Magyarság Háza Mesedélelőtt

Aranytíz Kultúrház Ifjúsági, gyermek
2023. MÁJUS 7., VASÁRNAP, 12:00 UTC+03
A jól ismert, felelgetős gyermekdal volt a kiindulópontja a vajdasági Vándor Bábszínház legfrissebb előadásának. A kérdések és feleletek mögött ugyanis egy el nem mondott történet húzódik. Hogyan telnek a gazdasszony és legkedvesebb báránykája mindennapjai? Milyen okból és hova kódorog el a bárány? Miért érezte szükségét annak, hogy más legelők, más források után nézzen? Mi történt vele útközben, hogyan került a szomszéd legény furkósbotja elé?
Ezekre a kérdésekre próbál választ adni az előadás, kidomborítva azt a mélyen gyökerező, gyarló, de nagyon emberi tulajdonságunkat, hogy a szomszéd legelőjét mindig zöldebbnek, a távoli forrásvizet mindig édesebbnek gondoljuk, és ritkán tudunk annak örülni, amink éppen van. Az előadás vége természetesen megnyugvást hoz mind a gazdasszony, mind a bárányka számára, az újra egymásra találásban új és erősebb kötelék épül köztük. Természetesen a Hol jártál, báránykám című dalocska, visszatérő motívumként többször is felcsendül, és magától értetődő, hogy a kis közönségnek bőven lesz feladata a bárányka nagy kalandja során.
Előadók: Erdélyi Lenke, Garbac Sarolta
Írta és rendezte: Garbac Sarolta
Bábok és díszlet: Tóth Lívia
Ajánlott életkor: 3+
Időtartam: 40 perc
Az előadás után kézműves foglalkozással várjuk kedves vendégeinket!
A belépés ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: https://magyarsaghaza.net/…/magyarsag-haza…/
A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik, kérjük, a kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el. Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: