XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó

Bácsfeketehegy Kultúra, kommunikáció

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség együttműködésével idén is megszervezi a Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen.

2021. június 19-én, szombaton várjuk a csoportokat. A rendezvényen a hagyományokhoz híven sor kerül az előadások bemutatására, azok szakmai értékelésére és közös játékra is.

Hogy kik jelentkezhetnek?

Olyan általános iskolás korosztályú gyermekszínjátszó csoportok, akik egyesületekben vagy iskolákban működnek, magyar nyelven. A cél az, hogy a fellépő csoportok megnézzék egymás munkáját, a közös foglalkozások alkalmával megismerkedhessenek, együtt alkossanak, játsszanak. A felkészítők pedig kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt, ahol szakemberek elemzik a látott produkciókat elősegítve ezzel a szakmai fejlődésüket.

A csoportok kérhetnek minősítést – ezt a jelentkezési lapon kérjük megjelölni!

A szakmai bizottság vajdasági tagja idén Krizsán Szilvia, Sterija-díjas színművész Újvidékről.

A szakmai bizottság anyaországi tagja: Bori Viktor, a Káva Kulturális Műhely színész-drámatanára Budapestről.

Amennyiben a csoport szeretné magát megmérettetnia Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra, úgy az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Egy csoport egy előadással nevezhet.Az országos fesztivált 2021. október 24–26. között szervezik meg Pécsett.

A XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón a korábbi évekhez hasonlóan tervezünk műhelymunkákat a fellépő gyerekek számára. A foglalkozásokat idén Eőry Enikő táncoktató (Szentendre, HU), Csenky Nikoletta táncoktató (Komárom, SK), Szántó Gábor tanító, történelemtanár (Orosháza, HU), Vörös Imelda színésznő (Szabadkai Gyermekszínház, SRB), Nagy Karina színművész (HU-SRB) vezeti majd.

A jelentkezési határidő2021. június1., kedd.

Jelentkeznia nevezési lap beküldésével lehet, mely a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján ismegtalálható.(www.vmmi.org, Felhívások rovat)

Bővebb információk a címen kérhetők, illetve az alábbitelefonszámok valamelyikén:

Varga Tamás, 024/816-790; 062/566-213;

Hajvert Lódi Andrea, 062/84-96-029.

Szakmai együttműködő partnereink:

a Magyar Drámapedagógiai Társaság (Budapest) és

a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete.

A rendezvény házigazdája a

Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület.