárkamara közösen szervezi meg február 26-án, kedden 14.00 órai kezdettel A vidékben rejlő lehetőségek című szakmai mezőgazdasági fórumot a királyhelmeci Mailáth József Regionális Múzeum épületében.

MaJel Rovás Központ, Kassa

A Kassai Polgári Klub február 26-án, kedden 16.30 kezdettel szervezi meg Jezsó Ákos: Megyek túlra című kötetének a bemutatóját a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Rimaszombat, Csillagház

Rimaszombati Református Egyházközség valamint a Tompa Mihály Református Gimnázium 2019. február 26-án 17.00 órai kezdettel a Csillagház előadótermében szeretné tájékoztatni a leendő növendékek szüleit, a pedagógusokat, az érdeklődő közönséget, valamint a sajtó képviselőit a Református Óvoda és Református Alapiskola indításának jelenlegi állásáról.

Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi kórházban február 26-án, immár másodszor, szoptatási tanácsadó napot tartanak a kismamáknak.

Párkány, Kultúrház

Február 26-án, kedden 18.00 órai kezdettel mutatja be a Négy Arc Színházi Produkció a Nejem a neten című előadását a párkányi kultúrház épületében.

Rimaszombat

A Gömör–Nógrádi Vállalkozók Klubja (GNVK) a rimaszombati Tompa Mihály Központ és a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége együttműködésével alakult meg. Céljuk, hogy összekapcsolják a magyar vállalkozókat.

Rimaszombat, Csillagház

Február 25-én, hétfőn 17.30 kezdettel szervezik meg a Pósa bácsi azt üzente… II. címmel Kun Miklós Jenő Pósfa-kutató előadását a rimaszombati Csillagházban.

Párkány, Kultúrház

Február 24-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel mutatja be a Masters of Puppets Network Europe a Kisvakond című bábjátékot a párkányi kultúrház épületében.

Dunaszerdahely, Plébániahivatal épülete

A Szövetség a Közös Célokért társulás és a Keresztény Ifjúsági Közösségek közösen szervezi meg február 23-án, szombaton 14.00 órai kezdettel  a családi napját a házassá hete alkalmából a Dunaszerdahelyi Plébániahivatal épületében.

Párkány, Csemadok székház

A LIMES – ANAVUM Regionális Honismereti Társulás és a Csemadok Párkányi Alapszervezete közösen szervezi meg február 22-én, pénteken 16.00 órai kezdettel mutatja be az Értékeink című kötetet a párkányi Csemadok székházban.

Komáromi Viking Pub

Egy Jobb Komáromért és az Endresz Csoport Egyesület közösen szervezi meg február 21-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László Komáromban születésének 579. évfordulója alkalmából szervezi meg Gőgh Viktor V. László a fiatalok szemével című előadását a komáromi Viking Pub épületében.

Komárom, a Duna Menti Múzeum 

A Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága és a Concordia Chorus Polgári Társaság közösen szervezi meg február 21-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel a Bartók 95 címmel koszorúzással egybekötött  emlékhangversenyt Bartók Béla 1924. február 5-i komáromi koncertjének tiszteletére a Duna Menti Múzeum  dísztermében.

Ipolyság

Az Ipolysági Városi Könyvtár február 21-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg Albert Sándor Az Ipari a bársonyos forradalom után című kötetének a bemutatóját a könyvtár épületében.

Losonc

Az emlékház első tíz évéről DVD-film készült, amelyet az alkotók, Szekeres Éva és Lichtmannegger László 2019. február 21-én 16.30 órai kezdettel mutatnak be az érdeklődőknek.

Somorja, Mozi Club

A Somorjai Kaszinó és a Mozi közösen szervezi meg február 21-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel a Grendel emlékestet a somorjai Mozi Club épületében.

Pozsony, Brämer-kúria

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás közösen szervezi meg február 20-án, szerdán 16.00 órai kezdettel az étel, ital, álom… – Mindennapok és ünnepek a nép életéből című állandó néprajzi kiállítás megnyitóját a pozsonyi Brämer-kúriában.

Komárom, RÉV épület

Február 19-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg a beszélgetést Berecz Andrással és Berecz Istvánnal a komáromi RÉV épületében.

Komárom, a Duna Menti Múzeum 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Komáromi Területi Választmánya február 18-23. között rendezi meg a XXIV. Komáromi Pedagógiai Napok szakmai rendezvénysorozatát „Innováció és digitalizáció a 21. században” témakörben.  

Rimaszombat, Csillagház

A Szövetség a Közös Célokért társulás 2015-ben csatlakozott a Házasság hete magyarországi rendezvénysorozatához. Azóta a saját programjaik mellett szervező erővel segítik a felvidéki civil szervezeteket, hogy ezen a héten rendezvényeikkel, a házasság örökkévaló értékére irányítsák a figyelmet.

Szabadka

Az őszi Garden Flora kiállítás és virágvásár 2018. október 25.-28. lesz megtartva a Köztársaság tér kis sétányán Szabadkán.

Komárom

Mesélő rajzok Komáromban

Dunaszerdahely

2018. március 23-án, 20 óra 30 perces kezdettel a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban hármaskoncertre kerül sor. Fellép a The Butchers, a túlontool, és a The Rockefellas.

Komárom

Kodály Zoltán nyomában Budapesten – könyvbemutató Komáromban

Nagyfödémes

A Borsos Mihály Alapiskola és a Csemadok Nagyfödémesi Alapszervezete 2018. március 19-én, hétfőn, 17 órai kezdettel szervezi meg a jótékonysági estjét Gyerák Zsóka megsegítésére a nagyfödémesi kultúrházban.

Vága

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vágán, az iskolánál 16 óra 30 perces kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Nádszeg

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nádszegen, a helyi kultúrházban 16 órai kezdettel ünnepi műsort szerveznek, ezt követően koszorúzási ünnepségre kerül sor a templomkertben.

Vágkirályfa

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vágkirályfán, a temetőkertben 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Nemeskajal

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nemeskajalon, a kopjafa parkban 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek. Ezután a kultúrházban ünnepi műsorra kerül sor.

Tósnyárasd

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Tósnyárasdon, a Flórián szobornál 14 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Negyed

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Negyeden, a helyi temetőben 13 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Jóka

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Jókán, a helyi temetőben 13 óra 45 perces kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Deáki

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Deákin, a helyi református templomban 11 órai kezdettel ünnepi istentiszteletre kerül sor, a templomkertben pedig koszorúzási ünnepséget rendeznek. 15 órától a kultúrházban ünnepi műsor kezdődik.

Sókszelőce

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Taksonyban, a helyi református templomban 10 órai kezdettel ünnepi istentiszteletet és megemlékezést szerveznek.

Taksony

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Taksonyban, a helyi katolikus templomban 9 óra 30 perces kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzási ünnepség követ.

Nagyfödémes

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nagyfödémesen, a helyi katolikus templomban 9 óra 30 perces kezdettel ünnepi szentmisére kerül sor, melyet koszorúzási ünnepség követ a temetőben.

Kismácséd

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Kismácsédon, az 1848-as emlékműnél 9 órától koszorúzási ünnepséget szerveznek.

Ógyalla

Tisztelettel meghívjuk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra Ógyallán, 2018. március 18-án, 15 órakor a Jókai szoborhoz, majd az ünnepi műsorra a kultúrházba.

Vízkelet

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vízkeleten 15 órai kezdettel emlékműsort rendeznek a kultúrházban, melyet koszorúzási ünnepség követ a kopjafánál.

Farkasd

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Farkasdon 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek a kopjafánál, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Alsószeli

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Alsószelin 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek a helyi temetőben és a milleniumi emlékműnél, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Pelsőc

A Szövetség a Közös Célokért Társulás, a Csemadok Pelsőci Alapszervezete, a Pro Pátria Pelsőciens Társaság,  a Pelsőc Község Önkormányzata  és Magyarország Kassai Főkonzulátusa közösen szervezi meg 2018. március 17-én, szombaton, 14 órai kezdettel Vadkerti Imre, Sipos Dávid és Zsapka Attila Szabadság című koncertjét a pelsőci kultúrházban.

Diószeg

2018. március 16-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Diószegen, a helyi művelődési házban 18 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek.

Királyrév

2018. március 16-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Királyréven, a helyi katolikus templomban 17 óra 30 perces kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a kopjafánál.

Feketenyék

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Feketenyéken 18 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek a helyi kultúrházban.

Nagymácséd

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nagymácsédon emlékünnepséget szerveznek.

Felsőszeli

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Felsőszelin 16 órai kezdettel a helyi temetőben koszorúzást, majd pedig a község művelődési házában emlékünnepséget szerveznek.

Vezekény

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vezekényen 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a hősök szobránál.

Tallós

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Tallóson, a helyi kultúrházban 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a hősök szobránál.

Hidaskürt

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Hidaskürtön, a helyi kultúrházban 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ Széchenyi István emléktáblájánál.

Deáki

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Deákin, a helyi magyar tannyelvű alapiskolában 10 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek.

Pered

Koszorúzási ünnepség Pereden

Léva

A Csemadok Lévai Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2018. március 15-én, csütörtökön, 16 óra 30 perces kezdettel Nemzeti Ünnepünk alkalmából rendezett koszorúzással egybekötött megemlékezésre a lévai temetőben, majd 18 órakor Világosságot! című ünnepi műsorra.

Nagymegyer

Ünnepi megemlékezés Nagymegyeren az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Komárom

Ünnepi megemlékezés Komáromban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Rozsnyó

A Csemadok Rozsnyói Területi Választmánya és Alapszervezete, továbbá Rozsnyó Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezendő március 15-i ünnepségre.

