Szűrés országra: Szlovákia

Online

Január 22-e és 23-a között szervezik meg a Kiteljesedett nő online konferenciát

Rimaszombat

A Pósa Lajos Társaság a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, szombaton 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Márai – Madách (rokoni szálak) című dokumentumfilm vetítését a rimaszombati Csillagházban.

Kassa

A Csemadok Kassai Városi Választmánya és a Löffler Béla Múzeum közösen szervezi meg a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, szombaton 16.00 órai kezdettel Szaszák György Akiket Kassa megszólított című kötetének a bemutatóját a kassai Löffler Béla Múzeumban.

Komárom

A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, a Komáromi Jókai Színház valamint Komárom városa közösen szervezi meg január 22-én, szombaton 18.00 órai kezdettel a magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényét a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Kassa

A kassai Rovás Központ január 22-én, szombaton utazást szervez Budapestre a Magyar Nemzeti Galériában rendezett Szinyei Merse Pál kiállítás megtekintésére.

Online

Január 22-e és 23-a között szervezik meg a Kiteljesedett nő online konferenciát.

Léva

A Reviczky Társulás január 20-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg a 100 éve született Nemes Nagy Ágnes című irodalmi emlékestjét a lévai Reviczky Házban.

Ipolyság

Január 20-án, csütörtökön 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Pueri Fabri nemzetközi rajzverseny díjnyertes munkáiból álló kiállítás megnyitását az ipolysági Simonyi Lajos Galériában.

Pozsony

A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma közösen a Liszt Intézet Pozsonnyal szervezi meg január 20-án, csütörtökön 15.30 kezdettel a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepi programját.

Rimaszombat

Január 17-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Gucci című amerikai krimi-dráma, thriller film magyar nyelvű szinkronos vetítését a rimaszombati Orbis moziban.

Rimaszombat

A Tompa Mihály Református Gimnázium és a Pósa Lajos Társaság közösen szervezi meg január 16-án, vasárnap 14.00 órai kezdettel a Mikszáth Kálmán születésének 175. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezéssel egybekötött koszorúzást a rimaszombati régi gimnázium előtt. 

Nagybalog

A Csemadok Nagybalogi Alapszervezete 2022. január 16-án, 14.00 órai kezdettel rendezi meg a málenkij robotra elhurcoltakról való megemlékezését az emlékműnél.

Online

Szentmise közvetítése a Pátria rádióban

Online

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió január 16-án, vasárnap 8.05 órakor református istentiszteletet közvetít.

Online

Magyar nyelvű szentmise közvetítése a Lux televízióban

Szklabonya

Emlékünnepély Mikszáth Kálmán születésének 175. évfordulója alkalmából

Felvidék

A csütörtöki Nappali tartalmából

Online

1568-ban a tordai országgyűlésen ezen a napon mondták ki Európában elsőként a vallásszabadságot. A döntés elismeréseként Magyarország Országgyűlése  2018-ban a vallásszabadság napjává nyilvánította január 13-át.

Online

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének közös szervezi meg január 13-án, csütörtökön 10.00 órai kezdettel a  Család, közösség, lelki egészség – Hungarostudy 2021 Prof. Dr. Kopp Mária Emlékkonferenciát.

Fülek

Január 12-én a Femine Fortis gyertyagyújtásra hív fel minden emlékezőt a Don-kanyarban életüket vesztett honvédek tiszteletére.

Nagyszombat

Január 11-én, kedden 18.30 kezdettel szervezik meg a magyar nyelvű misét a nagyszombati Szent Ilona templomban. 

Kassa

Január 11-én, kedden 17.30 kezdettel szervezik meg Zászkaliczky Ágnes Zenészportrék című kiállításának a megnyitóját a kassai MaJel Rovás Központ FiguratiF Galériájában.

Online

Január 9-én, vasárnap 11.05 kezdettel magyar nyelvű szentmisét közvetít a Pátria rádió. A szentmisét Molnár Tamás atya, a Pozsony magyar lelkipásztora mutatja be.

Online

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió  2022. január 1-jén, szombaton 8.05 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Tarr Ferdinánd kistárkányi lelkipásztor.

Felvidék

A Duna World televízió december 29-én, szerdán 15.35 kezdettel vetíti a Triptichon, Esterházy János élete és öröksége című dokumentumfilm 3. részét.

Online

2021. december 28-án, kedden 20.00 órától az Ivan & The Parazol ad koncertet a budapesti Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, amit ONLINE is közvetítenek.

Online tér

Kincsesláda Nógrád megyében

Online

Az összetartozás gondolata a 20. és 21. századi magyar történelmi események és a népzene tükrében. A határok feletti nemzetegyesítés a magyar népzene sokszínű eszköztárával, avagy a szellemi és érzelmi kulturális felemelkedés a 100 év tükrében.

Felvidék

A Duna World televízió december 28-án, kedden 15.45 kezdettel vetíti a Triptichon, Esterházy János élete és öröksége című dokumentumfilm 2. részét

Felvidék

A Duna World televízió december 27-én, hétfőn 15.50 kezdettel vetíti a Triptichon, Esterházy János élete és öröksége című dokumentumfilm 1. részét.

Online

Dilemma karácsonyi kuczkója – online keveri a jó zenéket Olasz István

Online tér

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió  2021. december 26-án, karácsony második napján 8.05 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Krcho Tímea csécsi lelkipásztor.

Online tér

Aki szeretné átélni a vetélkedő izgalmait és érdekes részleteket megismerni a zseniális zeneszerző életéről, annak érdemes követnie a Kezdőhang című műsort, aranyvasárnap és december 26-án 11 órától a Bartók Rádióban.

Online

2021. december 28-án, kedden 19.30-tól kerül sor a Csík Zenekar és vendégeik Összetartozás című nagykoncertjére a Budapest Kongresszusi Központban, amit ONLINE is közvetítenek.

Online

2021. december 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap 19.00 órától karácsonyi cirkusz lesz az ONLINE térben. A Magyar Nemzeti Cirkusz bemutatja a The Show Must Go On című műsorát.

Online

A Híd Vegyeskar és a Harmonia Classica kamarazenekar karácsonyi koncertje ONLINE

Online

2021. december 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap 17.00 órától ONLINE rendezik meg a hagyományos Lévai Jazz Karácsonyt. A koncerteket ingyen követhetjük.

Somorja

Egy év kihagyás után ismét hallhatjuk a Harmonia Classica kamarazenekart a somorjai adventi koncerten, akik a somorjai Csemadok-alapszervezet és a Városi Művelődési Központ mellett működő Híd Vegyes Karral adnak közös adventi hangversenyt. Ám ezúttal sajnos csak az online térben.

Felvidék

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió  2021. december 25-én, karácsony első napján 8.00 órakor úrvacsorás református istentiszteletet közvetít.

Online tér

https://www.facebook.com/ma7portal/videos/512037736590573

Online

2021. december 24-én délután 16.00 órakor teszi közzé ONLINE a Magyar Állami Opera 2016-ban rögzítette A diótörő egy évvel korábban az Operaházban bemutatott produkcióját, amely a 21. századi táncművészeti és látványvilágbeli elvárásokhoz igazítva frissítette fel a mű tradicionális erényeit is megőrző előadást.

Online

Az Ipoly menti fiatalokat tömörítő Kiss Zenészek az idei ünnepekkor is egy ismert karácsonyi dal feldolgozásával kedveskedtek a rajongóiknak és a zenebarátoknak. Demjén Ferenc Legyen ünnep című dalát dolgozták át, a videoklipet a zenekar közösségi oldalán tették közzé szenteste éjjelén.

Online tér

A kellemes, hangulatteremtő felvételek végigkísérik az ünnepeket, december 24-e és 26-a között is érdemes lesz a Bartók Rádióra kapcsolni.

Online tér

Karácsony a Petőfi Rádióval – december 24. és 26. között mesés történetekkel és különleges remixekkel.

Online tér

Sporttörténeti pillanatok, élő közvetítések december 24. és január 1. között az M4 Sporton!

Online

Falcsik Mari & Pilinszky János - Juhász Anna online szalonja (Pilinszky100)

Online

2021. december 23-án, csütörtökön 20.00 órától Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró ingyenes karácsonyi koncertjére kerül sora, amit online közvetítenek. 

Online

2021. december 23-án, csütörtökön 19.30-tól kerül sor Hálaadás címmel a Nemzeti Filharmonikusok és vendégei karácsonyi koncertjére a budapesti Müpában, amit ONLINE is közvetítenek.

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/278221/hogyan-latjak-az-elmult-egy-evet-az-egeszsegugyben-dolgozok

Felvidék

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/278223/a-digitalis-nomad-elete-karacsony-idejen

Felvidék

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/278228/hogy-telik-a-karacsony-a-nemzetkozi-urallomason

Felvidék

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/278242/hogy-eljuk-tul-a-karacsonyi-tulevest

Rimaszombat

A Rimaszombatban működő Gömör-Kishonti Múzeum újra nyitva áll a látogatók előtt, jelenleg három új kiállítással várja az érdeklődőket.

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/278082/szovetseg-platformokkal-vagy-azok-nelkul

Felvidék

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/278092/hol-tart-az-elektromos-auto-piac

Felvidék

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/278100/milyen-eros-a-visegradi-negyek-belso-kohezioja

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277883/csaknem-ket-evtizedes-csucson-az-inflacio-szlovakiaban

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277980/tovabbra-is-nagyok-a-foghijak-szlovakia-deli-regiojaban-a-csatornahalozat-kiepitettsege-teren

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277987/stabilizalodott-e-a-munkaeropiac-helyzete-a-pandemia-ellenere

Online tér

Ünnepeljen kultúrával karácsonykor – december 20-tól az M5-ön!

Online tér

Mesemozi a téli szünetben az M2 Gyerekcsatornán december 20. és január 2. között!

Online tér

Elérhető az m3.hu-n felújított változatban!

Felvidék

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277841/mi-maradt-a-haveli-oroksegbol

Felvidék

December 19-én, vasárnap 11.05 kezdettel magyar nyelvű római katolikus rítusú szentmisét közvetít a Pátria Rádió.

Online tér

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Jézus visszajövetelének reménysége, Nagykaposon átadták a Kiskakas óvodát és bölcsődét, huszonhárom éves hűség a gyülekezethez, megemlékezünk Szőkéné Szabó Noémi lelkipásztorra.

Felvidék

Advent 4. vasárnapjának vigíliáján, december 18-án, szombaton 16.00 órai kezdettel magyar nyelvű szentmisét sugároz a Lux televízió. A szentmise élőben a világhálón keresztül is látható lesz.

online

Búcsú Kóbor Jánostól – december 17-én, a Duna World-ön és a Petőfin!

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277503/biogaz-es-biokomposzt-eloallito-uzem-epul-erskujvarban

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277379/mennyi-penzzel-gazdalkodhatnak-majd-az-onkormanyzatok

Felvidék

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277534/interju-tanko-vilmos-szlovak-valogatott-bokszoloval

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277153/szetszedtek-a-krasznahorkai-var-toronydarujat

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/277373/elfogadta-a-parlament-a-korhazreformot

online

A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek karácsonyi koncertjei a Bartók Rádióban december 15-én és 18-án.

Nagykapos

A betlehemi békeláng Budapestről érkezett az Ung-vidék központjába, a nagykaposi Magyar Közösségi Ház udvarára. A lángot a nagykaposi Mécs László cserkészcsapat képviselői 2021. december 13-án, a délelőtti órákban vették át a tordai Jósika Miklós cserkészcsapattól

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség tagjai már 30 éve vállalják a szolgálatot, hogy a béke lángja Felvidék-szerte minél több emberhez eljutva hozzon békét és világosságot otthonainkba az ünnepek alatt.

Bény

Az adventi szokásoknak megfelelően, Bényben a szőlőhegyen nemrég felszentelt fogadalmi és hálaadó kápolnában felgyulladt az adventi koszorú harmadik, úgynevezett öröm gyertyája.

Felvidék

December 12-én, vasárnap 11.05 kezdettel magyar nyelvű római katolikus rítusú szentmisét közvetít a Pátria Rádió.

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/276964/iden-fulek-varos-onkormanyzata-kapta-a-roma-spirit-dijat

Online tér

A Jó napot, Pátria! pénteken, december 10-én 8 óra 5 perckor a :2-en jelentkezik új műsorral. Ismétlés hétfőn 11 óra után a :3-on. A tartalomból.

Online

A Szövetség a Közös Célokért társulás irodáiban a COVID-19 járványra való tekintettel a személyes ügyfélfogadás szünetel, így a Civil információs napot a körülményekhez alkalmazkodva a társulás munkatársai az interneten keresztül tartják meg. December 9-én, csütörtökön 9.00 órai kezdettel online formában szervezi meg Civil információs napot a Szövetség a Közös Célokért Facebook-oldalán.

Online

A Szövetség a Közös Célokért társulás irodáiban a COVID-19 járványra való tekintettel a személyes ügyfélfogadás szünetel, így a Civil információs napot a körülményekhez alkalmazkodva a társulás munkatársai az interneten keresztül tartják meg. December 8-án, szerdán 9.00 órai kezdettel online formában szervezi meg Civil információs napot a Szövetség a Közös Célokért Facebook-oldalán.

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/276685/az-europai-unio-kamasz-szemmel

Online tér

Az M5 kulturális csatorna Ez itt a kérdés című műsorának december 8-i, szerdai adásában pedig történészekkel emlékeznek Slachta Margit értékteremtő munkájára.

Online tér

https://patria.rtvs.sk/clanky/reggeli-ranajky/276535/tulelik-e-a-kulturalis-szervezetek-a-jarvanyidoszakot

Felvidék

December 5-én, vasárnap 11.05 kezdettel magyar nyelvű római katolikus rítusú szentmisét közvetít a Pátria Rádió.

Online

Vasárnaponként 10.00 órától élőben közvetítik a szentmisét a somorjai Nagyboldogasszony plébániatemplomunkból.

Online

A járványügyi helyzet miatt a rendezvény online követhető a Sajógömöri Imaközösség facebook oldalán: https://www.facebook.com/groups/184678382979325

Online

A Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága (GKNT) és a Magyar Nemzeti Levéltár Gulág- és Gupvikutató Intézete (MNL GKI) tisztelettel meghívja Önt a GUPVI, GULAG Magyarok a szovjet lágerbirodalomban 1944/45 – 2019/20 című kötet online bemutatójára.

Online

November 30-án, kedden 17.30 kezdettel szervezik meg az Így tedd rá! online élmény workshopot. 

Online

A FICSAK idei gyűjtése is kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ online koncertjével, amelynek időpontja 2021. november 28., vasárnap 10:30. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban otthonából részt venni, megteheti, csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a „Segítsünk a bántalmazott édesanyáknak” gyűjtést az adománygyűjtő oldalon.

Komárom

A Racz Cello quartett közreműködésével 2021. november 28-án, vasárnap 18.00 órakor zenés áhítatra kerül sor a komáromi református templomban.

Felvidék

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió 2021. november 28-án, advent első vasárnapján 11.00 órakor református istentiszteletet közvetít.

Komárom

A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara 2021. november 26-án Molnár János emlék-konferenciát tart a Komáromban, a Calvin J. Teológiai Akadémia Könyvtárában.

Kassa

November 11-e és november 26-a között szervezik meg az 53. Kazinczy Napokat Kassán.

Komárom

A Coexistencia PT. november 26-án, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezi meg Jó példák a turizmus fejlesztésére című workshopot a komáromi Csemadok székházban.

Komárom

Tekintse meg a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete és Balassi Bálint Asztaltársaság által szervezett Nemzedék kapcsok című tárlatát a komáromi Limes Galériában.

Pozsony

November 24-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezik meg Zolcer János Gorbacsov titkai című könyvének a bemutatóját a Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő nagytermében.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás november 24-én, szerdán 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Rozsnyó

November 23-án, kedden 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Nemzetközi Rovás Alkotóközösség csoportos kiállítása, valamint Szabó Ottó önálló kiállítása eNRA 21 címmel a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában.

Komárom

November 18-a és 21-e között szervezik meg a Fonográf Fesztivált a kassai Thália Színházban és a komáromi  Egressy Béni Városi Művelődési Központban

Komárom

November 18-a és 21-e között szervezik meg a Fonográf Fesztivált a kassai Thália Színházban és a komáromi  Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Nagyszombat

Novemberber 20-án, szombaton 10.30 kezdettel szervezik meg  38. Nagyszombati Könnyező Szűzanya Novéna búcsút a Szent Miklós-exfőkatedrálisban.

Kassa

November 11-e és november 26-a között szervezik meg az 53. Kazinczy Napokat Kassán.

