Nyílt irodalomóra Murányi Sándor Olivérrel

Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola Ismeretterjesztő

Természetközeliség a XXl. századi irodalomban címmel tartanak nyílt irodalomórát 2020. szeptember 21-én, hétfőn 11 órától a parajdi Áprily Lajos Általános Iskolában, szeptember 22-én, kedden 11 és 12 órától pedig a szovátai Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskolában. Meghívott vendég Murányi Sándor Olivér író, akinek legutóbbi, Medvenéző (Új Forrás Kiadó – Alutus, Tatabánya–Csíkszereda, 2017) címmel megjelent könyvét Bodor Ádám Kossuth-díjas író és Dr. Fried István Herder-díjas irodalomtörténész ajánlása jegyzi:

„A vadonból származó megbízhatónak tekinthető értesüléseim szerint mértékadó medve-körökben kétkedéssel és fenntartással fogadták ezeket a történeteket. Ott eddig úgy tudták, hogy az ilyen találkozások krónikáját általában a medve írja meg.
Akkor most egy túlélő elbeszéléseit olvassuk…”
Bodor Ádám

„Murányi Sándor Olivér nemcsak időszámítás szerint, hanem az egyre gyorsabb ütemben változó korszak kihívásait érteni próbálva egy Tamási Áron utáni periódus elbeszélője.
Ez a rendkívül változatos tartalmú, a folyóiratokból és hetilapokból már jórészt ismert novellákat tartalmazó gyűjtemény, ebben a maga teremtette közegben, nemcsak tárgyválasztásánál fogva, mindenképpen megérdemli az olvasók figyelmét.”
Fried István

Murányi beszélgetőtársa Madaras Margit tanárnő. Az órákon szó esik az író készülő új könyvéről is, amely a Folyammal való barátkozás lehetőségeiről szól. A rendezvény támogatója a Szépírók Társasága. Minden (iskolán kívüli) érdeklődőt is szeretettel várnak.