Szűrés országra: Szlovákia

Pozsony

Április 25-én, csütörtökön, a húsvéti örömben, s egyben Szent Márk liturgikus ünnepe kapcsán 17 órai kezdettel a ferences templomban ünnepi hangversenyre kerül sor

Pozsony

Április 30-án V4+ Törökország külügyminiszteri találkozóra kerül sor Pozsonyban, amelyen tervek szerint Szijjártó Péter miniszter is részt vesz. A találkozó helyszíne a szlovák külügyi tárca épülete (Hlboká cesta 2).

Pozsony

Magyar nyelvű misék és szertartások a pozsonyi ferences templomban:

Fülek

Április 18-án, csütörtökön 16.30 kezdettel szervezik meg a Magyar Fotóművészek Világszövetségének vándorkiállítását a füleki vár Bebek-tornyában.

Diószeg

Április 17-én, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezik meg Oros László Irodalmunk emlékei II. című kötetének a bemutatóját a diószegi TI INOVATECH épületében.

Pozsony

Április 17-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezik meg Tóth László költői estjét a Pozsonyi Magyar Intézet székházában.

Rimaszombat

Április 17-én, szerdán 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Fürdőélet a 19. századi Gömörben című kiállítás megnyitóját a rimaszombati Gömör – Kishont Múzeum kiállítóterében.

Somorja

Sághy Erzsébet: A Tizedik parancsolat – Magyarok a pokol kapujában című könyv bemutatójára 2019. április 16-án (kedden) 18.00 órakor kerül sor.

Nyitra

Április 15-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Tégy uram, engem áldássá! címmel a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusának és vendégeinek ünnepi hangversenyét a nyitrai református templomban.

Komárom

A Kantha Dóra Alapítvány április 15-én, hétfőn 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Jótékonysági Kantha Dóra Emlékestet a Komáromi Városi Művelődési Központban.

Pozsony

Április 15-én, hétfőn 17.00 órai kezdettel szervezik meg Pósa Lajos, a mesekirály című emlékkiállítás megnyitóját a Csemadok pozsonyi székházában.

Somorja

Virágvasárnap Somorján sajtótájékoztatóval.

Pozsony

Április 14-én, vasárnap 9.00 órai kezdettel tartják meg a virágvasárnapi szentmisét a pozsonyi Ferences templomban.

Pozsony

Szombaton, 2019. április 13-án, 19.00 órakor Fassang László Liszt Ferenc-díjas orgona- és zongoraművész, valamint Szokolay Dongó Balázs Prima-díjas népzenész, népi hangszeres szólista ad közös hangversenyt Pozsonyban, a Klarissza templomban, a Crossover Fesztivál keretében.

Somorja

Április 13-án, szombaton 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Kaláka együttes jubileumi koncertjét Kaláka 50 címmel a Somorjai Városi Művelődési Központ épületében.

Komárom

A Szlovákiai Civil Becsületrend Polgári Társulás április 13-án, szombaton 14.30 kezdettel szervezi meg a Szlovákiai Civil Becsületrend ünnepélyes átadása a komáromi Duna Mente Múzeum Kultúrpalotájában.

Tornalja

A tornaljai református gyülekezet presbitériuma és lelkésznője az új óvoda udvarának rendbetételéhez (tereprendezés és füvesítés) kéri a református testvérek és támogatók segítségét.

Fülek

Projekt partnerek és célcsoportok értékelése a kétéves projekt azonnali hatásáról, a szlovák-magyar határmenti régió perifériájának fejlődési lehetőségeiről.

Muzsla

Április 12-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Szűcs Béla Albert Emlékezés Mindszenty József bíborosra és kiszabadulásának körülményeire című előadásra a Muzslai Községi Könyvtár épületében.

Nagymegyer

A Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete, a Rákóczi Szövetség és a Corvin Mátyás Művelődési Központ közösen szervezi meg április 12-én, pénteken 18.00 órai kezdettel a Felvidékről kitelepítettek emléknapja alkalmából rendezett megemlékezést a nagymegyeri Corvin Mátyás Művelődési Központban.

Bátorkeszi

A bátorkeszi  Kováts József Alapiskola igazgatósága és az egykori bátorkeszi és búcsi közös petíciós bizottság közösen szervezi meg április 12-én, pénteken 18.00 órai kezdettel a Volt egyszer egy iskolaháború című megemlékezést az iskola épületében.

Kassa

Magyarország Kassai Főkonzulátusa április 12-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg Áldozó Judit, Márai Sándor műveiből összeállított monodráma bemutatóját a Kassai Thália Színház Márai Stúdiójában. A monodrámát előadja Havas Judit.

Királyhelmec

Április 12-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Horváth Károly Bodrogköz öröksége című kiállítását a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házában.

Ipolyság

Az Ipolysági Református Egyházközség április 12-én, pénteken 16.00 órai kezdettel szervezi meg a húsvétváró délutánját a református templom parókiáján.

Felvidék

Fejezzük ki tiltakozásunkat méltósággal, kulturált, európai nemzethez méltóan, szabadon és emelt fővel.

Losonc

Az 50. Kármán Napok keretei között április 11-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas előadóművész műsorát a losonci Kármán József Alapiskola Ráday-termében.

Pozsony

A Szövetség a Közös Célokért társulás április 11-én, csütörtökön Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban:

Dunaszerdahely

A Pázmanem Társulás és a Magyar Megmaradásért Polgári Társulás szervezésében kerül megszervezésre a Felvidékről kitelepített magyarokról való megemlékezés.

Pozsony

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete április 10-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezi meg Schill István mérnök, nyugalmazott svájci nagykövet Svájc – egy érdekes ország című előadását a Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő Nagytermében.

Léva

A Reviczky Társulás Irodalmi szakosztálya április 10-én, szerdán 10.00 órai kezdettel szervezi meg a Dvorák – Patka Színház előadásában A békakirály című gyermekelőadást a lévai Reviczky Házban.

Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás április 10-én, szerdán Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a dunaszerdahelyi és királyhelmeci területi irodában.

Pozsony

Április 9-án, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a Dixie Kings Of Hungary koncertje (ex Benkó Dixieland Band) koncertjét a pozsonyi Majestic Music Clubban.

Komárom

Idén - április 8-12. között - tizenötödik alkalommal szervezi meg a Selye János Egyetem és a Selye János Egyetem Hallhatói Önkormányzata a Komáromi Egyetemi Napokat, a KEN-t.

Komárom

A Rotary Club Komárom április 6-án, szombaton 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Jót tenni öröm című jótékonysági koncertjét a Komáromi Városi Művelődési Központban. A rendezvénnyel a szociálisan rászoruló középiskolások segítik meg.

Komárom

A Csemadok Komáromi Területi Választmánya április 5-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezi meg a Mécs László Emlékestet a Csemadok komáromi székházában.

Kassa

Április 4-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Jelet hagyni címmel a kiskőrosi Nemzetközi Grafikai Alkotótábor anyagát bemutató kiállítás megnyitóját a FiguratiF Galériában a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Ebed

Március 31-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel tartják meg Az üdvösség útja – gitáros keresztút alkalmat az ebedi Szent István Király Plébániatemplomban.

Kassa

Március 30-án, szombaton 16.30 kezdettel szervezik meg a Csengettyű Kórus 50., a Leánykar 30. És az Ifjúsági Vegyeskar 5. jubileuma alkalmából a közös hangversenyt a kassai Művészetek Házában.

Rimaszombat

Március 29-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Bartók Rimaszombatban című emlékestet a rimaszombati kultúrházban.

Kassa

Március 29-én, pénteken 10.00 órai kezdettel szervezik meg Üveges Szanyó Gabriella A gyermekek beszédfejlődése című előadását a kassai Löffler ArtCamp épületében.

Dunaszerdahely

2019. március 29-én, pénteken kerül sor az idén 10 éves Arizóna zenekar nagyszabású lemezbemutató jótékonysági koncertjére 10 Év címmel a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Léva, Reviczky Ház

A Reviczky Társulás Ifjúsági Szakosztálya március 28-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg az Egy falat szórakozás című palacsintasütéssel egybekötött ifjúsági kvízestet a lévai Reviczky Házban.

Pozsony

Március 28-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg az Istennel a hazáért és a szabadságért című II. Rákóczi Ferenc, Magyarország hőséről szóló kiállítás megnyitóját a Csemadok pozsonyi székházában található Rákosi Ernő teremben.

Pozsony

Március 28-án, csütörtökön 15.00 órai kezdettel szervezik meg Dr. Czakó László fül-,orr- és szájsebész előadását a Pozsonyi Casino épületében.

Kassai Thália Színház

2019. március 28-án, csütörtökön kerül sor az 50 éves Kaláka együttes koncertjére a „Kaláka 50 - Hét határon át” című koncertturnéjuk keretében, a kassai Thália Színházban.

Rozsnyó

Március 27-én, szerdán 16.30 kezdettel szervezik meg a II. Rákóczi Ferenc, a Nagyságos Fejedelem című előadást a rozsnyói Rákóczi Magyar Ház nagytermében.

Királyhelmec

A Lorántffy Zsuzsanna a Bodrogköz Fejlesztéséért Társulás március 26-án, kedden 17.00 órai kezdettel szervezi meg Fehér József – Kovács Dániel Királyhelmecről indultak… című kötetet a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösség Házában.

Pozsony

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás közösen szervezi meg március 25-én, hétfőn 17.00 órai kezdettel az  Itt az idő – 1848/49 Pozsonyban című kiállítás megnyitását a pozsonyi Brämer-kúriában.

Borsi

A borsi II. Rákóczi Ferenc Polgári Társulás a Csemadok Borsi Alapszervezete közösen szervezi meg március 24-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel II. Rákóczi Ferenc születésének 343. és Erdély fejedelmévé választásának 315. évfordulója alkalmából megemlékezését a borsi Rákóczi – kastélyban.

Párkány

A LIMES ANAVUM szervezet március 23-án, szombaton 14.30 kezdettel szervezi meg a gróf Esterházy János emlékünnepséget Párkányban.

Dunaszerdahely

A Vámbéry Polgári Társulás a Dunaszerdahely Város Önkormányzata, Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola társszervezésében március 21-én és 22-én szervezi meg a XIX. Vámbéry Napok rendezvénysorozatot Dunaszerdahelyen.

Rimaszombat, Csillagház

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete 2019. március 22-én 18.00 órától tartja évzáró taggyűlését a Csillagházban.

Pozsony

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete és a Pozsonyi Magyar Intézet közösen szervezi meg március 21-én, csütörtökön 12.00 órai kezdettel a Waszlavik László művészettörténész zenés bemutatóval egybekötött előadását.

Pozsony

Pozsonyban csütörtökön (március 21.) a szentmise előtt 17.10-től csendes szentségimádásra kerül sor.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás március 21-én, csütörtökön Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban.

Nemesradnót

A Csemadok Nemesradnóti Alapszervezete szeretettel meghívja 2019. március 20-án, szerdán, 16.00 órai kezdettel megtartandó megemlékezésére a kultúrházba.

Pozsony

Pozsonyban szerdán (március 20.) az esti mise után főként a középkorosztályt és a fiatal felnőtteket, az aktív munka közben kicsit megállni vágyókat hívják a Közösségi Házba egy elmélkedős imaórára.

Rimaszombat

Az Esték a Gömöri Hírlappal keretén belül március 20-án, szerdán 17.30 órától a Három Rózsa Kávéházban a Magyar 7 című hetilap mutatkozik be. Vendégek: Molnár Judit, Kövesdi Károly, Virsinszky Tamás, Fábián Gergely és Szvorák Emese, az est házigazdája Juhász Dósa János lesz.

Királyhelmec és Dunaszerdahely

A Szövetség a Közös Célokért társulás március 20-án, szerdán Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban.

Komárom

A Református Teológiai Kar, a Kodolányi János Egyetem, a MTA Veszprémi Területi Bizottság Magyarságkutató Munkabizottsága, a Százak Tanácsa szervezésében 2019. március 20-án a „Középszintű állami és felekezeti iskolák, tanítóképzők és árvaházak 1869-1949” címmel Kárpát-medencei nemzetközi tudományos konferenciára kerül sor a Tiszti Pavilonban.

ligetfalui HotDock Galériában

Március 19-én, kedden 19.00 órai kezdettel szervezik meg a PING-PONG ARTIST-RUN SPACES FROM V4 című kiállítást a ligetfalui HotDock Galériában.

Dunaszerdahely

Március 18-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel szervezik meg Daniela Kapitáňová Könyv a temetőről című kötet hangoskönyv változatának felolvasását Bandor Éva előadásában a dunaszerdahelyi Buena Coffe House épületében.

Gal§nta

A Csemadok Galántai Szervezete március 17-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel szervezi meg a magyar forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából a koszorúzási ünnepségét a galántai városi temetőben.

Léva

Március 15-én, pénteken 16.30 kezdettel szervezik meg a március 15-ei megemlékezést és koszorúzást a lévai köztemetőben lévő hősök emlékművénél.

Komárom

Március 15-én, pénteken 16.30 kezdettel szervezik meg a március 15-ei ünnepséget Komáromban.

Pozsony

Pozsonyban március 15-én, pénteken 15.30 kezdettel tartják az 1848/49-es magyar szabadságharc 171. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést és koszorúzást Petőfi Sándor szobránál a pozsonyi Medikus kertben.

Ipolyság

Március 15-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg az ünnepi megemlékezést az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra  Ipolyságon.

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete március 15-én az 1848-as forradalom emléknapja alkalmából 16.30 órai kezdettel rendezi a koszorúzási ünnepséget a Petőfi szobornál, ezt követően 17.30-kor kerül sor a Görgey c. darab bemutatójára a kultúrházban.

Komárom

Március 14-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Március van, s határtalan az élet című ünnepi műsort a Komáromi Városi Művelődési Központban.

Rimaszombat

Március 14-én, csütörtökön 15.00 órakor nyitja újabb kiállítását a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeum, amely a 30 éves Cseres-hegység Tájvédelmi Körzetet mutatja be.

Komárom

A VII. Martosi Szabadegyetem sajtótájékoztatójára, amelyen a fesztivál keretein belül megrendezésre kerülő Felvidék Arca szépségverseny kerül beharangozásra 2019. március 14-én (csütörtök), 11.00. Helyszín: Zichy-pont, Komárom kerül sor.

Szenc

Március 14-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg  prof. Dr. Pálffy Géza, az MTA doktorának előadását A Szent Korona tizenegy hazatérése címmel a Szenci Városi Múzeumban.

Nyitra

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara és a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet március 13-án, szerdán 16.00 órai kezdettel szervezi meg emlékműsorát az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére a Pedagógiai Kar épületének D2-es előadótermében.

Pozsony

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete március 13-án, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezi meg Drábik János, közíró A Kárpát-medence száz évvel a Trianon után című előadását a Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő termében.

Nagyölved

Barsi Református Egyházmegye énekversenyére 2019. március 12-én, kedden 9.00 órától kerül sor Nagyölveden, a helyi alapiskola dísztermében.

Gímes

A Csemadok Gímesi Alapszervezete, a Csemadok Nyitrai Területi Választmánya és a Gímesi Kulturközpont közösen szervezi meg március 10-én, vasárnap 17.00 órai kezdettel a Hazajáró közönségtalálkozóját a gímesi kultúrházban.

