Tótól a tengerszemig – terápiás túra

Bélapátfalva Sport, hobbi

február 13.,09:00

 

Vasárnapi terápiás túrán, melyre várják a Túraterápia által szervezett nordic walking tréningek résztvevőit is, a csodálatosan szép Lak-völgyi tótól indulva túráznak majd el a Szalajka-völgyben található Sipovics-tengerszemhez.
Körbejárják a völgy eme gyöngyszemét és más egyéb látnivalót is felkeresnek a Szalajka-völgyi turistaparadicsomban. A Fátyol-vízesés a szabadtéri erdei múzeum, a kisvasút mind-mind érdekes látnivalót kínál még azoknak is, akik már jártak ebben völgyben.
A túrát visszafelé a Közép-bérc oldalában, a Horotna-völgyön felfelé folytatják a Katonasírokig, majd a Nagy-Peresznyére felkapaszkodva a Vince-réten keresztül érnek le a Lak-völgyi tóhoz.
Az NW túrázók ugyanazon az útvonalon és ugyanolyan tempóban fognak haladni, mint a többi túrázók, különbség csak a bothasználatban lesz közöttük. Akinek megtetszik ez a sportág, ez a mozgásforma és az egészségéért is szeretne még többet tenni, az a túrán jelentkezhet a tréningekre is.
Túraadatok
Táv: 13 km
Szint: 500 m
TMR: 29 pont
Találkozó helye:
Bélapátfalva, Lak-völgyi tó partján (Szomjas csuka étterem előtt)
Találkozó időpontja:
2022.02.13. vasárnap 10:00 óra
Részvételi díj: 2000 Ft/fő, ami a helyszínen fizetendő.
10 éven aluli gyermekek számára a túra ingyenes!
Túravezetők: Progner László bronzjelvényes gyalogos szakági túravezető, Fascia és NW tréner, Prognerné Csaba Katalin FDM terapeuta
Elérhetőség és információ:
Tel.: 0630/279-5968
E-mail:
Jelentkezni Facebookon az eseményekben az “ott leszek” opcióra való kattintással, vagy a fent megjelölt elérhetőségeken lehet.
Egyéb információk
A túra egész napos. A megadott célidőhöz képest 1-1,5 óra eltérés lehetséges a felmerülő körülmények (hosszabb pihenők, a csapat sebessége, fotózás, stb.) függvényében.
A túra átlagos egészségi állapotban lévőknek, illetve kezdőknek is könnyen teljesíthető. A teljesítménytúrákhoz képest lassabb tempójú haladás és a többszöri, rövidebb-hosszabb pihenők ezt biztosítják. Aktívabb gyerekeknek is bátran ajánljuk ezt a túrát.
A túra borús idő esetén is meg lesz tartva!
Ha szeretne a Bükk szép tájain egy remek csapattal kötetlenül túrázni, kikapcsolódni, egy jó napot eltölteni, szeretettel várják! Törődjön többet egészségével!