Örökség mindenkinek

Galánta Kultúra, kommunikáció

szeptember 25.,08:00 – 17:00

 

Szombaton, 2021. 09. 25-én, 17 órakor a múzeum udvarán híres klasszikus dallamok és filmslágerek csendülnek fel a The Ladies Ensemble kvartett előadásában. A fiatal hivatásos zenész hölgyek célja, hogy megmutassák a nagyközönségnek, a klasszikus zene egyáltalán nem unalmas, hanem tele van élettel, örömmel és érzelmekkel, a népszerű modern dalok pedig zenekari adaptációkban új dimenziót és kisugárzást kapnak.

Az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében az “Örökség mindenkinek” mottó jegyében az egész kontinensen a történelmet és a művelődést ünnepeljük. A Galántai Honismereti Múzeum szeptember utolsó előtti hetében ingyenes programokkal vesz részt ezen az egész Európára kiterjedő rendezvénysorozaton. Előadással és koncerttel várják a látogatókat, az iskolai csoportok részére pedig múzeumpedagógiai programokat készítettek.

Az Európai Kulturális Örökség Napjait (DEKD) évente 50 európai országban rendezik meg egy kiválasztott téma keretében. A jelenlegi téma “Örökség mindenkinek” kiemeli annak jelentőségét, hogy a közösség különböző csoportjai egyformán hozzáférjenek ahhoz a kulturális örökséghez, amely jellemzi őket.

A Galántai Honismereti Múzeum 2021. 09. 21-25. Között kapcsolódik be a DEKD országos rendezvényfolyamába. (DEKD a VMGa-ban). Az érdeklődőket az aktuális kiállításhoz kapcsolódó előadással és szakmai tárlatvezetéssel várják, az általános- és középiskolásokat múzeumpedagógiai programokkal várják.

Az iskolai programok és az előadás a Kuffner báró műgyűjteménye c. kiállításhoz kapcsolódik, amely Szlovákia második legnagyobb magángyűjteményét mutatja be. Az iskolák számára rendhagyó képzőművészeti és művészettörténeti órákat készítettek, amelyek a kiállítóteremben az eredeti reneszánsz és barokk festmények közelében zajlanak majd rajztanár vezetésével. A programok középpontjában a flamand zsáner festmények és barokk portrék állnak. A múzeumpedagógiai programok a DEKD teljes időtartama alatt ingyenesen látogathatóak, ezt követően a kiállítás teljes ideje alatt, november végéig igényelhetők belépőjegy vásárlásával.

A Galántai Honismereti Múzeum szeretettel várja az iskolásokat, fiatalokat, felnőtteket és időseket az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében megvalósuló rendezvényekre, mert “Az örökség mindenkié!” A 2021.09.21-25. között megrendezett programokra a belépés ingyenes.

A programok a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően látogathatók. Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.
A rendezvény Galánta Város anyagi támogatásával valósul meg.
www.muzaumgalanta.sk
www.facebook.com/muzeumgalanta