Ipolybalog

Az MKP és a Csemadok helyi alapszervezetei közösen szervezik meg március 10-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel a megemlékezést az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra Ipolybalogon.

Nagymegyer

A Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete március 10-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel szervezi meg az Ex Libris – Magyar Művészeti Díjrendszer 43. díjátadó gáláját a nagymegyeri kultúrházban.

Gútai Városi Művelődési Központ

2019. március 10-én, vasárnap 17.00 órától Vadkerti Imre, Derzsi György és Kovács Koppány, vagyis A három királyok állnak színpadra nőnap alkalmából a gútai Városi Művelődési Központban.

Komárom

2019. március 10-én, vasárnap 17.00 órától Nőnapi Gálakoncertet rendeznek a komáromi Városi Művelődési Központban.

Szilice

Március 9-én, szombaton 18.00 órai kezdettel dokumentumfilm vetítést szerveznek a szilicei községháza nyugdíjas egyesületének klubjában.

Kassa

Az Abaújtornai Református Egyházmegye 2019. március 9-én, szombaton 15.00 órakor a Kassai Magyar Református Egyházközség gyülekezeti termében tartja meg az Országos Énekverseny egyházmegyei fordulóját.

Szőgyén

2019. március 9-én, szombaton 18.00 órától folytatódik a tizenkettedik Téli Színházi Estékcímű rendezvénysorozat a szőgyéni kultúrház színháztermében. Ezúttal Zsapka Attila és zenésztársai jubileumi koncertjére kerül sor Félszáz címmel.

Dunaszerdahely

 Borsi Ferenc: Magyar asztali citera típusai c. könyvének bemutatója március 8-án Dunaszerdahelyen.

Fülek

A Csemadok Füleki Alapszervezete 2019. március 8-án, 18.00 órától tartja évzáró taggyűlését a Magyar Közösségi Házban.

Alistál

A Pozsonyi Református Egyházmegye énekversenyére 2019. március 8-án, pénteken kerül sor Alistálon.

Felvidék

A Szövetség a Közös Célokért társulás Civil információs napot tart a területi irodáiban.

Somorja

Március 7-én, csütörtök 18.00 órai kezdettel szervezik meg az Kovács Zoltán – Lőrincz Adrián – Nagy Endre: Tawahkák földjén című könyv bemutatóját a somorjai Zalabai Zsigmond Városi Könyvtárban.

Dunaszerdahely

Március 7-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg Kovács Melinda A kételyen túl című kötetének a bemutatóját a dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár épületében.

Fülek

Március 7-én, csütörtökön 16.30 kezdettel szervezik meg Molnár Rozália és Valacsay Olga Fényszilánkok és Ékes jelek című kiállítását a füleki Városi Honismereti Múzeumban.

Ipolyság

Magyar Kézművesség a Felvidéken 2018 című kiállítást az ipolysági Simonyi Lajos Galériában nyitják meg.

Szenc

Március 7-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel szervezik meg Jakubecz Márta Cincogi és cimborái című kötetének a bemutatóját a Szenci Városi Könyvtár épületében.

Dunaszerdahely

2019. március 7-én, csütörtökön 19.00 órától ad koncertet Sztevanovity Zorán énekes, gitáros, zeneszerző a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Gelle

2019. március 5-én, kedden 19.00 órától hagyományos farsangi mulatságot rendeznek a gellei kultúrházban. A vigadalom végén nagybőgő temetésre kerül sor, amely jelképezi a búcsúzást a farsang időszakától. A rendezvényen a jó hangulatról a Pósfa zenekar gondoskodik. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Ekecs

2019. március 5-én, kedden 18.00 órától Bőgőtemetést rendeznek az ekecsi kultúrházban. Egy régi szokást elevenítenek fel, mely után húshagyókeddi heje-huj vigalom vár mindenkit. Előreláthatóan 20.30-tól veszi kezdetét a tréfás verbunk, eskettetés és a bőgőtemetés. Belépő 2 euró.

Érsekújvár

A Nobilitas Carpathiae március 5-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezi meg az engesztelő szentmise gróf Esterházy János lelki üdvéért az érsekújvári római katolikus plébániatemplomban.

Komárom

A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Kampánya keretében a komáromi régió óvodásait és szüleiket zongorakoncerttel ajándékozza meg Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas művész előadásában március 5-én, kedden 16.00 órai kezdettel a Komáromi Városi Művelődési Központban.

Pozsony

A MAGYAR OPERA KIBONTAKOZÁSA – előadás az Opera Nagykövetei program keretében március 5-én 18.00 órakor a Pozsonyi Magyar Intézet, Štefánikova (Stefánia út) 1., földszinti díszterem Haramza László tart előadást.

Pozsony

BORGÓ: BOLYAI PSZEUDOSZFÉRA – kiállításmegnyitó nyílik március 5.  17.00 órakor a Pozsonyi Magyar Intézet, Štefánikova (Stefánia út) 1., emeleti kiállítótérében. 

Dunaszerdahely

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár március 4-e és március 9-e között szervezi meg a Szlovákiai Könyvtárak Hete rendezvénysorozatot a könyvtárban.

Nagykapos

A TANDEM nonprofit szervezet és a Nagykapos és Vidéke Társulás március 4-én, hétfőn 17.30 kezdettel szervezi meg az Életmesék – Élő történelem-mozaikok az Ung-vidékről című kötet bemutatóját a Nagykaposi Magyar Közösségi Házban.

Zselíz

A Csemadok Zselízi Alapszervezete és a Zselízi Városi Könyvtár közösen szervezi meg március 3-án, vasárnap 15.30 kezdettel Csáky Pál Értékeink – százéves a szlovákiai magyar közösség című kötetének a bemutatóját a zselízi Magyar Házban.

Dunasápújfalu

Március 3-án, vasárnap 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Csemadok Dunasápújfalusi Alapszervezetének újjáalakuló ülését a dunasápújfalui klubhelyiségben.

Párkány

2019. március 3-án, vasárnap 19.00 órától kerül sor Janza Kata és Dolhai Attila koncertjére a párkányi kultúrházban.

Ipolynyék

A Csemadok Ipolynyéki Alapszervezte mellett működő Mics Károly színjátszó csoport március 2-án, szombaton 18.00 órai kezdettel mutatja be Jena de Létraz Mackó című három felvonásos bohózatát az ipolynyéki kultúrházban.

Csallóköznádasd

Március 2-án szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Sütifesztivált a csallóköznádasdi kultúrházban.

Sárosfa

Március 2-án, szombaton 9.30 kezdettel szervezik meg a II. Dőrejárást Sárosfán. Indulás az Esspresso Favorit udvaráról.

Lakszakállas

Március 2-án, szombaton 14.00 órai kezdettel szervezik meg az egészségnapot a lakszakállási kultúrházban.

Martos

A Martosi Református Egyházközség 17. alkalommal szervezi meg 2019. március 2-án, szombaton 19.00 órai kezdéssel a Magyar oktatásért jótékonysági bálját a helyi kultúrházban.

Dunaszerdahely

2019. március 2-án, 19.00 órától szombaton kerül bemutatásra Puccini Bohémélet című románca a Magyar Állami Operaház koncertszerű vendégelőadásában, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Komárom

2019. március 2-án, szombaton 20.00 órai kezdettel a Locomotiv Revival Band és az LGT legendás gitárosa, Karácsony János ad koncertet a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában.

Rozsnyó

2019. március 2-án, szombaton CD keresztelővel egybekötött lemezbemutató koncertet ad az EndORFin zenekar Ontogenézis címmel a rozsnyói Replay Pubban.

Incheba Expo Aréna, Pozsony

Március 1-én, pénteken 20.00 órai kezdettel szervezik meg a Lord of the Dance tancshowját a pozsonyi Incheba Expo Aréna épületében.

Fülekpüspöki

A Tompa Mihály Központ, a Gömöri Ifjúsági Csoport, a Via Nova ICS, a Barárti Körök, a Femaro és az MKP 2019. március 1-én megrendezi a Gömör-Nógrádi Összetartozás Napját, ezúttal Fülekpüspökin.

MaJel Rovás Központ, Kassa

Március 1-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Rovás-maszkabált a MaJel Rovás Központban.

Rimaszombat

Az „Anyább” anyák című könyv rimaszombati bemutatójára 2019. március 1-én kerül sor a Három Rózsában.

Muzsla

A Muzslai Községi Hivatal és a Limes-Anavum Regionális Honismereti Társulás közösen szervezi meg március 1-én, pénteken 16.00 órai kezdettel A szabad Közép-Európa múltja és jövője című kerekasztal-beszélgetést a Muzslai Községi Könyvtárban.

Nagybalog

A Csemadok Nagybalogi Alapszervezete 2019. március 1-én tavaszváró bábégetést rendez. Indulás a Balog-partra az iskola elől 9.45-kor.

Sárosfa, kultúrház

Könyvbörzével egybekötött festménykiállításra kerül sor március 1-2 között a sárosfai kultúrházban a Vöröskereszt helyi szervezetének rendezésében. 

Komárom

2019. március 1-én, pénteken 19.00 órától a komáromi Városi Művelődési Központban kerül bemutatásra a 10 éves jubileumát ünneplő Made in Hungária című musical a Magyarock Dalszínház előadásában.

Rozsnyó

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Európai Uniós Projektigazgatóságával együttműködve a Pro Le-Ti és a rozsnyói Rákóczi Magyar Ház szervezésében kerül sor február 28-án, csütörtökön 16.00 órai kezdettel a pályázati felkészítő találkozóra a rozsnyói Rákóczi Magyar Házban.

Pozsonyi Magyar Intézet

Február 28-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Takács Andrással való beszélgetést a Pozsonyi Magyar Intézetben.

Bátka

A Csemadok Bátkai Alapszervezete 2019. február 27-én, szerdán, 16.00 órától álarcos felvonulást szervez a faluban.

Fülek

A Füleki Vármúzeum február 27-én, szerdán 16.30 kezdettel szervezi meg A Koháry és a Coburg család emlékezete Barstól Gömörig és a Tanulmányok a Koháryak Nógrád vármegyei központú birtokairól (1647–1731) című szakkiadványok ünnepi bemutatását a Füleki Városi Hivatal üléstermében.

Léva, Reviczky Ház

A lévai Reviczky Társulás és a Reviczky Társulás Helytörténeti szakosztálya közösen szervezi meg február 27-én, szerdán 17.00 órai kezdettel Müller Péter 100 éve történt – Az államfordulat története Léván című előadását a Reviczky Házban.

Mailáth József Regionális Múzeum épülete, Királyhelmec

A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Szlovákiai Agrárkamara közösen szervezi meg február 26-án, kedden 14.00 órai kezdettel A vidékben rejlő lehetőségek című szakmai mezőgazdasági fórumot a királyhelmeci Mailáth József Regionális Múzeum épületében.

MaJel Rovás Központ, Kassa

A Kassai Polgári Klub február 26-án, kedden 16.30 kezdettel szervezi meg Jezsó Ákos: Megyek túlra című kötetének a bemutatóját a kassai MaJel Rovás Központ épületében.

Rimaszombat, Csillagház

Rimaszombati Református Egyházközség valamint a Tompa Mihály Református Gimnázium 2019. február 26-án 17.00 órai kezdettel a Csillagház előadótermében szeretné tájékoztatni a leendő növendékek szüleit, a pedagógusokat, az érdeklődő közönséget, valamint a sajtó képviselőit a Református Óvoda és Református Alapiskola indításának jelenlegi állásáról.

Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi kórházban február 26-án, immár másodszor, szoptatási tanácsadó napot tartanak a kismamáknak.

Párkány, Kultúrház

Február 26-án, kedden 18.00 órai kezdettel mutatja be a Négy Arc Színházi Produkció a Nejem a neten című előadását a párkányi kultúrház épületében.

Rimaszombat

A Gömör–Nógrádi Vállalkozók Klubja (GNVK) a rimaszombati Tompa Mihály Központ és a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége együttműködésével alakult meg. Céljuk, hogy összekapcsolják a magyar vállalkozókat.

Rimaszombat, Csillagház

Február 25-én, hétfőn 17.30 kezdettel szervezik meg a Pósa bácsi azt üzente… II. címmel Kun Miklós Jenő Pósfa-kutató előadását a rimaszombati Csillagházban.

Párkány, Kultúrház

Február 24-én, vasárnap 11.00 órai kezdettel mutatja be a Masters of Puppets Network Europe a Kisvakond című bábjátékot a párkányi kultúrház épületében.

Dunaszerdahely, Plébániahivatal épülete

A Szövetség a Közös Célokért társulás és a Keresztény Ifjúsági Közösségek közösen szervezi meg február 23-án, szombaton 14.00 órai kezdettel  a családi napját a házassá hete alkalmából a Dunaszerdahelyi Plébániahivatal épületében.

Párkány, Csemadok székház

A LIMES – ANAVUM Regionális Honismereti Társulás és a Csemadok Párkányi Alapszervezete közösen szervezi meg február 22-én, pénteken 16.00 órai kezdettel mutatja be az Értékeink című kötetet a párkányi Csemadok székházban.

Komáromi Viking Pub

Egy Jobb Komáromért és az Endresz Csoport Egyesület közösen szervezi meg február 21-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László Komáromban születésének 579. évfordulója alkalmából szervezi meg Gőgh Viktor V. László a fiatalok szemével című előadását a komáromi Viking Pub épületében.

Komárom, a Duna Menti Múzeum 

A Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága és a Concordia Chorus Polgári Társaság közösen szervezi meg február 21-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel a Bartók 95 címmel koszorúzással egybekötött  emlékhangversenyt Bartók Béla 1924. február 5-i komáromi koncertjének tiszteletére a Duna Menti Múzeum  dísztermében.

Ipolyság

Az Ipolysági Városi Könyvtár február 21-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel szervezi meg Albert Sándor Az Ipari a bársonyos forradalom után című kötetének a bemutatóját a könyvtár épületében.

Losonc

Az emlékház első tíz évéről DVD-film készült, amelyet az alkotók, Szekeres Éva és Lichtmannegger László 2019. február 21-én 16.30 órai kezdettel mutatnak be az érdeklődőknek.

Somorja, Mozi Club

A Somorjai Kaszinó és a Mozi közösen szervezi meg február 21-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel a Grendel emlékestet a somorjai Mozi Club épületében.

Pozsony, Brämer-kúria

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás közösen szervezi meg február 20-án, szerdán 16.00 órai kezdettel az étel, ital, álom… – Mindennapok és ünnepek a nép életéből című állandó néprajzi kiállítás megnyitóját a pozsonyi Brämer-kúriában.

Komárom, RÉV épület

Február 19-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg a beszélgetést Berecz Andrással és Berecz Istvánnal a komáromi RÉV épületében.

Komárom, a Duna Menti Múzeum 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Komáromi Területi Választmánya február 18-23. között rendezi meg a XXIV. Komáromi Pedagógiai Napok szakmai rendezvénysorozatát „Innováció és digitalizáció a 21. században” témakörben.  

Rimaszombat, Csillagház

A Szövetség a Közös Célokért társulás 2015-ben csatlakozott a Házasság hete magyarországi rendezvénysorozatához. Azóta a saját programjaik mellett szervező erővel segítik a felvidéki civil szervezeteket, hogy ezen a héten rendezvényeikkel, a házasság örökkévaló értékére irányítsák a figyelmet.