Zsigárd

2018. március 14-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Zsigárdon emlékünnepséget szerveznek. 11 órától az alapiskola ünnepi műsora kezdődik, 16 órától pedig a község ünnepi műsorára kerül sor a helyi református templomban, melyet koszorúzás követ.

Rozsnyó

Csillagokkal táncoló Kojot Rozsnyón

Pozsony

2018. március 11-én, vasárnap, 9 órai kezdettel szervezik meg a diákmisét a pozsonyi Ferences templomban.

Pozsony

Meghívó budapesti zarándokútra

Nagyida

2018. március 10-én, szombaton, 19 órai kezdettel szervezik meg a Táncfórum estet a nagyidai Ilosvai Házban.

Szilice

Az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület 2018. március 10-én, szombaton, 16 órai kezdettel szervezi meg a Tebenned bíztunk… című előadását a szilicei kultúrházban.

Gömörhorka

A Gömörhorkai Református Gyülekezet és a Gömörhorkai Nyugdíjas Klub  közösen szervezi meg 2018. március 10-én, szombaton, 15 órai kezdettel Ötvös Anna Lola könyve című kiadvány bemutatóját a gömörhorkai kultúrházban.

Komárom

A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület, a Duna Menti Múzeum közösen szervezi meg 2018. március 10-én, szombaton, 15 órai kezdettel Szénássy Árpád születésének 65. évfordulója alkalmából az ünnepi megemlékezést Komáromban.

Aggtelek, Kecső, Hosszúszó

2018. március 10-én, szombaton, 10 órai kezdettel szervezik meg  Aggtelek, Kecső és Hosszúszó települések önkormányzatainak ünnepségét a schengeni határnyitás 10. évfordulója alkalmából az aggteleki határátkelőhelyen.

Nagymegyer

2018. március 9-én, pénteken, 21 órától Török Ádám és a Big Man Band ad koncertet a nagymegyeri Big Man Pubban.

Gúta

2018. március 9-én, pénteken, 18 órai kezdettel szervezik meg a Duna Művészegyüttes Solus Christus című előadását a Gútai Városi Művelődési Központban.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. március 8-án, csütörtökön, 19 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operett  a kassai Thália Színház színpadán.

Kassa

2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg dr. Kocsis Károly, a MTA Földrajztudományi Intézetének igazgatójának Az Európa felé irányuló nemzetközi migráció múltja, jelene és földrajzi háttere​ című előadását a kassai MaJel Rovás Központban.

Pozsony

A Pozsonyi Magyar Intézet 2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezi meg az Európáról Közép-európaiként című kerekasztal-beszélgetést a Magyarország Nagykövetségének székházában működő Pozsonyi Magyar Intézet nagytermében.

Ipolyság

2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg a nőnapi musical- és operettestet az ipolysági városháza színháztermében.

Léva

A lévai Reviczky Társulás zenei szakosztálya 2018. március 8-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg Dunajszky Géza Házy Erzsébet operaénekesnőről szóló A pozsonyi csalogány című előadását a Reviczky Házban.

Dunaszerdahely

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár 2018. március 8-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg a Minden nő szeretne macska lenni című fotókiállítást a könyvtár épületében.

Érsekújvár

A Nobilitas Carpathiae civil szervezet 2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezi meg az engesztelő szentmisét gróf Esterházy János tiszteletére az érsekújvári római katolikus plébániatemplomban.

Komárom

A komáromi Szinnyei József Könyvtár 2018. március 7-én, szerdán, 16 óra 30 perces kezdettel szervezi meg az Akiket Isten kihívott csatára című kötet bemutatóját az intézmény Nádor utcai könyvtárában.

Kassa

A Csemadok Kassai Alapszervezete 2018. március 7-én, szerdán, 18 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Nyugati fogságban című dokumentumfilm vetítését a kassai Csemadok Pinceklubban.

Érsekújvár

2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg a VII. Szeretünk Csemadok című zenés műsoros összeállítást az érsekújvári Csemadok székházban.

Pozsony

2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg Merényi Zoltán és Somodi András Mátyás király – Mecénás és katona című kiállításának megnyitóját a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. március 7-én, szerdán, 10 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operett  a kassai Thália Színház színpadán.

Csicsó

A Felvidéki Értéktár Bizottság a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet (további alapítók: Csemadok, Gazda PT, SZMPSZ) Közösség és érték – települési értékek feltárása címen konferenciát, egyben a Településeink értékei pályázat értékelését szervezi 2018. március 7-én, szerdán 10 órakor a Csicsói Jolán Panzióban.

Kassa

A Csemadok Kassai Alapszervezete 2018. március 6-án, kedden, 18 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Muszkaföldön című dokumentumfilm vetítését a kassai Csemadok Pinceklubban.

Rimaszombat

2018. március 6-án, kedden, 18 órai kezdettel szervezik meg Kurucz Ádám Konrád Latinovits-díjas előadóművész Ady Endre életét feldolgozó monodrámáját a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium dísztermében.

Pozsony

2018. március 5-én, hétfőn, 19 órai kezdettel szervezik meg Zalatnay Sarolta koncertjét a pozsonyi Új Színpad épületében.

Dunaszerdahely

Somorja

2018. március 3-án, szombaton, 20 órai kezdettel szervezik meg az Aranymetszés verséneklő duó lemezbemutató koncertjét a somorjai Mozi Klubban.

Alsószeli

A Csemadok Alsószeli Alapszervezete 2017. március 2-án, pénteken, 17 óra 30 perces kezdettel szervezi meg Csikmák Imre Erről, arról, azokról című kötetének a bemutatóját az alsószeli nyugdíjas klubban.

Komárom

A Pro Arte Danubií – Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás 2018. március 2-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Kanyó Ervin festőművész Utcák tekintetének tükrében című kiállítását a komáromi Limes Galéria Dúdor István termében.

Budapest

2018. február 28-án, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg Karaffa Attila felvidéki amatőr fényképész Felvidéki szemmel című kiállítását az Újpesti Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Kolon

Beszédkészség-fejlesztés Kolonban

Dunaszerdahely

2018. február 27-én, kedden, 18 órai kezdettel mutatják be Georges Feydeau Az asszony körbejár című bohózatát a Pesti Művész Színház előadásában a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Rozsnyó

A Szövetség a Közös Célokért társulás és a Rozsnyói Rákóczi Magyar Ház közösen szervezi meg 2018. február 27-én, kedden, 16 óra 30 perces kezdettel Gordon László természetbúvár Csodák a Gömör–Tornai karszton című fotókiállításának megnyitóját a rozsnyói Rákóczi Magyar Ház nagytermében.

Ipolyság

Az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola 2018. február 27-én, kedden 9 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Cimbora olimpia című  sportrendezvényt a tanintézmény tornatermében.

Muzsla

A Csemadok Muzslai Alapszervezete 2018. február 25-én, vasárnap, 17 órai kezdettel szervezi meg Roland Topor: Albérlet az asztal alatt című lírai vígjátékát a muzslai kultúrházban.

Komárom

2018. február 25-én, vasárnap, 15 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. február 25-én, vasárnap, 15 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operettjét  a kassai Thália Színház színpadán.

Komárom

2018. február 24-én, szombaton, 19 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Szímő

Hazahív a harangszó Szímőn

Galánta

Csemadok bál Galántán

Fülek

A Városi Honismereti Múzeum galériája a közeljövőben ismét egy helyi alkotó műveinek ad helyet. A Füleki Vármúzeum 2018. február 23-án, 17 órakor nyitja meg Jacsmenyík József „Barangolásaim” című önálló kiállítását.

Komárom

2018. február 23-án, pénteken, 19 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Kassa

A kassai Rovás Akadémia 2018. február 23-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Popély Gyula három, a Felvidékről szóló könyvének a bemutatóját a MaJel Rovás Központban.

Királyhelmec

2018. február 23-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezik meg a Nyitnikék – Táncba szőtt történelem című kötet bemutatóját a királyhelmeci Mailáth József Regionális Múzeum épületében.

Komárom

2018. február 22-én, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg az Éjszaka az Ipariban című rendezvényt a komáromi Ipari Szakközépiskola épületében.

Érsekújvár

Az érsekújvári Vunar Galéria 2018. február 22-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg Lábik János festőművész In memoriam 1933–2018 című kiállításának megnyitóját a galéria épületében.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. február 21-én, szerdán, 19 órai kezdettel  tartja meg Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című kétrészes operettjének nyilvános főpróbáját a Kassai Thália Színház színpadán.

Léva

A lévai Reviczky Társulás 2018. február 21-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg Maďar Anna Az élet mozzanatai című kiállításának a megnyitóját a Reviczky Házban.

Kolon

Az Élő Zoboralja Polgári Társulás 2018. február 21-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg a Mikor, mit tudjon a gyermekünk? – A beszédkészségek fejlesztése a beszédzavarok (diszlexia) megelőzése című előadást a koloni kultúrházban.

Pozsony

A szeretettől a boldogságig Pozsonyban, Lampl Zsuzsanna

Pozsony

A Pozsonyi Casino 2018. február 20-án, kedden, 18 órai kezdettel szervezi meg Gaučík István PhD. A Pozsonyi Városi Múzeum története című előadását a Pozsonyi Casino épületében.

Komárom

2018. február 18-án, vasárnap, 14 órai kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját Komáromban.

Kolon

Az Élő Zoboralja Polgári Társulás 2018. február 18-án, a vasárnap 11 órakor kezdődő szentmise után családos keresztutat szervez Kolonban.

Komárom

A Magyar széppróza napja Komáromban

Losonc

Csemadok bál Losoncon

Serke

Nótás bál Serkében

Dunaszerdahely

HaddElHadd koncert Dunaszerdahelyen

Bátka

Jótékonysági Batyus Bál Bátkán

Nagymegyer

2018. február 16-án, 21 órától a nagymegyeri Big Man Pubban ad ingyenes akusztikus koncertet az Evelin zenekar.

