Megjártam a hegyek útját

Planetarium, Kolozsvár Sport, hobbi
🗣 Varga Csaba nagyváradi hegymászó. Eredeti foglalkozását tekintve építész. Kisegítő oxigén és serpák segítsége nélkül mászik.
⛰ 2009-ben mászta meg az „első komolyabb hegyet”, ami nem volt más, mint a Kirgizisztán, Kazahsztán és Kína határán fekvő Tien-san hegységbeli 7010 méter magas Khán Tengrit.
2013-ban mászta meg sikeresen élete első 8 ezer méter feletti csúcsát, a Gasherbrum II-t, ami 8035 méter magas, 2014-ben pedig Suhajda Szilárddal nekivágtak a 8051 méter magas Broad Peak meghódításának.
A sikeres csúcsmászás után a következő évben a K2 tetejére szerettek volna mind a ketten feljutni, azonban az időjárás megakadályozta őket ebben a tervükben. Hazatérve a Hidden Peakről azt mondta: ezúttal is szenvedélyből és hazaszeretetből mászott.
🌲 Varga Csaba tagja a Kalifa Alpin csapatnak, melynek célja a magaslati hegymászás népszerűsítése, méghozzá úgy, hogy közben a Himalája eddig meg nem hódított összes magaslatára feljutnak.
❗A járványügyi előírások miatt az eseményen a helyek száma korlátozott, a belépés csak Covid-igazolvánnyal megengedett. A belépés regisztrációhoz kötött, jelentkezés hamarosan!
🙋🏻Közvetlenül a közösségnek a közélettel középpontban, köztem, közted, köztünk, közkívánatra.