Losonc

November 20-án, szombaton 8.00 órai kezdettel szervezik meg a Gótikus út templomai című kirándulást. Indulás 8.00 órakor a losonci YMCA elől.

Komárom

November 18-a és 21-e között szervezik meg a Fonográf Fesztivált a kassai Thália Színházban és a komáromi  Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Besztercebánya

November 19-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg a magyar nyelvű szentmisét a besztercebányai Árpád-házi Szent Erzsébet templomban.

Pozsony

A sokéves hagyományt megszakítás nélkül folytatva, november 19-én, a Pozsonyhoz is kötődő közkedvelt magyar szent ünnepén a tiszteletére felajánlott ünnepi magyar szentmise a pozsonyi Kék-templomban lesz bemutatva.

Online

A Pro scholis – Gömör és Nógrád Kistérségi Közoktatás-fejlesztéséért, az SZMPSZ Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja, Területi Választmánya és a Bátkai Alapiskola tisztelettel meghívja Önt A FA ÉS AZ EMBER online projektnapra, mely a Bátkai Alapiskola szervezésében valósul meg 2021. november 19-én.

Komárom

November 18-a és 21-e között szervezik meg a Fonográf Fesztivált a kassai Thália Színházban és a komáromi  Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Dunaszerdahely

Karaffa Attilának 2021. november 18-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel nyílik meg a kiállítása a Csallóközi Múzeum kiállítótermében.

Kassa

November 18-án, csütörtökön 16.30 kezdettel szervezik meg Henszlmann Imre, az országos műemlékvédelem megteremtője című kiállítását a kassai MaJel Rovás Központban.

Almágy

November 17-én, szerdán 8.00 órai kezdettel szervezik meg a vezetett gyalogtúrát, mely során felkeresik az almágyi Árpád-kori templomot, az almágyi víztározót, valamint Péterfalát.

Losonc

November 14-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezik meg az Anziksz élőben városnéző séta következő rendezvényét, mely során a Cebrián-család, Hubay Jenő és Jászai Mari nyomában járhatnak az érdeklődők Losoncon. Találkozó a losonci Dedinská bútorüzlet előtt.

Komárom

November 12-én és 13-án szervezik meg a Fonográf Akusztik rendezvényt a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Pozsony

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Pozsony közösen szervezi meg november 13-án, szombaton 16.00 órai szervezik meg a beszélgetést Lackfi Jánossal  a pozsonyi  Panta Rhei könyvesboltban. Beszélgetőtárs Récsei Noémi.

Kassa

November 11-e és november 26-a között szervezik meg az 53. Kazinczy Napokat Kassán.

Komárom

November 12-én és 13-án szervezik meg a Fonográf Akusztik rendezvényt a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban

Pozsony

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Pozsony közösen szervezi meg november 12-én, pénteken 17.00 órai kezdettel Kovács István A gyermekkor tündöklete című könyvének a bemutatóját a pozsonyi  Panta Rhei könyvesboltban.

Komárom

A Selye János Egyetem november 8-a és 12-e között szervezi meg A tudomány és technika hete programsorozatot.

Kassa

November 11-e és november 26-a között szervezik meg az 53. Kazinczy Napokat Kassán.

Online

November 11-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg Salma Imre Kémiai folyamatok és lehetőségek a budapesti levegőminőség és éghajlat alakításában című előadását az MTA Székházának Dísztermében. 

Kassa

November 11-én, csütörtökön 17.30 kezdettel szervezik meg Dusza János fizikus professzor, az MTA kültagjának a Modern kerámiákkal a szebb jövőért című előadását a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Pozsony

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Pozsony közösen szervezi meg november 11-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel Marosz Diána  Benőke és Hanga című mesekönyvének a bemutatóját a pozsonyi Café LAB-ban.

Kassa

November 11-e és november 26-a között szervezik meg az 53. Kazinczy Napokat Kassán.

Léva

A Reviczky Társulás Helytörténeti szakosztálya november 11-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg Novák Margaréta Pipatörténeti előadás a Barsi Múzeum pipa-különlegességeivel című előadását a lévai Reviczky Házban.

Komárom

November 11-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg a 230 éves Komáromi Zsidó Hitközséget bemutató Mi is itt vagyunk! című tárlat megnyitóját a komáromi kultúrpalota dísztermében.

Komárom

A Selye János Egyetem november 8-a és 12-e között szervezi meg A tudomány és technika hete programsorozatot.

Komárom

A Selye János Egyetem november 8-a és 12-e között szervezi meg A tudomány és technika hete programsorozatot.

Rimaszombat

November 9-én 18.00 órától a Zenei Ősz keretében az ALEA zenei formációt láthatjuk a kultúrházban (információk a mellékletben, illetve a www.kulturars.sk oldalon).

Komárom

A Selye János Egyetem november 8-a és 12-e között szervezi meg A tudomány és technika hete programsorozatot.

Nagyszombat

November 9-én, kedden 18.30 kezdettel szervezik meg a magyar misét a nagyszombati Szent Ilona templomban.

Ipolyság

November 8-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel mutatják be a Portugál című darabor az ipolysági városháza dísztermében. Belépődíj 10 euró.

Komárom

A Selye János Egyetem Tanárképző Kara és a Jókai Egyesület közösen szervezi meg november 8-án, hétfőn 10.30 kezdettel az Újra élünk! – A komáromi Jókai Egyesület jubileuma (2000 – 2020) című kiállítás megnyitását a Selye János Egyetem Tanárképző Karának 404-es termében.  

Komárom

A Selye János Egyetem november 8-a és 12-e között szervezi meg A tudomány és technika hete programsorozatot.

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya szeretettel hívja az érdeklődőket a XVIII. Győry Dezső Kulturális Napok következő rendezvényére, A bőgős fia meg az ördögök című pajzán mesélőszínházi előadásra.

Nagybalog

Megemlékezés Koós Győző hadnagy sírjánál Nagybalogon

Komárom

Az AYA Gyarmati Mária festőművész “Hittel és Lélekkel az úton” című képzőművészeti kiállítást 2021. november 7-én, 12.00 órakor nyitják a nagymise után közvetlenül.

Szenc

November 6-án, szombaton 15.00 órai kezdettel szervezik meg az LII. Szenczi Molnár Albert Napok zárórendezvényét a szenci Szenczi Molnár Albert Alapiskola dísztermében.

Komárom

Korpás Éva népdalénekes ünnepi nagykoncertjét az Egressy Béni Városi Művelődési Központban 2021. november 6-án (szombat), 19.00 órai kezdettel lesz.

Dunaszerdahely

Minden addig – 60-ig – zenés irodalmi est Dunaszerdahelyen

Komárom

A Csemadok Komáromi Területi Választmánya és a Coexistencia Polgári Társulás közösen szervezi meg november 5-én, pénteken 16.30 kezdettel az Esterházy János – Isten szolgája című kiállítás megnyitóját és az azt követő műhelykonferenciát a Csemadok komáromi székházában.

Kassa

Csaláné Erdélyi Kornélia emléktáblájának leleplezése Kassán

Komárom

November 3-án, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg Szentesi Zöldi László Lövés Szarajevóban című könyvének a bemutatóját a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ épületében.

Ipolyság

November 2-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Keresztény énekek és imádságok című zenei alkalmat az ipolysági református templomban.

Gömörpéterfala

Október 30-án, szombaton 11.00 órai kezdettel szervezik meg az ünnepi megemlékező istentiszteletet II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem magyarországi újratemetésének 115. évfordulója alkalmából a budapesti Szent István Bazilikában.

Bátka

Az elveszettnek hitt magyar hősepika – könyvbemutató Bátkában

Dunaszerdahely

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága tisztelettel meghív minden irodalomkedvelőt a 2021. október 28-án (csütörtök) megvalósuló Fiatal Írók Antológiája című kötet bemutatójára, amelynek helyszíne a dunaszerdahelyi Buena Coffee Hose (Bartók Béla sétány). A könyvbemutató 17:00-kor kezdődik, az estet moderálja: Reczai Lilla. Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Kassa

II. Rákóczi Ferenc 115 éve – nemzetközi konferencia Kassán

Gúta

Őszi klubtalálkozó Dunaszerdahelyen és Gútán

Somorja

A Noszty fiú esete Tóth Marival Somorján

Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás október 27-én, szerdán 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Komárom

VI. Hol volt, hol nem volt… c. mesefesztivál Komáromban

Dunaszerdahely

A Noszty fiú esete Tóth Marival

Komárom

4. Biblioterápiás foglalkozás Komáromban

Feled

A Noszty fiú esete Tóth Marival Feleden

Gúta

Október 24-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Kereken a mellrák ellen című figyelemfelkeltő kerékpáros – motoros felvonulást Gútán. Gyülekezés 14.45-től a Városi Művelődési Központnál.

Kassa

„Šaffova ostroha“ szólótánc verseny gálaműsora

Rimaszombat

1956-os megemlékezés Rimaszombatban

Komárom

Holisztikus dúlaképzés Dézsi Rékával Komáromban

Dunaszerdahely

A Vámbéry Polgári Társulás tisztelettel meghívja Önt a XXI. Vámbéry Napok és “Az ereinkben forró tűz” című XIX. Nemzetközi Vámbéry Konferenciára.

Dunaszerdahely

Október 22-én – pénteken – 20 órai kezdettel a dunaszerdahelyi NFG klubban vendégszerepel AZ ÖTSZÖR SZÜLETETT FIÚ című produkcióval a Budai Komédiások társulata.

Komárom

Előadás: Komámasszony, hol a stukker?

Rozsnyó

Parasztopera Rozsnyón

Dunaszerdahely

Október 22-én, pénteken 19.00 órai kezdettel szervezik meg a L´ART POUR L´ART Társulat: Ember a falvédőről című előadását  a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Komárom

Október 22-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg a XIX. Vox Humana című rendezvényt a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Komárom

A Pro Arte Danubií Polgári Társulás és a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület közösen szervezi meg október 22-én, pénteken 17.30 kezdettel Verebes György, Munkácsy-díjas festőművész Summa című kiállítását a komáromi Limes Galériában.

Tornalja

A CSEMADOK Tornaljai Területi Választmánya és a Rákóczi Szövetség az 1956-os magyar forradalom 65. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést szervez 2021. október 22-én (péntek) 17.30 órai kezdettel a Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központban.

Kassa

Magyarország Kassai Főkonzulátusa október 22-én, pénteken 15.00 órai kezdettel szervezi meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartandó gyertyagyújtással egybekötött megemlékezését a kassai Márai Sándor szobor előtt.

Dunaszerdahely

Vámbéry Ármin kiállításmegnyitó Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely

Kiállítás: Mesélő múlt, jövőt kereső jelen Dunaszerdahelyen

Rimaszombat

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (B.-A.-Z. Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és partnere a Fundament Polgári Társulás információs és tanácsadó rendezvényt szervez, melyre tisztelettel meghívja Önt.

Komárom

Színház: Bugrisok

Komárom

Színház: Bugrisok

Komárom

A CSEMADOK komáromi alapszervezete, a Komáromi Római Katolikus Plébániahivatal és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ tisztelettel meghívják Önt a Komáromi Orgonaesték címet viselő zenés estekre, melyeket a feltüntetett időpontokban és a feltüntetett művészek közreműködésével, a Szent András-bazilikában szerveznek meg.

Rimaszombat

Amennyiben a Teremtő kegyes lesz, s a járványügyi helyzet lehetővé teszi, úgy 2021. október 17-én (vasárnap), 17:00 órai kezdettel a Kicsi Hang nagykoncertet ad a Rimaszombati Városi Művelődési Központ nagytermében!

Érsekújvár

„Hatvan év feketén fehéren” Érsekújvárott

Érsekújvár

Zenés Istentisztelet az új református énekeskönyv megjelenése alkalmából Érsekújvárott és Kamocsán

Komárom

Harmónia-díj gálaest Komáromban

Fülekpüspöki

XI. Verséneklő Együttesek Fesztiválja Fülekpüspökin

Felsőjányok

Borvacsora a felsőjányoki Vinotékánkban

Ógyalla

Értékek vonzásában: Ógyalla – Ízek, levek és kastélyok

Komárom

A Kiss Péntek József Kamaraterem ünnepélyes átadása

Kassa

Színház: Bugrisok

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás október 14-én, csütörtökön 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Kassa

Színház: Bugrisok

Kassa

A Kassától Košicéig. Molnár Miklós emlékkönyv c. kötet bemutatója a kassai Márai Stúdióban

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás október 13-án, szerdán 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Rimaszombat

41. Zenei ősz Rimaszombatban

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya szeretettel várja az érdeklődőket a XVIII. Győry Dezső Kulturális Napok nyitórendezvényére, Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó és Berecz István Aranysarkantyús néptáncos APJA-FIA című közös estjére.

Gímes

Körön kívül Gímesen

Boldogfa

Megemlékezés Boldogfán

Nagymácséd

A nagymácsédi Római Katolikus Plébánia, Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a diószegi PANNONIA – Polgári Társulás tisztelettel és szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt 2021. október 10 -én (vasárnap), 15:00 órai kezdettel a nagymácsédi római katolikus templomba a „Légy hű mindhalálig” című kiállítással egybekötött előadásra. Mindenkit sok szeretettel várunk.

Margonya

Magyarország Kassai Főkonzulátusa szeretettel meghívja az aradi vértanúk arcképeinek állandó kiállításának megnyitójára, melyre Margonyán, október 9-én szombaton kerül sor a felújított kastélyban.

Somorja

A fényfesztivál október 9-én 17.00-kor Bordos László Zsolt előadásával kezdődik a somorjai Kultúrházban. 18.00 órakor nemzetközi kiállítást nyitnak meg a Tallós Prohászka István kiállítóteremben a k

Komárom

A Czirfusz-család öt generációja volt a komáromi magyar gimnázium diákj

Komárom

2021. 10. 8-án 19 órai kezdettel a Komáromi Jókai Színházba a Schwechtje Mihály Az örökség című színmű főpróbájára.

Udvard

XXIV. Mérföldkövek Udvardon

Komárom

Civil becsületrend-díj átadó Komáromban

Felvidék

A Rómeó Vérzik örökmozgó frontembere, Kovács Koppány elérkezettnek látta az időt, hogy elkészítse első szólólemezét, most pedig az első klip is megérkezett!

Komárom

Komáromban az In Medias Brass zenekar a Pro Musica Nostra Nitriensi nemzetközi zenei fesztivál részeként

Nagybalog

Emlékezés az aradi vértanúkra Nagybalogon

Vízkelet

Megemlékezés Vízkeleten

Nána

A Csemadok Nánai Alapszervezete október 6-án emlékezik az Aradi vértanúkra.

Komárom

Megemlékezés az aradi vértanúkról és a komáromi vár hőseiről

Fülek

Szerdán nyílik az „Egy (több mint) 100 éves énekkar története“ című kiállítás, mely terjedelmes szöveges ismertetője bemutatja a férfikar eseménydús történetének jelentősebb mérföldköveit, továbbá betekintést nyújt a társulat szervezeti változásaiba és számottevő tagjainak életébe. A látogatók a dalkör sikeres szerepléseit bizonyító serlegeket, díjakat, valamint zászlókat és pillanatképeket tekinthetnek majd meg a tárlaton.

Rimaszombat

Minden emlékezni vágyót szeretettel vár a Csemadok helyi alapszervezete.

Nagymegyer

A CSEMADOK Nagymegyeri Szervezete szeretettel meghívja Önt és Kedves családját a koszorúzási ünnepségre 2021. október 6-án a nagymegyeri katolikus temetőbe az alábbi meghívó alapján.

Tornalja

A CSEMADOK Tornaljai Területi Választmánya és Alapszervezete az aradi vértanúk napja alkalmából megemlékezést rendez 2021. október 6-án (szerda).

Fülek

A Csemadok Füleki Alapszervezete nagy tisztelettel várja az emlékezni vágyókat.

Komárom

XXV. Mérföldkövek helytörténeti konferencia Komáromban

Komárom

Interkulturális örökségek a magyar-szlovák kötődések tükrében Komáromban

Tornalja

A Fonó zenekar és hagyományőrző vendégeinek előadása szeptember 29-én, 19.00 órakor.

Pozsony

Görög Imre előadása a Pozsonyi Casinóban az alternatív gyógymódokról

Kassa

A kassai Magyar Református Központban 2021. szeptember 27-től a budapesti Semmelweis Egyetem munkatársai a Pető-módszer alkalmazásával foglalkoznak a sérült gyermekekkel és személyekkel.

Marceháza

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház fennhatósága alá tartózó Marcelházi Református Egyházközség bölcsődéjének avató ünnepsége.

