XI. Nemzetközi felolvasómaraton

Kájoni János Megyei Könyvtár Kultúra, kommunikáció

XI. Nemzetközi felolvasómaraton: Radnóti Miklós – 2019

Olvassunk újra együtt ezen a nagyszerű megmozduláson, mely 11 éve indult és amelyen tavaly több mint 38.000-en vettek részt! Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda, Petőfi Sándor művei után, idén 2019 február 19-én, Radnóti Miklós (1909-1945) alkotásait szólaltatjuk meg, születésének 110., halálának 75. évfordulója alkalmából.

Célunk, ráirányítani a figyelmet, érdeklődést magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő személyiségére, életművére, azokra az emberi, erkölcsi, művészi értékekre, melyeket képvisel és arra, hogy klasszikusokat olvasni fontos, jó .
Szeretnénk, ha a pedagógusok, diákok mellett minél többen csatlakoznának, bekapcsolódnának az olvasásba a nap folyamán (kinek ahogy ideje engedi) életkortól, foglalkozástól, nemzetiségtől, stb. függetlenül. Ezért kérjük népszerűsíteni ezt az eseményt külföldön, belföldön élő barátok, ismerősök, rokonok körében, hogy minél több olvasni szerető személy részt vehessen ezen a határtalan megmozduláson.
Előző évhekhez hasonlóan a helyszín lehet valamely iskola osztálya, díszterme, tornaterme, könyvtár, kávézó, kulturális intézmény, otthon, buszmegálló stb. a lehetőségekhez, körülményekhez mérten vagy a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme (utóbbihoz előzetes egyeztetés szükséges telefonon).
A belföldi felolvasók nyomtatott könyvjelzőt kapnak (ha nem tudunk elegendő könyvjelzőt biztosítani minden résztvevő csoport számára, a bejelentkezések idejét vesszük figyelembe).
Külföldre elektronikus formában juttatjuk el.
A jelentkezés online módon történik, február 18-ig. A jelentkezési űrlap elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján (http://konyvtar.hargitamegye.ro/ ) jobboldalt,
a Radnóti Miklós felolvasómaraton – 2019 fotóra kattintva (vagy a https://goo.gl/forms/wDbpW54klUOgfPb72) link bemásolásával a Google keresőjébe). A jelentkezőket, intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó személyeket, pedagógusokat arra kérjük, hogy pontosan töltsék ki az online űrlapot, ami után a Küldés gombra kattintva történik a regisztráció.
Az esemény Facebook oldala: Radnóti Miklós felolvasómaraton – 2019.
Fontos: a Facebook-os “like” vagy “ott leszek”nem számít bejelentkezésnek. Itt is megosztottuk a regisztrációhoz szükséges elektronikus űrlapot.
A korábbi évekhez hasonlóan várjuk a rendezvény Facebook oldalán való részvételt: Radnóti Miklósról szóló nehezebben hozzáférhető szövegeket, fotókat, a készülődéssel kapcsolatos pillanatképeket, vagy az erre az eseményre készített saját plakátok, rajzok posztolását, majd a visszajelzéseket, rövid beszámolókat, a felolvasás éléményéről, érdekességeiről pár fotó kíséretében. Ezáltal képet kapunk ennek az országhatárokat átlépő rendezvénynek a hangulatáról, méreteiről, lényegéről, melynek mi is részesei lehetünk.
Kapcsolattartó: Török Edit tel. 0753-073489 – hétköznap: 8,00-15,00 óra között..
A szervező csapat nevében minden felolvasónak és a helyi szervezőknek előre is köszönjük az együttműködést, a közös olvasás örömét!