XX. Házasság világnapja Pécsett

Pécs Ismeretterjesztő

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület immár XX. alkalommal szervezi meg a Házasság világnapját, idén február 11-én, Pécsett.

Az értékadó eseménysorozat szombaton 11 órakor ünnepélyes szentmisével kezdődik a Pécsi Bazilikában, amelyet Felföldi László megyéspüspök fog celebrálni.

A szentmise élőben követhető lesz a Pécsi Székesegyház weboldalán az élő közvetítések menüpont alatt: https://pecsiegyhazmegye.hu/szentmise

Majd a Pécsi Püspökség „Magtár” nevű épületében dr. Csókay András idegsebész főorvos hitvesével közösen személyes tanúságot tesz a Házasság kötelékében.

Szimbolikus is ez a helyszín, ahol mintegy 280 anyaországi és határon túli résztvevő közreműködésével magként igyekszik elszórni a Kárpát-medencében a házasság értékét és fontosságát.

Elfogadta a meghívást a programra dr. Beneda Attila, családügyekért felelős helyettes államtitkár (Kulturális és Innovációs Minisztérium), Péterffy Attila, Pécs város polgármestere, Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke és Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke.

Magtár programja, szintén élőben követhető lesz a PSZNE Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/pszne

Simon Tamás, az egyesület elnöke és a szervezők sok szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt, hogy az online térben részesei legyenek a rendezvénynek.

További információ: https://pecsinagycsaladosok.hu/