Kassa

IV. Radványi Géza Emléknapok Kassán

Szádalmás

Szeretet és összetartozás Szádalmáson

Pozsony

Irodalmi barangolás Pozsonyban – magyar írók és költők az egykori koronázó városban

Détér

Fájdalmas anya fogadalmi búcsú Détérben

Kassa

70 éves az Ilosvai Kassán

Galánta

Örökség mindenkinek – az Európai Kulturális Örökség Napjai a Galántai Honismereti Múzeumban

Ekel

 Erdélyi Zsuzsanna emléktáblájának avatása Ekelen

Fülek

SörFeszt Füleken

Rimaszombat

Legszebb város Batyi 4 – nótadélután Rimaszombatban

Dunaszerdahely

2021.9.24-én (pénteken) 11.00 órakor kezdődik a XXII. Csallóközi Színes Ceruzák – Žitnoostrovské pastelky – nemzetközi óvodás képzőművészeti rajzverseny díjátadó ünnepélye. A helyszín a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítási terme.

Pozsony

Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat díjátadása és kiállítása a a pozsonyi Brämer-kúriában

Rimaszombat

Kedves gyerekek, szülők, 2021. szeptember 24-én 16:00 órától szeretettel várunk titeket a könyvtár tetőterébe  Mátyás király meséivel Zagiba Tamás mesemondó előadásában. A rendezvény gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek szól.

Komárom

Az Ifjú Szívek Táncszínház szeretettel hívja kedves nézőit az Autentika – saját anyag című táncelőadására, amelynek észak-komáromi bemutatóját 2021. szeptember 24-én (péntek), 19.00-kor tartják az Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Komárom

Pirandello Hat szerep szerzőt keres előadás a Komáromi Jókai Színházban

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás szeptember 23-án, csütörtökön 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart.

Kassa

CSONTVÁRY: Filmvetítés, konferencia, irodalmi zenés est Kassán

Izsa

UNESCO zászlójának ünnepélyes felvonása Izsán

Párkány

A Párkányi Városi Könyvtár 2021. szeptember 23-án csütörtökön 17.00 órakor bemutatja Zolcer János: Gorbacsov titkai című könyvet.

Pozsony

„Daloljunk Matus Jánossal” a Pozsonyi Casinóban

Bátka

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövegsége Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja, a Pro scholis, az SZMPSZ Rimaszombati Területi Választmánya, a Bátkai Alapiskola és Óvoda A fa és az ember pedagógiai projekten belül az  Összetartozás kertjét 2021. szeptember 22., 14.00 órakor adja át a Bátkai alapiskola belső udvarában.

Pozsony

Az évek óta nagy sikernek örvendő rendezvény keretében a belváros és számos vidéki város látványos és eldugott helyszínein olvasnak fel neves színészek a világirodalom szlovák nyelvre lefordított remekeiből.

Pozsony

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára 2021. szeptember 22-én (szerda) 16.00 órakor köszöntőt mond a Pozsonyi Magyar Szakkollégium ünnepélyes évnyitóján és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával felújított helyiségeinek átadásán.

Komárom

A hagyományos koszorúzásra a Széchenyi-emléktáblánál, a legnagyobb magyar születésének kerek, 230. évfordulója alkalmából szeptember 21-én kerül sor.

Pozsony

Dráfi Mátyás az egyik legsokoldalúbb hazai színművészünk: rendez, játszik, szaval és énekel. Őrzők, vigyázzatok a strázsán a címe a Zsákovics László által megzenésített versekből készült új műsorának, amelyet bemutat a Casinóban 2021. szeptember 21-én, kedden 18.00 órakor.

Kassa

Szarka Tamás – “Missa Missio” Kassán

Felvidék

A népzene szolgálatában – Portréfilm Ág Tiborról

Inám

VI. kegyeleti megemlékezés és a Magyar Mise Inámban

Alsószel

Az alsószeli evangélikus egyházközség, Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a diószegi PANNONIA – Polgári Társulás tisztelettel és szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 19 -én 16.00 órai kezdettel az alsószeli evangélikus templomba előadással egybekötött kiállításra.

Komárom

A CSEMADOK komáromi alapszervezete, a Komáromi Római Katolikus Plébániahivatal és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ tisztelettel meghívják Önt a Komáromi Orgonaesték címet viselő zenés estekre, melyeket a feltüntetett időpontokban és a feltüntetett művészek közreműködésével, a Szent András-bazilikában szerveznek meg.

Alsóbodok

Szeptember 18-án, szombaton 10.00 órai kezdettel szervezik meg az Isten Szolgája Esterházy János Zarándoknapot az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontban.

Nemesradnót

Nagyság és művészet falusi módra – tökfesztivál Nemesradnóton

Révkomárom

Honismeret Napja: Lokális kötődés és megmaradás Révkomáromban

Pozsony

2021. szeptember 18-án szombaton, 16.00 órakor megnyitják az új évadot a Pozsonyi Casinóban abban bízva, hogy nem kell pár hét múlva – az esetleg romló egészségügyi helyzet miatt – megszakítani.

Búcs

Klubmozgalmi nagytalálkozó Búcson

Komárom

A Selye János Egyetem rektora és Akadémiai Szenátusa tisztelettel meghívja a 2021/22-es akadémiai év ünnepélyes megnyitójára, valamint a Selye János Egyetem rektorának, a Gazdaságtudományi és Informatikai Kar és a Református Teológiai Kar dékánjainak ünnepélyes beiktatására.

Alsósztregova

Megemlékezés Madách Imre halálának évfordulója alkalmából Alsósztregován

Bátka

Écsi Gyöngyi Szőlőszem Kálmán előadása Bátkában

Komárom

Benedek László fotóművész Fénnyel írva c. kiállítása Komáromban

Királyrév

Szeptember közepén először kerül megrendezésre a KIRÁLYRÉVI HUMOREST

Dunaszerdahely

Szladits Károly emlékszoboravatás Dunaszerdahelyen

Kassa

Halász György előadása a kassai dómból ellopott és soha elő nem került 8 kehelyről.

Naszvad

Felvidéki Labdarúgó Bajnokság Naszvadon

Rimaszombat

Az idén 41.évfolyamába lépő rendezvénysorozat  keretében öt komolyzenei koncerten vehetnek részt az érdeklődők.

Pozsony

Klein Otokár nyilvános koncertfelvétele Pozsonyban

Gúta

A kemence varázsa a gútai tájházban

Rimaszombat

Premier előtti vetítés Rimaszombatban: Kerecsen motorosok – Felvidék őrszemei

Sajógömör

2021. szeptember 11-én, szombaton, 16.00 órai kezdettel  rendezi meg a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya a Gömör-Kishonti Művelődési Központ és Sajógömör község önkormányzatának segítségével  a Czinka Panna Fesztivál 15. évfolyamát.

Rozsnyó

A Fóti Evangélikus Kántorképző Intézet Mandák Kórusának Felvidéki Hangversenysorozata. A koncerteken magyar és idegennyelvű válogatott egyházzenei művek hangzanak fel a zenetörténet különböző korszakaiból.  

Almágy

Almágyi falunap 2021

Nemesradnót

Ahogyan a költő, Pósa Lajos verseiben többször kérte: virággal szórták be édesanyja sírját Nemesradnóton idén szeptember első hétvégéjén is.

Hont

Egy évnyi kényszerpihenőt követően szeptember első felében újra megszervezik a Honti Kulturális Napok rendezvénysorozatot. Ipolyság és környékének egyik legrangosabb és legjelentősebb eseményére szeptember 8-a és 12-e között kerül sor.

Párkány

Szeptember első vasárnapján veszi kezdetét az Őszi Kulturális Napok rendezvénysorozat Párkányban

Rimaszombat

Rimaszombat első írásos említésének 750. évfordulóját ünnepli

Rozsnyó

A 130 éve született Reményik Sándor felvidéki gyökerei címmel az EMKE és a Csemadok szervezésében szeptember 1-jén Rozsnyón a Csemadok-székházban ismeretterjesztő konferenciát rendeztek. A kiállítással egybekötött rendezvény Köteles Lászlónak, a Csemadok országos alelnökének köszöntőjével kezdődött.

Felvidék

A Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány missziója a nemzetközileg is jól ismert zenepedagógus, Kokas Klára (1929–2010) szellemi örökségének autentikus megőrzése és továbbvitele, tudományos feldolgozásának segítése.

Párkány

Az ünnepi emlékezés a Párkányi Városi Múzeumban vette kezdetét, ahol megnyílt a „A mi jelünk a kereszt – Isten szolgája Esterházy János” című kiállítás. Érkeztek vendégek a régióból, és a Duna túlpartjáról egyaránt.

Tardoskedd

Így zajlott a Rozmaringok Országos Találkozója Tardoskedden

Vásárút

Rendezvényben gazdag nyarat zárt a Vásárút és Bőny közötti együttműködés

Párkány

Július 9-én, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezik meg A XIX. századvég polgárságának használati tárgyai című kiállítás megnyitóját a Párkányi Városi Múzeum épületében. 

Fülek

Füleken augusztus 26-án a családi piknikkel veszi kezdetét a Várlak 2021 Fesztivál.

Deáki

A rendezvény: Szarka Tamás „Missa Missio” című ünnepi koncertje, amelyre 2021. augusztus 22-én vasárnap 16.00 órakor kerül sor Deákiban a katolikus templomban.

Párkány

Koncert: Régi korok zenéje Nánán

Komárom

A Teátrum Színházi Polgári Társulás és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ bemutatja Kodály Zoltán: HÁRY JÁNOS című daljátékát két felvonásban.

Somorja

A 11. DUNARTCOM SOMORJAI NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEP  tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre Somorján 2021. augusztus 13-22. között

Jászó

A MAGYAR MISE ROCK ORATÓRIUM BEMUTATÓJÁRÓL JÁSZÓN, 2021. AUGUSZTUS 21-ÉN

Détér

27. Gömöri Magyarok Kulturális Ünnepélye

Bátka

Palócok határok nélkül Bátkában

Tornalja

A különleges programok mellett lehetőség van végre arra, hogy a család együtt legyen és jó alkalom az új ismeretségek megkötésére is. Itt családok találkozhatnak egymással és a friss levegőn gyermekeikkel együtt élvezhetik a programokat. A Tornalja és környező települései lakói ilyenkor együtt ünnepelhetnek!

Rimaszombat

Szent István ünnepe Rimaszombatban

Somorja

Augusztus 15-én a somorjai Nagyboldogasszony plébániatemplom búcsújával vette kezdetét a Szent István Napok rendezvénysorozat, melyet már hagyományosan, minden évben megrendez a Csemadok Somorjai Alapszervezete.

Fülek

Szent István-napi megemlékezés Füleken

Nagykapos

Tisztelgés Szent István királyunk emléke előtt Nagykaposon

Pozsony

Szent István király ünnepe Pozsonyban

Komárom

Szent István király ünnepi megemlékezés Komáromban

Zselíz

55. Országos Népművészeti Fesztivál Zselízen

Ajnácskő

Szent István-napi ünnepség és Hajnácska szobrának felavatása

Dunaszerdahely

Szent István király ünnepe Dunaszerdahelyen

Fülek

XXX. Palóc Napok és Füleki Városnapok – Lehár Ferenc: Cigányszerelem

Zsére

Kiállítás: Szülőföldem Zoboralja

Rakottyás

A VIII. Gömöri túra augusztus 15. valósul Rakottyás-Zsíp-Bátka útvonalon. A lovastúrát van lehetőség kerékpárral is nyomon követni.

Komárom

Improvizációs színházi estet tartanak augusztus 14-én a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Fülek

XXX. Palóc Napok és Füleki Városnapok – Esti koncertek

Betlér

Operaest Andrássy-Kaunitz Eleonóra emlékére Betlérben

Fülek

Barátságos labdarúgó mérkőzés Füleken

Fülek

XXX. Palóc Napok és Füleki Városnapok – Interaktív városi séta négykerekű káréval

Fülek

XXX. Palóc Napok és Füleki Városnapok – Családi délelőtt: Nyári színházasdi

Rozsnyó

Csipkefesztivál Rozsnyón

Nemesócsa

XII. Lecsó- és Gasztrofesztivál Nemesócsán

Kolozsnéma

A Csemadok Komáromi Területi Választmánya 2021. augusztus 14. szombaton rendezi meg az 58. Járási Dal- és Táncünnepélyt Kolozsnémán az óvoda udvaron.

Gömörpéterfala

Augusztus 14-én ismét várnak nagy szeretettel mindenkit a Palóc Étkek Napja-ra Gömörpéterfalára.

Ipolyság

Sokak szíve mozdult meg, hogy a Szentatya által meghirdetett tematikus évhez igazodva megszervezésre kerüljön augusztus 14-én és 15-én az 1Úton Nemzetközi Zarándok hétvége a család felelős férfi tagjaiért.

Nemeshodos

Nemeshodosi Nagy Lakoma – szombati program

Fülek

XXX. Palóc Napok és Füleki Városnapok – Esti koncert: KANDRÁČOVCI

Takcsány

Takcsány (1899-ig Sztakcsin, szlovákul: Stakčín) község Szlovákiában, az Eperjesi kerület Szinnai járásában.

Gúta

36. Gútai Vásár és Búcsú

Fülek

Augusztus 13-án kerül sor a polgármesteri díjak és Fülek Város Díjának átadására.

Ipolyság

Az I. Ipeľ-Ipoly Expo elnevezésű vállalkozói fórumra 2021. augusztus 13-án, pénteken, 9.30 órai kezdettel kerül sor a Jégmadár Látogatói Központban (volt somosi úttörőtábor), Ipolyságon.

Nemeshodos

Nemeshodosi Nagy Lakoma – pénteki program

Gúta

A tavaly elmaradt Trianon 100 turné után az idei évben emlékeznek meg a 101 évvel ezelőtti békediktátumról, amely szétszakította a nemzetünket és alapjában változtatta meg a magyarság életét. Ebből az alkalomból az Ismerős Arcok együttes “Határon túlról, szívektől innen…” címmel megemlékező estet szervez Gútán 2021. augusztus 12-én (csütörtök) 20.00 órakor a VMK-ban.

Fülek

2020 A szlovák színházművészet éve volt. A szlovák professzionális színjátszás és a Szlovák Nemzeti Színház megalapításának 100. évfordulójáról Füleken a Radošínske naivné divadlo előadásával emlékezünk meg.

Fülek

A világ nem csak fekete-fehér – Gyermekek számára meghirdetett képzőművészeti verseny kiértékelése augusztus 12-én.

Dunaszerdahely

Őseink írásjegyei alkotóműhely

Párkány

A jóvilágvan zenekar 11. alkalommal rendezi meg underground fesztiválját a párkányi Duna-parton. A művészeti ágak színes kavalkádja és a minőségi zenék ismét elárasztják a volt kompkikötőt augusztus 12–14. között.

Várhosszúrét

A Fiatal Reformátusok Szövetsége 2021. augusztus 10-14. között szervezi meg az ÉlesztŐ Országos Ifjúsági Találkozóját Várhosszúréten.

Érsekújvár

Augusztus második hetében érkezik Érsekújvárba, a város főtéri templomába a NEK missziós keresztje, ahol a kereszt előtt augusztus 9. és 13. között hódolhat a hívő közösség. Számtalan program kíséri az ötnapos rendezvényt.

Kassa

Barangolások Kassán – A Rákóczi körút címmel magyar nyelvű vezetés lesz augusztus 8-án, vasárnap is. Találkozás a Művészetek Háza előtt 16.00 órakor – Moyzes u. – Rákóczi körút 66.

Dobóca

2. Dobócai GastRock Fesztivál

Diószeg

Augusztus 7-én, szombaton 18.30 kezdettel szervezik meg a Csemadok-napot a diószegi Innovatech épület előtt. 

Kassa

Barangolások Kassán – Rákóczi körút

Online-tér

A Rubicon Intézet „Kultusz és történelem. Esterházy János élete és mártírhalála” című vitáját Esztergomban (MCC Feszt) a Katona színpadon 2021. augusztus 7-én 14 óra 45 – 15 óra 45 között rendezi meg.

Martos

2021. augusztus 7-én kerül megrendezésre a Martosi Rendezvényliget és Szabadidőközpontban a MartFamily családi fesztivál.

Martos

Martosi Családi Fesztivál

Nagycétény

Nagy tisztelettel hívjuk Önt Manócska óvodánkba Nagycéténybe 2021. augusztus 7-én 9.00 órától közösségépítő PIKNIKRE, ahol a gyermekek játszanak, sportolnak, a szülők, pedagógusok és óvodabarátok kötetlenül beszélgetnek, ismerkednek.