Királyhelmec

A Ticce Bodrogközi és Ung-vidéki Alkotók Szövetsége 2017. február 16-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Lénárt Szabó Katalin Az ecset szerelmese című könyvének a bemutatóját a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házban.

Dunaszerdahely

2018. február 16-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját a dunaszerdahelyi Vermes villában.

Zselíz

2018. február 16-án, pénteken, 13 óra 30 perces kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját a zselízi Comenius Gimnáziumban. Az eseményen bemutatják Csender Levente Örök utca című novelláskötetét. A szerzővel Jankus Zsolt beszélget.

Dunaszerdahely

Az új felállású GrooveTrain idén is fellép a dunaszerdahelyi Zerda Pub 1250-ben, immáron egy igazi hús-vér billentyűssel is kiegészülve, Fehér Kornél személyében. 2018. február 26-án, 22 órától majd' kétórányi funky zene kerül terítékre.

Dunaszerdahely

2018. február 16-án a dunaszerdahelyi NFG klubban az Aranymetszés lemezbemutatója kerül sor.

Somorja

2018. február 15-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel szervezik meg a babazenés foglalkozás keretei között A társasjáték öröm kicsinek és nagynak című előadást a somorjai Vita Humana Központ épületében.

Komárom

A Pons Danubii EGTC 2018. február 15-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel szervezi meg az INSiGHTS projekt (Integrált, lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák) 2. Helyi érdekeltjeinek találkozóját a komáromi városháza kis tanácstermében.

Szenc

Murányi Veronika előadása Szencen

Nemesócsa

2018. február 14-én, kedden, 17 órai kezdettel szervezik meg Szomolai Tibor A klán című kötetének a bemutatóját a nemesócsai kultúrházban.

Komárom

2018. február 14-én, szerdán, 10 órai kezdettel szervezik meg a „Magyar sarok” módszertani és szakmai segédanyagokat tartalmazó csomag felvidéki ünnepélyes átadását a komáromi Tiszti Pavilonban.

Komárom

Nyílt nap a Selye János Egyetemen

Somorja

A Bodrogközi Ifjúsági Művészeti Műhely kiállítására kerül sor a Somorjai Városi Művelődési Központban. A kiállítást Simon Lívia, a Botorkáló Tehetséggondozó Társulás elnöke nyitja meg 2018. február 14-én, 18 órai kezdettel.

Érsekkéty

A Magyar Széppróza Napja Érsekkétyen

Kisújfalu

2018. február 13-án, kedden, 17 órai kezdettel szervezik meg Szomolai Tibor A klán című kötetének a bemutatóját a kisújfalui könyvtár épületében.

Ipolyság

A Comenius Pedagógiai Intézet és az Ipolysági Közös Tanügyi Hivatal 2018. február 13-án, kedden, 13 óra 30 perces kezdettel Az államnyelvvel való ismerkedés a magyar nevelési nyelvű óvodákban az Állami Művelődési Program alapján címmel szakmai bemutatót szervez az ipolysági városháza dísztermében.

Ógyalla

Farsang farka Ógyallán

Pozsony

A Pozsonyi Casino Választmánya 2018. február 12-én, hétfőn, 16 órai kezdettel szervezi meg az 1919. február 12-ei pozsonyi sortűz áldozatainak emlékére rendezett koszorúzást a pozsonyi Csalogányvölgyi temetőben.

Nagymegyer

Csemadok évzáró Nagymegyeren

Palást

Farsangi böllérnap Paláston

Ajnácskő

Jótékonysági bál Ajnácskőn

Érsekújvár

Csemadok bál Érsekújvárban

Nyárasd

Vitéz Frankó Endre főhadnagy Nyárasdon

Komárom

A Szoptató Madonna Komáromban

Kolon

Tanítás-elmélkedés a Szentírásból a családról címmel Márk atya várja az érdeklődőket Kolonban 2018. február 4-én, vasárnap, 16 órai kezdettel a helyi kultúrházban.

Pozsonypüspöki

57. Csemadok-bál Pozsonypüspökin

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete 2018. február 2-án, pénteken, 20 órai kezdettel szervezi meg a 67. Farsangi bált a Rimaszombati Városi Művelődési Központban.

Tornalja

Pál István mesél Tornalján

Királyhelmec

Farsangi fánkest Királyhelmecen

Komárom

Nyitra Megye Önkormányzata, a Komáromi Regionális Művelődési Központ és a Duna Menti Múzeum közösen szervezi meg február 2-án, pénteken 17.00 órai kezdettel a Komáromi Art Spektrum 2018 képzőművészeti járási verseny kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetését a komáromi Zichy-palotában.

Komárom

A Dialóg nonprofit szervezet 2018. február 2-án, pénteken 13 óra 30 perces kezdettel emlékkonferenciát szervez a Magyar Területi Színház megalakulásának 65. évfordulója alkalmából a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Szenc

A Szenci Városi Múzeumban 2018. február 1-jén, 18 órai kezdettel kerül sor prof. Andrej Tušer levelezéséből összeállított kiállítás megnyitójára "Üdvözlet Szencről" (Szenc 1957 - 2017) címmel.

Komárom

2018. február 1-én, csütörtökön, 19 órai kezdettel szervezik meg a Kedvenceid másképpen – Aranyakkord című rendezvényt a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Kassa

2018. február 1-jén, csütörtökön 19 órai kezdettel mutatják be Harold Pinter Hazatérés című tragikomédiáját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában a kassai Thália Színház színpadán.

Gömörpéterfala - Almáspuszta

A Medvesalja Polgári Társulás és A Völgy közösen szervezi meg 2018. február 1-én, csütörtökön, 18 órától Aradi Lajos Árpád-házi Szent Margit és misztériuma című előadását a Gömörpéterfala melletti Almáspusztán.

Somorja

Gyökeres Kinga előadása Somorján

Kassa

2018. február 1-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezik meg a Nyitnikék Prága – Táncba szőtt történetek című kötet bemutatóját a kassai MaJel Központban.

Rimaszombat

Hacsi Attila könyvbemutatója Rimaszombatban

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 28-án, vasárnap, 15 órai kezdettel mutatja be  Kathrine Kressmann Taylor a Címzett ismeretlen című levéldrámáját a Komáromi Jókai Színház Vasmacska Stúdiószínpadán.

Baka

Csemadok évzáró Bakán

Nagycétény

Énekes-játékos foglalkozás Nagycétényben, Cseperedő

Rozsnyó

Farsangi magyar bál Rozsnyón

Gúta

XXVI. Jótékonysági Bál Gután

Pozsony

Pozsonyi Magyar Vigadóbál

Ipolynyék

Karnevál Ipolynyéken

Karva

XV. Karvai Rockfest

Pozsony

2018. január 27-én, szombaton, 16 órai kezdettel szervezik meg dr. Pálffy Géza, a Magyar Tudományos Akadémia tagjának a koronázási kincsekről szóló előadását a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Párkány

Farsangi táncház és egyebek Párkányban, Varjos, Pásztortűz

Bény

9. Népviseleti Bál Bényben

Komárom

Deák Bill B.B. és História Komáromban

Sárosfa

Csemadok évzáró Sárosfán

Csallóköznádasd

Csemadok évzáró Csallóköznádasdon

Felsővámos

Csemadok évzáró Felsővámoson

Rozsnyó

Farsangi magyar bál Rozsnyón, Csemadok Rozsnyói Alapszervezete

Diószeg

Csemadok Diószegi Alapszervezete,

Nyárasd

A Magyar Kultúra Napja Nyárasdon

Királyhelmec

A királyhelmeci Hajdók Géza Csemadok Alapszervezet és Királyhelmec Város Önkormányzata szervezésében a Városi Művelődési Központ kistermében 2018. január 26-án, pénteken 18 órai kezdettel kerül sor Mátyás Hudák Katalin Sugártörés című verseskötetének a bemutatójára.

Párkány

A Párkányi Városi Múzeum és Sáfár József ipartörténeti kutató közösen szervezi meg 2018. január 26-án, pénteken, 16 órai kezdettel a Párkányi emberek a jeges árban: a Párkány – esztergomi távíróvezeték története című kiállítás megnyitóját a Párkányi Városi Múzeum épületében.

Komárom

Selye János-emléknap Komáromban

Szap

Csemadok évzáró Szapon

Budapest

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria kiállítása Budapesten

Komárom

2018. január 25-én, csütörtökön, 19 óra 30 perces kezdettel szervezik meg az Ahogy esik, úgy puffan Csuja Imrével című improvizációs játékot a komáromi RÉV – Magyar Kultúra Házában.

Nagymagyar

Szent Rita ájtatosság Nagymagyaron

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 25-én, szerdán, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Pozsony, Dunaszerdahely, Komárom, Ipolyság, Rimaszombat, Rozsnyó, Királyhelmec

A Szövetség a Közös Célokért társulás 2018. január 25-én, csütörtökön, Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban.

Léva

A lévai Reviczky Társulás 2018. január 24-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg a Nyitnikék – Táncba szőtt történetek című könyv bemutatóját a Reviczky Házban.

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 24-én, szerdán, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 23-án, kedden, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Tornalja

A magyar kultúra napja Tornalján

Királyhelmec

A Csemadok Királyhelmeci Alapszervezete 2018. január 22-én, hétfőn, 17 órai kezdettel szervezi meg Ötvös Anna Lola könyve című könyvének bemutatását a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házban.

Párkány

A párkányi Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola és a Stilla Pectus kamarakórus közösen szervezi meg 2018. január 22-én, hétfőn 16 óra 30 perces kezdettel a magyar kultúra napja és a reformáció 500 emlékév alkalmából megrendezett előadással egybekötött kiállításmegnyitót az iskola hangversenytermében.

