MOTORSIRÜLŐ CHALLENGE Kerékpáros kihívás

Csíkszereda Szabadtéri

2022. július 16-án a Randonneurs Csíkszereda, második alkalommal megrendezésre kerülő „Motorsirülő challange – stay on the bike on the last climb!” eseményére hívunk benneteket!
Leírás.
A „Motorsirülő challange” egy 205 km-es kihívás, több mint 3200 méter szintkülönbséggel. Egy kihívás, amelyben végig kell menni a Csíkszeredát körülvévő összes aszfaltozott emelkedőn, meghatározott sorrendben. Ez NEM verseny, a saját tempódban haladsz. 6 ellenőrzőpont lesz. A Motorsirülőn (az utolsó emelkedőn) a kapaszkodó eleje és vége jelzésekkel lesz ellátva, vagyis kijelöljük azt az útszakaszt, ahol a bringán kell maradnod. Az ellenőrző pontokon önkéntesek várnak rád, akik matricákat ragasztanak a rajtcsomagban kapott részvételi kártyádra.
Az kontroll pontok a következők:
START – Km 0 – Szabadság tér;
KP1 – 21. km – Hargitafürdő – Balu Panzió melletti terasz;
KP2 – 62. km – Csíkszentimrei Büdösfürdő – mofetta bejárata;
KP3 – 102 km – Sóskúti Fürdő (a Nyerges-tető csúcsától kb. 4 km-t kell ereszkedni Kászonig, a fürdő a bal oldalon van);
KP4 – 126. km – Bánkfalva – a kereszt az emelkedő tetején;
KP5 – 162. km – Gyimesi-hágó – vízforrás (a Gyímes-hágó tetejétől kb. 3,5 km-t kell ereszkedni Bákóig, a forrás a bal oldalon van);
KP6 – 181. km – Motorsirülő, ahol az aszfalt véget ér. Itt várunk benneteket vízzel, gyümölcslevekkel, rágcsálnivalóval, némi édességgel… Ha a kapaszkodó felénél leteszed a lábad, mi azt javasoljuk, hogy még találj magadban erőforrást a csúcsra való feljutáshoz, biciklivel vagy mellette, hogy alaposan megnézd, miről maradtál le. A kezdő- és a végpont, ahol a bringán kell maradni, festékkel lesz megjelölve.
FINISH – 205. km – A célvonal a Várdomb Panziónál lesz (www.vardomb.ro), valahol Csíkszereda külvárosában. Itt 18.00 és 21.00 óra között vacsorázhatsz, egy hideg sör kíséretében (a részvételi díj tartalmazza). Itt veheted át a befutóérmédet, este 21 óra körül pedig sor kerül a tombolahúzásra és a díjátadóra is. Ha úgy döntesz, hogy részt veszel kihívásunkban, javasoljuk, hogy foglalj szállást a panzióban. Ez NEM reklám! A panziót szeretnénk megtölteni kerékpárosokkal. Tárolóhelyet biztosítanak éjszakára a bringátoknak, üdülőjeggyel is fogadnak. Figyelem, Booking-on NEM találod meg őket! Szállást foglalni közvetlenül az e-mail címen tudsz. Ha a belvárosban szeretnél szállást, akkor a https://sangennarociuc.ro/ oldalt ajánljuk. Ez reklám! De mi garantáljuk az ételek és a szolgáltatás minőségét.
Mit jelent a Motorsirülő?
Motorsirülő az utolsó kapaszkodó neve – 3km 11,3%-os átlaggal. Egy fal. A kihívás az, hogy ezen az kapaszkodón a kerékpáron maradj. Ne hagyd abba. Ne told a bringát. Ne tedd le a lábad. Gyerünk, megértetted. 178 km és közel 3000 m szintkülönbség után úgy gondoljuk, hogy a Motorsirülőn nehéz nyeregben maradni. Nehéz; nem lehetetlen!
A Strava-n itt találod meg a kapaszkodót: https://www.strava.com/segments/11611980
Szintidő?
Igen, van szintidő: 14 óra. 07.00 órakor indulunk.
Milyen kerékpárral vehetek részt?
Bármilyen típusú kerékpárral, kivéve az elektromost. Nyilván, mivel 100%-ban aszfaltos túra, mi országúti kerékpárt javaslunk.
Részvételi díj? Kell regisztrálnom?
A részvételi díj 70 lej. Itt tudsz jelentkezni: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc1MkGP1jh0a…/viewform. A regisztráció visszaigazolása csak a részvételi díj (plusz 30 lej, ha pólót szeretnél) befizetése után történik, banki átutalással, az Asociatia Randonneurs Miercurea Ciuc IBAN kontjára. RO04BTRLRONCRT0572127701 – Banca Transilvania Miercurea Ciuc. A kifizetési bizonylatot e-mailben küldd el a címre. A jelentkezési határidő: 2022.07.01.