Nagymad

Közös Európában Nagymadon

Komárom

Komáromban, a VMK-ban Nemzetközi Operettgálára kerül sor 2021. augusztus 6-án 19.00 órakor Lehár Ferenc 150. évfordulója alkalmából.

Ipolyság

A Honti Múzeum és Galéria Baráti Köre augusztus 7-én, szombaton 8.40 kezdettel szervezi meg a XVIII. Ipoly nap című rendezvényét.                                            Gyülekező az ipolysági városháza előtt.

Online-tér

A Karol – A pápa, aki ember maradt című lengyel-olasz életrajzi film első részét augusztus 6-án, 22:40-től, míg második részét augusztus 7-én, 21:35-től tűzi műsorára a Duna Televízió.

Komárom

Elmozdulás címmel szervezi meg a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület az I. Felvidéki Szépművészeti Biennálét 2021. augusztus 6-án 17 órakor a komáromi Limes Galériában, amelyen vajdasági, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki, cseh és magyarországi 70 alkotó, 121 művét állítják ki.

Várhosszúrét

Az Irodalmi Szemle augusztus 5. és 8. között immár negyedik alkalommal rendezi meg írótáborát, amelynek ezúttal a Jozefína Panzió ad otthont Várhosszúréten.

Rimaszombat

2021. augusztus 2-án vetítik eredeti magyar nyelven a Hab című filmet Kerekes Vicával a főszerepben Rimaszombatban az Orbis mozi szervezésében.

Somorja

Augusztus 2-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Somorjáról kitelepített magyarok emlékművének felavatási ünnepségét Somorján. 

Ipolyság

Augusztus 1-én, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezik meg az Ipolysági Szalon csoportos kiállítás megnyitóját az ipolysági Menora Saag Centrum Artis épületében. 

Rimaszombat

XV. Magyarnóta fesztivál Rimaszombatban

Vágfarkasd

A Vágfarkasdi Református Egyházközség, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Pannonia – polgári társulás tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt a kiállításra és előadásra a református templomba, Vágfarkasdra.

Nyitra

2021. július 30-án tartják Nyitrán a Hagyományos Szent László emlékmisét.

Felvidék

Július 30-a és augusztus 8-a között szervezik meg a 47. Honismereti Kerékpártúrát.

Felsőrás

2021. július 27-én 19.30 órai kezdettel Felsőrásban ad koncertet Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid és Bertók István.

Rimaszombat

Július 27-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg Klemen Terézia és Margitay Zoltán Az operettkirály – Lehár Ferenc életútja című könyvének zenés és kiállítással egybekötött bemutatóját a rimaszombati Csillagház épületében.

Deresk

Deresken a Csűrszínház megnyitójára 2021. július 27-én, 11.00 órakor kerül sor.

Almágy

Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid és Bertók István koncertje az almágyi kultúrházban 2021. 7. 26-án 19.00 órai kezdettel.

Berencs

Július 25-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Berencs élő kultúrája című hagyományőrző csoportok találkozóját a Berencs-Nagyfalu központjában. 

Újbást

Szombat délután 5-től várják az érdeklődőket szeretettel a Fogadóban és a Hátsó Udvarban. A megszokott módon finomságokkal (is) várunk !

Gömörpéterfala

A Palóc Kocsma szeretettel várja az érdeklődőket július 24-én, 20.00 órakor.

Dunaszerdahely

Július 24-én, szombaton 10.30 kezdettel szervezik meg Bálint Ágnes Mazsola és Tádé című zenés bábjátékot a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Ajnácskő

„Nem kell bemutatnunk a hangulatot és a varázst, ami megbolondít és megdobogtatja a szíveket, megmozgatja a lábakat és felrepíti a szoknyákat” – 2021. július 24-én a Csemadok Ajnácskői Alapszervezete retro diskót szervez a szabadtéri színpadon.

Felvidék

A VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár június 24-én, csütörtökön 9.30 kezdettel szervezi meg a Harminc éve távoztak a szovjet csapatok Magyarországról című konferenciát a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványteremében (1014. Budapest, Kapisztrán tér 2-4)

Kassa

Július 23-án, pénteken 19.00 órai kezdettel szervezik meg a budapesti Musica Historica régizenei együttes Hallod-é, pendítsd a lantot! című komolyzenei koncertjét a kassai MaJel Rovás Központ épületében. 

Somorja

Július 23-án, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg Mayer Éva Továbbított üzenet 0.2 című tárlatának megnyitóját a somorjai Korona udvarban található kiállítóhelyiségben.

Felvidék

Július 23-án pénteken, 17.00 órakor Dél-Komáromban a Mozaik – Könyvesbolt és Kávézóban mutatják be Az operettkirály – Lehár Ferenc életútja című könyvet.

Léva

Július 23-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Zolcer János Gorbacsov titkai című könyvének a bemutatóját a lévai Reviczky Házban. 

Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban Végh Péter docens tart előadást a mesterséges intelligenciáról 2021. július 22. (csütörtök) 17.00 órakor.

Királyrév

A csütörtöki, július 22-i nap a legkisebbekről szól, és a RÉVFeszt Junior keretein belül egy igazi családi nappal kedveskednek a szervezők a jövő nemzedékének.

Dunaszerdahely

Július 21-én, szerdán 19.00 órai kezdettel szervezik meg Rózsa Magdi koncertjét  a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Online-tér

Most és halálunk óráján – A rózsafüzér ima ereje című filmet tűzi műsorára az M5 csatorna július 19-én, lelki ráhangolódásként az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, amelynek Budapest ad otthont szeptemberben.

Pozsonyligetfalu

Július 18-án, vasárnap az eredetileg 90 levente Pozsonyligetfaluban, 1945. július 15-én történt lemészárlásának emlékhelyén, a B8-as bunkernél 15 órakor tartják meg a megemlékezést és koszorúzást.

Körmöcbánya

A jubileumi 25. évfolyamába lépő fesztivál európai jelentőséggel bír, amelyen évente nagy sikerrel szerepelnek a magyar orgonaművészek, úgy ahogyan július 17-én is.

Ipolyság

Július 17-én, szombaton 14.00 órai kezdettel szervezik meg a kézműves és gazdapiacot az ipolysági városliget parkjában. 

Csiliznyárad

II. Csilizfesztivál

Zalaba

Július 17-én, szombaton 14.30 kezdettel szervezik meg a Szikince Fesztivált a zalabai szabadtéri színpadon. 

Felsőszeli

Július 16-án, pénteken 18.30 kezdettel szervezik meg Oros László Felvidéki portrék és történetek című kötetének a bemutatóját a felsőszeli művelődési házban. 

Dunaszerdahely

Július 16-án, pénteken 19.00 órai kezdettel szervezik meg az Örömlányok végnapjai című zenés vígjátékot a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Tornalja

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – CSEMADOK Tornaljai Területi Választmánya tisztelettel meghívja az érdeklődőket a gömörhorkai VAJDA MÁRTA amatőr festőművész alkotásait bemutató kiállítás megnyitójára valamint Furman Zita: Lia álmai c. meséskönyve bemutatójára 2021. július 16-án (péntek) 17,00 ó. kezdettel Tornalján a Rákóczi Magyar Házban.

Gombaszög

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Orosz Örs, Gombaszög főszervezője 2021. július 15-én (csütörtök) 10.30 órakor köszöntőt mond a Gombaszögi Nyári Tábor ünnepélyes megnyitóján.

Gombaszög

A Szövetség a Közös Célokért hagyományosan idén is megszervezi a magyarországi és a felvidéki civil szervezetek részére a Gombaszögi Nyári Táborban a civil információs napot.

Pozsony

Június 15-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg Konok Tamás festőművész Vonal és betűmetamorfózisok című tárlatát a pozsonyi Z-Galériában.

Debrőd

Július 14-én, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg az eNRA című kiállítás megnyitóját a debrődi Turista Információs Központban. 

Komárom

Július 14-én, szerdán 19.00 órai kezdettel szervezik meg Rózsa Magdi koncertjét a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban. 

Ipolyság

Július 13-án, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Beszéljünk róla! című kerekasztal-beszélgetést az ipolysági Menora Saag Centrum Artis épületében. 

Párkány

Július 12-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel szervezik meg az Aranyszamár bábszínház előadásában Wass Albert Erdők könyve című előadást a párkányi Sétálóutcán. 

Kalász

Július 9-e és július 11-e között szervezik meg a Generációk Találkozása című rendezvényt a kalászi szabadtéri színpadon.

Nemesradnót

A Nemesradnóti Református Egyházközség 2021. július 11-én 18:00 órai kezdettel Nyáresti, előadással egybekötött orgonakoncertet tart a templomban.

Csíz

Nyári mozizás a szabadban tehát a csízi amfiteátrumban a Csemadok Csízi Alapszervezetének a szervezésében. Az első film: Arthur király a kard legendája vetítése 2021. július 10-én 21.00 órakor lesz.

Andód

Július 10-én, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezik meg a IX. Csemi foci – labdarúgók találkozóján az andódi futballpályán. 

Kaláz

Július 9-e és július 11-e között szervezik meg a Generációk Találkozása című rendezvényt a kálazi szabadtéri színpadon.

Péterfala

A Felföldi Dalia Iskola június 10-én délután családi napot tart Gömörpéterfalán.

Rosznyó

Július 10-én, szombaton 8.30 kezdettel szervezik meg a Felvidéki Értéktár Bizottság bemutatóját a rozsnyói Rákóczi Magyar Házban. 

Kaláz

Július 9-e és július 11-e között szervezik meg a Generációk Találkozása című rendezvényt a kálazi szabadtéri színpadon.

Komárom

A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete július 9-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Hányan még? című csoportos tárlatot a komáromi Limes Galéria épületében. 

Léva

A budapesti Széchenyi Társaság és a Szövetség a Közös Célokért „Versailles 100 év távlatából” című következő előadására július 9-én, pénteken, 17.00 órai kezdettel a Reviczky Házban kerül sor.

Ragyolc

Iuvenis Neogradiensis és a Kultfeszt polgári társulás idei első fesztiválja a július 9-én megvalósuló RFeszt lesz a ragyolci cselédudvarban. 

Léva

A Lévai Magyar Asszonyok Ligája és a Reviczky Társulás  július 8-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel közösen szervezi meg a Frečka Gabriella, Pleva Péter és In memoriam Neviďansky Ilona kiállítást a lévai Reviczky Ház épületében. 

Ipolyság

Július 8-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Keresztény énekek, imádságok zenés alkalmat az ipolysági református templomban. 

Ipolyság

Július 8-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Klemen Terézia és Margitay Zoltán Az operettkirály – Lehár Ferenc életútja című könyvének zenés és kiállítással egybekötött bemutatóját az ipolysági Menora saag Centrum Artis épületében.

Nagyölved

Július 7-én, szerdán 19.00 órai kezdettel szervezik meg Zolcer János Gorbacsov titkai című kötetének a bemutatóját a nagyölvedi alapiskolában. 

Komárom

Július 7-én, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg Bajcsi Ildikó Kisebbségi magyar küldetés Csehszlovákiában című kötetének a bemutatóját a komáromi Csemadok székházban. 

Párkány

Július 7-én, szerdán 16.00 órai kezdettel szervezik meg Koczka Katalin Elnémúlt hangjegyek című könyvének a bemutatóját a a Párkányi Városi Múzeumban. 

Dunaszerdahely

Július 5-e és 7-e között szervezik meg a Nemzetközi Harmonikafesztivált a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.  

Nagyölved

Július 5-én, hétfőn 9.00 órai kezdettel szervezik meg a Magyarok szlovákul című konferenciát a kétnyelvűségről a nagyölvedi községi hivatal termében. 

Csíz

Nyári mozizás a szabadban tehát a csízi amfiteátrumban a Csemadok Csízi Alapszervezetének a szervezésében. A második film: Felhőkarcoló vetítése 2021. július 4-én 21.00 órakor lesz.

Kassa

Július 4-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Kassai barangolások következő rendezvényét, ez alkalommal az egykori Erzsébet teret járják be.

Alsóbodok

Július 4-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Gyermeklánc Gyermek és Ifjúsági Fesztivált az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont szabadtéri színpadán. 

Kassa

Július 3-án, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Kassai barangolások következő rendezvényét, ez alkalommal az egykori Erzsébet teret járják be.

Fülek

Július 2-án és 3-án szervezik meg a RETOUR Miskolc – Fülek – Mi van a kofferben című határon átnyúló projekt nyitórendezvényét a füleki Honismereti Múzeum udvarán.

Ipolyság

Július 3-án, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg a II. Chapterfest eseményt az ipolysági Garden Café udvarán. 

Nagymegyer

A budapesti Széchenyi Társaság és a Szövetség a Közös Célokért „Versailles 100 év távlatából” című következő előadására július 3-án, szombaton 15.00 órai kezdettel a Fészek Ifjúsági Központban kerül sor.

Nagymegyer

A nagymegyeri 23. sz. Arany János cserkészcsapat, a Fészek Polgári Társulás és a Nagymegyeri Katolikus Plébánia közösen szervezi meg július 3-án, szombaton 14.30 kezdettel az Esterházy János emléknapot a nagymegyeri Fészek Ifjúsági Központban.

Ipolyság

Július 3-án, szombaton 14.00 órai kezdettel szervezik meg a kézműves és gazdapiacot az ipolysági városliget parkjában. 

Bódvavendégi

Július 3-án, szombaton 11.00 órai kezdettel tematikus információs napot szerveznek a bódvavendégi egykori iskolaudvaron. 

Rimaszombat

A Via Nova ICS Gömör-Nógrád július 2-án a rimaszombati amfiteátrumban megrendezi a JÚLIUSFesztet. 

Fülek

Július 2-án és 3-án szervezik meg a RETOUR Miskolc – Fülek – Mi van a kofferben című határon átnyúló projekt nyitórendezvényét a füleki Honismereti Múzeum udvarán.

Komárom

Június 25-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Fügedi Jenő Ön(arckép) című kiállításának a megnyitóját a Csemadok komáromi székházában. 

Kassa

Június 25-én, pénteken 14.00 órai kezdettel szervezik meg Kiss László Kassa bombázása című történelmi előadását. 

Zselíz

Június  25-én, és június 26-án, szervezik meg Zselízi Városi Napokat.

Rimaszombat

Május 25-én, kedden 18.00 órai kezdettel a rimaszombati kultúrházban kerül megrendezésre Jordana Palovičová és Ivan Palovič komolyzenei koncertje.

Dunaszerdahely

Június 24-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Folk Kvartett koncertjét a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítási csarnokában. 

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás június 24-én, csütörtökön 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Felvidék

Június 23-án, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Szeretünk Kárpát-medence című jótékonysági gálaestet a budapesti Duna Palota Színháztermében.

Kassa

Június 23-án, szerdán 14.30 kezdettel szervezik meg Szabó Ottó A kép és a szörnyeteg XIV.: A 19. század stílusai és forradalmai 2. rész című művészettörténeti előadását. 

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás június 23-án, szerdán 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Szenc

Június 22-én, kedden 18.30 kezdettel szervezik meg Duray Rezső  Visszatekintő az elmúlt több mint harminc esztendőre Szencen című kötetének a bemutatóját a szenci kultúrház nagytermében.

Ipolyság

A Szokolyi Alajos Olimpiai Klub és Ipolyság városa június 22-én, kedden 11.00 órai kezdettel szervezi meg a megemlékezését Szokolyi Alajos születésének 150. évfordulója alkalmából a Menora Saag Centrum Artis épületében. 

Buzita

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szakmai együttműködésben a Gazda Polgári Társulással június 21-én, hétfőn 13.00 órai kezdettel szervezi meg A vidék jövője-jövő vidéke című B2B tárgyalásokkal egybekötött mezőgazdasági üzleti fórumát a buzitai BARTRANZ ARGO Oktatási Központban.  

Párkány

Június 20-án, vasárnap 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Varjos zenekar CD bemutató koncertjét a párkányi Sétáló utcán. 

Pozsony

A Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyba június 20-ai, vasárnapi programja a pozsonyi Hviezdoslav téren/sétatéren.

Losonc

Június 20-án, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezik meg a városnéző sétát Gácson. 

Ipolyság

A Honti Múzeum és Galéria Baráti Köre június 19-én, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezi meg Istvánfi Balázs és Németh András koncertjét az ipolysági bartóki kanászverseny 111. évfordulója alkalmából az ipolysági városháza színháztermében. 

Pozsony

A Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyba június 19-ei, szombati programja a pozsonyi Hviezdoslav téren/sétatéren.

