Nagyváradról a világ tetejéig

Arad Ismeretterjesztő
Időpont:
2023. február 8. 18:00 – 19:00

Varga Csaba személyes élményein keresztül nyújt betekintést a nyolcezresek világába. Az élménybeszámoló alatt elkalauzol minket Nepál és Pakisztán vidékeire. Végigjárjuk az alaptáborig vezető utat, az aklimatizációs körök kihívásait, és a csúcshódítások megpróbáltatásait Csaba saját tapasztalataiból ismerhetjük meg. Elmeséléséből megtudjuk, hogy a sportteljesítményen és a fizikai kihíváson túl az motiválja, hogy pozitív példát mutasson, motivációt nyújtson honfitársai számára. Expedícióit magyar állampolgárként teljesíti, a csúcsra pedig a Nagyvárad feliratos magyar zászlót viszi magával. Ezzel üzeni: Nincs lehetetlen, a legmagasabb csúcsok elérése nagyváradi magyarként is lehetséges.
Az előadás folyamán a 2021-es expedíciók kerülnek részletes bemutatásra, ezekről filmes beszámolót láthatnak az érdeklődők.

Varga Csaba nagyváradi építész, aki magyarként, a nagyváradi magyar kisebbség képviselőjeként kezdett el hegyeket mászni. Az első expedíciókba egyedül vágott bele, a mászásokat szinte kizárólag az építész szakmájából félretett pénzéből finanszírozta. Kisegítő oxigén és serpák segítsége nélkül mászik. 2021-ig összesen öt, nyolcezer méternél magasabb hegycsúcs tetején állt – kisegítő oxigén használata nélkül. Ezzel jelenleg ő a legtöbb nyolcezres csúccsal rendelkező, élő magyar hegymászó.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/arad-nagyvaradrol-a-vilag-tetejeig

Helyszín: Arad, Andrássy tér (B-dul. Revoluției) 78. szám