Szabadka

Az őszi Garden Flora kiállítás és virágvásár 2018. október 25.-28. lesz megtartva a Köztársaság tér kis sétányán Szabadkán.

Komárom

Mesélő rajzok Komáromban

Dunaszerdahely

2018. március 23-án, 20 óra 30 perces kezdettel a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban hármaskoncertre kerül sor. Fellép a The Butchers, a túlontool, és a The Rockefellas.

Komárom

Kodály Zoltán nyomában Budapesten – könyvbemutató Komáromban

Nagyfödémes

A Borsos Mihály Alapiskola és a Csemadok Nagyfödémesi Alapszervezete 2018. március 19-én, hétfőn, 17 órai kezdettel szervezi meg a jótékonysági estjét Gyerák Zsóka megsegítésére a nagyfödémesi kultúrházban.

Vága

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vágán, az iskolánál 16 óra 30 perces kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Nádszeg

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nádszegen, a helyi kultúrházban 16 órai kezdettel ünnepi műsort szerveznek, ezt követően koszorúzási ünnepségre kerül sor a templomkertben.

Vágkirályfa

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vágkirályfán, a temetőkertben 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Nemeskajal

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nemeskajalon, a kopjafa parkban 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek. Ezután a kultúrházban ünnepi műsorra kerül sor.

Tósnyárasd

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Tósnyárasdon, a Flórián szobornál 14 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Negyed

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Negyeden, a helyi temetőben 13 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Jóka

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Jókán, a helyi temetőben 13 óra 45 perces kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek.

Deáki

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Deákin, a helyi református templomban 11 órai kezdettel ünnepi istentiszteletre kerül sor, a templomkertben pedig koszorúzási ünnepséget rendeznek. 15 órától a kultúrházban ünnepi műsor kezdődik.

Sókszelőce

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Taksonyban, a helyi református templomban 10 órai kezdettel ünnepi istentiszteletet és megemlékezést szerveznek.

Taksony

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Taksonyban, a helyi katolikus templomban 9 óra 30 perces kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzási ünnepség követ.

Nagyfödémes

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nagyfödémesen, a helyi katolikus templomban 9 óra 30 perces kezdettel ünnepi szentmisére kerül sor, melyet koszorúzási ünnepség követ a temetőben.

Kismácséd

2018. március 18-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Kismácsédon, az 1848-as emlékműnél 9 órától koszorúzási ünnepséget szerveznek.

Ógyalla

Tisztelettel meghívjuk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra Ógyallán, 2018. március 18-án, 15 órakor a Jókai szoborhoz, majd az ünnepi műsorra a kultúrházba.

Vízkelet

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vízkeleten 15 órai kezdettel emlékműsort rendeznek a kultúrházban, melyet koszorúzási ünnepség követ a kopjafánál.

Farkasd

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Farkasdon 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek a kopjafánál, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Alsószeli

2018. március 17-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Alsószelin 15 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget rendeznek a helyi temetőben és a milleniumi emlékműnél, melyet ünnepi műsor követ a kultúrházban.

Pelsőc

A Szövetség a Közös Célokért Társulás, a Csemadok Pelsőci Alapszervezete, a Pro Pátria Pelsőciens Társaság,  a Pelsőc Község Önkormányzata  és Magyarország Kassai Főkonzulátusa közösen szervezi meg 2018. március 17-én, szombaton, 14 órai kezdettel Vadkerti Imre, Sipos Dávid és Zsapka Attila Szabadság című koncertjét a pelsőci kultúrházban.

Diószeg

2018. március 16-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Diószegen, a helyi művelődési házban 18 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek.

Királyrév

2018. március 16-án a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Királyréven, a helyi katolikus templomban 17 óra 30 perces kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a kopjafánál.

Feketenyék

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Feketenyéken 18 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek a helyi kultúrházban.

Nagymácséd

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Nagymácsédon emlékünnepséget szerveznek.

Felsőszeli

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Felsőszelin 16 órai kezdettel a helyi temetőben koszorúzást, majd pedig a község művelődési házában emlékünnepséget szerveznek.

Vezekény

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Vezekényen 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a hősök szobránál.

Tallós

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Tallóson, a helyi kultúrházban 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ a hősök szobránál.

Hidaskürt

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Hidaskürtön, a helyi kultúrházban 15 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek, melyet koszorúzás követ Széchenyi István emléktáblájánál.

Deáki

2018. március 15-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Deákin, a helyi magyar tannyelvű alapiskolában 10 órai kezdettel emlékünnepséget szerveznek.

Pered

Koszorúzási ünnepség Pereden

Léva

A Csemadok Lévai Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2018. március 15-én, csütörtökön, 16 óra 30 perces kezdettel Nemzeti Ünnepünk alkalmából rendezett koszorúzással egybekötött megemlékezésre a lévai temetőben, majd 18 órakor Világosságot! című ünnepi műsorra.

Nagymegyer

Ünnepi megemlékezés Nagymegyeren az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Komárom

Ünnepi megemlékezés Komáromban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Rozsnyó

A Csemadok Rozsnyói Területi Választmánya és Alapszervezete, továbbá Rozsnyó Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezendő március 15-i ünnepségre.

Zsigárd

2018. március 14-én a Magyar Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére Zsigárdon emlékünnepséget szerveznek. 11 órától az alapiskola ünnepi műsora kezdődik, 16 órától pedig a község ünnepi műsorára kerül sor a helyi református templomban, melyet koszorúzás követ.

Rozsnyó

Csillagokkal táncoló Kojot Rozsnyón

Pozsony

2018. március 11-én, vasárnap, 9 órai kezdettel szervezik meg a diákmisét a pozsonyi Ferences templomban.

Pozsony

Meghívó budapesti zarándokútra

Nagyida

2018. március 10-én, szombaton, 19 órai kezdettel szervezik meg a Táncfórum estet a nagyidai Ilosvai Házban.

Szilice

Az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület 2018. március 10-én, szombaton, 16 órai kezdettel szervezi meg a Tebenned bíztunk… című előadását a szilicei kultúrházban.

Gömörhorka

A Gömörhorkai Református Gyülekezet és a Gömörhorkai Nyugdíjas Klub  közösen szervezi meg 2018. március 10-én, szombaton, 15 órai kezdettel Ötvös Anna Lola könyve című kiadvány bemutatóját a gömörhorkai kultúrházban.

Komárom

A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület, a Duna Menti Múzeum közösen szervezi meg 2018. március 10-én, szombaton, 15 órai kezdettel Szénássy Árpád születésének 65. évfordulója alkalmából az ünnepi megemlékezést Komáromban.

Aggtelek, Kecső, Hosszúszó

2018. március 10-én, szombaton, 10 órai kezdettel szervezik meg  Aggtelek, Kecső és Hosszúszó települések önkormányzatainak ünnepségét a schengeni határnyitás 10. évfordulója alkalmából az aggteleki határátkelőhelyen.

Nagymegyer

2018. március 9-én, pénteken, 21 órától Török Ádám és a Big Man Band ad koncertet a nagymegyeri Big Man Pubban.

Gúta

2018. március 9-én, pénteken, 18 órai kezdettel szervezik meg a Duna Művészegyüttes Solus Christus című előadását a Gútai Városi Művelődési Központban.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. március 8-án, csütörtökön, 19 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operett  a kassai Thália Színház színpadán.

Kassa

2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg dr. Kocsis Károly, a MTA Földrajztudományi Intézetének igazgatójának Az Európa felé irányuló nemzetközi migráció múltja, jelene és földrajzi háttere​ című előadását a kassai MaJel Rovás Központban.

Pozsony

A Pozsonyi Magyar Intézet 2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezi meg az Európáról Közép-európaiként című kerekasztal-beszélgetést a Magyarország Nagykövetségének székházában működő Pozsonyi Magyar Intézet nagytermében.

Ipolyság

2018. március 8-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg a nőnapi musical- és operettestet az ipolysági városháza színháztermében.

Léva

A lévai Reviczky Társulás zenei szakosztálya 2018. március 8-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg Dunajszky Géza Házy Erzsébet operaénekesnőről szóló A pozsonyi csalogány című előadását a Reviczky Házban.

Dunaszerdahely

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár 2018. március 8-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg a Minden nő szeretne macska lenni című fotókiállítást a könyvtár épületében.

Érsekújvár

A Nobilitas Carpathiae civil szervezet 2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezi meg az engesztelő szentmisét gróf Esterházy János tiszteletére az érsekújvári római katolikus plébániatemplomban.

Komárom

A komáromi Szinnyei József Könyvtár 2018. március 7-én, szerdán, 16 óra 30 perces kezdettel szervezi meg az Akiket Isten kihívott csatára című kötet bemutatóját az intézmény Nádor utcai könyvtárában.

Kassa

A Csemadok Kassai Alapszervezete 2018. március 7-én, szerdán, 18 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Nyugati fogságban című dokumentumfilm vetítését a kassai Csemadok Pinceklubban.

Érsekújvár

2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg a VII. Szeretünk Csemadok című zenés műsoros összeállítást az érsekújvári Csemadok székházban.

Pozsony

2018. március 7-én, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg Merényi Zoltán és Somodi András Mátyás király – Mecénás és katona című kiállításának megnyitóját a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. március 7-én, szerdán, 10 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operett  a kassai Thália Színház színpadán.

Csicsó

A Felvidéki Értéktár Bizottság a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet (további alapítók: Csemadok, Gazda PT, SZMPSZ) Közösség és érték – települési értékek feltárása címen konferenciát, egyben a Településeink értékei pályázat értékelését szervezi 2018. március 7-én, szerdán 10 órakor a Csicsói Jolán Panzióban.

Kassa

A Csemadok Kassai Alapszervezete 2018. március 6-án, kedden, 18 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Muszkaföldön című dokumentumfilm vetítését a kassai Csemadok Pinceklubban.

Rimaszombat

2018. március 6-án, kedden, 18 órai kezdettel szervezik meg Kurucz Ádám Konrád Latinovits-díjas előadóművész Ady Endre életét feldolgozó monodrámáját a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium dísztermében.

Pozsony

2018. március 5-én, hétfőn, 19 órai kezdettel szervezik meg Zalatnay Sarolta koncertjét a pozsonyi Új Színpad épületében.

Dunaszerdahely

Somorja

2018. március 3-án, szombaton, 20 órai kezdettel szervezik meg az Aranymetszés verséneklő duó lemezbemutató koncertjét a somorjai Mozi Klubban.

Alsószeli

A Csemadok Alsószeli Alapszervezete 2017. március 2-án, pénteken, 17 óra 30 perces kezdettel szervezi meg Csikmák Imre Erről, arról, azokról című kötetének a bemutatóját az alsószeli nyugdíjas klubban.

Komárom

A Pro Arte Danubií – Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás 2018. március 2-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Kanyó Ervin festőművész Utcák tekintetének tükrében című kiállítását a komáromi Limes Galéria Dúdor István termében.

Budapest

2018. február 28-án, szerdán, 18 órai kezdettel szervezik meg Karaffa Attila felvidéki amatőr fényképész Felvidéki szemmel című kiállítását az Újpesti Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Kolon

Beszédkészség-fejlesztés Kolonban

Dunaszerdahely

2018. február 27-én, kedden, 18 órai kezdettel mutatják be Georges Feydeau Az asszony körbejár című bohózatát a Pesti Művész Színház előadásában a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Rozsnyó

A Szövetség a Közös Célokért társulás és a Rozsnyói Rákóczi Magyar Ház közösen szervezi meg 2018. február 27-én, kedden, 16 óra 30 perces kezdettel Gordon László természetbúvár Csodák a Gömör–Tornai karszton című fotókiállításának megnyitóját a rozsnyói Rákóczi Magyar Ház nagytermében.

Ipolyság

Az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola 2018. február 27-én, kedden 9 óra 30 perces kezdettel szervezi meg a Cimbora olimpia című  sportrendezvényt a tanintézmény tornatermében.

Muzsla

A Csemadok Muzslai Alapszervezete 2018. február 25-én, vasárnap, 17 órai kezdettel szervezi meg Roland Topor: Albérlet az asztal alatt című lírai vígjátékát a muzslai kultúrházban.

Komárom

2018. február 25-én, vasárnap, 15 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. február 25-én, vasárnap, 15 órai kezdettel mutatja be Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című két részes operettjét  a kassai Thália Színház színpadán.

Komárom

2018. február 24-én, szombaton, 19 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Szímő

Hazahív a harangszó Szímőn

Galánta

Csemadok bál Galántán

Fülek

A Városi Honismereti Múzeum galériája a közeljövőben ismét egy helyi alkotó műveinek ad helyet. A Füleki Vármúzeum 2018. február 23-án, 17 órakor nyitja meg Jacsmenyík József „Barangolásaim” című önálló kiállítását.

Komárom

2018. február 23-án, pénteken, 19 órai kezdettel Pataki Éva Edith és Marlene című zenés játékát mutatják be a Komáromi Jókai Színházban.

Kassa

A kassai Rovás Akadémia 2018. február 23-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Popély Gyula három, a Felvidékről szóló könyvének a bemutatóját a MaJel Rovás Központban.

Királyhelmec

2018. február 23-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezik meg a Nyitnikék – Táncba szőtt történelem című kötet bemutatóját a királyhelmeci Mailáth József Regionális Múzeum épületében.

Komárom

2018. február 22-én, csütörtökön, 18 órai kezdettel szervezik meg az Éjszaka az Ipariban című rendezvényt a komáromi Ipari Szakközépiskola épületében.

Érsekújvár

Az érsekújvári Vunar Galéria 2018. február 22-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezi meg Lábik János festőművész In memoriam 1933–2018 című kiállításának megnyitóját a galéria épületében.

Kassa

A kassai Thália Színház 2018. február 21-én, szerdán, 19 órai kezdettel  tartja meg Kálmán I.-Brammer J.-Grünwald A. A Montmartre-i ibolya című kétrészes operettjének nyilvános főpróbáját a Kassai Thália Színház színpadán.

Léva

A lévai Reviczky Társulás 2018. február 21-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg Maďar Anna Az élet mozzanatai című kiállításának a megnyitóját a Reviczky Házban.

Kolon

Az Élő Zoboralja Polgári Társulás 2018. február 21-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg a Mikor, mit tudjon a gyermekünk? – A beszédkészségek fejlesztése a beszédzavarok (diszlexia) megelőzése című előadást a koloni kultúrházban.

Pozsony

A szeretettől a boldogságig Pozsonyban, Lampl Zsuzsanna

Pozsony

A Pozsonyi Casino 2018. február 20-án, kedden, 18 órai kezdettel szervezi meg Gaučík István PhD. A Pozsonyi Városi Múzeum története című előadását a Pozsonyi Casino épületében.

Komárom

2018. február 18-án, vasárnap, 14 órai kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját Komáromban.

Kolon

Az Élő Zoboralja Polgári Társulás 2018. február 18-án, a vasárnap 11 órakor kezdődő szentmise után családos keresztutat szervez Kolonban.