Rimaszombat

Egy szelet India Rimaszombatban - fotókiállítás

Budapest

A Külhoni Nemzetrész Értéktárak bemutatkozása a Magyar Országgyűlésben

Pozsony

Pozsonyi Magyar Intézet, „Ez földön járjunk igazságban”, Szakolczay Lajos, Faragó Laura

Pelsőc

A Magyar Kultúra Napja Pelsőcön

Bajcs

Csemadok évzáró Bajcson

Párkány

Párkányban játszik a The Badges

Naszvad

49. Farsangi Vince-bál Naszvadon

Csilizradvány

Csemadok évzáró Csilizradványban

Pered

Csemadok évzáró Pereden

Rozsnyó

Rozsnyói Városi Hivatal, 3. Borostyán Jótékonysági Bál

Csallóközcsütörtök

Csemadok évzáró Csallóközcsütörtökön

Fülek

Csemadok Füleki Alapszervezete, Városi Művelődési Központ, Magyar Kultúra Napja Füleken

Pozsony

„...nagy haszna a Teátromnak", Tóth László József Attila-díjas költőt ezzel a címmel megjelent könyve kapcsán Varga Emese dramaturg kérdezi a pozsonyi, a komáromi és a kassai magyar színjátszás történetéről 2018. január 17-én, 17 órától a Csemadok Rákosi Ernő-termében.

Rimaszombat

Rimaszombat, Esték a Gömöri Hírlappal – Ady Endre

Szklabonya

Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, Mikszáth, Szklabonya

Alsószeli

Csemadok Alsószeli Alapszervezete, évzáró

Pozsony

Diákmise a pozsonyi Ferences templomban

Bős

Bősi Csemadok Alapszervezet, Zöld Csillag: Rómeó és Júlia Bősön

Fülek

Fülek Város Bálja 2018

Palást

Csemadok Palásti Alapszervezete, 47. Batyus bál Paláston

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete, évzáró

Padány

Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, magyar kultúra napja

Jányok

Csemadok évzáró Jányokon

Zselíz

Gyertyagyújtás Zselízen

Pozsony

Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség, beszélgetés dr. Fábry Kornél atyával

Párkány

A Párkányi Városi Könyvtár, Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület, könyv- és DVD bemutató Párkányban

Szőgyén

A doni katasztrófa 75. évfordulója - megemlékezés Szőgyénben

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz, Kassa

Kassa

MaJel Központ, Kassa, Az eltűnt zsidók nyomában

Pozsony

Angyalok tánca – záró tárlatvezetés, Pozsony

Léva

Reviczky Társulás, Léva, Kutak Adrienn

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz

Érsekújvár

FotóDialógus Érsekújvárban

Dunaszerdahely

Csallóközi Marathon Club, Dunaszerdahely, Szilveszteri Futás 2017

Kassa

Rovás Akadémia, szilveszter

Gömörhorka

Szilveszteri bál Gömörhorkán

Somorja

Betlehemi királyok Somorján

Nagymegyer

Megyeri karácsony, OperaTrio

Dunaszerdahely

Szabó Gyula 21 Szakközépiskola, Jótékonysági koncert Dunaszerdahelyen

Somorja

Somorjai Blues Est a Mozi clubban

Dunaszerdahely

Szent György Kórus, karácsonyi koncert, Dunaszerdahely

Kassa

Thália Színház, Kassa, Káosz

Kassa

Rovás Akadémia, Szent László legenda

Ipolyság

Karácsonyváró délután Ipolyságon

Dunaszerdahely

3. Karácsonyi Magasugró Verseny Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely

Vox Camerata Karácsony Dunaszerdahelyen, Vermes-villa

Kassa

Thália Színház, KAMPF

Nemeskosút

Berkenye Kamara Néptáncegyüttes, Nemeskosút, ünnepre hangolva

Éberhard

Csemadok Éberhardi Alapszervezete, Csemadok Szenci Területi Választmánya, adventi koncert az Apponyi kápolnában

Komárom

Dobi Ákos: Egy csillag, fenn az égen

Pered

Adventi Ringató Pereden

Galánta

Csemadok Galántai Alapszervezete, ünnepi karácsonyi hangverseny Galántán

Gömörhorka

Napsugár tánccsoport, Korona énekegyüttes, Gömörhorka

Nádszeg

Mátyusföld Magyar Összefogás polgári társulás, Adventi hangverseny Nádszegen

Dunaszerdahely

HaddelHadd a Soul Hunter Music Clubban, Dunaszerdahely

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Somorja

Deep Voice Group, Somorja

Naszvad

OlivérSky 50 - jubileumi koncert

Kassa

ElóKoncert, Omega, Kassa

Rimaszombat

Új Gömör Néptáncegyüttes, mulatnak a gömöriek

Ipolyság

Ipolyság városa, Csemadok Ipolysági Alapszervezete

Szádalmás

3. Szádalmási Karácsonyi Vásár, Szádalmás Község Önkormányzata

Kassa

Karácsony nagyinál Kassán, Rovás Akadémia

Szímő

Ifjú alkotók találkozója Szímőn

Dunaszerdahely

Dzsessz koncert Dunaszerdahelyen

Komárom

Kiállításmegnyitó: Szemben önmagammal, Kopócs Tibor, Komárom

Nagybalog

Rákóczi Szövetség Balogovölgyi Hel, yi Szervezete, megemlékezés Szepesházy Kálmánról

Alsóbodok

Alsóbodok: adventi szentmise és koncert

Pozsony

Szövetség a Közös Célokért, Pozsonyi Magyar Galéria, kiállítás: felvidéki kitelepítések

Rimaszombat

Pósa Lajos Társaság, Nincs e háznál szebb palota, Rimaszombat

Fülek

Füleki Karácsonyi Vásár

Kassa

Thália Színház, Nyilvános főpróba Kassán: Káosz

Szalóc

Luca-est Szalócon

Dunaszerdahely

Kiállításmegnyitó: „mentén”, Dunaszerdahely

Pozsony

Meliorat.io, Csemadok Pozsonyi Területi Választmánya, Luca-nap Pozsonyban

Királyhelmec

Regionális Mailáth József Múzeum, Luca-nap

Komárom

Segítünk indítani Komáromban, Selye János Gimnázium

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely, Thália

Nagyszombat

Adventi magyar mise Nagyszombatban

Nemesradnót

A Gondviselés Polgári Társulás, Jótékonysági ruhavásár Nemesradnóton

Pozsony

Virágnyelvek, ősképek Pozsonyban

Párkány

Karácsonyi koncert Párkányban

Pozsony

Énekek Szent Márton püspök tiszteletére

Rimaszombat

Népi harci testkultúra Gömörben

Ardó

Adventi koncert Ardón

Galánta

Galántai Honismereti Múzeum, Családi Nap

Gergelyfala

Baráti Társaság Gergelyfaláért, adventi jótékonysági vásár

Losonc

Csemadok Losonci Alapszervezete, Phoenix Lutetia Polgári Társulás, a Török Testvérek koncertje

Nagykapos

Magyar Ház, Nagykapos, vásár és Kuttyomfitty

Losonc

Ringató, Botos Tímea, Losonc

Losonc

Phoenix Lutetia Polgári Társulás, Csemadok Losonci Alapszervezete, Kármán József Alapiskola és Óvoda Szülői Szövetsége, Pitypang Polgári Társulás, Losonci Anziksz, adventi forgatag

Dunaszerdahely

RAF-II és Szuperzöld koncert, Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

Fülek

Legendás Füleki Zenészek és a Póker, Füleki Városi Művelődési Központ

Somorja

Pozsonyi Református Egyházmegye, Kárpátalja nincs egyedül

Kassa

Thália Színház, Kassa, Liliomfi

Bős

Karácsonyi kézműves vásár Bősön

Léva

Hagyományok Háza, Reviczky Társulás, Kodály nyomdokain

Komárom

Gaudium Polgári Társulás, Komáromi Városi Művelődési Központ, XII. Adventi hangverseny Komáromban

Rimaszombat

Rimaszombati Református Egyházközség, Süll Kinga, Sipos Dávid

Párkány

Párkányi Városi Művelődési Központ, Pro Culutre Parkan, Alkotótábor Kovácspatakon

Diószeg

Csemadok Országos Tanácsa, Területi Választmánya és Helyi Szervezete; Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, Pozsonyi Magyar Intézet, Galántai Városi Művelődési Központ, Háry János kalandjai Diószegen

Pozsony

Kor-Zár, História, Expired Passport, Török Ádám

Pelsőcardó

DUBINA amatőr színjátszó csoport, Nyár, nagyi, net Pelsőcardón

Vágsellye

Fórum Kisebbségkutató Intézet, Nyugat fogságában Vágsellyén

Léva

Könyvvásár és könyvbemutató Léván, Reviczky Társulás

Kassa

Irgalom Kassán

Kassa

Tankcsapda koncert Kassán

Pelsőc

Jótékonysági koncert Pelsőcön, Csemadok Pelsőci Alapszervezete

Feled

Feled Község, Boglárka Gyermek Néptáncegyüttes, Örömtánc

Vágkirályfa

Vágkirályfa, Nyugat fogságában

Léva

Lévai Szent László Kör,

Nagycétény

Vasárnapi Iskola Alapítvány, Ringató munkatársai, Adventre hangolódás Nagycétényben

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa

Nagymegyer

Nagymegyeri Városi Önkormányzat, Szlovákiai Romák Író- és Művészeti Társasága, Nagymegyeri Városi Művelődési Központ

