ROMENGO koncert

Marosvásárhelyi Vár Zene
Egyedi élményben lesz részünk mindazoknak, akik május 13-án a FolkFórum fesztivált választják szombat esti programjuknak: a marosvásárhelyi várban a nagyszínpadon a Romengo magyarországi cigány folk zenekar lép fel 20:00 órától.
A Romengo magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelvével együtt sajátította el. A szülőktől tanult hagyományos cigány népdalokkal, saját számokkal és hangzásvilággal áll színpadra a zenekar. 2004-es megalakulásuk óta, India, Malajzia, Dél-Korea és Mexikó mellett Európa több, mint 25 országban koncerteztek. 2019-ben Dél-Amerikában ünnepelték a 15. évfordulójukat. Kolumbiában, Ecuadorban és Peruban koncerteztek. Az együttes mindkét albuma bekerült a World Music Charts Europe 10 legjobb lemeze közé.
A Romengo Folk Utca című lemeze 2022-ben Közép-Európa legjobb lemeze lett a World Music Charts Europe világzenei ranglistán, a 2022 TOP 200-as listáján pedig a 11. helyet kapta.
A Romengo zenéjét a kulturális gyökerek tisztelete és a megújulás jellemzi. Amellett, hogy előszeretettel használják az olyan hagyományos hangszereket, mint a kanna, teknő és kanál, nem idegenkednek az új hangzásoktól sem.
Használjuk ki a lehetőséget, hogy élőben hallgathatjuk a világhírű együttest, találkozzunk a Romengo koncerten a FolkFórum fesztiválon!