TDR SC I. Vásárút Maraton

Transylvanian Dance & Recreation Club Sportiv Szabadtéri

Már egy ideje tervezgetjük….:)
Sokan vagytok, akik a fitness edzések mellett a futást is megkedveltétek és remélhetőleg eme esemény kapcsán még többen kaptok majd kedvet ehhez a mozgásformához is.
Transylvanian Dance & Recreation Sportegyesület szervezésében házi, elsősorban a Power Fitness csapat, valamint a klub tagjainak rendezett amatőr futóversenyen vehettek részt szeptember 26-án szombaton. Az esemény nem lesz széles körben reklámozva, de természetesen szívesen látunk minden poweres hozzátartozót, barátot, ismerőst, a futásért lelkesedő amatőr sportolót és más futó csoportok tagjait.
Tervezett időpont: 2020. szeptember 26 szombat
Helyszín: Csíkszereda és Szépvíz közötti Vásárút :)
Változtatás joga fenntartva!!!
Jelentkezz bátran előzetesen, várunk szeretettel minden powerest, sport és futás kedvelőt… :)

Nevezés:
10km
https://docs.google.com/forms/d/115AEg-c7fz8ri3UCGBBhwogNGncqkFZaVW_l7c6iPhA/edit
20km
https://docs.google.com/forms/d/1MZiRwbFXlTImtxAZctJvfULfHmpnOveLYonz6MnfYY0/edit
30km
https://docs.google.com/forms/d/1pGn3N3pQs4qnCmjhE0TqwTC9ENnDO8t6ZIpiU75nIt0/edit
3x10km váltó
https://docs.google.com/forms/d/1E9HrR0AF4Vd-odGkG0cGJwtRTa2p4L4gL8Ezb4Rgoes/edit

Nevezési űrlap 18 év alatt
https://docs.google.com/forms/d/1rV0Q5gLv1rPvmkQQeV_AfVG8x5zLaNET6rVnoyNappE/edit

VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT /HU/
REGULAMENT CONCURS /RO/

