Parafrázisok. Fazakas Júlia kiállítása

Kultúrpalota, Marosvásárhely Kultúra, kommunikáció
2022. DECEMBER 11., VASÁRNAP, 12:30
Fazakas Júlia, Básti Lajos-díjas színésznő, még a karantén alatt határozta el, hogy híres festményeket egy szál mobillal, az otthonában talált tárgyakból, ruhákból, jó sminkkel, utómunkával és sok-sok kreativitással reprodukál. A naponta megjelenő újabb és újabb képeknek hamarosan hatalmas rajongótábora lett a Facebookon.
A rajongásból kiállítások születtek. Az első, még a covid elején, a Hunyadi Téren jött létre az Eötvös 10 Kultúrális Központ gondozásában, ezt követte a Városmajori Szabadtéri Színpad, a Budaörsi Jókai Mór Művelődési ház vagy a debreceni MagdaFeszt. Interjúk, rádiós és tévés megjelenések is egyre nagyobb teret adtak a Parafrázisok megismerésének. Júlia vendége volt a Fábry Show-nak, megkereste számos művészettel kapcsolatos műsor, mint a Kunszt, a Libretto, a Kontúr vagy a Petőfi TV.
Most lehetősége van megmutatni a képeit Marosvásárhelyen is. Számára nagyon különleges és fontos helyszín, hiszen itt járt a Színművészeti Egyetemre és itt játszott öt évig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Ma már több mint száz parafrázisa van, ezekből választottuk ki az ötven legizgalmasabb képet, amelyeket, itt, a KultFeszten láthat a nagyközönség.