Vezetési légkörteremtés műhely

Nagyvárad Tudomány, oktatás

Bizonyos “vezetési légkörben” eredményesebbek vagyunk, mint azt előzőleg gondoljuk. A sajátos vezetési légkörben születnek a döntéseink, és haladunk a céljaink felé. Vezetési légkört folyamatosan teremtünk, vezetők és követők, mindig a helyzet függvényében. Nem mindig kellemes.

A szervezetfejlesztés egyik atyja, Kurt Lewin „párolta le” és adott nevet a vezetési stílus/légkör három típusának: autoriter, demokratikus, lassez-fair. Valamelyik stílus/légkör dominánsan áthatja a munkaszervezetet egy adott időben, helyzetben.
Kijelentés 1. Eredményesebb az a szervezet, amelyben a fennálló vezetési stílust/légkört elismerik.
Kijelentés 2. Eredményesebb az a szervezet, amelyben megtanulnak könnyedebben váltani egy másik stílusra/légkörre, egy adott ideig, a helyzet függvényében.
Kijelentés 3. Veszteség éri a szervezetet, ha hirtelen egy divatosabb vezetési stílusra „felesküsznek”, például a karizmatikus és autoriter eredményes vezetőtől demokratikus működést akarnak, például azonnal, például a szervezet tudatos rákészülése nélkül, például a veszteség tudatosítása nélkül.
Kijelentés 4. Ami számít: jelenlét, jelenlét, jelenlét.

Erre számíthatsz a műhelyen. Vezetésemmel megtapasztalhatod, felfedezheted mindhárom vezetési stílust/légkört. Nem merülünk el elméletekben. Tartok egy kb 10 perces elméleti prezit valamikor a közepén, a többi időben azzal dolgozunk ami felmerül, amit akarunk, és amire szükségünk van. Mások beszélnek a vezetésről, mi tenni fogjuk.
Kiknek szól. Vezetőknek, akik a munkájuk során vezetnek és követnek; változás előtt állnak, vagy arra készülnek; megtörtént a változás és a tapasztalatokat akarják a vezetés szempontjából megnézni; akik kíváncsiak.

Időtartam: 3 óra.
Mit mondhatnál a vezetődnek, hogy támogassa a részvételed?
Mondhatod azt, hogy a műhely sajátélményű, célja a tudásátadás, tapasztalati úton. Azt szolgálja, hogy megtapasztald, új perspektívából felfedezd, és erősítsd a vezetői/követői jelenlétedet, és annak hatását. Azt segíti, hogy a műhelyen tapasztaltakat a mindennapos munkahelyi gyakorlatodba visszaforgasd másnaptól. Szó lesz a vezetői légkör Kurt Lewin szerinti 3 típusáról, és egy egyszerű vezetői modelről, a tapasztalati munkaegység modeljéről. Ezek bár könyvből betanulhatók, viszont védett, biztonságos környezetben itt megtapasztalhatók.

7-12 résztvevőre számítok.

Ára: 300 RON.

Helyszín: Nagyvárad, Posticum, Teiului utca 26, az inspiráló, levegős-fényes, és biztonságos Aula Magna.

Jelentkezni csak emailben lehet a makaidzoltan kukac gmail pont com címen, március 14-ig. Elég, ha annyit írsz, hogy jelentkezel, a neved, beosztásod, szervezeted. Számlázási, vagy egyéb felmerülő szervezési dolgokat majd lelevelezzük.
Akkor is írhatsz nyugodtan, ha fontolgatod, hogy jönnél.
Jelentkezést kitoltam március 17-ig.
Még valami: a program kísérleti számomra abból a szempontból, hogy egymás számára idegen résztvevőkkel először vezetek 3 órás műhelyt. Zárt vezetői-csapatokkal való munkáim során szerzett tapasztalataimból és rövidebb alkalmi-csoportos munkáimból merítek. Fogjuk élvezni egymás társaságát?
Magamról: Több évtizedes vezetői gyakorlat után léptem a vezetői tanácsadói terepre. Okleveles vezetői coach és szervezeti tanácsadó vagyok. Magyar és angolszász iskolákban tanultam, főleg amerikai/angolszász eredetű tudást. Ezek ötvözése a romániai jelenemmel, jelenleg a legélvezetesebb munka nekem. Gyakorlom az iskoláimban tanultakat, és az ügyfélhelyzetek szülte kreativitás a fűszerem. Amikor újra és újra felfedezem azt amit már tudok, teljesebbnak élem meg magam. Ügyfeleim is beszámolnak arról az örömről, amikor felfedezik azt, hogy mi mindent tudnak megtenni a saját erejükből.

Végére egy gondolat Miles Davis zenésztől, amit szeretett mentorom Jonno Hanafin hozott a figyelmembe: ” Nem az számít, hogy egy hang hamis-e vagy sem. Az számít, hogy mit játszol utána.”