RODOSZ Fórum

Studium HUB, Marosvásárhely Ismeretterjesztő
📣 Kedves érdeklődők!
Szeretettel várunk a Kovács Bálint: Lehetne, hogy csak aludjunk? könyvbemutatóra és fórumra Marosvásárhelyen május 20.-án 18 órától a STUDIUM HUBban! 🙌
📍STUDIUM HUB
📆 2023. május 20., szombat
⏰ 18:00
📌 “Hogy eljött a világvége, azt csak néhány héttel később vettem észre.” – írja Kovács Bálint, A másik ember című novellájában.
A kötetben a magány és szorongás ismerős érzéseinek ötven árnyalata rajzolódik ki. Vajon megszelidíthetőek a démonaink? Vajon lehetne, hogy csak aludjunk?
„Ha J. D. Salinger, a Zabhegyező írója 1987-ben újraszületett volna Budapesten, talán ilyesféle szövegekkel keltene figyelmet, és nyerne Pulitzer-díjat.” (Vámos Miklós)
📌 Kovács Bálint író és Junior Prima-díjas újságíró első novelláskötete 2021-ben jelent meg a Kalligram kiadónál Lehetne, hogy csak aludjunk? címmel, de nem ez az első kötete: korábban Puszild meg – Szexuális zaklatás, a #metoo jelenség és ami mögötte van címen dolgozta fel a zaklatás, a hatalommal való visszaélés természetrajzát provokatív és elgondolkodtató könyvében.
Újságíróként a hvg.hu kultúra rovatának munkatársa, korábban dolgozott az Indexnél, az Origónál és a Magyar Narancsnál is, szépíróként pedig Vámos Miklóson kívül az Élet és Irodalomban is méltatta: a novelláskötetében megjelenő „élethelyzetek és érzelmi állapotok szinte ijesztően ismerősek – nem pusztán átélhetőek, de sokak által valószínűleg át is élt, átvészelt időszakok. Feleleveníteni ezeket és szembenézni velük pedig terápiás jellegű, akár katartikus erejű is lehet.”
📌 A belépés ingyenes, a helyek száma korlátozott. Regisztrálni itt lehet:
https://forms.gle/CMPHpptqRdAnHTEL7
✨ Várunk minden téma iránt érdeklődőt!
Amennyiben kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot:
✨RODOSZ Fórum by RODOSZ