Nem, szeretettel – A határszabás művészete

Online Ismeretterjesztő
Miért nem érti a gyerekem, hogy nem? Hányszor mondjam, hogy nem lehet a konnektorba nyúlni? Hogy nincs még egy süti? Hogy ne fröcskölje ki a vizet a kádból? Hogy nem vagyok hajlandó több mesét olvasni? Hogy marhára nincs kedvem még egy kört játszani a társassal? Hogy most főzök, nem tudok menni babázni? Hogy nem, nem, nem és nem?
Miért ilyen nehéz nemet mondani, határt szabni? És miért nem érti meg? Miért kiabálok, fenyegetőzök, fordítok hátat, büntetek végül? Pedig annyira máshogy szeretném! Lehet ezt szeretettel, szelíden, hogy a kapcsolatunk ne sérüljön, hanem erősödjön az ilyen nehéz pillanatokban is?
Veled vagyok, ez tényleg ennyire nehéz sokszor, minden fenti mondat saját élményből fakad. És tudom, talán hihetetlen, de lehet másképp! A Kapcsolódó Nevelés szeretetteli határszabás nevű eszköze éppen erről szól. Ezen az interaktív előadáson megmutatom, hogyan szabhatunk határt szeretettel, gyengéden, pozitív és traumatudatos szemléletben, büntetés és jutalmazás nélkül.
A szeretetteli határszabás nagy téma, órákat beszélhetünk róla. Most ebből azt hozom majd, hogy:
– mit is jelent pontosan a szeretetteli határszabás elnevezés;
– milyen a szeretettel kimondott nemet adni és kapni; mennyi mindent tesz ez lehetővé, és hogyan hat a szülő-gyerek kapcsolatra;
– hogyan lehet a nemet mondás a legszebb ajándék, amit csak gyermekünknek adhatunk;
– mi, szülők hogyan tudunk olyan érzelmi támogatást nyújtani egymásnak, amitől aztán könnyebb lesz türelmesnek lenni a gyerekeinkkel, és mellettük maradni a nagy nemek, ellenállások és hisztik idején is.
Az előadás neked szól, ha:
– érted a szülői minták fontosságát, és hiszed, hogy átírhatók az akár generációkon átívelő programok,
– szeretnél ehhez új mintákat kapni,
– szeretnél egy közösségben új eszközöket tanulni ahhoz, hogy könnyebb, lazább, gördülékenyebb legyen a családi életetek.
Időpont: 2022. nov. 3., 10.00-11.30
Ez egy előadás lesz, ezért ha neked komfortos, a gyerekeddel való játék, vagy főzés, teregetés, pakolászás közben is hallgathatod. Kötelező játékos gyakorlatot most nem hozok, de ha szeretnéd, kipróbálhatsz velem néhány szituációt ÉS lesz lehetőség kérdezni is.
Helyszín: Zoom
Az előadás díja: 3000 Ft
Jelentkezési határidő: okt. 30.
Jelentkezés, érdeklődés ezen az űrlapon lehetséges:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSddVb_IZdrqy…/viewform
Várlak szeretettel! Vera