Mivégre olvassunk verseket?

Online: ihrk.streamtar.eu Ismeretterjesztő

Mivégre olvassunk verseket? Nyáry Krisztián újra a Mentor(h)álóban – online előadás

FIGYELEM: az előadás jegyvásárlás után tekinthető meg (további részletek a lap alján).
Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, az elmúlt évtized sikerszerzője május elején újra a Mentor(h)álóban🙂
Az elmúlt években már szinte hagyománnyá vált, hogy Nyáry Krisztián legújabb kutatásairól, legújabb könyvéről elsőként (vagy legalábbis az elsők között) a Mentor(h)áló vendégeként tartott előadást!
Így lesz ez most is – ráadásul Krisztián most is egy nagyszerűnek ígérkező témával és vadonatúj előadással tér vissza hozzánk.
Az előadás címe: Mivégre olvassunk verseket? Az irodalom és a vers, mint érzelmi vakcina – ONLINE ELŐADÁS!
Az előadás időpontja: 2021. május 4. kedd 18.00 (az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. május 4. kedd 18.00-tól május 5. szerda 18.00-ig) itt lesz elérhető: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
Előadónk: Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész
Jegyek itt: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/NYARYKRISZTIAN2…
Jegyárak:
– normál jegy: 1.800,- Ft (egyedül nézem)
– családi jegy: 2.500,- Ft (többen nézzük)
– támogatói jegy: 5.000,- Ft (támogatom a sorozat életben maradását)
Hogyan tekinthetem meg az előadást???
– Vásárold meg a jegyed ITT: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/NYARYKRISZTIAN2…
(segítség: Kisokos online előadások jegyvásárlásához és megtekintéséhez: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/jegyvasarlasi-kisokos/)
– A megadott időpontban kattints az előadás eléréséhez az IHRK Streamtár oldalra: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
FIGYELEM: az előadás csak a megadott kezdőidőponttól érhető el!
– Tarts velünk ezen az izgalmas estén és tanulj Te is nagyszerű előadónktól a Mentor(h)áló Pedagógiai esték legújabb előadásán 🙂
Nem érsz rá aznap este?
Semmi gond: az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. május 4. kedd 18.00-tól május 5. szerda 18.00-ig) lesz elérhető itt: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
Így a megadott időkereten belül bármikor megtekintheted az előadást, a neked legalkalmasabb időpontban (reggel, délben, este vagy épp éjszaka).
Jegyek itt kaphatók: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/…/NYARYKRISZTIAN2…
Miről szól ez az előadás?
“Reál beállítottságú barátaim vagy üzletember ismerőseim gyakran kérdezik tőlem: Miért kell verseket olvasni?
Miért nem valami hasznosabbal foglalkozunk az iskolában, olyasmivel, amit a később a munkánk során is használni tudunk?
A versek pontosan ilyenek, válaszolom ilyenkor.
Amióta emberi civilizáció létezik, nem találták fel hatékonyabb eszközét az érzelmi tapasztalatok társadalmi szintű átadásának, mint az irodalom, ezen belül pedig a vers. Születés, betegség, barátság, harag, szerelem, szakítás, halál, harc, közösségi konfliktusok: ezek életünk legfontosabb érzelmi szituációi, többségükkel előbb vagy utóbb találkozunk. Ha egy vers olvasása közben már megismertük őket, a való életben is felkészültebben fogadjuk a legszélsőségesebb érzelmi szituációt is. A vers a legnagyobb érzelmi stresszhelyzetben vakcinaként működik, a „legyengített érzelmi emlékek” segítenek, hogy minél előbb fel tudjuk dolgozni a sokkot, és képesek legyünk továbblépni. De a versek hozzásegítenek kreativitás, az empátia és a nyitott gondolkodás képességéhez is.”
Nyáry Krisztián a személyes hangú történetmesélés, irodalmi és kultúrtörténeti ismeretterjesztés nagymestere – népszerűsége töretlen, előadásain, a vele történő beszélgetéseken annyian vannak, hogy a “csilláron is lógnak”. Így lesz ez most is a Mentor(h)áló virtuális előadásán is!
Sokunkat érdeklő téma, NAGYSZERŰ ELŐADÓ – Nyáry Krisztián előadása most is nagyszerűnek ígérkezik 🙂
A tavaszi évad irodalomtörténeti csemegéje hamarosan a Mentor(h)álóban!
nyitó fotó: Hencz Péter
FIGYELEM: az előadás csak jegyvásárlás után tekinthető meg. A FB eseményoldal tetején olvasható ingyenesség sajnos csak azt jelzi, hogy nem a Facebookon zajló, és ott jegyvásárláshoz kötött rendezvényről van szó – amennyiben a lap tetején azt állítjuk be egy eseménynél, hogy pénzbe kerül, akkor kizárólag a Facebook-on lehet csak jegyet venni rá (és ez nálunk nem így van).
Elnézést kérünk, ha megtévesztőnek tűnhet az információ – valamennyi ilyen online előadás (nálunk és másoknál is) pont ugyanígy működik.
Természetesen nem az a szándékunk, hogy bárkit becsapjunk, ezt több ezres követőtáborunk biztosan igazolni tudná 🙂