Komárom

A Magyar széppróza napja Komáromban

Losonc

Csemadok bál Losoncon

Serke

Nótás bál Serkében

Dunaszerdahely

HaddElHadd koncert Dunaszerdahelyen

Bátka

Jótékonysági Batyus Bál Bátkán

Nagymegyer

2018. február 16-án, 21 órától a nagymegyeri Big Man Pubban ad ingyenes akusztikus koncertet az Evelin zenekar.

Királyhelmec

A Ticce Bodrogközi és Ung-vidéki Alkotók Szövetsége 2017. február 16-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezi meg Lénárt Szabó Katalin Az ecset szerelmese című könyvének a bemutatóját a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házban.

Dunaszerdahely

2018. február 16-án, pénteken, 17 órai kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját a dunaszerdahelyi Vermes villában.

Zselíz

2018. február 16-án, pénteken, 13 óra 30 perces kezdettel szervezik meg a magyar széppróza napját a zselízi Comenius Gimnáziumban. Az eseményen bemutatják Csender Levente Örök utca című novelláskötetét. A szerzővel Jankus Zsolt beszélget.

Dunaszerdahely

Az új felállású GrooveTrain idén is fellép a dunaszerdahelyi Zerda Pub 1250-ben, immáron egy igazi hús-vér billentyűssel is kiegészülve, Fehér Kornél személyében. 2018. február 26-án, 22 órától majd' kétórányi funky zene kerül terítékre.

Dunaszerdahely

2018. február 16-án a dunaszerdahelyi NFG klubban az Aranymetszés lemezbemutatója kerül sor.

Somorja

2018. február 15-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel szervezik meg a babazenés foglalkozás keretei között A társasjáték öröm kicsinek és nagynak című előadást a somorjai Vita Humana Központ épületében.

Komárom

A Pons Danubii EGTC 2018. február 15-én, csütörtökön, 10 órai kezdettel szervezi meg az INSiGHTS projekt (Integrált, lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák) 2. Helyi érdekeltjeinek találkozóját a komáromi városháza kis tanácstermében.

Szenc

Murányi Veronika előadása Szencen

Nemesócsa

2018. február 14-én, kedden, 17 órai kezdettel szervezik meg Szomolai Tibor A klán című kötetének a bemutatóját a nemesócsai kultúrházban.

Komárom

2018. február 14-én, szerdán, 10 órai kezdettel szervezik meg a „Magyar sarok” módszertani és szakmai segédanyagokat tartalmazó csomag felvidéki ünnepélyes átadását a komáromi Tiszti Pavilonban.

Komárom

Nyílt nap a Selye János Egyetemen

Somorja

A Bodrogközi Ifjúsági Művészeti Műhely kiállítására kerül sor a Somorjai Városi Művelődési Központban. A kiállítást Simon Lívia, a Botorkáló Tehetséggondozó Társulás elnöke nyitja meg 2018. február 14-én, 18 órai kezdettel.

Érsekkéty

A Magyar Széppróza Napja Érsekkétyen

Kisújfalu

2018. február 13-án, kedden, 17 órai kezdettel szervezik meg Szomolai Tibor A klán című kötetének a bemutatóját a kisújfalui könyvtár épületében.

Ipolyság

A Comenius Pedagógiai Intézet és az Ipolysági Közös Tanügyi Hivatal 2018. február 13-án, kedden, 13 óra 30 perces kezdettel Az államnyelvvel való ismerkedés a magyar nevelési nyelvű óvodákban az Állami Művelődési Program alapján címmel szakmai bemutatót szervez az ipolysági városháza dísztermében.

Ógyalla

Farsang farka Ógyallán

Pozsony

A Pozsonyi Casino Választmánya 2018. február 12-én, hétfőn, 16 órai kezdettel szervezi meg az 1919. február 12-ei pozsonyi sortűz áldozatainak emlékére rendezett koszorúzást a pozsonyi Csalogányvölgyi temetőben.

Nagymegyer

Csemadok évzáró Nagymegyeren

Palást

Farsangi böllérnap Paláston

Ajnácskő

Jótékonysági bál Ajnácskőn

Érsekújvár

Csemadok bál Érsekújvárban

Nyárasd

Vitéz Frankó Endre főhadnagy Nyárasdon

Komárom

A Szoptató Madonna Komáromban

Kolon

Tanítás-elmélkedés a Szentírásból a családról címmel Márk atya várja az érdeklődőket Kolonban 2018. február 4-én, vasárnap, 16 órai kezdettel a helyi kultúrházban.

Pozsonypüspöki

57. Csemadok-bál Pozsonypüspökin

Rimaszombat

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete 2018. február 2-án, pénteken, 20 órai kezdettel szervezi meg a 67. Farsangi bált a Rimaszombati Városi Művelődési Központban.

Tornalja

Pál István mesél Tornalján

Királyhelmec

Farsangi fánkest Királyhelmecen

Komárom

Nyitra Megye Önkormányzata, a Komáromi Regionális Művelődési Központ és a Duna Menti Múzeum közösen szervezi meg február 2-án, pénteken 17.00 órai kezdettel a Komáromi Art Spektrum 2018 képzőművészeti járási verseny kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetését a komáromi Zichy-palotában.

Komárom

A Dialóg nonprofit szervezet 2018. február 2-án, pénteken 13 óra 30 perces kezdettel emlékkonferenciát szervez a Magyar Területi Színház megalakulásának 65. évfordulója alkalmából a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Szenc

A Szenci Városi Múzeumban 2018. február 1-jén, 18 órai kezdettel kerül sor prof. Andrej Tušer levelezéséből összeállított kiállítás megnyitójára "Üdvözlet Szencről" (Szenc 1957 - 2017) címmel.

Komárom

2018. február 1-én, csütörtökön, 19 órai kezdettel szervezik meg a Kedvenceid másképpen – Aranyakkord című rendezvényt a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Kassa

2018. február 1-jén, csütörtökön 19 órai kezdettel mutatják be Harold Pinter Hazatérés című tragikomédiáját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában a kassai Thália Színház színpadán.

Gömörpéterfala - Almáspuszta

A Medvesalja Polgári Társulás és A Völgy közösen szervezi meg 2018. február 1-én, csütörtökön, 18 órától Aradi Lajos Árpád-házi Szent Margit és misztériuma című előadását a Gömörpéterfala melletti Almáspusztán.

Somorja

Gyökeres Kinga előadása Somorján

Kassa

2018. február 1-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel szervezik meg a Nyitnikék Prága – Táncba szőtt történetek című kötet bemutatóját a kassai MaJel Központban.

Rimaszombat

Hacsi Attila könyvbemutatója Rimaszombatban

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 28-án, vasárnap, 15 órai kezdettel mutatja be  Kathrine Kressmann Taylor a Címzett ismeretlen című levéldrámáját a Komáromi Jókai Színház Vasmacska Stúdiószínpadán.

Baka

Csemadok évzáró Bakán

Nagycétény

Énekes-játékos foglalkozás Nagycétényben, Cseperedő

Rozsnyó

Farsangi magyar bál Rozsnyón

Gúta

XXVI. Jótékonysági Bál Gután

Pozsony

Pozsonyi Magyar Vigadóbál

Ipolynyék

Karnevál Ipolynyéken

Karva

XV. Karvai Rockfest

Pozsony

2018. január 27-én, szombaton, 16 órai kezdettel szervezik meg dr. Pálffy Géza, a Magyar Tudományos Akadémia tagjának a koronázási kincsekről szóló előadását a Pozsonyi Magyar Intézet épületében.

Párkány

Farsangi táncház és egyebek Párkányban, Varjos, Pásztortűz

Bény

9. Népviseleti Bál Bényben

Komárom

Deák Bill B.B. és História Komáromban

Sárosfa

Csemadok évzáró Sárosfán

Csallóköznádasd

Csemadok évzáró Csallóköznádasdon

Felsővámos

Csemadok évzáró Felsővámoson

Rozsnyó

Farsangi magyar bál Rozsnyón, Csemadok Rozsnyói Alapszervezete

Diószeg

Csemadok Diószegi Alapszervezete,

Nyárasd

A Magyar Kultúra Napja Nyárasdon

Királyhelmec

A királyhelmeci Hajdók Géza Csemadok Alapszervezet és Királyhelmec Város Önkormányzata szervezésében a Városi Művelődési Központ kistermében 2018. január 26-án, pénteken 18 órai kezdettel kerül sor Mátyás Hudák Katalin Sugártörés című verseskötetének a bemutatójára.

Párkány

A Párkányi Városi Múzeum és Sáfár József ipartörténeti kutató közösen szervezi meg 2018. január 26-án, pénteken, 16 órai kezdettel a Párkányi emberek a jeges árban: a Párkány – esztergomi távíróvezeték története című kiállítás megnyitóját a Párkányi Városi Múzeum épületében.

Komárom

Selye János-emléknap Komáromban

Szap

Csemadok évzáró Szapon

Budapest

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria kiállítása Budapesten

Komárom

2018. január 25-én, csütörtökön, 19 óra 30 perces kezdettel szervezik meg az Ahogy esik, úgy puffan Csuja Imrével című improvizációs játékot a komáromi RÉV – Magyar Kultúra Házában.

Nagymagyar

Szent Rita ájtatosság Nagymagyaron

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 25-én, szerdán, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Pozsony, Dunaszerdahely, Komárom, Ipolyság, Rimaszombat, Rozsnyó, Királyhelmec

A Szövetség a Közös Célokért társulás 2018. január 25-én, csütörtökön, Civil információs napot tart 9.00 – 15.00 óra között a társulás területi irodáiban.

Léva

A lévai Reviczky Társulás 2018. január 24-én, szerdán, 17 órai kezdettel szervezi meg a Nyitnikék – Táncba szőtt történetek című könyv bemutatóját a Reviczky Házban.

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 24-én, szerdán, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Komárom

A Komáromi Jókai Színház 2018. január 23-án, kedden, 15 órai kezdettel mutatja be F. M. Dosztojevszkij A félkegyelmű című drámáját a Komáromi Jókai Színházban.

Tornalja

A magyar kultúra napja Tornalján

Királyhelmec

A Csemadok Királyhelmeci Alapszervezete 2018. január 22-én, hétfőn, 17 órai kezdettel szervezi meg Ötvös Anna Lola könyve című könyvének bemutatását a királyhelmeci Bodrogközi Magyar Közösségi Házban.

Párkány

A párkányi Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola és a Stilla Pectus kamarakórus közösen szervezi meg 2018. január 22-én, hétfőn 16 óra 30 perces kezdettel a magyar kultúra napja és a reformáció 500 emlékév alkalmából megrendezett előadással egybekötött kiállításmegnyitót az iskola hangversenytermében.

Rimaszombat

Egy szelet India Rimaszombatban - fotókiállítás

Budapest

A Külhoni Nemzetrész Értéktárak bemutatkozása a Magyar Országgyűlésben

Pozsony

Pozsonyi Magyar Intézet, „Ez földön járjunk igazságban”, Szakolczay Lajos, Faragó Laura

Pelsőc

A Magyar Kultúra Napja Pelsőcön

Bajcs

Csemadok évzáró Bajcson

Párkány

Párkányban játszik a The Badges

Naszvad

49. Farsangi Vince-bál Naszvadon

Csilizradvány

Csemadok évzáró Csilizradványban

Pered

Csemadok évzáró Pereden

Rozsnyó

Rozsnyói Városi Hivatal, 3. Borostyán Jótékonysági Bál

Csallóközcsütörtök

Csemadok évzáró Csallóközcsütörtökön

Fülek

Csemadok Füleki Alapszervezete, Városi Művelődési Központ, Magyar Kultúra Napja Füleken

Pozsony

„...nagy haszna a Teátromnak", Tóth László József Attila-díjas költőt ezzel a címmel megjelent könyve kapcsán Varga Emese dramaturg kérdezi a pozsonyi, a komáromi és a kassai magyar színjátszás történetéről 2018. január 17-én, 17 órától a Csemadok Rákosi Ernő-termében.

Rimaszombat

Rimaszombat, Esték a Gömöri Hírlappal – Ady Endre

Szklabonya

Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, Mikszáth, Szklabonya

Alsószeli

Csemadok Alsószeli Alapszervezete, évzáró

Pozsony

Diákmise a pozsonyi Ferences templomban

Bős

Bősi Csemadok Alapszervezet, Zöld Csillag: Rómeó és Júlia Bősön

Fülek

Fülek Város Bálja 2018

Palást

Csemadok Palásti Alapszervezete, 47. Batyus bál Paláston

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete, évzáró

Padány

Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, magyar kultúra napja

Jányok

Csemadok évzáró Jányokon

Zselíz

Gyertyagyújtás Zselízen

Pozsony

Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség, beszélgetés dr. Fábry Kornél atyával

Párkány

A Párkányi Városi Könyvtár, Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület, könyv- és DVD bemutató Párkányban

Szőgyén

A doni katasztrófa 75. évfordulója - megemlékezés Szőgyénben

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz, Kassa

Kassa

MaJel Központ, Kassa, Az eltűnt zsidók nyomában

Pozsony

Angyalok tánca – záró tárlatvezetés, Pozsony

Léva

Reviczky Társulás, Léva, Kutak Adrienn

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz

Kassa

Kassai Thália Színház, Káosz

Érsekújvár

FotóDialógus Érsekújvárban

Dunaszerdahely

Csallóközi Marathon Club, Dunaszerdahely, Szilveszteri Futás 2017

Kassa

Rovás Akadémia, szilveszter

Gömörhorka

Szilveszteri bál Gömörhorkán

Somorja

Betlehemi királyok Somorján

Nagymegyer

Megyeri karácsony, OperaTrio

Dunaszerdahely

Szabó Gyula 21 Szakközépiskola, Jótékonysági koncert Dunaszerdahelyen

Somorja

Somorjai Blues Est a Mozi clubban

Dunaszerdahely

Szent György Kórus, karácsonyi koncert, Dunaszerdahely

Kassa

Thália Színház, Kassa, Káosz

Kassa

Rovás Akadémia, Szent László legenda

Ipolyság

Karácsonyváró délután Ipolyságon

Dunaszerdahely

3. Karácsonyi Magasugró Verseny Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely

Vox Camerata Karácsony Dunaszerdahelyen, Vermes-villa

Kassa

Thália Színház, KAMPF

Nemeskosút

Berkenye Kamara Néptáncegyüttes, Nemeskosút, ünnepre hangolva

Éberhard

Csemadok Éberhardi Alapszervezete, Csemadok Szenci Területi Választmánya, adventi koncert az Apponyi kápolnában

Komárom

Dobi Ákos: Egy csillag, fenn az égen

Pered

Adventi Ringató Pereden

Galánta

Csemadok Galántai Alapszervezete, ünnepi karácsonyi hangverseny Galántán

Gömörhorka

Napsugár tánccsoport, Korona énekegyüttes, Gömörhorka

Nádszeg

Mátyusföld Magyar Összefogás polgári társulás, Adventi hangverseny Nádszegen

Dunaszerdahely

HaddelHadd a Soul Hunter Music Clubban, Dunaszerdahely

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Somorja

Deep Voice Group, Somorja

Naszvad

OlivérSky 50 - jubileumi koncert

Kassa

ElóKoncert, Omega, Kassa

Rimaszombat

Új Gömör Néptáncegyüttes, mulatnak a gömöriek

Ipolyság

Ipolyság városa, Csemadok Ipolysági Alapszervezete

Szádalmás

3. Szádalmási Karácsonyi Vásár, Szádalmás Község Önkormányzata

Kassa

Karácsony nagyinál Kassán, Rovás Akadémia

Szímő

Ifjú alkotók találkozója Szímőn

Dunaszerdahely

Dzsessz koncert Dunaszerdahelyen

Komárom

Kiállításmegnyitó: Szemben önmagammal, Kopócs Tibor, Komárom

Nagybalog

Rákóczi Szövetség Balogovölgyi Hel, yi Szervezete, megemlékezés Szepesházy Kálmánról