Komárom

Június 18-án, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg Katarína Bodzsi Vas Most így lennék végtelen és Németh Csilla tárlatát a komáromi Limes Galéria Dúdor István termében. 

Párkány

A Széchenyi Társaság és a Szövetség a Közös Célokért közösen szervezi meg június 18-án, pénteken 17.00 órai kezdettel a Versailles 100 év távlatából című előadást valamint Janiga József  Szülőföldtől a választott otthonig című emlékkiállítását a párkányi Csemadok házban.

Ipolyság

Június 18-án, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezik meg Dominik Hlinka Forrás cimű tárlatának a megnyitóját az ipolysági Menora Saag Centrum Artis épületében. 

Pozsony

A Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyba június 18-ai, pénteki programja a pozsonyi Hviezdoslav téren/sétatéren.

Bacsfa-Szentantal

A június 18-ai, pénteki magyar program.

Dunaszerdahely

Június 17-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg Pomichal Krisztián biológus Új eredmények a magyar őstörténet kutatásában című előadását a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítási csarnokában. 

Pozsony

Június 17-én, csütörtökön 16.00 órai kezdettel szervezik meg Márton István A nagy Kiss című könyvének a bemutatóját az Ipolysági Városi Könyvtár épületében. 

Pozsony

Június 17-én, csütörtökön 13.00 órai kezdettel szervezik meg a magyar-szlovák üzleti fórumot a pozsonyi Magyar Kulturális Intézet épületében.

Pozsony

A Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyba június 17-ei, csütörtöki programja a pozsonyi Hviezdoslav téren/sétatéren.

Pozsony

Június 16-én, szerdán 15.30 kezdettel szervezik meg A komáromi operettkirály című rendhagyó kiállításmegnyitót A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma pozsonyi központi épületében.

Online-tér

A Magyarországi Lengyel Katolikus Szent Adalbert Egyesület június 16-án, szerdán 11.00 órai kezdettel szervezi meg Dávid Zsuzsanna festőművész az Esterházy János-emlékév tiszteletére szervezett A mi jelünk a Kereszt című tárlatának a megnyitóját a budapesti Lengyel Házban. 

Pozsony

Június 16-án, szerdán 19.00 órai kezdettel szerezik meg Csányi Sándor színházi estjét Hogyan értsük félre a nőket címmel a pozsonyi Új Színpad (Divadlo Nová scéna) épületében.

Komárom

Június 16-án, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg Gerendás Beáta Reunion című drámájának a bemutatóját a komáromi a Egressy Béni Városi Művelődési Központ épületében.

Kassa

Június 16-án, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezik meg Zolcer János Gorbacsov titkai című kötetének a bemutatóját a kassai Thália Színház Márai Stúdiójában. 

Pozsony

Június 15-én, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Bartók Béla-emlékév alkalmából a Viva Bartók! című előadást a pozsonyi Prímas-palota Tükörtermében.

Fülek

Június 15-én, kedden 16.00 órai kezdettel szervezik meg Zolcer János Gorbacsov titkai című kötetének bemutatóját a Füleki Városi Könyvtár épületében. 

Rimaszombat

A budapesti Széchenyi Társaság és a Szövetség a Közös Célokért közösen szervezi meg június 15-én, kedden 11.00 órai kezdettel a Versailles 100 év távlatából című előadást a rimaszombati Tompa Mihály  Református Gimnázium épületében.

Komárom

Tekintse meg a Duna Menti Múzeum Játékok és bábok birodalma című tárlatát. A kiállítás augusztus 28-ig tekinthető meg.

Pozsony

Június 14-én, hétfőn 17.00 órai kezdettel szervezik meg Kerekes István Életmesék Fotószemmel című tárlatát a Pozsonyi Magyar Intézetben.

Pozsony

Június 14-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Cziffra György-emlékév tiszteletére a Cziffra 100 című film vetítését a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet épületében.

Pozsony

Június 14-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Családi portré –  Dráfi Mátyás színművész és családja című rendezvényt a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézetben.

Pozsony

Június 13-án, vasárnap 19.00 órai kezdettel szervezik meg Szarka Tamás Missa Missio című miséjét a pozsonyi Szent Márton-dómban, amely a Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban eseményfolyam ünnepi nyitó hangversenye.

Dunaszerdahely

Június 11-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Zolcer János Gorbacsov titkai című kötetének a bemutatóját a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum épületében. 

Online-tér

A Rákóczi Szövetség június 11-én és 12-én szervezi meg az Önkormányzatok a nemzeti megmaradásért című önkormányzati hétvégét a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban.

Komárom

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége június 11-én, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezi meg az Alkotni is engedd című magyar pedagógusok számára kiírt pályázat pályaműveiből összeállított kiállítás megnyitóját a komáromi Limes Galériában. 

Kassa

Június 10-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezik meg Pavol Koriak Enkausztika 65 című tárlatát a kassai MaJel Központ FiguratiF Galériájában. 

Komárom

A budapesti Széchenyi Társaság és a Szövetség a Közös Célokért  június 10-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg  a Versailles 100 év távlatából című előadás-sorozatának nyitóelőadását a Csemadok komáromi helyi szervezetének székházában.

Online-tér

A Családtudományi Szövetség szeretettel ajánlja online előadás-sorozatát, amelyet a család védelmében rendez. 

Ipolyság

Június 10-én, csütörtökön 16.00 órai kezdettel szervezik meg PaedDr. Jónás Kornélia Márai Sándor élete és munkássága című előadását az Ipolysági Városi Könyvtár épületében. 

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás június 10-én, csütörtökön 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Online-tér

Június 9-én, szerdán 18.00 órai kezdettel nyitják meg az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál  a sárospataki Rákóczi-vár lovagtermében.

Pozsony

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete és a Ligetfalu Polgári Társulás közösen szervezi meg június 9-én, szerdán 17.00 órai kezdettel Dunajszky Géza Felszántott tömegsírok című könyvének a bemutatóját

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás június 9-én, szerdán 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Nagyszombat

Június 8-án, kedden 1845 kezdettel szervezik meg a szemeszterzáró magyar misét és baráti találkozót a nagyszombati Szent Ilona-templomban. 

Online-tér

A Coexistentia-Együttélés Politikai Mozgalom Esterházy János Emlékbizottsága közösen a Prágai Magyar Kulturális Intézettel bemutatja Csáky Pál „Pozsonyi beszélgetések” című könyvét.

Komárom

Június 6-án, vasárnap 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Hugo Kauder Trio koncertjét a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Karcsa

A Petőfi Baráti Társulás június 6-án, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezi meg a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezést melynek keretén belül ünnepélyes átadásra kerül a Karcsai Magyarság Háza épülete, amely a magyarországi Bethlen Gábor Alap által kiírt pályázat pozitív elbírálása után valósulhatott meg.

Ipolybalog

Június 6-án, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezik meg Zolcer János Gorbacsov titkai című kötetének a bemutatóját az ipolybalogi Korona panzióban.

Losonc

Június 6-án, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezik meg a Védett fáink és ligeteink címmel a városnéző sétát Losoncon.

Komárom

Június 6-án, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezik meg a Komálom Gyerkőcfesztivál LITE eseményt a komáromi Holt-Vág partján.

Éberhard

Június 6-án, vasárnap 11.00 órai kezdettel szervezik meg a nemzeti összetartozás és a magyar kultúra napja Éberhardon. 

Online-tér

Június 5-én, szombaton 20.00 órai kezdettel szervezik meg az emlékkoncertet Stieženec Horváth Rudolf tiszteletére. 

Felvidék

Június 5-én, szombaton 11.00 órai kezdettel motoros felvonulást szerveznek a Trianon 101. évfordulója alkalmából.

Fülekpüspöki

Ünnepi beszédet Böszörményi István mond, előadást Raffay Ernő tart.

Berzéte

Gyülekezeti gyermeknap Berzétén

Újbást

Újbást Község Önkormányzata és a Medvesalja Ifjúsági Csoport nagy tisztelettel értesít minden kedves érdeklődőt, hogy 2021. június 4-én (péntek) Trianon-megemlékezést tart az újbásti Orvosi rendelő udvarán.

Rimaszombat

Rimaszombatban a temetőben a Hősök emlékoszlopánál, a Fő téren a Millenniumi emlékműnél és Alsópokorágyon emlékeznek június 4-én A nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Fülek

Füleken a református egyházközség és a Csemadok is megemlékezik A nemzeti összetartozás napjáról június 4-én.

Tornalja

A CSEMADOK Tornaljai Területi Választmánya és a Rákóczi Szövetség a trianoni békediktátum 101. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján 2021. június 4-én (péntek) 17. 00 órától emlékoszlopot állít a Rákóczi Magyar Ház udvarán.

Rozsnyó

2021. június 4-én, pénteken 16.30 órai kezdettel emlékünnepségre kerül sor A nemzeti összetartozás napja alkalmából Rozsnyón, a Rákóczi Őrtorony tövében.

Szenc

A Magyar Közösség Pártja Szenci Szervezete június 4-én, pénteken 20.21 kezdettel szervezi meg a gyertyagyújtással egybekötött csendes megemlékezését a szenci Hősök szobránál. 

Komárom

A komáromi Kárpátia Sport Polgári Társulás idén is csatlakozott  az Összetartozásunk Tüze kezdeményezéshez.

Ipolynyék

A Csemadok Ipolynyéki Alapszervezete június 4-én, pénteken 17.30 kezdettel szervezi meg Zolcer János Gorbacsov titkai című könyvének a bemutatóját az ipolynyéki kultúrház épületében.

Komárom

A T(e) Ü(gyed) Kör Polgári Társulás június 4-én pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett megemlékezését Komáromban. 

Komárom

A Duna Menti Múzeum június 4-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg az Új kincsek a múzeumban – Válogatás a 135 éves múzeum szerzeményeiből és a restaurált műtárgyaiból” című tárlat megnyitóját a Kulúrpalota dísztermében. 

Ipolynyék

A Csemadok Ipolynyéki Alapszervezete június 4-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett megemlékezését az ipolynyéki Hősök terén álló haranglábnál. 

Kassa

Június 4-én, pénteken 11.00 órai kezdettel szervezik meg a nemzeti összetartozás napja alkalmából megrendezett szabadtéri zenés rendezvényt a kassai Domonkos téri piacon (Veritas Kultúrközpont előtt).

Online-tér

A Visegrádi Négyek Építészeti Alapítvány az Esterházy János születésének 120. évfordulója alkalmából rendezett rendezvénysorozathoz csatlakozva, június 4-én, pénteken 10.00 órai kezdettel Esterházy János emlékkonferenciát és kiállítást szervez a pesthidegkúti Klebelsberg-kastélyban. 

Komárom

Június 3-án, csütörtökön 15.45 kezdettel szervezik meg a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett megemlékezést Komáromban. 

Dunaszerdahely

Tekintse meg a Képzőművészeti Spektrum – 2021 című kiállítást a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítási termében. 

Online-tér

A VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár június 1-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg Márton Áron és az erdélyi magyar katolicizmus a XX. században című online VERITAS-estjét. 

Online-tér

A rimaszombati származású Varga Gábor rendező kisfilmjét a Friss Hús fesztiválon a Magyar versenyfilmek V. FURA HELYEK blokkban lehet megtekinteni május 31-én.

Online-tér

Május 30-án, vasárnap 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Pannon Filmharmonikusok a magyar klasszikus zene napja alkalmából rendezett online koncertjét. 

Pozsony

Május 30-án, vasárnap 16.00 órai kezdettel szervezik meg a hősök napi megemlékezést a pozsonyi Szalmakunyhó (Koliba) 1917-ben épült Honvéd emlékművénél. 

Párkány

Május 30-án, vasárnap 10.00 és 18.00 óra között szervezik meg a kültéri porcelán baba kiállítást a párkányi sétálóutcán a platánfák alatt. 

Online-tér

Május 29-én, szombaton 19.00 órai kezdettel szervezik meg Vámos Miklós Dunapesti álmok című online előadását.

Komárom

Május 28-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Fábry Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából rendezett Vox Humana című tárlat megnyitóját a komáromi Kultúrpalota dísztermében.

Kassa

Május 28-án, pénteken 14.00 órai kezdettel szervezik meg Kiss László 105 éve született Görgei Artúr (2. rész) című online történelmi előadását. 

Kassa

Május 27-én és 28-án 10.00 órai kezdettel Májusi Rosé Fesztivált szerveznek a kassai MaJel Központban működő BistRovásban.

Online-tér

Az Infotér Egyesület május 27-én, csütörtökön 13.00 órai kezdettel szervezi meg a Modern Vállalkozások Programja – Digitálizációval a fenntarthatóságért című országos online konferenciáját. 

Rozsnyó

Május 27-én, csütörtökön 16.00 órai kezdettel szervezik meg Ádam Gyula, neves rozsnyói templomfestő munkáiból álló kiállítás megnyitóját a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában. 

Online-tér

Május 26-án, szerdán 21.00 órai kezdettel szervezik meg Pál Feri Atya online előadását Végre megint értjük egymást! – Társkapcsolati kommunikáció címmel. 

Felvidék

Május 26-án, szerdán 21.00 órai kezdettel szervezik meg Pál Feri Atya online előadását Végre megint értjük egymást! – Társkapcsolati kommunikáció címmel. 

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás május 26-án, szerdán 9.00 órai kezdettel Civil információs napot tart az alábbi területi irodáiban.

Felvidék

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében, Jópásztor vasárnapján, ma kerül sor a XXXII. Komáromi Imanapra. Az Imanapon magyar főpásztorért, valamint magyar papi és szerzetesi hivatásokért imádkoznak.

Online-tér

Május 22-én, szombaton 20.00 órai kezdettel szervezik meg a Bagossy Brothers Company online koncertjét. 

Komárom

A Teleki László Alapítvány és a Magyarság Háza közösen szervezi meg május  21-én, pénteken 17.00 órai kezdettel az Ideje az építésnek – megújuló műemlékek a Kárpát-medencében című tárlat megnyitását a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Online-tér

Május 21-én, pénteken 14.00 órai kezdettel szervezik meg Kiss László 105 éve halt meg Görgei Artúr című online történelmi előadását.

Kassa

Május 20-án és 21-én 10.00 órai kezdettel Májusi Rosé Fesztivált szerveznek a kassai MaJel Központban működő BistRovásban.

Online-tér

Május 21-én, pénteken 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A hűtlen feleség című online bemutatót. 

Komárom

A Fórum Kisebbségkutató Intézet május 21-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezi meg Trianon 1918–1920 – az államfordulat eseményei a mai dél-szlovákiai térségében című kiállítás megnyitóját a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Kassa

Május 20-án és 21-én 10.00 órai kezdettel Májusi Rosé Fesztivált szerveznek a kassai MaJel Központban működő BistRovásban.

Online-tér

SZMPSZ online előadás-sorozat következő része: 2021. május 19-én, 18:00 kezdettel. LEHET KÖNNYEBB AZ ISKOLATÁSKA!? - óvoda és iskola átmenet pszichológus, gyógypedagógus, logopédus, gyógytestnevelő szemmel

Pozsony

A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás május 18-án, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg a Régi pozsonyiak vagyunk című kültéri (pop up) kiállításának a megnyitóját a pozsonyi Óvárosháza udvarán.

Losonc

Május 16-án, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezik meg a Tavaszi séta az aranyásók nyomában című városnéző sétát Losoncon.

Felvidék

Május 15-én, szombaton 20.00 órai kezdettel szervezik meg Az aranyember ősbemutatóját. 

Online-tér

A Szövetség a Közös Célokért, az Esterházy Akadémia és az alsóbodoki Esterházy Zarándokközpont közösen szervezi meg május 15-én, szombaton 17.00 órai kezdettel az emlékműsorát a Helytállás Emléknapja alkalmából. 

Felvidék

Május 15-én, szombaton 10.00 órai kezdettel szervezik meg az online múzeumok éjszakáját A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában.

Szímő

A Csemadok Szímői Alapszervezete május 15-én Esterházy János emléknapot szervez 10.00 órai kezdettel a templomban és a templomkertben.

Online-tér

Május 14-én, pénteken 20.00 órai kezdettel szervezik meg a  Magyar Állam Népi Együttes Kárpát-medence antológia című előadását. 

Nemesradnót

Nemesradnóton a szorgoskodásra a gyülekezeti ház udvarán május 14-én, 17.30 órai kezdettel kerül sor.

Komárom

A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete  és a Limes Galéria közösen szervezi meg május 14-én, pénteken 17.00 órai kezdettel a Nympha című tárlat megnyitóját a komáromi Limes Galériában.

Online-tér

A Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete május 14-e és 16-a között szervezi meg a Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó online eseményt. 

