Virágba borul Szabadka főtere

Szabadka, városközpont Gazdaság, idegenforgalom

Csütörtökön nyílik a Regionális Kertészeti Virágkiállítás és Vásár Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Garden Flora Regionális

Kertészeti Virágkiállítás és Vásár Szabadkán a Kék szökőkút melletti sétányon – jelentette be a rendezvény tegnapi sajtótájékoztatóján Kiss Árpád, a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke. Évről évre egyre több virágkertészet jelentkezik a kiállításra – mondták a szervezők, kiemelve, hogy 23-24 hazai dísznövénytermesztő mutatja majd be növényeit a Köztársaság téren felállított standokon. Emellett hat pulton a régi mesterségek, művészetek és kézművesek is bemutatkozási lehetőséget kaptak a kiállításon, de a hangsúly a jövőben a virágokon és dísznövényeken lesz – emelte ki Kiss Árpád.
– Ezt a kiállítást mindig nagyon pozitív légkör veszi körül, nagyon sokan kíváncsiak a kertészek munkájára, reméljük, hogy idén is látogatott lesz a rendezvényünk – mondta a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke, kiemelve, hogy egyesületük több mint 15 éve figyelemmel kíséri a kertészeti kiállítások és a régió dísznövénytermesztői trendjeit. Hozzátette, büszkék arra, hogy közel 30 növénytermesztőjük van, akik már a tágabb, nemzetközi piacon is bizonyítottak.
A környéken, Magyarkanizsától Bajmokig nagyon sok kertészet van rendkívül változatos kínálattal – hangsúlyozta Sisa Attila, a kiállítás egyik résztvevője. Nagyszerű dolog, hogy egy helyen tudnak bemutatkozni a sziklakerti növényeket, szezonális virágokat, balkonnövényeket termesztő kertészetek. A kiállítás és vásár egyik legfontosabb célja, hogy bemutatkozzunk, és a vásárlók lássák, hogy a régióban termesztett áru jó minőségű – tette még hozzá a kertész. A jövőbeli tervek között szerepel a tavaszi virágkiállítás mellett az őszi növényvásár megszervezése is.
A vásárral egybekötött kiállításon a régió dísznövénytermesztői mutatják be virágaikat, nemesítési eredményeiket. Az árusok csütörtöktől vasárnapig kínálják majd palántáikat és ültetvényeiket a Kék szökőkút melletti sétányon felállított standsoron reggel 8 és este 8 óra között. A kiállítást és vásárt Szabadka polgármester nyitja meg ünnepélyesen április 21-én délben a szabadkai Köztársaság téren – jelentette be Kiss Árpád, a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke.

Forrás: Magyar Szó