MI LEGYEN A KONYHÁDBAN? ONLINE!

online esemény: sportkontroll.hu Ismeretterjesztő
Mi kerüljön a konyhába, a kamráspolcokra, ha egészségesen akarunk enni? Egyáltalán: mit együnk…?
Ez a dilemma sokakban felmerül, amikor átállnak egy új életformára, költöznek, vagy egyszerűen csak egy alapos takarítást, szortírozást és nagybevásárlást terveznek. (És persze a mindennapokban is…)
Ebben fog a dietetikusunk, Gelencsér Adrienn segíteni neked, aki a sok éves Mandulaliget tankonyha-vezetői tapasztalatait is belesűríti a mondanivalójába – mindezt 2.5 órában!
A kulcsszó: az egyszerűség és a kényelem!
Úgy válogassuk össze az otthon fellelhető alapanyagainkat és alapélelmiszereinket, hogy azokból mindig, bármilyen rohanós hétköznapon is tudjunk valami finomat, gyorsan készíteni. Ehhez viszont nem árt némi élelmiszerismeret, és jó pár praktikai ismeret, ami a beszerzést, tárolást, elkészítési módokat illeti!
Tematika – jócskán a teljesség igénye nélkül…. :
Szárazáruk:
Gabonák, álgabonák: csomagolásmentes, csomagolt mixek, kényelmi kész termékek – hogy kell elkészíteni? Mit készíthetek belőle?
Lisztek – bio – nem bio, mikotoxinok, rostok, felhasználási praktikák, hogy tároljam? Hazai lisztmárkák?
Pékáru – választási szempontok, mi kovász miért jó?
Konzervek – a modern, környezetbarát csomagolású, adalékmentes konzervek, készétélek hogy kell elkészíteni? Mit készíthetek belőle?
stb stb…..
Friss élelmiszerek:
Idény szerinti gyűjtemény – miért van erre szükség?
Környezettudatos csomagolás
Bolti tejtermék kínálat, válogatási szempontok, jó példa termékekre
stb stb…..
Ezen kívül szó esik még a receptrendezési elvekről, a menütervezés ördöngös részleteiről, az ételszállítókról, a „maradékmentésről” – és még idény szerinti gyors recepteket is fogunk mondani!
Kinek ajánljuk?
MINDEN elfoglalt embernek, akit érdekel az egészséges életmód, és ezért a saját konyhájában tenni is szeretne. (Inzulinrezisztensek, sportolók, mentes diétán levők, vegánok is bátran csatlakozhatnak – mindenki szája íze szerint értelmezhető lesz a komplex tudásanyag, ami elhangzik)
2.5 óra, interaktív
Ára: 6000 Ft