Temesvári Magyar Napok – Nyitógála

Temesvári Opera Kultúra, kommunikáció
Nyitógála
🕘Időpont: szept. 22, csütörtök, 18:00–20:30
📌Helyszín: Temesvári Opera
Szervező: Várbástya Egyesület
Ökumenikus istentisztelet, köszöntőbeszédek
ELŐADÁS – SZEGEDI KORTÁRS BALETT – CARL ORFF: CARMINA BURANA
Táncjáték egy felvonásban
Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, amelynek tagjai félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömet, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról.
Felhívjuk kedves figyelmüket arra, hogy a Temesvári Magyar Napok nyitógálájára az alábbi helyszíneken lehet jegyet vásárolni, teljes áron 50 lejért, diákoknak/egyetemistáknak/nyugdíjasoknak pedig 30 lejért:
Küttel Klub, 1989. december 16. sugárút 15. szám, 8-as lakrész
Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Alba Iulia utca 2. szám, hétfő – péntek 10-13, 16 – 19 óra között
EMNT Demokrácia Központ, Batthyány István (Timotei Cipariu) utca 1. szám, hétfő, szerda, péntek: 09:00-13:00; kedd: 11:00-15:00; csütörtök: 15:00-19:00 óra között