Alsóbodok

Alsóbodok: adventi szentmise és koncert

Pozsony

Szövetség a Közös Célokért, Pozsonyi Magyar Galéria, kiállítás: felvidéki kitelepítések

Rimaszombat

Pósa Lajos Társaság, Nincs e háznál szebb palota, Rimaszombat

Fülek

Füleki Karácsonyi Vásár

Kassa

Thália Színház, Nyilvános főpróba Kassán: Káosz

Szalóc

Luca-est Szalócon

Dunaszerdahely

Kiállításmegnyitó: „mentén”, Dunaszerdahely

Pozsony

Meliorat.io, Csemadok Pozsonyi Területi Választmánya, Luca-nap Pozsonyban

Királyhelmec

Regionális Mailáth József Múzeum, Luca-nap

Komárom

Segítünk indítani Komáromban, Selye János Gimnázium

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely, Thália

Nagyszombat

Adventi magyar mise Nagyszombatban

Nemesradnót

A Gondviselés Polgári Társulás, Jótékonysági ruhavásár Nemesradnóton

Pozsony

Virágnyelvek, ősképek Pozsonyban

Párkány

Karácsonyi koncert Párkányban

Pozsony

Énekek Szent Márton püspök tiszteletére

Rimaszombat

Népi harci testkultúra Gömörben

Ardó

Adventi koncert Ardón

Galánta

Galántai Honismereti Múzeum, Családi Nap

Gergelyfala

Baráti Társaság Gergelyfaláért, adventi jótékonysági vásár

Losonc

Csemadok Losonci Alapszervezete, Phoenix Lutetia Polgári Társulás, a Török Testvérek koncertje

Nagykapos

Magyar Ház, Nagykapos, vásár és Kuttyomfitty

Losonc

Ringató, Botos Tímea, Losonc

Losonc

Phoenix Lutetia Polgári Társulás, Csemadok Losonci Alapszervezete, Kármán József Alapiskola és Óvoda Szülői Szövetsége, Pitypang Polgári Társulás, Losonci Anziksz, adventi forgatag

Dunaszerdahely

RAF-II és Szuperzöld koncert, Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

Fülek

Legendás Füleki Zenészek és a Póker, Füleki Városi Művelődési Központ

Somorja

Pozsonyi Református Egyházmegye, Kárpátalja nincs egyedül

Kassa

Thália Színház, Kassa, Liliomfi

Bős

Karácsonyi kézműves vásár Bősön

Léva

Hagyományok Háza, Reviczky Társulás, Kodály nyomdokain

Komárom

Gaudium Polgári Társulás, Komáromi Városi Művelődési Központ, XII. Adventi hangverseny Komáromban

Rimaszombat

Rimaszombati Református Egyházközség, Süll Kinga, Sipos Dávid

Párkány

Párkányi Városi Művelődési Központ, Pro Culutre Parkan, Alkotótábor Kovácspatakon

Diószeg

Csemadok Országos Tanácsa, Területi Választmánya és Helyi Szervezete; Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, Pozsonyi Magyar Intézet, Galántai Városi Művelődési Központ, Háry János kalandjai Diószegen

Pozsony

Kor-Zár, História, Expired Passport, Török Ádám

Pelsőcardó

DUBINA amatőr színjátszó csoport, Nyár, nagyi, net Pelsőcardón

Vágsellye

Fórum Kisebbségkutató Intézet, Nyugat fogságában Vágsellyén

Léva

Könyvvásár és könyvbemutató Léván, Reviczky Társulás

Kassa

Irgalom Kassán

Kassa

Tankcsapda koncert Kassán

Pelsőc

Jótékonysági koncert Pelsőcön, Csemadok Pelsőci Alapszervezete

Feled

Feled Község, Boglárka Gyermek Néptáncegyüttes, Örömtánc

Vágkirályfa

Vágkirályfa, Nyugat fogságában

Léva

Lévai Szent László Kör,

Nagycétény

Vasárnapi Iskola Alapítvány, Ringató munkatársai, Adventre hangolódás Nagycétényben

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa

Nagymegyer

Nagymegyeri Városi Önkormányzat, Szlovákiai Romák Író- és Művészeti Társasága, Nagymegyeri Városi Művelődési Központ

Komárom

Botorkáló Tehetséggondozó Társulás, Vernissage, Komárom

Komárom

Oláh György-díj átadása Komáromban

Dunaszerdahely

Katedra Alapítvány, Katedra Társaság, XXVI. Katedra Napok, Dunaszerdahely

Szalka

Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Turczel Lajos, Szalka

Bős

Csikmák Imre könyvbemutatója Bősön

Kassa

Kassai Mindentudás Csanádi Tamással, Magyar Jelenlét Háza és Rovás Akadémia

Somorja

Nyugat fogságában Somorján

Rimaszombat

A Szövetség a Közös Célokért rimaszombati területi irodája, Kozsár Miklós, Nyitnikék könyvbemutató, Lacza Tihamér

Királyhelmec

Könyvbemutató Királyhelmecen, Puskás

Komárom

Együtt ünnepelünk, Hungarian Folk Embassy – Magyar Népzenei Nagykövetség, Tulipán óvoda

Királyhelmec

Civil információs nap Királyhelmecen

Rozsnyó

Civil információs nap Rozsnyón

Rimaszombat

Civil információs nap Rimaszombatban

Ipolyság

Civil információs nap Ipolyságon

Komárom

Civil információs nap Komáromban

Dunaszerdahely

Civil információs nap Dunaszerdahelyen

Pozsony

Civil információs nap Pozsonyban

Nyitranagykér

Naftalin

Ekecs

Kiállításmegnyitó: Vég nélküli játék, Ekecs, Ferenczi Ilona (textilszobrász), Hrubá Ildikó (pirográfia), Szabó Angéla (pirográfia)

Pozsony

Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, játszóház, Pozsony

Nyitra

Nyugat fogságában Nyitrán, Közép-európai Tanulmányok Kara

Pozsony

Petrla Ferenc "Señor" kiállítása, Csemadok Pozsonyi Területi Választmánya

Pozsony

kiállítás

Komárom

Fórum Kisebbségkutató Intézet, Nyugati fogságban, Komárom

Kolon

Kolon, Zoboralja harangjai

Nagycétény

Nagycétény

Rimaszombat

Rimaszombat, Hatvani

Érsekújvár

Érsekújvár, Nobilitas Carpathiae civil szervezet, Ady, Radnóti

Galánta

Pázmány Péter Alapítvány irodaháza, Selye János Egyetem, SZMPSZ Galánta-Vágselyei Területi Választmánya

Érsekújvár

Harmónia-díj, Csemadok Naszvadi Alapszervezete, Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE), Lábszky Olivér énekes-dalszövegíró, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága

Buzita

Kelepelők, Buzitai Citerazenekar

Rimaszombat

Szivárvány Polgári Társulás, 12. Magyarnóta Fesztivál Rimaszombatban

Tornalja

Tornaljai Kulturális Antropológiai Műhely, Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ, XV. Hagyományok napja

Komárom

Kicsi Hang, Gyereksarok – Detský kútik, Komárom

Nagymegyer

Nagymegyeri Városi Művelődési Központ, Megyer Táncegyüttes

Dunaszerdahely

Napút, Dunaszerdahely, Családi Könyvklub

Galánta

Csemadok Országos Tanácsa, Csemadok Galántai Területi Választmánya, Csemadok Galántai Helyi Szervezete, Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, Pozsonyi Magyar Intézet, Galántai Városi Művelődési Központ, Kodály

Kassa

Kassa-Óváros Polgármesteri Hivatala, Rovás

Dunaszerdahely

Nagyszombati Kerületi Önkormányzat, Csallóközi Múzeum, Art World Hungary Egyesület

Komárom

Szövetség a Közös Célokért társulás, Zelei Miklós, A ketté zárt falu

Rozsnyó

Rozsnyói Bányászati Múzeum, Rozsnyó Testvérvárosaiért Polgári Társulás, Gyarmati Mária Aya

Losonc

Kármán József Alapiskola és Óvoda, Kovács Gabriella, Csiribiri játszóház és táncház Losoncon

Nagykapos

Nagykaposi Városi Művelődési Központ, Arany János Gála, Erdélyi János Alapiskola

Komárom

Pro Arte Danubií, Limes Galéria, M. Nagy László

Pozsony

Dr. Jobbágyi Gábor, Csemadok, Pozsony, 1956

Rimaszombat / Budapest

Gömörország

Komárom

Selye János Egyetem Református Teológiai Kara

Léva

Léva, Reviczky Társulás Irodalmi Szakosztálya, Radnóti

Budapest

Lőrincz Zsuzsa

Dunaszerdahely

Felvidéki Tehetségsegítő Tanács, Szanyi Mária

Komárom

Selye János Egyetem, Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata, Kari Napok

Abaújszina

Potta Géza Ifjú Szivek Táncszínház, Abaújszinai Csemadok Alapszervezet, Rozmaring Néptáncegyüttes

Dunaszerdahely

história soul hunter music club dunaszerdahely

Dunaszerdahely

Gilotin és Rock Machine DS koncert, Soul Hunter Music Club

Kassa

Thália Színház, Kuttyomfitty Társulat

Ekecs

Ekecsi Művelődési Otthon, Bodnár Gyula

Rozsnyó

Csemadok Rozsnyói Területi Választmánya és rozsnyói alapszervezete, a Csemadok Országos Tanácsa, valamint a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa, Rozsnyó

Csilizpatas

Csilizpatas község önkormányzata, Lampl Zsuzsanna

Kismácséd, Zsigárd, Galánta

Kismácséd, Zsigárd, Galánta, kitelepítés, 1956

Kosút

csemadok

Csiliznyárad

II. Csiliznyáradi Táncház, Pósfa zenekar

Alsóbodok

Ág Tibor, Alsóbodok

Nagymegyer

Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete, Nagymegyerei Római Katolikus Plébánia, Esterházy János

Balogfala

balogfalai nótaest

Pered

Csemadok Országos Tanácsa, Csemadok Galántai Területi Választmánya, Csemadok Peredi Alapszervezete, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Bíborpiros szép rózsa, Pered

Somorja

Rómeó Vérzik zenekar, Somorja

Dunaszerdahely

Táncfórum - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete

Pelsőc

Csemadok Pelsőci Alapszervezete

Fülek

Füleki Vármúzeum Seres László

Ipolyság

Ipolysági Városi Könyvtár, Márton István

Rozsnyó

Szövetség a Közös Célokért társulás, Rákóczi Magyar Ház

Dunaszerdahely

Velő Polgári Társulás, Dunaszerdahely, Kultúrával az akadályok ellen

Komárom

Széchenyi István Polgári Társulás, 1956

Kassa

Rovás Akadémia, Szabó Magda

Királyhelmec

Szövetség a Közös Célokért társulás, Bodrogközi Magyar Közösség Háza, pályázz okosan

Dunaszerdahely

Kopócs Tibor

Komárom

Pro Arte Danubií – Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás, Balanyi Károly

Nyitra

selye jános

Rimaszombat

Szövetség a Közös Célokért társulás, Rimaszombati Magyar Közösségi Ház, pályázz okosan

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete G. Kovács László

Érsekújvár

csemadok thália színház

Érsekújvár

thalia

Kolon

kolon

Kolon

tánc

Somorja

Csalló Somorja

Érsekújvár

Csemadok Érsekújvári Alapszervezete

Komárom

Vitéz Smidt Róbert Pro Danubii Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás

Komárom

historia

Nemeshodos

Országos Citeratalálkozó Nemeshodos Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet

