Vegán táplálkozás 101 – Veganuár

Online esemény Ismeretterjesztő
Statisztikák szerint Európában megnőtt a vegánok száma 2.6 millióra (3.2% populációból), ez a szám egyre csak nőni fog. Okai leginkább környezetvédelmi, egészségügyi, etikai, vallásos, spirituális okokra vezethető vissza.
Ez a fajta étkezési stílus egyre nagyobb trenddé vált az utóbbi időben, rengeteg kérdés merül fel, hogy valóban egészséges-e hosszú távon így élni.
Az állati eredetű élelmiszerekről való lemondás nem kis változtatást igényel, az előadás során ezeknek előnyéről és hátrányáról is szó kerül. Az előadás során leginkább az egészséges ember étrendje fog előtérbe kerülni, viszont említésre fog kerülni pár kivétel is (különleges fiziológiai állapotok, betegségek).
Miről fogunk beszélni a workshopon?
– Hogyan tört be a veganizmus a köztudatba, története
– Miért dönt egy egyén, hogy ezt az utat választja?
– Veganizmus hatása az ember egészségére
– Lehetséges tápanyaghiányok és ezeknek kezelése
– Hogyan étkezzünk táplálóan vegánként?
– ONLINE –
Időpont: 2022. január 20.
Időpont: 18:00 -19: 00
Részvételi díj: ingyenes
A feliratkozáshoz kérlek iratkozz fel a Forms linken.
Linket email-ben fogom elküldeni feliratkozás után
Röviden rólam:
Papp Evelin dietetikus vagyok és ugyanakkor küldetésem, hogy segítsek neked jobban megérteni az étkezéssel kapcsolatos hozzáállásod, szokásaid. Segítek egy fenntartható étkezési magatartás elsajátításában, melyek támogatják tested megfelelő működését.
A Kolozsvári Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem “Táplálkozástudomány és Dietetika” karán végeztem. Jelenleg ugyanitt “Táplálkozás és életminőség” mesterképzését folytatom.
Jelenleg dietetikusként dolgozom a Synobis Medical-nál (Kolozsvár), a Korall Klinikán (Szatmárnémeti), a MOTUS-nál (személyi edzés és táplálkozás), illetve együttműködök Greenery vegetáriánus / vegán catering-el.