Szabó Sarolta nagykeszi lelkipásztor áhítata

Online tér Vallás

Igemagyarázat – Jn 6,10-11

2021. február 24., szerda

„Jézus ezt mondta: Ültessétek le az embereket. Nagy fű volt azon a helyen. Letelepedtek tehát a férfiak, szám szerint mintegy ötezren. Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak.”

Kedves Testvérem. A te életedben is jöhet próba, amikor a lehetőségeid határán belül nem tudod megoldani a felmerült problémákat. Ekkor vizsgázol, hogy megértetted-e, megtanultad-e, amit az Úr mondott: ne aggodalmaskodjatok, mert tudja a ti Atyátok, hogy mindezekre szükségetek van. Valóban, ezekben az időkben, amit most élünk, a mi dolgaink, szükségleteink a mi kezünkben igen csekélyek. Viszont, ha Jézus Krisztus kezébe tesszük, akkor bőségesen elég lesz mindenre. Amikor az Úr kezdi használni az éltünk kincseit, akkor elmondhatjuk:

– kevés erőm van, de amim van, azt használd te Uram

– kevés időm van, de neked akarok élni Uram

– kevés és törékeny az egészségem, de amíg élek a tied testem-lelkem, mindenem

– kevés a tudásom, de a Te dicsőségedre akarom használni

Az Úr megáldja a keveset, az élet kenyere után vágyókat megelégíti.

Vajon tudunk-e hálát adni mindazért, amink van, az erőért, az időért, a tehetségért? Sokkal könnyebb azt mondani, nekem is kevés van. Igen, a saját kezünkben valóban kevés, de ha letesszük Isten kezébe, a kevesebb több lesz. Ehhez engedelmesség kell. Sajnos ma sokan nem becsülik azt, amit Istentől kapnak, inkább panaszkodnak, hiszen járvány van, nehezen élünk. Igen, nincsen könnyű napjaink, de ne feledkezzünk el Isten jótéteményeiről. Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz a csodálatos Úr.

Ez az Úr vár bennünket, hogy velünk legyen, hogy megmentsen Téged és engem is. Engedjünk az Ő hívásának, hogy az életünk benne és általa legyen teljes, akár ebben a mostani zavaros időben is.

Szabó Sarolta nagykeszi lelkipásztor