SZÍVEK FESZTIVÁLJA–ESZTERLÁNC NÉPTÁNCCSOPORT

Temesvár Zene

Idén tizenegy országból érkeznek a hagyományápoló együttesek térségünk legrégebbi, európai szinten is számon tartott fesztiváljára. A rendezvénysorozat csütörtökön, július 7-én délután 18,30 órakor kezdődik a Szabadság téren, ahonnan a résztvevők átvonulnak a városközponton keresztül a Rózsaparkba, ahol az ünnepi megnyitót követően a temesvári Timisul néptáncegyüttes mellett több környékbeli román és német hagyományápoló néptánccsoport lép fel. Őket követik a szabadtéri színpadon olasz-, horvát-, török-, lengyelországi, grúziai és szerbiai tánccsoportok.

Pénteken, július 8-án 19,30 órától szintén seregszemlére kerül sor: helyi, Temes megyei és az ország más részeiből érkezett csoportok mellett törökországi, bulgáriai, perui és görögországi hagyományápolók lépnek fel.

Szombaton, július 9-én 19,30 órától ismét a néptáncé lesz a nagyszínpad, rengeteg néptánccsoport lép fel, közöttük az Eszterlánc Kulturális Egyesület és végvári néptánccsoportok magyar néptáncosai is bemutatkoznak a közönség előtt.

Vasárnap, július 10-én déli 12 órakor Mehalán, a Telekház téren (Balcescu) és Gyüregen (Giroc) lép fel néhány néptáncegyüttes, majd este 19,30-tól a Rózsapark színpadán ismét fellépnek a külföldről érkezett hagyományápolók, de több bánsági német tánccsoport mellett a Bokréta Néptánc és Citeraegyüttes néptánccsoportjai is fellépnek az est folyamán.

A rendezvénysorozat minden napján délelőtt a Városi Kultúrházban workshopokat tartanak, melyek keretében bemutatkoznak a külföldi vendégek.