Komárom

Botorkáló Tehetséggondozó Társulás, Vernissage, Komárom

Komárom

Oláh György-díj átadása Komáromban

Dunaszerdahely

Katedra Alapítvány, Katedra Társaság, XXVI. Katedra Napok, Dunaszerdahely

Szalka

Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Turczel Lajos, Szalka

Bős

Csikmák Imre könyvbemutatója Bősön

Kassa

Kassai Mindentudás Csanádi Tamással, Magyar Jelenlét Háza és Rovás Akadémia

Somorja

Nyugat fogságában Somorján

Rimaszombat

A Szövetség a Közös Célokért rimaszombati területi irodája, Kozsár Miklós, Nyitnikék könyvbemutató, Lacza Tihamér

Királyhelmec

Könyvbemutató Királyhelmecen, Puskás

Komárom

Együtt ünnepelünk, Hungarian Folk Embassy – Magyar Népzenei Nagykövetség, Tulipán óvoda

Királyhelmec

Civil információs nap Királyhelmecen

Rozsnyó

Civil információs nap Rozsnyón

Rimaszombat

Civil információs nap Rimaszombatban

Ipolyság

Civil információs nap Ipolyságon

Komárom

Civil információs nap Komáromban

Dunaszerdahely

Civil információs nap Dunaszerdahelyen

Pozsony

Civil információs nap Pozsonyban

Nyitranagykér

Naftalin

Ekecs

Kiállításmegnyitó: Vég nélküli játék, Ekecs, Ferenczi Ilona (textilszobrász), Hrubá Ildikó (pirográfia), Szabó Angéla (pirográfia)

Pozsony

Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, játszóház, Pozsony

Nyitra

Nyugat fogságában Nyitrán, Közép-európai Tanulmányok Kara

Pozsony

Petrla Ferenc "Señor" kiállítása, Csemadok Pozsonyi Területi Választmánya

Pozsony

kiállítás

Komárom

Fórum Kisebbségkutató Intézet, Nyugati fogságban, Komárom

Kolon

Kolon, Zoboralja harangjai

Nagycétény

Nagycétény

Rimaszombat

Rimaszombat, Hatvani

Érsekújvár

Érsekújvár, Nobilitas Carpathiae civil szervezet, Ady, Radnóti

Galánta

Pázmány Péter Alapítvány irodaháza, Selye János Egyetem, SZMPSZ Galánta-Vágselyei Területi Választmánya

Érsekújvár

Harmónia-díj, Csemadok Naszvadi Alapszervezete, Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE), Lábszky Olivér énekes-dalszövegíró, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága

Buzita

Kelepelők, Buzitai Citerazenekar

Rimaszombat

Szivárvány Polgári Társulás, 12. Magyarnóta Fesztivál Rimaszombatban

Tornalja

Tornaljai Kulturális Antropológiai Műhely, Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ, XV. Hagyományok napja

Komárom

Kicsi Hang, Gyereksarok – Detský kútik, Komárom

Nagymegyer

Nagymegyeri Városi Művelődési Központ, Megyer Táncegyüttes

Dunaszerdahely

Napút, Dunaszerdahely, Családi Könyvklub

Galánta

Csemadok Országos Tanácsa, Csemadok Galántai Területi Választmánya, Csemadok Galántai Helyi Szervezete, Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, Pozsonyi Magyar Intézet, Galántai Városi Művelődési Központ, Kodály

Kassa

Kassa-Óváros Polgármesteri Hivatala, Rovás

Dunaszerdahely

Nagyszombati Kerületi Önkormányzat, Csallóközi Múzeum, Art World Hungary Egyesület

Komárom

Szövetség a Közös Célokért társulás, Zelei Miklós, A ketté zárt falu

Rozsnyó

Rozsnyói Bányászati Múzeum, Rozsnyó Testvérvárosaiért Polgári Társulás, Gyarmati Mária Aya

Losonc

Kármán József Alapiskola és Óvoda, Kovács Gabriella, Csiribiri játszóház és táncház Losoncon

Nagykapos

Nagykaposi Városi Művelődési Központ, Arany János Gála, Erdélyi János Alapiskola

Komárom

Pro Arte Danubií, Limes Galéria, M. Nagy László

Pozsony

Dr. Jobbágyi Gábor, Csemadok, Pozsony, 1956

Rimaszombat / Budapest

Gömörország

Komárom

Selye János Egyetem Református Teológiai Kara

Léva

Léva, Reviczky Társulás Irodalmi Szakosztálya, Radnóti

Budapest

Lőrincz Zsuzsa

Dunaszerdahely

Felvidéki Tehetségsegítő Tanács, Szanyi Mária

Komárom

Selye János Egyetem, Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata, Kari Napok

Abaújszina

Potta Géza Ifjú Szivek Táncszínház, Abaújszinai Csemadok Alapszervezet, Rozmaring Néptáncegyüttes

Dunaszerdahely

história soul hunter music club dunaszerdahely

Dunaszerdahely

Gilotin és Rock Machine DS koncert, Soul Hunter Music Club

Kassa

Thália Színház, Kuttyomfitty Társulat

Ekecs

Ekecsi Művelődési Otthon, Bodnár Gyula

Rozsnyó

Csemadok Rozsnyói Területi Választmánya és rozsnyói alapszervezete, a Csemadok Országos Tanácsa, valamint a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa, Rozsnyó

Csilizpatas

Csilizpatas község önkormányzata, Lampl Zsuzsanna

Kismácséd, Zsigárd, Galánta

Kismácséd, Zsigárd, Galánta, kitelepítés, 1956

Kosút

csemadok

Csiliznyárad

II. Csiliznyáradi Táncház, Pósfa zenekar

Alsóbodok

Ág Tibor, Alsóbodok

Nagymegyer

Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete, Nagymegyerei Római Katolikus Plébánia, Esterházy János

Balogfala

balogfalai nótaest

Pered

Csemadok Országos Tanácsa, Csemadok Galántai Területi Választmánya, Csemadok Peredi Alapszervezete, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa, Pered

Somorja

Rómeó Vérzik zenekar, Somorja

Dunaszerdahely

Táncfórum - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete

Pelsőc

Csemadok Pelsőci Alapszervezete

Fülek

Füleki Vármúzeum Seres László

Ipolyság

Ipolysági Városi Könyvtár, Márton István

Rozsnyó

Szövetség a Közös Célokért társulás, Rákóczi Magyar Ház

Dunaszerdahely

Velő Polgári Társulás, Dunaszerdahely, Kultúrával az akadályok ellen

Komárom

Széchenyi István Polgári Társulás, 1956

Kassa

Rovás Akadémia, Szabó Magda

Királyhelmec

Szövetség a Közös Célokért társulás, Bodrogközi Magyar Közösség Háza, pályázz okosan

Dunaszerdahely

Kopócs Tibor

Komárom

Pro Arte Danubií – Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás, Balanyi Károly

Nyitra

selye jános

Rimaszombat

Szövetség a Közös Célokért társulás, Rimaszombati Magyar Közösségi Ház, pályázz okosan

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete G. Kovács László

Érsekújvár

csemadok thália színház

Érsekújvár

thalia

Kolon

kolon

Kolon

tánc

Somorja

Csalló Somorja

Érsekújvár

Csemadok Érsekújvári Alapszervezete

Komárom

Vitéz Smidt Róbert Pro Danubii Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás

Komárom

historia

Nemeshodos

Országos Citeratalálkozó Nemeshodos Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet

