Színház: FIGARO HÁZASSÁGA

Szigligeti Színház - Nagyvárad Kultúra, kommunikáció

Pierre-Augustin de Beaumarchais
FIGARO HÁZASSÁGA, AVAGY EGY ŐRÜLT NAP
vígjáték

Helyszín: Szigligeti Színház

Időpont: 2023. január 17., 19 óra

Jegyek: https://szigligeti.biletmaster.ro/hun/PlaceInfo/2100

Az előadásra az Ady Endre-bérletek érvényesek

Figaro az esküvőjére készül. A kedvese szereti, a gróf tágas szobát ajándékoz neki, és ő már a nászágy helyét méricskéli. Hamar kiderül azonban, hogy az öröme elhamarkodott, ugyanis a nagy étvágyú gróf épp az ő jegyesére vetett szemet. Szerelmi vallomások és féltékenység, cselszövések és átverések tarkítják ezt az őrült napot, míg lassan úgy tűnik, hogy egész Andalúzia összeesküdött Figaro boldogsága ellen. Mit tehet a kisember az elnyomó hatalommal szemben?
Figaro egyszerre hétköznapi és különleges. Kisember, de mégis páratlan figura. A szerző, Beaumarchais, talán saját magából adta át szeretett Figarójának azt a tulajdonságot, ami a drámairodalom egyik kultikus figurájává emelte: hogy a legnagyobb veszélyek között is megőrzi humorát és derűvel néz saját bajára is.

Játsszák:
SZABÓ EDUÁRD, TASNÁDI-SÁHY NOÉMI, SEBESTYÉN HUNOR, KOCSIS ANNA, FIRTOS EDIT, SZOTYORI JÓZSEF, SCURTU DÁVID, KARDOS M. RÓBERT, BALOGH ATTILA, HAJDU GÉZA, KOVÁCS LEVENTE, BENCZI TEKLA, BARKÓCZI RÉKA, KEREKES DALMA, TÖRTELI NADIN, BARABÁS HUNOR
Rendező: BOTOS BÁLINT
Dramaturg: DÁLNOKY RÉKA
Díszlettervező: GOLICZA ELŐD
Jelmeztervező: JELI SÁRA LUCA
Koreográfus: GYÖRFI CSABA
Zeneszerző: TRABALKA CECÍLIA
Sound Design: HODU PÉTER
Színpadi mozgás: BOTOS BÁLINT
Ügyelő: JOÓ EMÍLIA
Súgó: ȚENTEA KATALIN