Léva

folklórest csemadok

Mátyóc

csemadok

Léva

garammenti

Nemeshdos

citera

Stósz, Szepsi

Fábry Zoltán Közéleti Napok Stósz Szepsi

Dunaszerdahely

GrooveTrain Zerda

Vízkelet

Csemadok Vízkeleti Alapszervezete

Kassa

Boldogasszony vándorkiállítás Kassán

Somorja

Zalabai Zsigmond Könytár Farkas Ottó

Deáki

FEMIT Deáki

Komárom

Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége

Rimaszombat

Rimaszombati Turisztikai Információs Központ Kresnye András

Komárom

Észak-komáromi temetők felmérése

Dunaszerdahely

lila

Kassa

Henszlmann Imre Történelmi Társaság kassa arad

Imreg

csemadok arad

Ipolynyék

csemadok oszirozsa

Ipolynyék

rózsa

Fülek

fülek csemadok borvirág

Hegysúr

hegysúr

Barsbecse

barsbecse csemadok

Margonya

aradi

Örös

dió

Bese

bese

Nyárasd

arad nyárasd

Párkány

arad párkány csemadok

Dunaszerdahely

arad dunaszerdahely

Nagymegyer

arad csemadok nagymegyer

Somorja

csemadok arad somorja

Ajnácskő

Csemadok arad

Pozsony

csemadok

Ekel

aradi

Rozsnyó

aradi

Kassa

aradi

Nagybalog

aradi

Losonc

xaver

Dunaszerdahely

templom

Nagymegyer

art

Nagytárkány

tilt

Pozsony

pozsony

Somorja

Judit

Tornalja

koncert

Alistál

ossian

Nádszeg

foci

Rimaszécs

szécs

Köbölkút

szüret

Pozsonyeperjes

báb

Vághosszúfalu

vág

Csilizpatas

Gundel

Hetény

bor

Torna

torna

Vajdaság

szenc

Párkány

tánc

Nagymegyer

miami

Dunaszerdahely

gazda

Rimaszombat

Tompa

Bodrogszerdahely

reformáció

Nagydaróc

koncert

Eperjes

Haraszti

Pozsony

csehy

Komaróc

ref

Érsekújvár

kutty

Párkány

templom

Nagymegyer

lecsó

Dunaszerdahely

arany

Rozsnyó

pár

Komárom

Petőfi

Párkány

Janka

Érsekújvár

szüret

Nagyszombat

Kodály

Nagyszombat

Kodály

Fülek

nagy

Dunaszerdahely

kudlich

Nyitra

Kodály

Somorja

nagy

Dunaszerdahely

ki

Pozsony

Házy

Fél, Pered

Baross

Kolon

ringat

Ipolyság

ipoly

Bátka

koncert

Dunaszerdahely

süne

Alsószeli

szeli

Dunaszerdahely

zene

Sikabony

siki

Nádszeg

dj

Zselíz

zseliz

Dunaszerdahely

volner

Komárom

nike

Góta

gúta

Rimaszombat

feszt

Alistál

alistál

Fülek

néptánc

Pelsőc

költő

Dunaszerdahely

Béhr

Diószeg

szín

Nagyabony

Bihari

Dunaszerdahely

Vándor

Dunaszerdahely

jazz

Marcelháza

bajusz

Egyházasbádt

túra

Dunamocs

burcsák

Diószeg

dfcs

Kolozsnéma

néma

Somorja

Páva

Kamocsa

babba

Deáki

ünnep

Pered

Pered

Kisudvarnok

kis

Ipolynyék

nyék

Tornagörgő

vigadalom

Szímő

feszt

Dunaszerdahely

nóta

Rimaszombat

Cseres

Hetény

István

Nagykapos

állam

Zselíz

zseliz

Újbást

bást

Détér

détér

Búcs

búcs

Köbölkút

köböl

Muzsla

muzsla

Dunaszerdahely

DAC

Köbölkút

Zsapka

Ipolyszalka

tábor 3

Ipolyszalka

tábor

Réte

Réte

Királyfiakarcsa

karcsa

Bátka

bátka

Érsekújvár

szent

Fülek

fülek

Nagymegyer

fakanál

Dunaszerdahely

dsz

Nagymegyer

harmonika

Ajnácskő

váralja

Gesztete

GMKÜ

Nagymegyer

István

Ógyalla

István

Vága

akusztik

irályfiakarcsa

retro

Érsekújvár

szent

Ipolyság

szent

Kürt

varjos

Nagysalló

kitelepítés

Dunaszerdahely

erato

Érsekújvár

lobog

Dunaszerdahely

old

Nagymegyer

megyer

Somorja

somorja

Fülek

egykor

Path

Path

Alsóbodok

zene

Apácaszakállas

templom

Deménd

deménd

Komárom

koncert

Somorja

dunart

Gúta

Gúta

Fülek

palóc

Pozsony

szarka

Fülek

palóc

Dunaszerdahely

Kultivál

Dunaszerdahely

kultval

Dunaszerdahely

dsz

Somorja

bettika

Ipolybalog

korona

Szepsi

koncert

Pódafa

póda

Nyékvárkony

arat

Barsbaracska

baracska

Nagyszarva

tempo

Komárom

after

Nyírágó

falu

Garamkövesd

pince

Garamkövesd

bor

Somorja

jazz

Dunaszerdahely

Koráb

Kamocsa

fesztivál

Alistál

ismerős arcok

Bacsfa

búcsú

Párkány

platán

Ipolyszalka

tábor 2

Ipolyszalka

tábor

Zalaba

Zalaba

Hegysúr

súr

Csallóközcsütörtök

koncert

Vásárút

retro

Vezekény

fesztivál

Nyárasd

musical

Komárom

koncert

Nagyabony

Fabotó

Rimaszombat

koncert

Nyitra

mise

Tatabánya

vörös rébék

Dunaszerdahely

club

Pozsony - Horvátjárfalu

mise

Nagybalog

emlék

Somorja

mennyek

Komárom

kiállítás

Csilizpatas

Patas

Szőgyén

lélek

Bény

viselet

Bős

Amadé

Csiliznyárad

falunap

Kürt

bor

Dunaszerdahely

koncert

Galánta

est

Dunaszerdahely

muzsika

Budapest

Rómeó Vérzik

Feketenyék

fesztivál

Beretke

Beretke

Dunaradvány

akusztikus

Dunaszerdahely

Ladánybene

Komárom

Emmer

Ipolynyék

ipoly

Fülek

babák

Dunaszerdahely

telep

Királyrév

koncert

Ártánd

Ártánd

Dunaszerdahely

fesztivál

Dunaszerdahely

udvari

Komárom

séta

Dunaújváros

Dunaújváros

Jászó

egyetem

Pozsony

Benkó

Tardoskedd

tábor

Fülek

zene

Kalász

vasárnap

Zboró

Rákóczi

Somorja

mozi

Ipolyszalka

tábor

Ipolyszalka

Szalka

Dióspatony

falu

Feled

falunap

Inám

méz

Losonc

Ráday

Vilke

vilke

Andód

foci

Kassa

koleszterin

Egyházasbást

bor

Komárom

Smidt

Rozsnyó, Gombaszög

OKÜ

Diószeg

Csemadok

Dunaszerdahely

Kodály Zoltán Daloskör

Kisvárda

Rómeó

Nagymegyer

koncert

Martos

szabadegyetem

Kassa

aranycsapat

Somorja

Trianon

Pozsony

dunajszky

Alsószeli

falunap

Dunaszerdahely

tánc

Rimaszombat

Rómeó

Dunaszerdahely

képzés

Pozsony

szmit

Vízkelet

bíbor

Csáb

szederfeszt

Felsőpatony

falunap

Szádalmás

család

Bős

nap

Kéménd

ünnep

Nyékvárkony

Bíbor

Dunaszerdahely

retro

Csallóközaranyos

érték

Zsigárd

Kaszás

Nagybalog

rock

Kamocsa

skoda

Nádszeg

sziget

Somorja

korona

Nagybalog

fesztivál

Debrőd

Debrőd

Dunaszerdahely

vágta

Dunaszerdahely

palya

Dunaszerdahely

Hodossy

Dunaszerdahely

szerelem

Dunaszerdahely

Éva

Dunaszerdahely

kutya

Galánta

juniális

Nagykér

nagykér

Dunaszerdahely

zerda

Pozsony

Kolmár

Lég

lég

Nagymegyer

család

Szőgyén

templom

Almágy

bíbor

Bős

duna

Komárom

zene

Somorja

dixi

Zsigárd

falunap

Komárom

kiállítás

Komárom

Bandor

F=lek

swing

Egyházkarcsa

Karcsa

Királyhelmec

előadás

Nagykapos

kerecsen

Rozsnyó

gyermek

Nyitra

séta

Komárom

táncház

Pozsony

táncház

Szenc

Liget

Dunatőkés

rózsa

Somorja

Imre

Szenc

Demjén

Nagymegyer

holokauszt

Nagymegyer

étel

Somorja

mozi

Prága

Mayer

Galánta

autizmus

Dunaszerdahely

rózsa

Krasznahorkaváralja

táncház

Dunaszerdahely

jazz

Érsekújvár

levente

Örös

verseny

Hidaskürt

deportálás

Kecskemét, Líra Könyvesbolt

Rimaszombat

népének

Várhosszúrét

népmese

Bős

népmese

Érsekújvár

előadás

Somorja

Pista

Lekenye

család

Dunaszerdahely

galéria

Sikabony

repülés

Szenc

szenc

Somorja

mozi

Galánta

rovás

Komárom

kiállítás

Ipolyság

Ipolyság

Galánta

dmt

Komárom

tánc

Nyárasd

dmt

Komárom

népmese

Pozsony

Mécs László

Nagymegyer

atlasz

Zsigárd

népmese

Ipolyszakállos

népmese

Ragyolc

népmese

Rimaszombat

zongora

Szepsi

világháború

Őrsújfalu

rózsafa

Léva

könyv

Érsekújvár

helytállás

Komárom

Dobi

Pozsony

Pozsony

Somorja

nap

Nagymegyer

kórus

Dunaszerdahely

balett

Nemeskosút

kosút

Dunaszerdahely

Shadows

Muzsla

báb

Somorja

KOMP

Somorja

hot

Pozsony

Arany

Somorja

Neoton

Szímő

mozi

Budapest

bemutató

Zselíz

slam poetry

Fülek

migráns

Bátka

népmese

Tornalja

előadás

Zselíz

majális

Hegysúr

előadás

Kamocsa

anya

Pósfa

Pósfa

Egyházasbást

koncert

Nagymegyer

anya

Komárom

imanap

Dunaszerdahely

operett

Szepsi

kvíz

Fülek

Szvorák

Dunaszerdahely

mese

Tornalja

dmt

Egyházasbást

Medvesalja

Dunaszerdahely

KMGA

Somorja

jazz

Tornalja

DMT

Királyhelmec

dmt

Királyhelmec

tavasz

Ipolyság

Bayer

Érsekújvár

Rokko

Kisgéres

mese

Komárom

dmt

Kisgéres

népmese

Komárom

DMT

Nemeshodos

ismerős arcok

Galánta

kiállítás

Léva

buli

Nagymegyer

májusfa

Örös

irodalom

Nagybalog

cimbalom

Csiliznyárad

majális

Rozsnyó

majális

Rimaszombat

Rák Viki

Nagyabony

rózsa

Dunaszerdahely

Csík

Somorja

jazz

Rozsnyó

gasztro

Nagymegyer

táncest

Rimaszombat

könyv

Komárom

táncház

Kassa

freskó

Rimaszombat

koncert

Léva

Léva

Pozsony

Szőttes

Pozsony

előadás

Pozsony

Esterházy

Komárom

Komárom

Somorja

mozi

Dunaszerdahely

kiállítás

Pozsony

táncház

Dunaszerdahely

előadás

Nagymegyer

Nagymegyer

Pozsony

Szomolai

Szenc

bemutató

Léva

Nagysalló

Ógyalla

költészet

Somorja

család

Komárom

galéria

Komárom

koncert

Őrsújfalu

ÉS

Somorja

táncház

Galánta

Kodály

Nagymegyer

deportálás

Kassa

Thália

Somorja

Mozi

Torna

Fecsó

Kassa

könyv

Ágcsernyő

bál

Ekecs

húsvét

Somorja

blues

Zselíz

buli

Dunaszerdahely

turné

Léva

Júlia

Somorja

Mozi

Lakszakállas

Lakszakállas

Somorja

Csali

Dunaszerdahely

deportálás

Kassa

Márai

Dunaszerdahely

Ady

Pozsony

kitelepítés

Kürt

koncert

Pozsony

Pozsony

Hegysúr

Tiszta stívvel

Bős

locsoló

Pozsony

Kálvin

Érsekújvár

Csemadok

Komárom

folk

Királyhelmec

Kormorán

Ipolyvisk

Ipolyvisk

Komárom

villő

Komárom

zene

Dunaszerdahely

kiállítás

Komárom

koncert

Fülek

koncert

Kassa

Gulag

Dunaszerdahely

kmga

Dunaszerdahely

előadás

Kassa

Thália

Rimaszombat

Koncz Zsuzsa nagysikerű novemberi fellépése után április elején a magyar zenei élet másik ikonikus alakja, Sztevanovity Zorán ad koncertet a rimaszombati kultúrházban. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművészt Sipeki Zoltán gitárvirtuóz, Gátos Iván zongorista, Csányi István szaxofonoművész és három vokalista hölgy – Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara – társaságában láthatjuk majd a színpadon. A kétórás koncertre jegyek elővételben a Tompa Könyvesboltban és a Rimaszombati Városi Művelődési Központban-ban kaphatók.

Nyárasd

színház

Somorja

Pom Pom

Vízkelet

húsvét

Nyárasd

Teátrum

Fülek

Fülek

Rozsnyó

Csemadok

Érsekújvár

Danczi József

Palást

Palást

Nagymegyer

Moliere

Komárom

Csikmák Imre

Komárom

Csikmák Imre

Somorja

mozi jazz

Nagymegyer

Márti

Rimaszombat

Arany

Komárom

komárom

Léva

Reviczky

Somorja

Mozi

Alsószeli

Vezekény

Budapest

dedikáció

Nagymegyer

koncert

Kassa

kiállítás

Somorja

mozi

Pozsony

táncház

Somorja

Kinga

Dunaszerdahely

színház

Dunaszerdahely

szinház

Nagymegyer

Zirig

Dunaszerdahely

tűzzománc

Pozsony

mesék

Bős

Bős

Ógyalla

Ógyalla

Szalka

1848

Búcs

fesztivál

Gúta

Gúta

Felsővámos

1848

Path

retro

Nemeskosút

március 15

Örös

Örös

Nagymegyer

korona

Komárom

ez van

Dunaszerdahely

előadás

Komárom

táncház

Somorja

Dráfi Mátyás

Rimaszombat

Rimaszombat

Rozsnyó

március 15

Nagymegyer

szabadságharc

Zselíz

1848

Érsekújvár

Zorán

Fülek

Fülek

Komárom

1848

Almágy

almágy

Pered

március

Kisgéres

kisgéres

Komárom

él a magyar

Pozsony

Muszkaföld

Upolyvisk

Ipolyvisk

Nagykapos

csemadok

Köbölkút

évzáró

Somorja

évzáró

Budapest

Esterházy

Dunaszerdahely

operett

Kolon

1956

Nagyabony

1848

Dunaszerdahely

zorall

Dunaszerdahely

színház

Dunaszerdahely

báb

Izsap

könyv

Alsószeli

Szarka

Dunaszerdahely

kiállítás

Érsekújvár

Csemadok

Pozsony

impró

Galánta

Kodály

Zselíz

zseliz

Somorja

mozi

Pered

falunap

Naszvad

harmonika

Léva

Arany János

Rimaszombat

hit

Dunaszerdahely

paleoart

Bős

bős

Ógyalla

farsang

Góta

Gúta

Dunaszerdahely

báb

Sikabony

sikabonyi

Nemeskosút

Mongólia

Nagybalog

bál

Ipolynyék

karnevál

Dunaszerdahely

Pillantás

Somorja

Vitéz László

Királyhelmec

fánkest

Galánta

bál

Nemeshodos

dőrejárás

Dunaszerdahely

haddelhadd

Rimaszombat

farsang

Rimaszombat

farsang

Nagyabony

Csemadok

Somorja

táncház

Dunaszerdahely

évzáró

Ekecs

Csáky

Somorja

mozi

Pozsony

iszlám

Gödöllő

Gál Tamás

Zselíz

Zselíz

Pelsőc

sztrapacska

Sajógömör

sakk

Ipolyság

koncert

Ipolyszakállos

farsang

Komárom

folksuli

omorja

jazz

Szepsi

érték

Gömörpanyit

bál

Érsekújvár

bál

Nagybalog

évzáró

Pozsony

10. Pozsonyi Magyar Diákbál

Érsekújvár

Csáky

Dunaszerdahely

koncert

Dunaszerdahely

Olasz szimfónia

Léva

beszélgetés

Pozsony

finetuning

Csemadok ház

Kassa

Komárom

2017. február 13-án Koncz Zsuzsa a Komáromi Városi Művelődési Központban ad koncertet.

Dunaszerdahely

Vekerdy

Dunaszerdahely

Vekerdy

Galánta

Csemadok

Nagymegyer

Barczi

Szímő

diákok

Nagymegyer

évzáró

Serke

disznótor

Felsőszeli

nótaest

Éberhard

évzáró

Dunaszerdahely

könyv

Tamásfala

bál, Csemadok

Fülek

bál

Lekenye

bál

Nagymegyer

Varga László

Nagymegyer

értékőrzők

Dunaszerdahely

2017. február 9-én Koncz Zsuzsa a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban tart koncertet.

Budapest

Kiss Márti

Path

path

Ipolyvisk

évzáró

Léva

bál

Bős

koncert

Somnorja

mozi

Galánta

könyv

Örös

Örös

Somorja - Mozi

Agócs

Ekecs

bőgőtemetés

Komárom

konferencia

Diószeg

Csemadok

Karva

rock

Kürt

bál

Diószeg

koncert

Dunaszerdahely

táncház

Fülek, Városi Könyvtár

Városi Könyvtár

Szenc

Csikmák Imre

Fülek, Városi Könyvtár

Városi Könyvtár

Pozsony

Oros

Fülek

Városi Művelődési Központ

Dunaszerdahely

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében 2017. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a dunaszerdahelyi VMK színháztermében. Fellépők: Novus Ortus Diákszínpad A Széchenyi utcai Óvoda ovisai A Vámbéry Ármin Alapiskola diákjai Zirig Árpád költő, pedagógus Vox Camerata kamarakórus Csallóközi táncegyüttes Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László

Nyitracsehi

Nyitracsehi

Komárom

szerelem

Fülek

Városi Művelődési Központ

Somorja

Mozi

Vásárút

fesztivál

Pered

Csemadok

Tornalja

Mágnás Miska

Losonc

Losonc

Királyhelmec

A Csemadok Királyhelmeci Hajdók Géza Alapszervezete január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezi meg a magyar kultúra napja alkalmából Ötvös Anna Márai Sándor és Kassa című előadását.