Léva

folklórest csemadok

Mátyóc

csemadok

Léva

garammenti

Nemeshdos

citera

Stósz, Szepsi

Fábry Zoltán Közéleti Napok Stósz Szepsi

Dunaszerdahely

GrooveTrain Zerda

Vízkelet

Csemadok Vízkeleti Alapszervezete

Kassa

Boldogasszony vándorkiállítás Kassán

Somorja

Zalabai Zsigmond Könytár Farkas Ottó

Deáki

FEMIT Deáki

Komárom

Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége

Rimaszombat

Rimaszombati Turisztikai Információs Központ Kresnye András

Komárom

Észak-komáromi temetők felmérése

Dunaszerdahely

lila

Kassa

Henszlmann Imre Történelmi Társaság kassa arad

Imreg

csemadok arad

Ipolynyék

csemadok oszirozsa

Ipolynyék

rózsa

Fülek

fülek csemadok borvirág

Hegysúr

hegysúr

Barsbecse

barsbecse csemadok

Margonya

aradi

Örös

dió

Bese

bese

Nyárasd

arad nyárasd

Párkány

arad párkány csemadok

Dunaszerdahely

arad dunaszerdahely

Nagymegyer

arad csemadok nagymegyer

Somorja

csemadok arad somorja

Ajnácskő

Csemadok arad

Pozsony

csemadok

Ekel

aradi

Rozsnyó

aradi

Kassa

aradi

Nagybalog

aradi

Losonc

xaver

Dunaszerdahely

templom

Nagymegyer

art

Nagytárkány

tilt

Pozsony

pozsony

Somorja

Judit

Tornalja

koncert

Alistál

ossian

Nádszeg

foci

Rimaszécs

szécs

Köbölkút

szüret

Pozsonyeperjes

báb

Vághosszúfalu

vág

Csilizpatas

Gundel

Hetény

bor

Torna

torna

Vajdaság

szenc

Párkány

tánc

Nagymegyer

miami

Dunaszerdahely

gazda

Rimaszombat

Tompa

Bodrogszerdahely

reformáció

Nagydaróc

koncert

Eperjes

Haraszti

Pozsony

csehy

Komaróc

ref

Érsekújvár

kutty

Párkány

templom

Nagymegyer

lecsó

Dunaszerdahely

arany

Rozsnyó

pár

Komárom

Petőfi

Párkány

Janka

Érsekújvár

szüret

Nagyszombat

Kodály

Nagyszombat

Kodály

Fülek

nagy

Dunaszerdahely

kudlich

Nyitra

Kodály

Somorja

nagy

Dunaszerdahely

ki

Pozsony

Házy

Fél, Pered

Baross

Kolon

ringat

Ipolyság

ipoly

Bátka

koncert

Dunaszerdahely

süne

Alsószeli

szeli

Dunaszerdahely

zene

Sikabony

siki

Nádszeg

dj

Zselíz

zseliz

Dunaszerdahely

volner

Komárom

nike

Góta

gúta

Rimaszombat

feszt

Alistál

alistál

Fülek

néptánc

Pelsőc

költő

Dunaszerdahely

Béhr

Diószeg

szín

Nagyabony

Bihari

Dunaszerdahely

Vándor

Dunaszerdahely

jazz

Marcelháza

bajusz

Egyházasbádt

túra

Dunamocs

burcsák

Diószeg

dfcs

Kolozsnéma

néma

Somorja

Páva

Kamocsa

babba

Deáki

ünnep

Pered

Pered

Kisudvarnok

kis

Ipolynyék

nyék

Tornagörgő

vigadalom

Szímő

feszt

Dunaszerdahely

nóta

Rimaszombat

Cseres

Hetény

István

Nagykapos

állam

Zselíz

zseliz

Újbást

bást

Détér

détér

Búcs

búcs

Köbölkút

köböl

Muzsla

muzsla

Dunaszerdahely

DAC

Köbölkút

Zsapka

Ipolyszalka

tábor 3

Ipolyszalka

tábor

Réte

Réte

Királyfiakarcsa

karcsa

Bátka

bátka

Érsekújvár

szent

Fülek

fülek

Nagymegyer

fakanál

Dunaszerdahely

dsz

Nagymegyer

harmonika

Ajnácskő

váralja

Gesztete

GMKÜ

Nagymegyer

István

Ógyalla

István

Vága

akusztik

irályfiakarcsa

retro

Érsekújvár

szent

Ipolyság

szent

Kürt

varjos

Nagysalló

kitelepítés

Dunaszerdahely

erato

Érsekújvár

lobog

Dunaszerdahely

old

Nagymegyer

megyer

Somorja

somorja

Fülek

egykor

Path

Path

Alsóbodok

zene

Apácaszakállas

templom

Deménd

deménd

Komárom

koncert

Somorja

dunart

Gúta

Gúta

Fülek

palóc

Pozsony

szarka

Fülek

palóc

Dunaszerdahely

Kultivál

Dunaszerdahely

kultval

Dunaszerdahely

dsz

Somorja

bettika

Ipolybalog

korona

Szepsi

koncert

Pódafa

póda

Nyékvárkony

arat

Barsbaracska

baracska

Nagyszarva

tempo

Komárom

after

Nyírágó

falu

Garamkövesd

pince

Garamkövesd

bor

Somorja

jazz

Dunaszerdahely

Koráb

Kamocsa

fesztivál

Alistál

ismerős arcok

Bacsfa

búcsú

Párkány

platán

Ipolyszalka

tábor 2

Ipolyszalka

tábor

Zalaba

Zalaba

Hegysúr

súr

Csallóközcsütörtök

koncert

Vásárút

retro

Vezekény

fesztivál

Nyárasd

musical

Komárom

koncert

Nagyabony

Fabotó

Rimaszombat

koncert

Nyitra

mise

Tatabánya

vörös rébék

Dunaszerdahely

club

Pozsony - Horvátjárfalu

mise

Nagybalog

emlék

Somorja

mennyek

Komárom

kiállítás

Csilizpatas

Patas

Szőgyén

lélek

Bény

viselet

Bős

Amadé

Csiliznyárad

falunap

Kürt

bor

Dunaszerdahely

koncert

Galánta

est

Dunaszerdahely

muzsika

Budapest

Rómeó Vérzik

Feketenyék

fesztivál

Beretke

Beretke

Dunaradvány

akusztikus

Dunaszerdahely

Ladánybene

Komárom

Emmer

Ipolynyék

ipoly

Fülek

babák

Dunaszerdahely

telep

Királyrév

koncert

Ártánd

Ártánd

Dunaszerdahely

fesztivál

Dunaszerdahely

udvari

Komárom

séta

Dunaújváros

Dunaújváros

Jászó

egyetem

Pozsony

Benkó

Tardoskedd

tábor

Fülek

zene

Kalász

vasárnap

Zboró

Rákóczi

Somorja

mozi

Ipolyszalka

tábor

Ipolyszalka

Szalka

Dióspatony

falu

Feled

falunap

Inám

méz

Losonc

Ráday

Vilke

vilke

Andód

foci

Kassa

koleszterin

Egyházasbást

bor

Komárom

Smidt

Rozsnyó, Gombaszög

OKÜ

Diószeg

Csemadok

Dunaszerdahely

Kodály Zoltán Daloskör

Kisvárda

Rómeó

Nagymegyer

koncert

Martos

szabadegyetem

Kassa

aranycsapat

Somorja

Trianon

Pozsony

dunajszky

Alsószeli

falunap

Dunaszerdahely

tánc

Rimaszombat

Rómeó

Dunaszerdahely

képzés

Pozsony

szmit

Vízkelet

bíbor

Csáb

szederfeszt

Felsőpatony

falunap

Szádalmás

család

Bős

nap

Kéménd

ünnep

Nyékvárkony

Bíbor

Dunaszerdahely

retro

Csallóközaranyos

érték

Zsigárd

Kaszás

Nagybalog

rock

Kamocsa

skoda

Nádszeg

sziget

Somorja

korona

Nagybalog

fesztivál

Debrőd

Debrőd

Dunaszerdahely

vágta

Dunaszerdahely

palya

Dunaszerdahely

Hodossy

Dunaszerdahely

szerelem

Dunaszerdahely

Éva

Dunaszerdahely

kutya

Galánta

juniális

Nagykér

nagykér

Dunaszerdahely

zerda

Pozsony

Kolmár

Lég

lég

Nagymegyer

család

Szőgyén

templom

Almágy

bíbor

Bős

duna

Komárom

zene

Somorja

dixi

Zsigárd

falunap

Komárom

kiállítás

Komárom

Bandor

F=lek

swing

Egyházkarcsa

Karcsa

Királyhelmec

előadás

Nagykapos

kerecsen

Rozsnyó

gyermek

Nyitra

séta

Komárom

táncház

Pozsony

táncház

Szenc

Liget

Dunatőkés

rózsa

Somorja

Imre

Szenc

Demjén

Nagymegyer

holokauszt

Nagymegyer

étel

Somorja

mozi

Prága

Mayer

Galánta

autizmus

Dunaszerdahely

rózsa

Krasznahorkaváralja

táncház

Dunaszerdahely

jazz

Érsekújvár

levente

Örös

verseny

Hidaskürt

deportálás

Kecskemét, Líra Könyvesbolt

Rimaszombat

népének

Várhosszúrét

népmese

Bős

népmese

Érsekújvár

előadás

Somorja

Pista

Lekenye

család

Dunaszerdahely

galéria

Sikabony

repülés

Szenc

szenc

Somorja

mozi

Galánta

rovás

Komárom

kiállítás

Ipolyság

Ipolyság

Galánta

dmt

Komárom

tánc

Nyárasd

dmt

Komárom

népmese

Pozsony

Mécs László

Nagymegyer

atlasz

Zsigárd

népmese

Ipolyszakállos

népmese

Ragyolc

népmese

Rimaszombat

zongora

Szepsi

világháború

Őrsújfalu

rózsafa

Léva

könyv

Érsekújvár

helytállás

Komárom

Dobi

Pozsony

Pozsony

Somorja

nap

Nagymegyer

kórus

Dunaszerdahely

balett

Nemeskosút

kosút

Dunaszerdahely

Shadows

Muzsla

báb

Somorja

KOMP

Somorja

hot

Pozsony

Arany

Somorja

Neoton

Szímő

mozi

Budapest

bemutató

Zselíz

slam poetry

Fülek

migráns

Bátka

népmese

Tornalja

előadás

Zselíz

majális

Hegysúr

előadás

Kamocsa

anya

Pósfa

Pósfa

Egyházasbást

koncert

Nagymegyer

anya

Komárom

imanap

Dunaszerdahely

operett

Szepsi

kvíz

Fülek

Szvorák

Dunaszerdahely

mese

Tornalja

dmt

Egyházasbást

Medvesalja

Dunaszerdahely

KMGA

Somorja

jazz

Tornalja

DMT

Királyhelmec

dmt

Királyhelmec

tavasz

Ipolyság

Bayer

Érsekújvár

Rokko

Kisgéres

mese

Komárom

dmt

Kisgéres

népmese

Komárom

DMT

Nemeshodos

ismerős arcok

Galánta

kiállítás

Léva

buli

Nagymegyer

májusfa

Örös

irodalom

Nagybalog

cimbalom

Csiliznyárad

majális

Rozsnyó

majális

Rimaszombat

Rák Viki

Nagyabony

rózsa

Dunaszerdahely

Csík

Somorja

jazz

Rozsnyó

gasztro

Nagymegyer

táncest

Rimaszombat

könyv

Komárom

táncház

Kassa

freskó

Rimaszombat

koncert

Léva

Léva

Pozsony

Szőttes

Pozsony

előadás

Pozsony

Esterházy

Komárom

Komárom

Somorja

mozi

Dunaszerdahely

kiállítás

Pozsony

táncház

Dunaszerdahely

előadás

Nagymegyer

Nagymegyer

Pozsony

Szomolai

Szenc

bemutató

Léva

Nagysalló

Ógyalla

költészet

Somorja

család

Komárom

galéria

Komárom

koncert

Őrsújfalu

ÉS

Somorja

táncház

Galánta

Kodály

