Miért és hogyan legyen kapszularuhatárad?

PINKPONILO Egyéb

okat hallani mostanában az egyre divatosabb kapszularuhatárról.

👚De hogy néz ki ez a gyakorlatban, hogyan alakítsuk ki a nekünk megfelelő, kevés darabból álló ruhatárat?
👚Mi a kapcsolat ruháink, öltözködésünk és a környezetre gyakorolt hatásunk között?
👚Milyen módszerekkel lehetnek új ruháink, anélkül, hogy vásárolnánk?

Az önkéntes egyszerűséget, minimalizmus népszerűsítő Messzelátó Egyesület szeptemberben egy egész hónapot szentelt a divat témájának, így született meg a PINKPONILO felkérésére, a két csapattal és Balla Gabi stílustanácsadó, stylist közös workshop ötlete, mely a Zero waste is the new black eseménysorozat keretében valósult meg először.

👚 Gabi végigvezet benneteket a különböző élethelyzetekhez igazított alapdarabokon, az alkati sajátosságokhoz tippeket és szett ötleteket mutat, majd mindegyikőtök alkatát megvizsgálja, hogy személyes tanácsokat kaphassatok az ajánlott fazonok, kombinálások tekintetében. Iránymutatást kaptok, hogy milyen fazonú nadrágot, szoknyát, ruhát érdemes választanotok, ötleteket kaptok, hogyan tudjátok a ruhatáratokat fenntartható módon kihasználni, bővíteni. Zárásként ízelítőt kaptok színtanácsadásból, melynek során látni fogjátok egymáson és magatokon is a színek hatását. Mi az amit biztosan hazaviszel magaddal? Hasznos tanácsokat, tippeket, ötleteket a mindennapi, tudatos öltözködéshez.

🍃A Messzelátótól Dora és Orsolya lesz veletek, akiktől betekintést nyerhettek a divatipar “sötét oldalába”. Mesélni fognak nektek arról, hogy miért kezdett egy el környezetvédő szervezet a divattal foglalkozni, miért nem mindegy, hogy mit (és legfőképp: mennyit) vásárolunk a ruhaüzletekben se, hogyan függ össze a divatiparban a környezeti és az emberi kizsákmányolás, és hogy a minimalista ruhatár nem csak a tulajdonosát teszi boldogabbá, de a környezetünk is fellélegezhet egy kicsit miatta!
https://messzelato.hu/

A PINKPONILO kreatív stúdió célkitűzése: a fast fashion üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra átalakítása, a divatról és öltözködésről való gondolkodás elmozdítása a tudatosság irányába. A PINKPONILO tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozik, hazai tervezőkkel működik együtt, és olyan workshopokat szervez, melyeken a résztvevők saját ruháikat elkészítve vagy megjavítva alakíthatnak ki egy fenntarthatóbb ruhatárat. A PINKPONILO aktívan próbál hozzájárulni a Fashion Revolution Hungary tekékenységéhez. Mindezekről hallhattok tőlük, természetesen az etikusabb és személyiségünkhöz illő, minimál ruhatárhoz kapcsolódóan.
#fashionrevolution, #fashionrevolutionhungary

Jó hangulatú, közösségi estre számíts, ahol ugyan sok szó esik majd a fenntartható öltözködésről, de úgy, hogy közben segítséget kaptok a nektek megfelelő ruhatár kialakításához.

Regisztráció: e-mail címen a részvételi díj befizetésével.
Részvételi díj: 7.800 Ft

Helyszín: https://www.pinkponilo.com/ / Paloma udvar