Online-tér

Május 13-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Hogyan adjuk át a hitet című online előadást. 

Online-tér

Május 12-én, szerdán 14.30 kezdettel szervezik meg Szabó Ottó A kép és a szörnyeteg: A barokk 2. című online művészettörténeti előadását. 

Rimaszombat

Május 11-én, kedden Farkas Imre hegedűművész koncertjével kezdődik a 41. Zenei Tavasz Rimaszombatban. Fél év kihagyás után ez lesz az első komolyzenei rendezvény a gömöri városban. 

Online-tér

Május 8-án, szombaton 19.00 órai kezdettel szervezik meg dr. Balázs Csaba (Majdnem) Mindent a pajzsmirigyről című online előadását. 

Tallós

Május 8-án, szombaton 8.00 órai kezdettel szervezik meg a termelői piacot a tallósi Esterházy-kastély udvarán. 

Online-tér

Sok szeretettel hívunk minden érdeklődő tinit az Ifi estre. Szeretnénk ezt a pár órát együtt tölteni, bár csak virtuálisan, de találkozni, énekelni, játszani és meghallgatni Isten Igéjét és üzenetét.

Online-tér

Május 7-én, pénteken  14.00 órai kezdettel szervezik meg Kiss László A leghíresebb korzikai – Bonaparte Napóleon című online történelmi előadását. 

Online-tér

2021. május 6-án, csütörtökön 19.30-tól folytatódik a Történetek a zenéről online élő sorozat a budapesti Csíkszerda improvizációs kórussal és Tóth Árpád karnaggyal.

Online-tér

2021. május 5-én, szerdán 18.00 órakor online beszélgetésre kerül sor valódi példaképekkel, valódi értékekről. Moderátor Harsányi Bence.

Online-tér

Május 5-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezik meg a havi első szerdai szentmisét Isten szolgája Esterházy János boldoggá avatásáért az alsóbodoki Szent Kereszt Felmagasztalása Kápolnában. 

Online-tér

A kiállítás június 30-ig látogatható az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett.

Online-tér

A VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár május 4-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg a Magyarországi németség kollektív büntetése a II. világháború után című előadást. 

Online-tér

A budapesti Molnár Ani Galériában május 4-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg Mayer Éva Terra incognita című tárlatának a megnyitóját.

Online-tér

2021. május 3-án, hétfőn 19.00 órától Hegyi Dóri énekes, dalszerző, az OHNODY formációból ismert, a mostani magyar könnyűzene egyik kiemelkedő személye lesz Vági Zsolt egészségtudományi- és mentálhigiénés szakember vendége online.

Rimaszombat

https://www.youtube.com/watch?v=XFQomuHd08w

Online-tér

A Vaskakas Bánszínház május 2-án, vasárnap 11.00 órai kezdettel szervezik meg a Lúdas Matyi című anyák napi online matinéját.

Online-tér

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió 2021. május 2-án 11.00 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Egri Gergő iskei lelkipásztor.

Nagymegyer

Május 1-től tekinthető meg Füzik Szilvia Alapállás című egyéni kiállítása a nagymegyeri Fészek Ifjúsági Központban.

Ipolyság

Május 1-én, szombaton 9.45 kezdettel szervezik meg az önkéntes szemétszedést a Hangyás nevű városrészben.

Online tér

Az Ipolyszakállosi Óvodában és Alapiskolában már lezajlott a jelenléti alkalom, azonban elektronikus formában április 30-ig még beírathatók a gyerkőcök. További részletek ITT.

Online-tér

A Családtudományi Szövetség szeretettel ajánlja online előadás-sorozatát, amelyet a család védelmében rendez. 

Online-tér

Áprilisi 28-án, szerdán 19.00 órai kezdettel szervezik meg Dr. Csókay András és Mező Misi online beszélgetését A hit mint inspiráció, a hit ami átvezet az életen címmel. 

Kassa

Április 28-án, szerdán 14.30 kezdettel szervezik meg Szabó Ottó: A kép és a szörnyeteg X. – A barokk című online művészettörténeti előadását. 

Felvidék

A Talentum Alapítvány április 27-én, kedden 10.00 órai kezdettel szervezi meg Külföldi önkéntesek a szervezetben című online műhelymunkáját. 

Online tér

A Pátria Rádió katolikus egyházi műsora április 25-én, vasárnap 7.05 kezdettel jelentkezik új műsorával. A tartalomból:

online-tér

Április 24-én, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezik meg a A korai kapcsolati traumatizáció. Korai játékos interakciók elemzése című online előadást. 

Online tér

A Magyar Állami Népi Együttes Liszt-mozaikok című műsorát sugározza a Stingray Classica csatorna 

Online tér

Április 23-án, pénteken 15.30 kezdettel szervezik meg a Komáromi Egyetemi Napok rendezvénysorozat keretei között a  Vajon Nyitra megye Zero Waste régióvá válhat? – Körforgásos gazdaság,fenntartható régiók című online előadást. 

Online tér

Április 19-e és 23-a között szervezik meg a XVI. Komáromi Egyetemi Napokat.

Online tér

A Pro Arte Danubií – Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás április 23-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg Szénási Preiner Éva Védelmezőim című tárlatát a Limes Galéria Dudor István termében.

Online tér

Április 23-án, pénteken 14.00 órai kezdettel szervezik meg Kiss László Gazdasági világválság 1929–33: John Keynes meglátása című online történelmi előadását. Az eseményt  a Rovás közösségi oldalán tekinthetik meg. 

Online tér

Április 22-én, csütörtökön 13.30 kezdettel szervezik meg Az emésztőrendszer betegségei a XXI. században 2021 című online előadást. 

online-tér

Április 19-e és 23-a között szervezik meg a XVI. Komáromi Egyetemi Napokat.

Dunaszerdahely

Április 22-én, csütörtökön 8.30 kezdettel fa és virágültetést szerveznek Dunaszerdahelyen.

Online tér

A Szövetség a Közös Célokért társulás irodáiban a COVID-19 járványra való tekintettel a személyes ügyfélfogadás szünetel, így a Civil információs napot a körülményekhez alkalmazkodva a társulás munkatársai az interneten keresztül tartják meg.

Online tér

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége április 21-én, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezi meg  Szebenyi Péter, környezetmérnök, környezetvédelmi influencer A jövőnk záloga a környezetünk megmentése című online előadását. 

Online tér

Április 19-e és 23-a között szervezik meg a XVI. Komáromi Egyetemi Napokat.

Online tér

A kassai Rovás Akadémia április 20-án, kedden 20.00 órai kezdettel szervezi meg Borisza Borzó József COMICS című kiállításának az online megnyitóját a Rovás közösségi oldalán ITT.

Online tér

Április 20-án, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg Dr. Gyarmathy Éva: Az atipikus lesz a tipikus című online előadását.

Online tér

Április 19-e és 23-a között szervezik meg a XVI. Komáromi Egyetemi Napokat.

Online tér

A Nagykürtösi járás egyik legnagyobb magyar alapiskolája, az ipolybalogi székhelyű Ipolyi Arnold Alapiskola elektronikus formában valósítja meg a beiratkozást április 20-ig. Az űrlap az alábbi linken található, további részletek pedig ITT olvashatóak.

Online tér

Április 19-e és 23-a között szervezik meg a XVI. Komáromi Egyetemi Napokat.

Online tér

A Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők közössége közösen szervezi meg április 19-én, hétfőn 17.30 kezdettel a Palackposta Felvidékről című online beszélgetést, melynek vendége Duray Miklós, a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) alapítója és tiszteletbeli elnöke Gubík László, a Szövetség a Közös Célokért és a Via Nova elnöke, az Esterházy Akadémia alapítóigazgatója. 

Online tér

Az ipolyviski kisiskolában április 19-től 23-ig tart a beiratkozás. A gyermek nélküli jelenléti beiratkozásra április 22-én, csütörtökön és 23-án, pénteken 13 és 16 óra között van lehetőség. További információk ITT találhatóak.

Online tér

A Vaskakas Bábszínház április 18-án, vasárnap 11.00 órai kezdettel szervezi meg a Frakk, a macskák réme című online matiné előadását. 

Online tér

Április 17-én, szombaton 20.00 órai kezdettel szervezik meg A szakrális Wagner címmel a Magyar Állami Operaház Zenekarának és Énekkarának hangversenyét az Opera Otthonra streamsorozatban.

Online tér

Április 16-án, pénteken 20.15 kezdettel szervezik meg a Fehér nyuszi, vörös nyuszi – élő színházi közvetítést Thuróczy Szabolcs előadásában. 

Online tér

A Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes április 16-án, pénteken 20.00 órai kezdettel közösen szervezik meg SzínpadON: Az örök Kalotaszeg című előadásukat. 

Online tér

A Légi Római Katolikus Egyházközség engesztelő temetési szentmisét közvetít Dolník szül. Czirók Erzsébet lelke üdvéért április 16-án 18.30-kor a közösségi oldalán.

Online tér

A Magyar Történelmi Társulat Tanári Tagozata április 16-17. között online történelemdidaktikai konferenciát szervez Nézőpontok – A történelemtanítás elméletének és gyakorlatának nemzetközi és hazai trendjei címmel.

Online tér

Április 16-án, pénteken 14.00 órai kezdettel szervezik meg Kiss László Meghalt Mátyás, oda az igazság című online történelmi előadását. 

Online tér

Április 16-án, pénteken 8.00 órai kezdettel szervezik meg a Szent-Györgyi Albert Konferenciát. 

Online tér

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából a közmédia több műsort szentel a témának. A közszolgálati csatornák a magyar történelem eme tragikus fejezetéről április 16-án, valamint ezt követő napokon emlékeznek meg.

Felvidék

Ipolyságon az Észak lakótelepen található Pongrácz Lajos Alapiskola pénteken 14 és 17 óra között, valamint szombaton 8 és 12 óra között várja a szülőket.

Felvidék

Ipolyságon a történelmi városközpontban lévő Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Alapiskola szintúgy április 16-án és 17-én szervezi meg a beiratkozást. Az iskolaközpont leendő elsőseinek szülei pénteken 12 és 17 óra között, valamint másnap 8 és 12 óra között kereshetik fel az intézményt. Április elsejétől elektronikusan is elérhető a beiratkozási űrlap az tanintézmény honlapján.

Online tér

A palásti Palásthy Pál Egyházi Alapiskolában szintén ezen a hétvégén zajlik a gyermekek nélküli jelenléti beiratkozás.

online-tér

A Mozaik Kiadó április 15-én, csütörtökön 17.30 kezdettel szervezi meg a Történelmi pillanat: A sikeres érettségi titkai című online előadást a történelem tanárok részére. 

Online tér

Április 14-én, szerdán 18.30 kezdettel szervezi meg a Személyiségzavarok fogságában: a borderline és a nárcisztikus 2021 című online előadást. 

Online tér

Április 13-án, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Japán a négy évszakban – avagy mit lehet csinálni Japánban a cseresznyevirágzás időszakán kívül? című online előadást. 

Online tér

Az Alapiskola és Óvoda Almágy igazgatósága értesíti Önöket, hogy a 2021/2022-es tanév 1. osztályába való beiratkozásra 2021. április 13-án (kedden) 8:00 és 16:00 óra között kerül sor az iskola igazgatóságán a gyermek jelenléte nélkül.

Online tér

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára 2021. április 13-án (kedd) 11.00 órakor sajtótájékoztatót tart a Nemzeti Újrakezdés Programról.

Online tér

Április 12-én, hétfőn 20.00 órai kezdettel szervezik meg a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek online programjaként Az aranyember ősbemutatóját. 

Feled

Elektronikus beiratkozás az első évfolyamba a 2021/2022-es tanévre

Online tér

75 éve, 1946. február 27-én írták alá a magyar-csehszlovák lakosságcsere-egyezményt, és 1947. április 12-én indult el az első szerelvény – az otthonuk elhagyására kényszerített felvidéki magyarokkal.

Online tér

Ipolynyéken hétfőn, április 12-én szervezték meg a jelenléti beiratkozást.

Felvidék

Április 11-én délben tíz percre megszólal az összes római katolikus templom harangja, hogy imára hívják a híveket a világjárvány áldozataira emlékezve. A héten Isten irgalmasságának vasárnapját ünnepeljük, mely lezárja a húsvéti időszakot – írja a TASR a Szlovák Püspöki Konferencia közlésére hivatkozva. 

Online tér

Idén a különböző megkötések miatt csak virtuálisan vehetünk részt ezen a vándorláson. A fenti videón keresztül ezen a héten a Jánosi gyülekezet istentiszteletén veszünk részt.

Online tér

Az Isteni irgalmasság vasárnapjáról szól a Pátria rádió katolikus műsora

Online tér

Adás: Kossuth Rádió 2021. 04. 10. (szombat) 18.01-18.30.

Online tér

Április 7-én, szerdán 14.30 kezdettel szervez meg Szabó Ottó A kép és a szörnyeteg IX. – A barokk című online előadását. 

Rimaszombat

A rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola igazgatósága értesíti a szülőket, hogy az elsősök beiratkozása a 2021/2022-es tanévre 2021. április 1 – 30. időszakban zajlik elektronikus úton. Személyes beiratkozásra április 7-8-9. napokon nyílik lehetőség.

Online tér

Hogyan legyünk boldogok? – nem a boldogság elérése a cél, a célok elérése tehet boldoggá;

Online tér

Április 6-án, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Diákhálózat 30 – Ünnepi beszélgetés című online eseményt. 

Online tér

A VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár  április 6-án, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg a Közös ügyek – közös felelősség? A Monarchia hadereje, külpolitikája és Magyarország című online előadását. 

Online tér

Április 4-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel szervezik meg a húsvétvasárnapi szentmise online közvetítését a csábi katolikus templomból. 

Online tér

Igét hirdet Misák Alica csilizpatasi lelkipásztor.

Online tér

A Térszínház április 2-án, pénteken 19.30 kezdettel mutatja be A kereszt alatt – szcenírozott oratóriumot. 

Online tér

Április 2-én, pénteken 15.00 órai kezdettel szervezik meg a nagypénteki szentmise online közvetítését a csábi katolikus templomból. 

Rimaszombat

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni az érdeklődő szülőket és törvényes képviselőket a gyermekek első osztályba való beíratásának módjáról.

Uzapanyit

A tanulók beíratására iskolánk épületében kerül sor, szigorúan betartva a járványügyi előírásokat.

Online tér

A Térszínház április 1-én, csütörtökön 19.30 kezdettel mutatja be A kereszt alatt – szcenírozott oratóriumot. 

Online tér

Április 1-én, 19.00 órai kezdettel szervezik meg Pannon Filharmonikusok Az én békém öröme – húsvéti ünnepi hangversenyét.

Online tér

Április 1-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a nagycsütörtöki szentmise online közvetítését a csábi katolikus templomból. 

Online-tér

A Kassai polgári klub  meghívja Dr. Nagy  Csilla  online előadására március 31-én  17.00 órai   kezdettel 

Online tér

Az Oktatási Hivatal által vezetett „Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival” (EFOP-3.10.1-17-2017-00001) projekt keretében multidiszciplináris, tudományos konferenciát szervez Kárpát-medencei magyar doktorandusz hallgatóknak, doktorjelölteknek, fiatal kutatóknak,mesterszakos hallgatóknak, illetve pedagógusoknak.

Online tér

Március 31-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezik meg Mesevilág, csodavilág (2) – Hogyan csökkenthető a gyermeki agresszivitás népmesékkel? című online előadást. 

Online tér

A következő előadásra 2021. március 31-én, szerdán, 18:00 órai kezdettel kerül sor.

Online tér

A Szlovákiai Magyar Mentálhigiénés Közösség március 31-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezi meg dr. Grezsa Ferenc A járványhelyzet lelki hatásai című online előadását. 

Online tér

A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség az egész nagyhét folyamán fokozatosan bővített ajánlóival kíván a családoknak és minden jó szándékú embernek segítséget nyújtani abban, hogy tartalmasan átélve ezt a nagy jelentőségű hetet, lelki összeszedettségben, Isten szeretetére nyitottan tudják az egyházi év legnagyobb ünnepét, a húsvétot megünnepelni. A részletek a közösség honlapján érhetők el.

Online tér

A katolikus liturgiának megfelelően és a régi hagyomány szerint Passiót közvetítenek felvételről.

Online tér

A Hagyományok Háza a húsvéti ünnepkör részeként virágvasárnap rendez tematikus napot. A programsorozat palettáján az ünnephez illő koncertek, produkciók és gyermekműsorok szerepelnek.

