Várandósság alatti táplálkozás

Online Ismeretterjesztő
A webinár témája a várandósság alatti táplálkozás, avagy mindent arról a bizonyos 9 hónapról
A várandósság alatt követett étrendünk jelentősen befolyásolja saját egészségünk, valamint a magzat fejlődését is. A helyes táplálkozás egyrészt csökkenti az anyai és magzati szövődmények (pl. gesztációs diabétesz, preeklampszia, méhen belüli növekedési elmaradás, spontán vetélés, szülés utáni depresszió, elhízás) kockázatát, másrészt pozitív hatással van a gyermek életminőségére is.
A várandósság alatti táplálkozással kapcsolatban rengeteg tévhitet olvashatunk és rengeteg szövődmény megelőzhető lenne, ha tudatosabbak lennénk ez idő alatt.
📌A webinár során a következő témáköröket fogjuk végigjárni:
👉🏻Várandósság alatti energia-, mikro- és makrótápanyag szükségletek
👉🏻Várandóssággal együttjáró kellemetlen panaszok (székrekedés, reflux, émelygés)
👉🏻 Étrendi alapelvek (javasolt, nem javasolt élelmiszerek, tányérfelépítés, étkezések gyakorisága)
👉🏻Életmódbeli tényezők, melyek hatással lehetnek a magzat fejlődésére (dohányzás, stressz, mozgás, koffein fogyasztás, környezeti tényezők)
👉🏻Étrendkiegészítői protokoll
👉🏻Pár szó a szoptatásról és az azt körül ölelő tévhitekről
👉🏻 Tévhitek eloszlatása (kettő helyett kell étkezni stb.)
📆Időpont: január 28,szombat, 17:00 óra (romániai idő szerint)
Ár: 60 lej
📩Jelentkezés:
Helyszín: Zoom