Nagymegyer

deportálás

Kassa

Thália

Somorja

Mozi

Torna

Fecsó

Kassa

könyv

Ágcsernyő

bál

Ekecs

húsvét

Somorja

blues

Zselíz

buli

Dunaszerdahely

turné

Léva

Júlia

Somorja

Mozi

Lakszakállas

Lakszakállas

Somorja

Csali

Dunaszerdahely

deportálás

Kassa

Márai

Dunaszerdahely

Ady

Pozsony

kitelepítés

Kürt

koncert

Pozsony

Pozsony

Hegysúr

Tiszta stívvel

Bős

locsoló

Pozsony

Kálvin

Érsekújvár

Csemadok

Komárom

folk

Királyhelmec

Kormorán

Ipolyvisk

Ipolyvisk

Komárom

villő

Komárom

zene

Dunaszerdahely

kiállítás

Komárom

koncert

Fülek

koncert

Kassa

Gulag

Dunaszerdahely

kmga

Dunaszerdahely

előadás

Kassa

Thália

Rimaszombat

Koncz Zsuzsa nagysikerű novemberi fellépése után április elején a magyar zenei élet másik ikonikus alakja, Sztevanovity Zorán ad koncertet a rimaszombati kultúrházban. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművészt Sipeki Zoltán gitárvirtuóz, Gátos Iván zongorista, Csányi István szaxofonoművész és három vokalista hölgy – Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara – társaságában láthatjuk majd a színpadon. A kétórás koncertre jegyek elővételben a Tompa Könyvesboltban és a Rimaszombati Városi Művelődési Központban-ban kaphatók.

Nyárasd

színház

Somorja

Pom Pom

Vízkelet

húsvét

Nyárasd

Teátrum

Fülek

Fülek

Rozsnyó

Csemadok

Érsekújvár

Danczi József

Palást

Palást

Nagymegyer

Moliere

Komárom

Csikmák Imre

Komárom

Csikmák Imre

Somorja

mozi jazz

Nagymegyer

Márti

Rimaszombat

Arany

Komárom

komárom

Léva

Reviczky

Somorja

Mozi

Alsószeli

Vezekény

Budapest

dedikáció

Nagymegyer

koncert

Kassa

kiállítás

Somorja

mozi

Pozsony

táncház

Somorja

Kinga

Dunaszerdahely

színház

Dunaszerdahely

szinház

Nagymegyer

Zirig

Dunaszerdahely

tűzzománc

Pozsony

mesék

Bős

Bős

Ógyalla

Ógyalla

Szalka

1848

Búcs

fesztivál

Gúta

Gúta

Felsővámos

1848

Path

retro

Nemeskosút

március 15

Örös

Örös

Nagymegyer

korona

Komárom

ez van

Dunaszerdahely

előadás

Komárom

táncház

Somorja

Dráfi Mátyás

Rimaszombat

Rimaszombat

Rozsnyó

március 15

Nagymegyer

szabadságharc

Zselíz

1848

Érsekújvár

Zorán

Fülek

Fülek

Komárom

1848

Almágy

almágy

Pered

március

Kisgéres

kisgéres

Komárom

él a magyar

Pozsony

Muszkaföld

Upolyvisk

Ipolyvisk

Nagykapos

csemadok

Köbölkút

évzáró

Somorja

évzáró

Budapest

Esterházy

Dunaszerdahely

operett

Kolon

1956

Nagyabony

1848

Dunaszerdahely

zorall

Dunaszerdahely

színház

Dunaszerdahely

báb

Izsap

könyv

Alsószeli

Szarka

Dunaszerdahely

kiállítás

Érsekújvár

Csemadok

Pozsony

impró

Galánta

Kodály

Zselíz

zseliz

Somorja

mozi

Pered

falunap

Naszvad

harmonika

Léva

Arany János

Rimaszombat

hit

Dunaszerdahely

paleoart

Bős

bős

Ógyalla

farsang

Góta

Gúta

Dunaszerdahely

báb

Sikabony

sikabonyi

Nemeskosút

Mongólia

Nagybalog

bál

Ipolynyék

karnevál

Dunaszerdahely

Pillantás

Somorja

Vitéz László

Királyhelmec

fánkest

Galánta

bál

Nemeshodos

dőrejárás

Dunaszerdahely

haddelhadd

Rimaszombat

farsang

Rimaszombat

farsang

Nagyabony

Csemadok

Somorja

táncház

Dunaszerdahely

évzáró

Ekecs

Csáky

Somorja

mozi

Pozsony

iszlám

Gödöllő

Gál Tamás

Zselíz

Zselíz

Pelsőc

sztrapacska

Sajógömör

sakk

Ipolyság

koncert

Ipolyszakállos

farsang

Komárom

folksuli

omorja

jazz

Szepsi

érték

Gömörpanyit

bál

Érsekújvár

bál

Nagybalog

évzáró

Pozsony

10. Pozsonyi Magyar Diákbál

Érsekújvár

Csáky

Dunaszerdahely

koncert

Dunaszerdahely

Olasz szimfónia

Léva

beszélgetés

Pozsony

finetuning

Csemadok ház

Kassa

Komárom

2017. február 13-án Koncz Zsuzsa a Komáromi Városi Művelődési Központban ad koncertet.

Dunaszerdahely

Vekerdy

Dunaszerdahely

Vekerdy

Galánta

Csemadok

Nagymegyer

Barczi

Szímő

diákok

Nagymegyer

évzáró

Serke

disznótor

Felsőszeli

nótaest

Éberhard

évzáró

Dunaszerdahely

könyv

Tamásfala

bál, Csemadok

Fülek

bál

Lekenye

bál

Nagymegyer

Varga László

Nagymegyer

értékőrzők

Dunaszerdahely

2017. február 9-én Koncz Zsuzsa a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban tart koncertet.

Budapest

Kiss Márti

Path

path

Ipolyvisk

évzáró

Léva

bál

Bős

koncert

Somnorja

mozi

Galánta

könyv

Örös

Örös

Somorja - Mozi

Agócs

Ekecs

bőgőtemetés

Komárom

konferencia

Diószeg

Csemadok

Karva

rock

Kürt

bál

Diószeg

koncert

Dunaszerdahely

táncház

Fülek, Városi Könyvtár

Városi Könyvtár

Szenc

Csikmák Imre

Fülek, Városi Könyvtár

Városi Könyvtár

Pozsony

Oros

Fülek

Városi Művelődési Központ

Dunaszerdahely

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében 2017. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a dunaszerdahelyi VMK színháztermében. Fellépők: Novus Ortus Diákszínpad A Széchenyi utcai Óvoda ovisai A Vámbéry Ármin Alapiskola diákjai Zirig Árpád költő, pedagógus Vox Camerata kamarakórus Csallóközi táncegyüttes Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László

Nyitracsehi

Nyitracsehi

Komárom

szerelem

Fülek

Városi Művelődési Központ

Somorja

Mozi

Vásárút

fesztivál

Pered

Csemadok

Tornalja

Mágnás Miska

Losonc

Losonc

Királyhelmec

A Csemadok Királyhelmeci Hajdók Géza Alapszervezete január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg a magyar kultúra napja alkalmából Ötvös Anna Márai Sándor és Kassa című előadását.

Komárom

A Széchenyi István Polgári Társulás és a Csemadok Komáromi Alapszervezete közösen szervezi meg 2017. január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel az előadással egybekötött Széchenyi István Hitel című mai magyar nyelven megjelentetett kiadvány bemutatóját a komáromi Csemadok székházban.

Szepsi

A magyar kultúra napja alkalmából 2017. január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Psalmus Hungaricus – Magyar Zsoltárok címmel Meister Éva előadását Szepsiben.

Ipolyság

2017. január 20-án, 16.00 órai kezdettel mutatják be Márton István A fülsiketítő csend országában – mongóliai útinapló című kötetét Ipolyságon.

Ipolyság

Az Ipolysági Városi Könyvtár mellett működő Ipoly Galériában január 20-án, pénteken 16.00 órai kezdettel nyílik meg Lovak címmel a Majoroš Júlia grafikáit bemutató tárlat.

Dunaszerdahely

2017. január 20-án, 20 órai kezdettel a dunaszerdahelyi NFG klubban a helyi erőkből álló HaddelHadd nevű rock formáció lép színpadra.

Nagymegyer

Takáts Tamás Blues Band Nagymegyeren, a Big Man Pubban, 2017. január 20-án. Belépő: 7 euró

Galánta

Galánta

Nyárasd

Nyárasd

Rimaszombat

koncert

Komárom

Hárompatak

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek

Dunaszerdahely

vándorlás

Muzsla

koncert

Rozsnyó

koncert

Fél

koncert

Kaposkelecsény

táncház

Királyhelmec

premier

Felsővámos

évzáró

Zenta

fórum

Rozsnyó

bál

Padány

Csallóköz

Pozsony

csemadok

Szímő

Kantár Csaba

Rozsnyó

bál

Bajta

bál

Vágfarkasd

jótékonyság

Léva

táncház

Dunaszerdahely

Nagy Iván

Diószeg

Diószeg

Fülek

koncert

Gútor

Gútor

Torna

túra

Kassa

koncert

Ipolyság

bál

Nyitranagykér

koncert

Csallóközcsütörtök

mozi

Dunaszerdahely

matiné

Sikabony

bál

Zselíz

Csemadok

Tamásfala

bál

Pered

Pered, Csemadok

Nemeshodoa

bál

Nagycétény

Csavar Színház

Somorja

Mozi

Pelsőc

verseny

Nána

koncert

Dunaszerdahely

Edda

Dunaszerdahely

Edda koncert

Komárom

Palatkai bál

Csenke

Cenke

Újbást

bál

Nagybalog

batyubál

Hetény

koncert

Tajti

advent

Komárom

Borostyán

Bős

advent

Dunaszerdahely

Nagy Tibike

Ipolyság

karácsony

Apácaszakállas

advent

Dunaszerdahely

jótékonyság

Nagymegyer

advent

Felsőszemeréd

vásár

Oroszka

békeláng

Nagymegyer

advent Nagymegyeren

Galánta

koncert

Nagymegyer

Nagymegyer

Szepsi

koncert

Ipolyszakállos

karácsony

Kürt

karácsony

VMK Dunaszerdahely

koncert

Ipolyság

advent

Nagymegyer

Varga László

Tornalja

koncert

Bős

vásár

Somorja

vásár

Fülek

jazz

Dunaszerdahely

koncert

Gúta

Alma koncert

Nagymegyer

advent

Kiályhelmec

adventi koncert

Pered

karácsony

Fülek

advent

Pozsonyeperjes

advent

Dunaszerdahely

Könyvvásár

Dunaszerdahely

Szaniszló Ferenc

Nagymegyer

koncert

Komárom

Csemadok

Ekecs

álomtábor

Kürt

ringató

Nagymegyer, Kultúrház

Jótékonysági koncert a Pozsonyi Református Egyházmegye szervezésében a kárpátaljai magyar közösségek megmaradásáért