Online tér

Rendhagyó filmet láthatnak a nézők vasárnap 10.25-kor a Duna Televízión. A Tanúségtevőkben három koronavíruson átesett személy vall a betegség okozta megpróbáltatásokról, a kórházban töltött időről, a gyógyulásért folytatott testi, lelki küzdelemről és rendíthetetlen hitükről.

Felvidék.ma

Február 28-án, vasárnap 19.00 órai kezdettel Herczku Ágnes és zenésztársai online Bartók-estet szerveznek. 

Online tér

Így tisztelegnek a magyar irodalom és drámaírás legismertebb alkotója, Madách Imre munkássága előtt.  Az ember tragédiájának szerzője ebben a kastélyban született 1823-ban.  Palcsó Zsóka riportjából sok minden kiderül az irodalmi vetélkedőről, valamint a  kastély múltjáról és jelenéről.

Online tér

Március 27-én, szombaton 20.00 órai kezdettel szervezik meg Miklósa 30- Miklósa Erika jubileumi gálaestjének online közvetítését. 

Lekenye

A gyerekek ráadás foglalkozásként a lávalámpa elkészítését kérték, amelyre március 26-án kerül sor a megszokott online módon. Az érdeklődők a társulás közösségi oldalának messenger üzenetben jelezhetik részvételi szándékukat és a résztvevők számát 2021. március 25-ig.

Online tér

Március 26-án, pénteken 9.00 órai kezdettel szervezik meg az Óvodás és kisiskolás korú gyermekek magatartásproblémái című online képzést. 

Online tér

Március 26-án, pénteken 19.00 órai kezdettel szervezik meg a “20 éven át…” online koncert-riportfilm bemutatót. 

Online tér

A Szövetség a Közös Célokért társulás irodáiban a COVID-19 járványra való tekintettel a személyes ügyfélfogadás szünetel, így a Civil információs napot a körülményekhez alkalmazkodva a társulás munkatársai az interneten keresztül tartják meg.

Online tér

A Családtudományi Szövetség szeretettel ajánlja online előadás-sorozatát, amelyet a család védelmében rendez. 

Online tér

A Zeneakadémia március 25-én, csütörtökön 19.30 kezdettel szervezi meg Bartók Béla születésének 140. évforduója alkalmából rendezett online koncertet. 

Online tér

Március 21-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel szervezik meg a szentmise online közvetítését Csábról. 

Online tér

Új kultúrpolitikai magazinműsor indul az M5 csatornán március 21-én. A Kommentár Klub minden héten vitaindítóként egy aktuális témát bont ki, majd ennek összefüggéseit elemezi meghívott vendégeinek segítségével. A műsort vasárnaponként 21.05-től láthatják az érdeklődők. 

Online tér

Március 20-án, szombaton 14.00 órai kezdettel szervezik meg dr. Medgyesy S. Norbert művelődéstörténész Kunszigeti Jézuskeresés énekei a nagyhét liturgiájának tükrében című előadását. 

Online tér

A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség kezdeményezése által is csatlakozhatnak a Ferenc pápa által meghirdetett tematikus évhez.

Online tér

A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete március 15-e és március 18-e között szervezi meg az Online Könyvtári Roadshowt.

Online tér

Március 19-én, pénteken 16.30 kezdettel keresztút és szentmise online közvetítésére kerül sor Csábról. 

Online tér

A Hagyományok Háza március 19-én, pénteken 20.00 órai kezdettel szervezi meg a SzínpadON: Harmonikások című online előadását. 

Online tér

A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete március 15-e és március 18-e között szervezi meg az Online Könyvtári Roadshowt.

Online tér

Március 18-án, csütörtökön 14.30 órai kezdettel szervezik meg Szív- és érrendszeri betegségek természetes gyógymódjai online előadást. 

online-tér

Március 18-án csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezik meg Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül – rendhagyó olvasópróbájának online közvetítését. 

Online tér

Március 18-án, csütörtökön 19.30 kezdettel szervezik meg Sebestyén Márta online előadását a Zeneakadémián. 

Online tér

A Magyar magazin az STV2-en szerdán, március 17-én 15.20-tól jelentkezik új műsorral. A tartalomból:

Online tér

Március 17-én délután 13 és 15 óra között újabb lehetőség nyílik arra, hogy a Selye János Egyetem iránt érdeklődők online feltehessék kérdéseiket egyenesen az egyetem képviselőinek.

Online tér

Március 17-én, szerdán 14.30 kezdettel szervezik meg Szabó Ottó A kép és a szörnyeteg VII. – A gótikus stílus című online előadását, melyet a Rovás Akadémia közösségi oldalán tekinthető meg. 

Online tér

A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete március 15-e és március 18-e között szervezi meg az Online Könyvtári Roadshowt.

Online tér

A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete március 15-e és március 18-e között szervezi meg az Online Könyvtári Roadshowt.

Online tér

Virtuális sétára hív Pozsonyba a Pozsonyi Magyar Intézet és a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás március 15. alkalmából. 

Online tér

Március 15-én, hétfőn 20.00 órai kezdettel szervezik meg a Magyar Állami Népi Együttes Verbunkos című online előadását. 

Online tér

Március 15-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel rendezi meg a Győri Nemzeti Színház az István, a király című rockopera online előadását. 

Online tér

A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete március 15-e és március 18-e között szervezi meg az Online Könyvtári Roadshowt.

Online tér

A Rákóczi Szövetség március 14-én, vasárnap 10 órától közösségi felületein emlékezik a 120 éve született Esterházy János mártírsorsú felvidéki politikusra

Online tér

A Pátria Rádió katolikus egyházi műsora március 14-én, vasárnap 7.05 órai kezdettel jelentkezik új műsorával.

Online tér

2021. március 14-én vasárnap délelőtt a Budapest Gazdagréti Szent Angyalok templomnál zártkörűen, - a hatályos rendeletek szerint - emlékezünk a bolsevik pribékek által fiatalon meggyilkolt gróf Esterházy Jánosra.

Online tér

Három közvetítéssel búcsúzik a héten a MaszkaBál-sorozat, vasárnap utoljára közvetíti énekesei zongorakíséretes áriaestjeit közösségi oldalán a Magyar Állami Operaház.

Online tér

Március 14-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel szervezik meg az Esterházy János boldoggá avatásáért felajánlott szentmise online közvetítését szenci Szent Miklós-templomból. 

Online tér

Március 13-án, szombaton, A Dal 2021 döntője után, 22.20-tól online sajtótájékoztatót tartunk.

Online tér

Március 12-én, pénteken 14.00 órai kezdettel szervezik meg Kiss László Március 15. című online előadását, melyet a Rovás Akadémia facebook-oldalán lehet megtekinteni. 

Online tér

Március 11-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezik meg Pilinszky János költő születésének 100. évfordulója tiszteletére rendezett előadássorozat követező részét, melynek vendége Zalán Tibor, költő, dramaturg. 

Online tér

A Mozaik Kiadó március 11-én, csütörtökön 17.30 kezdettel szervezi meg a Digitális matematikaóra című online bemutatót pedagógusok részére. 

Online tér

Március 11-én, pénteken 14.00 órai kezdettel szervezik meg a Montessori szülőknek online miniworkshopot. 

Online tér

A Szövetség a Közös Célokért társulás irodáiban a COVID-19 járványra való tekintettel a személyes ügyfélfogadás szünetel, így a Civil információs napot a körülményekhez alkalmazkodva a társulás munkatársai az interneten keresztül tartják meg.

Kassa

Az erdélyi szabadság napja március 10-ére esik. Erről a kassai magyarok évek óta megemlékeznek, hiszen ez az ügy minden elszakított nemzetrészt érint.

Online-tér

Az oktatási törvény módosításáról is szól a Magyar magazin

Online tér

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége március 10-én szerdán 18.00 órai kezdettel szervezi meg dr. Tóth-Merza Katalin, klinikai szakpszichológus A koronavírus és a lelki állapotunk hullámai című online előadását. 

Online tér

Március 8-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Út a végtelenbe – Isten szolgája, Esterházy János című dokumentumfilm vetítését. 

Online tér

Vasárnap 11.00 órakor református istentiszteletet közvetít a Pátria rádió.

Online tér

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Sámuel búcsúbeszéde, karantén igemagyarázatok, a rimaszombati református alapiskola és a Gólyavár óvoda is várja a jelentkezőket.

Online tér

Szentmisét mutatnak be 2021.03.07. 11.00 órától Bujákon, mely online követhető. Celebrál: Marti József plébános.

Online-tér

Március 7-én, vasárnap 10.55 kezdettel online szentmisét közvetítenek Csábról. 

Online tér

Isten szolgája Esterházy János halálának évfordulója (1957. március 8.) alkalmából boldoggá avatásáért szentmisét mutatunk be a prágai Szent Henrik és Kunigudna Templomban.

Online tér

Március 5-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg Hatos Pál Rosszfiúk világforradalma című könyvének az online bemutatóját. 

Online tér

Március 5-én, pénteken 17.00 órai kezdettel tartják meg a Kisbojtár Gyermektáncegyüttes fennállásának 35. évfordulója alkalmából rendezett online ünnepi műsort. 

Online tér

Március 4-én, csütörtökön 19.30 órai kezdettel szervezik meg a Nemzeti Filharmonikusok b-moll zongoraversenyét. 

Online tér

Március 4-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Pénzügyi számvitel II. címmel az online felkészítő előadást. 

Online-tér

Március 4-én, csütörtökön 9.00 órai kezdettel szervezik meg Korai intervenció és az autizmus korai tünetei és fejlesztése című online előadást. 

Online tér

Március 3-án, szerdán 18.45 órai kezdettel tartják meg Zágoni Balázs: A püspök reggelije – Márton Áron első ötven éve című film online vetítését. 

Online tér

Március 3-án, szerdán 14.00 órai kezdettel szervezik meg Kötődések gyermekkorban és felnőttkorban című online előadást. 

Online tér

Március 2-án, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Baloldali Blokk egykoron – 75 éve hozta létre a politikai szövetséget a Magyar Kommunista Párt, a Magyar Szociáldemokrata Párt, a Nemzeti Parasztpárt és a Szakszervezeti Tanács című VERITAS-estet.

Garammikola

Egyházunk a kialakult helyzetben is azon igyekszik, hogy Isten Igéjét közvetítse.

Online tér

Igét hirdet Abaházy Zsolt, a Simonyi-Feledi Református Egyházközség lelkipásztora.

Online tér

Február 27-én, szombaton 19.00 órai kezdettel szervezik meg a (Majdnem) MINDENT a pajzsmirigyről címmel dr. Balázs Csaba online előadását. 

Online tér

A Magyarságkutató Intézet február 27-én, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezi meg a Hamis gulyás című online konferenciáját. 

Online tér

Engedjük, hogy döntéseinkben vezessen minket Isten Szent Lelke és az Ő szava, s ne hagyjuk, hogy megfélemlítsenek minket! Ama napon mondhassuk el Pál apostollal együtt: „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró ama napon; de nemcsak énnekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését.” (2Tim. 4,7–8) Ámen.

Online tér

A járványhelyzetre való tekintettel online szervezi meg idén a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Hétvégi Magyar Iskolák Találkozóját – közölte Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa. A találkozóra – amelyet február 26-án tartanak – 200 iskolavezető kapott meghívást a világ minden tájáról.

Online tér

Molnár Viktor, a Gömöri Református  Egyházmegye esperesi beosztott lelkésze

online-tér

Csaknem egy évvel a veszélyhelyzet első kihirdetése után a járvány elleni védekezés döntő szakaszához érkeztünk, és a tömeges oltások megindulásával minden lehetőségünk megvan arra, hogy mihamarabb újraindítsuk megszokott szolgáltatásainkat.

Online tér

Megemlékezésüket az Országgyűlés Hivatalával és a Nemzeti Emlékezet Bizottságával együttműködésben szervezik meg.

Online tér

Február 25-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel szervezik meg az online Ringató foglalkozást.

Online tér

Közösség és egyén – a szovjet fogságba hurcoltak kontextusában című kétnapos nemzetközi tudományos online konferenciára

Online-tér

Február 25-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg az online előadást a budapesti Belvárosi Főplébánia-templom zarándoklati lehetőségeiről. 

Online tér

Február 25-én, kedden 14.00 órai kezdettel szervezik meg Az időskor nem betegség című online előadást Semmelweis Egészség Napok keretein belül. 

Online tér

Családtudományi Szövetség

Online tér

Február 25-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezik meg Raffai Judit előadását ÉLŐSZÓVAL, amit a népmeséről tudni kell – A hagyományos mesemondók tudása címmel. 

Online tér

Február 25-én, csütörtökön 19.30 kezdettel szervezik meg Nemzeti Filharmonikusok hangversenyét. 

Online tér

Február 25-én, csütörtökön 20.00 órai kezdettel szervezik meg a Magyar Dalszínház előadásában a Mennyit bír ki az ember? című zenés-verses sorstragédia online bemutatóját. 

Online tér

Szabó Sarolta nagykeszi lelkipásztor

Online tér

Február 23-án, kedden 9.00 órai kezdettel szervezi meg a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár a XIII. Felolvasómaraton: Pilinszky János elnevezésű eseményét. 

Online tér

Az ország középiskolái február 22. és 26. között rendezik meg nyílt napjaikat. A koronavírus-járvány miatt csak az online térben felkereshető intézmények bemutatkozó kisfilmjeit az Országos Karrierközpont (Národné kariérne centrum) szervezésében egy központi weboldalra gyűjtötték össze, ahol hétfőtől megtekinthetőek, sőt, több szempontból össze is hasonlíthatók.

Online tér

Február 22-én, hétfőn 10.00 órai kezdettel szervezi meg a Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Háború, régészet és kulturális örökségvédelem című online konferenciát. 

Online tér

Egyházunk a kialakult helyzetben is azon igyekszik, hogy Isten Igéjét közvetítse.

Online tér

A műsor témái: elkezdődött a negyven napos böjt, milyen böjtölés kedves az Istennek, hogyan böjtöljünk?

Online tér

Február 21-én, vasárnap 13.00 órai kezdettel Zenemorzsák címmel zenés kívánságműsort hallgató a Mária Rádióban.

Online tér

A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes február 20-án, szombaton 19.00 órai kezdettel szervezi meg a Körhinta című táncmű STREAM előadását. 

Online tér

Február 20-án, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg a házi croissant online workshopot. Jelentkezés ITT. 

Online tér

Február 19-én, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Hisztikezelés Montessorival című online előadást. 

Online tér

A Magyar magazin február 19-én, pénteken 14.40 kezdettel jelentkezik új műsorával az STV2 tévécsatornán. A tartalomból.

Online tér

A Szemtől szemben portréműsor február 19-én, pénteken 15.05 kezdettel jelentkezik az ST2 tévécsatornán.   

Online tér

Február 18-án, csütörtökön 20.15 órai kezdettel szervezik meg Fehér nyuszi, vörös nyuszi – élő színházi közvetítését Epres Attila előadásában.

Online tér

Február 18-án, csütörtökön 14.00 kezdettel szervezik meg Kiss László Az utolsó háború című történelmi előadását a Rovás közösségi oldalán.

Online tér

Február 18-án, csütörtökön 10.00 órai kezdettel szervezik meg az online Ringató foglalkozást.

Online tér

Február 18-án, csütörtökön 9.30 kezdettel szervezik meg A hormonrendszer összefüggései című előadást. 

Online-tér

Február 17-én, szerdán 19.00 órai kezdettel szervezik meg az Irodalmi Szalon következő online előadását, amely Fodor Ákosról és Pilinszky Jánosról szól. 

Online tér

Február 17-én, szerdán 14.30 kezdettel szervezik meg Szabó Ottó A kép és a szörnyeteg VI. – A római birodalom bukása című művészettörténeti előadását a Rovás közösségi oldalán.

Online tér

A még mindig tartó koronavírus-járvány miatt azonban ezúttal másfajta formában valósul meg ez a rendezvény. Ennek menetéről kérdezzük a Református Teológiai Kar dékánhelyettesét, Somogyi Alfrédet.

Online tér

Február 15-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Cseh Tamás/Csengey Dénes: Mélyrepülés című zenés monodrámáját Tóth András előadásában. 

Online tér

Takács Klaudia rozsnyói beosztott lelkész

Online tér

Egyházunk a kialakult helyzetben is azon igyekszik, hogy Isten Igéjét közvetítse.

Online tér

Február 14-én, vasárnap 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Házasság hete 2021 eseménysorozat záró szentmiséjét a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. A szentmisét bemutatja: Marton Zsolt püspök úr.