Időpont: 2020. szeptember 26., szombat – 7:00 – 14:00
Rajt és cél helyszín: Vásárút, – 12A főúttal párhuzamos mezőgazdasági út csíkszépvízi kezdete és a vásátút mentén található Szent János plébániatemplom közötti útszakasz. https://www.google.ro/maps/dir/46.414372,25.8130249/46.450449,25.833648/@46.4329313,25.7884552,13z/am=t/data=!3m1!4b1!4m2!4m1!3e2?hl=hu
Jelentkezés és rajtcsomag átvétele: 7:00-9.00-ig
Rajt: 9:30
Versenytávok:
10km egyéni /1kör/ (átjárás a váltóba a csapat első tagjaként)
20km egyéni /2kör/ (átjárás a váltóba a csapat első tagjaként)
30km egyéni /3kör/ (átjárás a váltóba a csapat első tagjaként)
3x10km váltó /női, férfi, vegyes/
Korcsoportok: abszolút /férfi-női/
30 alatt /férfi-női/
30-45 /férfi-női/
45-55 /férfi-női/ ha legalább 6 induló van
55+ /férfi-női/ ha legalább 6 induló van
1. Jelen versenyszabályzat a 2020. szeptember 26-án megrendezésre kerülő “I. TDR VÁSÁRÚT MARATON”
futóversenyre vonatkozik, melynek főszervezője az Asociatia Transylvanian Dance & Recreation Club Sportiv (Csíkszereda, adószám: 40671196), továbbiakban: Szervező. A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.
2. A futóversenyt a Szervező egyéni 10, 20, 30 km illetve 3x10km távon hirdeti meg az általa kijelölt útvonalon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, 18 év alatti Versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és a nevezéssel egyidejű leadása.
3. A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat, illetve a nevezés által elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul. A versenyre való regisztrálással a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a Szervező nem felelős a versenyzők esetleges egészségkárosodásáért. A nevező elfogadja, hogy a versennyel összefüggésben keletkezett károkért, a Szervező kártérítésre nem kötelezhető.
I. Általános információk
1. A verseny időpontja és helyszíne időjárásbeli tényezőktől függően nem változik.
2. Kérjük hogy regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg, elírás esetén, módosításra 2020 szeptember 15.-ig lesz lehetőség.
3. Regisztráció kezdete: 2020. július 16.
4. Regisztráció lezárása: 2020. szeptember 18. helyszíni regisztráció nevezés szeptember 26. 8.30.
5. A nevezések feldolgozása banki tranzakciók szerinti ill. nevezési díj beérkezésének sorrendjében történik. Aktuális lista frissítése hetente .
6. Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot csak személyesen tudják átvenni a helyszínen.
7. Helyszíni rajtcsomag átvétel: a rajtnál, szeptember 26. 7.00-9.00 óráig.
8. A versenyen való részvételhez kizárólag a rajtcsomag szükséges.
9. A verseny szintideje: 30km 4óra 15perc
10. A szintidő utáni érkezők számára, a Szervező nem tudja biztosítani a célba érkezés idejének mérését.
11. Minden benevezett és rajtnál elindult versenyzőnek kötelező módon célba kell érnie. Abban az esetben ha sérülés miatt vagy egyéb oknál fogva nem tudja teljesíteni az adott távot, jeleznie kell a szervezőnek a versenyből való kiállását.
12. A versenyben résztvevők csomagjaikért a Szervező nem tud felelősséget vállalni. Értékmegőrzést a verseny szervezői nem vállalnak!
II. Nevezés menete
1. A Szervező előnevezést biztosít 2020. július 16. és szeptember 18. között, és lehetőséget biztosítunk helyszíni nevezésre is szeptember 26. 7.00-8.30-ig
2. Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap elküldése, a felelősségvállaló nyilatkozat elfogadása és a nevezési díj befizetése.
3. A Szervező az előnevezéshez online nevezési űrlapot biztosít.
4. A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat nevezéssel egyidejű elfogadása.
5. A nevezési lap kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.
6. A nevezést átruházni, illetve a befizetett nevezési díjat visszakövetelni nem lehet.
Kivétel abban az esetben, ha orvosi igazolással igazolt betegség jön közbe.
III. Nevezési díj, kifizetés, határidők
1. A nevezési díj minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot (rajtszám, biztosítótű…) az időmérést, orvosi felügyeletet, a szervezés teljes kivitelezését, a frissítőpontokon felkínáltakat, illetve a támogatók által felajánlott ajándékokat.
2. Előnevezés esetén a nevezési díjat a Versenyző átutalja vagy befizeti az Asociatia Transylvanian Dance & Recreation Club Sportiv Szervező bankszámlájára, amelyről elektronikus visszajelzést kap. Kérjük a “Megjegyzés” rovatba beírni a versenyző, váltó esetében versenyzők nevét. Az egyéniben és váltóban a csapat első futójaként is indulsz, akkor csak az egyéni versenyszám nevezési díját kell fizesd.
3. Ha a nevezési díjról számlát szeretnél, azt jelezd felénk a e-mailben a számlázási adataid közlésével.
IV. Részvételi díjak: – 30km /10000m kör x3/ 60lej/fő
– 20km /10000m kör x2/ 50lej/fő
– 3x10km váltó /3fő x 10000/ 3x30lej
– 10km egyéni 30lej
Mindazok, akik egyéniben és a csapat első embereként váltóban is szerepelnek csak az egyéni nevezési díjat fizetik.
V. Útvonal
1. A szervező a 10, 20 és 30 km-es versenytávra egyféle útvonalat jelöl ki.
2. Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal, felfestéssel látja el.
3. A Szervező átlagosan kb. 2,5 kilométerenként frissítőpontokat helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége van frissítőt (víz, banán szőlőcukor, stb.) magához venni.
4. A Versenyzők esetleges sérülés esetén azonnal értesítik a Szervezőt, vagy a frissítőpontoknál tartózkodó önkéntes segítőket, akik felveszik a kapcsolatot a futást felügyelő egészségügyi személyzettel.
VI. A verseny napja, rajt
1. A futóverseny napjának főbb eseményeit a Szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg:
– Versenyzők érkezése 7.00-től
– Rajtcsomag átvétele 7.00-9.00-ig
– Közös bemelegítés 9.10-9.20-ig
– Rajt 9.30
– Eredményhirdetés 13.30
2. Versenyen csak arra nevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező Versenyző vehet részt.
3. A Versenyző köteles a verseny teljes ideje alatt jól látható módon viselni a Szervezőtől kapott, biztonsági kapcsokkal a polójára erősített rajtszámot. A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rögzítéshez szükséges kapcsokat a nevezők a helyszínen megkapják. A rajtszámot összehajtani, nem szabad! Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki a verseny ideje alatt a rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, nem a mellére tűzve viseli.
4. A futóverseny útvonalát elhagyó versenyző kizárásra kerülhet.
5. A futót mellette, előtte, mögötte haladva, biciklivel, autóval, motorral, ill. egyéb járművel kísérni tilos. Ezen szabály megsértése esetén a futó kizárásra kerülhet. Ennek oka, hogy az ilyen kísérő jármű, amely a futókkal azonos tempóban halad nagymértékben zavarni tudja a többi versenyzőt.
6. A versenyen kutyával futni tilos, kizárást von maga után.
7. Kérjük a versenyzőket hogy a célvonal átlépését hozzátartozók, barátok, gyerekek nélkül tegyék meg.
VII. Információk közzététele, kapcsolattartás, versennyel kapcsolatos információk
1. A futóversennyel kapcsolatos információkat a Szervező a https:// ttps://www.facebook.com/events/262169091664576/ oldalon teszi közzé. Bármely máshol megjelenő információért a Szervező nem vállal felelősséget.
2. Egy nevező egy táv futására jelentkezhet, ill. minden egyéni számban induló versenyző nevezhet váltóban is ahol kizárólag a váltó első futója lehet.
3. A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.).
4. A Versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről.
VIII. Egyéb információk
1. Kérünk mindenkit, hogy a parkolást az erre kijelölt helyen oldják meg. Kérjük fokozottan figyeljenek arra, hogy járműveikkel ne akadályozzák a verseny menetét, a versenyzők biztonságát és az önkéntes segítők munkáját.
2. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
3. A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban, ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
4. A Versenyző köteles az ún. “fair play” elveit a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni. A versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanusító versenyzők, kizárásra kerülnek.
5. A Versenyző köteles a Szervező és a versenybíró utasításait betartani.
6. A Versenyző a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő.
IX. ÓVÁS
Óvást a verseny napján a szintidő lejártát követő 1 órán belül lehet benyújtani személyesen, a szervezők részére.