MIT TEHETSZ, HA SZORONGSZ A JÖVŐTŐL

Online Ismeretterjesztő
MIT TEHETSZ, HA SZORONGSZ A JÖVŐTŐL?
Mentális eszközökkel az aggódás ellen
👉🏻 Aggódva figyeled a szomszédos háborúról szóló híreket?
👉🏻 Szorongsz, amikor a jövőre gondolsz?
👉🏻 Tehetetlennek érzed magad, ami megnehezíti a mindennapjaidat?
👉🏻 Nem tudod, hogy a félelem vagy a megérzés beszél belőled, amikor a tennivalókon agyalsz?
👉🏻 Szeretnél nyugodtabb lenni, de egyszerre felkészült is, hogy időben cselekedj?
Sajnos a világban történő aktuális világpolitikai események sokakban erősítették fel a szorongást, mert nem lehet tudni, hogy a szomszédunkban zajló háború milyen hosszú- és rövidtávú következményekkel jár majd. Mindenki örülne egy kristálygömbnek, amivel a jövőt pontosan lehet látni, hogy biztosan tudja előre, mit kell tenni, de ez egyelőre nem áll rendelkezésünkre.
Az ilyen helyzetekben talán a legfontosabb, hogy képes legyél felismerni, amikor az elméd becsap Téged, hogy szükség esetén felül tudd bírálni az önvédelmi mechanizmusok azon részét, ami feleslegesen okoznak nyugtalanságot és szorongást.
Mert mindannyian ki vagyunk szolgáltatva a szélsőséges körülmények okozta bizonytalanságnak, de vannak mentális eszközeink, amik lehetővé teszik mindannyiunk számára a megfelelő viselkedést és lelkiállapotot.
Az INVERSUM live soron következő adásában azzal foglalkozunk, hogy felmérjük, mit lehet tenni a higgadt és józan viselkedés érdekében. Megvizsgáljuk az elménk olyan működéseit, amik megzavarhatják a nyugalmunkat és tévútra vihetnek, ha hagyjuk ezt. Megtanítok több olyan egyszerű, de nagyon hatékony mentális módszert, amivel felkészítheted magad a mindennapok bizonytalanságára és a valóban szükséges lépések felismerésére.
Várlak Téged is március 20-án, vasárnap este 21:00-kor az INVERSUM live 21. adására, hogy megtanuljunk együtt békét teremteni az elmédben!