Komárom

A Széchenyi István Polgári Társulás és a Csemadok Komáromi Alapszervezete közösen szervezi meg 2017. január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel az előadással egybekötött Széchenyi István Hitel című mai magyar nyelven megjelentetett kiadvány bemutatóját a komáromi Csemadok székházban.

Szepsi

A magyar kultúra napja alkalmából 2017. január 20-án, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg Psalmus Hungaricus – Magyar Zsoltárok címmel Meister Éva előadását Szepsiben.

Ipolyság

2017. január 20-án, 16.00 órai kezdettel mutatják be Márton István A fülsiketítő csend országában – mongóliai útinapló című kötetét Ipolyságon.

Ipolyság

Az Ipolysági Városi Könyvtár mellett működő Ipoly Galériában január 20-án, pénteken 16.00 órai kezdettel nyílik meg Lovak címmel a Majoroš Júlia grafikáit bemutató tárlat.

Dunaszerdahely

2017. január 20-án, 20 órai kezdettel a dunaszerdahelyi NFG klubban a helyi erőkből álló HaddelHadd nevű rock formáció lép színpadra.

Nagymegyer

Takáts Tamás Blues Band Nagymegyeren, a Big Man Pubban, 2017. január 20-án. Belépő: 7 euró

Galánta

Galánta

Nyárasd

Nyárasd

Rimaszombat

koncert

Komárom

Hárompatak

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek

Dunaszerdahely

vándorlás

Muzsla

koncert

Rozsnyó

koncert

Fél

koncert

Kaposkelecsény

táncház

Királyhelmec

premier

Felsővámos

évzáró

Zenta

fórum

Rozsnyó

bál

Padány

Csallóköz

Pozsony

csemadok

Szímő

Kantár Csaba

Rozsnyó

bál

Bajta

bál

Vágfarkasd

jótékonyság

Léva

táncház

Dunaszerdahely

Nagy Iván

Diószeg

Diószeg

Fülek

koncert

Gútor

Gútor

Torna

túra

Kassa

koncert

Ipolyság

bál

Nyitranagykér

koncert

Csallóközcsütörtök

mozi

Dunaszerdahely

matiné

Sikabony

bál

Zselíz

Csemadok

Tamásfala

bál

Pered

Pered, Csemadok

Nemeshodoa

bál

Nagycétény

Csavar Színház

Somorja

Mozi

Pelsőc

verseny

Nána

koncert

Dunaszerdahely

Edda

Dunaszerdahely

Edda koncert

Komárom

Palatkai bál

Csenke

Cenke

Újbást

bál

Nagybalog

batyubál

Hetény

koncert

Tajti

advent

Komárom

Borostyán

Bős

advent

Dunaszerdahely

Nagy Tibike

Ipolyság

karácsony

Apácaszakállas

advent

Dunaszerdahely

jótékonyság

Nagymegyer

advent

Felsőszemeréd

vásár

Oroszka

békeláng

Nagymegyer

advent Nagymegyeren

Galánta

koncert

Nagymegyer

Nagymegyer

Szepsi

koncert

Ipolyszakállos

karácsony

Kürt

karácsony

VMK Dunaszerdahely

koncert

Ipolyság

advent

Nagymegyer

Varga László

Tornalja

koncert

Bős

vásár

Somorja

vásár

Fülek

jazz

Dunaszerdahely

koncert

Gúta

Alma koncert

Nagymegyer

advent

Kiályhelmec

adventi koncert

Pered

karácsony

Fülek

advent

Pozsonyeperjes

advent

Dunaszerdahely

Könyvvásár

Dunaszerdahely

Szaniszló Ferenc

Nagymegyer

koncert

Komárom

Csemadok

Ekecs

álomtábor

Kürt

ringató

Nagymegyer, Kultúrház

Jótékonysági koncert a Pozsonyi Református Egyházmegye szervezésében a kárpátaljai magyar közösségek megmaradásáért

Nagymegyer

koncert

Dunaszerdahely

Mirandolina

Komárom

Muszkaföldön

Somorja

beszélgetés

Somorja

álom

Pozsony

Úton

Nagymegyer

advent

Nemeskosút

Berkenye

Zselíz

Vitéz Frankó Endre és Vitéz Szentiványi János

Bős

advent

Nagyabony

Advent Nagyabonyban

Komárom

Kerecsen

Budapest

Non nobis Domine

Dunaszerdahely

Csallóközi gála

Rozsnyó

Mirandolina, Rozsnyó

Somorja

mozi, jazz

Dunaszerdahely

Csaplár Benedek

Csaplár Benedek VMK Dunaszerdahely

Csaplár Benedek VMK Dunaszerdahely

Tornalja

Böjttől böjtig

Érsekújvár

Kor-zár

Fülek

advent Füleken

Dunaszerdahely

advent

Vovo Land, Dunaszerdahely

mesefelolvasás

Nagymegyer

advent

Ekecs

A Padlás Ekecsen

Gömörhorka

Mirandolina, te drága - Gömörhorkán

Dunaszerdahely

Tavaszi szél

Fülek

Nincs szebb élet a miénknél

Érskújvár

2016. november 26-án, a Csemadok Házban, Érsekújvárott.

Dunaszerdahely

koncert

Pelsőc

összetartozás

Zselíz

Katalin bál, Csemadok

Mozi, Somorja

Koppány - Egy cowboy élete

Kassa

A győzelem ára.

Komárom

hárompatak

Fülek, Magyar Közösségi Ház

Ringató

Nagymegyer

Kasza alá érett, Életképek

Dunaszerdahely

Ruzsa Magdi

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Kassa

Nemzeti Filharmonikusok

Komárom, Tiszti pavilon díszterme

Fonográf Fesztivál, Sebestyén Márta koncert

Kassa

Pro Probitate

Somorja

2016. november 20-án, 17.00 órakor a Moziban, Somorján.

Komárom

orgonaest

Kassa

Pincefeszt Kassán

Ipolynagyfalu

6. ipolynagyfalusi batyubál

Nemskosút

könyv

Somorja

Phoenix

Alistál

A fülembe csendül egy nóta még

Lakszakállas

kiállítás

Dunaszerdahely

Európa végveszélyben

Párkány

Papp Katalin magán művészeti alapiskola

Gömörpéterfala

Baranta

Komárom

Csáky

Ipolyvisk

Könyvbemutató Ipolyvisken!

Diószeg, Inovatech épülete

2016. november 17-én,, az Inovatech épületében.

Dunaszerdahely

Családi könyvklub

Fülek

folt

Dunaszerdahely

Beszéljünk iskoláink jövőjéről - Dunaszerdahelyen

Bős

A fülembe csendül egy nóta még

Dunaszerdahely, Vinarium

Csóka Ferenc

Somorja

Hunyadi Mátyás

Somorja

Via Nova Ifjúsági Csoport és a mozi.club

Perse

Bacskai Bélára emlékeznek Persében

Fülek

fesztivál

Lekenye

helyi értékek

Rimaszombat

kórustalálkozó

Nemeskosút

Berkenye

Ipolyság

Folkhont

Somorja

Mozi

Tornalja

A nagysikerű folklórfesztivál főszervezője: Kulturális Antropológiai Műhely Társszervező: Tornaljai Városi Művelődési Központ A rendezvény a SZK Kormányhivatalának, Besztercebánya megye és Tornalja város anyagi támogatásával valósul meg.

Ipolyszalka

Zsapka

Búcs

zsapka

Dunaszerdahely

Lélektükör, Nagy Dani kiállítása

Somorja

A "Fölszállott a páva" élő adását vetítjük, mely 19:30-kor kezdődik. Várunk mindenkit szeretettel, hogy együtt szurkoljunk Lilinek és Dórinak, azaz a Tündérrózsák csapatnak és a Csali táncosainak, Bacsfa és Somorja büszkeségeinek.

LÉva

Olimpiának indult c. dokumentumfilm vetítése

Fülek

dr. Nagy Csilla irodalomtörténész, kritikus, a Magyar Tudományos Akadémia munkatársa

Szepsi, Buzita

Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál

Dunaszerdahely

“Kincskeresők-helyi értékeket kutató diákok” konferencia

Dunaszerdahely

Varga Ferenc

Párkány

Őszi kulturális napok Párkányban

Somorja

Folkklub a Moziban

Nagymegyer

12. Nagymegyeri Ezoterikus Fesztivál

Dunaszerdahely

Tollas Rádió

Palást

Palást

Nagykapos

A Fabotó citerazenekar táncháza

Fülek

Füleki kötődései is vannak a Thália Színház előadásának: a dalszövegíró Laboda Róbert, Angelo szerepében pedig Bocsárszky Attila. Mikor? 2016. november 5-én, szombaton 18.00 órától. Hol? A VMK színháztermében.

Dunaszerdahely

20 éves fennállását ünnepli november 5-én a Dunaág Néptáncműhely, jubileumi előadásával, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Poztsony

Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága

Lekenye

családi délután

Komárom, Ógyalla, Martos

A Feszty Árpád emlékév záróünnepségei

Oroszka

Szomolai Tibor könyvbemutatója

Gúta

Márton-napi Bor és Liba Lakoma

Somorja

Munkanapokon 8.00-20.00 között tekinthető meg.

Komárom

iskoláink jövője

Somorja

Csali

Nagymegyer

megemlékezésre

Felsővámos

Emlékest az elhunytakért Felsővámosban

Alistál

A CSEMADOK Alistáli Alapszervezete nevében, Tisztelettel meghívok minden kedves ismerősömet és minden kedves érdeklődőt Ifj. Derzsi György zenés előadására.

Kassa

Tisztelettel értesítem Önöket, 2016.október 30-án 18.órai kezdettel Kassán a Rákóczi fejedelem újratemetésének évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés lesz, melynek keretén belül „A fejedelem“ című musical lesz bemutatva.

Balogfalva

Balogfala

Komárom

Átkelő, festészeti kiállítás

Léva

A Reviczky Társulás, a Lévai Magyar Asszonyok Ligája és a Lévai Szent László Kör sok szeretettel meghívja Önöket a hagyományos Szüreti batyubálra 2016. október 29-én, szombaton 19 órakor.

Fülekkovácsi és Kurtány

Mocsárí Lajos

Somorja, Mozi

Táncház a Moziban

Gömörhorka

Szomolai Tibor

VMK

Csaplár Benedek emléknap

Csallóközaranyos

2016. október 27., 17:00–18:00

Pozsony

Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete

Ekecs

Idegenben, ismeretlen földön nyugvó katonáinkra emlékezünk 2016.október 26.-án, szerdán 15.00 órától Ekecsen az I.és II. világháborúban elesett katonák emlékoszlopánál, majd 16.00 órától szentmise a római katolikus templomban a lelkiüdvükért .

Rozsnyó

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők! Emlékezzünk együtt!

Felsőszeli

Vadkerti, Sipos, Zsapka koncert

Pozsony

Születésnapi beszélgetés Bauer Edittel

Somorja, Mozi

Barátnő klubest Bial Judittal

Érsekújvár

Koncert az elektrotechnikai szakközépiskola részére.

Zselíz, Magyar Ház

Megemlékezés az '56-os magyar forradalomról Zselízen

Nagykapos

Gyertyagyújtás Nagykaposon '56 hőseinek emlékére

Alsóbodok

Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület

Tornalja

Vadkerti, Sipos, Zsapka akusztikus koncert

Dunaszerdahely

Az ARANYKERT Bábszínház társulata szeretettel értesít mindenkit, hogy szombaton, október 22.-én, 10.oo órai kezdettel a Dunaszerdahely-i VMK alagsori bábtermében bemutatja AZ ERDEI TÖRTÉNET c.új bábjátékát. Mindenkit ismét nagy szeretettel várunk!!!!

Ipolyság

mesedramatizáció, drámajáték játékos iskolai előkészítő feladatok óvodásoknak játékos feladatok iskolásoknak kézműves foglalkozások

Zsély

Zs. Nagy Lajos emléknap Zsélyben

Pozsonyeperjes

Nemzetközi Dalostalálkozó

Mozi, Somorja

Jazzkoncert a Moziban!

Zsitvabesenyő

Szüreti batyubál Besenyőn

Bősi kultúrház

A bősi kultúrházban az Érsekújvári Rockszínpad bemutatja az „56 csepp vér“ című musicalt

Nyárasd

Beszélgetés Balázsy Pannával

Őrös

Tökfaragó verseny Őrösben

Nagybalog

Nyugdíjasnap és tárlatnyitó Nagybalogon

Ekecs

5 éves a majdnem világhírű Kuttyomfitty Társulat

Felsőszeli

Üdvözlet Felsőszeliből

Komárom

Egyszer volt, hol nem volt - táncház

Fülek

Medúza-fő

Dunaszerdahelyi református templom

Mészáros János Elek koncertje

Tornalja

Tornaljai Művelődés Központ

Pozsony

Vilcsek Béla Cselényi László élete és életműve

Rozsnyó

Kassai Cseh Társaság, a Kassai Magyar Főkonzulátus, a Csemadok Rozsnyói Alapszervezete és Rozsnyó Város Önkormányzata

Nagymegyer

20 éves a Kéknefelejcs népdalkör

Nagymegyer

Hit és Hűség című játék bemutatója

Csemadok székház - Érsekújvár

Nem csak a húszéveseké a világ - esztrádműsor

Fülek

2016. október 15-én, 18.00 órakor Füleken

Fülekkovácsi

Zsibongó Kisszínpad

Dunaszerdahely, Kortárs Magyar Galéria

INVARIÁNS kiállítás Dunaszerdahelyen

Losonc

Zenés, táncos est Losoncon

Gútai Billiárd klub

Zsapka - Emmer duó koncert

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Az Ifjú Szivek Táncszínház bemutatója.

Ipolynyék

Őszirózsa, döntő Ipolynyéken

Pered

Pered (Tešedíkovo) / 2016. október 8. (szombat) 17.00

Községi könyvtár

Nehéz Felvidéken magyarnak lenni? címen a Csemadok Ipolyviski szervezetének rendezésében, 2016. október 8-án, 15.00 órakor a községi könyvtárban.

Zselíz

Csemadok Zselízi Alapszervezete

Felsőszeli

Szüreti felvonulás és esti műsor a hagyományos kukoricafosztásról

Losonc

Őszi Kulturális Fesztivál Losoncon

Ajnácskő

fesztivál

Dunaszerdahely

2016. október 7., 17:00–20:00, Csallóközi Múzeum - Dunaszerdahely

Nagybalog

az aradi vértanúkra emlékeznek

Dunaszerdahely

A Magyar Közösség Pártja tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi estre Dunaszerdahelyre 2016. október 23-án a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba, 17 órára. Az esten a Kormorán zenekar ad koncertet. A megjelenteket Menyhárt József, az MKP elnöke köszönti.