Nagymegyer

koncert

Dunaszerdahely

Mirandolina

Komárom

Muszkaföldön

Somorja

beszélgetés

Somorja

álom

Pozsony

Úton

Nagymegyer

advent

Nemeskosút

Berkenye

Zselíz

Vitéz Frankó Endre és Vitéz Szentiványi János

Bős

advent

Nagyabony

Advent Nagyabonyban

Komárom

Kerecsen

Budapest

Non nobis Domine

Dunaszerdahely

Csallóközi gála

Rozsnyó

Mirandolina, Rozsnyó

Somorja

mozi, jazz

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek

Csaplár Benedek VMK Dunaszerdahely

Csaplár Benedek VMK Dunaszerdahely

Tornalja

Böjttől böjtig

Érsekújvár

Kor-zár

Fülek

advent Füleken

Dunaszerdahely

advent

Vovo Land, Dunaszerdahely

mesefelolvasás

Nagymegyer

advent

Ekecs

A Padlás Ekecsen

Gömörhorka

Mirandolina, te drága - Gömörhorkán

Dunaszerdahely

Tavaszi szél

Fülek

Nincs szebb élet a miénknél

Érskújvár

2016. november 26-án, a Csemadok Házban, Érsekújvárott.

Dunaszerdahely

koncert

Pelsőc

összetartozás

Zselíz

Katalin bál, Csemadok

Mozi, Somorja

Koppány - Egy cowboy élete

Kassa

A győzelem ára.

Komárom

hárompatak

Fülek, Magyar Közösségi Ház

Ringató

Nagymegyer

Kasza alá érett, Életképek

Dunaszerdahely

Ruzsa Magdi

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Kassa

Nemzeti Filharmonikusok

Komárom, Tiszti pavilon díszterme

Fonográf Fesztivál, Sebestyén Márta koncert

Kassa

Pro Probitate

Somorja

2016. november 20-án, 17.00 órakor a Moziban, Somorján.

Komárom

orgonaest

Kassa

Pincefeszt Kassán

Ipolynagyfalu

6. ipolynagyfalusi batyubál

Nemskosút

könyv

Somorja

Phoenix

Alistál

A fülembe csendül egy nóta még

Lakszakállas

kiállítás

Dunaszerdahely

Európa végveszélyben

Párkány

Papp Katalin magán művészeti alapiskola

Gömörpéterfala

Baranta

Komárom

Csáky

Ipolyvisk

Könyvbemutató Ipolyvisken!

Diószeg, Inovatech épülete

2016. november 17-én,, az Inovatech épületében.

Dunaszerdahely

Családi könyvklub

Fülek

folt

Dunaszerdahely

Beszéljünk iskoláink jövőjéről - Dunaszerdahelyen

Bős

A fülembe csendül egy nóta még

Dunaszerdahely, Vinarium

Csóka Ferenc

Somorja

Hunyadi Mátyás

Somorja

Via Nova Ifjúsági Csoport és a mozi.club

Perse

Bacskai Bélára emlékeznek Persében

Fülek

fesztivál

Lekenye

helyi értékek

Rimaszombat

kórustalálkozó

Nemeskosút

Berkenye

Ipolyság

Folkhont

Somorja

Mozi

Tornalja

A nagysikerű folklórfesztivál főszervezője: Kulturális Antropológiai Műhely Társszervező: Tornaljai Városi Művelődési Központ A rendezvény a SZK Kormányhivatalának, Besztercebánya megye és Tornalja város anyagi támogatásával valósul meg.

Ipolyszalka

Zsapka

Búcs

zsapka

Dunaszerdahely

Lélektükör, Nagy Dani kiállítása

Somorja

A "Fölszállott a páva" élő adását vetítjük, mely 19:30-kor kezdődik. Várunk mindenkit szeretettel, hogy együtt szurkoljunk Lilinek és Dórinak, azaz a Tündérrózsák csapatnak és a Csali táncosainak, Bacsfa és Somorja büszkeségeinek.

LÉva

Olimpiának indult c. dokumentumfilm vetítése

Fülek

dr. Nagy Csilla irodalomtörténész, kritikus, a Magyar Tudományos Akadémia munkatársa

Szepsi, Buzita

Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál

Dunaszerdahely

“Kincskeresők-helyi értékeket kutató diákok” konferencia

Dunaszerdahely

Varga Ferenc

Párkány

Őszi kulturális napok Párkányban

Somorja

Folkklub a Moziban

Nagymegyer

12. Nagymegyeri Ezoterikus Fesztivál

Dunaszerdahely

Tollas Rádió

Palást

Palást

Nagykapos

A Fabotó citerazenekar táncháza

Fülek

Füleki kötődései is vannak a Thália Színház előadásának: a dalszövegíró Laboda Róbert, Angelo szerepében pedig Bocsárszky Attila. Mikor? 2016. november 5-én, szombaton 18.00 órától. Hol? A VMK színháztermében.

Dunaszerdahely

20 éves fennállását ünnepli november 5-én a Dunaág Néptáncműhely, jubileumi előadásával, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Poztsony

Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága

Lekenye

családi délután

Komárom, Ógyalla, Martos

A Feszty Árpád emlékév záróünnepségei

Oroszka

Szomolai Tibor könyvbemutatója

Gúta

Márton-napi Bor és Liba Lakoma

Somorja

Munkanapokon 8.00-20.00 között tekinthető meg.

Komárom

iskoláink jövője

Somorja

Csali

Nagymegyer

megemlékezésre

Felsővámos

Emlékest az elhunytakért Felsővámosban

Alistál

A CSEMADOK Alistáli Alapszervezete nevében, Tisztelettel meghívok minden kedves ismerősömet és minden kedves érdeklődőt Ifj. Derzsi György zenés előadására.

Kassa

Tisztelettel értesítem Önöket, 2016.október 30-án 18.órai kezdettel Kassán a Rákóczi fejedelem újratemetésének évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés lesz, melynek keretén belül „A fejedelem“ című musical lesz bemutatva.

Balogfalva

Balogfala

Komárom

Átkelő, festészeti kiállítás

Léva

A Reviczky Társulás, a Lévai Magyar Asszonyok Ligája és a Lévai Szent László Kör sok szeretettel meghívja Önöket a hagyományos Szüreti batyubálra 2016. október 29-én, szombaton 19 órakor.

Fülekkovácsi és Kurtány

Mocsárí Lajos

Somorja, Mozi

Táncház a Moziban

Gömörhorka

Szomolai Tibor

VMK

Csaplár Benedek emléknap

Csallóközaranyos

2016. október 27., 17:00–18:00

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete

Ekecs

Idegenben, ismeretlen földön nyugvó katonáinkra emlékezünk 2016.október 26.-án, szerdán 15.00 órától Ekecsen az I.és II. világháborúban elesett katonák emlékoszlopánál, majd 16.00 órától szentmise a római katolikus templomban a lelkiüdvükért .

Rozsnyó

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők! Emlékezzünk együtt!

Felsőszeli

Vadkerti, Sipos, Zsapka koncert

Pozsony

Születésnapi beszélgetés Bauer Edittel

Somorja, Mozi

Barátnő klubest Bial Judittal

Érsekújvár

Koncert az elektrotechnikai szakközépiskola részére.

Zselíz, Magyar Ház

Megemlékezés az '56-os magyar forradalomról Zselízen

Nagykapos

Gyertyagyújtás Nagykaposon '56 hőseinek emlékére

Alsóbodok

Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület

Tornalja

Vadkerti, Sipos, Zsapka akusztikus koncert

Dunaszerdahely

Az ARANYKERT Bábszínház társulata szeretettel értesít mindenkit, hogy szombaton, október 22.-én, 10.oo órai kezdettel a Dunaszerdahely-i VMK alagsori bábtermében bemutatja AZ ERDEI TÖRTÉNET c.új bábjátékát. Mindenkit ismét nagy szeretettel várunk!!!!

Ipolyság

mesedramatizáció, drámajáték játékos iskolai előkészítő feladatok óvodásoknak játékos feladatok iskolásoknak kézműves foglalkozások

Zsély

Zs. Nagy Lajos emléknap Zsélyben

Pozsonyeperjes

Nemzetközi Dalostalálkozó

Mozi, Somorja

Jazzkoncert a Moziban!

Zsitvabesenyő

Szüreti batyubál Besenyőn

Bősi kultúrház

A bősi kultúrházban az Érsekújvári Rockszínpad bemutatja az „56 csepp vér“ című musicalt

Nyárasd

Beszélgetés Balázsy Pannával

Őrös