Puskás Panni: Megmenteni bárkit

Gemma Book Café Kultúra, kommunikáció

2023. MÁJUS 25., CSÜTÖRTÖK, 18:30–19:30

Téma: Puskás Panni Megmenteni bárkit című könyve
Moderátorok: Daray Erzsébet, a Gemma boltvezetője és Hajdú Adrienn, Gemma munkatárs, bölcsészhallgató
Időpont: május 25., 18.30
Helyszín: Gemma Book Café
Részvétel feltétele: egy ital megrendelése a bárnál 10 – 15 perccel a klub kezdete előtt, regisztráció a következő linken: https://forms.gle/qti8m6K4P4Jmo9TD8
A résztvevők maximális lét száma: 30 fő
A könyv megvásárolható a Gemmában (a készlet erejéig), ára 61 lej, 10% kedvezmény jár azoknak, akik regisztrálnak az eseményre.
PUSKÁS PANNI 1987-ben született Győrben. A Revizor kritikai portál szerkesztője és újságírója, Budapesten él.
Puskás Panni első regényének három nő a főszereplője. Ők beszélnek hozzánk, és talán egymáshoz is. A fiatal lány egy budapesti multinál dolgozik, és szabad idejében a forradalom lehetőségeit tervezi. Egy másik hősnő Magyarországról költözött Szicíliába, gyönyörű környezetben él a szerelmével, a végtelennek tűnő tenger azonban nemcsak csodálatos, hanem iszonyatos is: a menekültek hajói a part mellett vesztegelnek. A regény harmadik hősnője visszatekint életére, lányának írt leveleiben egészen kamaszkorától követhetjük végig, mi történt vele, hogyan élt egy másik életet. A regény hősei – átutazók és menekülők – a boldogulásért küzdenek. Van, aki a határokat keresi, és van, aki az otthon lehetőségét. Vajon ugyanott? Van, aki mindenáron hinni akar, és van, aki csupáncsak látni.
A sikeres első kötet (A rezervátum visszafoglalása) elbeszélései után Puskás Panni ezúttal egy örvénylő regény szerkezetében valósította meg, hogy különböző személyek különböző nyelveken mondják el, mi történik bennük és körülöttük: családokkal és nemzedékekkel, ismerősökkel és idegenekkel a zárt városban és a nyílt tengeren.