Rozsnyó

A Csemadok Rozsnyói Alapszervezete az 1848/49-es Magyar forradalom és szabadságharc 168-ik évfordulója alkalmából az Aradi vértanúkra emlékezve koszorúzást szervez Szörcsei Antal sírjánál 2016. október 6-án 16.00 órai kezdettel a rozsnyói temetőben. Emlékbeszádet mond : PhDr. Drenkó Zoltán református lelkész

Nagymegyer, katolikus temető

megemlékezés

Somorja

Zenei élet Somorján és környékén - könyvbemutató

Rimaszombat

Mirandolinával nyit a XIV. Győry Dezső Napok

Fülek

Apropó Kisszínpad

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Érsekújvár, Főtér

Dallamok Szárnyán - Érsekújvár

Somorja, Mozi

Szaniszló Ferenc előadása a Moziban, 2016. október 1-jén.

Tornalja

Ünnepi megemlékezés Tornalján

pozsonyeperjesi kultúrház

Az Ugri-Bugri bábcsoport szeretettel meghívja 2016. október 1-én megrendezendő Katica Bábfesztiválra a pozsonyeperjesi kultúrházba.

Szímői Jedlik Ház

33. Vág-menti találkozó

Örös

Szenc, Jóka, Réte

Szenczi Molnár Albert Napok, 2016

Pozsony

A Pozsonyban Dolgozó Magyarok nyárzáró bulija!

Fülek

VIII. Eszterlánc Szlovákiai Magyar Gyermek Néptáncfesztivál és Szólótáncverseny

Nagykapos

Erdélyi János emlékkonferencia

Komárom, Borozó

Hárompatak klub - Táncház a Borozóban

Rimaszombat

1883. szeptember 21-én mutatták be a Nemzeti Színházban Madách Imre Az ember tragédiája című művét Paulay Ede rendezésében.

Pozsony

koncerttel egybekötött táncház

Somorja, mozi

Folkklub: „Táltos vagy boszorkány?”A magyar nép hiedelemvilága

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Gyarmatpusztai kápolna

Hajnalvándor együttes koncertje

Zsére

25 éves a Zoboralja Zsérei Női Vegyeskar

Zselíz, Magyar Ház

A gazdag kulturális programok után ezúttal egy lazító brigádmunkára szeretnénk meginvitálni minden tettrekész segítőt!

Nagykapos

Ünnepi kórustalálkozó és szoboravató Nagykaposon

Pozsonyeperjes

Sok szeretettel várunk mindenkiti színházi évadunk nyitó előadására, a Jókai Színjátszó Társulat - Illatszertár című színdarabjának bemutatójára a pozsonyeperjesi kultúrházba.

Tesmag

II. Tesmagi Tökmagfesztivál

Marcelháza

Bárdos Gyula, Papp Ernő

Kortárs Magyar Galéria

Aranykert - Zlatá záhrada - Golden garden

Dunaszerdahely, Csemadok Ház

népvándorlás aktuális kérdései (a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati lehetőségei)

Fülek

"A pulóveres lány" című nagysikerű kamara-előadás

Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi Joeker´s Pub-ban 2016. szeptember 21-én, 21.00 órakor.

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, Dunaszerdahely

Fellinger Károly

Csemadok nagyterem, Pozsony

Szűz Mária alakja a néphagyományban

Nyitra

szemeszter kezdés

Ipolyszakállos

Daloló Ipolyvölgye dal- és táncünnepély

Pozsonyeperjes

2016. szeptember 18-án, Pozsonyeperjesen

Jólész, Hosszúrét, Szilice

Háromállomásos hétvégi turnéra indul a rozsnyói gimnázium mellett működő G.I.K.SZ.E.R. diákszínjátszó csoport.

Somorja

somorjai Mozi vendégei

Tornalja

Révész Sándor koncertje

Muzsla

Eszpé, Muzsla

Gesztetei kultúrház

Fellépők: Almágyi Népdalkör, Almágyi Férfikórus, Piros rózsák Asszonykórus (Almágy), Almágyi Alapiskola Citerazenekara, Fürtöcskék Asszonykórus (Balogfalva), Péterfali Menyecskék, Ceredi Asszonykórus, Détéri Asszonykórus, Povinszky Elvira, Új Gömör Néptáncegyüttes, Folt Zenekar (Salgótarján).

Királyheémec

Fabotó citerazenekar

Tornaljai Művelődés Központ

Kecskemét

népzenei találkozó

Alistáli sportpálya

Kárpátia Alistálban

Somorja VMK

Nagymegyer

Nyárbúcsúztató és Lecsófesztivál Nagymegyeren

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Dunaszerdahely

Bükki füvesember

Komárom

Mácza Mihály Válogatott tanulmányok: Fejezetek Komárom és Alsó-Csallóköz történetéből

Udvard, Villa Negra

Zsapka, Emmer duó

Nagymegyer

Beszélgetés Matus Jánossal

Ipolyság

Zsira

a nagymegyeri együttes vendégszereplése

Komárom

Folksuli szezon

Lévai vár

Fűr

Sikabonyi Közösségi Ház

Somorja, Pomlé

Érsekújvár

Hetény

Kalészfeszt

Komárom

Borostyán együttes koncertjei

Párkány

2016. szeptember 9-én Párkányban ZSEB buli lesz.

Détér

Lakszakállas, szabadtéri színpad

Path

Almágy, szabadtéri színpad

Almágyi szabadtéri színpad

Madar

Somorja, Pomlé

Börzsöny Múzeum

Duna Menti Múzeum, Komárom

Ipolynyék

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér, Dunaszerdahely

Bátorkeszi

Dunamocs

Dunaszerdahelyi Buena Coffee House

VMK Tornalja

Somorja Pomlé Park

Lendva

Nagymegyer, Plauter kúria

Ipolyság, Bartók Béla téri Menora Saag Centrum Artis

KASSA, BANKÓ - „ARANYSAZARVAS PANZIÓ”

Érsekújvár

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér

Bős, Csemadok Ház előtt

Ajnácskő

Köbölkút

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színházterme

Rozsnyó, Csemadok Ház

Láva, Reviczky Ház

Kálosa

Nagymegyer

Krasznahorkaváralja

Bajcs

Füleki várudvar

Nemeskosút

Kortárs Magyar Galéria

Ógyalla

Borozó, Európa-udvar, Révkomárom

Érsekújvár

Somorja, Mozi

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Palást

Fülek

Balogfala

Simonyi

Szilas

Nemesócsa, szabadtéri színpad

Szilas

Somorja, Mozi

Százd

Fülek, Várudvar

Somorja, Mozi

Gúta

Somorja

Szőgyén

Pozba

Krasznahorkaváralja

Szilice

Apátfalu

Nyékvárkony

templom előtti tér

Vermes villa

Párkány

Hetény Galéria Presszo Étterem

Tornabarakony

Garamkövesd

Nyárasd

Dunaszerdahely, Halpiac tér

Rozsnyó

Ekecs, Apácaszakállas

alsói vendéglővel szembeni park

Bogya

Tesmag

Martos

Pered, Fő tér

Gömörhorka

Zalaba

Nagyabony, kultúrház

Nyárasdi Termálfürdő

Keszegfalva

Alistál

Csallóközcsütörtök

Örös

Eger, Dobó-bástya terasza

Gúta

Mátyusföld, Zoboralja, Garammente

Rimaszombat

Látky

Gömörfalva, Nemesradnót

Ipolyszakállos

Lúcs

Csiliznyárad

Csiliznyárad

Dunaszerdahely, Városháza udvara

Ipolyszakállos

Rozsnyó

Dunaszerdahely

Szent István-tér, Dunaszerdahely

Vágfüzes

Ragyolc

Abara

Izsa

Somorja, Mozi

Királyhelmec

Nemeskajal kultúrház, focipálya

Csemadok Ház

Kőhídgyarmat

Bodrogközi Magyar Közösség Háza

Perbete - Futballstadion

Gombaszög, Szalóc

Bodrogközi Magyar Közösség Háza

Örös

Gúta, vízimalom

Gútai vízimalom

Andód

Királyhelmec

Dunaszerdahely, Kortárs Magyar Galéria

a VMK előtti tér

Feszty-park, Martos

Ipolyszakállos

“Tulipános láda – értékeink kincsestára.”

Várhegy Üdülő Sátoraljaújhely

Felsőszeli

Zsidó temető

Kolozsnéma, az óvoda udvara

Szádalmás

Szalka

Limes Galéria, Komárom

Komáromfüss

Őrsújfalu

Pozsony, BS-6 - bunker

Rozsnyó, Történelmi Városháza

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely

Nemesócsa

Bodrogközi Magyar Közösség Háza

Pozsonyi Casino

Rimaszombat, Városháza földszinti galériája

Nagymegyeri VMK

magyarbéli kulturház

Mozi, Somorja

Nemesócsai futballpálya

Komárom

Lakszakállas

Egyházasbást

Bajcs

Marcelháza

Sikabonyi repülőtér

Füleki Vár

Mozi, Somorja

Bős, Amade-park

Sikabonyi reptér, Dunaszerdahely

Somorja, Mozi

Debrőd

Nemesócsa

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér

Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahely

Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahely

Dunaszerdahely

Léva, Reviczky Ház

Pozsonyi Magyar Intézet

Pozsonyi Magyar Intézet, Palisády 54, Pozsony

VMK Somorja

Pozsonyi Casino

Csallóközi Könyvtár

Dunaszerdahely

Zichy palota kiállítóterme, Komárom

Kultúrpalotában (Duna Menti Múzeum), Komárom

Sikabonyi Közösségi Ház

Németh Samorinsky István MAI koncertterme, Somorja

Nagymegyer

Nagykér

RÉV - A Magyar Kultúra Háza, Komárom

Almáspuszta, Gömörpéterfala

Baranta völgy

Mozi, Somorja

Komárom, Vár-Lőporos

Dunaszerdahely, VMK moziterem

Magyar Ház, Zselíz

Komárom

Nagycsalomja

Somorja, Mozi

Jókai Mór Alapiskola díszterme, Komárom

Vinarium, Dunaszerdahely

Szalka, amfiteátrum

Nádszeg

Éberhard, Fél

Vásártér, Trianon emlékfa

Csemadok-ház, Érsekújvár

Csillagvizsgáló parkja, Ógyalla

Dunaszerdahely

Diószeg, Inovatech épülete

Zárda melletti Szent István-emlékpark

Európa udvar, Borozó, Komárom

Várhosszúrét

Egyházasbást

Dobóruszka, katolikus templom

Lekenye

Buzita

Rimaszombat, cserkészház

Naszvad

Léva, Reviczky Ház

Szádudvarnok

Rimaszécs

Zsitvabesenyő

Gömörpanyit

Fülek, Városi Könyvtár

Fülek, katolikus templom

Reviczky Ház, Léva

Somorja, Mozi

Bős, városi művelődési központ

Hubertus étterem, Dunaszerdahely

Somorja, Mozi

Naszvad

Bősi park

Baranta-völgy

Dunaszerdahely, Symbol Cafe

Dunaszerdahely, VMK bábterem

Zsigárd

Nagymegyer, VMK

Dunaszerdahely, Sportcsarnok

a lévai Reviczky Ház

Kisudvarnok

Ekecs

Szenc, Törökház

Nemesócsa

Vásárút

Toporc

Pelsőc

Fülek, Vármúzeum

Csallóközi Múzeum, Dunaszerdahely

Mozi, Somorja

Galánta

Diószeg

Dunaszerdahely

Reviczky Ház, Léva

Bátka

Komárom

Párkány, VMK Tűzoltó u 25.

Komárom

Kürti Faluház

Kisgéres

Somorja, MOZI

Somorja, Mozi

Nagymegyer, Studio99 fotóműterme

Pozsonypüspöki

Ragyolc

Selye János Egyetem, Komárom

Dunaszerdahely, Symbol Café

Bős

Információs Központ

Várhosszúrét

Ipolyszakállos

Komárom

Nemesócsa

Dunatőkés

Komárom

Nagyfödémes

Nemeskosút

Gömörhorka

Nagymegyer, Városi Művelődési Központ

Jablonca

Dunaszerdahely

Királyhelmec

Királyhelmec

Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ

Nádszeg

Feketeházy János Magyar Ház

Reviczky Ház, Léva

Nagymegyer, Tájház

Zseliz, Magyar Ház

Rozsnyó, Csemadok kert

Szalka, Sport

Komárom, VMK

Tornalja

Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ

Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskola, Somorja

Komárom

VMK, Királyhelmec

pozsonyi Austria Trend szálloda

Ógyallán a Hagyományok Házában

Rozsnyó

Nagymegyer, Plauter Kúria

Bélyi Sennyey Kastély

Érsekújvár, katolikus templom

Somorja, Mozi

Diószeg - INOVATECH

Diószeg, az Inovatech épülete

Dunaszerdahely

Millenáris Park, B-épület, Kner Imre terem

Pozsony, Csemadok

Dunaszerdahely, Városi Művelődési Központ

Pozsonyi Magyar Intézet székháza

Dunaszerdahely, Csemadok Ház

Örös, helyi kultúrház

Léva

Nemeskosút, kultúrház

Komárom, Tiszti Pavilon

Dunaszerdahely, Csemadok Ház

Garamkövesd, kultúrház

Somorja, Mozi

Garamkövesd

Dunaszerdahely, Csemadok Ház

Somorja MOZI

Dunaszerdahely, Csemadok Ház

Ekecsi Művelődési Otthon galériaterme

Léva, Reviczky Ház

Nagymegyer

Tornalja, El Paso Garden

Fábry Zoltán Alap- és Szakközépiskola, Rozsnyó

Őrsújfalusi kultúrház

ógyallai kultúrház

Gútai Városi Művelődési Központ

Kisudvarnok

Tornaljai Városi Művelődési Központ

Alistál

Bodrogszerdahely, kultúrközpont

Somorja

Nagykapos

Április 5-én és 6-án szervezik meg az Erdélyi János Napokat Nagykaposon.

Dunaszerdahely, Vermes Villa

Zselízi Magyar Ház

Kürt, Faluház

Tornaljai Városi Művelődési Központ

Diószeg, Inovatex nagyterme

Somorja, Mozi

Pozsony, Ruzsinovi művelődési ház

Léva, Reviczky Ház

Főtéri Művelődési Ház Bábterme, Érsekújvárott

Rozsnyó, Csemadok székház nagyterme

Somorja, MOZI

Zseliz, Magyar Ház

Léva, Reviczky Ház – Honvéd utca

Pozsony, Csemadok székház

Csemadok Nagyterme, Pozsony, Május 1. tér 10-12.

Pozsony, a Csalogányvölgyi temető

Bős, Csemadok klub

Nagymegyer

Nagybalog

Bős, Csemadok Ház előtti tér

Ógyalla, Hagyományok Háza

Kassa, Kelet-Szlovákiai Galéria (volt Vármegyeháza)

Ipolynyék, kultúrház

Komárom, Csemadok székház

Komáromi Kossuth téri Csemadok-székház

Galánta

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely

Dunamocs

Éberhard, vadászház

Léva, Reviczky Ház

Somorja, MOZI

KOmárom, Tiszti Pavilon

Somorja, Nagymegyer, Dunaszerdahely