Regisztrációnál a rendezvény logójával ellátott pamut póló rendelhető, 30 lejes áron. Modeleket és a méreteket a regisztrációs űrlapon találod. A pólót a rendezvény végén, változatlan áron tudod megrendelni, azzal a megjegyzéssel, hogy nem tartunk raktáron, és az árához hozzáadódik a szállítási költség (ha nem csíkszeredai vagy).
Résztvevők maximális száma: 100.
Díjak?
Vannak! Hamarosan megtudod, de most lássuk, hogyan nyerheted meg őket:
Ha a legjobb időt éred el a Motorsirülőn. https://www.strava.com/segments/11611980 .
Ha a legjobb összidőd van az alábbi három szegmensen (kapszkodók) https://www.strava.com/segments/25228939, https://www.strava.com/segments/21427785, https: // www. .strava.com/segments/8487182. Te magad nézz utána, hogy hol kezdődnek és végződnek a szegmensek.
Idén is díjazzuk a sprintereket. A szegmens a következő: https://www.strava.com/segments/4491119 (elég hosszú egy 3 km-es sprint).
Minden kerékpáros részt vesz, aki a STRAVA alkalmazást használ, mert onnan fogjuk megtudni, kik a nyertesek. Döntetlen esetén sorsolunk.
FIGYELEM! Ha a legjobb időt éred el a Motorsirülőn, és a három kapaszkodón is első vagy, az azt jelenti, hogy erős vagy, a legerősebb, vagy jó napod volt, de a kihívás 3 kapaszkodós díját a második helyezett kapja. A sprinter díjat a legjobb idő kapja, függetlenül attól, hogy megnyerte-e a fenti kihívások valamelyikét.
Számos kisebb-nagyobb meglepetés nyereményünk van, ezeket tombolahúzáson adjuk át, amelyen részt vesz minden rajthoz álló- és a Motorsirülőre kerékpáron vagy kerékpár mellett felérkező biciklis. Mivel a Csíkszeredai Randonneurs Egyesület tagjai rendkívül szerencsések, idén sem vesznek részt a tombolahúzáson.
A tombolahúzásra 21:00 óra körül kerül sor. A másik két kihívás esetében 21.30-ig várunk, hogy feltöltsétek a STRAVA-ra a túrát, ezt követően hirdetjük ki a nyerteseket. Nem készítünk rangsort. A végén két kategóriába soroljuk a résztvevőket: azok, akik teljesítették a kihívást, és azok, akik közel álltak ahhoz, hogy teljesítsék.
Az útvonal?
Egy héttel a kezdés előtt elküldjük neked e-mailben, .pdf formátumban, az ellenőrző pontokról készült fotókkal együtt. A .gpx formátumot innen tudod letölteni: https://www.strava.com/routes/2906835049874401996
Segítségnyújtás?
A kerékpárral kapcsolatos problémákat saját magadnak kell megoldanod. Ha feladnád, hívd a rajtszámon található telefonszámot és egy “sepregető autó” begyűjt téged.
Ellenőrzés?
Azokon a pontokon kívül, ahol matricákat kell gyűjtened, nem lesz ellenőrzés. Bízunk az őszinteségedben. Ez kihívás, nem verseny. A Facebook oldalunkon tavaly nem jelent meg a kihívást teljesítők, illetve a kihívást majdnem teljesítők neve. Egyetlen statisztika sem jelent meg arról, hogy hányan fejezték be és milyen közel voltak egymáshoz. Idén is hasonlóképpen fogunk eljárni.
Ki vehet részt?
Bárki, aki 18 és 100 év közötti. 18 éven aluliak csak kísérettel vehetnek részt, szülői hozzájáruló nyilatkozattal. A esemény elején alá kell írnod egy Felelősségvállalási nyilatkozatot (a teljesítménytúrák nyilakozatával megegyezőt).
Kinek szól a kihívás?
A kihívás elsősorban azoknak szól, akiknek a kapaszkodás felső határa, túránként, 2500-3000 m körül ér véget. Akár teljesíted a kihívást, akár nem, tetszeni fog, és fájni fog. A többiek, akik könnyedén túllépitek a 3000 m-t egy nap alatt, ha padlógázzal mentek, valószínűleg nektek sem lesz könnyű. Mindannyian élvezni fogjuk az útvonal szépségét, a 8 kapaszkodót, a végén egy sört és a székelyek vendégszeretetét.