Marosvásárhelyi Filharmónia & Koszika

Parcul Municipal Tg.mures Târgu Mureș, Marosvásárhely Ismeretterjesztő

Marosvásárhelyi Filharmónia & Koszika // Vásárhelyi Forgatag

Mi a közös az O mio babbino caro-ban, a Hit the road Jackben, Maria Tănaseban és a Rigolettóban? Hát a Marosvásárhelyi Filharmónia!
Külön a Vásárhelyi Forgatagra készül az a nagyszabású koncert, amelyen a Marosvásárhelyi Filharmónia ezúttal nem csak elhagyja az intézmény falait, de repertoárjában is újat mutat, ugyanakkor – talán a történetében először – egy popzenekarral és énekesnővel egészül ki.

A szimfonikus zenekar évente egyszer szokott filmzenéket játszani. Ez az alkalom a marosvásárhelyi közönségnek nagy kedvence, de operaénekesekkel és popzenészekkel egyszerre egy este még nem léptek fel.

A repertoárt természetesen igyekeztek úgy összeállítani, hogy az minél szélesebb réteghez szóljon, ezért fognak megszólalni augusztus 30-án, pénteken este híres operaáriák, de hallhatjuk majd kedvenc filmjeink slágereit is. Maria Tănase dallam, híres popdalok és saját dalok is lesznek, hiszen a csatlakozik hozzájuk Koszorus Krisztina és a Koszika & The HotShots. A dalok nagyzenekari átiratait Apostolache Zénó írta.