Régizene zengőovi Ádám Rebekával

Zengő Tér, Csíkszereda Zene
Régizene zengőovi Ádám Rebekával
Július 12–14., naponta 10–13 óra között
Zengő Tér (Petőfi utca 35.)
Idén, első alkalommal a kisebb gyermekeknek is lehetőségük lesz a Régizene Nyári Egyetemen bekapcsolódni az éneklésbe, zenebonálásba. Természethez, növény- és állatvilághoz kapcsolódó gyermekdalokat, énekeket tanulhatnak. Ritmushangszerekkel, furulyával, interaktív meséken keresztül vezetjük be az érdeklődő gyermekeket a régizene világába, illetve hangulatkeltő gyermekjátékokkal színesítjük foglalkozásainkat.
Szeretettel várunk minden énekelni, játszani, zenebonálni vágyó nagycsoportost és kisiskolást a Zengő Térben!
A foglalkozáson való részvétel 40 lej, regisztrálni és fizetni személyesen a Hargita Megyei Kulturális Központ titkárságán lehet, hétköznapokon 9–15 óra között. Érdeklődni telefonon, a 0746-244235 számon lehet.
A helyek száma korlátozott.
Ádám Rebeka (Románia) – Régizene zengőovi
1993-ban született Csíkszeredában. A Nagy István Művészeti Középiskolában zene szakon csellót, majd később gregorián éneket tanult. Diákkorában több helyi kórus aktív tagja volt: Csíksomlyói kegytemplom kórusa, Gregorián Schola, Nagy István Művészeti Középiskola kórusa, a Lux Aurumque kamarakórus. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem zenepedagógia szakán tanult. A tanulmányi évei alatt közreműködött néhány színházi produkcióban. Az egyetem elvégzése után több színházi előadáshoz szerzett zenét: Sepsiszentgyörgyön az M Studio Mozgásszínház Jóemberek című előadásához; Temesváron a Csiki Gergely színházban a Tavasz ébredése című, illetve szintén Temesváron a Merlin Bábszínházban a Făt Frumos din Lacrimă című előadáshoz. 2017-től a csíkszeredai Gyermekek Házában és a Waldorf-iskolában tanít zenét. Közreműködő és oktató számos gyermekfoglalkozáson, táborokban, illetve pedagógusoknak szervezett képzésen.