Szülésfelkészítő tanfolyam élő/online

Planetarium Kids Ismeretterjesztő

Kisbabát vársz. Szeretnéd jól csinálni. A szülést, a szoptatást, a gondozását-nevelését. És bizonytalan vagy. Sok az információ, sok a vélemény, nem tudod, merre indulj.
Gyere erre 🙂 itt vezetést, biztatást, támogatást találsz, de nem nyomok le semmit a torkodon, nem mondom meg a tutit, csupán megmutatom a lehetőségeidet, illetve egy-egy döntés lehetséges következményeit. Rálátást kapsz majd a vajúdás, szülés és szoptatás folyamatára, nemcsak a biológiai működésére, hanem mélyebb, többrétű összefüggésekre, hogy ezek ismeretében a számodra legjobb döntéseket hozhasd meg.
Az elmúlt hónapok online tapasztalata alapján a résztvevők
– 100%-a ajánlaná a kurzust ismerőseinek
– 100%-ban választ kapott kérdéseire
– a tanfolyamot barátságosnak, meghittnek, befogadónak jellemezték
– legfontosabb üzenetként azt emelték ki, hogy a szülés egy szép, természetes folyamat, a félelmekkel pedig képesek megküzdeni
A Tudok szülni szellemisége a szülésre, mint sorsfordító eseményre tekint, a holisztikus szemlélet jegyében pedig sokkal többre értékeli, mint csupán egy fájdalmas testi folyamat.
A szülés egy olyan önismereti, személyiségfejlődési állomása az életnek, amely erőteljesen meghatározza a szülők és a születendő kisbaba jövőjét. A folyamat természetes működését segítő tudás birtokában a tanfolyamot elvégezve a kórházi ellátás mellett olyan gyakorlati eszközökkel rendelkezhetsz majd, ami segít a természetes mederben maradni, és a lehető legszebb élményt kovácsolni kisbabád születéséből.
A tanfolyamon érintett témák:
– a szülésre való testi-lelki felkészülés lehetőségei
– a vajúdás megindulásának jelei
– a vajúdás fizikai és pszichés jellemzői, szakaszai és segítő technikái
– tippek a kórházba indulás jó időzítéséhez
– természetes és gyógyszeres fájdalomcsillapítás
– a kórházi gyakorlat: beutalás, beavatkozások, kórházi dolgozók és szerepük
– a szülési terv értelme és megszerkesztése
– a dúla szerepe a szülés körüli időszakban
– császármetszés
– a szoptatás működése, segítése és a fellépő nehézségek megoldása
– a szülés utáni gyermekágyas időszak történései
– a kisbaba otthoni gondozása: alvás, sírás, öltöztetés, fürdetés, böfiztetés, séta, stb.
A felkészítő tanfolyam leendő anyáknak és apáknak egyaránt szól, minden kérdést női és férfi oldalról egyaránt körüljárunk.
Az elmélet és gyakorlat egyaránt helyet kap a kurzus során, amit csak lehetséges, kipróbálunk, helyzetgyakorlatok formájában begyakorolunk, szimulálunk.
Emiatt ne előadásra, hanem közös élményre számíts, ahol a végleges tartalom a résztvevőktől és az előadótól egyaránt függ. A nyílt, kötetlen hangulat biztosítja azt, hogy a legintimebbtől a legbanálisabb kérdésekig bármit meg tudjunk beszélni, minden kérdésre választ tudj kapni.
!! A tanfolyam része egy otthoni látogatás vagy video hívásos tanácsadás a kisbaba megszületése utáni első hetekben, ahol a még felmerülő gyakorlati kérdésekre is választ kaphatsz, a bizonytalanságokban gyakorlati segítséget nyújtok.
Jelentkezés módja: a megadott telefonszámon vagy az oldalnak írt üzenetben.
Kezdés optimális időpontja: a várandósság 30. hete körül
Az apa részvétele esetén: +10 szabadnapot biztosító igazolás
Ár: 350 ron
Egyéb részletekért, kérdésekkel keressetek bátran,
Szeretettel,
Zsófi