Online tér

Február 14-én, vasárnap 18.00 órai kezdettel szervezik meg A legszerelmesebb szerelmesdal Csajkovszkij: Rómeó és Júlia nyitányfantázia című online előadást az Óbudai Danubia Orchester előadásában. 

Online tér

A Nemesradnóti Református Egyházközség a Házasság hetének zárónapján, 2021. február 14-én, 14.00 órakor várja az érdeklődőket a helyi egyház facebook-oldalán egy közös áhítatra.

Online tér

Február 13-án, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg A házasság szakítópróbái című online előadást.

Online tér

Február 12-én, pénteken 19.00 órai kezdettel szervezik meg a 50 perc alatt Rembrandt körül – Klikkelj és lásd című online tárlatvezetést. 

Online tér

A Szövetség a Közös Célokért társulás szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Házasság hete alkalmából szervezett online előadásra, melyet PaedDr. Strédl Terézia PhD tart február 12-én, pénteken 18.00 órai kezdettel Stresszes élethelyzetek a házasságban címmel.

Online tér

Február 12-én, pénteken 15.00 órai kezdettel szervezi meg a Győri Nemzeti Színház a Primadonnák című bohózat online előadását.

Online tér

Február 11-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel szervezik meg az online Ringató foglalkozást.

Online tér

Február 10-én, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg Őszintén a házasságról – páratlan beszélgetések közismert párokkal című online eseményt. 

Online-tér

Február 10-én és 11-én Online nyílt napok szerveznek a Közép-európai tanulmányok karán.

Online tér

Február 10-én, szerdán 10.00 órai kezdettel szervezik meg a Vasarely és az illúziók című tárlat élő online tárlatvezetését. Jegyvásárlás ITT. 

Online tér

Február 9-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg Michalec Gábor Viharálló szerelem  című online előadását. 

Online tér

Február 9-én, kedden 19.30 kezdettel szervezik meg a 30 éves Purcell Kórus születésnapi koncertje a budapesti Müpában.

Online tér

Február 8-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Nemek és igenek a házasságban című online előadást. 

Online tér

Egyházunk a kialakult helyzetben is azon igyekszik, hogy Isten Igéjét közvetítse.

Online tér

A műsor itt hallgatható meg. Műsorvezető-szerkesztő: Iski Ibolya.

Kalonda

Február 6-án, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezik meg a XXI. Doni hősök emléktúrát a kalondai palóc hátkeresztnél.

Kalonda

Aki olvassa ezt a felhívást, adja át! A felvidéki magyarok 2021. február 6-án, szombaton 9 órakor indulnak a kalondai Palóc Határkereszttől (közvetlenül az anyaországi túratársak nyomában. A kalondai vámház udvarán biztosítunk őrzött helyet a túra alatt hátrahagyott személygépkocsiknak.

Online tér

Február 5-én, pénteken 14.00 kezdettel szervezik meg Kiss László A kiegyezés című online előadását.

Online tér

Február 4-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezik meg Bajkó Barbi Dióval az Élet – élet Dió után című előadását a rákellenes világnap alkalmából.

Online tér

Február 4-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel szervezik meg az online Ringató foglalkozást.

Online tér

Február 3-án, szerdán 15.00 órai kezdettel élő szentmisét közvetítenek az érsekújvári Szent Kereszt Felmagasztalása Plébániatemplomból.

Online tér

Február 3-án, szerdán 14.30 kezdettel szervezik meg Szabó Ottó A kép és a szörnyeteg című művészettörténeti előadássorozat következő online előadását.

Online tér

A VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár február 2-án, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg a Száz éve alakult meg a Bethlen István kormánya című online előadást.

Online tér

Egyházunk a kialakult helyzetben is azon igyekszik, hogy Isten Igéjét közvetítse.

Online tér

Február 1-én, hétfőn Pszichológus leszek címmel online pszichológiai alapképzés szerveznek.

Online tér

Egyházunk a kialakult helyzetben is azon igyekszik, hogy Isten Igéjét közvetítse. Ezért Az Úr harcol értetek című sorozatunkban minden vasárnap új videóval jelentkezünk.

Online tér

A Felvidéken az Esterházy János Zarándokközpont a Pázmaneum Társulással és a Felvidéki Mária Mirjam Rádióval közösen 2021-re Esterházy-emlékévet hirdet a mártírgróf születésének 120. évfordulója alkalmából és felkéri Kárpát-medencei szinten az egyházi és világi közösségek és intézmények, civil szervezetek és egyéb társulások csatlakozását a kezdeményezéshez.

Online tér

Január 30-án, szombaton 18.00 órai kezdettel szervezik meg A dzsungel könyve – 25 éves jubileumi előadás elő közvetítése. 

Online-tér

Január 30-án, szombaton 19.00 órai kezdettel mutatja be a Magyar Állami Operaház  a Simona néni című darabját online előadásban.

Online tér

A tengri.hu honlap frissült, ott is követhetitek az eseményeket és a további részleteket, de a Facebookon is megtaláljátok.

Online-tér

A kassai Rovás Akadémia január 29-én,pénteken 14.00 órai kezdettel szervezi meg Kiss László Az Eichmann-per című előadás élő online közvetítését a MaJel Rovás közösségi oldalán.

Online tér

A kassai Rovás Akadémia január 29-én,pénteken 14.00 órai kezdettel szervezi meg Kiss László Az Eichmann-per című előadás élő online közvetítését a MaJel Rovás közösségi oldalán.

Online tér

Január 28-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezik meg Vámos Miklós: Dunapesti álmok online előadását. További részletek ITT.

Online tér

Január 28-án, csütörtökön 10.00 órai kezdettel Gajdos Pribek Emese online Ringató foglalkozást tart. A rendszeres online foglalkozásokhoz csatlakozási lehetőség:  telefonon: 0907 307 417. 

Online tér

A felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, a nemzetközi ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt.

online-tér

A Hagyományok Háza január 28-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel szervezi meg Czingel Szilvia A női test alakváltozatai című előadásánal online közvetítését.

Online tér

Több ezer középiskolást vár online nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem 2021. január 28-án 9.00 órától a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap weboldalra. A továbbtanulás előtt álló fiatalok online térben tehetik fel a felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseiket, tájékozódhatnak többek között az ösztöndíj lehetőségekről, a kollégiumokról, és a hallgatói életről is.

Online tér

A zenés beszélgetés premierje, január 28-án, csütörtökön 18 órakor lesz. Aki ellátogat a Felvidék Ház Baráti Társaság oldalára, s rákattint az ajánlóban lévő linkre,megtekintheti a premiert a YouToube-on.

Online tér

Január 27-én, szerdán 20.00 órai kezdettel szervezik a Magyar Állami Népiegyüttes Kárpát-medence antológia című előadását, amely az együttes nagysikerű előadásainak a válogatása.

Online-tér

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló felhívás eredményhirdetésére január 26-án 15.00 órai kezdettel kerül sor a Külhoni Magyarok Youtube csatornán, amely az alábbi linken keresztül érhető el:

Online tér

A Rákóczi Szövetség online előadás-sorozatot indít középiskolásoknak 2021. január 26-án, kedden.

Online tér

A Rákóczi Szövetség online előadás-sorozatot indít középiskolai tanároknak 2021. január 25-én hétfőn 14.00 órai kezdettel.

Online-tér

Egyházunk a kialakult helyzetben is azon igyekszik, hogy Isten Igéjét közvetítse. Ezért Az Úr harcol értetek című sorozatunkban minden vasárnap új videóval jelentkezünk.

Párkány

A népszerű videómegosztó portálon megtekinthető első szentmisén január 10-én még kevés hívő hallgatta az igehirdetést, de a következő vasárnap már csaknem 130-an jelentkeztek be, hétköznapokon is 30-50 ember kapcsolódik be a magyar nyelvű  szentmise követésébe. Az igehirdetés lehetőségét nemcsak az esperesi körzet településeiben tekinthetik meg az emberek, de bárki bárhonnan, aki e videócsatornát tudja nézni.

Online tér

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án a Duna TV kétórás showműsorában adják át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át.

Online tér

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből január 22-én pénteken 19.30 kezdettel online közvetíti a Pannon Filharmonikusok komolyzenei koncertjét. A hangverseny élőben és ingyenesen megtekinthető lesz a MÜPA honlapján  és YouTube csatornáján.

Online tér

Január 22-én, pénteken 9.30 kezdettel szervezik meg a Montessori szülőknek miniwokrshop online eseményt.

Online tér

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, arra emlékezve, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. A közmédia ez alkalomból több csatornáján ikonikus filmes és zenei művekkel, nemzetünk nagyjainak bemutatásával és számos egyéb érdekességgel tiszteleg a magyar kultúra előtt. A játékos kedvűek pedig az MTVA Archívum által összeállított kvíz segítéségével tesztelhetik ez irányú ismereteiket.

Online-tér

Műsorainkban visszaemlékezünk a rádió születésére és az elmúlt évek élményeire.

Online tér

Eddig 62 életmű-, 38 közművelődési-, 8 Gyurcsó István- és 3 Fábry Zoltán-díj került kiosztásra.

Dunaszerdahely

Ebben az időben különösen aktuális a nyújts feléje védő kart sora a Himnuszunknak. Legyünk büszkék a több mint ezeréves múltunkra és kultúránk sokszínűségére! Mindenki lehet a kultúra őrzője,

Online tér

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma a magyar kultúra napján Fábry Zoltánról szóló irodalom- és társadalomtörténeti sétára invitálja Önöket Bukovszky László társaságában. Az előadást ebben az évben, a hagyományoktól eltérően, online követhetik 2020. január 22-én 1 órától a múzeum Youtube csatornáján.

Online-tér

2020. január 22-én (péntek) 10.00 órakor a Magyarság Háza szűkkörű sajtótájékoztatót tart. Az eseményen felszólal Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója.

Online tér

A Magyar Kultúra Napja alkalmából felhívjuk szíves figyelmüket a Pannon Filharmonikusok ünnepi, online hangversenyére a Művészetek Palotájában.

Online tér

Január 21-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel Gajdos Pribek Emese online Ringató foglalkozást tart.

Felvidék

Január 18-a  és 21-e között szervezik meg a három online alkalomból álló Hogyan lehetek őszinte önmagammal és másokkal bírálat nélkül? önismereti eseményt.

Online-tér

A Magyar magazin az STV2-en szerdán, január 20-án 15.25 órai kezdettel jelentkezik új műsorral. A tartalomból:

Online tér

Január 18-a  és 21-e között szervezik meg a három online alkalomból álló Hogyan lehetek őszinte önmagammal és másokkal bírálat nélkül? önismereti eseményt.

Online tér

Január 19-én, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg Kozma-Vízkeleti Dániel Titkok és egyértelmű dolgok a párkapcsolatban című webináriumát.

Felvidék

Számos irodalmi műben és képzőművészeti alkotáson jelenik meg az alakja. Legismertebb a Gárdonyi Géza tollából született Isten rabjai című regény.

Nagybalog

A könyv olyan történelmi tényekre épülő helytörténet, ami zömmel a túlélők elbeszéléseiből és életük legtragikusabb időszakából származó dokumentumokból állt össze.

Online tér

Január 18-a  és 21-e között szervezik meg a három online alkalomból álló Hogyan lehetek őszinte önmagammal és másokkal bírálat nélkül? önismereti eseményt.

Felvidék

2021. január 17-én, vasárnap fél 11-től Nádszegen a helyi plébániatemplomban imádkoznak erre a fontos szándékra szentmise keretében. A szentmise élőben nézhető a plébánia FB-oldalán itt.

Online tér

Egyházunk a kialakult helyzetben is azon igyekszik, hogy Isten Igéjét közvetítse. Ezért Az Úr harcol értetek című sorozatunkban minden vasárnap új videóval jelentkezünk.

Online-tér

2021-ben is koncerttel indította az évet Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész. A gálaestet akkor online közvetítéssel követhették az érdeklődők, január 17-én vasárnap este 21.15-től viszont a Duna Televízió képernyője előtt élhetik újra a zenei élményt azok, akik a közmédia műsorára kapcsolnak. A XIII. Budapesti Újévi Koncerten olyan előadók is felléptek, akiket már jól ismerhet a közönség a közmédia A Dal című műsorából.

Online tér

A Pátria Rádió katolikus egyházi műsora január 17-én, vasárnap 7.05 órai kezdettel jelentkezik új műsorával. A tartalomból válogattunk.

Online tér

A Győri Nemzeti Színház január 16-án, szombaton 19.00 órai kezdettel szervezi meg az István, a király rockopera online előadását.

Online tér

Január 16-án, szombaton 19.00 órai kezdettel mutatja be a Magyar Állami Operaház  A vágy villamosa című darabját online előadásban.

Online tér

Az online megtekintésre a jegy.hu oldalon válthatnak virtuális jegyet az érdeklődők.

Online tér

Január 15-én, pénteken 20.00 órai kezdettel szervezi meg a Hagyományok Háza a Lelkek a pányván  – Fundák Kristóf és Kovács Gerzson Péter koreográfiái című online előadást.

Online tér

Január 15-én, pénteken 14.00 kezdettel szervezik meg Kiss László A doni katasztrófa című online előadását.

Online tér

A Magyar magazin az STV2-en  szerdán, január 13-án, 13.40 órai kezdettel jelentkezik új műsorral. A tartalomból:  

Online tér

Január 13-án, szerdán 14.30 kezdettel szervezik meg Szabó Ottó A kép és a szörnyeteg III. című online előadást.

Felvidék

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége immár másodjára méri fel a kis- és középvállalkozások helyzetét a koronavírus-járvány alatt.

Online tér

M4 Sport – Az Év sportolója gála Berkesi Judittal hétfőn a közmédia műsorán

Online tér

A Világosság református egyházi műsor 2021. január 10-ei ajánlata. Saul elindult megkeresni apja elveszett szamarait. Találkozik Sámuel prófétával, akitől nemcsak azt tudja meg, hogy megkerültek a három napja elveszett szamarak, hanem azt is, hogy minden, ami becses Izráelben, az az Övé és a családjáé.

Online tér

Január 10-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel a Vaskakas Bábszínház bemutatja az Ilók és Mihók című előadását.

Online-tér

Január 9-én, szombaton 19.00 órai kezdettel mutatja be a Magyar Állami Operaház Henry Purcell A tündérkirálynő című darabját online előadásban.

Online-tér

A Diákhálózat január 9-én, szombaton 14.00 órai kezdettel szervezi meg az Online FTK – Felsőoktatási Tájékoztató Körút című eseményt.

Online tér

Keleti Ágnes 100. születésnapjának alkalmából szombaton 19 órától a legidősebb élő olimpiai bajnokról készült filmmel tiszteleg a közmédia. A Nemzet Sportolójáról szóló mozit az M4 Sport+ csatorna és az m4sport.hu mutatja be.  

Online tér

A gömöri régió nem sorolható a rendszerváltozás óta eltelt időszak nyertesei közé

Online tér

Idén annyiban módosul a pályázat, hogy – a járvány miatt - nem a terméket kell beküldeni a kiállításra csak a fényképét.

Online tér

A műsor az alábbi linken nézhető vissza: https://mediaklikk.hu/.../ez-itt-a-kerdes-tortenetek-es...

Online-tér

Nehéz élethelyzetben lévők segítése a Mária Rádió küldetése. Ezért együttműködést kezdeményezett a magyarországi büntetésvégrehajtási intézetekkel. Börtönparancsnokokkal egyeztetve műsorsorozataiból ajánlott válogatást a fogvatartottak számára. A főként életvezetési és lelkiségi adások már több mint húsz börtön belső zárt láncú rádióhálózatán hangoznak el.

Online tér

Január 6-án, Vízkereszt napján, 15.00 órai kezdettel kerül sor Révkomáromban a Szent Anna kápolnában a hagyományos első szerdai szentmisére, melyet Esterházy János boldoggá avatásáért ajánlunk fel.

online-tér

Vízkereszt ünnepén, Háromkirályok napján, azaz  január 6-án, Urunk megjelenésének főünnepén is közvetít magyar szentmisét élő adásban a Pátria Rádió.

Online tér

Az OkosKezek-Babajelek január 6-án, szerdán 9.30 kezdettel szervezi meg A leghatékonyabb hiszti-megelőzési módszerek című webinariumát.

Online tér

Január 3-án, vasárnap 11.00 órai kezdettel a Vaskakas Bábszínház a Lúdas Matyit adja elő a youtube csatornáját.

Online tér

...Irodalmi újság című műsorában vasárnap, január 3-án 18.30-as kezdéssel...

Online-tér

Január 1-én, pénteken 15.00 órai kezdettel a budapesti Operaház Beethoven IX. szimfóniáját online közvetíti. Részletek ITT.